Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-15, 15:46   #2821
Ewusia709
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ewus, w Twoim typie to dzisiaj wszystko jest
Na Twoją roladę tez mam ochotę Bo dziś mam dzień odkurzacza

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
U mnie były frytki, paluszki rybne i buraczki. Ja nie przepadam ze paluszkami rybnymi ale mąż i córka lubią. A w ogóle zauważyłam, że Małgosia ostatnio zjada obiad, najczęściej dwudaniowy w przedszkolu o 12, a o 14 z nami nasz obiad. Może troszkę masy nazbiera bo taki szczypior z niej jest. Aczkolwiek pewnie wiosną zacznie wszystko spalać.
Dobrze, że ma apetyt, pewnie ma zapotrzebowanie, na wiosnę napewno wszystko spali

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 15:50   #2822
mela1234
Zakorzenienie

Oliath miałam ciebie zapytać, twoja córa to 2008 rocznik? Jaki miesiąc? Właśnie dostałam zaproszenie do podstawówki na dni otwarte żeby zapisać małą do zerówki, ale muszę coś pokombinować, żeby jeszcze rok przeczekała w przedszkolu i dopiero do zerówki z rocznikiem 2009.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 15:54   #2823
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Oliath miałam ciebie zapytać, twoja córa to 2008 rocznik? Jaki miesiąc? Właśnie dostałam zaproszenie do podstawówki na dni otwarte żeby zapisać małą do zerówki, ale muszę coś pokombinować, żeby jeszcze rok przeczekała w przedszkolu i dopiero do zerówki z rocznikiem 2009.
2007, ale listopad - wiec PRAWIE najmlodsza w roczniku - wlasnie dzis idziemy na dni otwarte, od wrzesnia zeroweczka
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 15:56   #2824
Ewusia709
Zadomowienie

16 sta dochodzi Odkurzacz go home
Miłego weekendu Mamuśki, bo nie wiem czy zajrzę w weekend.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 15:58   #2825
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
2007, ale listopad - wiec PRAWIE najmlodsza w roczniku - wlasnie dzis idziemy na dni otwarte, od wrzesnia zeroweczka
A moja 27 grudzień 2008 i od września ma obowiązek zerówki. Jakby poczekała 4 dni w brzuchu do by miała 2 lata do I klasy, a tak za rok musi iść. Ale będę kombinowała bo to przesada!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 16:03   #2826
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
A moja 27 grudzień 2008 i od września ma obowiązek zerówki. Jakby poczekała 4 dni w brzuchu do by miała 2 lata do I klasy, a tak za rok musi iść. Ale będę kombinowała bo to przesada!
Pewnie, ze kombinuj
Ja myslalam, zeby Lala poszla do 1 klasy teraz, bo juz pisze i liczy, ale jednak dam ja do zerowki - mam wrazliwe dziecko i nie chce, zeby szkola zbiegla sie z narodzinami mlodszej siostrzyczki - to by bylo za duzo zmian i stresow jak na jedna mala glowe...
Kubulek
Stary 2013-03-15, 16:04   #2827
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Nadrabiania cz.2

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Edit: zapomniałam zapytać. Czy ktoś Wam tez mówił żebyście sutki hartowaly miękka szczotka? Moja tesciowa ma jakiegoś pier*** ciagle jak mnie widzi to mi gada " sutki hartujesz" Mysle WTF kobieto co cie moje sutki Może mi zazdrości, ze mam duże piersi bo ona ma bardzo małe. Nie wiem,ale to jest dziwne. Ja mam duże sutki po mamie, a mama karmila zawsze nawet do 2latek cycem i nic o hartowaniu nie mówiła. Tesciowa mi mowi,ze dziecko bedzie mnie gryzc ,ale czym ?
Słyszałam o tym ale nie zmuszę się do tego za nic

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ja juz pisze z lozka jestesmy po polowkowym i jest wszystko z porzadku Mala wazy 580 gramow, ma otwarte oczka, wszystkie wymiary w normach. serduszko pieknie bilo, ogolnie dosc ruchliwa byla i machala nozkami. jest na dzien dzisiejszy starsza o tydzien niz wynika to z daty OM. jutro wkleje jakas fotke, filmik pewnie bede ogladac pare razy
za udana wizytę

