Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-16, 14:13   #4351
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Metropolitan Proszę powiedz coś więcej o tym mierzeniu miednicy. Mierzy się ją na USG czy jak? Bo ja miałam niby ostatnie USG i nikt mi nie wspominał o miednicy A wiem, że to istostna sprawa przy porodzie... Ja mam dość szerokie biodra więc podejrzewam, że miednicę też odpowiednich rozmiarów, żeby urodzić ok 3kg szkraba, ale wiadomo, lepiej mieć pewność

A co do CC to może dobrze, że już teraz wiesz, masz trochę czasu, żeby się z tym oswoić. Najważniejsze, że lekarze wiedzą co robią.

A jak się dziś czujesz? Możesz chodzić czy nie bardzo?

Hump, Joasia i Nuna - dzięki za docenienie moich dzisiejszych zakupów Ja jestem zadowolona
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 14:14   #4352
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Kurde. Pierwszy raz od 3 tyg był spokój na ktg. Dziewczyny sobie grzecznie spały i nie rozrabialy to przyszły pielęgniarki żeby je trochę rozbudzić bo zapis jest płaski... I tak źle i tak niedobrze
Urozmaicają Ci życie
Stary 2013-03-16, 14:16   #4353
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Odp: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
niezła agentka, ja też miałam taką super mamuśke na sali, miała 19 lat i z drugim maluszkiem w ciąży byla, oczywiście co pół godziny na papieroska by siebie i dziecko "dotlenić" no i za nic nie wiedziała kim może być ojciec dziecka no i oczywiście co drugie słowo to przekleństwo ale luz, cieszyłam sie że tylko 4 dni z nią spędziłam

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

wczoraj w nocy pierwszy raz poczułam przepowiadacze, miałam skurcze co 15-30 min tak przez półtorej godz, takie jak na miesiączkę, juz miałam stracha i do szpitala chciałam jechać bo myślałam że rodzę no ale po 3 no spach i prysznicu przeszło, chyba muszę przyspieszyć wizyte do gina i zobaczyć jak tam moja szyjka po tych skurczybykach się trzyma.
Też już miałam te przepowiadacze - ale tylko raz mnie one bolały, parę dni temu, faktycznie tak jak miesiączka, a od tego czasu brzuch mi czasem twardnieje, odczuwam tylko mega napięcie i za chwilę przechodzi... Tłumaczę synkowi, że ma tam wytrzymać jeszcze choć z 6 tyg (do 36)
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 14:17   #4354
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Zamierzałam się dzisiaj wyspać ale oczywiście wujek przyjechał pożyczyć sztućce na imieniny cioci o 8 i mnie obudził. Chyba przez to wstałam bez chęci do życia i jakaś taka blada. Zjadłam śniadanie i leżałam w łóżku do południa...Nawet słonko, które świeci jakoś na mnie nie działa.

Cytat:
Kolejny tekst:
-a ciebie to nie badają na fotelu jakie masz rozwarcie?
-no nie bo to dopiero 29 tydzień
-a skurczy nie masz?
-nie bo to dopiero 29 tydzień
-aha...ja to się nie znam na tych tygodniach. to jeszcze ile do końca?

zabierzcie mnie stąd....albo ją
Chciałam napisac, że wesoło masz z nią, ale później stwierdziłam, że już sama nie wiem czy to jest powód do śmiechu czy do płczu co ona mówi.

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość

co do zgagi... może spróbuj białe bułki, np. kajzerki? dla mnie są zbawieniem, bo nie są kwaśne jak chleb i nie powodują zgagi...
Właśnie chyba odwrotnie. Ja dostałam od mojej gin ulotkę z dolegliowściami i jak sobie z nimi radzić i tam właśnie jest napisane, że białe pieczywo powoduje zgage i powinno się jeść ciemne, żeby jej nie mieć. I u mnie np po kajzerkach jest zgaga.

