|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy-pytania, relacje, trzymanie kciuków. Cz.X.
Ja chyba muszę poszukać kolejnego instruktora
Nie będę wiecznie prosić o naukę parkowania, placu i innych manewrów z których sama wiem, ze czuję się kiepsko. Mój obecny I ciągle wozi mnie po mieście (niby ok, bo też się uczę, każda godzina to praktyka która czyni mistrza ) ALEEEE skoro płacę , prosze o doszkolenie mnie z manewrów a on nadal sie wykręca (boi się że mu auto zajeżdzę, sprzęgło spalę itp) to ariwedercziroma
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
pendraiw masz rację ja jutro jadę wykupić dodatkowe godziny z tym moim nowym instruktorem i wiem ze wszystko mi pokażę co zechcę
już tyle mnie nauczył choć tylko 4 godz z nim jeździłam
|
|
|
|
#3693 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Mari94;39773351]no tak, to mandy pytała, teraz dopiero zauważyłam...
[/QUOTETo nie fajnie ze 5 podejscie i na luku . Strasznie szkoda ale oby szoste bylo szczesliwym i musi
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacjeJustka paskudna świnia z egzaminatora. Współczuję a ja dziś w końcu nauczylam się jazdy po łuku, na sposób.... na lusterka niestety nie umie ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- to nie lepiej wziąć jazdu dodatkowe z 4 godz samego łuku i wyuczyć się go na maksa?
|
#3695 |
|
Raczkowanie
|
annakondzia gratulejszyn
![]() Justa89 Mari94 nie przejmujcie się to stres umiejętnosci macie na pewno kazdy ma swojego przyjaznego egzaminatora u ktorego zda wczeniej czy pózniej |
|
|
|
#3696 |
|
Rozeznanie
|
ja z poprzednim tez ciagle po miescie jezdzilam
z obecnym i po miescie i na placu, wykonujemy tez jakies manewry na miescie. podoba mi sie, ze mowi mi jak egzaminator "skrec w prawo", "zawroc na najblizszym mozliwym skrzyzowaniu", "zawroc z wykorzystaniem infrastruktury"... Ze nie wierze to raz, a dwa z tego wszystkiego czasami zanim pomysle to cos zrobie
|
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zamierzam wziąć 2 1,30 na łuk i pół h na górkę....i 2 na parkowania i inne manewry. Czy wy płacicie instruktorowi za dodatkowe godziny, do ręki? czy dostajecie jakieś "dowody"?
Edytowane przez pendraiw Czas edycji: 2013-03-15 o 08:13 |
|
|
|
|
#3698 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak jak w totka trafić, heh... ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Ja płaciłam do ręki i swojemu od kursu, i takiemu innemu - nie ma żadnego dowodu że wpłaciłam,a on że takie pieniądze ma, więc chyba się z nich nie rozlicza czy coś... Dlatego też czasami ''sugerują'' po kursie dodatkowe godzinki... |
||
|
|
|
#3699 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję tym, które zdały
![]() Ja mam jeszcze 10 h do wyjeżdżenia, ale nie wyobrażam sobie przerwy, bo przecież od ukończenia kursu do egzaminu minie parę tygodni, więc będę musiała ogarnąć dodatkowe godziny. Wczoraj byłam zrezygnowana, robiłam głupie błędy. Dziś już lepiej. Aczkolwiek cienko to widzę
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego nie chce ćwiczyć ze mną górki
|
|
#3701 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Instruktor, który nie chce ćwiczyć manewrów, bo się boi o samochód? Świat stanął na głowie... przecież od tego jest ta zakichana imitacja samochodu... znaczy eLka. Przepraszam, się zirytowałam na gościa a wyżywam na autku. ![]() Palenie sprzęgła... taaa... jakby nie wiedział że taki już los eLek. Sory, znowu masz pacana nie instruktora.
|
|
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
nie tak łatwo spalić sprzęgło
ja czasem mam i 3000 obrotów jak ruszam z ręcznego (na mieście bo mam stres ze zgaśnie i znów na mnie będą trąbić bo sama górka gdzieś na obrzeżach to mi wychodzi ładnie) i nic nie spaliłam jeszcze więc niech koleś przystopuje
|
|
|
|
#3703 |
|
Rozeznanie
|
No dokładnie! Pacan!
Mój na szczęście wychodzi z założenia, że po to kupił samochód. Jak robiłam wywiad wśród znajomych, bo nie wiedziałam, który OSK wybrać (a w mojej małej mieścinie jest ich chyba z 6) to własnie mnie ten argument przekonał ![]() Ja nie wiem co oni (instruktorzy) sobie myślą? No kurde kto komu płaci?
|
#3704 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chodzi o szybsze zużywanie, a to jazda na półsprzęgle na przykład. KLIK No ale takie życie, każdy się kiedyś uczy. ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- No ja już nie raz pisałam... Nie wolno sobie pozwalać na coś takiego. |
|
|
|
|
#3705 |
|
Raczkowanie
|
Ja na szczęście nie wybrałam OSK w mojej mieścinie tylko jeździłam PKS do miasta egzaminacyjnego. Miałam dwóch instruktorów. Z jednym jeździłam 20 h i jego spokój i ogromna cierpliwość była bardzo pomocna na początkowych jazdach. Natomiast później jeździłam z właścicielem i jednocześnie wykładowcą,który bardzo zna się na rzeczy i był wymagający. Mimo wielu kursantów,których mieli ( OSK nr 1) pamiętał czego muszę się nauczyć. Wykupiłam sobie dodatkowe,aby nie mieć przerwy (sama chciałam) i robiłam to co chciałam. Kiedyś w zastępstwie jeździłam z byłym egzaminatorem,pamiętam ten stres,gdy się dowiedziałam,że będę z nim jeździć
Ale okazało się,że również jest w porządku.
|
|
|
|
#3706 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj jezdzilam bez zadnych bledow. Uff.
Ale mam pytanie, jak to jest z manewrami na miescie? Zawsze jest zawracanie na 3 albo z wykorzystaniem infrastruktury, tak? I jak jest z parkowaniem? Zawsze jest prostopadle przodem czy czasami ktoras z Was trafila na zatoczke albo tylem? |
|
|
|
#3707 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zawracanie możesz mieć też "z użyciem biegu wstecznego" - tak może powiedzieć egzaminator, wtedy sobie wybierasz albo na trz albo z infrastrukturą. No i zawrócić możesz też przecież na skrzyżowaniu, na przełączce... Eee... prostopadle to chyba tylko i wyłącznie przodem. |
|
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
zawsze wpłacałam w kasie ośrodka szkoleniowego albo przelewem internetowym na konto ośrodka.
|
#3709 |
|
Rozeznanie
|
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3978403 5]Brawo
![]() Zawracanie możesz mieć też "z użyciem biegu wstecznego" - tak może powiedzieć egzaminator, wtedy sobie wybierasz albo na trz albo z infrastrukturą. No i zawrócić możesz też przecież na skrzyżowaniu, na przełączce... Eee... prostopadle to chyba tylko i wyłącznie przodem.[/QUOTE]czyli nie bede miala zatoczki ani koperty? |
|
|
|
#3710 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3711 |
|
Rozeznanie
|
Chcialam wiedziec jakie parkowania (prostopadle przodem, prostropadle tylem, skosne, rownolegle) trafia sie na egzaminie. Z kim bym nie rozmawiala to mowi ze mial prostopadle przodem...
|
|
|
|
#3712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
||
|
|
|
#3713 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Egzaminatorom często nie chce się szukać miejsca na parkowanie równoległe, bo na to potrzeba dwóch długości samochodu... Weź to znajdź gdzieś w mieście Prostopadłego tyłem nie robi się w ogóle.
|
|
|
|
|
#3714 |
|
Rozeznanie
|
Czyli jutro ucze sie parkować ciągle
|
|
|
|
#3715 |
|
Idealna Źona; )
|
trzymam kciuki za dalesze parkowanie
|
|
|
|
#3716 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale jak ja miałam , to akurat coś chyba padło albo robili, bo nie działało i egzaminator sam musiał przyjść i krzyczeć kto z nim idzie ![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Co za jełop... A jak niby chce tego nauczyć? Powinno im zależeć, żeby zdawalność w ich OSK była jak najwyższa a nie przejmować się autem, które i tak musi co chwila lądować w warsztacie. |
||
|
|
|
#3717 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluje tym, którym się udało
![]() Czy ktoś ma jakieś "metody" jak szybko, łatwo i do celu dojechać przy parkowaniu Toyotą
|
|
|
|
#3718 |
|
Zadomowienie
|
czesc, dawno sie nie odzywalam
;p moze ktos mnie jeszcze pamieta niedlugo 3 egzamin tym razem na pewno z jakimis tabletkami na stres ;> wczesniejsze oblane na miescie raz po 70 min, 2 raz po 60 oba z tym samym frajerskim egzaminatorem. poleci mi ktos jakies dobre tabletki na uspokojenie?
|
#3719 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale później jak już czekałam na praktyczny, to w sumie było już ok...
|
|
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo robiłam parkując po lewej stronie. Bałam się tego zatrzymywania, nie wiedziałam czy egzaminator nie powie mi, że to błąd ale było wszystko ok. A na ten sposób zawsze mi wychodziło, nie musiałam się stresować, że będę musiała robić korektę ![]() A równolegle parkowałam takim sposobem jak ostatnio któraś z dziewczyn opisywała ale raz mi wychodziło a raz nie więc sprawdzonej metody nie mam. Edytowane przez olciau Czas edycji: 2013-03-16 o 00:11 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

) ALEEEE skoro płacę , prosze o doszkolenie mnie z manewrów a on nadal sie wykręca (boi się że mu auto zajeżdzę, sprzęgło spalę itp) to ariwedercziroma

już tyle mnie nauczył choć tylko 4 godz z nim jeździłam
[/QUOTE
gratulacje

MUSI!!
Instruktor, który nie chce ćwiczyć manewrów, bo się boi o samochód?