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Już 30 cm długości Szerokość 100 cm. Pewnie będzie jakiś kwadratowy,bo włóczki mnóstwo! I co za tym idzie - kasy...
Niestety przez to, że zdjęcie z tel. i przy świetle żarówkowym, to nie widać za bardzo łączenia kolorów. W świetle dziennym o wiele lepiej się to prezentuje
Super, masz talent

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
My mieszkamy na parterze, więc się nie boję. Raz nam wyskoczył i szukałam go po osiedlu. Mocno się nie naszukałam, bo siedział 2 metry od balkonu na okienku od piwnicy i na mój widok zaczął miauczeć w niebogłosy Bohater za dychę
Z moim kotem miałam podobnie tylko mój skoczył z drugiego piętra i potem stał pod drzwiami do klatki i wył

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
przyznac sie która
"co czwarta.."
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/co-cz...wiadomosc.html

Nawet nie chce mi się komentować takiego zachowania

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
jestem już po usg jamy brzusznej, byłam pierwsza w kolejce ale i tak czekałam 0,30 minut bo okazało się, że lekarze zakupili nowy sprzęt do usg jakiś supernowoczesny i właśnie się uczyli na nim. Ja byłam pierwszym królikiem doświadczalnym, oprócz lekarza było jeszcze dwóch facetów od sprzętu i lekarz mnie badał a oni miedzy sobą tylko o sprzęcie rozmawiali usg trwało chyba z 20 minut, generalnie wszystko dobrze, na wątrobie mam dwa włókniaki ale to nie ma wpływu, wiec albo mnie boli od ciąży bo macica mi już uciska narządy albo od jedzenia, chociaż już jem zdrowo i lekko. Nie spodziewałam się, że lekarz tez dzidzię będzie badał a on tak dokładnie to zrobił, że w szoku jestem, wszystko małemu sprawdził nerki, pęcherz, serduszko, pępowinę, normalnie lepiej niż moja ginka. Ale pewnie po prostu miałam farta bo próbowali sprzęt. Jakbym jeszcze miała wątpliwości co do płci to Panowie zaproponowali imię Franek wiec pewnie widać było ptaszka (ja monitora nie widziałam). Czyli wszystko dobrze na szczęście a brzuch dalej boli
Dobrze, że z wątrobą wszystko ok i fajnie Ci się trafiło, że dzidziola przy okazji przebadali

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Jestem już po połówkowym
Z synusiem wszystko ok Rozwija się prawidłowo Waży już 391 g. Wiek ciąży wg OM 21t5d, wg usg 21t2d. Serduszko pyka 154/min, komory, przedsionki są, główka i w główce wszystko ok, nie ma wodogłowia, kręgosłupik piękny rączki, nóżki, płuca, wątroba, jelita, żołądek, nerki, pęcherz moczowy na swoim miejscu...Siusiol oczywiście też Położenie podłużne miednicowe.

Mały szalał i ciężko go było dobrze pomierzyć. Gin uznał, że on nie tyle co nie współpracuje (bo z tym dalibyśmy radę), tylko jeszcze utrudniał Początkowo przyłapaliśmy Małego na fikołkach.. przekręcił się na brzuch i wyglądał jakby odpychał się nóżkami i chciał fikołka do przodu trzasnąć, żeby obrócić się na plecki ale w końcu dał za wygraną i przeturlał się bokiem

Pokażę Wam 2 zdjęcia, jedno buźki (wyglądał na fochniętego, aż mu się czółko zmarszczyło ), a na drugim pięknie widać siusiola (aż błyszczy na naszej fotografii ).
za udaną wizytę! A zdjęcia baaardzo wyraźne, wreszcie potrafiłam wypatrzeć siusiaka

A teraz biorę się za to co w międzyczasie jak nadrabiałam naskrobałyście

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 16:04   #2828
Oliath
Zakorzenienie

Ok, lece po nia, bo juz pozno
Kubulek
Stary 2013-03-15, 16:07   #2829
Neni1984
Zakorzenienie

Wrzuciłąm foto brzucha z dziś do klubu. Specjalnie dla Ciebie Enlevee-żeby nie było, że niesłowna jestem
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 16:11   #2830
magolina
Wtajemniczenie

Idę sie położyć bo trochę się narobiłam i brzuchol pobolewa.

