|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Też chyba tak zrobię, tylko muszę wklepać dane
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Brumek zrób biszkopta Masę/galaretkę moższ zrobić nawet za kilka dni
|
#4352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
Cytat:
oj, bardzo! u nas też szybko, troszkę ponad tydzień ![]() Cytat:
A gdzie jest Natka?
|
|
|
#4353 |
|
Wtajemniczenie
|
brumciu
my lubimy to: http://www.mojewypieki.com/przepis/l...asto-z-owocami
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku, Marzenko sztućce wysłane
zaraz Wam PW skrobnę ![]() a wiecie zaszłam po Hanię do przedszkola a ta z angielskiego z pięknym francuzem na głowie wyszła ![]() Pani miała chwilę i ją tak uczesała! no wygląda super! ja jej czasami tak wiążę w weekend jak mam więcej czasu rano, ale zazwyczaj 2 mniejsze po bokach a tu jej Pani wyczesała takiego jednego ze wszystkich włosów! super
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-03-15 o 16:46 |
|
|
|
#4355 |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
bo u mnie nic ciekawego powiewa nudą
|
#4356 |
|
Wtajemniczenie
|
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
hejoo
TZ po rezonansie spoko, ale okazalo sie ze opis dostanie dopiero za tydzien, wiec nadal nic nie wiadomo ![]() Ponizej zalaczam zdjecie swojego "balona" nie smiac mi si etu bo to prawie 22 tydzien,a wygladam jak do porodu. i bez twarzy, bo facjata dzis wyjatkow nie wyjsciowa
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-03-31 o 21:30 |
|
|
|
#4358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wygladasz jak najbardziej ciążowo
|
|
#4359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Piękne czapki !
Ja bym taką chciała, ale wersję całą białą i czerwoną albo różową kokardę, da się zrobić ? Cytat:
![]() Cytat:
![]() a żółtka na jakiś dobry jabłecznik ![]() Te ciasto też jest dobre, robie je w tortownicy i z brzoskwiniami, jak nie mam malin (brzoskwinie z puszki) i ten sernik też jest pyszny. Każde ciasto robiłam i każde wyszło z przepisu. Sernik nawet mąż sam zrobił ![]() Cytat:
![]() Czujesz już ruchy? Wyciągnęłam szczebelki damie, wczoraj zasypianie bez problemów, dziś na spacerek jej się zachciało, ale twardo się trzymałam i po 20 min się dama poddała ![]() Byliśmy u okulisty, damie ucieka oko od czasu do czasu, ale martwi mnie to i chce to zbadać, a żeby zbadać czy się nic nie dzieje, trzeba kropić atropiną przez 5 dni i w 6 dniu podejść do okulistki na badanie... a tak dała jej okulary trójwymiarowe i musiała dama znaleźć motylki jeden był widocznym gołym okiem, drugi dopiero w okularach ale na szczęście oba znalzła
|
|||
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. U mnie i TZ nie ma blizniat w rodzinie, wiec raczej watpliwe. Zreszta z Marysia ogolem i tak bylam wieksza no coz, nie da sie schudnac, musi taki zostac do porodu. Co do ruchow czulam od 16 tygodnia. Teraz maly tez jest aktywny, ale ze mam nadal lozysko na przedniej scianie, nie widac jak dokazuje
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta pewnie, że się da
musiałabym kupić tylko białą włóczkę - teraz mam tylko b.jasny beż dzisiaj na szybko zmontowałam taką miał być zwierz, ale chyba taka lepsza jest "wolna" idę kąpać dziewczyny popiszę później
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4363 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
MarzenaNiesamowite te Twoje magnesy!!!!!!!!!!!Nie dziwie sie, ze tak szybko sie sprzedaja ![]() IwaPiekne myszki!!! Agapraca, 3 dzieci i jeszcze czapki????????Monia z kolei ogródek-aaaa! Dziewczyny nie moge z Wami...mam kompleksy! EveBardzo ładnie wyglądacie StronczekŚwietna ta szafeczka-fajna alternatywa dla nudnych półek EllikaTo ja pisałam o emelach-Cudne, nie?Sliczny kolor wybraliście Zastanawialam sie własnie o jakich problemach pisałas ostatnio...co za pech...dobrze, ze dziadki sie nie poddaja!Szybkiego powrotu do zdrowia dla mamy My dzisiaj cały dzien w gościach najpierw Ewka wyszalała sie z dziecmi mojej przyjaciołki a potem u dziadków-padła w 20 min![]() Ewka zaczyna łączyć dwa wyrazy "moja mama", "dzidzia mała", "lala oć(chodz)", "mama juz" |
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa to jak kupisz to daj mi znać. Mnie się jeszcze nie śpieszy bo na wiosnę jeszcze trochę poczekamy
|
|
|
|
#4365 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- wow no brzuszek pokaźny ciąży nie ukryjesz Cytat:
dno oka będzie miała badane? Hania miała jak była mała - ostro było ![]() trzymam kciuki żeby to nic poważnego nie było! Cytat:
![]() Cytat:
TŻ wrócił Ala mnie olała i chciała żeby to on warował przy łóżeczku ![]() jakoś nie jest mi strasznie przykro po całym tygodniu w pojedynkę z dziewczynami
|
|
#4366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i tez nie jest mi przykro---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- agulaCo tam u Was? Jak sie czuje tż? |
|
|
|
|
#4367 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja też się "pochwalę" moim pierwszym szydełkowym kwiatkiem
![]() Wiem, koślawy. Ale to pierwszy
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piekny |
|
|
|
|
#4369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do Ali - chciala ci dac odpoczac. Cytat:
Moje dziecie spi, ja kolacje zjadlam, a teraz chyba czas spac.
|
|
#4370 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejeczka
![]() Ciasta w końcu zrobiłam dwa, bo się zedcydowac nie mogłam Marchewkowe i to z przepisu od Telika. Marchewkowe pycha, a tamto jeszcze się piecze. Cytat:
A tym bucikom chyba sie przyjrzę, skoro tak chwalicie A gdzie je można stacjonarnie obejrzeć?Cytat:
![]() Z mrożonymi malinami, więc zapach w domu jest oszałamiający. Jeszcze siedzi w piekarniku, więc nie wiem, jak w smaku, ale rośnie pięknie. Jak dzikie ![]() Przelew też już poleciał. Cytat:
Chyba jakiś duży chłopak z niego będzie.Taaa, jasne. Lenia po prostu macie i klepać w klawiaturę Wam się nie chce ![]() Cytat:
Zadziwiasz mnie.Musiałam się chwilę zastanowić czy to Ala, czy Hania. Ale oczy ją zdradziły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tam od spodu one coś mają? Spinkę, agrafkę, cuś? Tymuś był dziś jak podmieniony. Płakał dużo, rzucał na oślep, bić chciał i sam był tym wszystkim wyraźnie umęczony. Może dlatego, że i ja zalatana byłam cały dzień i zamiast normalnie, jak co dzień, cały czas się z nim bawić/zajmować, to nerwowo ze wszystkim pędziłam I jeszcze był u nas doradca - gaduła nieziemska - i wtedy próbowałam się na nim skupić, co Tymkowi się wyraźnie nie podobało
|
|
#4371 |
|
Rozeznanie
|
iustyna czyli rozkrecasz biznes?Sliczne!!!
BrumekEwa tak samo reaguje jak mamy zmieniony harmonogram ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- EZELCIA- ile mozna Cie prosic ![]() wogóle duzo nowych podczytujacych
|
|
|
|
#4372 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Isia na razie się uczę, ale plany są ![]() Brumku pod spodem są spineczki dla dziewczynek
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2013-03-15 o 22:36 |
|
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u nas do tego pączkująca piątka. Wyraźnie go męczy, bo wszystko pakuje do buzi, jak za niemowlęcych czasów, drapie się w ucho i pokazuje, że tam "kuku" jest ![]() - nasze pouciekały, to nowe podczytujące chociaż są
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
Iustyna jeszcze raz gratuluję
![]() Brumku rany mi ślinka cieknie na samą myśl o takich ciachach! jakaś impreza jutro będzie u Was hm??? ![]() pieniążki już doszły - expresowo dziękuję ![]() biedny Tymuś jutro pewnie będzie lepiej ![]() u nas dzisiaj z kolei Ala zachowywała się normalnie od kilku dni. chociaż wieczorem też już rogi pokazywała, ale w porównaniu do 2 ostatnich dni to było ok.
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jedziemy jutro na działkę, będzie tam jeszcze kilka osób, to zawiozę i się zje ![]() To ja dziękuję
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak robot się sprawuje? ![]() ja tam jestem z niego zadowolona ![]() mam starszy model to zamiast na działkę - przyjedź z tymi ciastami do Krakowa
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A za Krakowem już tęsknię. Kiedyś jeździliśmy co roku na Wielkanoc, na kilka dni, w zeszłym roku po raz pierwszy nie wyjechaliśmy...
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
JUSTYNA
BRUMEK miałam pytac co to za sprzęt masz ? Do tego ciasta? IWA az takie straszne te badanie? Napisz mi czego sie spodziewać ? W sumie nie wiem czy dno oka bd miała badane ale chyba tak, kurde nie wiem ;( |
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta nie no straszne to może nie bardzo
ale Hani i podejrzewam większości dzieciom może się nie podobać najpierw zakrapiają oczy (źrenice muszą się powiększyć do jakiegoś tam rozmiaru) co już się Hani nie podobało bo gorzej potem widziała no i samo badanie to muszą takimi jakby drucikami-szczypczykami małymi przytrzymać otwarte oko i lekarka przykłada do oka coś jak malutką latarkę z lornetką połączone wydaje mi się, że to absolutnie nie boli tylko wygląda nieciekawie zwłaszcza jak Hania normalnie spazmów z nerwów dostawała bo ją trzeba było trzymać i to jej najbardziej nieodpowiadało.
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
IWA jeszcze tak wracając do czapki to taka jak te
Myszka miki ale chyba jeszcze bym chciala takie pociagniecie na uszy, zeby je zakryc, myslisz ze bd to fajnie wyglądało? Zrobilam chalke Pyszna wyszła |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

zapraszam

No i bluzki jakieś pokupować, o mi ze wszytskiego wyrosła.

)
On wszystko "później, później"....

zębole
Zadziwiasz mnie.
I jeszcze był u nas doradca - gaduła nieziemska - i wtedy próbowałam się na nim skupić, co Tymkowi się wyraźnie nie podobało