|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
Cytat:
ślepa jestem, więc soczewki są dla mnie wybawieniem. Ostatnio sprawdzałam swoją wadę na karteczce od soczewek, myślałam, że mam mniejszą myślałam też nad operacją i wciąż poważnie nad tym się zastanawiam... |
|
|
|
|
#2432 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
docik10 Wszystkiego najjjjlepszego
![]() |
|
|
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2434 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc wszystko musi pójść dobrze będę trzymać kciuki
|
|
#2435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odkąd noszę soczewki zaczęłam wyraźnie i dobrze widzieć. Ma to swoje wady, a jedną z nich jest to, że wcześniej nie dostrzegałam zmarszczek pod oczami hahaha teraz je widzę i jestem 'załamana' wcześniej ich naprawdę nie dostrzegałam soczewki ukazały mi prawdę - robię się stara haha ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- adzia - na pewno będzie wszystko dobrze
|
|
|
|
|
#2436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba o czyms nie doczytalam....
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2438 |
|
Wtajemniczenie
|
Takie soczewki na astygmatyzm chyba są jednak sporo drożsże niż takie normalne?
Ale jak się ma taką wadę i zakłada się soczewki to mogą się one źle ułożyć na oku z początku i wtedy trzeba pomrugać i pomasować oczy i się soczewki powinny ułożyć tak jak trzeba i nie powinno już nic przeszkadzać
|
|
#2439 |
|
Wtajemniczenie
|
No to jest ingerencja w oko, więc może nieść za sobą wszelkiej maści powikłania. Co prawda czytałam, że zdarzają się one bardzo rzadko, ale mimo wszystko się zdarzają ...
jeszcze nigdy nie byłam u takiego specjalisty się dowiadywać co i jak, może po takiej rozmowie bardziej bym się przekonała? w każdym bądź razie jak coś to po ślubie |
|
|
|
#2440 |
|
Wtajemniczenie
|
ja znam osobe która miała robioną operację na oczy.
jest zadowolona ale oczy są bardziej "uczulone" na światło i często chodzi w okularach słonecznych i to nie tylko kiedy jest słońce, no bo i tak razi. mi tam soczewki nie przeszkadają
|
|
#2441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc nie chciałabym, żeby mnie tak światło uczulało ![]() z soczewkami moimi nie jest tak łatwo, bo nie mogę sobie tak po prostu iść i zakupić, tylko muszę specjalnie zamawiać, oczekiwać mniej więcej 2 tygodnie aż sprowadzą, bo mam taką idiotyczną wadę. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam na prawym oku -1,75 a na lewym -0.75 (tak teraz stweirdził okulista, wcześniej chodziłam do jego ojca i u niego miałam na lewym +0.75 ) może tu leży problem...ale też osi nie mam takiej samej..na jednym 20 a na drugim 10stopni.. KaEs jakie soczewki nosisz? Tycikata ja za swoje dzienne 30sztuk zapłaciłam 69euro. W Pl okulista mówił mi o 300zł plus 50 wizyta. Margolcia mogłabym prosić na priv też tą stronkę znajomych?
|
|
#2443 |
|
Wtajemniczenie
|
osz cholercia....
to ja kupuję 3 pary miesięcznych za 40zł z All... no ale ja mam "tanią" wadę ![]() powinnam to wykazać TŻowi jako oszczędność
|
|
#2444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i ostatnio za badanie i 4 pary soczewek zapłaciłam coś w granicach hmmm 170 zł? nie pamiętam zbyt dobrze akurat taka promocja w VE była i skorzystałam ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- na ślub nie będę zakładać soczewek, bo po 8 godzinach czuje, że je mam na oczach i potem trudno mi będzie je zdjąć, tak żeby nie było jakiejś większej ingerencji w makijaż
|
|
|
|
|
#2445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do foto, to zalezy na co was stac. Cena moze byc i do 8 ty... Z tego co sie orientuje w pl rynku to srednia cena za dobre i profesjonalne foto to gdzies miedzy 2,5 a 3,5 tys w wiekszych miastach. Co do kont bankowych: Odkad mieszkamy razem (3,5 roku) mamy wpolne konto. Ale do tego kazdy ma swoje wlasne. Proporcjonalnie do zarobkow dzielimy sie oplatami i kasa na jedzenie i wrzucamy te pieniadze na wspolne konto. Z tego konta robi sie zakupy na zycie. Uwazam, ze jest to najbardziej fair sposob podzialu jak i wpolnoty majatkowej
|
||
|
|
|
#2446 |
|
Wtajemniczenie
|
Docik, wszystkiego co najlepsze
![]() Widzę, że temat oszczędzania i wad wzroku :P Co do oszczędzania to ja jestem naprawdę bardzo, ale to bardzo oszczędna, rzadko kiedy wydaję pieniądze na coś, na co naprawdę nie muszę ich wydać. Mam co prawda dużo ubrań, ale to dlatego, że mama mi kupuje albo TŻ. Ja sama sobie rzaaaaadko kiedy, ale cóż, wynika to też z faktu, że nie pracuję i nie mam stałego dochodu. Kasę ze stypendium i z korków sumiennie odkładam, nie wydaję na przyjemności. TŻ szalenie rozrzutny też nie jest, ale to wynika z faktu, że nie ma czego rozrzucać, bo wiele też nie zarabia. Generalnie nie jest u nas najlepiej z kasą, ale radzimy sobie. Myślę, że jeśli kiedyś będziemy więcej zarabiać (tzn. ja jak będę w ogóle zarabiać, bo teraz nie zarabiam) to dalej będziemy tacy oszczędni, bo życie nas tego nauczyło. Co do kont bankowych to nie mam pojęcia jak to będzie, myślę, że wszystko się okaże za rok, jak razem zamieszkamy. Może będziemy mieć trzy konta (moje, jego i wspólne), a może po prostu dwa osobne i ja mu będę przelewać co miesiąc jakąś kwotę od siebie, albo może jego konto rozrzeszymy jako wspólne nasze. Nie wiem jeszcze jak będzie, ale wiem jedno - ja swojego osobistego ani rozszerzać na wspólne, ani likwidować na pewno nie będę. Jestem zdania, że każdy powinien mieć swoje pieniądze. Co do wzroku to ja mam na prawym oku -2,75, na lewym -2,0 czyli duża jest różnica między lewym a prawym. Prawe też zawsze mam podrażnione :/ Np. jak mi się oczy męczą to lewe zawsze stan idealny, a prawe zaczerwienione na maksa :/ Soczewki próbowałam nosić swego czasu, ale to zdecydowanie nie dla mnie, moje oczy bardzo szybko puchną, czerwienią się itp. Mam dwie pary okularów, jedne takie delikatne, drugie mocne grube czarne oprawki W tych mocnych czarnych z reguły chodzę A po domu te delikatne. Ale moje oczy sa nauczone, ze nie noszę żadnych okularów i też jakoś tam widzę, także jak jakieś wyjście większe to nigdy nie noszę. Na ślub planuję soczewki jednodniowe. Odpowiednio wcześniej będę musiała je zakupić i nauczyć się w nich funkcjonować
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze jakos wada drastycznie mi sie nie pogorszy, ze nie poznam TZ-ta przy ołtarzu albo gosci |
|
|
|
|
#2448 |
|
Blond forever!
|
My po ślubie będziemy mieć jedno wspólne konto. Nie widzę potrzeby rozdrabniania się z oddzielnymi kontami, bo rynek pracy jest jaki jest - możemy mieć pracę oboje, a czasem jedno, albo drugie, więc tak czy siak będziemy korzystać z jednego źródła wspólnych dochodów. Więc wszystkie zarobione przez nas pieniądze pójdą do wspólnej kasy - oczywiście większe wydatki będziemy ze sobą konsultować
---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- A co jeżeli przez dłuższy czas jedna strona nie będzie mieć tych pieniędzy, np. Ty idąc na roczne macierzyńskie? TŻ będzie Ci przelewał kasę na Twoje konto i będziesz udawać, że to Twoja kasa? Pytam nie złośliwie, ale hipotetycznie. Mi się wydaje, że właśnie na tle pieniędzy jest zazwyczaj najwięcej nieporozumień w małżeństwie czy też w związku, dlatego warto od razu uniknąć sytuacji typu: moje/Twoje.
|
|
#2449 |
|
Rozeznanie
|
Witam Dziewczyny
melduję, że nadrobiłam Was, chociaż trochę mi to czasu zajęło, ale ciekawość o czym tu pisałyście zwyciężyła Docik Kochana życzę Ci wszystkiego co najlepsze, co dobre i miłe, co budzi uśmiech na twarzy, co kryje się w maleńkim słowie "szczęście", spełnienia wszystkiego o czym zamarzysz oraz tradycyjnych 1oo lat! Missmalezji a tak właściwie to czym się zajmujesz? Czyżby położna? Pytam, bo niedaleko do Twojego miasta mam, a jak już przyjdzie co do czego to fajnie byłoby mieć ten 'komfort' i rodzić "po ludzku" ![]() Adzia trzymam kciuki za pomyślną operację ![]() Witam nowe PM-ki ![]() Margolcia mogę również prosić o tą stronkę z inspiracjami? Chętnie popatrzę, może i mnie coś zainspiruje ![]() Cikulada jeśli można, to również proszę o dodanie mnie do urodzinowego kalendarza, moja data to - 25.05
Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-03-15 o 17:06 |
|
|
|
#2450 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My będziemy mieć oprócz tego jednego GŁÓWNEGO, konto oszczędnościowe, gdzie będziemy sobie na coś większego odkładać ![]() (teraz nie zarabiamy dużo, bo to nie jest normalna pensja tylko kieszonkowe, dostajemy 600euro na miesiąc, 300 ja, 300 Tż, ale o nic nie musimy się martwić, mieszkamy i jemy za darmo, mamy ubezpieczenie...jak robimy zakupy czy to spożywcze czy kosmetyczne to płaci hostka.. i po 8 miesiącach kupiliśmy sobie dwuletnie autko, świetnie śmiga i teraz o ile bardziej komfortowo jeździć do Polski , w listopadzie kupiłam sobie lustrzankę z obiektywami, za każdym razem jak jedziemy do Pl mamy dostają "wyprawkę" zawsze wszystko kupujemy x2 i obie rodzinki dostają to samo Tż kupił dla swojego taty silnik do łódki- wędkarz zapalony i ciągle na koncie mamy fajną sumkę odłożoną..wiadomo, że za paliwo sami płacimy ) (tego możecie nie cytować, bo później zedytuję )i właściwie tu się też zawiera co chciałam powiedzieć o tym czy oszczędzamy czy jesteśmy rozrzutni Nie oglądamy każdego euro 3 razy zanim wydamy ale nie wydajemy na głupoty jakieś bo nie potrzebujemy wiele Większe zakupy zawsze omawiamy wspólnie i wydaje mi się, że to dobry plan na później
|
|
#2451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i najlepiej założyć przed samym wyjściem z domu, wiem, że ciężko je założyć jak już się ma makijaż, ale tak jak juz którąś z dziewcząt pisała CWICZENIE CZYNI MISTRZA ![]() napisałam maila o te piękne zaproszenia w których się zakochałam (http://projektslub.blogspot.com/2013...ginalny-i.html) i UWAGA UWAGA cena brutto: - 11,00 zł/sztuka (zaproszenie) - 13,00 zł/sztuka (zaproszenie + 1 x dwustronna wkładka) - 14,50 zł/sztuka (zaproszenie + 2 x dwustronna wkładka) - 16,00 zł/sztuka (zaproszenie + 3 x dwustronna wkładka) składa się z zaproszenia zginanego na pół (14 cm x 14 cm ; papier kredowy mat. 300g) zadrukowanego dwustronnie przewiązanego wstążką z okrągłą etykietą z herbem oraz z wkładek także zadrukowanych dwustronnie (z mapką, RSPV, noclegami) W cenę tego zaproszenia jest wliczona koperta (perłowa, 15,6x15,6 cm) z kwadratową etykietą z herbem Ceny te dotyczą zamówienia min. 60 szt. JAKAŚ MASAKRA!!! nawet jak mam 3 razy tusz w drukarce wymieniać
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
Mówicie o finansach... Hmm... Moi rodzice od zawsze mają wspólne konto i jakoś nigdy im to nie przeszkadzało. Szczerze to chciałabym tak mieć z TŻ-tem ale sądzę że on się nie zgodzi. Jeszcze nie dyskutowaliśmy na ten temat, ale kiedyś będzie trzebaa
|
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę
Mam trochę swojego złota i chcę przetopić Cytat:
U nas tak samo. Wspólna kasa na wydatki ogólne i reszta każdy sobie. Tak samo będzie po ślubie.
|
|
#2455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale wiadomo, że sytuacje są w życiu baaardzo różne, jak np. ta o której napisałaś.
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() KAMILKA te zaproszenia suuuuper! |
|
|
|
|
#2459 |
|
Zadomowienie
|
moja koleżanka z pracy, która ma 35-letni staż małżeński kiedyś powiedziała mi bardzo mądre słowa "Nigdy nie mów facetowi ile masz pieniędzy" i ja się zamierzam tego trzymać, wspólne konto wspólnym kontem, ale swoje zaskórniaki mieć trzeba, o!
![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Wiem, że super, szkoda że cena niesuper
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra! Zaproszenia, chodź nie w moim stylu, bardzooooooooooo ładne. Jeśli chcesz to mogę Ci w ciągu kilku dni przygotować projekt gotowych do druku takich zaproszeń. Potrzebne by były wytyczne, kolor, teksty, zdjęcia. ![]() TŻ mi padł! Ciężki miał ten tydzień w pracy. I chrapie tak, że słyszę go w salonie - a śpi w sypialni i dzieli nas jeszcze jadalnia.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-03-15 o 18:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

będę trzymać kciuki

chyba o czyms nie doczytalam....

może tu leży problem...
Fajnie, ze sama Ewka ma luźne podejście do sprawy i bardziej jej zależy na ćwiczących dziewczynach, niż youtubowych aferach