No i Tż wraca z delegacji, za 1,5 h powinien być w domku ogromnie się stęskniłam.

Miłej końcówki dnia i wieczoru
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 16:26   #2831
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Hej Laski!

znów cały dzień jesteśmy w domu, a że trwa to już od wtorku to mnie roznosi !!!
dzisiaj efektem tego jest chlebek pomyte kibelki, zrobione pranie, posprzątanie w szafkach, zrobiony obiadek - dzisiaj makaron pici z własnym sosem pomidorowym, czosnkiem i oliwą
a, że dzień w dzień budzę się o 7 rano ... więc mam duuużo czasu

piersi niestety też mam wieeelkie i brodawki ogromniaste - i też mi po poprzedniej ciąży zostały większe może nie aż tak jak teraz, ale do poprzedniego stanu już nie wróciły

Oliath - pojemniki cudne!

mój syn jest z marca 2008, a we wrześniu idzie do ostatniej grupy przedszkola - nazwijmy to zerówką...a jak sobie pomyślę, że za 1,5 roku będzie w szkole to nie ogarniam tego

to mój brzuchol w 18 tc i dzisiejszy chlebek

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-03-15 o 16:30
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 16:28   #2832
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Mam pytanie do tych które są na L4... jakie macie leżące czy chodzące? Bo mi wpisał leżące i mam obawy że mogą mnie sprawdzić a na zakupy jakieś trzeba wyjsć czy dziecko zaprowadzić do szkoły.... jak narazie jestem 3 dzień i narazie pracodawca płaci ale wyczytałam ze i tak mogą sprawdzić
Mam chodzące
Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
Cześć

Dziewczyny na jaką firmę kosmetyków decydujecie się dla swoich maluszków?
Babydream z Rossmanna -rewelacyjny skład i cena.
Cytat:

Dziś jest dzień dla mnie. Twarz mlekiem wymyta, na włosach maseczka z jajka i olejku rycynowego była i już o niebo lepiej się czuję ze sobą. Teraz czekam aż mój mąż córkę z przedszkola przywiezie. Moje małe słoneczko.

Myłaś twarz mlekiem w miseczce czy jak?
Bo ja moczę wacik w mleku i przemywam.
Cytat:
Zalaczam zdjecie w nowej tuniczko-bluzeczce i nowych dresowych gaciach, ALE mam BOCZKI, ludzieeee.

Maz przestawil mi wage z lb z powrotem na kg , waze 58,5 w ciuchach i balerinkach a startowalam z 50 albo gora 52...

Jeszcze wrzucam zdjatka moich koronkowych pojemnikow (czekaja na ostatnia warstwe lakieru i finito! ). Ladne?... po Nescafe mam 7 takich i jeden z tworzywa beczulkowaty
Gdzie te boczki? No gdzie one?
Jak Cię to pocieszy to startowałam z 53 kg a mam 63 kg ..

Nadrobiłam
Ah Margosia - zakochałam się w Michysławie
Stary 2013-03-15, 16:34   #2833
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

O tym chłopcu 6-letnim mama mi dziś opowiedziała, smutne to strasznie Nie powiem co bym z takimi rodzicami robiła

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Moje troche urosły, ale ja malutkie miałam, to nie przeszkadzają. Mam gorszy problem, wczesniej były nabrzmiałe i jędrne, a teraz jakieś takie się zrobiły miękkie jakby obwisłe, sutki duże i te otoczki, czuje się z nimi jak dojna krówka. Ale nie podoba mi się to, nawet nie chce wiedzieć jak one będą wyglądac po karmieniu, jak już w ciąży tak fatalnie wyglądają
Moje tak samo a miałam takie malutkie różowiutkie sutunie Cieszy mnie jedynie, że urosły o rozmiar

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim Ja dziś tylko przelotem,bo tż dziś przyjedzie na pare dni,a strasznie się stęskniłam Czy wy też macie dużo więcej upławów w ciąży? Ja zużywam ze 2-3 władki dziennie, leci ze mnie często,ale nic nie boli nie szczypie itp,a wydzielina jest przeźroczysta i taka płynna,ani trochę nie jest gęsta. Czy to normalne w ciąży?
Oj ja takich wkładek chyba z 5 w ciągu dnia zużywam, nie nadążam

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Co dziś na obiad ??
U mnie kluseczki śląskie z cebulką, dawno nie było

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
a z pępkiem jak u Was? u mnie póki co wklęsły.. i modlę się żeby taki pozostał

ja póki co wcinam ciastka z ziarnami słonecznika i dyni.. uwielbiam
U mnie też wklęsły ale taki jakiś ciemny ciemny się zrobił

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39785248]Ja dzisiaj zauważyłam, że mam pół koszuli nocnej zalane... Ale to musiało się stać w nocy, bo tego nie odnotowałam.

A co do makaronu, to ja polecam taki przepis: makaron+tuńczyk+kukurydza +ugotowane jajko+ogórek kiszony+przyprawy i majonez. Mój TŻ to uwielbia, zje każdą ilość Jeszcze makaron często robię z porem i pieczarkami (pieczarki+por na maśle, a do tego dodać śmietanę i/lub majonez).

Co do czekolady, ja kupiłam taką ogromną Milkę w Tesco za 8 zł. Uwielbiam ją, a będziemy ją mieli na 3 razy, więc się super opłaca.[/QUOTE]
Ten makaron z tuńczykiem brzmi smacznie jak mi rybowstręt przejdzie to wykorzystam przepis

Cytat:
Jak milo sie czyta az zatesknilam za moim sloneczkiem...

Hurra

Dokladnie ta zamierzam i ja kupic mialam okazje potestowac i jak dla mnie - odjechana

Koniecznie sprawdz realny koszt shippingu plus opakowan jak juz dojdzie - i razie czego obetnij punkty na "koszt przesylki" i machnij im neutrala za to . Mam alergie na naduzycia

Wiecie co, no nie chce Was martwic, ale mi juz poprzednio takie otoczki zostaly i z zazdroscia patrze na malenkie sliczne brodaweczki (nie zebym specjalnie ogladala , ale jednak).
Zycze, zeby Wam wrocily do rozmiaru SPRZED.

Ja juz tez "obrobiona" z soba, domkiem, obiadem i rekodzielem. Wlasnie wchlonelam CALY paprykarz na kanapkach. No moge go jesc non-stop

Zalaczam zdjecie w nowej tuniczko-bluzeczce i nowych dresowych gaciach, ALE mam BOCZKI, ludzieeee.

Maz przestawil mi wage z lb z powrotem na kg , waze 58,5 w ciuchach i balerinkach a startowalam z 50 albo gora 52...

Jeszcze wrzucam zdjatka moich koronkowych pojemnikow (czekaja na ostatnia warstwe lakieru i finito! ). Ladne?... po Nescafe mam 7 takich i jeden z tworzywa beczulkowaty
No to mnie nie pocieszyłaś
A słoiki cudne, uwielbaim wszystko co zdobione koronką

Cytat:
Cześć

Prawdopodobnie rossmann babydream, tanie i fajny skład

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
już mu to powiedziałam i dostaje teraz kazanie, ale się wredna zrobiłam i marudna w tej ciąży

2 koszulki do pralki to nie ma co wrzucać
już sobie wyobraziłam jak stoi z opuszczonymi uszami a ty mu palcem przed nosem machasz

Stary 2013-03-15, 16:35   #2834
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Charlize a masz jakiś fajny sprawdzony przepis?
Były placuszki a teraz nie ma
Dzidziolowi smakowało bo co chwila czułam kopniaczki przy jedzeniu

Przepis
2 szkl. mąki pszennej;
2 szkl. mleka;
2 jajka;
1 łyżeczka proszki do pieczenia
1 cukier waniliowy
5 średnie jabłka (im więcej tym lepiej)

Roztrzepać jaja z mąką i mlekiem, proszkiem i cukrem waniliowym na gładką masę. Dodać szczyptę soli.Obrać jabłka i pokroić na cienkie plasterki. Dodać do ciasta i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć placki. A resztę znacie dziewczyny. Smacznego!

P/S Miałam jeszcze trochę dżemu brzoskwiniowego ,więc zamiast cukru niektóre placuszki jadłam z dżemem. Mniam....
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 16:36   #2835
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39788013]Hej Laski!

dzisiaj efektem tego jest chlebek pomyte kibelki, zrobione pranie, posprzątanie w szafkach, zrobiony obiadek - dzisiaj makaron pici z własnym sosem pomidorowym, czosnkiem i oliwą

piersi niestety też mam wieeelkie i brodawki ogromniaste - i też mi po poprzedniej ciąży zostały większe może nie aż tak jak teraz, ale do poprzedniego stanu już nie wróciły

Oliath - pojemniki cudne!

mój syn jest z marca 2008, a we wrześniu idzie do ostatniej grupy przedszkola - nazwijmy to zerówką...a jak sobie pomyślę, że za 1,5 roku będzie w szkole to nie ogarniam tego

to mój brzuchol w 18 tc i dzisiejszy chlebek [/QUOTE]
Zgrabny brzusio a chlebek...

Stary 2013-03-15, 16:37   #2836
Neni1984
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39788013]

Fajny brzusio
A chlebek profesjonalny

Idę chatkę ogarnąć
Wczoraj wysprzątałam, a dziś znów bajzel

Aaaaa misia z Bebilonu dziś dostałam
Stary 2013-03-15, 16:40   #2837
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Mężu wrócił więc idę się poprzytulać

Stary 2013-03-15, 16:48   #2838
madi82
Zakorzenienie

Samantha któa u Ciebie jest teraz godzina....matko Ty nie spisz???

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 16:57   #2839
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
A mnie się koty w nocy śniły. Jeden był moim kotem, moją Majką, a drugi wyglądał zupełnie jak Majka, ale wołałam go...UWAGA...UWAGA... Margosia. Chyba za dużo czasu z wami spędzam

Cytat:
Margosia widzisz do czego to doszło.. już się ludziom po nocach śnisz
W formie kociej
Cytat:

W nagrodę kupiłam zawieszkę dla małego
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...ukt=297&next=1
Ostatnio jak Tż szedł do kuzyna, który miał wtedy 3 miesięczne dziecko to tez mu kupił taka zawieszkę- tylko lewka
Generalnie polecane
(oczywiście dostał opr, że własnemu dziecku nie sprezentował, ale stwierdził, że na dwie go nie było stać)
Cytat:
a zawieszka bomba- po ile?
w tesco koło 50zł
Cytat:
tez mi się właśnie takie miękkie i obwisłe zrobiły, tragedia !!!
Tylko, że ja z mojego C wskoczyłam na E
Spokojnie, jeszcze Ci parę literek zostało do J
Cytat:
a z pępkiem jak u Was? u mnie póki co wklęsły.. i modlę się żeby taki pozostał
Wklęsły
Bardziej niż Tż
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
A co do piersi, to widzę, że temat był poruszany - moje też już przeszły niemałą metamorfozę. Miałam małe zgrabne sutki, a teraz mam dużo większe... i powiedzmy, że też zgrabne TŻ ciągle jest w szoku, jak widzi, jak mi się ciało zmienia
A ja mam duże piersi a sutki małe
Cytat:
rossman

Cytat:
Ah Margosia - zakochałam się w Michysławie
Mogę tanio sprzedać

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 17:01   #2840
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

dzięki

Szukam powoli sukienki na ślub siostry który jest w połowie maja i patrzcie co znalazłam !!! ???
http://www.pieknybrzuszek.com/pl/p/S...u-COCTAIL/2146
co też nie wymyślą he he
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 17:06   #2841
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Samantha któa u Ciebie jest teraz godzina....matko Ty nie spisz???
w czika-go chyba ok. 11 rano - sprawdziłam - równo 6h wcześniej niż u nas

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2013-03-15 o 17:08
roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 17:10   #2842
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
w czika-go chyba ok. 11 rano - sprawdziłam - równo 6h wcześniej niż u nas
aaaa....to luzik

28.07.2013r.
Stary 2013-03-15, 17:10   #2843
malaczarnakejt
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39788610]dzięki

Szukam powoli sukienki na ślub siostry który jest w połowie maja i patrzcie co znalazłam !!! ???
co też nie wymyślą he he[/QUOTE]

o matko! i to jaka cena!

Ja się obiadłam i siedzę, zacznę dziergać znów, bo dziś mało zrobiłam. Cały czas szczypie podbrzusze, wzięłam no-spę. Ech... a myślałam, że ta ciąża to cud miód, a tu takie przygody...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 17:11   #2844
roxi1980
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39788013]Hej Laski!

co to za danie?
brzuszek niewielki, ale zgrabny a chlebuś - mmmmmmmmm

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
u mnie też wklęsły ale taki jakiś ciemny ciemny się zrobił
wychodzą nam teraz lata niezaglądania mydłem do tej dziury

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Były placuszki a teraz nie ma
Dzidziolowi smakowało bo co chwila czułam kopniaczki przy jedzeniu

Przepis
2 szkl. mąki pszennej;
2 szkl. mleka;
2 jajka;
1 łyżeczka proszki do pieczenia
1 cukier waniliowy
5 średnie jabłka (im więcej tym lepiej)

Roztrzepać jaja z mąką i mlekiem, proszkiem i cukrem waniliowym na gładką masę. Dodać szczyptę soli.Obrać jabłka i pokroić na cienkie plasterki. Dodać do ciasta i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć placki. A resztę znacie dziewczyny. Smacznego!

P/S Miałam jeszcze trochę dżemu brzoskwiniowego ,więc zamiast cukru niektóre placuszki jadłam z dżemem. Mniam....

mniam

a gdzie ten makaron z tuńczykiem? przegapiłam???

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 17:12   #2845
fiazo
Zakorzenienie

brzuszek zgrabny, a chlebek cud miód, aż chce się zjeść

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
już sobie wyobraziłam jak stoi z opuszczonymi uszami a ty mu palcem przed nosem machasz
schował się w łazience i włączył muzykę, żeby mnie zagłuszyć

dziś u mnie na obiad:
-zupa szczawiowa z jajkiem
-ziemniaki pieczone z kotletem teściowej

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 17:13   #2846
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
co to za danie?
brzuszek niewielki, ale zgrabny a chlebuś - mmmmmmmmm

wychodzą nam teraz lata niezaglądania mydłem do tej dziury

mniam

a gdzie ten makaron z tuńczykiem? przegapiłam???
Perse pisała o tuńczykowym wypaśnym bo mój był łątwy i prosty z 4 skąłdników.

28.07.2013r.
Stary 2013-03-15, 17:13   #2847
fiazo
Zakorzenienie

drugi odcinek "o matko"

http://tvnplayer.pl/programy-online/...E02,18457.html

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 17:13   #2848
Margosia__
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39788610]dzięki

co też nie wymyślą he he[/QUOTE]

Moje Dziecię się w końcu po 2 dniach obudziło i lekko kopie..
Ja z nim chyba zejdę na zawał

(przez ostatnie dwa dni kopało TYLKO jak Tż przyłożył do brzucha swoja rękę) teraz jakoś samo z siebie...

Mały
Stary 2013-03-15, 17:14   #2849
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
brzuszek zgrabny, a chlebek cud miód, aż chce się zjeść

schował się w łazience i włączył muzykę, żeby mnie zagłuszyć

dziś u mnie na obiad:
-zupa szczawiowa z jajkiem
-ziemniaki pieczone z kotletem teściowej
zatłukę Cię!!!!!ale mi smaka narobiłąś

Zupa szczawiowa nie mam szczawiu aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaa

28.07.2013r.
Stary 2013-03-15, 17:15   #2850
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
zatłukę Cię!!!!!ale mi smaka narobiłąś

Zupa szczawiowa nie mam szczawiu aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ja mam pełno... Jak chcesz to Ci rzucę

Mały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości