|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
a co! mąż jeszcze o tym nie wie;P ale zostal akurat tylko mój rozmiar to musialam:PNo też myslalam co z tym tylem.. ale coś wymyślę, jakiś cielisty stanik, czy może silikonowy zobacze jak to będzie wyglądalo;P może nie jest aż tak prześwitujący.zauroczyla mnie ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- a kurde nie chcialam nic kupować jeszcze;P no tym bardziej letniej sukienki:P |
|
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
kurde znowu nie moge sikac
wstalam bo mi sie chcialo i troche zrobilam ale lecialo jakbym odcedzala kartofle i tylko troche zrobilam a dalej nie dam rady jak tak dalej pojdzie to rano czeka mnie wizyta w szpitalu...teraz tz spi a ja nie wypilam az tyle by nie moc wytrzymac...moze do rana dziedzic sie przesunie i samo przejdzie
|
|
|
|
#873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Biedna jesteś z tym...
|
|
|
#874 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a z tym stanikiem to sie cos wymysli. Tak jak mowisz, stanik w odpowiednim kolorze, a jak troszke chlodniej to i bolerko mozna jakies zarzucic
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzialam mężowi, że zakupilam tę sukienkę i o dziwo przyjął to bardzo dobrze
w cyckach może będzie troche za duża, bo brakuje mi do tego co bylo napisane w tabelce 4cm, ale może urosną a jak nie to krawcowa coś doradzi przyznaje się, że dzisiaj nic a nic nie nadrabiałam, jakoś nie mialam weny.. zamulenie totalne, więc nie wiem co się u was dzieje, ale mam nadzieje, ze wszystko wporządku ![]() Cytat:
to nie dobrze mam nadzieje, że zaraz dasz rade zrobić.. a jak nie to koniecznie od razu do szpitala.. trzymaj się![]() |
|
|
|
|
#877 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#878 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze wszystko dobrze!Cytat:
kurde co to chyba nie za dobrze, może jakiś witamin brakuje które powinnaś zarzywać? Cytat:
ale ta myślę że może być ok ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:36 ---------- Poprzedni post napisano o 04:32 ---------- Samba mam nadzieję że noc Ci jakoś zleci a rano może się uda na spokojnie oby! ![]() a ja wstałam z godzinę temu, poszłam się kąpać, bo zasnęłam chyba ok 22 bez kąpania i bez żadnego jedzenia więc też poszłam teraz zjeść kanapkę bo wiem co się dzieje u mnie jak głód jest , ale i po tej kanapce mnie przemuliło i chwilę stałam w ubikacji ale nie zwróciłam na szczęście.... kładę się może zasnę |
||||
|
|
|
#879 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#880 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niestety na tak krótką nie mogę sobie pozwolić bo nie mam najpiękniejszych nóg...Cytat:
![]() No i jak dziś ? Mam nadzieję,że oki. Cytat:
Teraz od dwóch godzin jestem wykąpana i świeżutka I na śniadanie już wciągnęłam dwie kanapki z wędlinką i sałatą
|
||||||
|
|
|
#881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze ze idziesz prywatnie. Ja też wtedy byłam jeśli pamiętasz i to była wizyta godna polecania. 25.05 zmieniam lekarza prowadzącego , dużo osób go chwali że się bardzo opiekuje swoimi pacjentkami a przyjmuje na NFZGratuluje udanych wizyt. Dzidziolki wspaniałe. Czarna odezwij się co tam u ciebie się dzieje???? Mnie po wczorajszej wyprawie tak wszystko boli że ledwo się ruszam a tż jeszcze na przytulanki wzięło ![]() : love:![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- samba pilnuj się |
|
|
|
|
#882 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Ja na razie tylko banan na sniadanie - jak macie rano mdlosci, to dobrze jest go zjesc, zanim wstaniecie z lozka.
Postanowilam sie tez zważyć, spodziewałam się wzrostu wagi, a tu ostatniego dnia 15tc ważę kilo mniej niż 2 tyg temu (46,3 kg). Przestaje wierzyc tej wadze i nie widze sensu wazyc sie czesciej niz raz na miesiac. Jesli chodzi o ubrania, to chodze w moich dotychczasowych. Zwlaszcza, ze mam dosc szczupla talie, wiec spodnice i spodnie zawsze mialam troche za luzne - teraz beda jak znalazl mam tez sporo sukienek, ktore dadza rade rozciagnac sie na brzuszku troche ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#883 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
wstalam...sikam
niestety nie sa to jakies olbrzymie ilosci ale cos tam sie leje...w nocy wstawalam kilka razy...tz mi powiedzial ze pewnie dziec gdzies uciska i mam cos w rodzaju meskiej prostaty.... W ogole po tej akcji z pecherzem dalej czuje sie taka rozciagnieta straszne...Bigosik mi posmakowal, nie mialam zadnych sensacji bo ktoras z was pytala Matal ale gbur z tego lekarza...masakra... ladan jak nosek? Ponoc krwawienia moga sie zdarzyc ale ty masz je mega czesto ![]() czarna co z toba? Mam nadzieje ze sie tam nie przemeczasz przy urodzinach tylko odpoczywasz... |
|
|
|
#885 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Ja tez jestem 2kg na plusie, co mnie akurat cieszy, bo moja normalna waga to wlasnie 46-47 kg. Ale w listopadzie schudlam 2kg (stres!) i moja wyjsciowa waga w ciazy byla za mała. Wygladalam zreszta paskudnie. Wiec teraz wracam do normalnosci
|
#886 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Witam was
ech a ja na uczelni siedze dzis od 8 do 19 jak przetrwam ta sobote to bedzie dobrze
|
#887 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja właśnie byłam się ważyć na czczo(no po kubeczku pićka) i mam3kg na plusie(40dag odjęłam na pidżame) i nie do uwierzenia ale brzuch wydaje mi się tez mniejszy niż w 3tc a dzisiaj jest 14t7d, czyli kończymy 15 tc i zaczynamy 16
---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#888 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja bym nie chciała 70 przekroczyć |
|
|
|
|
#889 |
|
Raczkowanie
|
Ja po wczorajszym USG byłam szcześliwa, ale teraz zaczynam sie zastanawiać...lekarz nie dał mi żadnego opisu odnośnie tego genetycznego usg...mówił tylko, że wszystko w porządku, widziałam kość nosowa i ogólnie mówił, że przezierność karkowa w porządku, ale nie pamietam jaka była ta wartość NT...i dlatego się martwię. Coś mi świta, że mówił 2,3 lub 2,5.....ale to by było dużo
Nie kierował mnie też na dodatkowe testy.
|
#890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
|
|
#891 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
dodatkowo przezierność zależy tez od wielkości dziecka - jak ciąża jest starsza to i przezierność większa
|
|
|
|
#892 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
No właśnie też tak myśle....chyba facet wie co mówi
![]() No moja dzidzia ma 63 mm....jest to 12 tydzien i 4 d
Edytowane przez agaabuu Czas edycji: 2013-03-16 o 08:55 |
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() źle spałam, obudziłam się na siusiu o 3:30 i się turlałam z boku na bok do prawie 5:00
|
#894 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Kurcze ja też kiepsko spałam. W nocy kichnęłam i tak mnie złapał skurcz w brzuch, że myślałam, że mnie rozerwie. Boję się, że coś się stało. Nie wiem czy to normalne było. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-03-16 o 09:22 |
|
|
|
|
#895 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() W kolorze nudziakowym brałaś? Przez Ciebie zrobiłam przeszper po Maternity na Asosie - teren nigdy wcześniej przeze mnie nie eksplorowany Ale udało mi się na nic nie skusić.Mam parę nowych ciuchów z sieciówek w pięknych kolorach i kupowałam już z myślą o miejscu na przyrost Miałabym jeszcze ochotę na jakieś płaskie buty z Melissy, są super wygodne i urocze, wymarzone na śmiganie w ciąży.Cytat:
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Ja 80
Ostatnio się udało
|
|
#897 |
|
Wtajemniczenie
|
hahaha....moje dziecko mi mówi:
A: Mamo do widzenia, goodbye!!! Ja: Adi ty potrafisz mówić po angielsku? A: nie mamo nie umiem (po chwili ciszy słysze).....one,two,three ......nine Rozwalacz mój mały ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- tez bym, chciała 80 nie przekroczyć
|
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skończyłam z +10 kg. Teraz mam już +3-4 kg
|
|
|
#899 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w koncu nie ja mam najwiekszy ![]() Cytat:
Cytat:
do tego biore prenatal DHA. ale za drogo ta impreza wychodzi lepiej juz np femibion natal 2 kupic, taniej wyjdzie, niz te dwa razem.Cytat:
malo ktory przecietny polak posiada basen w ogrodzie ![]() Cytat:
uwielbiam to urzadzenie Cytat:
moja w zlobku strasznie szybko zalapala liczenie po angielsku i po polsku ![]() co do kg, to w poprzedniej zatrzymalam sie na 78, ale w tamtej szybciej tylam. teraz 15 tc czy tam 16 jak wy tam liczycie, to poki co 2 kg, a przy diecie mam nadzieje waga bedzie wolniej rosla, a najlepiej jak by stala
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-03-16 o 10:16 |
|||||||
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym chciała przytyć 10kg max ale nie wiem czy to możliwe
![]() teraz się zważyłam i jestem 2kg mniej niż przed ciążą a jest 16tc
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

a co!
zobacze jak to będzie wyglądalo;P może nie jest aż tak prześwitujący.
wstalam bo mi sie chcialo i troche zrobilam ale lecialo jakbym odcedzala kartofle i tylko troche zrobilam a dalej nie dam rady 

super ze wszystko dobrze!