Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-15, 20:10   #4231
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
jakos dzisiaj nie mialam weny na obiad.....
U nas dzisiaj pomidorowa z lanym ciastem slina: i przed chwilą zrobiłam naleśniki

Miałam taką ochotę na naleśniki, a tu zjadłam 1 i już nie mogę, tzn. może być i wcisnęła ale potem będę wyglądać jak jeszcze większy balon Chyba mi już macica/Mały uciskają na żołądek, gin stwierdził że już nie ma miejsca tak jest wysoko , to co będzie w kolejnych tygodniach

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 20:14   #4232
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
PYTANIE-
Czy któraś z Was, lub Waszych bliskich osób, pobierała kredyt studencki, po czym musiała powtarzać semestr/rok i pisała pismo do banku z prośbą o przedłużenie wypłacania kredytu
ja pobierałam, ale pisałam tylko ze biorę dziekankę i pismo o zawieszenie spłacania...
Z kolei mój brat studiowal dziennie przez 3 lata, na 3 roku zawalił konkretnie i potem przeniósl się na zaoczne, ale od 1 roku, bo inaczej się nie dało.. I zanim doszedł spowrotem do 3 roku to miał zawieszony kredyt.. Nie mial wypłat..
Więc jak powtarza rok to nie dostanie przez ten okres chyba kasy? Ale powinien napisać pismo o zawieszenie kredytu zeby mu nie przyszlo go spłacać..

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Dzisiaj powinnam mieć zakaz wchodzenia do kuchni.. Najpierw zjarałam zupe grochową:/ wyszłam , zapomniałam iść zamieszać i groch łuskany przywarł do garnka i smród na całą chatę:/
Potem gotując jajka spaliłam je
A na koniec rozcięłam palca

Ja pierdziu pierwsza taka kuchenna klęska w moim życiu
no czlowiek demolka z Ciebie dzisiaj

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

z tego co pamiętam to gość na bezpiecznym maluchu mówił że fotelik mc ma 4 gwiazdki bez względu na mocowanie. kiedyś była jakaś baza family i z tą bazą fotelik miał 5 gwiazdek, ale już tego nie produkują
a może chodzi o to czy ta gwiazdka to za całokształt czyli taka ocena 4 kategorii (czy 5 nie pamiętam) czy konkretnie kategorii bezpieczenstwo.. Bo na całą ocene składa się bezpieczenstwo, ergonomia, z jakich tworzyw jest zrobione i coś tam jeszcze...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 20:16   #4233
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jenny brawa dla Ptysia bo idzie łeb w łeb z Matyldą Wyjdzie tak, że będziemy w tym samym terminie rodzić, bo Matylda w 28t5d ważyła 1390
Ale no jak wiadomo, dziecko dziecku nierówne i wyjdzie kiedy będzie mu pasować
Trzymam kciuki za powtórkę z glukozy!
Może tak być
Zobaczymy kiedy nasze maluchy zechcą się pojawić

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-15, 20:20   #4234
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a może chodzi o to czy ta gwiazdka to za całokształt czyli taka ocena 4 kategorii (czy 5 nie pamiętam) czy konkretnie kategorii bezpieczenstwo.. Bo na całą ocene składa się bezpieczenstwo, ergonomia, z jakich tworzyw jest zrobione i coś tam jeszcze...
Wiesz, możesz mieć rację, chyba sprawdzę, bo ja szczerze powiedziawszy patrzyłam tylko na bezpieczeństwo.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 20:26   #4235
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
możliwe - on w sumie gadał o tych gwiazdkach i ja to zrozumiałam że dotyczy tylko bezpieczeństwa i to jakiś wynik uzyskany w testach..ale trzeba by to dokładnie sprawdzić
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 20:35   #4236
JennyAniolek
Zakorzenienie

Miało już nie być ubranek , ale chyba moja mama nie mogła przejść obojętnie obok nowej kolekcji w C&A i tym sposobem Ptyś dostał kolejne 5 ciuszków

Jak każde ubranko ubierze chociaż 1 raz to będzie dobrze , a jak nie to będzie dla kolejnego maluszka naszego albo w rodzinie

Króliczek z foto nr 1 ma rozmiar 74, a kermit z nr 2 ma na metce 80; ale króliczek jest sporo większy tak na 80-86, a kermit na pewno mniejszy Pierwszy raz jest taka rozbieżność z rozmiarami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0080_Ubranka.jpg (91,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0081_Ubranka.jpg (85,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0082_Ubranka.jpg (100,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0083_Ubranka.jpg (92,0 KB, 18 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-03-15 o 20:39
Stary 2013-03-15, 20:38   #4237
JennyAniolek
Zakorzenienie

