|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Bokeh, podobno do 8-10 dni moga sie pojawic jakies reakcje niepozadane....
Kurcze, Maly nie spal od 16 do 21 prawie...... na koniec juz byl tak padniety, ze nie mogl przestac plakac i w histerie wpadal...... w koncu zasnal mi na rekach jak go bujalam na stojaco, myslalam, ze mi plecy pekna (chce chusteee juz!!!) Biedactwo moje sie meczylo strasznie
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia my dawaliśmy wierszyk że prosimy o wino pub czekoladki i goście się super spisali. Winko to przez rok piliśmy.
Mała dzieki, już się uspokoilam po akcji z teściowa i czekam az niunia wstanie to ja wyprzytulam.
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Mala
dobrze, ze sie przebudzilas!!!Debrah, Silver, sliczne lalunie
|
#1654 |
|
Rozeznanie
|
Jest tam też napisane, że dla nowych uzytkowników fotoksiążka jest za darmo, poźniej w koszyku suma się zeruje, płacisz za przesyłkę.
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciekawe ile przesyłka bedzie wynosić znalazłam cennik Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-03-15 o 22:25 |
|
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1657 |
|
Lurker ;)
|
przesylka chyba 27 zl z tego co wyczytalam
w zalaczniku my dzisiaj Jutro idziemy na bioderka!
|
#1658 |
|
Konto usunięte
|
Jestem jestem, ale tak mi się spać chce że tylko przeleciałam co napisałyście i idę w wyrko
A, my na ślub poprosiliśmy o książki zamiast kwiatów |
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co? zaciśnięte za jutrzejszą wizytę!
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny, przepraszam, że się nie odzywam ale kompletnie nie mam na nic czasu... Kubuś daje nam popalić, czasem już mam dość. Cały czas walczymy o laktację ale jakoś słabo to widzę, owszem Mały je ale ma straszny apetyt, jak jest głodny ( a głodny jest w zasadzie non stop) to łapczywie zasysa mi sutka a za chwile wypluwa i w płacz, dostawiam znowu i znów to samo. Czasem tak walczymy pół godziny, czasem dłużej, mam wrażenie, że mam za mało pokarmu albo za słabo leci i przez to Mały się denerwuje. Jak podaję drugi cycek to jest tak samo, jak już w końcu zaśnie przy cycu to go jeszcze trochę tulę i kołyszę i delikatnie odkładam do łóżeczka, wtedy on się rozbudza i znów w płacz, więc ja go znów biorę na ręce, uśnie, odkładam, płacz, cyc, odkładanie, płacz i tak karmienie + przewijanie + usypianie trwa 3 h lub dłużej. Pośpi 2 -3 h i od nowa to samo. Wczoraj wpadł w taką histerię że ja się aż popłakałam z bezsilności. Pręży się, wygina, bączki lecą, kupka jest a on płacze tak jak jest głodny, daje cyca jednego, drugiego, potem znów tego pierwszego, znów drugiego, cycki miękkie a on dalej płacze i dalej jak go dostawiam to słyszę, że przełyka, że zasysa. W koncu uspokoił się jak daliśmy mu 30 ml mm
![]() Cytat:
witam nową mamusię |
|
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, o matko, jak dobrze, że się w porę obudziłaś!
Jak Wy dajecie fotki, to i ja coś wkleję. Sprzed kilku dni.
|
|
|
|
#1662 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do nocy..omg! moja też śpi pod kołderką, aż się wystraszyłam teraz...ale to chyba nie jest tak przecież, że dziecko nie ma ZUPEŁNIE dopływu powietrza jak się zsunie?? ![]() Cytat:
Piękna mama i dziecko |
|||
|
|
|
#1663 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=mala_19kw;39794379]To mój wczoraj i dzisiaj mi w histerię wpadł. Wczoraj od godziny 7 do 11 z przerwami z nim walczyłam (a na 12 miałam do lekarza,traciłam nadzieję że go uspokoje). A dziś chwilę po 6 zaczął i do 8 marudził. Ale to tak płacze jakby ktoś go ze skóry obdzierał i co najlepsze nic nie pomaga. Podejrzewam że to przyczyna brzusia niestety.[/QUOTmE]U mnie to samo, jak.się.rozplacze to jakbym nie.wiem jaką krzywdę jej robiła.
Cytat:
, i kciuki za bokserów.Cytat:
Cytat:
|
|
#1664 |
|
Zadomowienie
|
Witam raz jeszcze
![]() Jestem mamą czerwcową 2012, gdybyście były zainteresowane mam do sprzedania dwie sztuki kropel na brzuszek SAB SIMPLEX sprowadzone z Niemiec dla mojej córy, kiedy do nas dojechały, problem bólu brzuszka się rozwiązał za sprawą BioGai.. Jeśli któraś z was jest zainteresowana zapraszam na priv |
|
|
|
#1665 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39794605]Jestem jestem, ale tak mi się spać chce że tylko przeleciałam co napisałyście i idę w wyrko
A, my na ślub poprosiliśmy o książki zamiast kwiatów My też poprosiliśmy o ksiązki ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
Dziewczyny na USG wszystko idealnie. Lekarz kazał kontynułować noszenie małej jak żabka, nie zmuszać do chodzenia puki sama nie będzie do tego gotowa, nie wsadzać do chodzika ( tego ustrojstwa to nigdy bym dziecku nie kupiła) Pytałam o noszenie w chuście czy w nosidełku i ile można. Lekarz powiedział, że tyle ile mała wytrzyma, bo da znać jak już będzie jej nie wygodnie ( sumie to tak jest w przypadku mojej małej) Co ciekawe w Afryce wcale nie ma dysplazji stawów biodrowych, bo dzieci są noszone w chustach. Pytałam tez o to chrzęszczenie w barkach i tez powiedział mi że to normalne i dzieciaki z tego wyrastają. |
||
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie: ile najdłużej Wasze dzieciaki były bez jedzenia? Moja spała 4 h ciągiem, wreszcie ją wzięłam i przystawiłam na śpiocha, jadła przez 5 minut, dalej spała. Odbiłam na śpiocha, w między czasie pielucha zrobiła się pełna
, przewinęłam. Otworzyła jedno oko... po 10 minutach znowu w kimę poszła, już w łóżeczku. Nie było nawet przez to kąpania. Śpi i śpi. 5 minut jedzenia to niewiele, a godzinki lecą..
|
|
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja wczoraj od 19 spala praktycznie z przerwa na kapiel i parominutowym jedzeniem do 1 w nocy. Teraz mi juz spi troche znow zjadla przed spaniem. Mam nadzieje ze juz bedzie lepiej. A co do fotoksiazki wkleilam link strone wczesniej do darmowej fotoksiazki mozna sobie fajna zrobic i grafika jest fajna urocza taka ![]() Aha! Zapomniiala bym mam pytanie czy wasze dzieci jak wezmiecie je pod barki i w powietrzu dotkniecie stopkami podloza to maja odruch chodzenia? Bo nie wiem kiedy on zanika bo moja dzis tak nie chciala robic i nie wiem czy juz zanikl czy go nie bylo bo wczesniej nie sprawdzalam pytam o dzieci ponad miesieczne
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-03-15 o 23:33 |
|
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Bokeh, bylismy na szczepieniu w 8 tyg to jak go dr w ten sposob badala to "chodzil" ![]() Te odruchy trzeba sprawdzac samemu w domu? ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Black, Little, pieknie wygladacie ![]() Black,a gdzie twoj outfit na chrzciny? Chcialam zobaczyc butyyyyyy
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, sorry, dzisiaj mała nie dawała nam odsapnąć, marudziła przez calutki dzień...
Ale znalazłam na kompie fotkę, gdzie są te buty. Chodzi oczywiście o te pierwsze z prawej. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-16 o 00:11 |
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do odruchów : to zależy jaki. Moro powinien do 4 mca życia zaniknąć (to jest to gwałtowne odrzucanie rączek na boki i wyginanie się przy hałasie, gwałtownej zmianie pozycji, strachu itp), Babińskiego nawet do 2 roku życia..(duży palec u stópki się mocno prostuje i wygina do tyłu jak połaskotasz stópkę) a ten chodzenia zanika po 6 tygodniu życia powoli. Dooobrze jest ![]() A nie wiem co ta moja taka śpiąca jakaś..niby w dzień nie spała dużo, tylko wtedy co tak padła i ciągiem 4g naraz... nie wiem, dziecko w takim wieku może np nie jeść w nocy? Czy to niebezpieczne ze względu na wagę i spadki cukru? |
|
|
|
|
#1671 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
O, dzięki, a jakbyś mogła powiedzieć na oko na jak długo on wystarczy? Jest w miarę duża ta gondolka po rozłożeniu? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nina my byliśmy najpierw na Bebilonie a teraz przeszliśmy na Hipp. Poprawy nie widać. Dziś kupiłam Hipp HA, może coś pomoże, a w międzyczasie szukam jakiegoś normalnego pediatry, bo do baby która twierdzi że nie ma skazy przy mm to ja chodzić nie będę. W ogóle, dziewczyny, powiedzcie mi czemu AŻ takie ciśnienie jest na karmienie piersią? Wiem, że to najlepiej dla maluszka itd, no ale jak idę do lekarza, który robi ze mnie wyrodną matkę bo podaję dziecku takie coś, to już mnie szlag trafia, a ostatnio przeglądałam jakąś broszurkę z cyklu pierwszy rok życia i co tam czytam? Że kp leży tylko w głowie, że nie istnieje sytuacja, że nie można karmić, że każda matka która CHCE karmić to będzie to robić (czyli każda która tego nie robi to dlatego że jej się nie chce, tak wnioskuję), że krowie mleko jest dla cieląt a nie ludzi... No masakra, już przeszłam ten kryzys że nie umiałam małego nakarmić, a teraz mi to wraca, jeszcze jak widzę jak on płacze przez brzuszek, to w ogóle czuję się okropnie... ehh |
||||||||
|
|
|
#1672 |
|
Rozeznanie
|
Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
hej, pozdrowienia od kubusia dla cioteczek wizazowych. my nadal w szpitalu i nic nie wiadomo, ogolnie jakas epidemia u nas panuje, miejsc nie ma, po noc wirus po przedszkolach krąży a jak ktoś ma niemowlę w domu to łapie odrazu zapalenie płuc. najgorsze, że objawy to tylko katarek mocniejszy.
trzymajcie nadal za nas kciuki, żeby była w końcu poprawa, no i żebym ją się nie rozchorowala bo coś mnie zaczyna łamać. tak ku przestrodze dowiedzialam się, że zapalenie płuc moze maluszek dostać jak mu się odbije na lezaco i trochę poksztusi się, więc odbijajcie maluchy do skutku.
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
po zapadniętym ciemiączku
---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
no właśnie - cały czas jakieś cholerstwo panuje dlatego WOjtek w domu a nie w przedszkolu :/
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
z jakiejs gazety dzieciowej
![]() z miechowa ![]() ale mamy piękne dzieciaki ![]() Bartulo zrobił rano kupę, której papmpers nie ogarnął uciekam, bo jeszcze jedziemy po ostatnie zakupy do łazienki
|
|
|
|
#1675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale ślicznie Piękna kobieta z Ciebie Kciuki za bioderka ![]() Jejj ale przepiękne zdjęcie Cytat:
za usg ![]() Moja aż 7 h ! Raz jej się to zdarzyło bo taki twardy sen miała że jej dobudzić nie szło. Cytat:
![]() Trzymam kciuki za powrót do zdrowia Cytat:
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- aaaaaaahaa
|
|
#1676 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ano właśnie. Tak mnie refleksja ostatnio naszła, że jednak ruchowo dzieci miejskie są w gorszej sytuacji, niż wiejskie czy z krajów mniej rozwiniętych, bo u nas za dużo wynalazków, a za mało prostoty. Cytat:
Zjadła o 21, przed 22 usnęła, obudziła się przez 6 rano mało tego, w międzyczasie (nie wiem o której, ciemno było) mąż mi wsadził Agatkę do łóżka bo do mamy chciała Cytat:
A w ogóle to tak sobie wspominam, i Agatka z takich najbardziej widocznych rzeczy to dość późno się obracała na plecy - dzień przed 5 miesiącem, ztópki w paszczę wsadziła dzień przed końcem 7, siadać/wstawać/raczkować całkowicie sama zaczęła mając 8,5 miesiąca - w ciągu tygodnia to wsio, za to fajnie chodzić zaczęła, bez chodzików żadnych rzecz jasna, gdy miała rok i 2 tygodnie zasuwała na nóżkach A teoretycznie dzieci siadają koło 6-7mca same... i co z tego? Teraz Agata jest BARDZO sprawna ruchowo. Mnie rozwala, że jest ciśnienie na kp, ale już z wiedzą u pediatrów i położnych gorzej w tym temacie Najłatwiej dać zje.bkę i sprawa załatwiona ![]() Cytat:
I po małej ilości śliny i odbarwionym (bladym) podniebieniu, dziąsłach. ------------------------- Dziewczyny, składam wyrazy skruchy, ciemna masa jestem kompletnie o jednej rzeczy zapomniałam a propos zielonych kup - otóż... kupy się utleniają i wówczas robią się zielone! zarówno, gdy długo są w pieluszce (a ja np. nie wybudzam dziecka) ale też gdy dziecko długo stęka i wyciska bo długo odbyt rozwarty i też tlenu więcej dochodzi. Dlatego sama zielona kupa nie jest zła. Przypomniało mi się, gdy wczoraj się z koleżanką pielęgniarką spotkałam i mówię, że jabłek nie mogę, bo zielone kupy - a ona, że dzieci ROBIĄ zielone kupy (sama ma dwójkę). I mnie olśniło...W związku z tym nie wiem, czy moja Dorka znosi jabłka czy nie
|
||||
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1678 |
|
Konto usunięte
|
Silver, wymiatasz
Swoją drogą, jakoś nie bardzo wierzę w celibat zaróno księży, jak zakonnic. Pewnie wyjątki są, jak we wszystkim, ale organizmu się nie oszuka często i potrzeby są. |
|
|
|
#1679 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I od kilku osób dostaliśmy kupony Totka i wygraliśmy 500 zł
|
|||||||
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

22.05.2008
14.08.2011
dobrze, ze sie przebudzilas!!!

6 5 4 3 2 1

zaciśnięte za jutrzejszą wizytę!
Sprzed kilku dni. 

. Przypomnij sobie pięknie powiedziane słowa Debrah a dołek minie 

klask i: a nie mówiłam