|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękuję Cytat:
u mnie Michaś je i je więc nam schodzi z 2 godziny zanim zaśnie znowu w nocy, ja w tym czasie jeszcze odciągam pokarm który został. ja nie mam czasu niestety Cytat:
aaaaa gratulacje! doczekałaś się kochana!
|
|
|
|
#4082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
Cytat:
![]() ja teraz małej nexta kupowalam używki ale w rewelacyjnym stanie- bo maluszek szybko rośnie, bodziaki głównie w h&mie, natomiast jak podrośnie to zara. Oliwce od lat kupuję w zarze- z wygody, nienawidzę prac ręcznie i każdy ciuch z zary wyciagnięty z pralki jest ok, nie wyciaga się nic się nie robi. Z tym że czekam na przeceny dwa razy w roku- w grudniu i czerwcu i wtedy ładuję z grubej rury a i się nieskromnie pochwalę dostałam od koleżanek bransoletkę lilou ( u nas panuje na to "moda") z zapięciem serduszkiem, zawieszką dziewczynką i wygrawerowanymi imionami moich dziewczyn ( więc mam nadzieję że Emilce w ostatniej chwili siusiak nie wyrośnie)
Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png Edytowane przez despa Czas edycji: 2013-03-15 o 19:25 |
||
|
|
|
|
#4083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest coś pięknego w tym zdjęciu, że nie mogę oderwać oczu Cytat:
to samo szczepiliśmy Julię polecam rota, u nas bardzo się sprawdziła U Julki często jest epidemia i Jula przechodzi jelitówkę naprawdę łagodnie, gdzie ja i mąż po prostu umieramy wiele razy jak była epidemia, to Julka nie zachorowała warto, bo do odwodnienia u dziecka naprawdę szybko, a wtedy niestety szpital :/
|
|
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki jest mniej więcej koszt tych rota i pneumo?
|
|
|
#4085 |
|
Raczkowanie
|
Ojejku! Nie mogłam nadrobić tyle stron...
Gratulacje dla nowych mam. ![]() kmagg81- dziękuję za pamięć Byłam na wizycie dziś o 8 rano, a właściwie... Wspominałam już chyba, że jeżdżę do gina do Rzeszowa, czyli 40 km od mojego domu. Dzisiejsza pogoda zaskoczyła wszystkich, dosłownie paraliż ale zdecydowaliśmy, że musimy pojechać bo te ostatnie skurcze itp... Z obawy przed korkami wyjechaliśmy o 6:30, bo w końcu w nieskończoność nie będziemy jechać 40 kilometrów - BŁĄD! Dojechaliśmy dopiero na 9. Na szczęście lekarz był, i czekał już na nas. Zostało mi 6 tygodni do porodu. Mały jest strasznie ruchliwy ale nic złego się nie dzieje, szyjka trochę krótka ale gin ma nadzieję, że wytrzyma do końca, ktg w porządku, miała badanie na paciora. A maluszek ma 2200 gramów Uspokoiło mnie to ogromnie. Mam jeszcze lekką anemię no i kazał mi leżeć, nic nie robić, odpoczywać z racji odejścia tego czopu śluzowego. Wyszliśmy z mężem zadowoleni ze szpitala, wsiedliśmy uśmiechnięci do auta, przejechaliśmy 50 metrów i zaczął się korek. Przez 3,5 godziny pokonaliśmy około 6 km. Zwariować można! Potem chwila poprawy i ... autobus stanął pod górę blokując drogę. Wróciliśmy godzinę temu... !!! PS: Stojąc w korku maż wyskoczył do sklepu. Ludzie pchają auta a ja wcinam cebulaka i popijam... mlekiem z kartonu, takim wiecie - litrowym W aucie mieliśmy na szczęście tzw. magiczne pudełko. Od 3 miesiąca ciąży mąż nie rusza się nigdzie autem ze mną bez pudełeczka z paluszkami i batonami
Edytowane przez wolanin1 Czas edycji: 2013-03-15 o 20:10 |
|
|
|
|
#4086 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do usg i szczepienia - pamiętaj aby najpierw było usg a potem szczepienie .Często po szczepieniu dzieci sa marudne albo delikatnie gorączkują . co do szczepień - ja szczepię skojarzonymi i na wszystko . Moje dzieci nie sa chorowite , ale nie chce ryzykować . Cytat:
mogę też podpowiedzieć ,że jak mała podrośnie to najpiękniejsze buciki znajdują się na deptaku na półwiejskiej - piękne kolekcje Moschino ,Naturino itp. Cytat:
za prezent ja uwielbiam lilou ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- za wizytę ,no faktycznie mega korki . magiczne pudełko powiadasz - he,he fajny pomysł
|
|
|
#4087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4088 | ||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
Ja po wizycie. Wszystkie wyniki mam ok. Gin mi kazał zgłosić się na ktg dzień przed terminem i jak nie urodzę, to robić ktg co 2 dni. I jeśli nie urodzę do 23ego, to po dwóch dniach przyjść do niego na usg po terminie, ale stwierdził, że raczej już na tym usg się nie spotkamy Nie chciał mi szyjki zbadać, twierdząc, że to już nic nie da i o niczym nie świadczy. Ale wymusiłam, więc zbadał. Szyjka nie jest jeszcze "porodowa", ale w każdej chwili może zacząć być. Główka jest bardzo nisko. |
||
|
|
|
|
#4089 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To gratulacje za wizytę i za dotarcie ![]() To teraz w spokoju, odpoczywając docieramy do naszych kwietniowych terminów ![]() Ale się cieszę, ze wszystko dobrze A co do pogody no to tragedia mój mąż rano wybrał się do pracy ale wrócił się z drogi bo niestety tak zasypane że nie dało rady się przedrzeć No ale byle do wiosny !! ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() No i kciuki trzymamy za szczęśliwe rozwiązanie. Będziemy z Tobą odliczać dni
|
||
|
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak już wybierzesz to chcesz mieć juz, a tu niestety trzeba jeszcze raz podejśc
|
|
|
#4091 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na prezent na wychodne ze szpitala jak sie spisze Hehe, a wiecie, zamowilam dla TZ tshirta z napisem 100% Tata Bedzie dumny ... byleby wszytsko dobrze poszlo tylko ...
Edytowane przez Mi6ka Czas edycji: 2013-03-15 o 20:33 |
|
|
|
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
_________ zaczęłam się martwić tym, że moje Dziecię nie chce się rodzić i że prawdopodobnie będzie mnie czekać wywoływanie jak tak dalej pójdzie |
|
|
|
|
|
#4093 |
|
Raczkowanie
|
kmagg81- Szkoda, że nie rodzisz w pro famili ;/
Zjadłam właśnie kremówkę i dalej wypiłam litr mleka... a ja nie nawiedzę mleka ![]() MARIOLCI - na izbie przyjęć był szał dosłownie, chyba z 15 kobiet przez godzinę przyjechało rodzić. NESTELLE - nie wyobrażam sobie życia bez magicznego pudełka MARIA28 - namęczył się mąż, nie dość, że takie warunki jazdy, ja ciągle głodna i narzekająca to jeszcze stojąc w korku musiał masaż stóp trzaskać
Edytowane przez wolanin1 Czas edycji: 2013-03-15 o 20:45 |
|
|
|
|
#4094 | |||
|
Rozeznanie
|
Zaciazona i Joanna200 gratlacje
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
Ja i tak nie wierze, ze wprowadza ...---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#4095 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4096 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rodzice też mi przed chwilą zdjęcia wysłali, klęska!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Staram się myśleć pozytywnie, ale jak widzę jak mi się TŻ plącze po domu ze smutna miną, to aż mi się serce kraje. Zaserwuję mu piwko na pocieszenie ![]() Cytat:
Tyle godzin
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna WIELKIE GRATULACJE!!!
![]() Dopiero wróciłam, bo byliśmy na herbatce u znajomych, którzy też spodziewają się dziecka tż zaległ przed tv, a ja zrobię sobie herbatkę i poczytam, co tam naskrobałyście, jak mnie nie było
|
|
|
|
|
#4098 |
|
Zadomowienie
|
Witam się
Dziewczyny nie nadrobię Was chyba, tyle do tyłu jestem... Mam usprawiedliwienie W poniedziałek pojechałam do synusia i się zakochałam Jeździmy teraz do Niego codziennie, wożę mu mleczko, przytulam, zmieniam pieluszki Janek ładnie przybiera na wadze (30 g dziennie), jak tak dalej pójdzie to jeszcze dwa dni i przeniosą go z inkubatora do normalnego łóżeczka GRATULUJĘ DZIEWCZYNY WSZYSTKICH NOWYCH MALUSZKÓW |
|
|
|
|
#4099 | |
|
Raczkowanie
|
No ja, żeby być słowną, zatem jak wczoraj mówiłam, że dzisiaj na zakupy i zaczynam kompletować torbę do szpitala
, zakupiłam (wprawdzie drogą internetową - bo łazić po sklepach dzisiaj sobie nie wyobrażałam) dwie koszule nocne dumna jestem z siebie, że hohoho Jedną koszule mam dostać od bratowej, to myślę że jeszcze coś do porodu skombinuję i będzie Musiałam się spiąć dzisiaj, bo znów mi się śniło że rodzić zaczęłam - a ja nic nie mam przygotowane ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no moja cora wazyla dzis 1660 g i je 8x18 ml
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#4101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja wam Gratuluje ........... i zycze dalej by dzieciaczki Rosly w Sile ... u mnie nudno .. ale juz jutro nie bedzie no ale czego sie dla WNUKA nie robi wiec pewnie zameczy mi brzuszek jutro .. ost raz mnie widziala 10grudnia czyli szmat czasu temu ... od tego Troszku mi sie Uroslo ahaha zjadlam kanapeczke z serem zoltym ... yhmm definitywnie mam spaczone kubki smakowe ... NIGDY nie jadam samego sera zoltego . |
|
|
|
|
|
#4103 | |
|
Zadomowienie
|
no pięknie , Jaś 10 g mniej niż Twoja Natalcia dostaje po 20 mlCytat:
|
|
|
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pneumo 3 dawki i coś koło 400zł, rota koło 300zł i 2 dawki (jakoś tak to szło) Ja dziś z Michasiem byłam na spacerze w parku 1,5 godz, niezły wycisk pchać wózek po nieodgarniętym śniegu, aż idę już spać bo padam i nogi mnie bolą ![]() Za to jak wracałam to taka śnieżyca się rozpętała i szłam 30min w śnieżycę - masakra jednym słowem. ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------
|
|
|
|
#4105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja też bym chciała ale raczej coś a'la magiczna skrzynia i to wypełniona czekoladkami ..... ehhhhh teraz to już marzenia Cytat:
![]() dzielne te Wasze dzieciaczki Ptaszysko a są jakieś prognozy co do wyjścia Natalki ze szpitala ?
|
|
|
#4106 |
|
Wtajemniczenie
|
Zacznę od siebie
![]() Po wizycie ogólnie ok... Mały waży niby 2800 Jedyne co mnie o mało nie ścięło z nóg, to koszt wizyty... 180zł Bo było ktg... A za ktg policzyli 80zł! Przecież to jakaś masakra Na szczęście za to ktg juz nie placiliśmy... A następne w poniedziałek No a jeśli przez tydzien nie urodzę, to kolejna wizyta w czwartek, tj. 21marca![]() Zobaczyłam tylko na ostatniej stronie, że Zaciążona i Joanna urodziły, więc GRATULACJE!!! ![]() A teraz idę Was nadrabiać
|
|
#4107 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę! Mamy podobny termin, mi w niedzielę przypada 6 tygodni do P. Odpoczywaj w takim razie. A magiczne pudełko ? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę u maluszka!Super, że tak pięknie przybiera i niedługo już będzie z Wami w domku No pięknie rośnie Natalka ![]() ![]() Cytat:
za piękny przyrost
Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2013-03-15 o 22:45 |
|||||
|
|
|
|
#4108 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tam gdzie zapisuja się skurcze linia praktycznie prosta Ale ja się jeszcze nie stresuję![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Oby jak najszybciej wrócił z Wami do domku ![]() A... no i wszystkim bardzo dziękuje za kciuki, jesteście niezastąpione
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2013-03-15 o 23:05 |
||||||||
|
|
|
|
#4109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ladne przybieranie i super, że na święta wróci z Wami do domu![]() Rośnie Natalka już prawie 500g przybrała oby tak dalej i szybko wróciła do MamusiCytat:
![]() A powiedz mi jak Michałek, lubi spacerki? Leży grzecznie czy może śpi? Cytat:
za wagęMam nadzieję, że i mój maluszek ładnie przybierze, ja też ważyłam 2800g więc może dlatego taki malutki. A cena ktg masakra, u mnie jadę na samo ktg i płacę 20zł na szczęście. |
|||
|
|
|
|
#4110 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
i trzymamy kciuki ![]() Cytat:
Jak cudownie, ze wszystko ok - Jaski to silne chlopaki Na pewno bedziecie razem na swieta ![]() Cytat:
Moja w sumie juz miesiac u mnie nie byla i tez sie stesknilam Za tydzien przyjezdza hehe Zycze milo spedzonego czasu ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Co Wy, ciezarowki i tak dlugo spia?!?! A mi sie wydawalo, ze pospalam, bo do 7.30 Do pozniej spiochy
|
||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

A ja z Lubina nie jestem, choć mieszkałam parę miesięcy bo z Lubina jest mój mąż. Teraz w bywam tam jak jedziemy do teściowej... Ja mieszkam pod Jaworem.

kla ski:
ale teraz twierdzę, że jest dobrze pomimo tego, że Miśka też wstaje co 2 godziny

za szczęśliwe rozwiązanie. Będziemy z Tobą odliczać dni