A to moje zakupy z allegro (kupiłam już dawno, ale nie miałam czasu zrobić foto ) oprócz ostatniej fotki, bo rampersik kupiony chyba za 3-4 zł w tesco

Body z muszką myślałam, żeby wykorzystać może na chrzciny (ma rozmiar 74), ale ostatnio kombinowaliśmy czy jednak chrzcin nie zrobić pod koniec czerwca i wtedy rodzina z Wro przyjechałaby na chrzciny, pobyli trochę u nas, bo potem w kolejną sobotę mój brat ma wesele No ale jeszcze zobaczymy...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0070_Ubranka.jpg (76,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0071_Ubranka.jpg (87,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0072_Ubranka.jpg (72,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0073_Ubranka.jpg (90,3 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0074_Ubranka.jpg (98,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0075_Ubranka.jpg (76,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0076_Ubranka.jpg (105,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0077_Ubranka.jpg (73,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0078_Ubranka.jpg (68,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0079_Ubranka.jpg (88,9 KB, 7 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Czas edycji: 2013-03-15 o 20:41
Stary 2013-03-15, 20:41   #4238
xal
Zakorzenienie

Znalazłam fotelik, który faktycznie ma 5 na 5 gwiazdek w testach bezpieczeństwa.
http://www.smyk.com/cybex-aton-2-fot...t-niemowlaka-p
Cena już nieco wyższa, tylko nie wiem skąd się dowiedzieć czy pasuje do adapterów MC do wózka

Stary 2013-03-15, 20:45   #4239
justyna_g4
Zakorzenienie

A ja własnie zjadłam druga kolacje dzisiaj...o 18 mama robiła naleśniki i zjadłam 3 z serem białym, a teraz 3 kanapeczki z serkiem topionym i papryką. Kurde nigdy tak nie robie...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 20:49   #4240
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Zakochałam się w tym kocyku z Ikei i póki co odkładam pomysł z szyciem
świetny wzorek

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Heheeh. To był mój post,a pokazuje, że kogoś innego
wiem, że Twój
faktycznie pokazało, że kogoś innego śmiesznie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
tak, dokładnie ten

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
o kurczę - biedna ma tyle stresów ostatnio to jeszcze mało i musiała krwawić masakra

U mnie w sumie ok. Trochę mnie pobolewa podbrzusze przez ostatnich kilka dni i staram się nie przemęczać.

A mała... Już dobrze. Dziękuję
W szpitalu byłyśmy od soboty do poniedziałku.
Dostała 10 kroplówek i jest znowu zdrowa.
W zasadzie nie wiedzą co jej było-wpisali na wypisie wirusowe zatrucie pokarmowe..

Ale serce się kroi - masa maluszków z velfromem w główce - takich naprawdę maluszków do pół roku najwięcej

Lekarze się bali mnie zostawić z małą, żebym czegoś nie złapała ale wykupiłam pojedynczy pokój dla nas i dali spokój.
Jak w og óle można dziecko zostawić samo?
no bidulka z tej naszej Diabli ale trzyma się bardzo dzielnie, podziwiam ją
dobrze, że z małą już ok. dziwne, że nawet nie wiedzieli co jej było
a te wszystkie maluszki chore.. ajjj serce się kraja..
my ostatnio byliśmy u córeczki dalszego kuzyna.. Bidulka urodziła się z wadą przełyku i ma cały czas rurkę w gardle ale w końcu (po 5 miesiącach) mogli ją zabrać ze szpitala do domku

Cytat:
Dzisiaj powinnam mieć zakaz wchodzenia do kuchni.. Najpierw zjarałam zupe grochową:/ wyszłam , zapomniałam iść zamieszać i groch łuskany przywarł do garnka i smród na całą chatę:/

ojj.. faktycznie jakieś fatum kuchenne Cię dziś prześladowało
hmm.. a jak można spalić jajka ?

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Miało już nie być ubranek , ale chyba moja mama nie mogła przejść obojętnie obok nowej kolekcji w C&A i tym sposobem Ptyś dostał kolejne 5 ciuszków

Króliczek z foto nr 1 ma rozmiar 74, a kermit z nr 2 ma na metce 80; ale króliczek jest sporo większy tak na 80-86, a kermit na pewno mniejszy Pierwszy raz jest taka rozbieżność z rozmiarami
ale śliczności
kurcze.. właśnie sobie uświadomiłam, że mam już sporo bodziaków, ale wszystkie wciągane przez główkę.. przydałyby się jakieś rozpinane

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 20:53   #4241
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
świetny wzorek

wiem, że Twój
faktycznie pokazało, że kogoś innego śmiesznie

tak, dokładnie ten

no bidulka z tej naszej Diabli ale trzyma się bardzo dzielnie, podziwiam ją
dobrze, że z małą już ok. dziwne, że nawet nie wiedzieli co jej było
a te wszystkie maluszki chore.. ajjj serce się kraja..
my ostatnio byliśmy u córeczki dalszego kuzyna.. Bidulka urodziła się z wadą przełyku i ma cały czas rurkę w gardle ale w końcu (po 5 miesiącach) mogli ją zabrać ze szpitala do domku

ojj.. faktycznie jakieś fatum kuchenne Cię dziś prześladowało
hmm.. a jak można spalić jajka ?

ale śliczności
kurcze.. właśnie sobie uświadomiłam, że mam już sporo bodziaków, ale wszystkie wciągane przez główkę.. przydałyby się jakieś rozpinane
No właśnie dzisiaj się przekonałam ,że można woda się wygotowała, garnek zaczął przypalać i łupki przypalać i strzelać

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 20:53   #4242
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
ale śliczności

Takich body kopertowych mam może z 5 na wszystkie ubranka, ale może nie będzie tak źle

Cytat:

To chyba nie był Twój dzień

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-15, 20:53   #4243
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
A to moje zakupy z allegro (kupiłam już dawno, ale nie miałam czasu zrobić foto ) oprócz ostatniej fotki, bo rampersik kupiony chyba za 3-4 zł w tesco

Body z muszką myślałam, żeby wykorzystać może na chrzciny (ma rozmiar 74), ale ostatnio kombinowaliśmy czy jednak chrzcin nie zrobić pod koniec czerwca i wtedy rodzina z Wro przyjechałaby na chrzciny, pobyli trochę u nas, bo potem w kolejną sobotę mój brat ma wesele No ale jeszcze zobaczymy...
jejjj... na te body z 6 foto, z niebieskim kołnierzykiem i trampeczki się czaiłam.. są prześliczne...
no i te pierwsze z muszką też super
Mój brat ma weselicho na początku sierpnia i też myślimy żeby chrzciny zrobić tydzień przed ich ślubem

Stary 2013-03-15, 20:53   #4244
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

pierwsze i ostatnie body są dziewczyńskie! oddaj nam
Stary 2013-03-15, 20:53   #4245
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie dzisiaj się przekonałam ,że można woda się wygotowała, garnek zaczął przypalać i łupki przypalać i strzelać
Dobrze, że nic poważnego się nie stało.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-15, 20:54   #4246
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Miało już nie być ubranek
śliczności
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 20:56   #4247
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Pozdrowienia z Zakopca spadlo w nocy pól metra śniegu
Miłego wypoczynku

Cytat:
3. ojj, sorki ale to na szczęście zdrowa zachcianka więc godna zkuszenia się
Dziś mi musi wystarczyć samo jabłko, może jutro się skuszę

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
na ich stronie tam gdzie można ściągnąć aplikacje
Dzięki za info

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
ale wam zazdroszczę. w sumie to wszystkiego. wizyt, wyjazdów, spacerów...
Trzymaj się i postaraj nie smucić

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
pierwsze i ostatnie body są dziewczyńskie! oddaj nam
Ostatnie to się zgodzę, ale że nemo dziewczyńskie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-15, 20:59   #4248
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Ostatnie to się zgodzę, ale że nemo dziewczyńskie

etam nemo, nemo jest drugie! Helenka nie lubi bajkowych, Helenka lubi to z muszką!
Stary 2013-03-15, 20:59   #4249
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
jejjj... na te body z 6 foto, z niebieskim kołnierzykiem i trampeczki się czaiłam.. są prześliczne...
no i te pierwsze z muszką też super
Ubranka z nr 6,7 i trampeczki to chyba był zestaw i mam go za ok 20-30 zł już z przesyłką

