|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
z bobovity po 4 mc u nas w jednym rossmanie maja WSZYSTKIE smaki jakie istnieja i tylko w tym jednym nigdzie nia ma takiego wyboru
|
|
|
|
#2432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z puszki dałam, ale pogotowałam go razem z warzywami trochę. Pyszna wyszła. Pewnie piwko, bo ja innych alkoholi to nie bardzo. Cytat:
Melcia ma chyba najwięcej ząbków na wątku, nie?Dziękujemy bardzo za życzenia i gratulacje A rok temu nad morzem było tak: dla kontrasu do zdjęcia Kraven
|
||
|
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: cudnie idą!
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo dla Melci za 3 ząbek
|
#2436 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
jednak pojechałam dziś prywatnie do lekarza bo katar Leny nie dawał mi spokoju. okazało się, że słusznie bo Lenę dopadła infekcja wirusowa i jeszcze dzień, dwa i mogłoby przejść na oskrzela pomału mnie już rozkłada, mąż też zaczyna narzekać na ból gardła ![]() póki co leczymy się w domu, mam komórkę do pediatry i w razie pogorszenia mam dzwonić o każdej porze. Cytat:
dziękuję, będę tak psikać. wczoraj tylko raz użyłam bo się bałam... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- i jeszcze słówko o chrupkach kukurydzianych ![]() poczytałam jak Wasze dzieci pięknie wcinają chrupki więc spróbowałam i ja ![]() Lena wzięła jedną w rączkę i hop prosto do buzi, patrzę a ta w 5 sekund odgryzła ok1,5 cm chrupki ![]() no nic, szybko wyjęłam i próbuję podać drugi raz a ona znowu to samo, tyle że odgryzła więcej póki co koniec przygody z chrupkami |
||
|
|
|
#2437 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
![]() To ja dzisiaj po raz pierwszy tutaj dopiero. ![]() Wszystkiego najlepszego dla Mateuszka, Szymka, Milci oraz Antka!!! Cytat:
![]() Cytat:
Wpadaj do nas częściej. ![]() Cytat:
Super!!! Mimo tego śniegu wszędzie dookoła, bardzo Wam zazdroszczę! Cieszę się, że Jasiu tak dzielnie zniósł noc w nowym miejscu. Cytat:
![]() Brawo Melcia! Cytat:
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2439 | |||||
|
Zadomowienie
|
Pół roku... jak to szybko zleciało
![]() Najlepszego dla naszych rówieśników Matiego i Szymka i dla Milki Dzięki Tamlin za przepisy będę miała co jeść na studiach ![]() i piękne powody do świętowania a ja dziś zamiast z dzieckiem to na uczelni Cytat:
i Mikołaja ze świetną czuprynką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
słoiczka nie dojem, a swoje i owszem ![]() we wtorek będę mieć buraki to barszczyk Luci zrobię ![]() a na razie dynia z ziemniakiem swojej roboty
|
|
#2440 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Hej dziewczyny,
Jestem chora, rozłożona totalnie dobrze że mąż jest domu i zajmuje sie mną i małą. Nie mam siły na nic
|
|
|
|
#2441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2442 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
|
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Aga_ton, Lourose dużo, dużo zdrowia dla Waszych rodzin!
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Biedrince na przykład jest, i w Lidlu |
|
|
|
|
#2445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdrowka aga ton zdrówka dla Leni i również dla was! u mnie tz boli gardlo i oczywiscie jest to koniec swiata, jeczy i jeczy, ze on sie wody nawet napic nie moze bo go boli... zrobilam u naparu z szałwi zeby przepłukal gardlo to tez jeczy bo nie dobre... eh faceci....
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-03-16 o 21:37 |
|
|
|
|
#2446 |
|
Wtajemniczenie
|
ooooo ale zywa? W sensie ze prawdziwa? Znaczy się swieza? Czy mrożona jestem często i niepopaczylam noooo o ja głupia! Muszę wiec jechać znowu |
|
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cholera jakieß dziwne znaki mi wyskakujá... Co ja narobiøam??? Søownik skandynawski mi sié wøáczyø??? |
|
|
|
|
#2448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kraven super fotka Tamlin a Ty jesteś na tym zdjęciu? Wróciliśmy z urodzin. Paweł jak zwykle nie chciał wracać bo zabawa z dziećmi itd. No to obiecałam mu w domu Pszczółkę Maję bo wiedziałam, że zaśnie w aucie. I tak było. zasnął. no to Kuba do wózka, a Paweł na ręce i tak idę z garażu do domu. Rozbierałam go w łożku na spiocha. Potem się zabrałam za KUbę, a tu Paweł przychodzi, że On chce Maję No to musiałam włączyć cholercia.
|
|
|
|
|
#2449 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo takiego jeszcze nigdy mi się włączyć nie udało
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- No obiecalas mama baje to o co chodzi hihi slodziaczek kochany maniuni |
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Nie , po kolei - Krop, mój brat, jego luba i siostra moja niewierna.
|
|
|
|
#2451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
tż dziś przyszedł z pracy z katarem :/ ciekawe co będzie dalej Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla Melci za kolejny ząbek ![]() CZY WASZE DZIECI JESZCZE TEZ ULEWAJA ? bo Jaś masakrycznie ... odkładam go po jedzeniu do łóżeczka a ten tak szaleje że uleje... co chwilę go muszę przebierać ...
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2013-03-16 o 22:18 |
|||
|
|
|
#2452 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślałam, że już będę miala spokój na wieczór
![]() A Tamlin no właśnie - bo już myślałam, że mi na oczy padło ![]() Kurde leci "wpadka" o normalnej godzinie, a ja wczoraj do 2 w nocy siedziałam ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Weronika Kubuś niedawno przestał. Więc też długo ulewał. Ojej zdrówka dla wszystkich chorych mamusiek, ich Tżtów i dzieciaczków |
|
|
|
#2453 |
|
Raczkowanie
|
hej ja wpadam na chwile tylko bo TZ jest do jutra i wogole uczyc sie musze do obrony ktora juz w przyszlym tyg.,także tez musze do Gdańska zawitać..
dziekuje za zyczenia dla Szymonka i caluje pozostalych jubilatów ![]() p.s.Szymek zdrowy,rozwolnienie minelo na szczęście a ja udalam sie w końcu do ginekologa i jest ok wszystko,zaczyna mi sie tam wszystko odbudowywać,do 4 tyg powinnam @ dostać,nie karmie juz malego od ok 2 tyg (no zdarzylo sie to jeszcze sporadycznie ale tak to juz tylko butla jest)zmykam spac bo padnę za chwile..
Szymonek ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2013-03-16 o 22:26 |
|
|
|
#2454 | ||
|
Zadomowienie
|
A ja nie widziałam jeszcze morza zimą...
tamlin,kraven też tak wieje jak latem? Cytat:
mnie też wzięło gardło boli a nos mi już opada.Wypiłam wieczorem mleko z masłem,miodem i czosnkiem,może trochę pomoże...Jurek też zakatarzony i kaszle ![]() Cytat:
![]() a ten ocet jabłkowy to jak się stosuje?rozcieńczyć go trzeba? Miałam Wam powiedzieć jeszcze,że pare dni wcześniej zauważyłam w miejscu,gdzie mam zakola centymetrowe kępki włosów![]() Dla Melci za 3ząbek u nas nie widać narazie.Dobranoc.
|
|
#2455 |
|
Wtajemniczenie
|
helooooul!
Gdziesta są się pytań!?! Wstawać! Krowy doić! My juz buszujemy w zbozu hehehe... O 3 z minutami wiercić się Dzidek zaczął i ja od tej pory nie spie... Teraz on wstał nanana idę ![]() ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ---------- dzidek poszedl spac nooo... uwielbia manne...tak sie zastanawiam... skoro juz manne je na sniadanie to moge mu np krupniczek ugotowac z normalna kasza albo z jaglana np??? kto wie reka do bgóry!!! Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2013-03-17 o 06:48 |
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
lucia, to nie wprowadzasz glutenu? całą porcję kaszy mannej zjada?
zaczynam post od pytania hehehe zdrówka dla chorowitków My po wczorajszej imprezie urodzinowej, mały torta dmuchał kilka razy, tak mu sie podobało prezenty trafione, moja teściowa zaczęła kupować wszystko made in poland od teściów kapcie, klocki konstrukcyjne, lego duplo (to jedynie nie polskie, ale z carsem, więc musiała wziać), furę słodyczy, no i jeszcze parę drobiazgów![]() Narobiłam sie żarcia jak głupia, a prawie wszystko zostało, powydawałam do domu, a i tak pełna lodówka, dzisiaj obiadu nie gotuję, tylko rosół zrobie, a na drugie niech tż pędzluje lodówę ![]() a Isia dostała z racji pół roczku i imienin kolejną lakę od teściów polską - fajna bardzo, można do niej dokupować później ubranka, wózek, nawet włosy - wsio polskie wszystkie lalki ma od teściowej i wszystkie są od 3 lat potem przynajmniej będę miałą spokój z kupowaniem
|
#2457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymałam jej i ona sobie memlała.To może ja się wypowiem bo Maja dużo ulewała. W tej chwili jest tego znacznie znacznie mniej. Co prawda jak zje i niedługo po tym przekręci się na brzuch to coś tam z niej wyleci, ale to uważam za w miarę normalne. A jak biorę ją do odbicia to już z Niej tak nie chlusta. Przeważnie beknie i nic się nie wydostaje.
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też małej gotuję,zaczęłam niedawno, bo jadła słoiki,ale te od 6 mca duże są już znacznie droższe od tych małych, więc wolę gotować, a słik od czasu do czasu Wczoraj robiłam zupę z marchewki, pietruszki, ziemniaka, selea i cukini, cielęcinka, kleik ryżowy, kasza manna (coby gluten był) i oliwa z oliwek, wyszły mi 3 słoiczki , do porcji co jadła wczoraj dałam jej pół żółtka. aaaa właśnie powiedzcie mi jak zrobić, zeby te słoiczki mogły stać długo w lodówce???bo nałożyłam ciepłe do słoików małych, postawiłam do góry dnem i jak wystygło to do lodówki. Ile takie mogą stać???a ile zapasteryzowane?
|
|
#2459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny ja chce nad morze przez Was teraz ![]() Dzień dobry ![]() wczoraj mnie już nie było,bo popołudniu pojechaliśmy do mamci i tak zleciało. A dzisiaj od rana słonko pięknie świeci tylko przymrozek paskudny,ja już chce wiosne w końcu! Ile ta zima będzie sie wlekła .
|
||
|
|
|
#2460 | |
|
Wtajemniczenie
|
baobabek - jak nat miał prawieb5 mc to mu zaczelam do zupki dawac kasze manne po pół łyzeczki co dziennie, no i tak około 2 tygodnie a ze na sniadanie nie chce jesc tych kaszek z nestle ani bobovity to nie mialam mu co dac a sam cyc starcza na godznine... i pediatra powiedziala ze jak nic mu nie jest to moge mu zaheszczac mleko manną... no to zakupilam mm i mu robie na tym manne co rano i wcina az milo juz od ponad tygodnia
Gotuje mu w 100 ml wody 2 łyzeczki manny i dodaje 60- ml mm ale z 5 miarek no i taka je sobie dzidosław---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
to spokojnie mozesz w lodówie trzymac przynajmniej 2 tygodnie( tyle u mnie stał słoik i byl dobry po otwarciu) a nawet pewnie dłuzej... zapasteryzowane bedą stały az nie zjesz ale ja bym dłuzej niz miesiac nie trzymala bo po co... zreszta ja słoikuje jak zostanie mi nadmiar ale wole uhgotowac swieze co dzien lub co drugi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

porywa. i w galeri w kato sa swietne takie cynamonowe buleczki na cieplo. pycha 
klask i: cudnie idą!