Miłośniczki Zary - cz. XX - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-16, 09:32   #3421
eleonorka cyrolka
Wtajemniczenie

Dot.: Miłośniczki Zary - cz. XX

A ja sie chyba obrażę na ZARE

zareklamaowalam kolie z zukami zlazlo z niej cale zlotko i zczerniala absolutnie nie nadaje sie do noszenie
zlotko zostaje na rekach jak sie to w rece trzyma - jestem zniesmaczona

przedwczoraj dostalam smsem info, ze nie uznali mojej reklamacji!
umowilam sie na jutro z rzecznikiem praw konsumentabo im tego nie odpuszcze

mam kupe rzeczy z zary i straca najlepszego klienta w mojej dziurze!

Edytowane przez eleonorka cyrolka
Czas edycji: 2013-03-16 o 11:24
eleonorka cyrolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 11:10   #3422
Solciuchna
Zakorzenienie

calixto, kupiłam te same sneakersy co Ty W ogóle jak przeczytałam tu w wątku, że obniżyli cenę, byłam przeszczęśliwa! Nie dość, że te buty były najwyższe, całe ze skóry, bez dodatków jakiegoś eko-shitu to jeszcze przecenione Wczoraj popędziłam do sklepu, za moment będą jak znalazł
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 11:20   #3423
ewcik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calixto Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba któraś szukała metalków:

http://shop.mango.com/PL/p0/mango/pr...=1363370467353:
ja się już wyleczyłam
ewcik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 11:21   #3424
calixto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość
calixto, kupiłam te same sneakersy co Ty W ogóle jak przeczytałam tu w wątku, że obniżyli cenę, byłam przeszczęśliwa! Nie dość, że te buty były najwyższe, całe ze skóry, bez dodatków jakiegoś eko-shitu to jeszcze przecenione Wczoraj popędziłam do sklepu, za moment będą jak znalazł
Super Soluś ja też się cieszę! bedą idealne do mojej cukierkowej kurtki skorzanej z Pulla:-D a wogole tak na nie czekalam i sie doczekalam kazdy model ktory mi sie widzi przeceniaja:-D mogliby tak zrobic jeszcze z torebkami:-D

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez ewcik Pokaż wiadomość
ja się już wyleczyłam
To dobrze Ewcik:-*
calixto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 11:24   #3425
ewcik
Zakorzenienie

Cytat:
calixto jakie to buty przecenili ostatnio, masz linki?
Stary 2013-03-16, 11:27   #3426
calixto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eleonorka cyrolka Pokaż wiadomość
A ja sie chyba obrażę na za Z

zareklamaowalam kolie z zukami zlazlo z niej cale zlotko i zczerniala absolutnie nie nadaje sie do noszenie
zlotko zostaje na rekach jak sie to w rece trzyma - jestem zniesmaczona

przedwczoraj dostalam smsem info, ze nie uznali mojej reklamacji!
umowilam sie na jutro z rzecznikiem praw konsumentabo im tego nie odpuszcze

mam kupe rzeczy z zary i straca najlepszego klienta w mojej dziurze!

O nie ja bym im bie darowala na miejscu bym zrobila niezla afere az by mi oddali voucher i prosili zebym go wziela co za szczyt chamstwa
tak nie moze byc jaja sobie robia z klienta! Eluś a juz bylas w Z odebralas reklamacje? Ja kiedys tez dostalam inf ze mi tam cos beda naprawiac ito ale sie nie zgodzilam bo bedzie sie to samo dzialo, fakt babka byla nieugieta taka ich polityka ale wkoncu wydusilam swoje!

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Pisze z telefonu wiec slabo z linkiem:-( te sneakersy na koturnie sa w kolorze czarnym i karmelowym kosztowaly 399 a teraz 199zl na piecie maja takie naszycie

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...0NA%20KOTURNIE
Cytat:
Stary 2013-03-16, 11:28   #3427
eleonorka cyrolka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez walk_on_air Pokaż wiadomość
Wiecie może czy dostępna jest bluzka z ostatniego posta Kasi Tusk? I w jakiej cenie?
CHodzi o bluzkę z imitacji skóry i rękawami 7/8 z materiału.
http://www.makelifeeasier.pl/img/image/_DSC4898(1).jpg

szukałam online, ale nie ma
ja ja mam w kolorze czarnym bo maja lepszy gatunek tej skorki niz w bezu
sa to z nowej kolekcji w starej byly podobne
cena 169 sa tez dostepne na stronie
Stary 2013-03-16, 11:30   #3428
calixto
Zadomowienie

Cytat:
i te jeszcze z 299zl na 199zl
ale to nie skora

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...0%C4%86WIEKAMI
Stary 2013-03-16, 11:33   #3429
eleonorka cyrolka
Wtajemniczenie

Cytat:
O nie ja bym im bie darowala na miejscu bym zrobila niezla afere az by mi oddali voucher i prosili zebym go wziela co za szczyt chamstwa
tak nie moze byc jaja sobie robia z klienta! Eluś a juz bylas w Z odebralas reklamacje? Ja kiedys tez dostalam inf ze mi tam cos beda naprawiac ito ale sie nie zgodzilam bo bedzie sie to samo dzialo, fakt babka byla nieugieta taka ich polityka ale wkoncu wydusilam swoje!

zamierzam rano zadzwonic jeszcze do dyrekcji Zary

Juz mialam podobna sprawe (nie reklamacje ale jednak) u nas ze spodniami - woskami brzoskwiniowymi

kupilam zaraz jak sie pokazaly czyli w sumie w zimie rok temu, a ze bylo zimno wrzucilam je do szafy z metkami i mialy przeczekac do ocieplenia

chcialam je wkoncu zalozyc po miesiacu od kupna, patrze a na dupie jest cos czarnego jak sie przyjrzalam okazalo sie, ze to pieczatka z zary!!!!!

poszlam do Z, zeby mi wymienili na inne a Pani na to, ze to moja wina bo jestem slepa!!! i moglam zauwazyc i ze wymieniac nie bedzie bo minal miesiac i moge je reklamowac - dodala ze reklamacji i tak mi nie uwzglednia!

i ze sama sobie te pieczotke przywalilam do dupska spodni!
zaczelam jej tlumaczyc, ze na pieczatce jest tresc ZAry i to pieczatka z zary, wiec skad mialabym miec do niej dostep

Zrobilam awantre, zadzwonilam do glownego menedzera i wymienili mi je od razu, ale pani w Z nie szczedzila mi uwag ze na drugi raz ............ co bylo poprostu nie smaczne

tę sprawe tym razem tez wyciagne dla przypomnienia jak zadzwonie jutro rano do centrali, moze menedzer u nas powinien byc przeszkolony jak sie zalatwia klientow i to stalych!

Przpraszam ze wam truje ale jestem po prostu wsciekla!

Edytowane przez eleonorka cyrolka
Czas edycji: 2013-03-16 o 11:46
Stary 2013-03-16, 11:33   #3430
southern comfort
Zadomowienie

ciekawe, czy przecenią te botki za 599 - w sumie to nie jest obuwie na wiosnę;P
southern comfort jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 11:39   #3431
calixto
Zadomowienie

Cytat:
ja zamówiłam online w sumie mam takie zboczenie że wszystko online kupuje co mogę w poniedziałek wtorek będą do odbioru bo już wysłane Tak się cieszę! Tak jak mówisz całe ze skóry ani kawalka Poli... i ta wysokość

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
zamierzam rano zadzwonic jeszcze do dyrekcji Zary

Juz mialam podobna sprawe u nas ze spodniami woskami brziskwiniowymi

kupilam zaraz jak sie pokazaly a ze bylo zimno wrzucilam do szafy z metkami i mialy przeczekac do ocieplenia

chcialam je wkoncu zalozyc po miesiacu od kupna patrze a na dupie jest cos czarnego okazalo sie ze to pieczatka z zary!!!!!

poszlam zeby mi wymienili na inne a Pani na to ze to moja wina bo jestem slepa!!! i moglam zauwazyc i ze wymieniac nie bedzie bo minal miesiac i moge je reklamowac

i ze sama sobie te pieczotke przywalilam do dupska spodni!
zaczelam jej tlumaczyc ze na pieczatce jest tresc i to pieczatka z zary skad wiec mialabym miec do niej dostep

zrobilam awantre zadzwonilam do glownego menedzera i wymienili od razu ale pani w Z nie szczedzila mi uwag ze na drugi raz ............

to tez tym razem wyciagne jak zadzwonie jutro rano do centrali moze menedzier u nas powinien byc przeszkolony jak sie zalatwia klientow i to stalych!
Ja bym nie popuściła! Zresztą mam taki charakter nieraz się ex TZ wstydzil bo mi mowi o 100zl afere robisz kupie Ci nowe! A ja wtedy jeszcze bardziej sie wkurzylam i krotko z nimi pojechalam! Ja wiem ze polityka polityka kazdy chce zarobic ale na butelke mnie nikt nie bedzie nabijal!
Stary 2013-03-16, 11:44   #3432
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Super Soluś ja też się cieszę! bedą idealne do mojej cukierkowej kurtki skorzanej z Pulla:-D a wogole tak na nie czekalam i sie doczekalam kazdy model ktory mi sie widzi przeceniaja:-D mogliby tak zrobic jeszcze z torebkami:-D

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Hehehe, to świetnie, bo zdaje mi się, że mamy podobny gust

Ewcik, to te buty :
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...0NA%20KOTURNIE

Cytat:
Tak, były na wyprzedażach, moja mama kupiła ten czarny top za 99 zł

Cytat:
ja zamówiłam online w sumie mam takie zboczenie że wszystko online kupuje co mogę w poniedziałek wtorek będą do odbioru bo już wysłane Tak się cieszę! Tak jak mówisz całe ze skóry ani kawalka Poli... i ta wysokość
Ja w sumie też Ale chciałam jeszcze dla pewności przymierzyć pozostałe sneakersy

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Ja bym nie popuściła! Zresztą mam taki charakter nieraz się ex TZ wstydzil bo mi mowi o 100zl afere robisz kupie Ci nowe! A ja wtedy jeszcze bardziej sie wkurzylam i krotko z nimi pojechalam! Ja wiem ze polityka polityka kazdy chce zarobic ale na butelke mnie nikt nie bedzie nabijal!
Każdy chce zarobić, ale bez przesady, właściciel Inditexu to 4 najbogatszy człowiek na świecie, nie zbiednieje od 100 zł
Stary 2013-03-16, 11:54   #3433
ewcik
Zakorzenienie

calixto, Solciuchna
Stary 2013-03-16, 12:09   #3434
Marigold19
🦄

Eleonorka, a ponoć to ze mnie jest cholera? Ekhm ekhm!

Podszkolę Was krótko z reklamacji- ma być rozpatrzona według Waszych żądań, a nie tak, jak sobie wymyślił sprzedawca. Po ustawowym terminie 14 dni reklamację uznaje się za uznaną i załatwia się zgodnie z żądaniem. W razie uznania i zwrotu kasy żaden tam voucher- kasa do ręki. W razie naprawienia towaru jeśli drugi raz będzie to samo można od razu odstąpić od umowy.

I polecam rzecznika, bo ja tak walczyłam z Schaffashoes i cały mój prawniczy bełkot mieli w poważaniu, a po piśmie od rzecznika zupełnie inna rozmowa...

I wracam do nauki- telefonów nie odbieram

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.

Edytowane przez Marigold19
Czas edycji: 2013-03-16 o 12:10
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 12:47   #3435
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez basia17a Pokaż wiadomość
Super!!!
Powiedz mi proszę czy sukienka jest bardzo krótka (mam 170 wzrostu),
i jak żakiecik prezentuje sie na żywo
Sukienki akurat nie mierzyłam, ale przypuszczalnie przy Twoim wzroście 170 cm będziesz ją miała w tej długości jak modelka. Ja mam 160 cm wzrostu i zawsze sobie dodaję na długości ok. 10 cm - póki co zawsze się sprawdza. Materiał jest taki jak latem w zeszłym roku były spódniczki mini -tulipany w kolorze koralowym i miętowym (dosyć długo były na wyprzedaży po 39 zł, niestety nie mam zdjęcia).
Jeśli chodzi o żakiet, na żywo dużo korzystniej prezentuje się niż na zdjęciu
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 13:19   #3436
calixto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Eleonorka, a ponoć to ze mnie jest cholera? Ekhm ekhm!

Podszkolę Was krótko z reklamacji- ma być rozpatrzona według Waszych żądań, a nie tak, jak sobie wymyślił sprzedawca. Po ustawowym terminie 14 dni reklamację uznaje się za uznaną i załatwia się zgodnie z żądaniem. W razie uznania i zwrotu kasy żaden tam voucher- kasa do ręki. W razie naprawienia towaru jeśli drugi raz będzie to samo można od razu odstąpić od umowy.

I polecam rzecznika, bo ja tak walczyłam z Schaffashoes i cały mój prawniczy bełkot mieli w poważaniu, a po piśmie od rzecznika zupełnie inna rozmowa...

I wracam do nauki- telefonów nie odbieram
Hahaha Mari słuszna rada choć ja się nie bawię w oczekiwanie na 2 tygodniowy okres reklamacji ostanio tj w styczniu reklamowałam kurtkę bo się rozeszła na szwach i w miejscu gdzie był kompletny luz zreszta ja nie kupuje kurtek zimowtch na styk tylko zawsze luzniejsze bo wole mnie komfort chodzenia. Do sedna i przy skladaniu teklamacji od razu kazalam babce zaznqczyc odstapienie od umowy pobiewaz jest zima ja nie mam w czym chodzic 2 tyg bez kurtki wtf. a poza tym tu nie ma co naprawiac kurtka ma za malo materialu i dlatego sie pruje. Tego dnia kupilam sobie nowa kurtke w Zarze po dwóch dniach dzwoni babka ze oni mi to zszyja naprawia i bedzie dobrze, akurat mialam nerwa bo w pracy mialam jakas nerwowa atmosfere i ten tel nie byl mi na reke jak z nia pojechalam krutko to mi zaraz powiedziala serdecznie zapraszam po zwrot gotowki i tak tez sie stalo ja nie daje sobie w kasze duchac niecierpie jak ktos robi ze mnie nieswoadomegi konsumenta! Moja Babcia miala sklep i cale zycie mi powtarzala "dziecko klient nasz pan" do dzis to praktykuję w obie strony

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Hehehe, to świetnie, bo zdaje mi się, że mamy podobny gust

Ja w sumie też Ale chciałam jeszcze dla pewności przymierzyć pozostałe sneakersy

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Każdy chce zarobić, ale bez przesady, właściciel Inditexu to 4 najbogatszy człowiek na świecie, nie zbiednieje od 100 zł
Też tak myślałam co do stylu A CO DO WŁAŚCICIELA TO BEZ KOMENTARZA SORKI ZA BLEDY ALE PISZĘ Z TEL :BRZYDAL:

Cytat:
calixto, Solciuchna

EWCIK

Edytowane przez calixto
Czas edycji: 2013-03-16 o 13:20
Stary 2013-03-16, 13:43   #3437
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy któraś z Was posiada może beżowe woskowane spodnie z załącznika w rozmiarze 36 (ref. 7354/251) i mogła by mnie poratować kserem/skanem paragonu?

Spodnie kupiłam pod koniec września, przeleżały w szafie, teraz postanowiłam je wyprać i nadają się do reklamacji, zszedł z nich wosk, a swój paragon niestety zgubiłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7354251710_1_1_3.jpg (16,4 KB, 40 załadowań)
Stary 2013-03-16, 13:43   #3438
Olapoznan
Raczkowanie

Dziewczyny któraś z Was pytała o parke 36 - znałazłam na allegro i jak na razie kosztuej 1 zł http://allegro.pl/kurtka-parka-nowos...106561186.html

Dzieki za odpowiedzi w sprawie torebki. Znałazłam inną,czy ktoś z Was widział?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4624204098_1_1_3.jpg (9,9 KB, 16 załadowań)
Olapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 13:47   #3439
calixto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ZlaZlosliwaZlosnica Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was posiada może beżowe woskowane spodnie z załącznika w rozmiarze 36 (ref. 7354/251) i mogła by mnie poratować kserem/skanem paragonu?

Spodnie kupiłam pod koniec września, przeleżały w szafie, teraz postanowiłam je wyprać i nadają się do reklamacji, zszedł z nich wosk, a swój paragon niestety zgubiłam
Zlosnica nie wiem jak panie u Ciebie w Zarze ale ja pytalam ostatnio w swojej co gdybym zgubila paragon, to mi babka wytłumaczyła że mam przynieśc potwierdzenie z banku a jak gotówką to mam im uprawdopodobnic kiedy je kupilam podac date i wtdy one sobie w systemie sprawdza nie wiem czy masz do tego glowe ale warto sprobowac gdyby nikt Ci nie pomogl z paragonem.
Stary 2013-03-16, 13:55   #3440
walk_on_air
Raczkowanie

Cytat:
dzięki na stronie dalej nie widzę :p ale mam nadzieję, że w sklepie znajdę

Edytowane przez walk_on_air
Czas edycji: 2013-03-16 o 13:57
walk_on_air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 14:06   #3441
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha Mari słuszna rada choć ja się nie bawię w oczekiwanie na 2 tygodniowy okres reklamacji ostanio tj w styczniu reklamowałam kurtkę bo się rozeszła na szwach i w miejscu gdzie był kompletny luz zreszta ja nie kupuje kurtek zimowtch na styk tylko zawsze luzniejsze bo wole mnie komfort chodzenia. Do sedna i przy skladaniu teklamacji od razu kazalam babce zaznqczyc odstapienie od umowy pobiewaz jest zima ja nie mam w czym chodzic 2 tyg bez kurtki wtf. a poza tym tu nie ma co naprawiac kurtka ma za malo materialu i dlatego sie pruje. Tego dnia kupilam sobie nowa kurtke w Zarze po dwóch dniach dzwoni babka ze oni mi to zszyja naprawia i bedzie dobrze, akurat mialam nerwa bo w pracy mialam jakas nerwowa atmosfere i ten tel nie byl mi na reke jak z nia pojechalam krutko to mi zaraz powiedziala serdecznie zapraszam po zwrot gotowki i tak tez sie stalo ja nie daje sobie w kasze duchac niecierpie jak ktos robi ze mnie nieswoadomegi konsumenta! Moja Babcia miala sklep i cale zycie mi powtarzala "dziecko klient nasz pan" do dzis to praktykuję w obie strony
(...)
Powinnam brać od Ciebie lekcje, jak nie dać sobie w kaszę dmuchać

Pisałam tu jakiś czas temu o tym, że przyjaciółka botki reklamowała bez paragonu. Reklamację rozpatrzono pozytywnie, i pojechałyśmy razem do sklepu, bo nowy towar trzeba wybrać w sklepie, w którym złożyło się reklamację. Wybrała sobie botki z międzysezonowej przeceny, została akurat ostatnia para w jej rozmiarze, i świetnie się składało, bo kwota wybranego towaru była równa cenie tych nowych botków.

To była pierwsza reklamacja mojej psiapsiółki w tym sklepie, i nie wiedziała, że trzeba wziąć ze sobą taki druczek, który dostała przy spisywaniu reklamacji, zresztą nie poinformowano Jej, że trzeba go mieć przy sobie, a tylko tyle, że dostanie powiadomienie telefonicznie i może się zjawić po odbiór towaru. Ale ugadała z kierowniczką, że jest z daleka, przyjechała specjalnie tylko po to, by załatwić tą reklamację, no więc ok, niech napisze oświadczenie, że odebrała towar i po sprawie.

Kierowniczka odeszła, a Ją zaczęły dalej obsługiwać jakieś inne dziewoje przy kasie. No i zaczęły ponownie sprawdzać w systemie różne rzeczy odnośnie tych botków, czy aby na pewno koleżanka ma prawo do reklamacji, jakby miały ją ponownie rozpatrywać. Nie rozumiem czemu, kiedy reklamacja została już raz rozpatrzona, a takie zachowanie było po prostu chamskie. Przyjaciółka pożaliła się, że czuła się jakby patrzyły na nią jak na złodzieja, i wcale się nie dziwię. Sprawę udało się załatwić, po takim traktowaniu przez ekspedientki odechciewa się ponownie przychodzić do tego sklepu.

Kiedyś też miałam taką sytuację, że poszłam na zakupy do Zary ubrana niezbyt ładnie po prostu wygodnie, sweter, jeansy, śniegowce. Kupiłam parę rzeczy, a babka przy kasie nie zapakowała mi rzeczy, tylko rzuciła mi torebkę i zaczęła obsługiwać kolejnego klienta...

Wkurza mnie niesamowicie zachowanie sprzedawców, że kiedy ktoś :
  • wygląda na osobę młodszą
  • widać, że jest nieśmiały, nie umie się kłócić
  • jest ubrany nie-elegancko, tylko na luzie
to traktują go z góry, nieuprzejmie, ba, nawet chamsko, jakby było go nie stać na zakupy w tym sklepie, albo jakby chciał kraść.
Jakby ekspedientki w Zarze pracowały tam dlatego, że są bogate!

Oczywiście nie we wszystkich Zarach tak jest. Najlepsze wrażenia mam z Zary na Marszałkowskiej, tam obsługa jest po prostu super, nawet zagadają czasem przy kasie, wiecie, takie small-talks Natomiast totalnie odwrotne odczucia mam co do Arkadii, tam obsługa jest najbardziej nieuprzejma, przynajmniej kiedy przyszło do reklamowania towaru
Stary 2013-03-16, 14:25   #3442
calixto
Zadomowienie

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...0NA%20PRZODZIE

PROSZĘ

Cytat:
Napisane przez walk_on_air Pokaż wiadomość
dzięki na stronie dalej nie widzę :p ale mam nadzieję, że w sklepie znajdę

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:

Wkurza mnie niesamowicie zachowanie sprzedawców, że kiedy ktoś :
  • wygląda na osobę młodszą
  • widać, że jest nieśmiały, nie umie się kłócić
  • jest ubrany nie-elegancko, tylko na luzie
to traktują go z góry, nieuprzejmie, ba, nawet chamsko, jakby było go nie stać na zakupy w tym sklepie, albo jakby chciał kraść.
Jakby ekspedientki w Zarze pracowały tam dlatego, że są bogate!

Oczywiście nie we wszystkich Zarach tak jest. Najlepsze wrażenia mam z Zary na Marszałkowskiej, tam obsługa jest po prostu super, nawet zagadają czasem przy kasie, wiecie, takie small-talks Natomiast totalnie odwrotne odczucia mam co do Arkadii, tam obsługa jest najbardziej nieuprzejma, przynajmniej kiedy przyszło do reklamowania towaru
Solciu niestety muszę się z Tobą zgodzić.

Sama tego doświadczyłam, czasami człowiek ma zły dzień i ubierze się na luzie, bez makijażu i od razu odczuwa się równicę, sama robiłam nawet takie "badanie" na ekspedientkach w Zarze. Jednego dnia ubrałam się zwyczajnie na małolata dresik adidaski i sportowa kurteczka i byłam odebrać paczki trochę ich było ok 7 i sama z tym byłam na szczęście do auta wiec spokojnie nigdy nie otwieram pudełek w Zarze jakoś tak mam ale do rzeczy, a dwa dni później ta sama obsługa tyle, że ja skromnie powiedziawszy odpicowana bo akurat miałam ważne spotkanie z kontrahentami, makijaż, perfumy, no wszystko ok! I wtedy dopiero się przekonałam jak Panie z Zary patrzą na wygląd! nie ważne ile masz w portfelu i ile chcesz kupić ważne jak wygladasz latały koło mnie jak z jajem mysląłam że mi za przeproszeniem tyłek wycałują a dwa dni wczesniej wielka łaska i jescze ile musiałam czekac aż łaskawie mi je przyniosą
Stary 2013-03-16, 14:26   #3443
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
Zlosnica nie wiem jak panie u Ciebie w Zarze ale ja pytalam ostatnio w swojej co gdybym zgubila paragon, to mi babka wytłumaczyła że mam przynieśc potwierdzenie z banku a jak gotówką to mam im uprawdopodobnic kiedy je kupilam podac date i wtdy one sobie w systemie sprawdza nie wiem czy masz do tego glowe ale warto sprobowac gdyby nikt Ci nie pomogl z paragonem.
Dziękuję za podpowiedź ale niestety płaciłam gotówką i nie jestem w stanie sobie przypomnieć kiedy to było
Stary 2013-03-16, 14:28   #3444
calixto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ZlaZlosliwaZlosnica Pokaż wiadomość
Dziękuję za podpowiedź ale niestety płaciłam gotówką i nie jestem w stanie sobie przypomnieć kiedy to było
w tygodniu się nie zmieścisz? ja bym spróbowała najwyżej Ci odmówią, kto nie ryzykuje ten nic nie ma
Stary 2013-03-16, 14:30   #3445
basia17a
Raczkowanie

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;39801125]Sukienki akurat nie mierzyłam, ale przypuszczalnie przy Twoim wzroście 170 cm będziesz ją miała w tej długości jak modelka. Ja mam 160 cm wzrostu i zawsze sobie dodaję na długości ok. 10 cm - póki co zawsze się sprawdza. Materiał jest taki jak latem w zeszłym roku były spódniczki mini -tulipany w kolorze koralowym i miętowym (dosyć długo były na wyprzedaży po 39 zł, niestety nie mam zdjęcia).
Jeśli chodzi o żakiet, na żywo dużo korzystniej prezentuje się niż na zdjęciu [/QUOTE]

Bardzo dziękuję
basia17a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 14:34   #3446
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...0NA%20PRZODZIE

PROSZĘ

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Solciu niestety muszę się z Tobą zgodzić.