Cytat:
Mój brat ma weselicho na początku sierpnia i też myślimy żeby chrzciny zrobić tydzień przed ich ślubem
Pierwotnie chrzciny planowaliśmy na koniec sierpnia, ale okazuje się, że nie będzie moich dziadków (a chcą przyjechać), bo jadą na wakacje więc pomysł odpada. W lipcu znowu nie ma przyszłej chrzestnej, bo jedzie na wakacje; a we wrześniu moi rodzice jadą, więc robić dzień po ich przylocie to też tak nie za bardzo - a jakby im tak zmienili godzinę/dzień wylotu to już w ogóle kicha No i my kombinujemy też nad wakacjami we wrześniu W takim wypadku albo będziemy chrzcić jednak pod koniec czerwca, gdzie Ptyś może mieć 2-3 tyg (o ile będzie po terminie) albo pod koniec października dopiero

Dziecko jeszcze się nie urodziło, a ja już muszę kombinować jak to dobrze zorganizować, masakra

Cytat:
etam nemo, nemo jest drugie! Helenka nie lubi bajkowych, Helenka lubi to z muszką!
Kłania się czytanie ze zrozumieniem

Helenka ciekawie/oryginalnie wyglądałaby w takim body

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Czas edycji: 2013-03-15 o 21:07
Stary 2013-03-15, 21:00   #4250
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A pamiętasz który to był model?
Ja się zastanawiam nad jedną rzeczą, że jak przykładowo MC Cabrio był badany tylko z bazą, to skąd wiedzą ile gwiazdek ma bez bazy?
Na stronie MC ma gwiazdek 5, a na testowych 4
Już Ci podaję
http://testy-fotelikow.pl/
http://e-foteliki.pl/webpage/fotelik...esty-adac.html

To się nazywa "w czepku urodzony" ?

Możliwe, że będę w poniedziałek, ale głowy nie dam, bo nie wiem co mi z tych planów wyjdzie.

Xal, już dawno Ci chciałam napisać, że podziwiam Cię za te analizy wózków
Stary 2013-03-15, 21:05   #4251
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
anoxee- za imię Janek bardzo mi się podoba, bardziej niż Leon
Nieładnie Dziękuję.

Cytat:
A jeśli jednak wyjdzie mi cukrzyca ciążowa to najbliższa poradnia jest ponoć w Zabrzu , a u gina mają diabetologa (wizyta oczywiście prywatnie), ale babka jest raz w miesiącu i dopiero mogłabym pójść do niej 8.04 ...
Nie wiem co to za głupoty Ci gin nagadał, ale moja znajoma była w poradni diabetologicznej w Wodzisławiu, bo w Rybniku mieli wieeeeeeelki problem z terminem. Wiem jednak, że u nas jest poradnia diabetologiczna.

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
a co z tym auchanem bo ja mam do niego z 7 km???
6-7 kwiecień są badania i porady dla ciężarnych z fundacji Szczęśliwe Macierzyństwo.

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
JennyAniolek za wizytkę termin tez miałam na 25.05 ale mi sie przesunął na 22 jak tak dalej pójdzie to jeszcze na początku maja urodzę - oby nie
W tak zaawansowanej ciąży tp już się nie zmienia. Różnica w terminach wynika tylko z wielkości dziecka, przecież jedne rodzą się z wagą 2800g, a inne 4400g i jest ok. Wiadomo, że poród może się odbyć z odchyleniem 2-tygodniowym w jedną lub drugą stronę, ale tp jest przyjmowany ten z OM, albo z pierwszego/drugiego USG.

Cytat:

Zeżarłam u mamy frytki na kolację.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 21:09   #4252
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
śliczności

Cytat:
Ja też

Xal a nad jakim wózkiem się zastanawiasz/zastanawiacie i jaki kolor ?

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Nie wiem co to za głupoty Ci gin nagadał, ale moja znajoma była w poradni diabetologicznej w Wodzisławiu, bo w Rybniku mieli wieeeeeeelki problem z terminem. Wiem jednak, że u nas jest poradnia diabetologiczna.
Dzięki za info
Nie interesowałam się jeszcze tematem, więc nawet nie wiedziałam. A gdzie jest u nas ??

I w jakich godzinach można przyjść na badanie na BW ??

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
aa no i dziś mamy z Ignaśkiem studniówkę także synek stawia wszystkim ciotkom koktajle owocowe

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
u nas dziś zaczynamy w takim razie 27

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
dziewczyny a kogo polecacie z uzytkowników allegro od których zamawiałyście produkty dla maluszków?
Kupowałam u gapa_kids - wszystko ok, polecam

Zastanawiam się jeszcze nad dokupieniem kilku rzeczy u rodzyneczki.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a ja mam 60 dni do porodu
Już coraz bliżej

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-15, 21:13   #4253
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Dzięki za info
Nie interesowałam się jeszcze tematem, więc nawet nie wiedziałam. A gdzie jest u nas ??

