|
|
#721 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
poza tym myślę, że tydzień bym odpoczęła a później z nudów bym czegoś dostawała.....w poprzedniej ciąży poszłam na zwolnienie lekarskie w 8mym miesiącu i siedząc w domu przerobiłam własnoręcznie stare meble na dziecięce nigdy w ciąży mdłości nie miałam Raz jak miałam grypę żołądkową to cola mi pomogła więc może spróbuj ![]() Cytat:
![]() a powiedzcie dziewczyny czy zdarza Wam się zapomnieć, że jesteście w ciąży? ja sobie takiego stanu z poprzedniej ciąży nie przypominam a teraz jakoś cała ciąża jest w pewnym sensie abstrakcyjna.... tzn czuję się najzupełniej normalnie ![]() i są momenty że zapominam....nie żebym coś niestosownego robiła ale np biegnę po schodach a za chwilę się opamiętuję żeby nie przesadzić ![]() może po wizycie u lekarza bardziej do mnie dotrze
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez e.m.i.l.k.a Czas edycji: 2013-03-15 o 20:57 |
||
|
|
|
#722 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odzew, chyba spróbuje z tymi migdałami
i rzeczywiście jak zjem normalną porcję to mi niedobrze się robi, muszę spróbować z małymi ![]() A z pracą to może wezmę z urlopu np. środę wolną, zawsze jakiś oddech w ciągu tygodnia. Tak robiła moja koleżanka z pracy tylko,że chyba od połowy ciąży a nie na początku i też pracowała do 8 mies.Spokojnej nocy ![]()
|
#723 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
Koala- będzie wszystko dobrze, leż i dużo odpoczywaj Witam nowe koleżanki ![]() Rybka- super to zrobiłaś! ![]() Mam nadzieje,że Pomadka Nam się pojawi na dniach i zaktualizuje pierwszą stronę.Ja wczoraj poległam..., dzień wcześniej nie mogłam zasnąć (o dziwo), a wczoraj mnie tak głowa bolała że już 20:30 zasnęłam, o 5 rano się przebudziłam na siusiu i poszłam dalej spać... do teraz... Chciałam sobie przesunąć wizytę u gina na dzisiaj ale ma wyłączony telefon więc nici z tego muszę jeszcze 3 dni wytrzymać... Co do mdłości to u mnie niestety też są cały czas... wczoraj o 16:00 zjadłam pomidorówkę i później już nic nie mogłam ruszyć... Niedługo się zbieram na jakieś zakupy
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-03-16 o 08:21 |
|
|
|
#724 |
|
Raczkowanie
|
Hej a ja już na nogach, zamiast spać, zamiast odpoczywać
no ale nie mogę, budzę się najwyżej godzinę później niż do pracy i koniec spania. Już zdążyłam wstawić pranie, zasiać rzeżuchę, śniadanie i niedługo na zakupy i spacer.Chyba wiem od czego mnie tak mdli, samopoczucie do pupy i w ogóle...Duphaston...taddd daa to by tłumaczyło, że rano ok, a 3 godz. po tabletce się zaczyna...ech... czytałam w necie, że tak może być. Czyli trzeba będzie to po prostu przeżyć.
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Dzastin pocieszę Cię przejdzie, naprawdę Ja miałam takie dni, że tylko leżałam i mnie mdliło. Ale uspokoi się ![]() Ja czekam na TŻta, przyjdzie z pracy i później jedziemy do znajomych na dwa dni. Mam nadzieję, że dzieciakom spodobają się prezenty. Dziewczynce ( 8 lat) kupiłam pamiętnik, do tego była szkatułka z poztywką i długopis. A chłopcu ( dzisiaj roczek) kupiłam samochód, który ma przyczepę i do niej się wrzuca klocki do odpowiedniego kształtu.
|
#727 |
|
Przyczajenie
|
Witam w ten piękny słoneczny poranek
Nie ma to jak w sobotę w pracy.. Ryba, bardzo dziękuje za tą 1-stronkę, wszystko właśnie wkleiłam. Wczoraj miałam wizytę, wszystko ładnie wygląda,widziałam już zarodek i serduszko, Pan doktor założył mi też kartę ciąży także jestem szczęśliwa. USG pokrywa się mniej więcej z datą OM. ![]() Kolejna wizyta za 3 tygodnie. Życzę Wam przyjemnego weekendu Koala, odpoczywaj słońce |
|
|
|
#728 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomadka super wiadomości!
Dzastin mam nadzieję, że mdłości przejdą ![]() faktycznie pięknie słońce świeci mam nadzieję, że wiosna już się zbliża
|
#730 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam nerwy....chyba juz hormony szaleją...ze wzgledu na moja historie związana z dowiedzeniem się o ciąży to już wszyscy wiedza o moim błogosławionym stanie i wkurza mnie to ...chodzą koło mnie jak obok jajka i caly czas słyszę zrób to zjedz tamto tego Ci nie wolno bo to dla dziecka bla bla bla....halo ja nie jestem inkubatorem!tez tu jestem!
|
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama co jakiś czas wchodzi do pokoju i wciska mi jedzenie na które nie mogę teraz patrzeć, bo mnie mdli ![]() Wita się kolejna przyszła mama |
|
|
|
|
#732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak się ma inny charakter, to są i dobre strony, jak np. tego nie możesz, tamtego też nie, odpoczywaj sobie leniuszkom to pasuje Miki witaj, jakie masz piękne włosy
|
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#734 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Miki
Pomadka świetne wiadomości, gratuluję Ja wczoraj pierwszy raz w ciąży miałam naprawdę mega mdłości i myślałam że będę wymiotować. Wogóle miałam straszną ochotę na kubusia, kupiłam sobie i niestety ale więcej się go nie napiję bo mnie bo nim cofa. Ogólnie zauważyłam że po słodkim piciu mnie strasznie mdli i od razu mam odruch wymiotny, coś strasznego, jedyne co mogę pić teraz to albo woda albo coś gazowanego chociaż wiem tego niestety za dużo nie wolno. My mamy weekend imieninowy, dzisiaj na imieniny do teścia a jutro mojego taty. Idę trochę odpocząć bo wysprzątałam całe piętro w domu i zmęczyło mnie to, nie sądziłam że odurzanie i mycie podłóg może być tak męczące ![]() Życzę pięknej słonecznej soboty, aż się miło robi jak się za okno popatrzy
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj maomami
U mnie niezły sajgon szykuje się. W tym roku kończę studia, bronię magistra. Z Tż jesteśmy ponad 9 lat, ale nie jesteśmy małżeństwem. Planowaliśmy pobierać się dopiero w 2015, a tu wyszło tak, że będziemy musieli załatwiać wszystko w biegu jeszcze w tym roku. Najlepiej tak końcówka lipca lub początek sierpnia żeby jeszcze brzuszek nie był za duży. Wcześniej nie da rady bo moja obrona a i mama ma żałobę do połowy lipca. |
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( Woda , kawa zbozowa , ewentualnie herbata - to wszystko czego jestem w stanie sie napic ! Musze sie pochwalic , kupilam cos w koncu dla mojej dzidzi . Trafilam na promocje i zamiast 120f zaplacilam 40f , wiec nawet sie nie wachalam . A to ze nie warto kupowac do ktoregos tam miesiaca to zabobony ! http://www.myminimonsters.co.uk/imag...s%20Basket.jpg Co myslicie ? Czytalam opinie mamusiek ktore maja i uzywaja i podobno jest ok ;S
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje pewnie na początku listopada, tak przypuszczam. Najbardziej czego mi teraz brakuje to kawy Mam zawsze niskie ciśnienie, czasami migreny, bez kawy nie funkcjonuję. Będę inkę piła, chociaż ona niewiele pomaga.
|
|
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
tez tak mialam z kawa. Pilam tylko jedna dziennie ,ale zmieniajac ja na Inke nie bylam w stanie sie obudzic do konca dnia , no i glowa bolala a przy okazji zaparcia
Teraz daje jedna lyzeczke zwyklej kawy na caly kubek inki i po problemie .
|
#740 |
|
Zadomowienie
|
Jejku ja to chyba wykończę się z tych nerwów. Opowiem Wam wczorajszą moją historię, z której teraz się śmieję, ale wczoraj nie było mi do śmiechu. Dodam tylko, że poprzednią ciążę poroniłam i zaczęło się od malutkiego plamienia. Nie trzeba chyba wyjaśniać, że jestem teraz przewrażliwiona na tym punkcie i co jakiś czas sprawdzam sobie majtaski. No więc idę sobie do łazienki, patrze, a tam małe plamki krwi na bieliźnie.Przed oczami miałam już tylko to co działo się 3 miesiące temu. Zaczęłam płakać... Przyszedł mąż, położył mnie na łóżko, zaczął przytulać, a ja tylko powtarzałam, że znów to samo, że już nie dam rady od nowa tego przezywać. Ogólnie miałam tysiąc myśli. Między innymi takie głupie np. że muszę się ogolić, bo trzeba by jechać do gina. I wtedy ... przypomniałam sobie, że jednak ogoliłam się już rano, zacinając się przy tym soczyście. Znów zaczęłam ryczeć, ale już tym razem ze szczęścia. Mówię Wam wykończę się
|
|
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie zapomne nigdy tego co przeszlam kiedys , ale teraz juz nie lacze tych dwoch ciaz ze soba , i Tobie to przyjdzie z czasem Ja musze niestety leciec do pracy . Poki pamietam !! Dziewczyny ogladacie; O Matko ! na TVN Style ? Super program ciazowy , chyba o 16:00 zobaczcie sobie koniecznie jak nie macie co robic lepszego . Babka mowi co jest prawda co zabobonem i wiele innych ciekawych Milego dzionka ciezarowki )
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
hej ja po wizycie...jest wszystko ok ale serduszka jeszcze nie ma bo za wcześnie...kolejna wizyta 28 marca :d
witam nowe mamusie
|
#743 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe, "jedz witaminy, nie pij alkoholu, jedz ryby...bla, bla, bla", ale chyba nagorsze sa przpowiednie "serdecznych kolezanek" z pracy, ktore opowiadaja mi o tym ile to ich znajome w ciazy przytyly, ze bede wygladac jak balon, a biust bede miala w rozm FF... i ze nawet jesli moja mama nie przytyla po ciazy, to ze mna na pewno bedzie inaczej... ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
bede dzis ogladac z pewnoscia, narazie ide smazyc nalesniki... bo jak nie zjem ich z twarogiem, to oszaleje!! |
||
|
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę Was podczytywać Możesz pić delikatną kawę jeśli masz problemy z ciśnieniem A tak w ogóle wszystkim Wam życzę spokojnych 9 miesięcy ![]() mamusia lipcowa 2012 |
|
|
|
|
#745 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wyliczałaś sobie termin porodu z kalkulatora? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Miłej pracy![]() Cytat:
My już po zakupach... Miałam zamiar sobie kupić buty i coś tam jeszcze a wróciłam z jakimiś bzdetami.... Tortilla do teraz mi się odbija
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||||
|
|
|
#746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To co może drugie? ![]() Patrzyłam te kalkulatory, ale w niemal wszystkich trzeba podać długość cyklu a ja mam nieregularne. Wahają się od 30 do nawet 40 dni. Z testu beta HCG wynika, że to około 4 tydzień http://oi47.tinypic.com/auftlh.jpg A jak Wasze brzuszki? Widzicie już coś? U mnie już chyba widać, chociaż nie wiem czy to nie jest przypadkiem moje sadełko
|
||
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
dzastin u mnie wcześnie bo 5t5d czyli 6tc ....
|
#748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, chcialam kupic jakies ciuchy, ale narazie to chyba nie ma sensu...
|
|
|
|
|
#749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja przyszłam do domu i dobrałam się do allegro; zamówiłam sobie adidasy, tunikę i spodnie dresowe To na pewno mi się przyda
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#750 |
|
Raczkowanie
|
Hej
ja zaczęłam dzień przed 7 - pobudka urządzona przez córkę ![]() Mała daje mi tak popalić, nie da się jej z oka spuścić... a popołudniu miałam taki kryzys - prawie spałam na stojąco. Pomogła kawa i dałam radę tak dobrze, że teraz wszyscy śpią a ja mam przypływ energii
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

bo już myślałam, ze nie dotrwam...masakra czuje się coraz gorzej tzn. do 10.00 mam jeszcze energię, potem masakra...od kilku dni mdli mnie cały dzień
nie mogę jeść nic słodkiego, nawet jogurt jest dla mnie obrzydliwie słodki

i łatwych porodów 

Mama co jakiś czas wchodzi do pokoju i wciska mi jedzenie na które nie mogę teraz patrzeć, bo mnie mdli 
jak się ma inny charakter, to są i dobre strony, jak np. tego nie możesz, tamtego też nie, odpoczywaj sobie