Cytat:
a dzisiaj pizza na obiad, właśnie mężu jechał zamówić
uwielbiam. A jakoś ostatnio nie mamy za bardzo okazji bo Tż wiecznie w pracy,a dla mnie samej to 1 pizza za dużó.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 14:20   #4355
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Właśnie chyba odwrotnie. Ja dostałam od mojej gin ulotkę z dolegliowściami i jak sobie z nimi radzić i tam właśnie jest napisane, że białe pieczywo powoduje zgage i powinno się jeść ciemne, żeby jej nie mieć. I u mnie np po kajzerkach jest zgaga.
czyli to chyba jednak wszystko zależy od organizmu i jest kwestią indywidualną

Jaś

Edytowane przez joooasia
Czas edycji: 2013-03-16 o 14:24
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 14:22   #4356
nuna2
Zakorzenienie

Justyna G to wybierasz się na imieninki??
Stary 2013-03-16, 14:24   #4357
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Ja ani okien ani za bardzo nie posprzątam.... Ale chociaż może coś popiekę... Uwielbiam
ja mam sernik

Cytat:
Kurde. Pierwszy raz od 3 tyg był spokój na ktg. Dziewczyny sobie grzecznie spały i nie rozrabialy to przyszły pielęgniarki żeby je trochę rozbudzić bo zapis jest płaski... I tak źle i tak niedobrze
nawet Maja nie brykała?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 14:25   #4358
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja mam sernik

nawet Maja nie brykała?
A jadłaś kiedyś może z piernikami z nadzieniem sernik??
Stary 2013-03-16, 14:26   #4359
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie mąż i moja mama zmówili sie przeciwko mnie i mam kategoryczny zakaz mycia okien... pozwolą mi je umyć najwcześniej 7 czerwca, czyli tydzień przed porodem teraz mama je umyje... wcale nie narzekam z tego powodu
Mi okien nie pozwalają myć odkąd mama się dowiedziała, ze w ciązy jestem. To akurat było w tym dniu kiedy myłam okna wiec jeszcze zebrałam opierdziel. Nie wiem ile w tym prawdy a ile zabobona ale podobno się nie powinno bo się wysoko trzyma ręce itd...

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Metropolitan Proszę powiedz coś więcej o tym mierzeniu miednicy. Mierzy się ją na USG czy jak? Bo ja miałam niby ostatnie USG i nikt mi nie wspominał o miednicy A wiem, że to istostna sprawa przy porodzie... Ja mam dość szerokie biodra więc podejrzewam, że miednicę też odpowiednich rozmiarów, żeby urodzić ok 3kg szkraba, ale wiadomo, lepiej mieć pewność
Mi na 2 wizycie położna mierzyła miednice taka specjlaną miarką. Mówiła, że to tak wstępnie i, że jeszcze na pewno będziemy mierzyć. Ale nic nie mówiła o cc czy o sn.

Cytat:
Justyna G to wybierasz się na imieninki??
Ja nie tylko mama. Ja jeżdżę tylko do dziadków, teściowej i rodzeństwa Tż. To są imieniny siostry mojej mamy,a mama mieła 10 rodzeństwa wiec za dużo by tego było.

Laura

Stary 2013-03-16, 14:29   #4360
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Hej. wróciłam z wizyty!
Moje dzieciątko waży już 2300 g
i okazało się dziewczynką
Ja po cichutku liczyłam na drugą córcię, tż pewno wolałby syna, ale mówię mu do 3 razy sztuka kochanie
Gin po pomiarach stwierdził, że w takim tempie 3500 g osiągnie 2 maja i na wtedy ustalił cesarkę . Nie wiem czy nie za pozno
gratuluje córeczki
duża już pannica

he he ..no to nie mów mu tak
bo Ja tak mówiłam i co.... trzeciego chłopca rodzic będe

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Posprzątałam dokładnie 1 pokój, mężuś robi gładzie, i usłyszał pod koniec odkurzania odkurzacz. Oczywiście wystawił głowę z pokoju i na mnie nakrzyczał, że mam siedzieć i takie tam.
Ja już nie mogłam, no i dobrze, że miałam siły bo ile można kogoś prosić o odkurzenie i słyszeć "później, po szlifowaniu" a pokój na 2gim końcu mieszkania. Dodatkowo coś się rozlało na podłogę i takie brudne smugi były na panelach, a pod TV warstwa kurzu, która jak dzisiaj wyszło słońce zadecydowała o sprzątaniu.
Przedpokój niech robi mąż, kanapy i fotele też będzie robić bo turboszczotka już za ciężka, ale do choinki nie wytrzymałam. No i wiem, że ja to zrobiłam dokładniej niż on
Ja też dziś od rana szaleje z porządkami...
cały salon (złączone dwa pokoje) błyszczy
nawet dekoracje świąteczne już zarzuciłam....jestem zadowolona z efektu...długo mi to zeszło ale wole jednak sama to zrobic raz na jakiś czas i wiem że tu i ówdzie pajęczynki nie znajdę...do odsuwania mebli czy sprzętów RTV to oczywiście mój dwu metrowy silny syn został zatrudniony
ale tak pięknie świeci słoneczko że aż się chcę sprzątac...

o ludu
uszykowałam sobie konewkę do podlewania kwiatków
i przyszłam na góre zeby do Was zajrzec
i zaraz miałam podlac kwiatki ..
postawiłam sobie tą koneweczkę koło siebie..
no i do sedna...
Wiko ją dorwał ..nie zauważyłam..ach..wylał wszystką wodę na podłogę i zlizuje teraz ją
no nic..pełen luzik..umyjemy podłogi i na górze..mimo że nie miałam tego w planach hi hi...

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 14:30   #4361
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
czyli to chyba jednak wszystko zależy od organizmu i jest kwestią indywidualną
tak mi się wydaje
Stary 2013-03-16, 14:30   #4362
nuna2
Zakorzenienie

Justyna G ale duża rodzinka
Stary 2013-03-16, 14:35   #4363
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
A jadłaś kiedyś może z piernikami z nadzieniem sernik??
nie, ale brzmi pysznie jak to się robi?

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Mi okien nie pozwalają myć odkąd mama się dowiedziała, ze w ciązy jestem. To akurat było w tym dniu kiedy myłam okna wiec jeszcze zebrałam opierdziel. Nie wiem ile w tym prawdy a ile zabobona ale podobno się nie powinno bo się wysoko trzyma ręce itd...
ręce do góry to raczej przesąd, bo jak mnie żebra bolą to wyciąganie rąk do góry pomaga z myciem okien chyba chodzi o to żeby się nie przemęczyć i nie zachwiać się z zaburzoną równowagą
Stary 2013-03-16, 14:41   #4364
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja mam ten fotelik. tylko siwy i sie zastanawiam czy nie zamienić na niebieski (heavenly blue).
Mi się najbardziej podoba Rocky Mountain, taki masz? On jest uniwersalny i nie za jasny.
Nie pamiętam co dokładnie kupowałaś, ale może mi powiesz czy adaptery do wózka masz jak do MC? Bo jeśli on pasuje na te adaptery to mogę go brać pod uwagę, a jak nie to lipa. Ty będziesz wiedzieć doświadczalnie

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 14:42   #4365
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja tylko szybko napiszę, że Bartuś waży nam już 1,5kg wymiarami idealnie wstrzela się w termin wg om, więc powinien być średniaczkiem o wadze około 3,5kg, wszystko ok i u mnie i u niego
Fajnie, że wszystko u was dobrze
Stary 2013-03-16, 14:44   #4366
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
nie, ale brzmi pysznie jak to się robi?

ręce do góry to raczej przesąd, bo jak mnie żebra bolą to wyciąganie rąk do góry pomaga z myciem okien chyba chodzi o to żeby się nie przemęczyć i nie zachwiać się z zaburzoną równowagą
JA tam nie wiem nie myje. Jak chcą to za mnie robić niech robią. Choć czasem mi głupio jak mama sprząta a ja siedzę,ale np wczoraj bolały mnie plecy jak tylko brałam za mopa.

Nuna chodzi Ci o sernik z piernikami??

Laura

Stary 2013-03-16, 14:49   #4367
karota11
Zadomowienie

Dzień dobry
CHwilkę mnie nei było, a tu tyle stron, ze nadrobić to wyczyn nie z tej ziemi
My rozpoczeliśmy przygotowania cąłego domu na przyjście Maleńkiego i wiosny Sprzątamy wszystkie szafk, szafy,porządkujemy i zaczynamy przyszykowywać wolny pokój, który przeznaczyliśmy dla Małego W następnym tygodniu bedzie malowanie ścian

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a nom ..lada chwila oglosza i ta data 13.03.2013 :P
Papież całkiem sympatyczny siewydaje, a nawet nie przyczaiłam,z e taka data

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
tak was dzisiaj dziewczyny czytam i kurcze większość z was to na prawdę ma już prawie wszystko albo duża większość ja mam termin na 22 maja i w sumie mam tylko wózek i ubranka ale też nie wszystkie ma może kóraś z was zblizony termin i pocieszy mnie ze tez nie ma już wszytskiego przygotowanego????
ja mam termin 23.05. z OM a 10.06. z usg, i ciuszkó to juz mam wszystko, a gadżetów wyprawkowych brak zupełny

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
nam położne kazały wziąć sztućce i kubek i jeśli chodzi o napoje w małych butelkach to najlepiej te z dziubkiem i coś słodkiego na porodówke i 2 osobne torny jedna z dokumentami portfelem i tel a drugą dużą z reszta
moze to głupie pytanie, ale dlaczego w każdej liście jest coś słodkiego do zjedzenia?

Cytat:
proszek licealistów?

W inter march jest promocja na lovele http://promobaby.pl/promocja-12807.html
17,99 za 1,8 kg
a i 5 kg za 39,99
o dobrze wiedzieć, mam nadzieję, ze w niedzielę jak bedę to uda się zakupić :0

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Dobra książka, słuchawki w uszy, dużo snu i odpoczywania - przepis na szpital. Najgorzej jak dziewczyny z sali raczą cię opowieściami z krypty i straszą niepotrzebnie. Ja ograniczyłam odwiedziny do minimum, bo też mnie wkurzało to ciągłe pocieszanie, opowiadanie jak się czuję

I to w Bartochach, na mojej warmińskiej ziemi.
W uwadze za to oglądałam http://uwaga.tvn.pl/414845,reportaze...deo_detal.html
Ile par stara się o dzidziusia, a nie mogą, a tu takie mendy mają i katują. Kroić i solić, zabiłabym dziada!!!!!!!!!! Nawet mój TŻ dyskretnie łezkę uronił nad maluszkiem.

za kolejny tydzień. Maluchy szaleją, oj szaleją. Bartula jest na etapie rozpychania, czasem jakaś bliżej nieokreślona kulka wystaje z brzucha. Słodziak mój

Ciasto mniam. Ja ostatnio zrobiłam czekoladowy suflet, co prawda nie odważyłam się na płynny środek ( bo surowe jajo), więc trzymałam zamiast 14 minut, 20. Tż stwierdził, że czuje się jak w jakieś restauracji . Teraz chyba zdecyduje się zrobić creme brulee, a co? Za dużo oglądam Przepisu na życie

Ja w 32 tc mam tez łożysko II stopnia, gin powiedział, że jak najbardziej odpowiada wiekowi ciąży. A to znalazłam w necie i przytaczam wypowiedź:
"... II stopień jest charakterystyczny dla trzeciego trymestru ciąży i nie jest to absolutnie żadna nieprawidłowość!! Niektórzy mają II już od 25 tygodnia i też wszystko jest ok.
Na samym początku łożysko ma stopień 0, od połowy ciąży powinno mieć już I, trzeci trymestr II i potem okolice terminu III - no ale to wszystko też na pewno zależy od konkretnego lekarza i jego 'skali ocen'. Niektórzy uznają, że jest jeszcze stopień IV"

Nie ma się co denerwować na zapas!

Bujak superowy. A ja kupiłam z fp 3w1 do 18 kg. Miejmy nadzieję, że się przyda. Dzisiaj przyszła mi zabawka na wózek - sprężyna żyrafka. Jestem bardzo kontenta Aaa i zamówiłam wczoraj bezdotykowy termometr beurera z grupona.
Tez oglądałam ten grupon, myślałam,z e ten termometr 69zł,a le nie oczywiście prawie 2 razy tyle i zrezygnowałam

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Synków coraz więcej gratulacje
jak pobierałąm krew w czwartek to pielęgniarz mi mówi, ze chyba wojna bedzie bo tyle chłopców się rodzi ;/

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
u nas jednak najbardziej popularne na forum to Kubuś bo z tego co kojarze to chyba cztery z nas bedzie miało synków o tym imieniu ja chciałam zmienić na Miłosz zeby było mniej popularne ale raczej zostanie Kubuś
U mnie też propozycją nr.1 jest Kubuś

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No to skoro temat imion to my rozważaliśmy 3:
Damian, Darek i Daniel, póki co stanęło na Darku, więc Jenny, proszę dopisz pierwszego tutaj Dareczka

Axella gratuluję wyników

A to zdjęcie to nieco hardcore i przyznam szczerze, że biedne to dzieciątko, bo ono już w ogóle przeżyje szok jak nagle rozetną ten worek.
Damian i Daniel, tez moje typy, a Dareczek napewno bedzie oryginalny
Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Włączyło mi się dziś na rymy i wymyśliłam parę propozycji na temat nowego wątku

1. Porodów nadchodzi czas co przeraża każdą z NAS!
2. Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy
3. Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko

Uciekam na miasto Buziaki
dobra wena

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
A to moje zakupy z allegro (kupiłam już dawno, ale nie miałam czasu zrobić foto ) oprócz ostatniej fotki, bo rampersik kupiony chyba za 3-4 zł w tesco

Body z muszką myślałam, żeby wykorzystać może na chrzciny (ma rozmiar 74), ale ostatnio kombinowaliśmy czy jednak chrzcin nie zrobić pod koniec czerwca i wtedy rodzina z Wro przyjechałaby na chrzciny, pobyli trochę u nas, bo potem w kolejną sobotę mój brat ma wesele No ale jeszcze zobaczymy...
Body z muszką jest przeurocze
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 14:51   #4368
pawie_oczko
Wtajemniczenie

A ja się witam sobotnio

Miał być kocyk na wczoraj ale krawcowa odłożyła sobie w złe miejsce moje materiały i zapomniała zrobić Tak więc najprawdopodobniej we wtorek go teraz odbiorę

Ale pocieszyłam się w sklepie z herbatami sypanymi na wagę teściowa robi jutro imieniny więc kupiliśmy jej taki czajniczek-podgrzewacz, do którego można wkładać świeczkę, kubek do ziółek i zapas owocowych herbatek... Sprzedawca odsypał mi za darmo herbatkę uspokajającą z melisą, pomarańczą i czymś tam jeszcze jest przepyszna Ostatnio też jak byliśmy po wizycie uczcić dobre wyniki to dostałam za darmo sałatkę i szarlotkę żeby nam się nie nudziło przy czekaniu na zamówienie , więc nie wiem jak u Was ale ostatnio spotykam się z uprzejmością ze względu na brzuch
Stary 2013-03-16, 15:02   #4369
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
O fuj

Aaaa i zapomniałam wam przekazać tekstu dnia mojej mariolki. Otóż ona dziś dopiero dowiedziała się że ciąża trwa 40 tyg. Nigdy się tym nie interesowala bo tylko mówiła: oby tylko zdrowe było (nie wiem co ma piernik do wiatraka ) no i ona w sumie to nie wie w którym jest teraz tygodniu. Chyba 39...

Oraz tekst chyba bardziej przerażajacy niż śmieszny. Nadal nie wiadomo czy jej synek przeżyje. Ona to ogólnie nic nie wie. Gdzie i czy będzie operowany i ogólnie to za bardzo nie wie co to za wada.
Ale trochę inaczej do tego wszystkiego podchodzi bo w domu czeka na nią pierwszy syn
Powiedziała to tak bardzo 'normalnie' że aż mnie zmrozilo.
Cytat:
Aż sama prawie ! Uważaj na siebie kobito i zdecydowanie odpuść sobie te porządki. Jak sama mówisz i tak będą zbyt zmęczeni jak wrócą po cąłym dniu na budowie.

Wiesz co, tak patrzę na te dwa foteliki i na Twój wózek i jak dla mnie to oba pasują. A nawet nie wiem czy ten szary nie pasuję bardziej, bo Wasz granat wózka jest zgaszony i ten niebieski fotelik jest zbyt żywy, zupełnie inna tonacja kolorów. Za to zgaszony granat z tym szarym bardzo fajnie ze sobą współgrają Ja bym już zostawiła tak jak jest I zobacz, dzięki upartości Twojego męża macie najbezpieczniejszy fotelik na rynku

W pierwszej chwili pomyślałam, że zalałaś ten tel podczas jednej z wizyt w toalecie

Wklejam Wam zakupy. Tak jak mówiłam nie jakaś rewelacja, ale większość po 1pln Na ostatnim zdjęciu z dzieciaczkowymi łupami są rzeczy na ok rok-1,5, ale spodobały mi sie
Dla mnie sweterek i płaszyk - każde 4pln Sweterek układa się pięknie na brzuszku i jest milusi. Płaszyk jest za szeroki w ramionach i to dośc widocznie, ale w brzuszku mam tylko troszeczkę luzu więc już innego szukać nie będę. Na ten miesiąc, półtora nada się akurat
trzeba sie czasami tego mezula mojego jednak słuchać może i ma on gust w koncu połowe kolorów do mieszkania wybierał i nawet ładnie to wygląda
A co do ciuszków tanioszka fajne łowy. A gdzie polowałas?
Mi by się jakiś płaszczyk przydał.. chyba, że od mamy pożyczę

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 15:03   #4370
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy

Cytat:
O fuj

Aaaa i zapomniałam wam przekazać tekstu dnia mojej mariolki. Otóż ona dziś dopiero dowiedziała się że ciąża trwa 40 tyg. Nigdy się tym nie interesowala bo tylko mówiła: oby tylko zdrowe było (nie wiem co ma piernik do wiatraka ) no i ona w sumie to nie wie w którym jest teraz tygodniu. Chyba 39...

Oraz tekst chyba bardziej przerażajacy niż śmieszny. Nadal nie wiadomo czy jej synek przeżyje. Ona to ogólnie nic nie wie. Gdzie i czy będzie operowany i ogólnie to za bardzo nie wie co to za wada.
Ale trochę inaczej do tego wszystkiego podchodzi bo w domu czeka na nią pierwszy syn
Powiedziała to tak bardzo 'normalnie' że aż mnie zmrozilo.

ja nie wiem skąd się tacy ludzie biorą
Stary 2013-03-16, 15:08   #4371
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Mi się najbardziej podoba Rocky Mountain, taki masz? On jest uniwersalny i nie za jasny.
Nie pamiętam co dokładnie kupowałaś, ale może mi powiesz czy adaptery do wózka masz jak do MC? Bo jeśli on pasuje na te adaptery to mogę go brać pod uwagę, a jak nie to lipa. Ty będziesz wiedzieć doświadczalnie
właśnie ten mam, mi się on jakoś niepodoba bo nie pasuje do mojego radosnego usposobienia ja bym sobie walneła turkusowy albo soczyście zielony
ale wielu osobom się tu podoba to będzie go może latwiej sprzedać jak już nie będzie potrzebny

Wojtek
Stary 2013-03-16, 15:09   #4372
pawie_oczko
Wtajemniczenie

kalka - za córeczkę
Stary 2013-03-16, 15:10   #4373
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
moze to głupie pytanie, ale dlaczego w każdej liście jest coś słodkiego do zjedzenia?
to tak jak z braniem batona w góry przydaje się zastrzyk energii jak już jesteś wyczerpana.. przynajmniej tak to sobie tłumacze

Wojtek
Stary 2013-03-16, 15:10   #4374
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Aż sama prawie ! Uważaj na siebie kobito i zdecydowanie odpuść sobie te porządki. Jak sama mówisz i tak będą zbyt zmęczeni jak wrócą po cąłym dniu na budowie.

Wiesz co, tak patrzę na te dwa foteliki i na Twój wózek i jak dla mnie to oba pasują. A nawet nie wiem czy ten szary nie pasuję bardziej, bo Wasz granat wózka jest zgaszony i ten niebieski fotelik jest zbyt żywy, zupełnie inna tonacja kolorów. Za to zgaszony granat z tym szarym bardzo fajnie ze sobą współgrają Ja bym już zostawiła tak jak jest I zobacz, dzięki upartości Twojego męża macie najbezpieczniejszy fotelik na rynku

W pierwszej chwili pomyślałam, że zalałaś ten tel podczas jednej z wizyt w toalecie

Wklejam Wam zakupy. Tak jak mówiłam nie jakaś rewelacja, ale większość po 1pln Na ostatnim zdjęciu z dzieciaczkowymi łupami są rzeczy na ok rok-1,5, ale spodobały mi sie
Dla mnie sweterek i płaszyk - każde 4pln Sweterek układa się pięknie na brzuszku i jest milusi. Płaszyk jest za szeroki w ramionach i to dośc widocznie, ale w brzuszku mam tylko troszeczkę luzu więc już innego szukać nie będę. Na ten miesiąc, półtora nada się akurat