I w jakich godzinach można przyjść na badanie na BW ??
Lepiej, żebyś nie musiała się interesować tym tematem. U nas poradnia diabetologiczna jest na BW. A co do badania obciążenia glukozą na BW, to nie wiem od której jest czynne lab, ale pewnie od 7. Czynne jest do 12, a później jeszcze od 13-14.

Justi, od której otwarte?

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 21:20   #4254
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Lepiej, żebyś nie musiała się interesować tym tematem. U nas poradnia diabetologiczna jest na BW. A co do badania obciążenia glukozą na BW, to nie wiem od której jest czynne lab, ale pewnie od 7. Czynne jest do 12, a później jeszcze od 13-14.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
nie nie, GBS to standard w ciąży. specjalistyczne na wzw typu c, czyli HCV RNA metodą PCR jakościowo na szczęście wystarczyło badanie za 150 zł a nie 800 jak początkowo mówili w laboratoriach
Najważniejsze, że wynik jest ok , no a przy okazji kilka stówek w kieszeni

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Cześć u nas wczoraj wizyta lekarz się zmartwił wynikami mam zrobić awidność IgG cytomegalii. Ogółem tłumaczył mi że to choroba której się w ciąży nie leczy i że jak mały rozwija się prawidłowo to będzie to tylko informacja dla pediatrów po urodzeniu Do tego mam zrobić USG tarczycy. Strasznie się zmartwiłam tą CMV. Lekarz caly czas mnie uspokajał ale jednak... Nastepną wizyte mam na 11.04 Jenny jakbyś mogła mi dopisać. Za tydzień 21 USG

Poza tym mam wysokie ciśnienie które mam mierzyć 2 razy dziennie
Postaraj się nie martwić
A ciśnienie może masz wysokie, bo się martwisz/denerwujesz ?

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Gdybym zdecydowala sie na zamawianie z tej hurtowni to w gre wchodziloby jedynie zamowienie online, jestem z podkarpackiego wiec stanowczo za daleko ew. moze tam zadzwonie i dopytam bo cena podejrzanie niska
Chyba najlepiej przedzwonić, żeby potem nie było niemiłych niespodzianek.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-15, 21:22   #4255
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Justi - dzięki za info od Diabli, pozdrów ją od nas i napisz, że tęsknimy..
za chusty, pochwal się fotkami jak będziesz miała czas

ale super, zazdroszczę basenu. My mieliśmy chodzić co tydzień (w piątki) ale dziś chyba nie damy rady

u nas na obiadek był dzisiaj krupniczek od cioci
a na drugie zrobiłam ziemniaczki z koperkiem, rybę w cieście naleśnikowym i marchewkę z groszkiem polaną masełkiem i bułką

anoxee- za imię Janek bardzo mi się podoba, bardziej niż Leon

szprotka_mada za 28tc
super, że z kredytem w końcu się udało

za wyniki, a z tymi liściami to może jeszcze poczekaj

no niestety Diabli od poniedziałku w szpitalu, bo miała lekkie krwawienie, wszystko ok, ale ma szyjkę podrażnioną i ją zostawili

napisz o tam u Ciebie ? jak mała Z. ?

najprościej i raczej najtaniej będzie jak zlecisz to jakiejś krawcowej albo jakiejś znajomej, komuś z rodziny kto ma maszynę. W szyciu kocyka dużej filozofii nie ma
coś mi się kojarzy, że Pawie oczko pisała, że miała zapłącić u krawcowej za szycie 20 zł ale wyszło w sumie 30zł (ale ona z wypełnieniem chciała)

właśnie Pawie oczko, masz już kocyk ? pochwal się
Na dzis mial byc gotowy ale przez pogode nie dalam rady go odebrac, bedzie jutro to obfoce materialy w porownaniu z all sa o wiele tansze w stacjonarnych sklepach a z krawcowa umowilam sie faktycznie na 3 dychy za obszycie kocyk 160x100 z wypelnieniem ciekawa jestem efektu
Stary 2013-03-15, 21:23   #4256
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ja mam przymus wewnętrzny drążenia tematu, chcę najlepsze i tyle
Jutro może opiszę co się dowiedziałam o Jedo Fyn Memo, telefonicznie tylko, ale o kilka rzeczy nie dopytałam ...

Teraz troszkę podrążyłam temat fotelików, ale muszę z mężem podjechać do Smyka, tam mają te 3 modele co sobie wybrałam i wizualnie ocenić co i jak.

Cytat:
6-7 kwiecień są badania i porady dla ciężarnych z fundacji Szczęśliwe Macierzyństwo.
Ehhh wtedy muszę być w BB.
Cytat:
Xal a nad jakim wózkiem się zastanawiasz/zastanawiacie i jaki kolor ?
Jedo Fyn Freeline i Memo.
Kolory, hmmmm szary, beżowy/capucino, czarny z zielonymi dodatkami, zielony. Konkretnie Ci numerów nie podam, ale w takiej kolorystyce się obracam.

Stary 2013-03-15, 21:25   #4257
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jutro może opiszę co się dowiedziałam o Jedo Fyn Memo, telefonicznie tylko, ale o kilka rzeczy nie dopytałam ...

Jedo Fyn Freeline i Memo.
To jak się dowiesz czego o Memo to napisz
Też się nad nim zastanawiam(y)

A wiesz może czy w SCC w Smyku albo np. w Bielsku mają go do obejrzenia ? Albo gdzie indziej by był

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Czas edycji: 2013-03-15 o 21:28
Stary 2013-03-15, 21:31   #4258
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś mi musi wystarczyć samo jabłko, może jutro się skuszę
zacytowałaś mnie i pierwsze co mi się rzuciło w oczy to mój byk
masakra... to ja takie błędy robię, czy coś się poprzestawiało ?

Cytat:
Ubranka z nr 6,7 i trampeczki to chyba był zestaw i mam go za ok 20-30 zł już z przesyłką
właśnie pamiętam, że te body +trampeczki + spodnie to był jeden zestaw u jakiejś kobitki i czaiłam się na to

Cytat:
Nieładnie Dziękuję.
szczerość to bardzo ceniona zaleta
choć nie mówię, że Leoś mi się nie podoba
ale zdecydowanie Jaś wygrywa to starcie

Stary 2013-03-15, 21:34   #4259
xal
Zakorzenienie

Cytat:
To jak się dowiesz czego o Memo to napisz
Też się nad nim zastanawiam(y)
Może prościej jak opiszę różnice, ale sama nie widziałam, tylko mi sprzedawca telefonicznie napisał, więc może któraś uzupełni o namacalne dowody
F-freeline, M - memo
-F ma uszy w kieszonkach po bokach do przenoszenia, M ma pałąk zintegrowany z budką i gondolą i się za to przenosi
-F budkę rozkłada się i składa popychając czy ciągnąc ustawiając w dowolnej pozycji jedną ręką, M - trzeba przyciski po bokach nacisnąć, nie wiem niestety czy można w każdej pozycji zostawić budkę
- F oparcie w gondoli podnosi się wewnątrz, M ma pokrętło pod spodem i nie trzeba dziecka ruszać
- M ma nieco szerszą gondolkę zewnętrznie i troszkę gorzej się ją wkłada ( nie wiem na ile ciężej), F wlatuje jak po sznurku (to sprawdziłam)
- M ma dwie budki odrębne, nie wiem czy nowa budka nad spacerówkę jest taka sama czy może dalej zachodzi
- w spacerówce M pałąk jest skórzany, F chyba materiał
- gondola M jest na plastikowej misie, ma jakieś wentylacje w podłodze, ale ponoć pod materacykiem to i tak nie czuć

Dla mnie na dzień dzisiejszy są 2 główne różnice i nie wiem czy wolę jednoręczne szybkie składania rozkładanie budki z dużą wentylacją czy bardziej poręczne podnoszenie i opuszczanie oparcia gondoli.
Reszta myślę mało znacząca, przynajmniej dla mnie, bo jak wybiorę model to wybiorę kolor z dostępnych, w każdym coś ciekawego jest.

Stary 2013-03-15, 21:35   #4260
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
zacytowałaś mnie i pierwsze co mi się rzuciło w oczy to mój byk
masakra... to ja takie błędy robię, czy coś się poprzestawiało ?
Aż sobie musiałam otworzyć Twoją wypowiedź
Oj tam wkradł Ci się mały błąd

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Czas edycji: 2013-03-15 o 21:36
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości