Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-15, 22:45   #871
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Sukienka przepiękna
A nie będzie Ci przeszkadzać, że z tyłu będzie widoczny stanik? Ja za tym nie przepadam
kupiłam ją a co! mąż jeszcze o tym nie wie;P ale zostal akurat tylko mój rozmiar to musialam:P
No też myslalam co z tym tylem.. ale coś wymyślę, jakiś cielisty stanik, czy może silikonowy zobacze jak to będzie wyglądalo;P może nie jest aż tak prześwitujący.
zauroczyla mnie

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

a kurde nie chcialam nic kupować jeszcze;P no tym bardziej letniej sukienki:P
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 22:48   #872
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

kurde znowu nie moge sikac wstalam bo mi sie chcialo i troche zrobilam ale lecialo jakbym odcedzala kartofle i tylko troche zrobilam a dalej nie dam rady jak tak dalej pojdzie to rano czeka mnie wizyta w szpitalu...teraz tz spi a ja nie wypilam az tyle by nie moc wytrzymac...moze do rana dziedzic sie przesunie i samo przejdzie
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 23:03   #873
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
kupiłam ją a co! mąż jeszcze o tym nie wie;P ale zostal akurat tylko mój rozmiar to musialam:P
No też myslalam co z tym tylem.. ale coś wymyślę, jakiś cielisty stanik, czy może silikonowy zobacze jak to będzie wyglądalo;P może nie jest aż tak prześwitujący.
zauroczyla mnie

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Jest śliczna, nawet jak jej nie założysz na wesele, to możesz ją po prostu nosić, a i po ciąży możezz, bo ma taki krój

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
kurde znowu nie moge sikac wstalam bo mi sie chcialo i troche zrobilam ale lecialo jakbym odcedzala kartofle i tylko troche zrobilam a dalej nie dam rady jak tak dalej pojdzie to rano czeka mnie wizyta w szpitalu...teraz tz spi a ja nie wypilam az tyle by nie moc wytrzymac...moze do rana dziedzic sie przesunie i samo przejdzie

Biedna jesteś z tym...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 23:05   #874
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Współczuję, naprawdę nie wiem co poradzić...
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 23:12   #875
Candy Doll
Raczkowanie

Cytat:
zauroczyla mnie

i dobrze zrobilas bo sliczna a z tym stanikiem to sie cos wymysli. Tak jak mowisz, stanik w odpowiednim kolorze, a jak troszke chlodniej to i bolerko mozna jakies zarzucic

10.09.12- "tak"
Candy Doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 23:20   #876
__Paulinka__
Zakorzenienie

Powiedzialam mężowi, że zakupilam tę sukienkę i o dziwo przyjął to bardzo dobrze w cyckach może będzie troche za duża, bo brakuje mi do tego co bylo napisane w tabelce 4cm, ale może urosną a jak nie to krawcowa coś doradzi

przyznaje się, że dzisiaj nic a nic nie nadrabiałam, jakoś nie mialam weny.. zamulenie totalne, więc nie wiem co się u was dzieje, ale mam nadzieje, ze wszystko wporządku

Cytat:
buu to nie dobrze mam nadzieje, że zaraz dasz rade zrobić.. a jak nie to koniecznie od razu do szpitala.. trzymaj się
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 23:45   #877
Candy Doll
Raczkowanie

Cytat:
zauroczyla mnie

Cytat:
mam nadzieje, ze bedzie ok, dzidzia zmieni pozycje i wszystko wroci do normy. W razie czego rano jedz do szpitala, nie czekaj

10.09.12- "tak"
Stary 2013-03-16, 04:36   #878
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
My już też po wizycie w końcu zobaczyłam mojego dzidziolka - całe 6,5 cm. Tydzień starszy niż przypuszczano czyli już 12t 6d. Wszystkie parametry idealne, ale i tak robiliśmy dodatkowo test z krwi i wyniki poznam w przeciągu tygodnia. W końcu poznałam TP na 22.09.2013.Mały na początku w ogóle nie chciał współpracować- jak tylko pani włączyła usg okazało się, że młody siedzi pionowo i za chiny ludowe nie da się go zmierzyć. Później też jakieś dziwne pozycje wymyślał i machał łapkami oraz pani mówiła, że ssie kciuka Mieliśmy więc 3 podejścia i w końcu dzidzia odpuściła i dała się zmierzyć. TŻ zachwycony, siedział z nami i aż mu się łezki w oku kręciły Śmiał się, że dzidzia się w niego wdała bo lekarzy nie lubi.

W końcu mogę Wam przedstawić naszego Kruszka
super ze wszystko dobrze!

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A moja wizyta...?
NIGDY NIE BYŁAM TAK ROZCZAROWANA.
W sumie nic się nie dowiedziałam
Wiem, że dziecko żyje. O, tyle wiem.

Tż mówi, że się rusza.
Lekarz TOTALNY gbur. Pytam, czy mogę z mężem. A on "Jak musi!". Normalnie na mnie nawarczał. Ok, jestem cierpliwa. Przez całe badanie ani słowa. Ekran tyłem do mnie, nic nie zobaczyłam. Nie wiem, jaki wynik, do odebrania u ginekologa, a wizyta... 9 kwietnia!
Jedynie na koniec powiedział "z tego, co mogłem sprawdzić, to mniej więcej wszystko dobrze"
Nosz....

Nawet nie zobaczyłam maleństwa

Nie mówiąc, że było dopochwowe i taki delikatny ten lekarz, że wszystko mnie tam boli teraz I brzuch też mnie boli od badania
kurde co za ludzie.... ja nie wiem po co tacy jeszcze są trzymani w służbie zdrowia... ;/

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
bardzo cieknie mi krew z nosa czy to noemalne
kurde co to chyba nie za dobrze, może jakiś witamin brakuje które powinnaś zarzywać?

Cytat:
Dziewczyny w lipcu i w sierpniu idziemy na wesela. Myslicie, że taka sukienka byłaby odpowiednia? Bedę miala wielki bebzol:P http://moda.allegro.pl/asos-nude-cia...105288753.html
śliczna, ale kurcze żeby nie okazało się właśnie że za krótka, kupiłam kiedyś sukienkę z allegro co pisało niby asos ale asos to nie było ;p i właśnie co ja mam 172cm i waga jakoś 51,52kg to wzięłam rozmiar L a i tak była taka ciasnawa :/ i właśnie krótka
ale ta myślę że może być ok

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Kupiłam w sklepie stacjonarnym: http://www.zakupy.tobisklep.pl Tu 85, ja dałam 95, widzę że na allegro tez po 95.
Oooo to takie cuda też "rozdawali"? Ja ide 12.04 fajnie byłoby coś wylosować
no teraz z tego co widzę to nagrody są różne w zależności od miasta, ale może będą jakieś rzeczy fiki miki, u nas właśnie był materacyk z podusia, była właśnie Twoja poduszka i były też poduszki do karmienia z 3 sztuki, także powodzenia

---------- Dopisano o 04:36 ---------- Poprzedni post napisano o 04:32 ----------

Samba mam nadzieję że noc Ci jakoś zleci a rano może się uda na spokojnie oby!

a ja wstałam z godzinę temu, poszłam się kąpać, bo zasnęłam chyba ok 22 bez kąpania i bez żadnego jedzenia więc też poszłam teraz zjeść kanapkę bo wiem co się dzieje u mnie jak głód jest , ale i po tej kanapce mnie przemuliło i chwilę stałam w ubikacji ale nie zwróciłam na szczęście.... kładę się może zasnę
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 07:05   #879
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Dziewczyny w lipcu i w sierpniu idziemy na wesela. Myslicie, że taka sukienka byłaby odpowiednia? Bedę miala wielki bebzol:P http://moda.allegro.pl/asos-nude-cia...105288753.html
Bardzo ładna. Ja ogólnie popieram ładne kolorowe sukienki (i ciuchy ogólnie)w ciąży, żeby się nie chowac w "namiotach", ale nadal wygladac kobieco. Bardzo podobalo mi sie podejscie w tym temacie Ani Muchy i Moniki Ordowskiej (niezaleznie od tego, ze celebrytek jako takich nie lubie)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Cytat:
Mam nadzieję, ze jest lepiej. Ja wstalam juz, bo mi coś niedobrze

Stary 2013-03-16, 07:24   #880
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
My już też po wizycie w końcu zobaczyłam mojego dzidziolka - całe 6,5 cm. Tydzień starszy niż przypuszczano czyli już 12t 6d. Wszystkie parametry idealne, ale i tak robiliśmy dodatkowo test z krwi i wyniki poznam w przeciągu tygodnia. (...)

Cytat:
(...)A moja wizyta...?
(...)
Taki to raczej nie został lekarzem z powołania -jakiś kompletny gbur

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
slabo mi dawod jedzie straszniw le i krew koncze musialam napisac jwstem sama w domu
laden daj znać co u Ciebie.Mam nadzieję,że dziś jest już lepiej

Cytat:
Śliczna!Ja też będę potrzebowała sukienki na jedną taką uroczystą uroczystość w czerwcu Niestety na tak krótką nie mogę sobie pozwolić bo nie mam najpiękniejszych nóg...

Cytat:
Kurcze Ty to się z tym masz
No i jak dziś ? Mam nadzieję,że oki.

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
a ja wstałam z godzinę temu, poszłam się kąpać, bo zasnęłam chyba ok 22 bez kąpania i bez żadnego jedzenia więc też poszłam teraz zjeść kanapkę bo wiem co się dzieje u mnie jak głód jest , ale i po tej kanapce mnie przemuliło i chwilę stałam w ubikacji ale nie zwróciłam na szczęście.... kładę się może zasnę
I ja wczoraj zasnęłam bez kąpieli,bez jedzenia i w ubraniu.Mąż mnie obudził ok.23 jak sam szedł spać to się tylko przebrałam i umyłam zęby.
Teraz od dwóch godzin jestem wykąpana i świeżutka I na śniadanie już wciągnęłam dwie kanapki z wędlinką i sałatą
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 07:43   #881
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:

A moja wizyta...?

Tż mówi, że się rusza.
Lekarz TOTALNY gbur. Pytam, czy mogę z mężem. A on "Jak musi!". Normalnie na mnie nawarczał. Ok, jestem cierpliwa. Przez całe badanie ani słowa. Ekran tyłem do mnie, nic nie zobaczyłam. Nie wiem, jaki wynik, do odebrania u ginekologa, a wizyta... 9 kwietnia!
Jedynie na koniec powiedział "z tego, co mogłem sprawdzić, to mniej więcej wszystko dobrze"
Nosz....

Nawet nie zobaczyłam maleństwa

Nie mówiąc, że było dopochwowe i taki delikatny ten lekarz, że wszystko mnie tam boli teraz I brzuch też mnie boli od badania
To zupełnie jak ta moja wizyta w przychodni,gdzie USG trwało minute i też mi nie pokazał, dopiero jak się upomniałam to sapnął i na 4 sec dał mi looknąć Dobrze ze idziesz prywatnie. Ja też wtedy byłam jeśli pamiętasz i to była wizyta godna polecania. 25.05 zmieniam lekarza prowadzącego , dużo osób go chwali że się bardzo opiekuje swoimi pacjentkami a przyjmuje na NFZ Siostra miała z nim styczność i mówi mi że to jednyny lekarz który w szpitalu wychodzi do pacjentki się przywitać ,rozmawiać o samopoczuciu itp

Gratuluje udanych wizyt. Dzidziolki wspaniałe.
Czarna odezwij się co tam u ciebie się dzieje????
Mnie po wczorajszej wyprawie tak wszystko boli że ledwo się ruszam a tż jeszcze na przytulanki wzięło: love: i mówię nigdy więcej w taką pogodę sie nigdzie nie wybiore!!! Teraz powinnam normalnie kończyć zakupy i wracać do domu a siedze w pidżamie i robie liste.Zaraz będę Tż maltretować za żeby pojechał na zakupy