Ash, fajnie, że dla siebie też coś znalazłaś
A ciuszki za darmo,te bodziaki wyglądają na śnieżnobiałe i ten lawendowy sweterek jest przepiękny.
Stary 2013-03-16, 15:15   #4375
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Ash - śliczności ciuchowe, szczególnie bluzeczka w sowy i te sukieneczki

Cloche - fajnie, że rodzina męża chce pomóc ale Ty się nie przemęczaj pod żadnym warunkiem, Chęci chęciami a możliwości możliwościami, choć ja sama może nie jestem najlepszą osobą do dawania takich rad, bo nie potrafię usiedzieć na tyłku, ale jak robi Ci się tak słabo to musisz obowiązkowo a nas na budowie przysypało i to tak konkretnie, że żaden quad nie był wczoraj w stanie podjechać pod dom... na szczęście wylewki zrobione tydzień temu już sporo podeschły no i cały czas palimy w domu i jest ciepło, ścieżkę do domu odśnieżył dopiero dziś małż z moim tatą
Stary 2013-03-16, 15:22   #4376
maarchewka
Zakorzenienie

A z tą za ciasną miednicą to mi troche cwieka zabiłyście..
Moja bratowa ma 150 i z 40 kg żywej wagi i raczej wąziutkie biodra.. w ogóle jest wąziutka i normalnie sn rodzila.. Ciekawe jak oni to mierzą i od czego dokładnie to zależy??

Wojtek
Stary 2013-03-16, 15:31   #4377
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
trzeba sie czasami tego mezula mojego jednak słuchać może i ma on gust w koncu połowe kolorów do mieszkania wybierał i nawet ładnie to wygląda
A co do ciuszków tanioszka fajne łowy. A gdzie polowałas?
Mi by się jakiś płaszczyk przydał.. chyba, że od mamy pożyczę
No widzisz, pochwal męża od koleżanek z wizażu

A na ciuszki poszłam na Wiatraczną. Tam w około ronda jest chyba z 7 lumpeksów. Dziś i tak zwiedziłam tyko 4 bo już siły nie miałam. Ale jak na Warszawę to byłam pod wrażeniem i cen i ilości sklepów.

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
A ja się witam sobotnio

Miał być kocyk na wczoraj ale krawcowa odłożyła sobie w złe miejsce moje materiały i zapomniała zrobić Tak więc najprawdopodobniej we wtorek go teraz odbiorę

Ale pocieszyłam się w sklepie z herbatami sypanymi na wagę teściowa robi jutro imieniny więc kupiliśmy jej taki czajniczek-podgrzewacz, do którego można wkładać świeczkę, kubek do ziółek i zapas owocowych herbatek... Sprzedawca odsypał mi za darmo herbatkę uspokajającą z melisą, pomarańczą i czymś tam jeszcze jest przepyszna Ostatnio też jak byliśmy po wizycie uczcić dobre wyniki to dostałam za darmo sałatkę i szarlotkę żeby nam się nie nudziło przy czekaniu na zamówienie , więc nie wiem jak u Was ale ostatnio spotykam się z uprzejmością ze względu na brzuch
No ja gratisów raczej nie dostaję, ale ludzie są na ogół bardzo mili

A z krawcową to bym się w takim układzie targowała, skoro tak o Tobie zapomniała
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 15:38   #4378
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

już mi lepiej i się nie przemęczam sortuję tylko stosy papieru itp. - wszystko na siedząco, więc mam kanapę pod sobą i w razie wu od razu nóżki do góry poczułam się tak dobrze, że nawet ciasto upiekłam, o!!!

a zakupy ci się udały! aż mi się córci zachciało (nie że teraz zaraz, niech będzie potem, młodsza siostrzyczka dla księciunia )
Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
no i są newsy...nie wiem czy dobre, czy złe...ale... będę mieć cc. Ze względu na rozmiary miednicy, która mi dzisiaj została pomierzona nie ma szans na to , żebym urodziła naturalnie, zwłaszcza, że już miałam jedną cesarkę... W sumie to nie wiem, może to i lepiej, przynajniej nie bedę żyć w niepewności, jak będzie wyglądał mój poród. No i nie będzie bólu porodowego... ale jeszcze muszę się przespać z ta informacją, bo na razie nie wiem co myśleć o tym. Jutro zobaczę też co mi mój gin powie, bo dzisiaj była położna i ginka, która jest dyrektorem tej porodówki, podobno ma to z nim skonsultować... zobaczę co on jutro też powie.
w niektórych sytuacjach - na przykład takiej jak twoja - cc jest sto razy bezpieczniejszym wyjściem, no i jak już się na nią nastawisz i operacja będzie przygotowana, to też inaczej niż takie cięcie na szybko więc chyba ogólnie rzecz biorąc to dobra informacja.
Cytat:
cloche to lepiej nie chodź za bardzo nigdzie sama... Uważajcie na siebie a sprzątanie olej- nie dasz rady to nic się nie stanie
Chyba dziś coś z cisnieniem bo mi się słabo w łóżku zrobiło
możliwe, że u ciebie z ciśnieniem coś się porobiło, bo tak w łóżku żeby słabo było to nie bez powodu... u mnie to spowodowane stanowczo zbyt częstym porannym kucaniem i schylaniem się... chyba chciałam za dużo na raz zrobić rodzinka dała mi nakaz odpoczywania, a sami zasuwają na budowie jak mróweczki... kochani są strasznie! na obiad zjedliśmy wszyscy po kebabie
Cytat:
ja się z mężem podzielę oknami - to co jestem w stanie przetrzeć sama to zrobię, a resztę zostawię jemu
to brzmi jak podział majątku przy rozwodzie
Cytat:
no i weź tu dogodź tym pielęgniarkom...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 15:39   #4379
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej. wróciłam z wizyty!
Ja po cichutku liczyłam na drugą córcię, tż pewno wolałby syna, ale mówię mu do 3 razy sztuka kochanie
Gin po pomiarach stwierdził, że w takim tempie 3500 g osiągnie 2 maja i na wtedy ustalił cesarkę . Nie wiem czy nie za pozno

Cytat:
jutro mężu ma imieniny i mam pomysł co upiekę, aż mi ślinka leci http://niebieskapistacja.blox.pl/201...uskawkami.html takie właśnie ladne truskawki w lidlu są

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ech, ale pokaz zrobiłam......
przyjechała rodzina małża, żeby mu trochę pomóc na budowie. w mieszkaniu bałagan, więc od 8mej rano coś próbuję ogarnąć... średnio wychodziło, no ale się nie poddawałam. i siedzieliśmy wszyscy przy stole, a ja czułam, że zemdleję... już 3ci raz dzisiaj. tylko że wcześniej jakoś mogłam szybko legnąć na chwilę. a teraz od stołu nie zdążyłabym....
no i tylko męża za rękaw zdążyłam pociągnąć i ...
hemoglobinę mam super, ale ciśnienie jakieś niskie. jednak zazwyczaj te 90/60 mam, a to powinno wystarczyć czemu mi tak spada czasem to już nie wiem...
no w każdym razie kawusię małż mi zrobił - w takiej sytuacji obowiązkowo z kofeinką i już jestem na chodzie. mam nadzieję, że już cały dzień wyrobię
Biedna!
Leż i odpoczywaj. No i uraczaj się kawką ile wlezie

Cytat:

Super!

Cytat:
Może to cisza przed burzą była

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
A ja się witam sobotnio

Mi się niestety ani razu nie zdarzyło żeby ktoś mnie nawet w kolejce przepuścił, a brzuchol widać. Dzisiaj np, przede mną w kolejce do rejstracji na badanie stało ok 30 osób. Chodziłam w tą i z powrotem żeby nie mdleć (w tym czasie mama stała), wszyscy się gapili na brzuszek, bo zdjęłam kurtkę, ale nikt nie zaproponował że mi ustąpi miejsca...
No nic, wytrzymałam, więc się nie bulwersuję, ale nie powiem, że jakoś miło mi było...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 15:42   #4380
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
E tam, mój jest od początku na każdej wizycie głową w dół. W ogóle gin mnie bada ostatnio i mówi, że szyjka długa, zamknięta, dziecko ułożono główkowo. On go tam czuje przy badaniu?
Dzisiaj kończymy 26 tc.
podobno można wyczuć ale myślałam że to juz w takiej konkretnie zaawansowanej ciąży
za 26tydzień

Cytat:
Hej. wróciłam z wizyty!
za wizytę i za ustalenie terminu. Wybraliście już imię dla córeczki?

Cytat:
za zakupy, same śliczności
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości