|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 20
Cześć,
dzieć mój śpi jeszcze, wiec mam chwilę na forum. Mała całą noc przy cycu spędziła, od rana z paluszkami w buzi, więc wyjęłam laktator i sprawdzam te cyce a tam tylko kilka kropli poleciało Dziecko pewnie głodne było to dlatego tak całe noce tego cyca ciągnęło Zrobiłam jej butlę mm to wtrząchnęła 150 ml. No cóż...trochę mi smutno, a z drugiej strony sama chwilami miałam już dość tego cieknącego mleka, wiec pewnie mam co chciałam. Lewek ja chyba od następnej soboty zacznę rozszerzanie diety. Tylko muszę poczytać co najpierw czy gluten czy marchewka, bo zielona jestem jeszcze w tym temacie, mimo że tyle o tym już było. Wczoraj przyszły kaszki z Nominal i Holle. Zaopatrzyłam się też w olej lniany. Nie mogę doczekać sie wprowadzania nowych smaków a z drugiej strony trochę roboty przy tym będzie, ale radość pewnie jeszcze większa ![]() Cytat:
Wszystkiego naj dla Matiego Ja Desperadosa od rana popijam, ale oznajmiłam mężowi że mam wychodne po południu wiec za dużo wypić nie mogę. Całe dnie spędzam sama z małą wiec muszę nauczyć ją ze czasami mnie w domu nie będzie, żeby uniknąć tego lęku separacyjnego gdy wrócę do pracy. A poza tym jestem tak umęczona że już marzę o wyjściu gdziekolwiek sama.
|
|
#2402 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jaś był z Wami na koncercie?Cytat:
![]() Cytat:
Ja od 6-stej nie śpie,bo nie mogłam zasnąć,Kuba od 7ej.W dodatku tak mnie boli gardło masakrycznie,że ślinę z bólem przełykam a rano pisałam mężowi na kartce ![]() Dobrze,że chociaż słońce świeci to może wyjdziemy na spacer.A i pochwalę męża za pyszną jajecznicę na cebuli na śniadanie pyszna byłaMiłego weekendu
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-03-16 o 11:56 |
|||||
|
|
|
#2403 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
cześć, pamięta mnie ktoś
? ostatnio wypadkami z obiegu, ale teraz jak widać zainstalowałam sobie apkę forum na androida i mam nadzieję być tu częściej, bo na kompie bywam rzadziej niż na tel ![]() wszystkiego najlepszego dla półroczniaków! u nas pół roku jutro:-DWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2404 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadłam tylko na chwilkę
życzyć najlepszego dla naszych solenizantów dziś jak zwykle ciągle brak czasu na wszystko ale u nas wszystko w porządku ![]() my dziś byliśmy podpisać protokół przedślubny i zaraz jedziemy do rodzinki tż, więc znowu cały dzień poza domem wczoraj kupiłam ramoneskę upatrzoną w zarze, ale pewnie gdyby nie Asia to bym jej nie kupiła bo ja to ciągle się wacham
|
|
|
|
#2405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2406 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
Cytat:
![]() U nas słoneczko więc zmykamy na spacer. Miłego dzionka!
|
|
|
|
|
#2407 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2408 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Byliśmy na spacerze, Jasiu pierwszy raz zobaczył morze ( bo nad morzem już był u mnie w brzuszku
)Katiem jesteśmy prywatnie, w hotelu. Jasiu został wczoraj z Babcią w hotelu, a my poszliśmy sami. Dzisiaj Babcia ma wychodne ![]() Tamlin serdecznie uściski dla Ciebie za taką ważną rocznice ![]() To zamieszczam zdjęcie nad morzem dla kontrastu z Gdą Jasiu jak zwykle zainteresowany aparatem
|
#2410 |
|
Wtajemniczenie
|
Nooo to my po spacerze,słonko jest ale za przeproszeniem pi...dzi tak ze łeb chce urwać |
|
|
|
#2411 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje!Najlep szego dla Matiego ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() Witajcie z powrotem i prosimy nie uciekać |
||
|
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Henio wczoraj moczył nóżki pierwszy raz w morzu Był zachwycony!Moje dziecko dorasta tutaj. Zasnął o 19 i miał tylko dwie pobudki na cyca - 1.30 i 5.30
|
|
|
|
|
#2413 | |
|
Zadomowienie
|
witam sie z popoludnia!
pisalam wam ostatno ze nasza mala cos marudna, i wczoraj jak ja odkladalam to caly czas marudzila, nie miala dluzszej drzemki niz max 2h co dla niej to krotko. a wieczorem to co 1h sie budzila dalam jej ibum i zanela na 3h. tak wiec chyba to cos z zebami juz jest. chociaz nic tam nie widze tylko takie kreseczki w miejce ktorych pojawia je jedynki. czekamy... Cytat:
ja tez nie wiem o co chodzilo i pewnie to i lepiej bo ja tez za wrazliwa jestem na takie rzeczy. a my zyjemy juz 1o lat bez telewizji z wlasnego wyboru i dobrze nam z tym. u nas dzisiaj w planach wyprawa do galeri ogladac do smyka foteliki bo na swieta musimy miec i mezul mnie na pizze porywa. i w galeri w kato sa swietne takie cynamonowe buleczki na cieplo. pycha ![]() slonko fajnie u nas wyglada zza chmor. mialam isc do ksiedza ale nie wstalam. pierwszy raz od dawna mialam nastawiony budzik i tak nie wstalam. smialam sie z siebie ze nie moglam go wczoraj znalesc w tel tak zadko z niego korzystam.
|
|
#2414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Byłam dwie godziny w pracy
|
||
|
|
|
#2415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My nie będziemy Mu jeszcze fundowac takich atrakcji
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
|
|
|
|
#2418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego również dla: Milki, Szymcia i Antosia Cytat:
no jeśli nie może być gluten od razu z marchewką to chyba od glutenu trzeba zacząć... No ja też jeszcze ciemna masa mimo że temat ciągle wałkowany, ale damy radę I jak było? Ja to chyba chętnie bym tak na takie 2-4h wróciła do pracy... Chociaż mi się tam podoba siedzenie w domku
|
||
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Tamlin dzięki, pospisuje sobie
![]() Oooooj bedzie gotowanko bo ślinka cieknie ![]() ![]()
|
|
|
|
#2420 | |
|
Rozeznanie
|
hej,
Milla postanowila dzis wrzeszczec od rana.taki sobie wybrala posob swietowania ![]() nie mam pojecia co jej jest-nie placze tylko krzyczy takim grubym glosem.oszalala dzisiaj.nie ma goraczki,ciagle katar ja meczy. sprobowala dzis pierwszy raz warzyw z kurczakiem sloiczkowych.pierwsze lyzeczki super(chyba sie z przyzwyczajenia rozpedzila,myslac,ze to moje ) a pozniej plula.to ja tez sprobowalam hydaCytat:
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2423 |
|
Wtajemniczenie
|
a!!! miałam napisac ze 22 stycznia ostatniego papierosa wypaliłam tysz
nopooooo zrobiłam test i miałam zapalic ostatniego papierosa w oczekiwaniu na wyniuk no ale ledwie nasikałam i dwie krechy wyszły.. najpierw sie wkurzylam bo nie zdązylam zapalic heheh i siemnporyczałam z nerwów a potem to juz sie cieszylam na mazxa i nawet maszka nie sciagnelam do teraz i mam nadzieje nie zlamac sie choc mam czasem ochote sobie dla przyjemnosci zapalic....
|
|
|
|
#2424 |
|
Wtajemniczenie
|
Brawa dla Melanii
![]() kurcze my nawet jednego jeszcze nie mamy Buziaki dla wszystkich dzisiejszych jubilatów ![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
#2425 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam 1 raz zupkę dla dzieci.Ugotowałam mięsko ze swojskiej kury, odzielnie marchewke,pietruszkę i ziemniak.Zmiksowałam wszystko z wywarem z warzyw i dodałam łyzeczkę oleju.Dobrze zrobiłam?
![]() Ale co za smak!Jest pyszna sama bym zjadła,dużo lepsza od słoiczków |
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez zgadzam się z przedmówczyniami nasze to nasze a te słoiczki to takie jałowe bez smaku wstrętne bleeee... ja dzis ugotowałam jarzsynowa z jabłuszkiem jak zwykle ale nie czuc go było a zrobiłam tak: kawałeczek piersi z kurczaka, 1 duza marchewka, pół pietruszki, 1 małe jabłko, kawałeczek mały selera, pół cukini 2 gałązki koperku 1 łycha ryzu suchego 2 łychy oleju dzis zamiast oliwy zeby se urozmaicenie bylo hehehe no i wiadomo obrałam umyłam pokroiłam w plasterki wszystko, wsadzilam w garczek, zalałam woda centymetr gdzies ponad składniki, i na łogień... gotowałam około 15 minut do 20 na malutkim ogniu bez przykrycia bo by wykipiało bo ryz w srodku przecież szczypte soli dodałam. Mieso osobno ugotowałam i na koniec dałam koperek mieso w kostke i blener w ruch... i mniam mniam zupinka
|
|
|
|
|
#2428 |
|
Zadomowienie
|
brawo dla Melci za kolejny zabek
a u nas zadnego ani widu, ani slychu ![]() dzis od rana zapierdziel mam, bo tescia imieniny sa robione dla znajomych wieczorem i jutro obiad dla rodziny, pichcenia od rana co niemiara. plus teraz posprzatalam. plecy mnie bola jak pod koniec ciazy
|
#2429 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaaaajj to impreza na calego [QUOTE=niegrzeczna88;39800 323]wpadłam tylko na chwilkę Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo my wlasnie winogorono mozemy a widzialam tylko takie z jablkiem i marchewka ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.

Dziecko pewnie głodne było to dlatego tak całe noce tego cyca ciągnęło 

pyszna była

porywa. i w galeri w kato sa swietne takie cynamonowe buleczki na cieplo. pycha 

hyda