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

samba pilnuj się Jak się czujesz??
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 07:48   #882
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Ja na razie tylko banan na sniadanie - jak macie rano mdlosci, to dobrze jest go zjesc, zanim wstaniecie z lozka.
Postanowilam sie tez zważyć, spodziewałam się wzrostu wagi, a tu ostatniego dnia 15tc ważę kilo mniej niż 2 tyg temu (46,3 kg). Przestaje wierzyc tej wadze i nie widze sensu wazyc sie czesciej niz raz na miesiac.
Jesli chodzi o ubrania, to chodze w moich dotychczasowych. Zwlaszcza, ze mam dosc szczupla talie, wiec spodnice i spodnie zawsze mialam troche za luzne - teraz beda jak znalazl mam tez sporo sukienek, ktore dadza rade rozciagnac sie na brzuszku troche

Stary 2013-03-16, 07:51   #883
201704210903
Konto usunięte

Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja na razie tylko banan na sniadanie - jak macie rano mdlosci, to dobrze jest go zjesc, zanim wstaniecie z lozka.
Postanowilam sie tez zważyć, spodziewałam się wzrostu wagi, a tu ostatniego dnia 15tc ważę kilo mniej niż 2 tyg temu (46,3 kg). Przestaje wierzyc tej wadze i nie widze sensu wazyc sie czesciej niz raz na miesiac.
Jesli chodzi o ubrania, to chodze w moich dotychczasowych. Zwlaszcza, ze mam dosc szczupla talie, wiec spodnice i spodnie zawsze mialam troche za luzne - teraz beda jak znalazl mam tez sporo sukienek, ktore dadza rade rozciagnac sie na brzuszku troche

ja już 61, ale zaczynałam od 58.5
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 08:16   #884
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

wstalam...sikam niestety nie sa to jakies olbrzymie ilosci ale cos tam sie leje...w nocy wstawalam kilka razy...tz mi powiedzial ze pewnie dziec gdzies uciska i mam cos w rodzaju meskiej prostaty.... W ogole po tej akcji z pecherzem dalej czuje sie taka rozciagnieta straszne...

Bigosik mi posmakowal, nie mialam zadnych sensacji bo ktoras z was pytala

Matal ale gbur z tego lekarza...masakra...

ladan jak nosek? Ponoc krwawienia moga sie zdarzyc ale ty masz je mega czesto

czarna co z toba? Mam nadzieje ze sie tam nie przemeczasz przy urodzinach tylko odpoczywasz...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 08:20   #885
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
ja już 61, ale zaczynałam od 58.5
Ja tez jestem 2kg na plusie, co mnie akurat cieszy, bo moja normalna waga to wlasnie 46-47 kg. Ale w listopadzie schudlam 2kg (stres!) i moja wyjsciowa waga w ciazy byla za mała. Wygladalam zreszta paskudnie. Wiec teraz wracam do normalnosci

Stary 2013-03-16, 08:32   #886
Candy Doll
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Witam was ech a ja na uczelni siedze dzis od 8 do 19 jak przetrwam ta sobote to bedzie dobrze

10.09.12- "tak"
Stary 2013-03-16, 08:38   #887
ewacia85
Wtajemniczenie

ja właśnie byłam się ważyć na czczo(no po kubeczku pićka) i mam3kg na plusie(40dag odjęłam na pidżame) i nie do uwierzenia ale brzuch wydaje mi się tez mniejszy niż w 3tc a dzisiaj jest 14t7d, czyli kończymy 15 tc i zaczynamy 16 Później wklęję fotke

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Candy Doll Pokaż wiadomość
Witam was ech a ja na uczelni siedze dzis od 8 do 19 jak przetrwam ta sobote to bedzie dobrze
nie wysiedziałabym
Stary 2013-03-16, 08:39   #888
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Ja tez jestem 2kg na plusie, co mnie akurat cieszy, bo moja normalna waga to wlasnie 46-47 kg. Ale w listopadzie schudlam 2kg (stres!) i moja wyjsciowa waga w ciazy byla za mała. Wygladalam zreszta paskudnie. Wiec teraz wracam do normalnosci

malutko ważysz....
ja bym nie chciała 70 przekroczyć
Stary 2013-03-16, 08:41   #889
agaabuu
Raczkowanie

Ja po wczorajszym USG byłam szcześliwa, ale teraz zaczynam sie zastanawiać...lekarz nie dał mi żadnego opisu odnośnie tego genetycznego usg...mówił tylko, że wszystko w porządku, widziałam kość nosowa i ogólnie mówił, że przezierność karkowa w porządku, ale nie pamietam jaka była ta wartość NT...i dlatego się martwię. Coś mi świta, że mówił 2,3 lub 2,5.....ale to by było dużo Nie kierował mnie też na dodatkowe testy.
Stary 2013-03-16, 08:49   #890
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Ja po wczorajszym USG byłam szcześliwa, ale teraz zaczynam sie zastanawiać...lekarz nie dał mi żadnego opisu odnośnie tego genetycznego usg...mówił tylko, że wszystko w porządku, widziałam kość nosowa i ogólnie mówił, że przezierność karkowa w porządku, ale nie pamietam jaka była ta wartość NT...i dlatego się martwię. Coś mi świta, że mówił 2,3 lub 2,5.....ale to by było dużo Nie kierował mnie też na dodatkowe testy.
To jest caly czas w normie (nie powinno przekraczac 2,5). Mysle, ze gdyby byly powody do zmartwien, to dostalabys skierowanie na dodatkowe badania...

Stary 2013-03-16, 08:51   #891
201704210903
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
To jest caly czas w normie (nie powinno przekraczac 2,5). Mysle, ze gdyby byly powody do zmartwien, to dostalabys skierowanie na dodatkowe badania...

dodatkowo przezierność zależy tez od wielkości dziecka - jak ciąża jest starsza to i przezierność większa
Stary 2013-03-16, 08:53   #892
agaabuu
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

No właśnie też tak myśle....chyba facet wie co mówi

No moja dzidzia ma 63 mm....jest to 12 tydzien i 4 d

Edytowane przez agaabuu
Czas edycji: 2013-03-16 o 08:55
agaabuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 09:05   #893
kaska87
Zakorzenienie

hej
źle spałam, obudziłam się na siusiu o 3:30 i się turlałam z boku na bok do prawie 5:00

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 09:15   #894
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się NT, bardzo często to nic nie znaczy. Można mieć NT książkowe, a dziecko okaże się chore... Niestety tylko amniopunkcja daje wiarygodny wynik i obraz tego jak jest.

Kurcze ja też kiepsko spałam. W nocy kichnęłam i tak mnie złapał skurcz w brzuch, że myślałam, że mnie rozerwie. Boję się, że coś się stało. Nie wiem czy to normalne było.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-03-16 o 09:22
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 09:31   #895
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
zauroczyla mnie

Dobrze, że kupiłaś. Sukienka piękna i w świetnej cenie, później byś takiej fajnej nie upolowała
W kolorze nudziakowym brałaś?

Przez Ciebie zrobiłam przeszper po Maternity na Asosie - teren nigdy wcześniej przeze mnie nie eksplorowany Ale udało mi się na nic nie skusić.
Mam parę nowych ciuchów z sieciówek w pięknych kolorach i kupowałam już z myślą o miejscu na przyrost Miałabym jeszcze ochotę na jakieś płaskie buty z Melissy, są super wygodne i urocze, wymarzone na śmiganie w ciąży.

Cytat:
Samba Kurczę, faktycznie jeszcze trochę przeczekaj, ale jak się nie poprawi to lekarze będą musieli poradzić coś mądrego jak się ratować na dłuższą metę.
Stary 2013-03-16, 09:46   #896
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
malutko ważysz....
ja bym nie chciała 70 przekroczyć
Ja 80
Ostatnio się udało

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-03-16, 09:49   #897
ewacia85
Wtajemniczenie

hahaha....moje dziecko mi mówi:
A: Mamo do widzenia, goodbye!!!
Ja: Adi ty potrafisz mówić po angielsku?
A: nie mamo nie umiem
(po chwili ciszy słysze).....one,two,three ......nine
Rozwalacz mój mały

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Ja 80
Ostatnio się udało
tez bym, chciała 80 nie przekroczyć Póki co nie jest źle z Adim w 17 tc juz miałam 6kg na plusie
Stary 2013-03-16, 10:01   #898
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Rozwalacz mój mały

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

tez bym, chciała 80 nie przekroczyć Póki co nie jest źle z Adim w 17 tc juz miałam 6kg na plusie
Ja do końca I trymestru miałam na minusie
A skończyłam z +10 kg. Teraz mam już +3-4 kg

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-03-16, 10:14   #899
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Ja już wścika dostaje... brzuch mnie boli, mam herzklekoty i niedobrze mi...
Bosz, głupia baba jestem, bo stres nikomu na zdrowie nie wychodzi, ale nie umiem przestać
I do tego oko mnie boli co raz bardziej
z okiem wspolczuje bo przechodzilam przez to ostatnio, dopiero sulfacetamid pomogl

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
no to sie chwale a co
zdjecie w czerwonej bluzce to 9 tydz 4 dzien a w czarnej dzisiejsze 11 tydz 4 dzien

sorki, cos mi sie pokopalo z zalacznikami-0ponizej sie powtorzylo
o jaki sliczny w koncu nie ja mam najwiekszy

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
Kod:
Po czym to poznać???
to jest moja 3cia ciaza, pierwsza starcilam w 9tyg a druga szczesliwie donosilam (w niej poczulam ruchy w 16tyg dopiero) ...ale teraz jak wiem jakie one sa to juz teraz je czuje. jak klade reke na brzuch, tak ponizej pepka (zawsze jakos tak z lewj strony troche) i trzymam w nieruchu to poparu sekunach czuje takie polsowanie-jakby cos w srodku zylo...a nawet jak mam szczescie jak dzis to tak jakby male jablko sie troche przesowalo z jednego miejsca w drugie lub podskoczylo. trzeba sie wsluchac bo nasze malestwa tam przeciez sa i jak ktos dobrze zna swoj organizm i wie ze mu w brzuchy jedynie "burczy" to wyczuje takie zmiany. im wiekszy dzieciaczek tym latwiej wyczuc. aaa i niejest prawda ze jak ktos jest szczuply to szybciej je wyczuje, ja do chudzinek nienaleze
to pulsowanie to twoje tetno, tez tak mam, jak przycisne reke. a pierwsze ruchy to bulgotki.

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Czy Któraś łyka Falvit Mama? kupiłam sobie w aptece internetowej i mam stracha, że mi nie podejdzie. W internecie ma dobre opinie. Teraz łykam Prenatal Complex na Itr., ale drugi się zbliża i chcę zmienić.
Drugie pytanie co dzisiaj jemy na obiad?
ja lykam i nie narzekam do tego biore prenatal DHA. ale za drogo ta impreza wychodzi lepiej juz np femibion natal 2 kupic, taniej wyjdzie, niz te dwa razem.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny widziałyscie?Przesada.

http://www.youtube.com/watch?v=eJ3i2e8ijoU
dla mnie super, ale na polskie realia to raczej nie ma racji bytu malo ktory przecietny polak posiada basen w ogrodzie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
heh, maz sie smieje ze zaszlam w ciaze bo mi kupil zmywarke (akurat w grudniu - wtedy kiedy zaszłam )
hehe my kupilismy w lutym na rocznice uwielbiam to urzadzenie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Rozwalacz mój mały

ile twoj Adi ma ? moja w zlobku strasznie szybko zalapala liczenie po angielsku i po polsku 27 miesiecy miala, no i jakies tam wlasnie pojedyncze slowka tez ogarnia, mimo ze w sumie takich maluchow w KM nie ucza bezposrednio, ale przy okazji uczenia starszych lapia

co do kg, to w poprzedniej zatrzymalam sie na 78, ale w tamtej szybciej tylam. teraz 15 tc czy tam 16 jak wy tam liczycie, to poki co 2 kg, a przy diecie mam nadzieje waga bedzie wolniej rosla, a najlepiej jak by stala
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-03-16 o 10:16
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 10:15   #900
kaska87
Zakorzenienie

ja bym chciała przytyć 10kg max ale nie wiem czy to możliwe
teraz się zważyłam i jestem 2kg mniej niż przed ciążą a jest 16tc

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości