Słońce coraz wcześniej wschodzi i kolejna PMka zaraz za mąż wychodzi ! PM2013 cz.44 ! - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-16, 09:32   #931
FlightlessBird
Zakorzenienie

Dot.: Słońce coraz wcześniej wschodzi i kolejna PMka zaraz za mąż wychodzi ! PM2013 c

Cytat:
Napisane przez dziobun Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki!

To nie jest takie głupie. Nie wiem, czy w Poznaniu też są takie imprezy, ale u nas niektóre kluby organizują "silent party" gdzie każdy dostaje słuchawki. Muzyka nadawana jest przez klub na kilka kanałów, więc każdy wybiera, czego chce słuchać. I każdy tańczy do swojego Same dobre opinie słyszałam

Idę próbować, czy dam radę zamaskować makijażem to, że mój nos wygląda jak parówka posiniaczona parówka Wybieramy się do koleżanki, a wieczorem mieliśmy jeszcze do klubu iść na urodziny znajomej.
Dziewczyny pomóżcie. Co kupić na prezent urodzinowy dziewczynie, którą ledwie znamy (dziewczyna kolegi)? I jej bliźniaczce, którą widzieliśmy raz?
pierwsze słyszę o takich imprezach
co do prezentu to chyba nie pomogę, sama miałabym niezła zagwozdkę
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 09:34   #932
dziobun
Zadomowienie

Dot.: Słońce coraz wcześniej wschodzi i kolejna PMka zaraz za mąż wychodzi ! PM2013 c

Cytat:
Napisane przez jjulkaaa Pokaż wiadomość
Trochę racja, ale cieszę się, że TŻ bardziej jest na "tak", niżeli na "nie".
Kiedyś sobie wyobrażałam, ze to pewnie ja będę musiała mojego przyszlego męża namawiać, a się pomyliłam..

Dziobun ciężko stwierdzić co na prezent kupic jak się kogoś zupełnie nie zna. Zawsze można jakiś dobry alkohol (jeśli osoby pijące), jakiś likier dobry albo coś takiego. Chociaż ja osobiście nie przepadam za dostawaniem alkoholu w prezencie, bo zazwyczaj kończy się właśnie na winie
no właśnie... Dla tej, którą lepiej znamy mamy już kieliszki do wódki, bo wiemy, ze w domu nie ma, ale kosztowały 6zł, wiec trochę słabo Myslałam o jakimś kosmetyku. Tylko z kolorówki raczej nic.. nie wiem, jakis balsam z sephory pachnacy albo cos? podpowiedzcie
dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 09:35   #933
myszeczka87
Zadomowienie

Ja szukam kroju sukienki na poprawiny
http://moda.allegro.pl/sukienka-z-ef...094928858.html
Ta powyżej ładnie wygląda, ma taki żywy kolorek
myszeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 09:39   #934
motylek2701
Rozeznanie

Cytat:
no właśnie... Dla tej, którą lepiej znamy mamy już kieliszki do wódki, bo wiemy, ze w domu nie ma, ale kosztowały 6zł, wiec trochę słabo Myslałam o jakimś kosmetyku. Tylko z kolorówki raczej nic.. nie wiem, jakis balsam z sephory pachnacy albo cos? podpowiedzcie
A które to urodziny? Naiat ma dobry pomysł z kosmetykami do kąpieli, ja bym się z jakiegoś mini zstawu SPA bardzo ucieszyła
Stary 2013-03-16, 09:42   #935
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszeczka87 Pokaż wiadomość
mi się jakoś ten zamek nie widzi Ale krój fajny
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 09:42   #936
myszeczka87
Zadomowienie

Cytat:
Może jakieś kosmetyki z Mydlarni Ja uwielbiam balsam kokosowy lub pomarańcza z chili
Stary 2013-03-16, 09:45   #937
dziobun
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek2701 Pokaż wiadomość
A które to urodziny? Naiat ma dobry pomysł z kosmetykami do kąpieli, ja bym się z jakiegoś mini zstawu SPA bardzo ucieszyła
dwudzieste... któreś Chyba rzeczywiście będziemy celowali w coś takiego dziekuję
dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 09:47   #938
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Mam do Was pytanie..

Otóż idę dzisiaj na ślub cywilny - tylko do urzędu. Żadnego wesela później nie ma, młodzi idą z rodziną na uroczysty obiad. My jesteśmy umówieni tylko na piwko wieczorem.
Zamiast kwiatów prosili o rzeczy, które przekażą do schroniska.

I teraz pytanie - co z kasą w kopercie? Bo z jednej strony to ani wesela nie ma, ani w sumie nic, za co płacili kasę. Z drugiej strony - może coś by wypadało włoży. Ale 50 zł to trochę nie bardzo. Z kolei 100 - teraz dla mnie to jest sporo + karma etc.
Dodam, że nie są to moi bardzo bliscy znajomi, idę tam raczej z grzeczności.
Przede wszystkim nie dawałabym tego co młodzi sobie zażyczyli. Tym bardziej że sam ślub bez wesela, obiadu czy poczęstunku. Życzyć to sobie można od gości którzy towarzyszą młodym po ślubie a nie takim którzy wpadają na 15 minut i mają cały dzień rozjechany "bo przecież nie wypada nie przyjść"

Co do koperty. Nie ma potrzeby żebyś dawała. A jeśli czujesz się że "karma to za mało" to kup jej więcej. Albo lepszą gatunkowo. Zamiast worka z biedronki, lidla czy innego marketu (gdzie zwierzaki nie jedzą w ogóle albo, bardzo niechętnie) kupić coś lepszego, zdrowszego, pożywniejszego.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 09:48   #939
myszeczka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
Przede wszystkim nie dawałabym tego co młodzi sobie zażyczyli. Tym bardziej że sam ślub bez wesela, obiadu czy poczęstunku. Życzyć to sobie można od gości którzy towarzyszą młodym po ślubie a nie takim którzy wpadają na 15 minut i mają cały dzień rozjechany "bo przecież nie wypada nie przyjść"

Co do koperty. Nie ma potrzeby żebyś dawała. A jeśli czujesz się że "karma to za mało" to kup jej więcej. Albo lepszą gatunkowo. Zamiast worka z biedronki, lidla czy innego marketu (gdzie zwierzaki nie jedzą w ogóle albo, bardzo niechętnie) kupić coś lepszego, zdrowszego, pożywniejszego.

Ja się z tym zgadzam, wcześniej też to napisałam
Stary 2013-03-16, 09:50   #940
motylek2701
Rozeznanie

Cytat:
Faktycznie żywy, ale jak dla mnie trochę za "ostra" jak na poprawiny. Przód ok, ale ten efektowny zamek Może ja mam jakieś skrzywienie, ale wymyśliłam sobie na poprawiny coś w bardzo jasnym kolorze w kremie albo beżu, żeby nie było dużego przeskoku, jednego dnia w bieli a drugiego w jakimś mocnym kolorze. Poza tym może jeszcze przez jeden dzień uda mi się odznaczać od innych kobietek na poprawinach

Sukienka jak najbardziej ok, ale ja bym jej nie brała na własne poprawiny
Stary 2013-03-16, 09:53   #941
myszeczka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek2701 Pokaż wiadomość
Faktycznie żywy, ale jak dla mnie trochę za "ostra" jak na poprawiny. Przód ok, ale ten efektowny zamek Może ja mam jakieś skrzywienie, ale wymyśliłam sobie na poprawiny coś w bardzo jasnym kolorze w kremie albo beżu, żeby nie było dużego przeskoku, jednego dnia w bieli a drugiego w jakimś mocnym kolorze. Poza tym może jeszcze przez jeden dzień uda mi się odznaczać od innych kobietek na poprawinach

Sukienka jak najbardziej ok, ale ja bym jej nie brała na własne poprawiny
Rozumiem, tylko jeśli np ktoś z Gości będzie na poprawinach w jasnej sukience to i tak nie będziesz się odznaczać jeżeli tez przyjdziesz jasnej...
Wiem, ze nie powinno się jako Gość przychodzić na wesele w jasnej lub białej kreacji, ale na poprawiny nie można tego zabronić i każdy może przyjść w czym chce, nawet w jasnej...
Stary 2013-03-16, 09:54   #942
jjulkaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
mi się jakoś ten zamek nie widzi Ale krój fajny
Mi też ten zamek się nie widzi. Ale krój w porządku.

Dzięki dziewczyny, tak właśnie myślałam, że kasy nie ma co dawać. Ale dobrze, że i Wy macie takie zdanie, to się upewniłam.
jjulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 09:55   #943
Misia89p
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Dziewczynki!

To nie jest takie głupie. Nie wiem, czy w Poznaniu też są takie imprezy, ale u nas niektóre kluby organizują "silent party" gdzie każdy dostaje słuchawki. Muzyka nadawana jest przez klub na kilka kanałów, więc każdy wybiera, czego chce słuchać. I każdy tańczy do swojego Same dobre opinie słyszałam
Sa u nas takie imprezy, ale wyobrazasz sobie to na weselu swietny teledysk by wyszedl :p ale jednak mam nadzieje, ze to zostanie tylko snem

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 09:56   #944
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się z tym zgadzam, wcześniej też to napisałam
Wiem, ale i tak warto było potwierdzić. Tym bardziej że postów ciągle przybywa i nie wszyscy mają czas do nadrabiania

Nie podoba mi się narzucanie z góry co kupić "do życzeń" a potem jeszcze komentarze "a czemu w tej kopercie tak mało?". No ludzie... albo rybki albo akwarium. Albo szpan przed kościołem, albo spełnianie marzeń za uzyskane koperty. Nie wszyscy zarabiają kokosy i mogą sobie pozwolić na wino z górnej półki i kopertę z nie wiadomo jaką kwotą.

Do tej pory tylko na jednym ślubie spotkałam się z prośbą "o jakiś drobiazg zamiast kwiatów". Jak poprosiliśmy młodych o rozwinięcie myśli to powiedzieli że coś dowolnego co po prostu będzie im przypominać o gościach. Wcale nie musi to być wino, płyta czy książka a może być nawet świeczka czy figurka za 5 zł. Po prostu coś drobnego na pamiątkę, bez zbędnego wykosztowywania się.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Stary 2013-03-16, 09:58   #945
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misia89p Pokaż wiadomość
Piona mam to samo

A Dirty dancing lecial wczoraj na tv4
Na szczescie na razie jest spokoj, za to mnie bierze jakies chorobsko...
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 10:01   #946
jjulkaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
Wiem, ale i tak warto było potwierdzić. Tym bardziej że postów ciągle przybywa i nie wszyscy mają czas do nadrabiania

Nie podoba mi się narzucanie z góry co kupić "do życzeń" a potem jeszcze komentarze "a czemu w tej kopercie tak mało?". No ludzie... albo rybki albo akwarium. Albo szpan przed kościołem, albo spełnianie marzeń za uzyskane koperty. Nie wszyscy zarabiają kokosy i mogą sobie pozwolić na wino z górnej półki i kopertę z nie wiadomo jaką kwotą.

Do tej pory tylko na jednym ślubie spotkałam się z prośbą "o jakiś drobiazg zamiast kwiatów". Jak poprosiliśmy młodych o rozwinięcie myśli to powiedzieli że coś dowolnego co po prostu będzie im przypominać o gościach. Wcale nie musi to być wino, płyta czy książka a może być nawet świeczka czy figurka za 5 zł. Po prostu coś drobnego na pamiątkę, bez zbędnego wykosztowywania się.
Tzn mi się wydaje, że to jest akurat dobre. Po co ktoś ma wydawać kasę na kwiatki, które zwiędną za moment. A wiadomo, że z pustymi rękami się nie przyjdzie.
Mi się podoba to, że ktoś pisze co chciałby w zamian. My napisaliśmy też. Ale to nie znaczy, że oczekujemy od wszystkich tego o co prosiliśmy - jak nam ktoś da kwiatka po prostu to jego wybór, nie będziemy nikogo osądzać.

A jeśli chodzi o pieniądze w koperci - to się z Tobą zgadzam. Robiąc wesele, nie oczekuję, że mi się zwróci i nie mam zamiaru rozliczać ludzi z tego co mi tam włożyli do środka - bo o nie o to na weselu chodzi.
Z drugiej strony uważam za duży nietakt dać pustą kopertę - w sensie, że jak ktoś nie ma żeby coś dać (a to jest zrozumiałe, nie wszyscy zarabiają kokosy)- to już lepiej w ogóle koperty nie dawać. A nie pustą, też trochę trzeba rozumu mieć.
jjulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 10:01   #947
malinka9191
Zakorzenienie

witam w sobotnie przedpołudnie
nie nadrabiam, bo 20 stron nie mamm szans nadrobić
Stary 2013-03-16, 10:02   #948
myszeczka87
Zadomowienie

Jak rozmawiałam z Tżtem o mojej sukni ślubnej, to się śmiałam, że jak pójdę na przeróbkę to dużo w niej zmienię i będzie to już inna suknia, Tżcik mnie nie pozna
Stary 2013-03-16, 10:04   #949
anius_7
Wtajemniczenie

dziękuję Wam za rady w sprawie próbnej fryzury. Pogadam jeszcze ze świadkową moją, ona ma zawsze trzeźwe spojrzenie na wszystko to mi coś doradzi. Nie ukrywam, że chciałabym trochę zaoszczędzić, bo swój ubiór, wszystkie dodatki i usługi, które mają mnie uczynić najpiękniejszą PMką finansuję sama, a trochę kiepsko z kasą stoję... Z drugiej strony chyba nie ma co aż tak liczyć się z kasą, raz w życiu mam takie wydatki a chyba byłabym pewniejsza i spokojniejsza...

Odbiegając od tematu fryzury...
przyszły moje buty!

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 10:05   #950
Ona__88
Raczkowanie

Ja proszę o wino czy to dobre czy nie hmmm myślę że lepsze niż kwiatki które zwiędną a wino to jednak zostanie na dłużej , nie licze ile kto da do koperty da tyle ile może ważne że będzie z nami w ten dzień.

Ja chyba oszalałam bo kupiłam 2 pary balerin na ślub ale jedne znalałam w przecenie takiej że żal było nie brać, a drugie sa ze skóry też w bardzo dobrej cenie

Edytowane przez Ona__88
Czas edycji: 2013-03-16 o 10:09
Ona__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 10:08   #951
paulina006
Zadomowienie

Hejka
Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
dziękuję Wam za rady w sprawie próbnej fryzury. Pogadam jeszcze ze świadkową moją, ona ma zawsze trzeźwe spojrzenie na wszystko to mi coś doradzi. Nie ukrywam, że chciałabym trochę zaoszczędzić, bo swój ubiór, wszystkie dodatki i usługi, które mają mnie uczynić najpiękniejszą PMką finansuję sama, a trochę kiepsko z kasą stoję... Z drugiej strony chyba nie ma co aż tak liczyć się z kasą, raz w życiu mam takie wydatki a chyba byłabym pewniejsza i spokojniejsza...

przyszły moje buty!
pokażesz?
Stary 2013-03-16, 10:09   #952
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:

przyszły moje buty!
pokaz
Stary 2013-03-16, 10:09   #953
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn mi się wydaje, że to jest akurat dobre. Po co ktoś ma wydawać kasę na kwiatki, które zwiędną za moment. A wiadomo, że z pustymi rękami się nie przyjdzie.
Mi się podoba to, że ktoś pisze co chciałby w zamian. My napisaliśmy też. Ale to nie znaczy, że oczekujemy od wszystkich tego o co prosiliśmy - jak nam ktoś da kwiatka po prostu to jego wybór, nie będziemy nikogo osądzać.

A jeśli chodzi o pieniądze w koperci - to się z Tobą zgadzam. Robiąc wesele, nie oczekuję, że mi się zwróci i nie mam zamiaru rozliczać ludzi z tego co mi tam włożyli do środka - bo o nie o to na weselu chodzi.
Z drugiej strony uważam za duży nietakt dać pustą kopertę - w sensie, że jak ktoś nie ma żeby coś dać (a to jest zrozumiałe, nie wszyscy zarabiają kokosy)- to już lepiej w ogóle koperty nie dawać. A nie pustą, też trochę trzeba rozumu mieć.
My nie pisaliśmy, więc dowolność. Jeśli będzie dużo kwiatów to zostawimy w kościele, żeby przerobili na dekorację na mszę
Natomiast mi chodzi o pary które wymagają wina np za minimum 150 zł a potem zaglądają w kopertę i marudzą że mało w niej. Jeśli chcą wino to niech pozostawią mi wybór czy ma być za 30 czy za 200. Albo niestety będą marudzić. Bo przecież banku nie obrobię

Stary 2013-03-16, 10:16   #954
anius_7
Wtajemniczenie

tadaaaam!!

zdjęcie robione z lampą, w rzeczywistości są ciut jaśniejsze, ale ogólnie to zależy jak pada światło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0001.jpg (80,1 KB, 36 załadowań)

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 10:17   #955
ciukunia
Zakorzenienie

GG do ciukunia

Dzień dobry
Witam się w nowym wątku - od trzech wątków zdążę się z Wami tylko przywitać i na tym się kończy. Zaczęłam troszkę nadrabiać zaległy, aż tu patrzę - nowy wątek jest

Mamy ostatnio spore problemy z protokołem ślubnym, ale może w przyszłym tygodniu uda nam się go spisać...

W niedzielę i poniedziałek ostatnie zaproszenia lądują u zainteresowanych - a prosimy od początku lutego.
Poza tym upatruję już biżuterię i inne duperelki. Czy wie któraś z Was czy zdąży mi dojść przesyłka z Etsów?
ciukunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 10:18   #956
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
tadaaaam!!

zdjęcie robione z lampą, w rzeczywistości są ciut jaśniejsze, ale ogólnie to zależy jak pada światło
ladne

wygodne? próbowałaś już?
Stary 2013-03-16, 10:21   #957
paulina006
Zadomowienie

To może i ja się wypowiem Początkowo też chcieliśmy "coś" zamiast kwiatów, ale że nic nam sensownego nie przyszło do głowy to zrezygnowaliśmy. Ale jeśli chodzi o wierszyk, że wolelibyśmy koperty zamiast prezentów, od początku byliśmy przeciwni i bardzo się z tego cieszę. Jak zaczęliśmy rozwozić zaproszenia u rodziny TŻ i w wielu miejscach byłam pierwszy raz, dopiero poznawałam dalszą część rodziny i wiadomo większość osób, przy nas czytało zaproszenia i gdyby tam był wierszyk o kopertach, zapadłabym się chyba pod ziemię, bo najważniejsze jest, żeby z nami byli w tym dniu i przyjechali zwłaszcza, że jest to bardzo daleko, a w tym wypadku wymagać jeszcze koperty to byłby lekki nietakt.
Rozumiem, że każdy ma inne podejście do tego i robi jak uważa, ale moje zdanie jest takie. Tylko mnie nie zlinczujcie

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
tadaaaam!!

Bardzo ładne rozumiem, ze kupowałas na białebuty.pl ?
Stary 2013-03-16, 10:23   #958
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
tadaaaam!!

Drogie były? Już chciałam pisać że podobne do moich... a okazało się że zupełnie inne Chyba zaczynam mieć sklerozę

Stary 2013-03-16, 10:30   #959
biibi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciukunia Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Witam się w nowym wątku - od trzech wątków zdążę się z Wami tylko przywitać i na tym się kończy. Zaczęłam troszkę nadrabiać zaległy, aż tu patrzę - nowy wątek jest

Mamy ostatnio spore problemy z protokołem ślubnym, ale może w przyszłym tygodniu uda nam się go spisać...

W niedzielę i poniedziałek ostatnie zaproszenia lądują u zainteresowanych - a prosimy od początku lutego.
Poza tym upatruję już biżuterię i inne duperelki. Czy wie któraś z Was czy zdąży mi dojść przesyłka z Etsów?
Ale podobno protokół mieliście już spisany?
Dwa miesiące zapraszania dużo mieliście gości do odwiedzenia?
Co do Etsów - ryzyk fizyk:/ mi TŻ zamawiał kolczyki na początku grudnia, miały być pod choinkę a przyszły w połowie stycznia...

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Chyba tylko ja nie proszę o nic zamiast kwiatów bo... lubię kwiaty wiem, że zaraz zwiędną ale myśl o tym, że dzień po ślubie będę mieć mieszkanie w bukietach... Tylko pewnie spędzę najpierw godzinę wyciągając wszelkie "ozdobniki" typu kokardy, folie i inne rafie
biibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 10:36   #960
acidka
Zakorzenienie

Hej

Idziemy mierzyć obrączki dziś - żeby ostatecznie wybrać jakiś wzór

A za tydzień o tej porze będę mierzyć sukienki już. Jestem umówiona na 10

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości