|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
jakby gin kazał kupować Ci ovitrell (zastrzyki na pęknięcie pęcherzyka), to miałam fajną aptekę internetową, w której cena była o ok.100 zł niższa niż w zwykłej aptece (przynajmniej u mnie)...przesyłałam tam receptę a oni mi lek. Ja na początku brałam sam clostybegyt, i pękały pęcherzyki a później przerastały i robiły się torbiele, które po kolejnym cyklu znikały (czasem giny dają tabletki anty, ale mój gdzieś wyczytał, że były badania, w których dowiedziono, że nie trzeba brać anty żeby zniknęły), ale i tak przez to wszystko się przedłużało...przy leczeniu z ovitrell pęcherzyki pięknie pękały, ale w ciążę nie zachodziłam :/ strasznie to wszystko dziwne, bo niby owulka była i staranka w konkretnym czasie a i tak nic z tego...ale dla pocieszenia powiem Ci, że znam kilka babek, które tak zaszły w ciążę i to dość szybko
![]() ja sobie postanowiłam, że w tym roku będę w ciąży i co najważniejsze donoszę ją i szczęśliwie urodzę (nie wiem tylko czy się wyrobię ), ale niewielkie szanse są, gdybym zaszła w tym cyklu
Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-03-16 o 16:44 |
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
|
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
wiem wiem, ale to się łatwo mówi - nie myśl o tym - ale jak?!?! nie da się - przynajmniej ja tak nie umiem...pragnę dziecka i nie umiem nie myśleć o tym, że chcę żeby się udało...myślę, że większość z nas nie umie przestać o tym myśleć- nie mówię, że na okrągło, ale kiedy mam dni płodne, liczenie dni, czekanie na @ a raczej na jej brak
większość staraczek o tym myśli
|
|
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwne to życie |
|
|
|
|
#1205 |
|
Raczkowanie
|
pani cudne te Twoje posty...
czytałam wczoraj mity o płodności na jakichś amerykańskich forach, bo szukam czegoś na ten nieszczęsny wrogi śluz i przeczytałam, że myślenie o staraniach i "usiłowanie zajść w ciąże" nie wpływa jakoś negatywnie na płodność, ale sama wiem, że w momencie mojego pogodzenia się z bezdzietnością zdarzył się mój "cud". ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- o, znalazlam ten artykul, wklejam kawałek, bo ja się stresuję, że się stresuję i martwię się tym, że się martwię, wariactwo jakieś: You'll have a better chance of conceiving if you relax and stop worrying about it. Even assuming this were possible, there's no clinical evidence that it makes a difference. While extreme stress can affect your ability to ovulate in very rare cases, "worrying about it" -- especially if that worry takes the form of monitoring ovulation and timing intercourse to coincide with your most fertile time -- can only help.
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
monika OSTATNI BEDA PIERWSZYMI!
rena panika wie co mówi bo my tu obie byłyśmy weteranki! wcześniej starałam się 2 lata zanim nas się udało a po # kolejne 2 lata,! poza tym rok byłam stymulowana (clo+pregnyl, letrozol + pregnyl) cóż z tego....nie udało się po prZerwie i zmianie gina na klinikę udało się w pierwszym cyklu stymulowanym clo! bo tutaj nie chodzi tylko o to ze pecherzyki rosną i pękają! przez rok co.cykl rosły i pękają ale. ,chodzi tutaj o to aby były one dobrej jakości!! tutaj jest cały szkopuł! może u Ciebie clo źle działało. ja miałam głupie dawki przez co od pecherzyki nie były wartościowe!
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tymi pęcherzykami może i tak jest - nie wiem - ja odpuściłam stymulowanie i dopiero zaszłam w ciążę...mam nadzieję, że w tym cyklu się uda
|
|
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
rena no i wiadomo ze jak się odpusci to się udaje...ja teŻ odpusxilam pomimo stymulowania ale podchodzilam już inaczej i spokojniej niż przez ostatni rok. a panika też była stymulowana clo i też fo nic nie dało a w ciążę zaszła bez leków! u mnie byłoby kiepsko gdybym czekała bo mam pco i owu występuje rzadko mogłabym sobie tak próbować a w ciągu roku mieć np tylko jedna owu!
teraZ odpuscilam wyjechalismy na 2 tyg w odwiedziny beZ stresu bez niczego z piciem codziennie i proszę bardzo! mam nadzieję ze za 2 tyg serduszko będzie biło a i cieszylabym się bardzo jakby nawet 2 serdusZka były!
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ja już w dużej mierze dałam na luz.Po # miałam bardzo duże ciśnienie płakałam jak przychodziła @.Potem zaczełam mierzyć temperature i bardzo się nią spinałam,aż tu dziewczyny mi mówiły żebym nie mierzyła bo za bardzo się spinam.Tak całkiem nie przestałam myśleć,wiadomo że jak jest termin tej @ to jednak się myśli o tym czy się udało czy nie.Tempke mierze dalej ,gin ostatnio mnie za to pochwalił .Powiedział że przy takich zawirowaniach powinnam prowadzić obserwacje.Ta @ sie coś rozkręcić nie chce,lekkie plamienie tylko ![]() Zła troche jestem bo chciałam dzisiaj gdzieś wyjść,mam ochote coś wypić ale tż nie chciał nigdzie iść Tak więc będziemy film oglądać.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
wiem. ale tez wiem jak boli kazda @. kazdy kolejny wykres na sm, kazde "nogi w gore"...
oj za dobrze wiem... tez tak myslalam. podobnie jak haslo "ale sie nie stresuj". ciekawe jak?! moj szczesliwy cykl - monitoring, mierzenie tempki, ale tez totalny luzik w seksie, we wszystkim (mecze, imprezki, duzo pracy, masa obowiazkow) --> postanowilam ze od lipca zaczniemy z nowa klinika... moj gin bardziej wierzyl w moja plodnosc niz ja...
|
|
#1213 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam niby stwierdzone pco a jak widać udało się zajść 4 razy...Cytat:
Cytat:
![]() a nic mi nie wiadomo o wykresach na sm... co to takiego? a "nogi w górę" nie bolą tak bardzo tylko mój mąż się nabija ze mnie |
|||
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skarb mamy to strona na której prowadzimy wykresy temperatury i obserwacje.Zajrzyj: http://www.skarbmamy.pl/
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-03-16 o 19:48 |
|
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem co myśleć...
|
|
#1217 |
|
Konto usunięte
|
Byłam na koncercie, bardzo fajny i śpiewała moja koleżanka z podyplomówki (ale w chórze)
I już planuję powoli, gdzie ustawię Artusia, będzie albo solistą, albo (jak mu się nie poszczęści ze śpiewem) skrzypkiem lub wiolonczelistą :P Mam nadzieję, że mu się podobało, bo na początku bardzo mnie kopał, a potem poszedł spać :P |
|
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1219 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale @ nie ma?Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39808242]Byłam na koncercie, bardzo fajny i śpiewała moja koleżanka z podyplomówki (ale w chórze) I już planuję powoli, gdzie ustawię Artusia, będzie albo solistą, albo (jak mu się nie poszczęści ze śpiewem) skrzypkiem lub wiolonczelistą :P Mam nadzieję, że mu się podobało, bo na początku bardzo mnie kopał, a potem poszedł spać :P[/QUOTE]pERSE! fajnie ze sie koncert podobał Tobie i Aryusiowi!!! |
|||
|
|
|
#1220 |
|
Wtajemniczenie
|
poproz o instrukje obslugi do Marysi na dzien dzisiejszy. ciagle placze i nie wiem co mam juz zrobic
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39808242]
Mam nadzieję, że mu się podobało, bo na początku bardzo mnie kopał, a potem poszedł spać :P[/QUOTE]
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze BYou ma termin z Wami
czy już urodziła a ja nie doczytałam? ![]() przykro mi Iza ![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
pani- głupki to byście byli jakbyście się nie gapili
![]() i ostrzegam Cie -to wpatrywanie się w dziecko nie mija ![]() teraz to już przy każdej wolnej chwili będziecie siedzieć i się gapić ![]() cudne uczucie agatko Luna- szybkiego i szczęśliwego porodu iza- może faktycznie beta? wedera- a gin nie mówił nic o szpitalu?
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
iza mi test wyszedl negatywny w niedziele, a w poniedzialek byl juz pozytywny... measia przywiez mi mala ![]() dziewczyny, a miala ktoras z Was poronienie spowodowane jakimis bakteriami? pytam sie, bo mam naprawde czeste zapalenia pecherza, z ktorego nie moge sie porzadnie wyleczyc, bo co tlumacze tutaj lekarzom, to oni oczywiscie robia mi analize moczu, ale bez posiewu i biocenozy. po prostu: bakterie... teraz w Pl zajme sie dokladnie badaniami, ale teraz mi ten pecherz siedzi we lbie |
|
|
|
|
#1226 |
|
Wtajemniczenie
|
Mówił o szpitalu, i owszem, na samym początku. Ale ja powiedziałam, żebym wolała, żeby odbyło się bez zabiegu, a najlepiej to żebym sama zaczęła krwawić. Powiedział "dobrze, to zaczekamy do wtorku, jak nie zaczniesz krwawić to podam ci leki i za kilka godzin zacznie się krwawienie". Oczywiście liczę na to, że we wtorek bardziej mnie przygotuje i poda więcej informacji.
|
#1227 |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Wstałam o 7 z TŻem na antybiotyk, po czym on poszedł dalej w kimono, a ja - już nie ma szans. No ale wczoraj poszłam godzinkę wcześniej spać, więc nie straciłam za wiele snu. No i piękne słoneczko świeci, dziś mam plan troszkę ogarnąć mieszkanko (ale na siedząco ofkorz ) i być może się wybiorę na taki jarmark z rękodziełem, ale to zobaczę, czy wyciągnę lenia.
|
|
|
|
#1228 |
|
Wtajemniczenie
|
witam z kawa
wczoraj skonczylo sie tym, ze polozylysmy sie zaraz do lozka i przytulilysmy sie, a nastepne co pamietam to karmiemoe o 1.30 w nocy jem sniadank i jade z Marysia do kosciola, reszta sie oflagowala i spi santom nie ma problemu bede pamietac nastepnym razem tylko gdzie mam jechac
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png Edytowane przez measia Czas edycji: 2013-03-17 o 08:44 |
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry....piękne slonko świeci!
perse mam to samo. budżetu się po 6 przed 7 i mam po spaniu....cieszę się ze się dobrze bawilas iza zrób jutro bete! rene bo pco zależy w.jakim stopniu się ma....widzisz udało Ci się ale niestety # ja poprzednim razem też zaszlam tylko z dupkiem i też # dlatego ważna jest jakość pecherzyka!!
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
na mnie te srodki nie zadzialaly. mimo podwojnych dawek (w sumie chyba 6 dostalam).
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.

Innej opcji nie biore pod uwage

Tak więc będziemy film oglądać.

ale przyklady na dorodnym 2 miesiecznym dziecku do mnie nie przemawiaja