|
|
#3091 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styl kobiecy i rockowy jednocześnie cz. IV
Cytat:
|
|
#3092 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja w końcu kupiłam kurtkę mało rockową, ale za to cieplutką i z ekologicznego pierza z kurczaczków (tzn. ze to pierze z kurczaczków które nie są zabijane, a tylko 'zbierają' z nich ten puch który zmienia się w pióra kiedy rosną) w moim nowym ulubionym kolorze, zółtozielonej cytrynce https://polki.pl/moda_trendysezonu_g...lg_id=10013182 |
||
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
tez mam to na mysli i nadal tak samo uważam jak napisalam
|
#3094 |
|
Rozeznanie
|
Heeej
Matko, jak ja Was dawno nie odwiedzałam Problemy ze zdrowiem, mgr, brak czasu, ogólnie ble Ale tak sobie pomyślałam, że na waszym guście zawsze mogę polegać, więc: czy takie buty jak w 1. załączniku (tylko że czarne i czarny obcas) pasują do takiego "rockowego" stylu? Wiecie, ramoneska, koszule, rurki itp. Czy pasują też do sukienek/spódniczek? I czy jak założę do tego koszulę w kratę to nie będę wyglądała jakbym przyjechała z Teksasu? Wolałabym tego uniknąć. W sumie chciałam kupić botki podobne do Topshopowych (zał. 2), ale kurczę, nigdzie takich nie ma...
|
|
#3095 |
|
Zadomowienie
|
Cześć, można dołączyć?
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() buty super, ja nosze takie własnie teksasowe/kowbojkowe, do koszul w kratę też wygląda to zarąbiście i pasuje do rockowego stylu
|
|
#3097 | ||
|
Nindżopesz
|
Hej
Fajny avek i wierszyk Cytat:
Sama właśnie kupiłam obów w podobnym fasonie ale z ćwiekami.Cytat:
Ha, ponoć w szafie u rodziców została czarna lniana maxi spódnica podarta trochę na d... ale pod bluzką nie będzie widać 50 zeta w kieszeni.
|
||
|
|
|
#3098 |
|
Zadomowienie
|
Coś takiego - jeszcze się nie mogę zdecydować:
http://www.kobietaa.pl/obrazek/siwe-wlosy.gif http://www.elgon.pl/sklep/product_in...oducts_id=180& http://i.imgur.com/3FhT8dh.jpg wiem, że to czarno białe zdjęcie, ale kolor włosów jest fajny jako taki - szary właśnie ![]() http://i.imgur.com/AruVIG3.jpg http://papilot3.mykmyk.pl/img/660/0/69383505.JPG jak na tym po prawej
ubrania: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post33192618 szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649 zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam Edytowane przez vyenna Czas edycji: 2013-03-16 o 02:45 |
|
|
|
#3099 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tym bardziej, że kosztowały zawrotną cenę 40 zł Cytat:
A co myślicie o spódniczkach? Takich prostych, dopasowanych do połowy uda. Powinno grać, nie?Mi się marzy szmaragdowozielona maxi, ach Cytat:
Dla mnie jednak siwy jest zarezerwowany dla naszych poczciwych babć, nawet jeśli wiem, że to farba a nie natural
|
|
|
#3100 | |
|
Nindżopesz
|
Pasować do stylu pasuje ale ja też mam skojarzenia z babciami, w ogóle nie podobają mi się smutne, popilate blondy
![]() Cytat:
![]() Też o takiej marzę ale żeby nie była na gumce i kosztowała do 60 zł. Czyli nie ma takich. |
|
|
|
|
#3101 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i'm just standing here being a horse and a wizard Edytowane przez abiblabla Czas edycji: 2013-03-16 o 10:59 |
|||
|
|
|
#3102 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaczęłam czytać Marqueza od "Stu lat..." dlatego 'zmęczyłam' szybko resztę książek Nie pamiętam, które jeszcze czytałam, na pewno "O miłości i innych demonach" (świetny tytuł).Tak dawno nie czytałam samej fantastyki, że już nie pamiętam... Hmm, lubiłam Ursulę K. Le Guin i jej cykl o Ziemiomorzu. Ma subtelny styl pisania, niektórych może nieco znudzić (mnie nie ). Podoba mi się też wplecenie głębszych wątków w jej książki, odniesienia, symbolika.Anne Rice ładnie pisze, bogato, ale sądzę, że trzeba się w nią trochę wkręcić ![]() Cytat:
a prosty styl sprzyja szybkiemu czytaniu, więc obleci ![]() Tak samo "Saga o Ludziach Lodu" jest masakrycznie napisana, ale klimat i fabuła są niesamowite ![]() Cytat:
Wyglądałam koszmarnie... jakbym była chora.Cytat:
Kupiłam je w sklepie Butyk.pl, marka Bronx, model chyba Alix. Może nie kupuj koniecznie na Butyku, ale porozglądaj się w internecie. Najlepsze buty pod słońcem!A co do dopasowania, sądzę, że brązowe (bordowe?) będą ładnie wyglądać do sukienek i spódnic O tak... Na motocyklu |
||||
|
|
|
#3103 |
|
Konto usunięte
|
vyenna - tak w stylu Kelly Osbourne? Bardzo odważny pomysł...
Ale ja lubię odważne pomysły <3 btw moja nowa kurtka (tylko ja mam inny kolor). pierwszy raz od kiedy pamiętam podoba się TŻtowi (bo futra i moje płaszczyki oversize nie wzbudzały w nim jakoś takiego zachwytu ![]() http://www.jackpotshop.com/pl/item/v...-2-a46482005s/ i kupiłabym jakąś torebkę żeby do niej pasowała... Boże, jestem zakupoholiczką.jeszcze skoro mowa o fryzurach to zapuszczam włosy, jak pewnie pamiętacie, z krótkiego irokeza. Nie byłam prawie pół roku u fryzjera, bo dobrze wiem, że jak się zacznie podcinać to nigdy nie odrosną. ale dziś zaszłam do mojego przyjaciela (jak ktoś potrzebuje namiarów na świetnego, młodego fryzjera z pomysłem i charyzmą w Warszawie niech pisze PW) i się zapisałam i teraz myślę, co by tu wykombinować... na pewno nie chcę farby, bo zapuszczenie swoich naturalnych po 10 lat farbowania było wystarczająco uciążliwe
Edytowane przez 201608160903 Czas edycji: 2013-03-16 o 11:44 |
|
|
|
#3104 | |
|
Nindżopesz
|
Ja marzę o wyprawie do Chin
![]() Cytat:
2. próbowałam ale chyba nie dla mnie, w sumie nie pamiętam. Pana Lodowego Ogrodu nie czytałaś przypadkiem? Dziewczyny mi polecały i jeszcze się waham czy brać w ciemno. 3. o, to byłoby fajne. Ja chciałabym zaliczyć spływ rzeką Li (pośród tych krasowych pagórków) i wleźć na jakieś wielkie góry spowite mgłą |
|
|
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bądźmy szczerzy, większość książek dupy nie urywa Są do poczytania, miło jest mieć jakieś zajęcie, ale naprawdę na punkcie niewielu człowiek dostaje obsesji
|
|
|
|
|
#3106 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3108 |
|
Nindżopesz
|
Hmm, to chyba:
Robin Hobb trylogie: Skrytobójca i Złotoskóry Patrick Rothfuss Imię wiatru i Strach mędrca I, II O.S. Card Gra Endera PLiO Orwell Rok 1984 Richard Adams Wodnikowe Wzgórze Kolejność niedowolna
|
|
|
|
#3109 |
|
Wtajemniczenie
|
widze ominął mnie cały wątek książkowy
![]() Ja szczerze mówiąc, nie jestem z tych co to potrafią odróżnić stylistykę "wyższą" od tej niższych lotów (chociaż też nie przesadzajmy, aż tak źle ze mną nie jest )Saga Pieśni Lodu i Ognia mnie tak wciągnęła, że w ciągu tygodnia przeczytałam wszystkie tomy. Generalnie jestem wielką fanką naszych rodzimych pisarzy, po prostu dobrze mi się ich czyta. Cykl Pilipiuka "Oko jelenia" jest dla mnie niesamowity, te opisy gildii kupieckich z tamtych czasów i do tego tereny skandynawskie - to mi już więcej nie trzeba do szczęścia w ogóle dzieła Pilipiuka lubię.Achaję czytałam i bardzo mi się podobała, żeby nie powiedzieć, że zwariowałam na jej punkcie. Natomiast dla mnie to absolutnie nie jest książka do czytania wielokrotnego, po raz drugi próbowałam, ale przerwałam po kilku rozdziałach bo nie potrafiłam zrozumieć swojej własnej wcześniejszej euforii A teraz jestem w trakcie czytania Pomnika cesarzowej Achai - tom II.Lubię też Piekarę, lubię wspomnianą tu wcześniej niekoniecznie lubianą Kossakowską. Generalnie prawie wszystko co wypuści Fabryka Słów mi się podoba Ale niekoniecznie są to książki pełne przemyśleń, takich "odmóżdżaczy" też czasem potrzebuję. Swojego czasu byłam też zafascynowana kryminałami szwedzkich autorów, po czym wyszedł film "dziewczyna z tatuażem" i boom na Larsson'a trochę mnie zniechęcił. Ale potem dorwałam książkę Mankella i już w ogóle póki co mam uraz do szwedzkich kryminałów
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Ja fantasty nie lubię w ogóle. Ludzi lodu uwielbiam i Władce Pierścienia
|
|
|
|
#3111 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Tzn. odróżnić umiem ale zbyt ambitna literatura mnie zniechęca, musi jestem do niej za goopia ![]() Achaja czytała się świetnie - zwłaszcza pierwszy tom - ale potem Ziemiański trochę pojechał. Co nie przeszkodziło mi przeczytać trzech tomów w trzy dni. Cykl Kossakowskiej mnie zirytował bo zapowiadało się interesująco i mhrocznie a później wyskoczyła z tymi tęczowymi włosami, zdrobnieniami i odniosłam wrażenie, że czytam jakąś mangę o aniołach i pięknych bishonenach
|
|
|
|
|
#3112 |
|
Rozeznanie
|
Achaja też mi się podobała, ale właśnie pierwszy tom
Pilipiuka mam trochę książek w domu, w ogóle sporo fantastyki, ale dużej części jeszcze nie czytałam ![]() Dorwałam manekina i chyba w końcu wrzucę trochę rzeczy na Allegro
|
|
|
|
#3113 | |
|
Konto usunięte
|
Cześć, dołączam i ja
![]() Cytat:
Ja miałam szare włosy, ale mi nie pasowały, a szkoda, bo sam kolor był piękny
|
|
|
|
|
#3114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego darowałam sobie próby czytania czegokolwiek po raz drugi ![]() Cytat:
Czytałam pierwsze 2 tomy, myślałam, że to koniec, teraz dopiero zauważyłam, że wyszły jeszcze dwa. To w tych kolejnych są tęczowe włosy? ![]() Mnie ta "tęczowość" drażni w książkach Martina. Czemu autorzy dobre książki psują festyniarskimi motywami typu wieś tańszy i śpiewa? |
||
|
|
|
#3115 | |
|
Nindżopesz
|
Siemano
![]() Cytat:
Ogólnie wkurzało mnie, że oni tacy piękni (wiem, wiem, Archaniołowie, nie da się inaczej), szmaragdowe czy szafirowe oczy, złociste skóry i tak dalej w ten deseń. EDIT: oczywiście tęczowe włosy to metafora bo żaden takich nie miał, ale jakieś tam się zdarzyły kolorowe o ile pamiętam. A u Martina nie zauważyłam. Właśnie czytam ponownie i dopiero teraz zauważam beznadziejne tłumaczenie: "ser Jakiśtam", "ubrał kolczugę" albo "wilkor biegł koło konia z pyskiem umazanym krwią" - to koń czy wilkor miał umazany pysk? |
|
|
|
|
#3116 |
|
Konto usunięte
|
Wpadłam tu do was, bo szukam jakichś inspiracji... Zwykle nie ubieram się kobieco, no i czas zerwać z samymi czarnymi ciuchami
![]() Z tym że ja lubię styl rockowy, ale taki bardziej chłopięcy, nie kobiecy: czyt. trampki, wąskie spodnie, jakieś t-shirty (żadnych falbanek na biuście, bo mam niemały), nie jestem babochłopem, żeby nie było ![]() Latem mam większe pole do popisu, bo noszę falbanki na spódniczkach (takie w stylu gothic rock/punk, nie lolita), jakieś bardziej kobiece bluzki i buty na koturnie, mam takie fajne w stylu fetish gothic
|
|
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego dobrze nam się czyta polskich autorów
|
|
|
|
|
#3118 | ||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
A od jakiegoś czasu staję się fanką Alex Kavy. O, i przypomniała mi się taka książka "Białe plamy" P. Abrahamsa, dobry, no właśnie, thriller? (gdyby to był film, ale że to książka to nie wiem jak to określić).Aktualnie "męczę" "Mechaniczną pomarańczę" Burgessa. Ciekawa ale cholernie ciężki język pełen neologizmów, co chwilę zaglądam do słowniczka z tyłu ![]() *** Kupiłam ostatnio w Pepco fajną bluzkę. Poszłam sobie ot tak, a ona tam chyba czekała specjalnie na mnie bo stojąc przed wieszakiem uświadomiłam sobie, że kiedyś mi się zamarzyła taka z Topshopu, a ta jest prawie identyczna, tyle że kosztowała 20 zł
|
|
|
#3119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A teraz męczę 'Dom dzienny, dom nocny' Olgi Tokarczuk i 'Proces' Kafki. A jak jest z jakością tej bluzki? I jaką ma długość? Chcę na lato zaopatrzyć się w legginsy i jakieś fajne tuniki. |
|
|
|
|
#3120 |
|
Nindżopesz
|
Nie sądzę żeby Martin wyskoczył z jakimś serem
Tak samo po angielsku chyba nie mają rozkmin typu ubrał/włożył/założył/odział/itp.Co do Kinga to mam wrażenie, że zaczął nurzać się we własnej zayebistości i jego opisy są już zdecydowanie zbyt rozwlekłe. Najbardziej lubię To i Carrie. Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2013-03-16 o 18:53 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

Problemy ze zdrowiem, mgr, brak czasu, ogólnie ble
Wolałabym tego uniknąć. 

50 zeta w kieszeni.