|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Hej
Fewcia-jeśli tylko po jedzeniu a nie cały czas to nie katar. Yellow-co za babsko wredne Wisienko- przykre to U mnie najczęściej jest sajgon jak to przy małym dziecku. Ale nikt mi tego nie wypomina bo sobie nie dam pieprzyć. Moje życie moja sprawa. Ale jak czasem skarże się że nie mam czasu na to czy na tamto to też słyszę "ja was czwórkę urodziłam,jeszcze robota w polu była i u mnie zawsze był błysk" taaaa i co jeszcze? Wierze bo muszę
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Ezzo, mam nadzieję, że to żart z tą plastyką?
Aż tak źle tam nie jest, poza tym, łatwo się wypowiadać komuś, kto miał cc - jakbym ja ją miała, tak jak miało być, to bym współczuła z całego serca babkom, które zostały nacięte w kroczu, a nie mówiła, że nie ma co płakać na rozlanym mlekiem. To tak dla ścisłości. Poza tym, wydawało mi się, że temat jest już zamknięty - opisałam sto razy, o co mi chodzi i dlaczego, a ciągle ktoś do tego wraca, starając się wmówić mi, że nie mam racji. Kurczę, chyba mam prawo być niezadowolona z tego? Bo znów odnoszę wrażenie, że nie i że w ogóle najlepiej by było, żebym o tym nie mówiła i zrobiła z siebie matkę - polkę, która udaje, że jest zachwycona nacięciem w kroczu i ogólnie porodem sn, a sobie w duchu cierpi z tego powodu. Zresztą, po co ja w ogóle o tym mówiłam? Chciałam sobie ponarzekać, bo brzydko mi się to zrosło i nie wiem, czy się rozejdzie, to wcale nie jest takie oczywiste, a niektóre z Was podsumowały mnie jak zapatrzoną w siebie egoistkę, że robię "wielkie halo" albo "z igły widły". Naaaajs. Kurczę, to chyba moje ciało i moje odczucia na jego temat? Na nic innego po ciąży nie narzekam, choć została mi anemia, mam lekką galaretkę na brzuchu i liszajec mi się zrobił na twarzy, ale nawet o tej głupiej bliźnie nie mogę nic wspomnieć. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-15 o 09:58 |
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw był espumisan, ale chyba pogorszył tylko. Później delicol ( było trochę lepiej) i zaczęliśmy dawać BioGaie. A i przykładamy ciepłą pieluszkę. Czasami w ciągu dnia też się zdarza że jak jej te bąki wychodzą to płacze bardzo. Dużo masuje brzuszek, układam na brzuszku, po jedzeniu do odbicia zawsze ( w nocy różnie), tylko co dla mnie dziwne ona brzuszek ma miękki, wychodzą bąki i wtedy zaczyna płakać i kupki zaczęła robić co 3-4 dni
|
|
|
|
|
#1534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moim celem nie było ocenianie, chciałam Ci podać jeszcze jedna możliwą przyczynę nacięcia o której nikt wczesniej nie wspomniał, ot tyle w temacie.
|
|
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
Black-
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
YellowSheep co za lekarz! Jakiś nieuk! Wisienka współczuję. Okropnie niesprawiedliwie cię matka traktuje. Cytat:
Żeby nie pękło krocze, trzeba kierować parciem, nie przeć co sił, tylko pozwolić główce wyłaniać się bardzo wolno, jakby samą siłą skurczu. Za szybkie wyłanianie się główki, nawet malutkiej może spowodować pęknięcia. Ciągle kłócę się z mężem, ciągle jakieś pretensje. Mam już dość. Mam doła strasznego. Na szczęście Miś ładnie mi dziś śpi. |
||
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1539 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Jedziemy dziś na drugie USG bioderek na 17.00 więc kciuki trzymać prosze
|
|||
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Nina-
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
ninagg
|
|
|
|
#1542 |
|
Lurker ;)
|
Fewcia wszedzie mam podany adres zameldowania :P Od roku nie mam kiedy sie wymeldowac od mamusi
W tym rzecz, ze skladalam Pita przez internet Nina kciukasy zacisniete!
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I niestety właśnie do tego musisz się udać. Tyle, że do Becikowego po nowemu jest potrzebne zaświadczenie a nie pit. Składasz wniosek i zaświadczenie jest do odbioru po 7 dniach.
|
|
|
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa nie napisałam, Michaś też się obraca z brzucha na plecy. Lekarka nie zauważyła jakichś nieprawidłowości. Dziś idziemy na usg bioderek, mam nadzieję że wszystko ok
|
|
|
|
#1545 |
|
Lurker ;)
|
Fewcia -Jestem glupia juz nie rozumiem, albo TZ mi pomylil, bo mowil ze babka w urzedzie powiedziala, ze musimy miec Pit hmm musze zajrzec w te papierki do dala, bo pewnie mameja znowu pomieszal cos
![]() Czyli musze sie udac na drugi koniec miasta Suodko. Dziekowac za info Mowie do dziecka- 'Kiedy mama oglada serial, Tosia milczy' i co? Nic nie mowi Jakie te dzieci rozumne xD
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
ninagg kciuki
Zuzia walnęła kupę leżąc na brzuszku ![]()
|
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
W nast weekend ma być ładnie
Dzidź spał nam dzisiaj 5 godz na pleckach!!!!!!! No ale od 5.30 już bardzo niespokojnie Na boczku nie lubi, nawet jak ma podłożoną poduchę to i tak przewala się na plecki A na brzusiu w nocy się boję - parę razy straszliwie mi się zakrztusił i nie mógł oddychać, muszę go zawsze bardzo, bardzo pilnować, mimo, że uwielbia tak spać..... Kciuki za wszystkie bioderka dzisiaj
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Michasia no i za wizytę. No właśnie miałam pisać - INSOLITO jaki ten twój szkrab bystry i pomyśleć że w tym dniu urodzony co Oskar. Mój to daleko w polu z takimi wyczynami
|
|
#1550 |
|
Rozeznanie
|
Black a myslałaś nad tym żeby kupić sobie jakąś maść na blizny i zrosty? w sumie to nie wiem czy można stosować na te miejsca bo ja przeciez po cc, ale mi polecili maść na blizny cepan albo contractubex, czy jakoś tak. Trzeba poszukać czegoś zeby nie zrobił sie zrośćik taki twardy
Przecież te maści maja na celu spłycanie blizn.. no nie wiem sama. Może jeszcze jakieś masaze by pomogły ?
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh- jak mała zniosła szczepienie?
PYTANIE do mam które były już u ginekologa po porodzie: jak wygląda taka wizyta?
|
#1552 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co do warsztatów to jak przeloza to ja tez chetna ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My wczoraj bylismy na szcepieniu o 17 potem bylam u rodzicow potem kapanie itp i nie mialam juz czasu pisac. No ale.... Hania wazy juz 4730 wzielismy szczepionke 5w1 (u nas 126zl) i baaaaaardzo mnie to cieszy bo nie zniosłabym 3go wklucia... Hania płakała bardzo po wkłuciu tym pierwszym mniej ale pzry tym na żółtaczke bardzo oczywiście ja popłakałam sie z nią i tak dwie ryczałysmy .... ale niesamowicie bylo mi jej zal potem jeszcze chwilke stekala dostała jesc i juz do wieczora anolek nawet na pierwsze jedzenie obudzila sie dopiero o 3.Moja mama chce mi jeszcze "zasponsorowac" pneumo lub rota i nie wiem co lepiej...? Wisienko nie przejmuj sie moja mama mi wczoraj tez wypomniala ze balagan ze nie jadam obiadów superanckich... a jak jej tłumaczyłam ze jak tż nie ma w domu caly dzien to to sie tak nie da... no bo Hania jest glodna musze nakarmic potem do odbicia mija jakies30-40 min potem ją lulam do zasniecia zasypia mi na rekach nie mam jak sie ruszyc, potem budzi sie na jedzenie i koło sie zamyka i zaczyna od poczatku... wiec kiedy mam umyc gary, zrobic super 2 daniowy obiad posprztac lazienke zrobic i wywiesic pranie i najlepiej je poprasowac jeszcze.....ale ona nie rozumie i ja musze zdrowo jesc.... tylko co jak i kiedy ehhh potem gospodyniami domu!Dziewczyny wasze dzieciaczki slicznosci i Szaja jak coś to możemy pogadac o wynajęciu mnie ![]() No... to chyba tyle pewnie do polowy zapomnialam sie odnieść :P
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
Fotka niuńka w klubie z pozdrowieniami dla wizażowych cioć
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh to my też Cię z chęcią wynajmiemy jak już będzie ciepło!!!
Sesji ciążowej nie dałam rady zrobić to się uprę chociaż na niemowlaczkową! ![]() Aaaaaa ja też jestem w tej zakochana!!! A widziałaś zdjęcia dziewczyn zamotanych w tym kolorze? no i na sesji jak przepięknie by wyglądała ![]() Taaaa... Moja mama z siostrą to atak na mnie niemal za każdym razem :/ jak dziecko w takim syfie ma żyć?! Ja się pytam, jaki syf? Rzeczy po prostu porozrzucane, pełno tetrówek bo mały ulewa, grzechotek kocyków na kanapie, naczynia zawsze w zmywarce to też problem bo trza wyjmować ze zmywarki ja pitolę, niech się sobą zajmąMój króliczek siłacz Swoją drogą na klacie już mi chyba spać nie będzie chciał, przez pół godz trzymał główkę w górze i ani mu się nie chciało jej opuszczać
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-03-15 o 12:36 |
|
|
|
#1556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje może uda mi się wyjść z Bartusiem na pierwszy spacer.Dzisiaj moja kruszynka ma 2 tygodnie i 3 dni a pępuszek dalej na swoim miejscu jest bardzo głęboko schowany i nie umie odlecieć. Położna mówiła że kiedyś miała taki przypadek że pępek był przez 7 tygodni. Mam nadzieje że nasz szybciej odpadnie.
|
|
#1557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najpierw obejrzał bliznę po cc, potem zrobił badanie palczaste, trochę pouciskał brzuch w miejscu macicy i tyle
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() U nas tez dzis fajna nocka - maly zasnal o 20, obudzil sie o polnocy, a potem dopiero o 5. Czyzby sie normowalo? Ale nie chwale za szybko, bo potem sie okazuje, ze broi ![]() Rano polecialam na uczelnie zaliczyc wejsciowke. Mamy je co piatek Takze czwartki wygladaja tak, ze maly wisi na cycu, a ja jednym okiem zerkam na notatki Poki co udaje sie zaliczac.TZ zostal z nim rano. Mowil, ze caly czas byl niespokojny, nie chcial spac, mimo podania mm. Ja wrocilam, przewinelam, przebralam w czyste ciuszki, przytulilam do cyca i dziecka nie ma ![]() Szaja, ja jestem za Twoim pomyslem - mozna dopisac w 1.poscie jak ktora karmi, jesli to ulatwi sprawe ![]() Moge powpisywac z pamieci, bo wiekszosc z Was kojarze. Dajcie tylko znac czy chcecie. Illusion, suuuper Igorek, ladny bobasek z niego ![]() Dziekuje za opisanie objawow katarku. Mam nadzieje, ze rozpoznam w razie czego. nina, trzymam kciuki za dzis! fewcia, w moim miescie jest kilka US. W tamtym roku nalezalam do innego niz teraz (przeprowadzka). Wiec do ktorego US mam sie zglosic po zaswiadczenie? Do tego, ktory byl wlasciwy w tamtym roku? Pozniej nadrobie reszte Bo skoro maly spi to musze skorzystac i zrobic cos w chalupie.
|
|
|
|
#1559 |
|
Lurker ;)
|
iffonka ja nie wiem po kij oni to komplikuja tak... chyba zeby ludzie nie brali tego becikowego. Az sie odechciewa ale tysiak sie przyda
![]() Nie pochwalilysmy sie Tosienka konczy dzis miesiac!Zdjecia pt. Duza, silna, a lapki malutkie
|
#1560 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() na wszystko mi brakuje czasu... a dzisiaj musiałam jechać do miasta, bagatela 18 km w jedną stronę... mieszkam na górce, najwyższej w okolicy chyba... w nocy nasypało ponad 30 cm i ciągle sypie. Kobiety, drogi nie widać, zaspy takie wiatr robi... ale musiałam jechać... Zajechać i pozałatwiać wszystko to był pikuś, ale jak wrócić? Radio wyłączyłam bo tylko podawali gdzie się kto zakopał i sparaliżował ruch... Masakra jakaś. Ale dałam radę i jestem z siebie dumna ![]() Majeczka się chce tylko do góry bawić. Wisienko rozumiem Cię i współczuję. Zrób tak, że w jeden dzień nie zrobisz nic, jak zobaczy prawdziwe nic nie robienie to się przekona co robisz Mnie ostatnio moja teściowa tak wkur*** niechcący że masakra. Przyszła do nas na górę i mówi: muszę Ci posprzątać tu coś bo sama nie dajesz rady. Nosz k*. Ja wiem, że chciała mi pomóc ale słów to nie bardzo umiała dobrać. Oczywiście ja tam mówię co mi ślina na język przyniesie i powiedziałam to i owo. Potem wzięła mi Maję to mogłam sobie spokojnie na błysk dom zrobić. Ale wiecie jak mi przykro było? a wcale bałaganu jakiegoś wielkiego nie było.---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- ale wszystkie "nasze" dzieciaczki są śliczne |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.

U mnie najczęściej jest sajgon jak to przy małym dziecku. Ale nikt mi tego nie wypomina bo sobie nie dam pieprzyć. Moje życie moja sprawa. Ale jak czasem skarże się że nie mam czasu na to czy na tamto to też słyszę "ja was czwórkę urodziłam,jeszcze robota w polu była i u mnie zawsze był błysk" taaaa i co jeszcze? Wierze bo muszę

Aż tak źle tam nie jest, poza tym, łatwo się wypowiadać komuś, kto miał cc - jakbym ja ją miała, tak jak miało być, to bym współczuła z całego serca babkom, które zostały nacięte w kroczu, a nie mówiła, że nie ma co płakać na rozlanym mlekiem. 

Nie wiedziałam, że to akurat miało wpływ na nacięcie, ale skoro sami powiedzieli, że była idealnie ułożona, to po co mnie nacinali? Ehh. Mała głowa, ogólnie zgrabne dziecko, dobre ułożenie, a i tak nacięli. Rutyna i tyle.

Bez przesady. I jeszcze te komentarze na temat mm. Robią, kurczę, wszystko, żeby matki, które nie mogą karmić, poczuły się jak wyrodny beton.

na pleckach!!!!!!! No ale od 5.30 już bardzo niespokojnie
dla Michasia no i
6 5 4 3 2 1