|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1862 |
|
Wtajemniczenie
|
Gwiazdeczko, czy ja dobrze widzę, że nie które "bąbelki" są w lekko szarym kolorze? Może dobierz matowe, szare płytki? I żeby było inaczej od tej pierwszej łazienki, połóż je tylko do połowy wysokości, a resztę pomaluj? Ja mam tak w mojej łazience- prysznic wyłożony brązowymi płytkami (takimi samymi, jak w łazience dzieci), reszta płytki białe, matowe o chropowatej powierzchni (drobniuteńkie bąbelki, inne niż u Ciebie) a górę łazienki mam w turkusie.
U mnie, żeby było jeszcze bardziej "wesoło", córka wyrwała kawałek sciany w przedpokoju Pies wygryzł drugą dziurę w dywanie- to samo piętro, inne miejsce Z lepszych wiadomości- mam już żaluzje w dużym salonie i domówiłam sobie podnóżki do foteli z ikei (mały salon). W kuchni ozdobiłam sobie ścianę napisem "this kitchen is seasoned with love" i dwiema filiżankami kawy. Teraz chcę ozdobić sobie ścianę w salonie, kupić karnisze i firanki. I chyba to bedzie koniec narazie, bo zostanie jeszcze kuchnia, ale to już większy wydatek. |
|
|
|
|
#1863 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To druga lazienka- tam jest wlasnie prysznic, zlew i wc .Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, ze zaluzje u Ciebie juz wisza. Te podnozki do foteli tez kiedys mialam ![]() KOniecznie pokaz zdjecie z tym napisem w kuchni -ja ciagle nie moge sie zdecydowac co z nasza kuchnia zrobic
|
|
|
|
#1864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1865 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny chyba rzeczywiście przestój w remontach u Was.. nie było mnie ponad dwa tygodnie, a tu zaledwie niecałe 2 strony na forum doszły
![]() Ja byłam teraz na wakacjach, więc z tych względów nic w mieszkaniu się nie działo, ale od teraz zamierzam od nowa "atakować " ![]() Pokój synka prawie skończony, wrzucę fotkę po weekendzie jak prezentuje się na dzień dzisiejszy.. choć do ostatecznego końca jeszcze kliku detali brakuje Głowię się nad sypialnią, bo jakoś w niej pusto i niejako.. a niby wszystko co ma być już jest zapewne też będę nudzić o rady Pozdrowiona i miłego weekendu |
|
|
|
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Atakuj, atakuj, bo naprawde tu pusto ostatnio. U mnie tez nic sie nie dzieje, bo wlasciwie wszystko juz skonczone, wiec nuda ![]() Z sypialnia mam to samo, niby jest ok, ale tak wlasnie jakos ...nijako. Musze sie w koncu za nia wziasc
|
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaaa u mnie przestój
Może coś dziś ruszy z łazienką
|
|
#1868 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
u nas fachowcy juz tydzień siedza-łazienka prawie na wykończeniu, podwieszony sufit w kuchni. Zostały jeszcze kafle na podłodze w przedpokoju i pas roboczy w kuchni oraz kafle na podłoge w kuchni. Jak bede tam w weekend to postaram sie zrobic zdjecia. Znow sen spedza mi z powiek kolor paneli (dab exclusive kronopol)... http://allegro.pl/komoda-hlnk26-y87-...031758352.html czy isc np w strone całych białych np Ikea Hemnes? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20067829/ Chciałabym jedna szafke pod telewizor i do tego jakas komode, moze dwie. Myslalam tez o regale Expedit bo posiadamy duuuuzo ksiazek
|
|
#1869 |
|
Konto usunięte
|
Ja mając do wyboru 'dowolny kolor drewna' vs 'białe' zawsze powiem 'białe'.
|
|
|
|
|
#1870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1871 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co sadzicie o polaczeniu hemnesa z tym regałem expedita?
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do tego bialy kolor mebli nie zawsze ma taki sam odcien w meblach z roznego zrodla, wiec mozesz miec problem z dobraniem takich samych- jesli bardzo zwracasz uwage na szczegoly
|
|
|
|
#1873 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I tu jestem w kropce, bo podobają mi się zarówno wnetrza nowoczesne jak i te skandynawskie pytałam o polaczenie serii hemnes z expeditem, bo nie bylam juz wieki w Ikea (niestety mam 150km) i nie wiem jak one dokladnie na zywo wygladaja, ale z pewnoscia juz niedlugo sie wybiore i wtedy zobacze czy w ogole asuja do siebia. A moze jeszcze cos innego wpadnie mi w oko
|
|
|
#1874 |
|
Zadomowienie
|
my tez nadal w trakcie remontu, ale meble juz dawno kupione.
do salonu hemnes calosciowo. tez mamy mnostwo ksiazek i to takic bardzo branzowych, z ktorych korzystamy na biezaco, ale nie spodobal mi sie zaden inny regal. wiec zdecydowalam sie na regal hemnes, witrynke przeszklona i witrynke z szufladami oraz polke laczaca i szafke na telewizor. a do sypialni mamy lozko hemnes, ale komoda sie nigdzie nie zmiesci, bo mamy dwa kundle i one tez musza miec miejsce do kimania w sypialni. ubolewam nad brakiem miejsca na komode, wiec chociaz malutka komodke hemnesa sobie kupilam. tyle ze dla mnie najladniejszy kolor serii hemnes to szarobrazowy i nigdy nie zdecydowalabym sie na biale meble. mam nadzieje, ze bedzie slicznie ))w sypialni oprocz tego planuje wieka szafe na cala sciane ze szkla lacobel z trzech kolorow i nie moge sie tego juz doczekac. ale zamntuja ja dopiero 20 marca. u nas juz kilka miesiecy trwa remont...konkretna masakra ))
|
|
|
|
|
#1875 |
|
Konto usunięte
|
A właśnie, bo były pytania o Hemnesa a ja zapomniałam napisać.
Hemnes jest wycofywany, można kupić tylko to co jest obecnie w sklepie i nie ma co liczyć na kupienie tego za jakiś czas! My po dwie witryny z szufladami jechaliśmy z Warszawy do Łodzi bo tam były najbliżej o_O |
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w miedzyczasie odkrylam, ze panele, ktore juz kupilismy nie pasuja do mebli i chcialam wymieniac hemnesa szarobrazowego na czarnobrazowego (ja jestem wrogiem bialych mebli), ale moj facet powiedzial, ze mowy nie ma, bo on jest wrogiem czarnobrazowych mebli z ikei, ktore sa raczej czarne niz brazowe i w ogole nie wygladaja jak drewno. z rozpaczy musialam az isc do kfc )) szczegolnie, ze w komforcie nam powiedzieli, ze zwrotow nie ma. na szczescie moj facet zalatwil to jak mezczyzna i skusil komfort dodatkowa kasa, ktora wydame na te drugie panele, a przesiedlismy sie klase wyzej, bo z eggera na quickstep. teraz juz tylko czekam az w poniedzialek poloza mi tego quickstepa i wreszcie bedzie za☠☠☠isscie ))moja bolaczka sa jeszcze sciany w przedpokoju, ktore wlasnie sie maluja i szczerze mowiac dygam sie jechac zobaczyc jak to wyszlo, bo moj tz wybral kolor...taka jakas dziwna zielen tikurilli z mieszalnika. do reszty mieszkania ja wybralam kolory, wiec wiadomo, zee jest pieknie ))wiec...sie remontuje, |
|
|
|
|
|
#1877 |
|
Konto usunięte
|
Szczerze mówiąc to ten szaro-brązowy kolor Hemnesa też u mnie przebija ich biały (a ja fanką białych zdecydowanie jestem
) ale mama nie dała się namówić A kolor paneli jaki? Rzuciłabyś nazwą ^^ Albo ogólnie, najlepiej zdjęcia pokazała
|
|
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy wiecie może jaką z gotowych farb uzyskam ziemny jaśniutki beż? Moja koleżanka ma taki w pokoju, mówi, że Śnieżka Barwy Natury tylko nie pamięta jaki odcień, a ja patrząc na próbniki nie mogę wyłapać jaki to kolor (wydają się ciepłe). Chodzi o taki delikatny beżyk z odrobinką szarości nawet.
|
|
|
|
|
#1879 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kolor jest ciemny, zeby nie bylo widac czarnego futra, a nazywa sie przewrotnie orzech bialy. wydaje mi sie, ze na bank orzech, a nie dab, ale w tej chwili reki nie dam sobie uciac, a sprawdzic nie mam jak. do tego planuje rozowy dywan jeszcze chcialam rozowe rolety, ale nie wiem, czy to nie przeginka i chyba sie na to nie odwaze ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
w porownaniu z beckersem, ktorym malujemy reszte mieszkania, roznica na niekorzyc decoralu jest kolosalna. jasie troche rozgladalam po tych bezach i z domieszka szarosci na pewno jest kolor dulux bezowy pled z serii kolory swiata. nie zdecydowalam sie na niego wlasnie dlatego, ze ma domieszke szarosci
|
||
|
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do jakości farby to nie ma takiego znaczenia, bo mieszkanie wynajmowane i nie chce za dużo wydać na farbę ![]() Według producenta wydajność tej farby to 14m2/l. Ściany będą prosto po gładzi to czy można wierzyć że 5l wystarczy mi na 2 pokoje i kuchnię (nieduże pomieszczenia)? Edytowane przez iwona200 Czas edycji: 2013-03-14 o 19:13 |
|
|
|
|
|
#1881 |
|
Zadomowienie
|
hahaha wiem duzo o bezowych kolorach farb
))))to moja lista: Decoral Kwitnaca magnolia Bita smietana Klasyczny alabaster Krem waniliowy Dulux Bezowy pled Delikatne ecru Aromat wanilii dobry risercz to podstawa remontu. szkoda, ze jak pojechalam do sklepu to kupilam po prostu JASNY BEZ ))
Edytowane przez lapinne Czas edycji: 2013-03-14 o 19:08 |
|
|
|
|
#1882 |
|
Zadomowienie
|
Hej ! U nas też remont pełną parą, wpadam tu p poradę
![]() Dziewczyny jakie ściany do salonu do tych mebli ? ![]() http://www.forte.com.pl/meble/mebloscianka-atrm01b.html myślałam o duluxie "stepy Bengalu " , chce uzyskać trochę nowoczesne wnętrze ale jednak przytulne
|
|
#1883 |
|
Zadomowienie
|
takie troche szarawe sa te meble czy mi sie tylko wydaje?
|
|
|
|
|
#1884 |
|
Zadomowienie
|
nie na żywo te drewniane elementy mają cieplejszy odcień
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1886 |
|
Zadomowienie
|
Kupowałyście na allegro firanki ?
Możecie polecić jakiegoś sprzedawcę ? Chciałabym proste, zwykłe, żadne koronkowe, nie wiem tylko jak ten materiał się nazywa woal ??
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10070262/ to nie jest typowy woal, ale ok http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50109192/ tutaj zamawiałam czarne i to jest właśnie taki woal.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
|
#1888 |
|
Zadomowienie
|
o dziękuje
będe szukać w takim razie woalu
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez iwona200 Czas edycji: 2013-03-17 o 10:15 |
|
|
|
|
|
#1890 |
|
Zadomowienie
|
u nas wszystko pomalowane...weszlam do domu i normalnie zachcialo mi sie plakac i wymiotowac jednoczesnie,
przedpokoj mial byc milym wnetrzem z zielonymi scianami, ciemnobrazowymi szafkami itd. a wyszlo tak, ze normalnie...zdrowi ludzie takich kolorow jak ta zielen nie widza na trzezwo. chyba tylko po kwasie jest to mozliwe. serio... moj komentarz byl tylko jeden "TO musi zniknac". i wczrac caly dzien jezdzilismy za farbami. ostatecznie wybralismy szary z mieszalnika i moj facet mi powiedzial, ze teraz juz wyglada super i na pewno bede zadowolona, ale dygam sie jechac zobaczyc!!! pozostale pokoje wyszly pieknie. tak jak sobie wymarzylam. jutro kladziemy panele. oby juz bez niespodzianek... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

Nie mam juz pomyslow, albo nie jestem do nich przekonana, ciezko mi cokolwiek zdecydowac

zapewne też będę nudzić o rady 

29.06.2012