Sama tego doświadczyłam, czasami człowiek ma zły dzień i ubierze się na luzie, bez makijażu i od razu odczuwa się równicę, sama robiłam nawet takie "badanie" na ekspedientkach w Zarze. Jednego dnia ubrałam się zwyczajnie na małolata dresik adidaski i sportowa kurteczka i byłam odebrać paczki trochę ich było ok 7 i sama z tym byłam na szczęście do auta wiec spokojnie nigdy nie otwieram pudełek w Zarze jakoś tak mam ale do rzeczy, a dwa dni później ta sama obsługa tyle, że ja skromnie powiedziawszy odpicowana bo akurat miałam ważne spotkanie z kontrahentami, makijaż, perfumy, no wszystko ok! I wtedy dopiero się przekonałam jak Panie z Zary patrzą na wygląd! nie ważne ile masz w portfelu i ile chcesz kupić ważne jak wygladasz latały koło mnie jak z jajem mysląłam że mi za przeproszeniem tyłek wycałują a dwa dni wczesniej wielka łaska i jescze ile musiałam czekac aż łaskawie mi je przyniosą
Moja koleżanka strasznie też narzeka na Sephorę, przy każdej jednej wizycie traktują ją z góry Pisała nawet wielokrotnie na fanpage'u sephorowym z tym problemem, ciekawe czy kiedyś wreszcie wyszkolą ekspedientki, żeby obsługa była wreszcie na poziomie...

Do czego to doszło, żeby to człowiek musiał się odpicowywać specjalnie na shopping
Stary 2013-03-16, 14:39   #3447
calixto
Zadomowienie

Cytat:
Moja koleżanka strasznie też narzeka na Sephorę, przy każdej jednej wizycie traktują ją z góry Pisała nawet wielokrotnie na fanpage'u sephorowym z tym problemem, ciekawe czy kiedyś wreszcie wyszkolą ekspedientki, żeby obsługa była wreszcie na poziomie...

Do czego to doszło, żeby to człowiek musiał się odpicowywać specjalnie na shopping
dokładnie Masakra ja na zakupy ubieram się jak mi wygodnie, tak jak na spacer a za głowę się łapię czasami jak widzę dziewczyny na 15 cm szpilkach meczą się ale chodzą, cały dzień w Galeri
Stary 2013-03-16, 14:44   #3448
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie Masakra ja na zakupy ubieram się jak mi wygodnie, tak jak na spacer a za głowę się łapię czasami jak widzę dziewczyny na 15 cm szpilkach meczą się ale chodzą, cały dzień w Galeri
Dokładnie. Przecież na zakupy powinno się ubrać wygodnie, żeby szybko i łatwo można było się przebrać i coś przymierzyć, i najlepiej na płaskich butach, żeby nogi nie bolały.

Najlepsze jest to, że rok temu lubiłam się elegancko ubierać, a teraz mój styl ewoluował w bardziej lumpowym kierunku I koniec z miłym traktowaniem przez sprzedawców!
Stary 2013-03-16, 15:22   #3449
scwow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez susse Pokaż wiadomość
Wczoraj zrobiłam kolejne podejście do paska z załącznika, ale znowu stwierdziłam, że ta blaszka jest źle wyprofilowana. Pasek ładnie przylega do ciała a ona tak sterczy. Szkoda. Ma go któraś z Was? Dzisiaj pojadę do Mohito, bo pamiętam, że któraś z Was pisała, że tam są podobne paski.

Siedzę też i zastanawiam się nad naszyjnikiem, widziałyście jakieś jego zdjęcia na osobie?

Ten naszyjnik ma na sobie Kaśka Tusk w poście z wczorajszego dnia -make life easier- przyznam że jest niczego sobie czy ktoś wie jaka jego cena?
Stary 2013-03-16, 15:24   #3450
susse
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scwow Pokaż wiadomość
Ten naszyjnik ma na sobie Kaśka Tusk w poście z wczorajszego dnia -make life easier- przyznam że jest niczego sobie czy ktoś wie jaka jego cena?
129 zł
susse jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości