|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
hej
wiem dlatego dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę i oby wyniki się poprawiły Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Poszlam kolo 2 obudzilam ske przed chwila .. Ale chyba jeszcze ew poleze w lozeczku tak do 10-30 ... Pozniej zabieram sie za gotowanie obiadku Juz dostalam cynka od siostry ze ladnie odprawe przeszly i planowo o 9 maja odlot z Krakowa Wiec oglaszam wszem i wobec ze od poniedzialku Moge Zaczac Rodzic Juz sie nie bede bala - z mama przy boku nic nie bedzie straszne Ps - dziekuje wam za mile slowa odnosnie przylotu Ciesze sie Ogromniascie bo jednak to moj 1wszy raz hihi i troche sie dygam no ale bedzie dobrze. |
|
|
|
|
#4113 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mhhh pyyycha w panierce? ![]() Cytat:
I jaka kruszynka ![]() Cytat:
nasze dzieciaczki chyba ida podobna waga ![]() zelazo najlepiej brac godzine przed sniadaniem, nie popijac kawa, herbata, mlekiem, nie jesc jajek, unikac brania w tym czasie magnezu, wapnia i hormonow tarczycy ja biore jakis czas po sniadaniu lub wieczorem, jak dluzej nie pilam kawy czy mleka i wyniki mi sie poprawily (ale to z tego wzgledu, ze ja jak rano wstaje to musze wypic kubek kawy z mlekiem )..i zelazo najlepiej na recepte, kupic w aptece (te drogeryjne sa kiepskie) - ja mam Tardyferon Depot-Eisen(II)-sulfat. dziekuje za opinie do lozeczka ![]() w takim razie kupie dodatkowy materac i zrezygnuje z nakladki do przewijania (to mozna nawet na lozku zrobic w razie potrzeby )Cytat:
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-03-16 o 09:30 |
|||||
|
|
|
|
#4114 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za was też kciukasy abyście szybko razem w domku byli Cytat:
za wizytę a cena za ktg powala ![]() Cytat:
|
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cos te nasze dzieciaczki lubia sie rodzic w weekendy czekamy w takim razie na kolejne
|
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4117 |
|
Raczkowanie
|
Mokka_83 ja za każdą wizytę płacę 150 zł ;/ do tego badania mam robione prywatnie, bo mój lekarz nie ma jak wypisać państwowo.
Co by tu zjeść....
|
|
|
|
|
#4118 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4119 |
|
Raczkowanie
|
Dzieńdoberek wszystkim wyspanym i tym mniej wyspanym
![]() Ja jakoś niezbyt dobrze się czuję, coś mnie pobolewa w dole brzucha, jakby mi ktoś momentami miliony szpilek wbijał - może to te skurcze przepowiadające albo pieron wie co ![]() No nic to, cza się czymś pożytecznym zająć. Pięknego i spokojnego dnia życzę dziś i wysyłam trochę cudnego słońca, które świeci mi za oknem Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-03-16 o 10:30 |
|
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
chyba oszalalam ....
zjadlam 6 kromek chleba w jajku :P i Pekam ... odpoczne w lozku do 12 zabieram sie za gotowanie obiadku .... akurat sie ugotuje jak wroca do domku - oby im tylko zasmakowal |
|
|
|
|
#4121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to czekamy na poniedziałek Cieszymy się razem z Tobą z wizyty mamy Cytat:
i do tego od kilku dni niekiedy pobolewa mnie brzuch - tak okresowo, dosyć mocno. To chyba tak w ramach przypomnienia, że to już niedługo wielki P![]() A tak w ogóle - dzień dobry ![]() Wstałam 0 6, wyprawiłam męża do pracy, pokręciłam się po domu, zjadłam pół paczki ciasteczek, położyłam się znowu spać. Niedawno wstałam, zjadłam drugie pół paczki ciastek i jestem bardziej niewyspana niż rano |
||
|
|
|
|
#4122 | |||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja siedzę w domu. TŻ pojechał sam załatwiać nasze sprawy. Nie pozwolił mi jechać, żebym szybciej nie urodziła. No, mam nadzieję, że sobie poradzi, m.in. z posprzątaniem łazienki w nowym mieszkaniu. |
|||
|
|
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
dziś u mnie taki piękny, słoneczny dzień, że aż trudno uwierzyć w to, co się działo wczoraj. Na podwórzu mamy kilkumetrowe zaspy, więc czekam na męża aż wróci z pracy i będziemy (a raczej on będzie) szaleć z psem. Tak sobie myślę, że ja mam strasznego bzika na punkcie swojego psiaka to co to dopiero będzie jak się maluch urodzi![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4124 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizytę Cytat:
Cytat:
za wizytęCytat:
Cytat:
gratulacje piękny ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
|
|
|
#4125 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć
,Cytat:
za wagę małego !!!!! SUPER !!!! no koszt ktg to faktycznie przegięcie .... nawet jak byłam u tego specjalisty co oglądał tą bańkę żołądka i u niego usg to koszt 200 zł a ktg 40 .... Cytat:
Cytat:
za dodającą otuchy mamusię .... no to kasia - CZEKAMY .....
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4127 | |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Cytat:
potem jeszcze kilka tych samych będzie. Roto i pneumo nie wiem jeszcze. Jednak raczej nie, chyba że w totka wygram
|
|
|
#4128 |
|
Zadomowienie
|
Nie dam rady was nadrobić więc przepraszam. Ja jestem już w domu, wczoraj mnie wypisali. Tomuś musi zostać jeszcze w szpitalu ale z dnia na dzień dostaje lepsze wiadomości o stanie jego zdrowia, każdy dzień to krok do przodu. Nie wiem ile jeszcze tam będzie bo to zależy tylko od niego. Codziennie będe do niego jeżdziła i była tyle ile moge, to nie będzie łatwe, mąż pracuje a szpital jest 70 km dalej ... ale walczymy o każdą godzine. Ściagam pokarm mam go sporo, mały ślicznie je. Zaraz do niego jade więc jestem strasznie nakręcona, nie załamuje się, wytrzymuje rozłąke choc łzy mi się cisną do oczu. Ale odliczam godziny tylko dla niego.
Co do porodu to lekarze strasznie walczyli żeby zatrzymać akcje, która szła do przodu, leki nie działały a skurcze regularne do 10-7 minut miałam ciągle. Kiedy wiedziałam że będe rodzić w niedziele w nocy zmieniłam szpital na oddział przystosowany specjalnie dla wcześniaków bo bardzo się bałam braku wykwalifikowanej opieki. I to była najlepsza moja decyzja. W poniedziałek w nocy po ciągłych skurczach i drugim krwawieniu przy 3 cm rozwarcia przenieśli mnie na porodówke, o 3 w nocy zaczął sie poród o 7:30 był z nami Tomuś. Teraz leży w inkubatorze i jest wspomagany oddechowo. |
|
|
|
|
#4129 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!
Piękna sobota, chociaż chłodna. Własnie wróciliśmy z zakupów, ale o dziwo brzuszek jest dziś grzeczny. Byliśmy w końcu w aptece, by kupić gaziki, sól fizjologiczną, OcteniSept i inne takie. No i kupiliśmy szczotkę do włosów dla małego ![]() Wczoraj zaś najedliśmy się niezdrowo- tortilla, fryty, cola i mały po tym wszystkim wyjątkowo mało ruchliwy się stał. Było to dziwne, bo była to pora na jego podskoki, ale potem chyba sobie o tym przypomniał. Dziś też jakiś taki nie w sosie jest. Mam nadzieję, że jak sobie odpocznę, to i mały się rozbryka ) Moja mama dziś pytała czy nie kupić małemu na wyjście ze szpitala jakiś ubranek, bo te co mamy są używane. Wyśmiałam ją, bo przecież Sławkowi to tak naprawdę obojętne w czym wyjdzie do domu ![]() Coś czuję, że mały szykuje się do wyjścia. Brzuch pobolewa mnie jak na okres coraz częściej, czuję też czasami promieniujące pobolewania idące w stronę kręgosłupa, mały jest bardziej aktywny i czuję go mocno w okolicach dróg rodnych, naciska mi też boleśnie na pęcherz. Nie mogę się doczekać już! Po niedzieli chyba siądę sobie na piłkę
|
|
|
#4130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
AZ TAK BARDZO mi sie nie spieszy ![]() dajmy choc mojej Anusi ( babci ) min 2dni na ''cieszenie'' sie brzuszkiem Cytat:
no to zaczynam gotowac .. zobaczymy czy mi sie uda .. porywam sie z motyka na wiatr ahaha. |
||
|
|
|
|
#4131 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
. teraz nie wiem czy tez weźmiemy wszystko. Młoda to inna historia jednak, bo nie wiedziałam ile spędzimy czasu w szpitalach i kolejkach w przychodniach specjalistycznych( w pierwszym roku trochę tego było), a nie chciałam zeby się zaraziła tam dodatkowo jakims paskudztwem.
|
|
|
#4132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w 1 roku życia, w zależności kiedy zaczniemy (czyli ile zdążymy) 4, 3, 2, lub 1, a następnie po 1 urodzinach 1 dawka. podobno jak nie zaszczepimy, to w 2 roku życia jest 1 dawka za darmo. Jeszcze się zastanawiam nad tymi szczepieniami, koszt wiadomo jest, ale i różnie piszą i mówią ![]() Rota u mnie w sumie 700zł kosztuje.
|
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje dziecię też w używkach wyjdzie ze szpitala, ale nie mam pojęcia w czym bo mam kilka wersji, zależnie od pogody. |
|
|
|
|
|
#4134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
marze żeby mieć go na zajączka w domu
|
|
|
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tomus duzy (jak na ten tc), wiec na 100000% bedzie gites ja tez nie przeczytana (oprocz 1 strony - gratuluje i klaszcze, i ciesze sie jak dzikun!!!!), tez od wczoraj w domu, ale my z Torreskiem. przybral do 2760 i nas puscili do domu. kruszynka jest - wszytskie kombinezoniki za wielkie... wygladal - przy wypisie - przesmiesznie w domku duzo bardziej spokojny niz w szpitalu. ja z anemia wtorna, na srodkach przeciwbolowych, ale nic to Karmie piersia. na szczescie jestem pelnomleczna (wlasnie chlop jezdzi po miescie i probuje wypozyczyc laktator elektryczny ), choc balam sie strasznie, bo jednak jak lezal w inkubatorze to przez dwa pierwsze dni cyca nie widzial... odciagalam tylko ciut siary i tyle.mam nadzieje ze dam rade was podczytywac
|
|
|
|
#4136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymamy kciuki, niech chłopak rośnie zdrowy...
|
|
|
#4137 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja jak zwykle ekspresem bo wciąż mało czasu na forum ![]() Cytat:
![]() Cytat:
cudne są te nasze dzieciaczki Cytat:
![]() Cytat:
Dla wszystkich maluszków które nie mogą być jeszcze z mamusiami dużo zdrówka życzę, da mamuś buziaki. Kasia, cudownie że już niedługo mama będzie z Tobą ![]() Liwka, ja jeszcze nie wiem jak z tymi szczepionkami, ale chyba polecimy tradycyjnie i tylko te podstawowe, rota i tych innych nie będziemy brać Ja muszę się pochwalić, bo wczoraj byliśmy z Jasiem u pediatry i od wyjścia ze szpitala (4 marca) do wczoraj Jaś przybrał 510 g!!! Waży już całe 3,55 kg. Także mamusiowe cyce dają radę Poza tym, dla mamuś które zaopatrzyły się w pojemnik na pieluchy Angelcare, powiem że super się sprawdza. Frida do nosa także. I Moderna, muszę ci podziękować, bo po twoim wpisie zdecydowałam się na karuzelkę Rainforest i jestem bardzo zadowolona, a Jaś jeszcze bardziej Udany zakup Miłej soboty ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- trzymam kciuki, aby szybko nabierał sił ![]() Cytat:
trzymajcie się ciepło
|
|||||
|
|
|
|
#4138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Odpoczywaj. Ja w szpitalu za długo siedziałam z odwiedzającymi i jak wracałam na salę to zemdlałam... (anemia), a myślałam, że taka silna jestem i mogę już biegać. Więc szanuj się
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2013-03-16 o 12:53 |
|
|
|
|
|
#4139 |
|
Zadomowienie
|
JOANNA 200 wielkie gartulacje dla ciebie i babelka
Kurcze ze teraz niby ja na szczycie piramidy do rozpakowania w marcu?? jakos to do mnie jeszcze nie dociera :P wlasnie wtrabilam cala paczke mms'ow i czekam na meza z colą yeeeee...a od wczoraj mnie ucho boli...........
|
|
|
|
|
#4140 |
|
Zadomowienie
|
Ewkaaa8891 kciukasy, żeby wszystko było dobrze! Duzo zdrówka dla Tomusia!
Pani witaj tak sie cieszę, że już jesteście w domku! teraz będzie już tylko lepiej Alliw brawa dla Jasia zuch chłopak!W ogóle to witam się w weekendzik i czekam kto wyrwie się do porodu Oczywiście życzę wszystkim,żeby zacisnęły troszkę nóżki, skoro jest szansa na roczny urlopik dla urodzonych od poniedzialku My z Hanią zaczełysmy weekend leniwie, tż został troszke dlużej w łóżeczku z nami, zanim pojechał do pracy. W Krakowie piękne słoneczko, ale nie mobilizuje mnie to wcale a wcale do niczego mam w planach zrobić piernik dla tż, a na razie zrobiłam mu galaretkę z bananem. Wczoraj kochany przywiózł mi z mcdonalda tego nowego shake'a jabłkowego, całkiem dobry jest, chociaż osobiście waniliowy jest mój nr 1 Na obiadek mamy zupę kalafiorowa i flądrę, więc gotować już nie muszę. No to miłego weekendu zyczę wszystkim
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

Dzis wieczoram jak Mila pozwoli. Cala noc wojowala a teraz spi jak zabita.

05.07.2008 

w panierce? 

Bo było ktg... A za ktg policzyli 80zł! Przecież to jakaś masakra