|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Moja z kolei wczoraj zaserwowała zieloną - i nie wiem po czym? nic nowego chyba nie jadłam...
|
|
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nic nowego nie wprowadzalam ;p łaaaaaaaa o losie, czgo to nie wymysla http://allegro.pl/pampersy-pieluchy-...080073543.html hahahah
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-03-15 o 19:26 |
|
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze a może to reakcja po szczepieniu.... własnie zjadła z piersi troche ale dosłownie 4 minutki i znów marudzenie .... wazne ze cokolwiek
ZOBACZCIE SOBIE CZY WAM TO DZIAŁA http://landings.familyservicephoto.p...tuit-seasonal/ dostałam na maila taką oferte mozna za darmo jedna fotoksiażke
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-03-15 o 19:28 |
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, ważne, że zjadła cokolwiek.
A bączki normalnie idą? Swoją drogą moja się najada z piersi w 7-10 minut, więc też nie jakoś długo a wystarcza. |
|
|
|
#1625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja jem
ketchup też :PCytat:
Ona jest cudna Nie wiem, ale kiedyś nie zachwycałam się dziećmi, dopiero jak zostałam mamą to zaczęłam ![]() Cytat:
Dziękujemy Bioderka w porządku, Miś dziękuje za kciuki i komplementy
|
||
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a co robić w przypadku jesli mała nie chciala by dalej jeść i kup wodnistych było by więcej gdzie jechac gdzie dzwonić? przepraszam może za banalność pytania ale nigdy nie byłam w sytuacji tego typu, jechać do najbliższego szpitala na ip? czekać do rana i jechać do lekarza?
![]() Lub jeśli w ciągu dnia to po prostu iść do lekarza ? jejku jejku
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, nasz miał identycznie, krzyk jakby mu ktoś krzywdę robił, cyc nie, bez cyca jeszcze gorzej, na rękach źle, na łóżku to już histeria - reakcja po szczepieniu typowo..... A masz paracetamol dla dzieci w czopkach? 20 min i u nas przeszło, pewnie ją bolą rączki.....
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli by się pogarszało jechałabym na ip do szpitala. (np gdybym widziała, że dziecko odwodnione już), jeśli nie - to mimo wszystko kontrolnie na wizytę do przychodni bym się przeszła.
Co się Małej Hani dzieje, poza tym, że mniej je? Płacze ci cały czas? Rozumiem Twoje obawy, jestem taka sama, zwłaszcza gdy chodzi o dziecko
|
|
|
|
#1629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aco do fotoksiazki...za darmo? dziwne sie to wydaje bo teraz nic za darmo nie ma
|
|
#1630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, a jak płakała to prężyła się, wyginała?
Moją jak brzuszek boli to tak jest właśnie i przeważnie są to godziny po 18:00, wieczór. No i ta kupka..pewnie ma z brzuszkiem kłopoty. Jeśli tylko jedna, nie mabiegunki dalej, i jednak coś je (czyli się nie odwadnia) to spokojnie. Myślę że chore dziecko to przede wszystkim dziecko marudne (lub śpiące cały dzień, jeśli normalnie nie sypia tyle), na pewno by się wtedy nie uśmiechała itp. |
|
|
|
#1633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() ![]() ja pytałam, widzę, że podobnie jak u mnie masz ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
ketchup jadłam, ale troszkę, nic Małej nie było |
||
|
|
|
#1634 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do listy prezentów - u nas nie ma czegoś takiego, ale na zaproszeniach (np. moja siostra tak robiła) można napisać, że zamiast kwiatów, mile widziany będzie jakiś drobny upominek. ![]() Cytat:
![]() Szaja, jak się dzisiaj czujecie? ------------------- Dziewczyny, dzieciątka cudowne. ![]() ------------------- Raju, nie ma jak wiosna. Śniegu tak nawaliło, że drzwi na taras ni chu się nie otworzy, bo do 1/3 wysokości zawiane i zasypane.
|
||
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1636 |
|
Rozeznanie
|
A, jeśli macie problem z usypianiem dzieciątka, to jest sposób, który u nas się sprawdza.
Jeśli ma usnąć przy cycu, to pieluszkę mu dać na głowę - będzie cieplej i bardziej milutko, ale też główka nie będzie się kisić jak w czapeczce. A jeśli na rękach, to wtedy pieluszkę na boczek głowki - czyli tak żeby zakrywała uszko i policzek. Dziecko jakby się do niej tuli. I dobry patent, to też takie leciutkie klepanie, prawie dotykanie, pupci. |
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh- pisze że ta fotoksiążka kosztuje 89,99
|
#1638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A po czym poznać że dziecko jest odwodnione? U mnie nie ma ani 1 cm śniegu
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Insolito-tffu tfu cofam to co mówiłam że Oskar jest daleko w polu
położyłam go niedawno na brzuchu i dosłownie w ciągu minuty fiknął na plecki :-O a jeszcze nie tak dawno leżał bezbronnie nie wiedząc co się dzieje
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Niezla oferta z.tą fotoksiazka
Moja też robi zielone.kulki po południu i wieczorem, nie wiem po czym bo przez kilka dni jadlam bardzo uważnie i nie było zmiany. Chyba jestem wyrosnąć matką, wczoraj Mała płakała jak leżała ze mną w łóżku i nie chciała zasnąć to odlozylam ja do lozeczka, płakała strasznie ale wstawałam żeby jej smoczka włożyć i w sumie szybko usnela. Ale i tak mam wyrzuty sumienia że tak ja odlozylam. No i dzisiaj jeszcze...teściowa mnie wkurzyla bo ma problemy z pamięcią i sama już nawet w łazience sobie.nie radzi, to nie mogła poczekać chwilę żeby mała mi zasnela tylko koniecznie w tej chwili musi iść się myć. No i odłożyłam Mała trochę tak brutalnie do nosidelka, usnela szybko...no ale.co ze mna, wiem że nie moge się do niej denerowac ale teściowa czasem mnie doprowadza do szału.
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
Dobre patenty wisienko. Lekkie bujanie dziecka dłonią położoną na pupie (dziecko na brzuszku) bardzo rozluźnia, też to polecam
![]() Moja lubi być przykryta, opatulona czymś - szybciej zasypia wtedy. Wiec na wieczorne karmienie piersią bierzemy kocyk. Kurczę, moja śpi i śpi, już prawie 4 godziny! Jeść powinna, kąpiel i tak dalej.. ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Przede wszystkim bardzo długo nie je, nie chce też pić, jest wiotkie, przelewa się przez ręce, a wcześniej wymiotowało lub miało biegunkę. Wtedy - szybko lekarz. |
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Więc działa Ci to z fotoksiążką że za darmo??
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pogody to u mnie masakra, śniegu po kolana, nawet nosa nie wychylam. Przez ten śnieg to śmieci nawet dzisiaj nie wywieźli. No i najważniejsze że polozna nie dojechała do mnie ![]() A teraz jeszcze zaczyna od nowa wiać i to tak mocno. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- A nie wiem.czy działa bo na razie tylko na telefonie otwieralam
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
jak juz sie zarejestrowalas to wejdz w zakladke moje konto i w zakladke moje jednostki i tam powinno byc ze jedna fotoksiazka i do kidy mozesz wykorzystac
|
#1645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: a nie mówiłam ![]() Piotruś też zasypia z pieluszką przy buzi Ifka, ani się waż tak myśleć! Mój maluch też najbardziej lubi spać we własnym łóżku i wcale nie mam wyrzutów sumienia, że go tam odkładam, bo wiem, że mu tam dobrze i bardziej się wysypia niż u nas ![]() dodałam foto do klubu ![]() Mi |Pani doktor mówiła, że czasem jak pieluszka nie jest zmieniona od razu po zrobieniu kupy to wtedy się utlenia i robi się zielona, nawet jak dziecko długo się siłuje, żeby sie załatwić to odbyt długo się rozwiera, dochodzi powietrze i też może być zielona kupa. Jej zdaniem jak dziecko ładnie przybiera, nie wymiotuje to wszystko ok
23.01.2013-PIOTRUŚ 21.04.2015-MICHAŚ Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka . Edytowane przez insolito Czas edycji: 2013-03-15 o 20:40 |
|
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chodzi o sam fakt odkładania do lozeczka, tylko płakała mi że tak powiem na rękach i ja tak jakby za karę ja do tego lozeczka placzaca wkladam.
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja- jak się czujesz?
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez 4 miesiące opychałam sie czekoladkami, merci, rafaello, ferrero rocher ![]() ma sucha skórę, mozesz to sprawdzic biorąc w dwa palce skóre na brzuszku- jak nie wraca szybko do poprzedniego wyglądu to odwodniona, innym objawem jest zapadniete ciemiączko Debrah- jak jestes z Krakowa to mam do ciebie całkiem niedaleko
|
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
I u nas również ten patent z pieluszką na buziuni się sprawdza
a no i lubi jak go po główce i pleckach głaszcze. Iwfka-wczoraj mnie pocieszałaś i zabroniłaś mówić źle o sobie a dziś ja zabraniam tobie . Przypomnij sobie pięknie powiedziane słowa Debrah a dołek minie ![]() Debrah- słodka twoja niunia Lady- z Pietraszka niezły przystojniacha jest ^^Silver-urocza Darunia ![]() W ogóle dziewczyny nie pisałam wam co mnie dzisiejszej nocy spotkało Otóż jest godzina 1:44 (mały budzi się zwykle po 2)spałam jak zabita i nagle zerwałam się na równe nogi i od razu do małego. Patrzę nie ma dzieciaka...
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

ketchup też :P

Śniegu tak nawaliło, że drzwi na taras ni chu się nie otworzy, bo do 1/3 wysokości zawiane i zasypane.
22.05.2008
14.08.2011
klask i: a nie mówiłam
. Przypomnij sobie pięknie powiedziane słowa Debrah a dołek minie