|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
U nas dzisiaj pomidorowa z lanym ciastem slina: i przed chwilą zrobiłam naleśniki
![]() Miałam taką ochotę na naleśniki, a tu Chyba mi już macica/Mały uciskają na żołądek, gin stwierdził że już nie ma miejsca tak jest wysoko
|
|
|
|
#4232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Z kolei mój brat studiowal dziennie przez 3 lata, na 3 roku zawalił konkretnie i potem przeniósl się na zaoczne, ale od 1 roku, bo inaczej się nie dało.. I zanim doszedł spowrotem do 3 roku to miał zawieszony kredyt.. Nie mial wypłat.. Więc jak powtarza rok to nie dostanie przez ten okres chyba kasy? Ale powinien napisać pismo o zawieszenie kredytu zeby mu nie przyszlo go spłacać.. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- a może chodzi o to czy ta gwiazdka to za całokształt czyli taka ocena 4 kategorii (czy 5 nie pamiętam) czy konkretnie kategorii bezpieczenstwo.. Bo na całą ocene składa się bezpieczenstwo, ergonomia, z jakich tworzyw jest zrobione i coś tam jeszcze... |
||
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy kiedy nasze maluchy zechcą się pojawić
|
|
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, możesz mieć rację, chyba sprawdzę, bo ja szczerze powiedziawszy patrzyłam tylko na bezpieczeństwo.
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
możliwe - on w sumie gadał o tych gwiazdkach i ja to zrozumiałam że dotyczy tylko bezpieczeństwa i to jakiś wynik uzyskany w testach..ale trzeba by to dokładnie sprawdzić
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
Miało już nie być ubranek
, ale chyba moja mama nie mogła przejść obojętnie obok nowej kolekcji w C&A i tym sposobem Ptyś dostał kolejne 5 ciuszków ![]() Jak każde ubranko ubierze chociaż 1 raz to będzie dobrze , a jak nie to będzie dla kolejnego maluszka naszego albo w rodzinie ![]() Króliczek z foto nr 1 ma rozmiar 74, a kermit z nr 2 ma na metce 80; ale króliczek jest sporo większy tak na 80-86, a kermit na pewno mniejszy Pierwszy raz jest taka rozbieżność z rozmiarami Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-03-15 o 20:39 |
|
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
A to moje zakupy z allegro (kupiłam już dawno, ale nie miałam czasu zrobić foto
) oprócz ostatniej fotki, bo rampersik kupiony chyba za 3-4 zł w tesco ![]() Body z muszką myślałam, żeby wykorzystać może na chrzciny (ma rozmiar 74), ale ostatnio kombinowaliśmy czy jednak chrzcin nie zrobić pod koniec czerwca i wtedy rodzina z Wro przyjechałaby na chrzciny, pobyli trochę u nas, bo potem w kolejną sobotę mój brat ma wesele No ale jeszcze zobaczymy...
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-03-15 o 20:41 |
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam fotelik, który faktycznie ma 5 na 5 gwiazdek w testach bezpieczeństwa.
http://www.smyk.com/cybex-aton-2-fot...t-niemowlaka-p Cena już nieco wyższa, tylko nie wiem skąd się dowiedzieć czy pasuje do adapterów MC do wózka
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
A ja własnie zjadłam druga kolacje dzisiaj...o 18 mama robiła naleśniki i zjadłam 3 z serem białym, a teraz 3 kanapeczki z serkiem topionym i papryką. Kurde nigdy tak nie robie...
|
#4240 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem, że Twój faktycznie pokazało, że kogoś innego śmiesznieCytat:
Cytat:
ale trzyma się bardzo dzielnie, podziwiam ją ![]() dobrze, że z małą już ok. dziwne, że nawet nie wiedzieli co jej było ![]() a te wszystkie maluszki chore.. ajjj serce się kraja.. ![]() my ostatnio byliśmy u córeczki dalszego kuzyna.. Bidulka urodziła się z wadą przełyku i ma cały czas rurkę w gardle ale w końcu (po 5 miesiącach) mogli ją zabrać ze szpitala do domku ![]() Cytat:
hmm.. a jak można spalić jajka ? Cytat:
![]() kurcze.. właśnie sobie uświadomiłam, że mam już sporo bodziaków, ale wszystkie wciągane przez główkę.. przydałyby się jakieś rozpinane |
|||||
|
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
woda się wygotowała, garnek zaczął przypalać i łupki przypalać i strzelać
|
|
|
#4242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takich body kopertowych mam może z 5 na wszystkie ubranka, ale może nie będzie tak źle ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na te body z 6 foto, z niebieskim kołnierzykiem i trampeczki się czaiłam.. są prześliczne... no i te pierwsze z muszką też super Mój brat ma weselicho na początku sierpnia i też myślimy żeby chrzciny zrobić tydzień przed ich ślubem |
|
|
|
|
#4244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Miłego wypoczynku
Cytat:
![]() Dzięki za info Trzymaj się i postaraj nie smucić ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Ostatnie to się zgodzę, ale że nemo dziewczyńskie ![]()
|
|
|
|
|
#4248 |
|
Zadomowienie
|
etam nemo, nemo jest drugie! Helenka nie lubi bajkowych, Helenka lubi to z muszką!
|
#4249 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i my kombinujemy też nad wakacjami we wrześniu W takim wypadku albo będziemy chrzcić jednak pod koniec czerwca, gdzie Ptyś może mieć 2-3 tyg (o ile będzie po terminie) albo pod koniec października dopiero Dziecko jeszcze się nie urodziło, a ja już muszę kombinować jak to dobrze zorganizować, masakra ![]() Cytat:
Helenka ciekawie/oryginalnie wyglądałaby w takim body
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-03-15 o 21:07 |
|||
|
|
|
#4250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Xal, już dawno Ci chciałam napisać, że podziwiam Cię za te analizy wózków
|
|
#4251 | ||
|
Zadomowienie
|
Nieładnie
Dziękuję. Cytat:
![]() 6-7 kwiecień są badania i porady dla ciężarnych z fundacji Szczęśliwe Macierzyństwo. Cytat:
Zeżarłam u mamy frytki na kolację.
|
||
|
|
|
#4252 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Xal a nad jakim wózkiem się zastanawiasz/zastanawiacie i jaki kolor ? ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
Nie interesowałam się jeszcze tematem, więc nawet nie wiedziałam. A gdzie jest u nas ?? I w jakich godzinach można przyjść na badanie na BW ?? ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zastanawiam się jeszcze nad dokupieniem kilku rzeczy u rodzyneczki. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Już coraz bliżej |
||||
|
|
|
#4253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas poradnia diabetologiczna jest na BW. A co do badania obciążenia glukozą na BW, to nie wiem od której jest czynne lab, ale pewnie od 7. Czynne jest do 12, a później jeszcze od 13-14. Justi, od której otwarte? |
|
|
|
|
#4254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ciśnienie może masz wysokie, bo się martwisz/denerwujesz ? Chyba najlepiej przedzwonić, żeby potem nie było niemiłych niespodzianek. |
|||
|
|
|
#4255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
materialy w porownaniu z all sa o wiele tansze w stacjonarnych sklepach a z krawcowa umowilam sie faktycznie na 3 dychy za obszycie kocyk 160x100 z wypelnieniem ciekawa jestem efektu
|
|
#4256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro może opiszę co się dowiedziałam o Jedo Fyn Memo, telefonicznie tylko, ale o kilka rzeczy nie dopytałam ... Teraz troszkę podrążyłam temat fotelików, ale muszę z mężem podjechać do Smyka, tam mają te 3 modele co sobie wybrałam i wizualnie ocenić co i jak. Cytat:
Cytat:
Kolory, hmmmm szary, beżowy/capucino, czarny z zielonymi dodatkami, zielony. Konkretnie Ci numerów nie podam, ale w takiej kolorystyce się obracam.
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Też się nad nim zastanawiam(y) ![]() A wiesz może czy w SCC w Smyku albo np. w Bielsku mają go do obejrzenia ? Albo gdzie indziej by był
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-03-15 o 21:28 |
|
|
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
zacytowałaś mnie i pierwsze co mi się rzuciło w oczy to mój byk
![]() masakra... ![]() Cytat:
![]() szczerość to bardzo ceniona zaleta ![]() choć nie mówię, że Leoś mi się nie podoba ale zdecydowanie Jaś wygrywa to starcie
|
|
|
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() F-freeline, M - memo -F ma uszy w kieszonkach po bokach do przenoszenia, M ma pałąk zintegrowany z budką i gondolą i się za to przenosi -F budkę rozkłada się i składa popychając czy ciągnąc ustawiając w dowolnej pozycji jedną ręką, M - trzeba przyciski po bokach nacisnąć, nie wiem niestety czy można w każdej pozycji zostawić budkę - F oparcie w gondoli podnosi się wewnątrz, M ma pokrętło pod spodem i nie trzeba dziecka ruszać - M ma nieco szerszą gondolkę zewnętrznie i troszkę gorzej się ją wkłada ( nie wiem na ile ciężej), F wlatuje jak po sznurku (to sprawdziłam) - M ma dwie budki odrębne, nie wiem czy nowa budka nad spacerówkę jest taka sama czy może dalej zachodzi - w spacerówce M pałąk jest skórzany, F chyba materiał - gondola M jest na plastikowej misie, ma jakieś wentylacje w podłodze, ale ponoć pod materacykiem to i tak nie czuć Dla mnie na dzień dzisiejszy są 2 główne różnice i nie wiem czy wolę jednoręczne szybkie składania rozkładanie budki z dużą wentylacją czy bardziej poręczne podnoszenie i opuszczanie oparcia gondoli. Reszta myślę mało znacząca, przynajmniej dla mnie, bo jak wybiorę model to wybiorę kolor z dostępnych, w każdym coś ciekawego jest.
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tam wkradł Ci się mały błąd
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-03-15 o 21:36 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

Chyba mi już macica/Mały uciskają na żołądek, gin stwierdził że już nie ma miejsca tak jest wysoko

Wyjdzie tak, że będziemy w tym samym terminie rodzić, bo Matylda w 28t5d ważyła 1390

Ślub 27. X. 2012
o kurczę - biedna ma tyle stresów ostatnio to jeszcze mało i musiała krwawić
serce się kraja.. 

także synek stawia wszystkim ciotkom koktajle owocowe 

pochwal się