Offtopowe zapuszczanie XLVIII - Mroźnej zimie się nie damy, włosy dalej zapuszczamy! - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-16, 08:29   #3601
otako
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XLVIII - Mroźnej zimie się nie damy, włosy dalej zapuszc

No to zobaczcie co się działo na Lubelszczyźnie: http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...rams=Itemnr=84 Fajnie, nie?

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 08:33   #3602
Szotta
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XLVIII - Mroźnej zimie się nie damy, włosy dalej zapuszc

Otako- moja mama wczoraj nie dała rady dojechać do domu.
Zobacz sobie ile i u nas dosypało przez noc (bo wieczorem odśnieżaliśmy) Ech... ja już tak barddzo chciałam wiosnę

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 08:33   #3603
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Szotta, próba zakończyła się powodzeniem?

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
No to zobaczcie co się działo na Lubelszczyźnie: http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...rams=Itemnr=84 Fajnie, nie?
O kurde
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 08:35   #3604
otako
Zakorzenienie

Teraz to już musi przyjść wiosna.
Przez tą wczorajszą zamieć zniszczyły mi się moje jedyne, prawdziwe zimowe buty. Podeszwa się okleiła. Od razu poleciały do zsypu, a ja nie mam w czym wyjść na śnieg.

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 08:37   #3605
Smerfetkaa
Zakorzenienie

wow! http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...rams=Itemnr=95

Podobno po niedzieli ma się ocieplać. Liczę na to. Ale znowu będzie problem w co się ubierać. Tzn w jaką kurtkę, bo na zimową będzie za ciepło, na wiosenną za zimno. A we wtorek mam iść na ten test w sprawie pracy
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 08:42   #3606
Soleilka
Zakorzenienie

U mnie jest identyczna ilość śniegu. Ludzie pod blokiem łopatami samochody odśnieżali

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 09:05   #3607
moooniek
Zakorzenienie

Do mnie takie sniezyce na szczescie nie dotarly, ale wczoraj wial taki wiatr, ze z ledwoscia dalo sie zrobic krok, o oddychaniu nie wspominajac...
Stary 2013-03-16, 09:12   #3608
Szotta
Zakorzenienie

Smerfetko po 3h odśnieżania tak
Ale samochód stoi na dole w lesie, bo nie podjechał

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 09:26   #3609
Celestyn3k
Zakorzenienie

To właśnie przez ten wiatr są takie zaspy. Ja się tylko dziwię, dlaczego prądu nie zerwało, ostatnio 6 godzin nie było po takiej śniegowej zawierusze.
U mnie koło bramy jest taka kupa śniegu, a 5 metrów dalej widać ziemię. I mieszkam na Lubelszczyźnie.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez sophie87 Pokaż wiadomość
Od rzucenia pracy
W sumie to dokładnie nie pamiętam. Jakiś czas już o tym myślała, przeglądała strony, gdzie można kupić różne kartki i takie różne ozdoby, kupiła specjalną drukarkę i zaczęła. Najpierw jakieś proste zaproszenia, potem ksiegi gości, kartki i tak poszło. Ma swoją "pracownię", 3 biurka, drukara, maszyna do szycia (czasem obszywa papier, coś do papieru), jakieś wycinaczki, formy, wstążki, kartki itd. Ja to tego nie ogarniam Wiem, ze zaopatruje się np w Magicznej kartce - http://www.magicznakartka.pl/. Jej strona na FB http://www.facebook.com/MarysJa.rzec...ref=ts&fref=ts możesz podpatrzeć ;-)
Jakie piękne, cudowne rzeczy

"Dążcie więc do tego co w górze
- nie do tego co na ziemi."
[Kol 3,2]
zupa
Celestyn3k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 15:41   #3610
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Ho ho jakie rozmowy! O nowym papieżu. Ja jestem innego wyznania, wiec ten temat za bardzo mnie nie dotyczy.
A jakiego jesli mozna spytac?
Ja jestem bezwyznaniowa, i uwazam, ze kazdy ma prawo do wierzenia w co tylko zechce.Ale niue ma prawa do narzucania swoich wierzen innym, i do krzywdzenia innych. Niezaleznie od wyznania.

Ja oceniam ludzi po tym jacy sa a nie po tym w co wierza.

Cytat:
U mnie ksiądz/ pastor może mieć normalnie rodzinę i nie utrzymuje się z koscioła czy jakby to nazwać. Normalnie pracuje na siebie i zarabia. Tak więc nie ma ani pedofilii ani złodziejstwa i jak dla mnie jest w porządku
I tak powinno byc.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

Edytowane przez kocurzyca
Czas edycji: 2013-03-16 o 16:11
kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 17:25   #3611
astra85
Zakorzenienie

hejka
U mnie juz jest tylko troche sniegu,ale wczoraj rano bylo zaskoczenie i trudnosci na drogach.

Dziewczyny prosze poradzcie mi cos na przetluszczajace sie wlosy. Nigdy nie mialalm tego problemu ,to teraz mam na stare lata
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 18:18   #3612
xxxMikixxx
Zakorzenienie

[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;3975644 9]kochana, musi być dobrze! a za magisterkę bierz się jak najszybciej i będziesz miała z głowy [/QUOTE]

Cały czas siedzę i piszę. Mam nadzieję, że dam radę oddać w terminie i obronić się w czerwcu.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Dacie sobie radę I będziecie świetnymi rodzicami
I zazdroszczę Ci tego czekania, poznawania, pierwszych ruchów, zagadki z płcią, pierwszych chwil z maluszkiem
Czasami aż nabiera mnie chęć na drugie dziecko

Przyszła nam wczoraj zamówiona czapka
Mam nadzieję, że tak będzie, chociaż póki co kompletnie nie widzę siebie w roli mamy Podejrzewam, że chłopiec będzie, u Tż w rodzinie dużo facetów.

Cytat:
Napisane przez Celestyn3k Pokaż wiadomość

Jak chcesz mogę Ci pomóc pisać, mam teraz duużo czasu i pasowałoby jakoś sensownie go wykorzystać. Piszesz o samorządzie?
Kochana jesteś Jakoś może dam radę sama, nie chcę Cię obarczać. Piszę o samorządzie czyli temat nudny jak flaki z olejem

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość

Miki! Musisz dobrze sobie zorganizować czas. Pracę mgr zacznij pisać już teraz. . Poza tym nie martw się się. Dasz sobie radę. Z TŻ już jesteś tyle czasu razem, że na pewno będzie Cię wspierał. . Rodzice też pewnie udzielą Ci jakiegoś wsparcia. Trzeba być dobrej myśli.
Piszę cały czas Może jakoś się z tym wyrobię, mam około 20 stron + około 30 z pracy licencjackiej które mogę wykorzystać. Coś pozmieniam i może się uda

Cytat:
Napisane przez Szotta Pokaż wiadomość

Miki- gratuluję

Cytat:
Napisane przez Krasko1 Pokaż wiadomość

A tak poza tematem, Miki ty już dostałaś pierścionek zaręczynowy? Czy tylko kupiliście?
Jeszcze nie dostałam. Może zorganizujemy rodzinne spotkanie, zaprosimy Tż rodziców i zaręczymy się oficjalnie przy nich tak jak siostra ze szwagrem Ustalimy od razu szczegóły związane z weselem.

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
A co musicie teraz w biegu załatwiać? Ciąża trwa 9 miesięcy, zdążycie spokojnie kupić akcesoria dla małego
Miałam na myśli załatwienia związane ze ślubem i weselem Na rzeczy dla dziecka jeszcze przyjdzie czas. Pójdę do ciucha i się obkupię

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość

Miki gratulujebedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez AnikZgr Pokaż wiadomość
Miki gratulacje

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 18:25   #3613
astra85
Zakorzenienie

Miki jak sie czujesz?
Stary 2013-03-16, 18:55   #3614
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że tak będzie, chociaż póki co kompletnie nie widzę siebie w roli mamy Podejrzewam, że chłopiec będzie, u Tż w rodzinie dużo facetów.
Myślisz, że ja widziałam? Ale teraz nie wyobrażam sobie poza nim świata

Żebyś się nie zdziwiła podobno dziewczynkę łatwiej ustrzelić niż chłopca, bo z chłopakiem trzeba w dzień owulacji trafić

Bloguję
Stary 2013-03-16, 19:00   #3615
Celestyn3k
Zakorzenienie

Cytat:
hejka
U mnie juz jest tylko troche sniegu,ale wczoraj rano bylo zaskoczenie i trudnosci na drogach.

Dziewczyny prosze poradzcie mi cos na przetluszczajace sie wlosy. Nigdy nie mialalm tego problemu ,to teraz mam na stare lata
Ja niestety mam ten sam problem, tyle że od zawsze. Staram się myć głowę co dwa dni, ale rzadko to wychodzi. Myję więc jakieś 4-5 razy w tygodniu, na drugi dzień stosuje suchy szampon. I tak nie zawsze czuję się super świeżo, ale niekiedy włosy wieczorem nie są tragiczne - w sumie to zależy od fryzury, pogody - wówczas na drugi dzień daję ss i idzie przeżyć.

Cytat:
Kochana jesteś Jakoś może dam radę sama, nie chcę Cię obarczać. Piszę o samorządzie czyli temat nudny jak flaki z olejem
Dla mnie to żaden problem, naprawdę Brakuje mi trochę takich politycznych tematów, z samorządu miałam 4.5 i ustny egzamin, więc jestem z siebie dumna
Najważniejsze, że jest to temat ogólnodostępny, zarówno w Internecie, jak i literaturze, choć ta może być przedawniona.
No, ale jeśli będziesz potrzebować pomocy, to pisz, chociaż moja propozycja może się wydawać trochę głupia. W każdym razie pamiętaj, że kobiecie ciężarnej nie można odmówić, więc trzeba z tego korzystać

[Kol 3,2]
zupa
Stary 2013-03-16, 19:07   #3616
astra85
Zakorzenienie

Cytat:

Żebyś się nie zdziwiła podobno dziewczynkę łatwiej ustrzelić niż chłopca, bo z chłopakiem trzeba w dzień owulacji trafić
Jesli tak rzeczywiscie jest to nasi Tz sie precyzyjnie wstrzelili
Cytat:
Ja niestety mam ten sam problem, tyle że od zawsze. Staram się myć głowę co dwa dni, ale rzadko to wychodzi. Myję więc jakieś 4-5 razy w tygodniu, na drugi dzień stosuje suchy szampon. I tak nie zawsze czuję się super świeżo, ale niekiedy włosy wieczorem nie są tragiczne - w sumie to zależy od fryzury, pogody - wówczas na drugi dzień daję ss i idzie przeżyć.
Ja mam tak od zimy i to moja zmora codziennie wymagaja mycia
Stary 2013-03-16, 19:20   #3617
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli tak rzeczywiscie jest to nasi Tz sie precyzyjnie wstrzelili
Ale ja wtedy czułam, że coś z tego będzie

Drugiego chcę chłopca, będzie ciężej z trafieniem

Bloguję
Stary 2013-03-16, 19:45   #3618
Celestyn3k
Zakorzenienie

Może jak będzie wiosna, znikną czapki to wszystko wroci do normy?

Sol, nie chcesz dziewczynki?

[Kol 3,2]
zupa
Stary 2013-03-16, 19:51   #3619
astra85
Zakorzenienie

Cytat:
Może jak będzie wiosna, znikną czapki to wszystko wroci do normy?
oby
Stary 2013-03-16, 19:56   #3620
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Miki jak sie czujesz?
Całkiem dobrze Rano tylko mam mdłości, ale na szczęście później przechodzą. Odrzuca mnie trochę od jedzenia, w ogóle nie mam apetytu. Nie wiem czy to objawy czy jeszcze stres mnie trzyma. Spać nie mogę, budzę się od paru dni po 7. Tak poza tym to czuję się normalnie. W przyszłym tygodniu idę zapisać się do lekarza, mam nadzieję, że będzie wszystko ok

Cytat:

Ja Cię podziwiam, że dajesz sobie tak świetnie radę

O to jeszcze lepiej, wolałabym dziewczynkę Chociaż z chłopca też cieszyłabym się. Oby tylko nie bliźniaki

Cytat:

Dla mnie to żaden problem, naprawdę Brakuje mi trochę takich politycznych tematów, z samorządu miałam 4.5 i ustny egzamin, więc jestem z siebie dumna
Najważniejsze, że jest to temat ogólnodostępny, zarówno w Internecie, jak i literaturze, choć ta może być przedawniona.
No, ale jeśli będziesz potrzebować pomocy, to pisz, chociaż moja propozycja może się wydawać trochę głupia. W każdym razie pamiętaj, że kobiecie ciężarnej nie można odmówić, więc trzeba z tego korzystać
Dzięki wielkie. Jak nie dam rady to zgłoszę się do Ciebie

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 20:18   #3621
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
Ho ho jakie rozmowy! O nowym papieżu. Ja jestem innego wyznania, wiec ten temat za bardzo mnie nie dotyczy.
Maryha_ha przykład księdza, który podałaś mnie zszokował! U mnie ksiądz/ pastor może mieć normalnie rodzinę i nie utrzymuje się z koscioła czy jakby to nazwać. Normalnie pracuje na siebie i zarabia. Tak więc nie ma ani pedofilii ani złodziejstwa i jak dla mnie jest w porządku
Mnie też ciekawi jakiego, oczywiście jeśli można spytać
I tak powinno być! Wszędzie! To jest jedyne zdrowe rozwiązanie, likwidujące wszystkie problemy. A jak dla mnie ksiądz może mieć etat od kościoła, odprawia msze, pracuje w szkole, niech ma za to pensje, płaci podatki i utrzymuje rodzinę jak każdy normalny człowiek

Cytat:
Od rzucenia pracy
W sumie to dokładnie nie pamiętam. Jakiś czas już o tym myślała, przeglądała strony, gdzie można kupić różne kartki i takie różne ozdoby, kupiła specjalną drukarkę i zaczęła. Najpierw jakieś proste zaproszenia, potem ksiegi gości, kartki i tak poszło. Ma swoją "pracownię", 3 biurka, drukara, maszyna do szycia (czasem obszywa papier, coś do papieru), jakieś wycinaczki, formy, wstążki, kartki itd. Ja to tego nie ogarniam Wiem, ze zaopatruje się np w Magicznej kartce - http://www.magicznakartka.pl/. Jej strona na FB http://www.facebook.com/MarysJa.rzec...ref=ts&fref=ts możesz podpatrzeć ;-)
ALE CUDA piękne! Dobrze że rzuciła pracę

Cytat:
Całkiem dobrze Rano tylko mam mdłości, ale na szczęście później przechodzą. Odrzuca mnie trochę od jedzenia, w ogóle nie mam apetytu. Nie wiem czy to objawy czy jeszcze stres mnie trzyma. Spać nie mogę, budzę się od paru dni po 7. Tak poza tym to czuję się normalnie. W przyszłym tygodniu idę zapisać się do lekarza, mam nadzieję, że będzie wszystko ok

O to jeszcze lepiej, wolałabym dziewczynkę Chociaż z chłopca też cieszyłabym się. Oby tylko nie bliźniaki
Jakkolwiek dziwnie to zabrzmi jeśli kiedyś zdecyduje się na dziecko chciałabym bliźniaki ciąża wydaje mi się okropną rzeczą, także wolałabym raz a porządnie

To dobrze że u Ciebie wszystko dobrze. Budzisz się bo jeszcze jesteś zestresowana nową sytuacją, przejdzie
Stary 2013-03-16, 20:34   #3622
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1
Konto usunięte

Cytat:
Cały czas siedzę i piszę. Mam nadzieję, że dam radę oddać w terminie i obronić się w czerwcu.
będzie dobrze!
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 20:39   #3623
sophie87
Raczkowanie

Celestyn3k, Respiro i Maryha dziekuje za słowa uznania, przekażę siostrze ;-) Ja to bardziej mam zdolności w kierunku matematycznym, analiza, Excel itp.

kocurzyca można spytać Zielonoświątkowiec. Tu jest strona kościoła w wawce http://www.sienna.waw.pl/ jakbyś chciała spojrzeć co to i o co nam chodzi ;-)

Miki słyszałam, ze jak się dobrze spiąć to i w 3 miesiace można zorganizować ślub i weselicho ;-) Ja jak zaszłam w ciążę to mnie chyba najbardziej przeraziło, ze takiego maluszka będę musiała brać na ręcę jak nigdy obcych małych dzieci nie brałam, bo sie bałam, małe to takie, kruche. Na szczęście synek sie urodził duzy bo aż 4050g i było ok W ciąży sobie przeczytałam fajną książkę "Język niemowląt", oprócz tego doszkoliłam na forum dla ciężarnych, krótkie praktyki u znajomej i do porodu już byłam solidnie przygotowana na malucha ;-)

W szkole byłam, czas na relaks
sophie87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 20:41   #3624
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
Jakkolwiek dziwnie to zabrzmi jeśli kiedyś zdecyduje się na dziecko chciałabym bliźniaki ciąża wydaje mi się okropną rzeczą, także wolałabym raz a porządnie
Mam dokładnie to samo
Ciąża to nie dla mnie. A dzieci lepiej mieć dwójkę (dla dzieci lepiej). Wiec jak już to chciałabym od razu za jednym zamachem

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2013-03-16, 20:42   #3625
Bellitudoo
Zakorzenienie

Moja koleżanka wpadła i łup bliźniaki, teraz znów wpadła ale mam nadzieję że już pojedynczo
Stary 2013-03-16, 20:43   #3626
kocurzyca
Zakorzenienie

Niby z bliźniakami jest ciężko, ale z jednym też jest ciężko. Z bliźniakami przynajmniej cięzko tylko raz

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Dostałam całkiem niespodziewany zwrot podatku
Jestem zachwycona. Kupię sobie szklarnię

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2013-03-16, 20:53   #3627
astra85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Niby z bliźniakami jest ciężko, ale z jednym też jest ciężko. Z bliźniakami przynajmniej cięzko tylko raz

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Dostałam całkiem niespodziewany zwrot podatku
Jestem zachwycona. Kupię sobie szklarnię
taka ogrodowa?

Mam braci twix i moja mama opowiadala,ze jak obaj plakali i nie dawalo sie ihc uspokoic to ona razem z nimi plakala
Stary 2013-03-16, 21:07   #3628
Celestyn3k
Zakorzenienie

Ja mam siostry cioteczne podwójne

Też bym chciała bliźniaki, ale jednojajowe

Miki, mi się śniło, że będzie dziewczynka

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Celestyn3k, Respiro i Maryha dziekuje za słowa uznania, przekażę siostrze ;-) Ja to bardziej mam zdolności w kierunku matematycznym, analiza, Excel itp.
Ja chyba wezmę przykład z Twojej siostry. Podobną działalność miałam w zamyśle... ale mogłabym ją rozbudować, zwłaszcza, że sztuka to nie tylko moj przyszły zawód, ale przede wszystkim pasja
A Twoja siostra robi tak piękne rzeczy, że jeszcze mam jej stronę włączoną w zakładkach i podziwiam

[Kol 3,2]
zupa
Stary 2013-03-16, 21:17   #3629
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Sol, nie chcesz dziewczynki?
Chcę 3 dzieci, dwóch chłopców, a trzecie obojętne
Cytat:

Muszę kto jak nie ja?

Ważne, żeby zdrowe było Gin Ci powie na wizycie, od razu po macance powinien poznać, bo na bliźniaki macica jest bardziej rozpulchniona
Cytat:
Ja jak zaszłam w ciążę to mnie chyba najbardziej przeraziło, ze takiego maluszka będę musiała brać na ręcę jak nigdy obcych małych dzieci nie brałam, bo sie bałam, małe to takie, kruche. Na szczęście synek sie urodził duzy bo aż 4050g i było ok W ciąży sobie przeczytałam fajną książkę "Język niemowląt", oprócz tego doszkoliłam na forum dla ciężarnych, krótkie praktyki u znajomej i do porodu już byłam solidnie przygotowana na malucha ;-)
Ale klocek! Naturalnie rodziłaś?
Ja słyszałam bardzo złe recenzje o tej książce... Lepsza jest "rodzicielstwo bliskości"

Bloguję
Stary 2013-03-16, 21:42   #3630
sophie87
Raczkowanie

Soleilka naturalnie, jeśli nei liczyc tego że lekarz kładł mi się od góry brzucha z łokciami i wyciskał dziecko

Ja to bym mogła mieć gromadkę dzieci tylko kurczę nie mam póki co z kim :-/

kocurzyca oj Ci powiem, że to nie do końca tak samo z 1 czy dwoma dziećmi. Np. do wyjscia na spacer z 1 dzieckiem potrzeba 1 osobę, do 2 już 3 - jedna do znoszenia dziecka a 2 do dzieci Taki skrajny przypadek mojej znajomej A tak serio jest rzeźnia z bliźniakami, ale mimo to chyba każdy by chciał
sophie87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości