![]() |
#2851 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2852 | |||||||
Zadomowienie
|
Hej!
![]() Cytat:
![]() ![]() Brawa dla niego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A poza tym nie znam się na dietach, bo nigdy żadnej nie stosowałam... Ale o tej Dukana słyszałam same złe rzeczy ![]() Cytat:
![]() ![]() A malutka bardzo dużo potrafi i jaka zręczna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Również wszystkiego naj ![]() ![]() Cytat:
![]()
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-03-15 o 08:44 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Zakorzenienie
|
Hej !
Wpadłam się przywitać i zmykam do czytania póki dziecko śpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 |
Zakorzenienie
|
belvita? To chyba nie tak źle?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2855 | ||
Rozeznanie
|
Cześć,
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co się stało? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam, po łebkach trochę, ale wszystko wiem.
![]() Dep, nie przesypiaj się z tematem, tylko załóż, bo chcę małej kupić książeczki, a nie wiem jakie, tyle tego jest. A może byłabyś tak miła i jeszcze raz napisała, pogrubionymi literami, żebym szybko znalazła? ![]() Phdwao, Jasiowi nic nie będzie z tym brakiem jedzenia, musicie to przeczekać, choć wiem, jakie to wkurzające. B. nie jadła prawie w ogóle jakieś 4-5 dni. Ale szybko nadrobiła. Będzie dobrze. Prince, ty szczupaku, jedz coś i nie chudnij już. To samo Wanilka, baty dla was. Jak można mieć wagę zaczynającą się na 4....?????? Ja cały czas mam 52 i mama mnie goni, że wyglądam jak topielica ;-) Karolina, strasznie mi przykro, że M. dalej ma te problemy skórne. Skąd się to wzięło ??? I z tego, co pisałaś o wyborze chrzestnego, to Twój mąż nie zdawał sobie sprawy, że odrzucisz kandydatów po tym, jak ci ich przedstawił? no ludzie, żaden się nie nadawał ! A Ty wyglądasz rewelacyjnie w tej sukience. Naprawdę, jestem zachwycona! I tak szczupło, wow, albo ćwiczenia robią swoje, albo wcale nie byłaś taka gruba jak mówisz ![]() Agunia, cieszę się, że z Lu wszystko ok i, że tak dzielnie zniosła morfologię. Moja też była dzielna, uśmiechnięta i popiskiwała z emocji, ja nie wiem co z tymi dziecmi hehe ![]() No i wszystkiego najlepszego za 9 miesięcy ! Nadalka, rozbawił mnie Twój post o tym, że wolałabyś być 20sta w przywitaniu się :P Mamka, przyzwyczaisz się. Ja tak funkcjonowałam od zawsze, z przerwą na macierzyński ![]() Victoria, ładna sukienka, widzę, że kompletujesz strój do pracy hihi ![]() Linka, gdzie Ci zamknęli Sisleya? Ja kiedyś uwielbiałam benettona i sisleya, ale ostatnio strasznie niemrawe te rzeczy, bez wyrazu, nie podobają mi się za taką cenę. Dziecięce są piękne, ale ceny? Kosmiczne, nie na moją kieszen. Chyba, że w outlecie, co polecam. B. ma sporo ciuchów z UCB właśnie z outletu. Mandi, ty i mąż to jak takie papużki nierozłaczki, ciągle tylko jakies romantyczne wieczorki itd ![]() No to tyle co mi przychodzi do głowy. Wkrótce mam urodziny i nie planuję żadnej imprezy, ale może kolację dla znajomych ? Sama nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | ||
Rozeznanie
|
Hej,
Cytat:
Cytat:
![]() Milego dnia ! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2858 | ||||
Wtajemniczenie
|
Helołłł
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do cen to nasze miesięczne wydatki w porównaniu styczeń 2012 do stycznia 2013 wzrosły o 1000 zł ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-03-15 o 09:45 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2859 | |||
Zakorzenienie
|
Dzięki wizazowi można sobie przypomnieć, że dziecko ma miesięcznicę urodzin
![]() ![]() Wszystkiego najlepszego Lu ![]() Cytat:
![]() może nic się nie wykluje? ![]() Ja też, zawsze chudnę w stresie ![]() ![]() Cytat:
![]() Albo to z zazdrości albo jest zwyczajnie głupia! Cytat:
![]() Top listę książeczek (propozycja Dep) masz na pierwszej stronie ![]() Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-03-15 o 10:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Wtajemniczenie
|
Martynko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | ||
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego!!! Heh, dziś pierwsza noc od baaardzo dawna, podczas której Mała spała z nami. Mąż walczył z nią do 2, później ja się obudziłam i zasnęła jakoś o 3. Pobudka o 5, walka i pobudka ostateczna o 8.15. Paskudny katar. Najgorsze jest to, że nie chce sobie pozwolić na zrobienie czegokolwiek przy nosku. Nawet chusteczką przetrzeć wydzieliny. O odciąganiu, czy wadzie morskiej nie wspominając! ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Najlepszego dla Martynki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobre ceny i krótki czas realizacji zamówienia ma sprzedawca Aros_pl na allegro. Depoison - polecam ***.blogspot.com. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, widzicie jak często wchodzę na pierwszą stronę...
Wanilko, u nas było podobnie z tym kaszlem, oby u was to nie było nic poważnego. No dobra, to już się nie stresuję Twoją wagą, a niech tam ![]() Linka, myślałam, że w manufakturze jest ucb i sis. Też lubię pepe jeans, mam tam zniżkę 20% ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2865 | |||||||
Zadomowienie
|
Chciałabym, dziekuję
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że u Was asymetria i napięcie ustępuje. U nas niestety nie, nadal jest to spory problem. Wciąż go mocno ściąga na prawo i paluszki prawej rączki są zaciśnięte, szyi nadal nie pokazuje. Muszę codziennie ćwiczyć go w domu oprócz zajęć rehabilitacji. Z mówieniem szału nie ma. Czasem wyjdzie "mama" tak średnio raz w tygodniu. Wasza baba z rehabilitacji rzeczywiście nieciekawa, jak można tak mówić ![]() Cytat:
![]() Co do gadki o chodziku, to wpuszczałabym jednym uchem, wypuszczała drugim. Uwielbiam takie "mądrości" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie wiem, chyba się łudził, że się zgodzę ![]() Dziękuję, pewnie zasługa ćwiczeń, bo bez tego nie weszłabym w tą kieckę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2866 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Martyni !
|
![]() ![]() |
![]() |
#2867 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam z kawką. Mały śpi, więc zajrzałam na momencik ![]() Biedactwo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2868 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() u nas nocka taka sobie-moje dziecko chyba rezygnuje z przesypiania spokojnie całej nocy....codziennie ok.4 się rozbudza.....tej nocy próbowałam ją ugłaskać, ale nie szło, zjadła 200 ml mleka i dalej nie spała, wybujałam usnęła, położyłam-to co chwilę pluła smoczkiem i jęczała, w rezultacie przed 5 wzięłam ją do nas i w mig usnęła i spała znów do 7.40-czyż to nie czysty szantaż?? ![]() ![]() ![]() ![]() Depoison co u Was sprawdzał pediatra na U5?mamy za tydzień to muszę podtrenować dziecko hihi-żartuję oczywiście, pytam z ciekawości ![]() ehh chciałam na TVN Player obejrzeć ten odcinek TopModel o którym pisałyście i się nie da poza granicami PL....gdzie jeszcze mogę to znaleźć??
![]() ![]() Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-03-15 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | ||||
Zakorzenienie
|
dziękujemy
![]() Cytat:
![]() ![]() Współczuję nocki i tego kataru, niby nic takiego ten katar, a męczące dla wszystkich i rodziców i dziecka. Dziękujemy za życzonka ![]() Cytat:
ucb jest w porcie jeszcze szkoda, ze pepe likwidują, też mam tam zniżki no i lubię ten styl, nie wiem jak go określić, ale to właśnie moje ciuchy ![]() dziękujemy Maciejko ![]() Cytat:
![]() (z niej jest taka aktoreczka ![]() Może po tatusiu, chciał iść na filmówkę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Jaką? Kofeinową? Bo ja właśnie taką piję i nie wiem co to będzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Co to jest U5??? Top model masz tu: http://topmodel.tvn.pl/odcinki-online,3 Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-03-15 o 10:35 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2870 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
najlepszego dla Martynki ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- tak, tylko taką piję ![]() ![]()
![]() |
#2871 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Zakorzenienie
|
hehe, a teraz nie pijasz? Ja jestem nałogowcem
![]()
#2873 |
Zakorzenienie
|
polubiłam pewną kawę zbożową ekologiczną (Inka mi nie smakowała) i jakoś ta kawa zadowala mnie na tyle, że nie tęsknię za kofeinową
moje dziecko i tak bezsenne, to wolę nie dolewać oliwy do ognia ![]() no i ja miję tylko czarną, latte to nie dla mnie, mleko toleruję tylko w naleśnikach ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2874 |
Wtajemniczenie
|
Linko a nie pisałaś kiedyś, że jakieś dziecko w rodzinie mówi na Martynię Mimi??tak mi się coś skojarzyło, bo pamiętam, że to zdrobnienie mi się spodobało
![]() ![]()
#2875 |
Zakorzenienie
|
Postów przybywa, a ja nie mam czasu poczytać. I to nie przez małą. Mała dzisiaj wyjątkowo grzeczna, dużo bawi się stacjonarnie (jestem w szoku, bo ostatnio ciągle gdzieś zapyla), ale jak już mi dała trochę luzu to ogarniam chałupę, co by jutro mieć trochę mniej do zrobienia. Jutro małż będzie w domu więc ja mam w planach nieco się pobyczyć, kiedy on będzie zajmować się dzieckiem. Mam zamiar poleżeć w tym czasie z brzuchem do góry, a nie latać ze szmatą po mieszkaniu.
![]() A dzisiaj o 15 idę z koleżanką oglądać suknie ślubne ![]() Dziewczyny jakie macie zabawki dla dzieci z tych śpiewająco-grających? My mamy tylko kulę hulę i zastanawiam się nad zakupem czegoś co małą zajmie. Tylko nie wiem co. Wiem, że kuchenka FP jest super - w końcu zachwalała Dep, ale chyba chciałabym coś tańszego. |
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Rozeznanie
|
ehh nadrabiam Was od rana ale cały czas coś pogoda sprawia niemałe zamieszanie w pracy.
Karolina PW jak jeszcze raz przeczytam coś negatywnego na temat Twojej figury to ![]() ![]() Victoria brawa dla K. idzie jak burza - ja się trochę jeszcze boję dawać mojemu kawałki ale dostał raz jabłko i nieźle sobie radził Dep pomysł z blogiem super Wczoraj mały przebudził się po godzinie snu ze strasznym rykiem. Nie mogłam go uspokoić niczym, łzy leciały. Posmarowałam żelem - nic, espumisan - nic, czopek - podziałał. Potem już spał spokojnie do rana i mama mówi że dziś bardzo grzeczny. Więc nie wiem co to. Nic nowego nie dostał, może troszkę więcej gruszki ale to w południe...Ale zaczęłam się zastanawiać od kilku tygodni robi zielono - brązowe kupki, poza tym wszystko ok więc bagatelizowałam trochę - może powinnam jednak coś z tym zrobić? Kojarzę tylko że w podobnym czasie zaczęłam wprowadzać gluten. Macie jakieś pomysły? |
![]() ![]() |
![]() |
#2877 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A przespać się z tematem muszę o tyle, że nigdy w życiu nie miałam żadnego bloga, musiałabym w ogóle najpierw ogarnąć sprawy techniczne ![]() Cytat:
![]() A zatem: mała miała w dniu badania 6 miesięcy i 10 dni. Została zważona i zmierzona (obwód głowy i wzrost), lekarka sprawdziła, czy ma ciemiączko, pomacała brzuszek, zajrzała do pieluszki. Sprawdzała, jak długo Zosia utrzymuje kontakt wzrokowy, podniosła ją (z leżenia na plecach) za rączki (pewnie chodziło o to, czy nie występuje jakaś asymetria), pomachała zabawką. Położyła na brzuszek i sprawdzała, co mała zrobi z kluczami, którymi lekarka machała jej przed buzią. Posadziła przed lustrem i obserwowała reakcję - najpierw na widok samej siebie+lekarki, potem na nasz widok. Pytała, czy Zosia przekręca się na boczki i brzuch. Spytała też, co je i jak je (czy chętnie). Wtedy też powiedziała, żeby z glutenem wstrzymać się do roku. I to wszystko, co pamiętam. Pewnie było coś jeszcze, ale tak daaaaaawno temu (początek stycznia), że już sobie nie przypomnę ![]() całościowe badanie dziecka, wykonywane między 6 a 7 miesiącem życia. Dlatego U5 (U-Untersuchung czyli badanie), bo to już piąte z kolei ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2878 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantek ![]() Rano opiekowalam sie córeczka znajomych- ma 2,5 roczku, ogólnie grzeczna dziewczynka, ma kontakt z małymi dziećmi, ale cały czas wolała, ze D. ja dotknął, ze ma jej ( tak naprawdę jego) zabawkę, ze boli bo usiadł koło niej.... Masakra ![]()
#2879 | |||
Zakorzenienie
|
nooo teraz mogę trochę popisać
dziękujemy wszystkim za życzonka dla Lu ![]() młoda z tej okazji postanowiła mi urządzić białą noc. Pobudka o 12, pobudka po 1, a potem pobudka przed 3, wtedy wzięłam ją już do nas, a ona ani myślała spać! Półtorej godziny się bawiła, gadała, piszczała, zaczepiała nas ![]() A Luśka za to pełna energii do południa była, pominęła swoją zwyczajową drzemkę koło 10 i usnęła dopiero przed chwilą. Ja nie wiem skąd to dziecko tyle energii czerpie oj tak, a ten czas tak leci, że aż jestem przerażona Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i też jestem za tym, żeby Dep założyła bloga, koniecznie! aaaa no i przyszły mi zakupy z c&a, fajne ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-03-15 o 12:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.