|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Dzień dobry
TŻ każe mi się od razu żegnać, ale ...![]() Cytat:
![]() Brak mi słów normalnie. Przykro mi, że musisz przechodzić przez takie coś. Moi coś tam pomarudzili, że "miała być" dziewczynka, ale słyszałam to raptem kilka razy i zawstydzali się po moich uwagach... Cytat:
Nawet jak płacze ![]() Masz taki brzuch jak ja Czyli BARDZO ŁADNY ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39799600]Ita nie przejmuj się w ogóle, a nawet im powiedz, że wcale nie muszą synka oglądać jak im nie pasuje... i nie życzysz sobie tego rodzaju tekstów, przecież takie zachowanie jest chore !!![/QUOTE] Dokładnie!! Aż się denerwuję jak to czytam Cytat:
Uciekam na zakupy, otworzyli u nas Real i jedziemy obczaić ![]() Poza tym u nas w planach na dziś- sprzątanie pokoiku Kuby Uciekam, miłego dnia A dla Ciebie Karolajn - najwspanialszego dnia życzę!! Ahh na pewno taki będzie Postaraj się nie stresować i nie zwracać uwagi na wpadki, bo tych nie da się uniknąć
|
|||
|
|
|
#3122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak chcą dziewczynkę to niech sami się wezmą do roboty. .---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Oj..nawet się nie przywitałam. ![]() Witam się z wami w słoneczną i dość zimną sobotę !!!
|
|
#3123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepiej owocowymi ![]() Aaa Karolajn wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! By ten dzień był dla Was najpiękniejszym i niezapomnianym dniem w życiu. Abyście przez całe swoje życie byli w siebie wpatrzeni i szczęśliwi. Miłości i wytrwałości!!! |
|
|
|
|
#3124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 25 tc.Od około 30 tc ruchy dziecka sa bardziej regularne i mozna już zacząć liczyć ![]() Dziewczyny jeżeli mogę coś szczerze napisać, to ja wiem, że każdy ma jakieś ,,preferencje" co do płci dziecka. Ja w pierwszej ciąży bardzo chciałam mieć chłopca, zresztą wszyscy mowili, że na bank chłopiec bo bardzo ładnie wygladałam. I tak jakos wbiłam sobie do głowy chłopca. Jak na usg lekarz w 20 tc powiedział, że dziewczynka to byłam bardzo zawiedziona. Przez 2 dni chyba nawet płakałam. I tak jakos trudno mi się było przestawić. I jak już z czasem oswoiłam się że nosze pod sercem córeczkę i pokochałam Lenkę ,,na nowo", ona niespodziewanie umarła wiecie jakie później miałam wyrzuty sumienia, że może ona przez pewien czas czuła mój smutek z powodu tego że nie jest chłopcem????? dlatego naprawdę, pleć nie jest ważna, najważniejsze jest zdrowie i życie tego cudu który nosimy pod sercem. Nie warto się przejmować rodzina, znajomymi czy im się ,,podoba" płeć naszego dziecka czy nie. Najważniejsze, że my je kochamy bez względu czy jest chłopcem czy dziewczynką![]() Teraz nie nastawiam sie na pleć, jestem tylko ciekawa co tam mnie kopie i modle się, żeby tym razem wszystko skończyło się szczęśliwie. Sory za te wypociny ale jakoś mnie tak naszło. |
|
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
Moze zrobmy jakeis przywitanie Karolajn w klubie?? mysle ze nei bedzie nadrabiac po weselichu tych setek stron z weekendu,a w klubie by miala niespodzianke
tylko co? |
|
|
|
#3126 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Jakie piekne sloneczko dzis za oknem ![]() Wczoraj bylam na pobraniu krwi i dostalam komplement od pani ktora ja pobierala - ze juz dawno nie widziala tak usmiechnietej i milej kobiety w ciazy jak ja Pytalam sie jej ja bedzie wygladalo to badanie z glukoza to powiedziala ze mam byc punktualnie o 7 moge sobie wziac cytrynke i uzbroic sie w cierpliwosc bo bedzie trzeba siedziec 2 godziny na poczekalni. Wieczorem chcialam nadrobic to co popisalyscie ale sen byl silniejszy wiec bede podczytywac dzis ![]() Milego dnia
|
#3127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I jednego nie da się ukryć... Milenka będzie Słodka Królewną ![]() I wbrew pozorom polecam zakupić kilka "większych" ubranek od razu
|
|
#3128 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Malinka: bardzo fajne ciuszki
)) ja od stycznia nic nie kupiłam... mąż dzisiaj mnie zagania aby posegregować i pospisywać to, co już mamy i dostaliśmy - bo cała walizka stoi... ale jak patrzę na wasze zakupy to mi się chce iśc do sklepu!Cytat:
człowiekowi potem buzia sama się uśmiechaCytat:
a co do wypocinek, to pisz pisz... po to jesteśmy aby poczytać, przytulić
|
|
#3131 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Karolajn- wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!! Aby słoneczkoświeciło Ci całe życie tak jak dzisiaj! Gratuluje mamusią rozpoczęcia nowych tygodni ![]() Cytat:
Cytat:
Zrobiłam babeczki z ciasta francuskiego z malinami- spaliłam tak, że nic w domu nie widziałam
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-03-16 o 13:13 |
|||
|
|
|
#3132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zdaję sobie sprawę i dlatego właśnie mam już jedno "większe" - pszczółkę ![]() Muszę trochę więcej z krótkim rękawkiem zakupić bo przecież w lato rodzimy i nie chcę żeby moje dziecko się uprażyło zbytnio a zdecydowana większość dotychczasowej garderoby Milenkowej jest z długim rękawem.Po niedzieli znów jej coś kupię ![]()
|
|
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3134 |
|
Wtajemniczenie
|
a my wczoraj bylismy ogladac wozki
![]() no wiec babka polecila, zeby rozgladac sie za wozkiem z duza gondola bo zima przesadzac dziecko w spacerowke to za wczesnie ![]() no wiec mam typy: perso Laret perso perso jedo fyn memo sa one z skretnymi, pompowanymi kolkami, maja duza gondole ![]() i teraz zastanawiam sie nad kolorystyka, na poczatku chcialam granatowy ale urzekły mnie kolory bez/ braz co myslicie?http://wspb.home.pl/tako/index.php?o..._category_id=9 http://wspb.home.pl/tako/index.php?o..._category_id=8 http://www.jedo.pl/pl/#/fyn/memo/ ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Karolajn sto lat! sto lat! niech zyje, zyje nam! niech zyje nam
|
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39797590]karolaina trzymam kciuki zeby wszystko przebieglo bez wiekszego stresu i z usmiechem na ustach
slonce swieci bedzie cudnie! lachryma wszystkiego urodzinowo najlepszego!!! u nas pogoda cudna, dzisiaj chlopcy maja rajd wiec jedziemy nad odre sie scigac, a jutro idziemy z TZ na kolacje do Amalfi ( najlepsza wloska knajpka we wrocku) a potem do opery pierwszy raz od chyba 20 lat zobaczymy czy damy rade[/QUOTE]Również polecam Amalfi i na rynku Pod papugami macie jeszcze jakieś fajne knajpki/restauracje wypróbowane? (we wro) ?
|
|
|
|
#3136 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bałam się po nałożeniu, że żelatyna poskleja mi chamsko włosy i później będę się męczyć spłukując ją, ale nie.. bardzo ładnie i szybko zeszła Włoski rzeczywiście puszyste, miękkie i błyszczące i chyba nie będę ich dzisiaj lakierem utrwalać Poza tym łatwo nadało się im kształt na okrągłą szczotkę..współpracowały i nie są przyklepane u nasady ![]() Ja kupiłam opakowanie 50g żelatyny, to połowę z niego wymieszałam z gorącą wodą...tak na oko ilościowo.. Wymieszałam, ostudziłam i do ciepłej mieszanki dodałam odżywki..też na oko.. powyciskałam trochę więcej niż przy codziennej pielęgnacji plus dolałam troszkę maseczki z tej samej serii (Alterra granat i aloes). Dzięki odżywce cała mieszanka całkiem przyjemnie pachniała ![]() Cytat:
za tydzień!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na szczęście upilnowałam żelatynę i mi nie stężała ![]() Powodzenia na zakupach Ja planuję poskładać wreszcie ciuszki Lola do jego komódki. Póki co leżą w siatach i torbach papierowych, tak jak je kupiliśmy czy dostaliśmy ![]() A za chwilkę wychodzimy z mężem do Tesco po różowe winogrona z promocji i pierogi ruskie na szybki obiad.. a później do Polo wysłać lotto. Przy okazji wyprowadzimy Lola na spacerek
|
||||
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Łączę się w pytaniu Małej czarnej....kolejny raz Cię wywołujemy ŻABOOOO GDZIE TY SIE PODZIEWASZ, MY SIĘ MARTWIMY....ROCKYYY heloooo!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawde swietny Sluchajcie, udalo mi sie znalezc materac do mojego niestandardowo wymiarowego lozeczka ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Taki dokladnie: http://www.mothercare.com/Mothercare...efault,pd.html
|
|
#3139 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Wpadłam się przywitać Byłam dzisiaj na lumpkach i pokupowałam sobie mnóstwo bluzek Opinają się na brzuchu, ale są dłuższe, więc przynajmniej wystawać nie będzie![]() Zapowiedziałam dyrektorce, że od kwietnia idę na zwolnienie, więc będziecie musiały mnie znosić cały czas A teraz biorę się za nadrabianie
|
#3140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() magolina Bardzo współczuję wcześniejszej straty ![]() Kathe Ja ostatnio jestem bardzo beżową kobietą, więc jak dla mnie połączenie beżu i brążu Cytat:
|
||
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
dojdzie kolejna spamiara
)
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
elaine-blath Mi lekarz mówił, że ruchy liczymy od 28tc.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3143 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ogarnęlam nasza górę, teraz Tż jak przyjedzie z zakupów musi tylko poodkurzać i pomyć podłogi bo mnie już brzuch trochę dołem ciagnie
wieczorem mamy gości, zrobię tylko sałatke grecką i zamówimy pizze![]() Cytat:
![]() Cytat:
cena faktycznie okazyjna.idzia no niestety
|
||
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane żabeczki
Właśnie wróciłam ze szpitala.Już jest ok. W środe popołudniu od rana silniej niż zwykle pobolewało mnie w podbrzuszu i popołudniu zauwazyłam ten podły śluz zabarwiony na brązowo.Zadzwoniłam do swojego gina i ten kazał mi pojechać na IP.Zostałam na obserwacji....Az do dziś do 10.00. Ale juz wszystko sie uspokoiło,usg potwierdziło ze Laura to na 100% córeczka i nie ma wacka ![]() Strasznie mi miło ze sie o mnie martwiłyście Uwielbiam Was Musze koniecznie zakupic jakiego fona z dostępem do neta zeby miec dostep do wizażu.Ale juz jestem i powoli wróce do spamerstwa Chciałam jakos wejsc na neta ale zawsze jak juz miałam plan to Tż-a ze swoją zabawką przy mnie juz nie bbyło bo zdążył sie do domku wybrać...Ogolnie ciesze sie ze martwiłyście sie Moje kochane ![]() Zajrze pozniej albo jutro bo musze sie ogarnac.Dawno mnie w domku nie było ![]() Miłego dnia żabki
|
#3145 | |
|
Konto usunięte
|
Hej.
My z TŻem po wizycie na pogotowiu zębowym :/ Chłop mi się zawsze tak załatwi, że jest tam w ostatnim momencie No i oczywiście rwanie, antybiotyk, teraz śpi biedaczek... Cytat:
Dlatego, choć rozumiem, że ktoś ma "preferencje" - przecież można marzyć o córeczce czy synku, nie rozumiem i nie toleruję takiego zachowania "szkoda że nie chłopak/dziewczynka", a już to co Ita pisze o swojej rodzince, to mi się włos jeży.... Rocky ale nas nastraszyłaś!!!!!!!! Ale UFFFF że wszystko OK...... |
|
|
|
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boszeee dobrze, ze wsio ok, długo Cię trzymali, ale nie ma co, lepiej skontrolować...powiedziel i przez co taka wydzielina?SUPER< że wszystko dobrze UFFF!!! Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-03-16 o 15:14 |
|
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Perse: tak to chyba z facetami jest... trochę tchórze:P szczególnie jeśli chodzi o dentystę.
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
Rockyyy
Kamień spadł mi z serca, super że wszystko dobrze i że Laura pozostała Laurą
|
|
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39803185]Hej.
My z TŻem po wizycie na pogotowiu zębowym :/ Chłop mi się zawsze tak załatwi, że jest tam w ostatnim momencie No i oczywiście rwanie, antybiotyk, teraz śpi biedaczek... Oczywiście masz 100% racji. Dlatego, choć rozumiem, że ktoś ma "preferencje" - przecież można marzyć o córeczce czy synku, nie rozumiem i nie toleruję takiego zachowania "szkoda że nie chłopak/dziewczynka", a już to co Ita pisze o swojej rodzince, to mi się włos jeży.... [/QUOTE] z facetami...to teraz będzie "umierał" kilka dni bo pewnie bedzie bolało:/ |
|
|
|
#3150 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
No dostał antybiotyk, zostawiam mu na stoliku Ketonal Forte i wychodzę, bo mam na dzisiaj plany. Ale rwanie poszło szybko, więc mam nadzieję, że po zejściu znieczulenia nie będzie tak źle. Pewnie odsypia stres... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

TŻ każe mi się od razu żegnać, ale ...

Był też obiecany pokaz kąpieli.. uznaliśmy, że wieczorna kąpiel to cały długi rytuał.. Od rozebrania, nalania wody do wanienki, wykąpania, umyciem ciałka, włosków, suszenia, wysmarowania małej czymś nawilżającym, wyczyszczeniem uszek, oczek, ubranie... a mała przy wycieraniu i ubieraniu tak przeraźliwie płakała..ojoj.. aż ucichliśmy z przerażenia 

Jak chcą dziewczynkę to niech sami się wezmą do roboty.
.

za 25 tc.
wiecie jakie później miałam wyrzuty sumienia, że może ona przez pewien czas czuła mój smutek z powodu tego że nie jest chłopcem????? dlatego naprawdę, pleć nie jest ważna, najważniejsze jest zdrowie i życie tego cudu który nosimy pod sercem. Nie warto się przejmować rodzina, znajomymi czy im się ,,podoba" płeć naszego dziecka czy nie. Najważniejsze, że my je kochamy bez względu czy jest chłopcem czy dziewczynką

wieczorem mamy gości, zrobię tylko sałatke grecką i zamówimy pizze
No i oczywiście rwanie, antybiotyk, teraz śpi biedaczek...