|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cześć
![]() czarna- ulga, że jest wszystko ok. Martwiłam się. Oszczędzaj się. matall- współczuję lekarza, ale z drugiej strony jak jest wszystko ok to nie ma czym się martwić. Ale chociaż powinien Ci dzidziusia na monitorze pokazać. Ja na razie nie myślę o żadnych ubrankach- po pracy wracam o 18 i jedyne o czym myślę to zjeść obiad a potem to już spanie. Koleżanka do mnie zadzwoniła i pierwsze co to sama się zaoferowała, że pożyczy mi ubranek. Miło z jej strony ![]() A dzisiaj wstałam pełna werwy, miałam posprzątać ale trochę się zakręciłam i osłabiło mnie. Mam nadzieję, że mój mąż jeszcze te 7 miesięcy będzie znosił- a tu jeszcze kot, a tu jeszcze coś widzę... ![]() No i dzisiaj znów imprezka. Mam wielką ochotę się umalować ale moja twarz to zgroza .Pozdrawiam
|
|
#932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przypuszczam ze gdybym odwiedzała jakiś inne sklepy niż spożywcze to niejedną wypłatę bym w nich zostawiła a że na dod tek zimno to mi się nie chce![]() Ja werwy do sprzątania nie miałam po wczorajszym dniu ale tz mnie wnerwił i cały dom już ogarnięty i nawet sałatka zrobiona. Coś tu cicho dzisiaj
|
|
|
|
|
#933 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale 3mam kciuki poradzą sobie!!!!! ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki
![]() Podczytywałam Was od początku,ale obiecałam sobie,że odezwę się jak wszystko będzie ok po USG genetycznym.No i oto jestem ![]() Widzę,że Samba i jeszcze jedna z dziewczyn jest moją krajanką ![]() Więc przedstawiam się i zaraz napiszę do Metallwear PW o dopisanie do listy. Ania, 27 lat (skończyłam tydzień temu ), I ciąża, OM 15.12 a TP 22.09 (urodziny męża) ![]() Miło mi! ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Samba, Czarna cieszę się,że u Was już lepiej ![]() Dziewczyny razem z mężem mamy takie spostrzeżenia,że dużo piszecie o jedzeniu
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-03-16 o 17:10 |
|
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
W soboty zawsze tak jest
![]() Cytat:
![]() A ja w końcu dzisiaj zafarbowałam włosy Miałam już takie odrosty że fe![]() Na razie mam mokre włosy. Mam nadzieję, że farba wyszła
|
|
|
|
|
#936 |
|
Wtajemniczenie
|
t_89Myslałas juz moze o usg 3d/4d?Masz w planie zrobic?Mamy taki sam termin porodu wiec dlatego pytam.Ja chyba pojde w 20 tygodniu..
Witamy nową mamusie
Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-03-16 o 17:35 |
|
|
|
#937 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
A ja maluję paznokcie na wiosenny seledyn
. Zakupilam tez z wyprzedazy 2 koralowe bluzki, jedna do legginsow, druga do jeansow. Moze wiosne tym zwabię...![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Też taki wiosenny.A co do zakupów, to sobie nic ostatnio nie kupiłam. Chciałabym jakąś tunikę do leginsów kupić ale żadna nie wpadła mi w oko. A wiosna niech już przybywa. Bo normalnie ta pogoda jest taka dołująca. Mam zamiar chodzić na długie spacery, ale po śniegu i w zimnie to mi się nie chce
|
|
|
|
|
#939 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Metall współczuję przejścia z lekarzem. W tej klinice gdzie dzisiaj byłam na badaniu miałam przed sobą drugi monitor i świetnie wszystko widziałam-to jest super sprawa
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-03-16 o 17:59 |
|||
|
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(taki mysi kolor).Myślałam o dekoloryzacji ale już i tak mam zniszczone włosy. I nie wiem co zrobić. Pewnie ten mój czarny/ciemny brąz zostanie ze mna na wieki
|
|
|
|
|
#941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co wiem to usg3d/4d jest płatne a cena jest rozna w roznych miejscowosciach.U mnie np w Policach zyczą sobie za takie badanie 230zl.Sprzet napewno musi byc z funkcja 3d.Nie kazde usg jest wyposazone w te funkcje..Moj lekarz np posiada tylko standardowe usg.. |
|
|
|
|
#942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo witam krajankę a w jakiej czesci Niemiec mieszkasz??kurde moj pecherz dalej nawala :P tzn moze za bardzo to przezywam i sie w to wczuwam... chcialabym aby leciala z niego niagara, a odcedzam jakby kartofelki...ale za to czesto... ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- bylismy dzisiaj z mezem ogladac wozki... masakra ile tego jest... nie wiem jak sie zdecydowac.... widzialam fajne Teutonie takie jakby z bialej skory - sliczne ale 700 euro ponad... ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
nie mam zadnych problemow z nerkami, nigdy nie mialam... teraz tez lekarz na usg sprawdzil obie nerki i wszystko jest w porzadku takze powiedzial ze nie wie dlaczego tak sie stalo...byc moze ucisk dziecka na pecherz... a poza tym mam tylozgiecie macicy i ponoc to tez moze miec wplyw (tak pisze w necie bo jak moj gin to uslyszal to tak jakby troche smiac sie zaczal wiec nie wiem czy bzdura totalna czy jak) udanej wycieczki! |
||
|
|
|
#943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A w którym tygodniu wybieracie się na to usg? Ja dzisiaj na genetycznym zażyczyłam sobie filmik ![]() Samba miałam na myśli Twoją miejscowość rodzinną (bodajże) na południu Pl ![]() Co do wózków to pomyśl o Hartanach-to niemiecka firma, mają super wózeczki. My dzisiaj w Kato byliśmy oglądać właśnie Hartany i Teutonie, tę drugą firmę odrzuciliśmy głównie przez małe gondolki.Myślimy jeszcze nad Emmaljungą (widzieliśmy już i jeździliśmy,jest naprawdę super-zakochałam się w wersji z ekoskóry Tak w ogóle to widzę tu kilka znajomych "twarzy" ![]() m.a.r.t.a.-oczywiście moderatorka forum ślubnego na którym nadal wiszę ![]() Kaśka87 i tancerka-Was też kojarzę z forum ślubnego Kaśka miałaś ślubik 3 tygodnie po mnie więc pewnie też PM2011?![]() Cotynato i Brydzia-zamówieniowy ![]() Także tym fajniej być w doborowym towarzystwie
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-03-16 o 18:58 |
||
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Orientujecie się, czy w Galerii Krakowskiej jest H&M Mama? byliśmy dzisiaj w Bonarce i lipa. Jeden sklep dla ciężarówek Happymum i tyle :/ jeszcze w C&A było parę ciuszków, ale nic ciekawego.
Przy okazji pochwalę się, że obroniłam dzisiaj pracę dyplomową ![]() i kończę swoją edukację z wielką ulgą
|
|
|
|
#945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz myslalam ze moze w Niemczech gdzies niedaleko mieszkasz no to witam krajanke z rodzinnych stron (bb to moje rodzinne miasto a dg meza) ![]() a do jakiego lekarza chodzisz?? no wlasnie w tym sklepie co dzis bylismy to glownie Hartany i Teutonie... mnie sie bardziej Teutonie spodobaly ze wzgledu na oplywowy ksztalt gondolki, a tz stwierdzil ze Hartany maja fajne zawieszenie... jeszcze nam sie jakies BO1 spodobaly ale teraz czytam opinie ze kiepskie sa... ile z ciekawosci taka Teutonia czy Hartan w Polsce kosztuje? tu trzeba liczyc 600-700 euro za gondole + spacerowke... i w jakich sklepach bylas w katowicach? bo my w maju wybieramy sie do PL i wlasnie chcialabym odwiedzic jakis sklep z wozkami, bo prosciej nam sie bedzie dogadac co ma, czego nie ma, zwlaszcza ze jestesmy zieleni w tej kwestii i nawet nie wiemy o co pytac... |
|
|
|
|
#947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wow gratulacje! |
|
|
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Samba
Właśnie jeśli chodzi o wygląd to Teutonie ładniejsze,ale Hartany mają lepszą amortyzację, są moim zdaniem bardziej zwrotne no i mają super przekładaną rączkę. Nigdy nie podobały nam się wózki z kółkami o różnych wielkościach z przodu i tyłu, ale niestety tylko one mają skrętne kółka...Z drugiej strony jeśli nie ma skrętnych kół to podobno amortyzacja jest lepsza. Na moich górskich dróżkach to dość istotne. Wózek jest troszkę cięższy, ale dziecko ma lepszy komfort jazdy ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- LaLoca cześć i gratuluję ![]() Dziewczyny chcę wstawić w podpis ten suwaczek z babystrology (link zastąpić tekstem) ale mi to nie wychodzi.Jak to zrobiłyście?
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-03-16 o 20:32 |
|
|
|
#950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przed nim musisz wpisac http://<br /> pozniej link od http<b...onczyc znakami
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2013-03-16 o 19:44 |
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak wtedy wstawić jeszcze jakiś tekst zamiast linku?
|
#952 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#953 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już po imprezce ![]() Cytat:
Cytat:
My już po urodzinkach- jak sięgam pamięcią wstecz,to 2 lata temu o tym czasie męczyłam się jeszcze na porodówce... :mur :Ogólnie jestem padnięta i ledwo na oczy widzę. Już się modliłam,żeby jak najszybciej poszli - wiem,jestem okropna![]() Jutro cały dzień szkoła,także mnie nie będzie
|
|
|
#954 |
|
Zadomowienie
|
kurde napisze wam na priv bo tu sie cos pieprzy
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
Moje babystrology wyglada w podpisie tak: http://babystrology.com/tickers/baby...hockwave-flash
pamiętam że sporo usuwałam z tego linka podawanego. Możesz wpisać w wyszukiwarkę w naszym poprzednim wątku, dziewczyny tłumaczyły ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Łeeee myślałam że to cos da, ale chyba jednak nie... http://babystrology.com/tickers/baby...hockwave-flash dodałam spacje... ale to nic nie dąło, no to chyba jednak nie pomogę...
|
#956 |
|
Zadomowienie
|
napisalam zainteresowanym na priv jak to zrobic
mam nadzieje ze pomoglam
|
#957 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Zmienniczka nie dostałam
|
#959 |
|
Zadomowienie
|
|
#960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zjadłam dzisiaj 2 obiady, jeden przy okazji zawiezienia paneli do domu TZ a drugi od mojej mamusi tata powiedział "Ty to sobie możesz.." a teraz mam ochotę na coś ale nie wiem jeszcze dokładnie na co ale chyba coś słodkiego ![]() Butterfly mówisz że dużo o jedzeniu piszemy?? ![]() La loca gratulacje
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

.

Przypuszczam ze gdybym odwiedzała jakiś inne sklepy niż spożywcze to niejedną wypłatę bym w nich zostawiła a że na dod