Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-16, 21:05   #4471
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A i jeszcze z ciekawostek, które wyczytałam.. Poród jest łatwiejszy i szybszy jeżeli dzieciaczek jest ułożony w ustawieniu przednim - czyli kręgosłup jest z przodu macicy.. Trudniej jest urodzić jak jest w ustawieniu tylnym - kręgosłup jest tak gdzię mamusi kręgosłup..

a i zeby ułatwić dobre ustawienie dziecka jak cieżarna ma dużo energii to mozę spróbować codziennie spędzać na czworaka lub raczkując 10 minut dziennie.. Już widze tą minę tzta jak wchodzi a ja raczkuje po domu.. Co robisz?? Raczkuje.. Wtedy to na pewno by mnie zawiózł do psychiatryka..
Wyobraziłam sobie minę mojego
Moja położna mówiła, ze jak dzidziuś jest całkiem nie tak ułożony (np. pośladkowo) to często pomaga akupunktura - jest jakiś punkt na nodze, który się nakłuwa i podobno większa większość dzieci się obracaMówi, że nie wie jak to działa, ale działa...
Mają też akupunkturę w 37 tyg na przyspieszenie porodu - tzn. żeby nie przechodzić i Dzidzius żeby przyszedł na świat blisko terminu. Mówiła, ze jak się to połączy z liścmi malin i seksem to sukces murowany
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:06   #4472
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

a ja tam się nie zdzwię jak to w ogóle w życie nie wejdzie, powiedzą że dziura w budżecie lub co innego, jakoś im nie wierze w tym rządzie

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:07   #4473
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
sowa urocza trochę ma nieproporcjonalne nogi

Ej tak gadacie o tych skurczach ze skurczy dostałam.. cała macica mi się twarda zrobiła i zaczęło nawet troche boleć...

A na Polsacie KSW, jak ja lubie jak umięśnieni mężczyźni sie napierdzielają. Full testosteron

uuuu ...Ja też lubię ....to

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:08   #4474
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
a ja tam się nie zdzwię jak to w ogóle w życie nie wejdzie, powiedzą że dziura w budżecie lub co innego, jakoś im nie wierze w tym rządzie
Ja tak samo, ale nie przecze, że chciałabym, żeby weszło.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:08   #4475
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
a my dziś kończymy 31 tydzień, to już lub już prawie zaczynamy ósmy miesiąc. niewiarygodne.
o toja w 8 juz tez uuuuu
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
I to poczta przychodzi?
tam jest opcja wpisania konta, jak nei wpiszesz to poczta przyjda
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
to bardzo tanio, a gdzie taką cenę wyhaczyłaś ?
pochwal się sową my ocenimy

ja doceniam każdy ruch Maluszka w brzuszku

też tak często mam

oooo właśnie.. Nie byłam pewna, ale myślałam że jest właśnie tak jak piszesz bo czasem czuję jak mi się napina macica, ale mnie to nie boli- tak myślałam że to są właśnie te skurcze B-H. A te przepowiadające są bolące.
Tylko w tym artykule do którego Banka wrzuciła link skurcze B-H i przepowiadające opisane są jakby to było to samo.. i już zgłupiałam
bo we wszystkich tak sa nazywane, i do ktoregos tyg. nie bola a juz przy koncowce zaczynaja byc bolesne
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
W REALU, z tym, że:
- to jest nowo otwarty Real i z okazji otwarcia 80 sztuk kosztuje 36,95 ( a np 6pak chusteczek pampers 19,95)
- i po drugie 20 marca z Paybacka jest zniżka do reala 10 proc. , więc tak to sobie wykombinowałam

A normanie po 0,46 gr często można w Kaufie zastać

Ja też już ponad miesiąc temu z tym, że pocztą miało przyjść i dojść nie może
Wszystko co robimy jest śliczne
Tylko inaczej

Tak jak pisałam wyżej

Sowa z tyłu jest taka jak ma nogi
Tzn to nawet nie przypomina sowy tylko COŚ

Ale powiedzcie mi ok, są te skurcze, przepowiadacze a ciężkość brzucha to co to jest, że automatycznie jak wstaję to brzuch jest twardy?!
pieknaaa cooo tyy tam wypisywalassss sliczna jest
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
bardzo możliwe - zgadzam się z tym że mogą to być te same, faktycznie trzeba podkreślić że na koniec są bolesne i może to świadczyć o tym że poród się zbliża a wcześniejsze nie powinny boleć ( no ale nie może ich być za dużo)

zamówiłam sobie stanik z gatty sportowy xl. wątpię że wejdzie mi na cycki ale musiałam zaryzykować wszystkie które mam w domu mnie cisną, nawet z przedłużkami

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
takie twardnienie brzucha to własnie spinanie..to te skurcze...
chociaz mój lekarz mówi ze macica się wtedy "złości" i twardnieje przy szybkich zmianach pozycji np..w obronie maleństwa..
hehehe dobree, moja sie dosc czesto zlosci hehehhe

o 21,30 na tvn bedzie komedia "ZANIM ODEJDA WODY"
http://www.telemagazyn.pl/program-tv...wody,id,t.html
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:08   #4476
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Mi w określaniu gdzie jest główka dziecka pomaga czkawka malenstwa Od jakiegoś czasu czuję ją nisko w podbrzuszu

Możesz zawsze myć podłogę na kolanach Jak nasze babcie, co mopów nie miały

Jeśli chodzi o to położenie maleństwa to położna na SR tłumaczyła nam, że dziecko jak jest ułożone do porodu to leży bokiem, a nie przodem lub tyłem do kręgosłupa mamy. Przynajmniej najczęściej tak jest. I u mnie tak właśnie jest. Kręgosłup Sofii jest po prawej stronie i tam wypina pupcię
A ja jeszcze czkawki nie czułam
Stary 2013-03-16, 21:10   #4477
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Wyobraziłam sobie minę mojego
Moja położna mówiła, ze jak dzidziuś jest całkiem nie tak ułożony (np. pośladkowo) to często pomaga akupunktura - jest jakiś punkt na nodze, który się nakłuwa i podobno większa większość dzieci się obracaMówi, że nie wie jak to działa, ale działa...
Mają też akupunkturę w 37 tyg na przyspieszenie porodu - tzn. żeby nie przechodzić i Dzidzius żeby przyszedł na świat blisko terminu. Mówiła, ze jak się to połączy z liścmi malin i seksem to sukces murowany
a to znowu w tej mojej książce jest opisane oprócz chyba akupunktu jakieś opalania palca?? zaraz zobaczę jak to dokladnie działało..

A już mam. Nazywa się to moksowanie i polega na paleniu moksy, czyli bylicy pospolitej w pobliżu małego palca u nogi.. Robili badania i wyszło, że w grupie gdzie było moksowanie 75% się obróciło, a w grupie w ktorej nie było moksowania było 62% dzici, które się obróciły.. mnie to troche nie przekonuje bo przy wielkości próby 260 osób to się mieści w błędzie statystycznym..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-03-16 o 21:13
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:14   #4478
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

o 21,30 na tvn bedzie komedia "ZANIM ODEJDA WODY"
http://www.telemagazyn.pl/program-tv...wody,id,t.html
"Wpadka" lepsza

btw dziś zaczęliśmy 35 tc. matko, jak ja sobie pomyślę o mojej panice w grudniu i styczniu, że nie donoszę, że się nie uda ... że ja w psychiatryku nie wylądowałam

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:15   #4479
ada32
Wtajemniczenie

motylku ta Sowa jest cudna!!!
taka oryginalna

banka
za 8miesiąc
wow..jakoś tak szybko nam to wszystko ku końcowi leci..a raczej początkowi ciach i już zaczniemy zaraz rodzic.. a po świętach to już z górki bo i ciepło będzie i czas zleci

dobra dziewczyny..mały usnął mi na kolanach (ledwo biedny już się mieści koło brzucha)
lecę sama się umyć..i chyba się położę już

dobranoc i kolorowych snów

W

G
Stary 2013-03-16, 21:15   #4480
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
dokładnie rzecz ujmując są chyba 4 główne położenia główkowe - tylne prawe, tylne lewe, przednie prawe, przednie lewe.. i oznaczy czy glówka jest w stronę kręgosłupa czy brzucha oraz czy dupka jest po prawej czy po lewej.

