|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słońce coraz wcześniej wschodzi i kolejna PMka zaraz za mąż wychodzi ! PM2013 c
Dzień dobry
Wczoraj wróciliśmy z TŻ późno, a ja nie miałam siły tutaj pisać, ale dzisiaj muszę. Muszę, się trochę wyżalić... Rozdaliśmy wczoraj pierwsze zaproszenia. 3 zaproszenia na śląsku + 3 w jednym z domów + 4 w następnym + 2 w kolejnym + 1 u kuzyna + 1 u brata + 1 u wujka. I z tym ostatnim mam największy problem. A więc mój wujek mieszka z "dziewczyną" nie mogę jej nazwać ani ciocią, ani jego narzeczoną, mieszkają razem po prostu - bez ślubu, ona rozwódka, zostawiła dziecko swojemu mężowi, tak w skrócie większość rodziny jej nie toleruje, no ale nie do tego zmierzam. Wręczamy z TŻ zaproszenie wujkowi (jest kawalerem jakby nie patrzeć) No, i dostał zaproszenie od NAS, i mianowicie miał napisane z osobą t. Po czym daję do pokazania swojej partnerce, a ta do niego, że nie chcę, że to nie do niej, że jej tam nie ma itd, zaczęła drzeć "mordę" rozpłakała się i poszła do drugiego pokoju, i się zamknęła. Żenująca sytuacja Każdy miał jakiś problem. Świadek mówi - a czy on musi być - wydarłam się na niego, to się postawił do pionu. MAM DOŚĆ ![]() 15 zaproszeń mniej...
|
|
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słońce coraz wcześniej wschodzi i kolejna PMka zaraz za mąż wychodzi ! PM2013 c
Dzień dobry
![]() zapowiada się leniwy dzień tzn. zamierzam powystawiać trochę gratów na Allegro (trzeba się pozbyć zbędnych rzeczy przed remontem, będzie mniej pakowania do pudeł...), ale przynajmniej nigdzie nie muszę iść, nigdzie się spieszyć... lubię to No i słońce świeci Dziewczyny, nie współczujcie mi tego remontu, ja lubię jak się dzieje, nawet jeśli oznacza to ogrom pracy i sprzątania Nie mogę się doczekać tych zmian.Moni, super ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
A na domiar złego jeszcze wieczorem jak już wróciliśmy TŻ dostaje smsa, od siostry. Łaskawie mówi do niego, że będzie chrzestnym jej syna, że chrzest w pierwszy dzień świąt, i niech załatwia papiery z kościoła.
A o mnie zapomnieli widocznie nie jestem mile widziana przy TŻ |
|
|
|
#1234 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam się pochwalić:
Skończyłam pudełka z upominkiem dla gości. 96 pudełek - wyciętych, sklejonych, załadowanych rafaello, zawiązanych ![]() No i 83 dni do ślubu ![]() Wczoraj byliśmy zapraszam moją chrzestną, siedzieliśmy 2 h. JAk tak dalej pojdzie do ślubu się z zaproszeniem nie wyrobimy:P Dziś mój chrzestny
06.05.2012 Narzeczeni 08.06.2013 godz 14:00
|
|
|
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1237 | ||||
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() :sli na:![]() ![]() : slina:![]() :slin a: bajecznie!Cytat:
Tzn jestem na 5 roku SUMu na lekarskim. A to Ty już gotowa Pani Doktor?? No to możesz nadrobić Ale i tak moim zdaniem już się popsuli w stosunku do pierwszych 2 seriiCytat:
na pewno będzie dobrze!! KCIUKASY!!!!! ![]() Cytat:
Cytat:
My kupujemy Skarbce. W zasadzie, do Kościoła teraz raczej się ze Skarbcami nie chodzi na Mszę, ale masz tam czy przygotowanie do Spowiedzi, czy jak się na jakieś litanie idzie czy coś -no czasami się przydają :P Więc nasz świadek będzie je za nami "wlókł" ![]() HEJ!! Jeeeestem (jak same widzicie po odpowiedziach) w dale...kim..tyle ![]() Byliśmy wczoraj z tymi znajomymi na piwie, wymieniliśmy sie zaproszeniami i podowiadywałam się znów parę rzeczy o mojej szwagierce... Dziwiliśmy się, czemu dobre kontakty ze znajomymi się nam pogorszyły...a to dlatego, że w sumie mało kto ją lubi, a wiedzą, że bracia trzymają się na tyle silnie razem, że głupi np zaprosić jednego, a drugiego nie.
|
|
|
#1238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1239 |
|
404 Not Found
|
Uwaga dla wszystkich napalonych na bolerka z tej strony:
http://welonyibolerka.pl/pl/bolerka/...ki_slubne.html Odpowiedź na moje pytanie o termin realizacji: Standardowo potrzebujemy max 2 tygodni na realizację zamówienia.Zachęcałabym jednak do złożenia zamówienia możliwie jak najszybciej,jeżeli jest Pani zainteresowana,gdyż wszystkie produkty na naszej stronie są limitowane i za jakiś czas może po prostu ich nie być w ofercie. A tak w ogóle to dzień dobry.
|
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzień dobry
|
|
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() myśle co by tu ślubnego pooglądać i nie wiem co
|
#1242 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żadna pralka czy lodówka mi nie podskoczy ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
dla TŻta ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do cioci to jeszcze wesele mogłabym zrozumieć. Bez wujka nie chce chodzić bo może się dziwnie czuć bez partnera. Ale żeby z tego powodu na ślubie się nie pojawić? No chyba że ciocia niemobilna, a z dojazdem byłby problem... Ale w innej sytuacji? To tylko godzinna msza przecież... Sama do kościoła w niedziele bez wujka też nie chodzi? Cytat:
Cytat:
za dni do ślubuW sumie zależy ile osób chcecie prosić i po ile zaproszeń zostanie w każdym z domów My na szczęście u jakichś ciotek będziemy zostawiać zaproszenia dla ich dzieci i wnuków. I nikt się nie obrazi. Więc można powiedzieć że zamiast odwiedzić 50 domów ograniczymy się do 20
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
||||||||
|
|
|
#1243 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Siostra zrobila mi pare zdjec telefonem kom., ale nie mam ich na kompie i zdjecie tez sa dosc slabej jakosci i nie widac od gory jaka dziura mi sie tworzy miedzy bistem, bo osoba patrzac na przeciwko nie widzi tego odstajacego wglebienia i tez na zdjeciach nie widac ze suknia byla zbyt ciasna. Cytat:
Cytat:
Wlasnie niestety nie mam takiej mozliwosci. Mieszkam za granica. Do Polski m.in przylecialam specjalnie na przymiarke sukni. Jade na slub 2 tygodnie przed i 10 dni przed slubem przymiarka nr 2. Jestem taka zla ze nie mam innej mozliwosci:/ Cytat:
Cytat:
To byl zbyt krotki czas i na ta przymiarke juz szlam troche na zasadzie... ze juz chce wracac do domu... I tez ufalam ze babka, ktora jest niby po jakis szkoleniach branzowych i robi to na okraglo zna sie na rzeczy i mialam takie przeczucie ze jak upre sie na cos to ona zrobi cos na zlosc... wlasnie np. podepnie mi ten tren od dolu ale jakos brzydko.... Cytat:
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
Tez patrzylam na ta stronke, ale zauwazylam ze zdjecia maja z roznych serwisow posciagane i na pewno szyja na wzor
|
|
#1244 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no to mój też ma nowy warunek :P CUDNE!! Ja na naszą ostatnią rocznicę przygotowałam nam coś podobnego Lokatorzy wynieśli się z naszego mieszkania, więc przed remontem chciałam "ochrzcić" nasze mieszkanko, a akurat była okazja - 3 lata razem, więc udekorowałam tą naszą"ruinę" (lokatorzy zostawili taki chlew, że głowa mała! byłam wściekła, bo te...tzn ci ludzi, nawet KONTAKTY powyrywali ze ścian!!! - wkurzyli się m.in bo nigdzie indziej za taki metraż tak mało czynszu nie ma...) no i było wino, winogron i truskawki dobry romantyczny filmik, świeczki... no i było fajnie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jeszcze może po prostu miała gorszy dzień. Też napisałaś że byłaś zmęczona ilością załatwionych spraw... Może i u niej w życiu prywatnym coś się dzieje, albo w pracy dużo zleceń a mało czasu. Ale mimo wszystko to nie usprawiedliwia zachowania tej pani. Myślę że jeśli sytuacja by się powtórzyła to z miejsca powinnaś poprosić o rozmowę z kierownikiem salonu. Wyjaśnić co i jak, do tego wskazać która pani pomagała przy wyborze sukni żeby pokazała jakie podpięcia, upięcia i inne proponowała a na co krawcowa nie chce przystać. Dodatkowo zaznaczyć że boisz się że specjalnie będzie próbowała źle uszyć, podszyć itd. i chcesz zmiany na inną bo w końcu niemałe pieniądze płacisz.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
|
#1246 |
|
Rozeznanie
|
Dziś zaczynają się nasze zapowiedzi przedślubne w kościele!
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam dziś nostalgiczny dzień
|
|
|
|
#1249 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
są śliczne!!!No my też jak siedzieliśmy u rodziny z zaproszeniami, to nie dość, że do drugiej osoby zawsze sie spóźniliśmy, to najczęściej której z nas było "wstawione" wszystkie ciotki i wujki musiały to z nami opić Cytat:
![]() ![]() ja czekam na nasze. Zeszliśmy już poniżej 140 dni = 139 hahahaU nas tak pięknie słonko świeci, że tylko uśmiech się rodzi jak oczy otworzysz. Na żadną nostalgię miejsca nie ma
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Szybko
Ślubujesz w lipcu i już zapowiedzi macie... No chyba że coś źle rozszyfrowałam ![]() My ślubujemy w czerwcu i jeszcze nie zrobiliśmy nic w kierunku protokołu. Pewnie po świętach pójdziemy się umawiać na podpisywanie. A w ogóle jak to jest. Pierwsza spowiedź wymagana do protokołu? Czy tylko mile widziana? Nie mieszkamy razem, więc obowiązują nas dwie...
|
|
|
|
#1251 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
są piękne! To robiłaś je samodzielnie od podstaw?
|
|
#1252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i mimo wszystko wydaje mi się że na naukach przedmałżeńskich ksiądz wspominał żeby do protokołu mieć już jedną spowiedź. W sensie ci którzy mają taką opcję. Tylko teraz właśnie nie pamiętam czy ona wymagana czy tylko mile widziana.
|
|
|
|
|
#1254 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślę o przyszłości co będzie dalej, bo prawdopodobnie wiele zmian nas czeka po slubie
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2013-03-17 o 10:20 |
|
|
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wydaje mi się żeby akurat miesiąc przed musiała być. Zaraz poszukam czy czegoś nie mam w papierach ze spotkań... bo coś tam ksiądz dla nas rozdawał
|
|
|
|
|
#1258 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
Mam coś takiego:
Spotkanie II - 3 miesiące przed ślubem, spisanie protokołu, wymagane dokumenty, zapowiedzi po spisaniu protokołu i tam kolejny podpunkt: "Wielce wskazana jest spowiedź przedślubna (tzw. pierwsza spowiedź przed ślubem) przed spisaniem protokołu kanonicznego badania narzeczonych i zgłoszeniem się na zapowiedzi". I dalej mam: Spotkanie III - tydzień przed ślubem, spisywanie aktu małżeństwa, doniesienie brakujących dokumentów "przedkładamy brakujące dokumenty: - o przystąpieniu do sakramentu pokuty - dwie spowiedzi przedślubne u dowolnie wybranego spowiednika (jedna przed spisaniem protokołu; druga w tygodniu przed ślubem; przystępując do konfesjonału proszę zaznaczyć, że jest to spowiedź przedślubna pierwsza lub druga)" i tu kolejne podpunkty o dokumentach itd. No i teraz niby przy spotkaniu II spowiedź jest zalecana, ale w III że jednak przed spisaniem protokołu. Więc jakby każą a nie zalecają...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

Każdy miał jakiś problem. Świadek mówi - a czy on musi być - wydarłam się na niego, to się postawił do pionu. MAM DOŚĆ 

tzn. zamierzam powystawiać trochę gratów na Allegro (trzeba się pozbyć zbędnych rzeczy przed remontem, będzie mniej pakowania do pudeł...), ale przynajmniej nigdzie nie muszę iść, nigdzie się spieszyć... lubię to 
klik!
widocznie nie jestem mile widziana przy TŻ

Ja lubię Bhringraj i Sesę.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a ja nie umiem stanowczo powiedzieć NIE!). Ja przymiarki jeszcze nie miałam, bo do ślubu kawałek, ale na mierzeniu pani była bardzo miła. Nie wiem co doradzić