Kurcze jak zaczynam czytać o porodzie to mi się nie dobrze robi i słabo.. Teraz zaczęlam czytać o nacięciu krocza jak to dokładnie wygląda.. dobrze, że leże bo mi sie w głowie kręcić zaczęło..

Niestety mam tak samoBoję się porodu chyba od samego początku, a po wczorajszym filmie....Ogląda łam dziś Bosacką, mówiła że lęki w ciąży to "normalka", ale chyba bym wolała podejście ala Mariolka, ze niby nie wiem, co się święci. Mój strach jest chyba nawet przesadny i jak tak sobie ostatnio to analizowałam, to doszłam do wniosku, że mnie po prostu kiedyś, jak jeszcze dziecka nawet nie planowałam, inne kobiety przestraszyły...strasznym i opisami.
A moja babcia piątkę dzieci w domu urodziła....
Stary 2013-03-16, 21:16   #4481
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
"Wpadka" lepsza

btw dziś zaczęliśmy 35 tc. matko, jak ja sobie pomyślę o mojej panice w grudniu i styczniu, że nie donoszę, że się nie uda ... że ja w psychiatryku nie wylądowałam
nieźle

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:16   #4482
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
"Wpadka" lepsza

no i okaże się że bedą musieli Ci wywolywać

Julka
Stary 2013-03-16, 21:19   #4483
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
"Wpadka" lepsza

nie no..do tego muszę się odnieśc..
kochana wielkie gratulacje i cieszę się razem z Tobą że już tak ładnie donoszona ciąża..
niesamowite 35 tydzień ..tosz Ty zaraz rodzic będziesz...
ale się cieszę

W

G
Stary 2013-03-16, 21:20   #4484
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
no i okaże się że bedą musieli Ci wywolywać
znając złośliwe geny mojego męża pewnie tak
jeszcze tydzień poleżakuje a potem powrót do życia

a propos tego rocznego macierzyńskiego - wydaje mi się że to wejdzie od września (aczkolwiek wiadomo, niczego u nas nie można być pewnym) ale bardziej mi się wydaje że to się o tydzień-dwa poprzesuwa wszystko bo np. od 1 września dopiero będzie można składać pisma o przedłużenie, 1.09 to niedziela, więc od 2 ... może trzeba będzie je składać tydzień wcześniej a być na macierzyńskim czyli przedłuży się do drugiego tygodnia września ... itp ...

Stary 2013-03-16, 21:21   #4485
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
a my dziś kończymy 31 tydzień, to już lub już prawie zaczynamy ósmy miesiąc. niewiarygodne.

No to teraz już z górki!
Stary 2013-03-16, 21:23   #4486
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
nie no..do tego muszę się odnieśc..
kochana wielkie gratulacje i cieszę się razem z Tobą że już tak ładnie donoszona ciąża..
niesamowite 35 tydzień ..tosz Ty zaraz rodzic będziesz...
ale się cieszę
dziękuję
ja się też niesamowicie cieszę ... ciąża to najgorszy czas w moim życiu ... wiem że nie powinnam tak mówić i nie chodzi o naszego synka, bo z niego bardzo się cieszymy i jest dłuuugo wyczekiwany ... ale te nerwy, ten stres ... z optymistki patrzącej na wszystko przez różowe okulary stała się ze mnie panikara i histeryczka, naprawdę jak sobie pomyślę o stanie mojej psychiki 2-3 miesiące temu to się dziwię że dałam radę i że mąż jeszcze ze mną wytrzymuje

Stary 2013-03-16, 21:26   #4487
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję
ja się też niesamowicie cieszę ... ciąża to najgorszy czas w moim życiu ... wiem że nie powinnam tak mówić i nie chodzi o naszego synka, bo z niego bardzo się cieszymy i jest dłuuugo wyczekiwany ... ale te nerwy, ten stres ... z optymistki patrzącej na wszystko przez różowe okulary stała się ze mnie panikara i histeryczka, naprawdę jak sobie pomyślę o stanie mojej psychiki 2-3 miesiące temu to się dziwię że dałam radę i że mąż jeszcze ze mną wytrzymuje
taki nasz los matek, najpierw zamartwiamy się o nasze małe istotki w brzuchu a potem dwa razy mocniej jak już będa na świecie i tak już do końca

Julka
Stary 2013-03-16, 21:28   #4488
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Ogladała któraś fakty?? słyszalam ze mowili o macierzyńskim ale tata dzwonił i nie mogłam obejrzeć...
miałam odpowiedzieć, ale widziałam że Marchewka to zrobiła

Cytat:
W REALU, z tym, że:
- to jest nowo otwarty Real i z okazji otwarcia 80 sztuk kosztuje 36,95 ( a np 6pak chusteczek pampers 19,95)
- i po drugie 20 marca z Paybacka jest zniżka do reala 10 proc. , więc tak to sobie wykombinowałam

A normanie po 0,46 gr często można w Kaufie zastać

Ja też już ponad miesiąc temu z tym, że pocztą miało przyjść i dojść nie może
Wszystko co robimy jest śliczne
Tylko inaczej

Tak jak pisałam wyżej

Sowa z tyłu jest taka jak ma nogi
Tzn to nawet nie przypomina sowy tylko COŚ

Ale powiedzcie mi ok, są te skurcze, przepowiadacze a ciężkość brzucha to co to jest, że automatycznie jak wstaję to brzuch jest twardy?!
sowa na szczudłach bardzo sympatyczna

Cytat:
A na Polsacie KSW, jak ja lubie jak umięśnieni mężczyźni sie napierdzielają. Full testosteron
my zawsze oglądamy
żadnej gali nie przegapimy, a ta jeszcze jest darmowa więc całkiem

Cytat:
"Wpadka" lepsza

o jaaa.. już 35tc
o widzisz, można powiedzieć że już masz ciążę donoszoną

tak mi się nasunął pomysł na nowy wątek ( no może jeszcze nie ten co teraz będzie, ale do kolejnego już powinno pasować):
Na porody już czekamy-która będzie pierwsza? obstawiamy!

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:28   #4489
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
a to znowu w tej mojej książce jest opisane oprócz chyba akupunktu jakieś opalania palca?? zaraz zobaczę jak to dokladnie działało..

A już mam. Nazywa się to moksowanie i polega na paleniu moksy, czyli bylicy pospolitej w pobliżu małego palca u nogi.. Robili badania i wyszło, że w grupie gdzie było moksowanie 75% się obróciło, a w grupie w ktorej nie było moksowania było 62% dzici, które się obróciły.. mnie to troche nie przekonuje bo przy wielkości próby 260 osób to się mieści w błędzie statystycznym..
O tym akurat nie słyszałam. Ale lekarze podobno się wyśmiewają z wszystkich tych "ludowych" o homeopatycznych metod...
Koniec końców, jak dzidzia jest źle ułożona to cc i po kłopocie
Stary 2013-03-16, 21:31   #4490
xal
Zakorzenienie

Cytat:
W REALU, z tym, że:

O, o tym 10% na payback nie wiedzialam, muszę poszukać na stronie reala, chyba, ze masz to info z innego źródła?

Też mam coś takiego z brzuchem, tak na dole uciska.
Cytat:
takie twardnienie brzucha to własnie spinanie..to te skurcze...
chociaz mój lekarz mówi ze macica się wtedy "złości" i twardnieje przy szybkich zmianach pozycji np..w obronie maleństwa..
Takie twardnienie tylko na dole też? Nie wiem czy mi twardnieje, czy młoda tak śmiesznie się tam upycha, ale jak poruszam paluchem to jakoś przechodzi. I nie wiem, czy jakoś "rozchadzam" jeśli to skurcz, czy młodą ruszam i zmienia pozycję

Cytat:
Pamiętaj o konsultacjach anestezjologicznych jak chcesz mieć znieczulenie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:33   #4491
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
Dopiero mam chwilę, żeby z Wami posiedzieć Byliśmy dziś na pierwszym ślubie w tym sezonie, na szczęście mimo zimna pojawiło się piękne słonko i jak tak piszecie o słodkościach to jadłam dziś pyszny tort czekoladowo-wiśniowy - jak się okazało z restauracji gdzie chcemy robić chrzciny (bo mają też swoją cukiernię). No i mam nadzieję, że za 3 tygodnie na kolejny ślub brzuch nie urośnie mi o nie wiadomo ile to może nie będę musiała kupować na 1 raz nowej sukienki, tylko pójdę w tej co dziś

A teraz spróbuję coś ponadrabiać

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:33   #4492
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

o jaaa.. już 35tc
o widzisz, można powiedzieć że już masz ciążę donoszoną

tak mi się nasunął pomysł na nowy wątek ( no może jeszcze nie ten co teraz będzie, ale do kolejnego już powinno pasować):
Na porody już czekamy-która będzie pierwsza? obstawiamy!
Super, choć zrobiłabym tak, żeby było bardziej melodyjnie:
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy!

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:35   #4493
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Pamiętaj o konsultacjach anestezjologicznych jak chcesz mieć znieczulenie.
pamiętam pojadę w przyszłym tyg, jak będzie skończony 35. właśnie, miałam Cię zapytać - na tą konsultację trzeba się umawiać czy mogę po prostu przyjechać i dorwać kogoś?

Stary 2013-03-16, 21:37   #4494
JennyAniolek
Zakorzenienie

Jak macie jeszcze jakieś pomysły na tytuł nowego wątku to piszcie, bo za niedługo wypadałoby założyć sondę

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
pamiętam pojadę w przyszłym tyg, jak będzie skończony 35. właśnie, miałam Cię zapytać - na tą konsultację trzeba się umawiać czy mogę po prostu przyjechać i dorwać kogoś?
Konsultacje są bezpłatne od pon do pt, w godz. 8.30-10.00 (najlepiej przyjechać 8.30-9.30), nie trzeba się specjalnie umawiać.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:38   #4495
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Konsultacje są bezpłatne od pon do pt, w godz. 8.30-10.00 (najlepiej przyjechać 8.30-9.30), nie trzeba się specjalnie umawiać.

Stary 2013-03-16, 21:38   #4496
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Tez chciałam o to zapytać...bo ja konsultacje na pewno chcę zrobić.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:39   #4497
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Nic o umawianiu nie mówili, ale wiesz, 18tego lepiej sobie odpuść i 19tego też, bo może być nawał porodów
Godziny już widzę Jenny podała.

Stary 2013-03-16, 21:39   #4498
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI

Cytat:
dziękuję

vil

Cytat:
Poplułam się
Ona miała wyglądać jak te u tej Pani
http://www.facebook.com/pages/OKOKOALI/313954895339195

oj tam. ty masz tą sowke oryginalną przynajmniej mi tam się bardzo podoba

Cytat:
współczuje lekarzom i położnym co maja 18.03 dyżur.. będzie masakra..

no ja to jestem ciekawa co to będzie w poniedziałek u mnie
ale powiem wam że to strasznie niesprawiedliwe że ta dziewczyna która wcześniej leżała ze mną nie dotrwała do 18.03 na czym bardzo jej zależało bo wiadomo - wrześniak. a mariolka bezrobotna znając życie i moje zezowate szczęście to za tydzień dopiero urodzi...
mogłyby się te dzieci trochę bardziej pod mamusie dostosować

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Niestety mam tak samoBoję się porodu chyba od samego początku, a po wczorajszym filmie....Ogląda łam dziś Bosacką, mówiła że lęki w ciąży to "normalka", ale chyba bym wolała podejście ala Mariolka, ze niby nie wiem, co się święci. Mój strach jest chyba nawet przesadny i jak tak sobie ostatnio to analizowałam, to doszłam do wniosku, że mnie po prostu kiedyś, jak jeszcze dziecka nawet nie planowałam, inne kobiety przestraszyły...strasznym i opisami.
A moja babcia piątkę dzieci w domu urodziła....
Takie straszenie jest najgorsze. Ja też tu słyszałam różne historie ale chyba spływa to po mnie jak po kaczce i póki co się nie przyjmuje porodem
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 21:39   #4499
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Tez chciałam o to zapytać...bo ja konsultacje na pewno chcę zrobić.
A ty też u Bonifratów? Bo my mamy dane wlaśnie z tego szpitala, nie wiem jak jest w innych, lepiej zapytaj.

Stary 2013-03-16, 21:41   #4500
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nic o umawianiu nie mówili, ale wiesz, 18tego lepiej sobie odpuść i 19tego też, bo może być nawał porodów
Godziny już widzę Jenny podała.
nooo chodziło mi o przyszły-przyszły, po 25
muszę jakiś transport skombinować bo autobusem mi zajmie 1,5 h w jedną str i urodzę tam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości