|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.III
Cytat:
|
|
|
#572 |
|
Rozeznanie
|
Menbur też do mnie przemawia. Tak jak wspomniałam, czekam na nową kolekcję. Widziałam na innych stronach już część nowej kolekcji i buty są piękne. No i czekam do 6-7.04 żeby wykorzystać kupon zniżkowy na lukamo.pl
|
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super są te szyszki. Zaczynam żałować, że mamy slub latem |
|
|
|
|
|
#575 |
|
<3 <3 <3
|
hej
![]() Postanowiłam do Was dołączyć ![]() Ślubuje 25.05.2013 czyli już blisko
|
|
#576 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Faktycznie już zbliża się termin, jak przygotowania? Wszystko już macie przygotowane? Ja dzisiaj zarezerwowałam sobie tort w Marysieńce. Kobieta na spotkaniu fajna, energiczna i bardzo pomocna. Wybraliśmy 3-piętrowy z żywymi kwiatami, każde piętro w innym smaku. Najwięcej wiśniowego ze śmietaną, druga warstwa była orzechowa a trzecia malinowa. Fajnie, bo te owocowe nie są zbyt słodkie a dla amatorów słodkiego będzie orzechowy. Napisałam do lukamo.pl zapytanie o nową kolekcję butów. Będzie w przeciągu tygodnia. Już nie mogę się doczekać na stronach widziałam część nowej kolekcji i jest z czego wybierać
|
|
|
#577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zakręcona superbabka. Też mamy 3 piętra, tylko, że 3 smaki - tak jak Wy, dwie wiśniowe, jedna orzechowa. I też mamy żywe kwiaty Braliście też ciasta na salę?
|
|
|
|
|
|
#578 |
|
Rozeznanie
|
Nad ciastami się jeszcze zastanowimy, ale wstępnie już jakieś wybraliśmy w Marysieńce. Faktycznie Pani Aga zwariowana
Śmiała się, bo bardziej zainteresowany tematem był TŻ niż ja :P Teraz muszę poszukać fajnego fryzjera. Wizażystkę już mam, to jest Pani Ania Bułkowska-Jastal. Nie wiem jak to się stało, ale będzie u mnie w dniu Ślubu o 12:00 i pomaluje mnie, mamę i siostrę która będzie świadkową. Napisałam do niej już zrezygnowana, bo wszystkie polecane makijażystki były już pozajmowane. jej stronka to: www.aniabulkowska.com
|
|
|
#579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas się też śmiała, bo z tych 3 segregatorów tortów zgodnie wybraliśmy jeden w ciągu 2 minut A o której macie ślub? Do wizażystki idę do p. Ani Wróbel (też maluje moją mamę i siostrę), a do fryzjera do Ludwiga do p. Marleny (podobno swietna jezeli chodzi o fryzury slubne jest tez p. Ewa, moze raczej powinna byc jeszcze wolna) http://www.studioludwig.pl/index.php/nowy-salon Po wstępnych konsultacjach jestem bardzo zadowolona |
|
|
|
|
|
#580 |
|
Rozeznanie
|
Pani Aga nie miała zbyt wiele pracy przy naszym torcie, bo od razu pokazałam jej który chcę i wiedziałam co chcę. Jedynie musieliśmy wybrać smaki, no ale jak już wspomniałam, zajął się tym TŻ
Nie potrafię zapisać z ich strony obrazków, żeby pokazać który wybraliśmy ![]() Ślub mamy o 15:00 a fryzurę chciałabym mieć w takim stylu: http://www.slubnyplan.pl/fryzury-slubne-warkocze/ http://galeria-fryzur.qever.com/fryz...rkocze.jpg.php
|
|
|
#581 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
Z niezałatwionych rzeczy mamy: - alkohol, - garniak, koszula, buty - winietki - welon - bukiet
|
|
|
#582 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem gdzie napisac, wiec pisze tutaj
odstapie termin u fotografa na 06.09.2014, a fotograf to Sycha z Rydułtów.
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my się chyba już skądś znamy... ![]()
|
|
|
|
|
|
#584 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, ja też ślubuję w niedługim terminie, bo dwa tygodnie po Tobie
![]() I szczerze powiedziawszy, to już mam dosyć tych przygotowań. Ciągle jeszcze czegoś nie ma, nie umiemy dokończyć zapraszać gośći no i ja się denerwuję, bo oprócz sukienki, to z ubrania jeszcze nie mam nic. Brakuje nam: dla gości prezencików, obrączek, mojego stroju, TZta stroju, wydrukowanej papeterii ślubnej na salę, alkoholu, przygotowanego kuferka-niezbędnika, ozdoby są w trakcie przygotowania i planowania, nie mamy jeszcze sesji narzeczeńskiej i najgorsze ze wszystkiego: PODZIĘKOWAŃ DLA RODZICÓW niby ma być jakiś film, ale w gąszczu remontów, przygotowań, pracy mojej i TŻ nie mamy nawet czasu się porządnie na to przygotować. Nie mówiąc o tańczeniu- to będzie masakra :/ i jest jeszcze cała lista rzeczy, na które jeszcze nie wpadłam, że ich jeszcze nie mam ;OCzy tylko ja świruję, czy wszyscy są w lesie ze mną? ;P Edytowane przez nutik Czas edycji: 2013-03-19 o 11:35 |
|
|
|
|
#585 | |
|
<3 <3 <3
|
Na pewno się znamy
Cytat:
Na szczęście obrączki, fotografa mamy załatwione ![]() reszta pierdołek jest przed nami
|
|
|
#586 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Dziewczyny, którym miałam odpisać na maile, bardzo przepraszam, zupełnie zapomniałam. Postaram się odpisać do niedzieli. Nie gniewajcie się, ale ostatnio dużo pracy mam. |
|
|
|
|
#587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie zapominaj o nas więcej ![]() Gotowe byłyśmy pomyśleć, że nasza uroda sprawia Ci dużą zagwozdkę |
|
|
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie betty, moja morda może sprawiać kłopoty ;P
Ale Madziochy?!
|
|
|
|
|
#589 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dobrze wywęszył!
Odkąd ta aktorka wyrypała się na scenie idąc po Oscara, odkryłam w niej swoją bratnią duszę (moja szefowa uważa, że jestem chodzącym kataklizmem, ja że mam w sobie gen kalectwa objawiający się strącaniem wszystkiego co może się stłuc, potykaniem, wpadaniem na przeróżne rzeczy, no generalnie przysparzam sobie obrażeń). Potem obejrzałam kilka wywiadów i ja tak samo pieprzę jak potrzaskana w oficjalnych sytuacjach (moja grupa na studiach uwielbiała, jak byłam wywoływana do odpowiedzi, bo plotłam takie rzeczy, że wszyscy łącznie z prowadzącym polewali. Wszystko to ze stresu, bo nie znoszę wystąpień publicznych). I również kocham jeść - toteż moje nowe guru.
|
|
|
|
|
#591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Postać z mojego av to też moja bratnia dusza |
|
|
|
|
|
#592 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Jestem zarejestrowana juz jakiś czas, ale jakoś nigdy nie było mi po drodze by usiąść i pomyśleć na spokojnie (i podzielić sie swoimi myślami) odnośnie ślubu. Nasza data wypada 15.08. i niby jeszcze na spokojnie do wszystkiego podchodzę, to gdy zaczynam czytać jak to niektóre z Was mają już wszystko pozałatwiane to dopada mnie lekka panika... i trylion myśli w głowie jak to wszystko ogarnąć i się wyrobić. Chociaż póki co wszystko nam idzie idealnie, bez żadnych przeszkód - byle tylko nie zapeszyć! No nic, witam Was serdecznie i do usłyszenia, bo widzę, że muszę trochę nadrobić
|
|
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam ślub w sierpniu, wszyscy w koło mieli wszystko zapięte na ostatni guzik a ja byłam w lesie i ze wszystkim zdążyłam (prawie )
|
|
|
#594 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie no, ja mam takie podejście, że wszystko chcę mieć idealnie zaplanowane, zorganizowane i to sprawia, że się stresuję A z czym "prawie" zdążyłaś? Może jakaś mała podpowiedź na co mam uważać ![]() Ja mam już załatwione: - sale - kościoł - dj - fotograf - i niby suknię ale naszły mnie wątpliwości i nie wiem czy nie będę zmieniać ;/ (na razie wpłacony zadatek na szycie) yyy i chyba to tyle. W przyszłym tygodniu chcemy rozejrzeć się za obrączkami. |
|
|
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam jeszcze udekorować butelki z winem organzą wywiązaną kokardami. Chciałam udekorować bar na sali... Ale z racji, że wszystko robiłam sama to i tak nie było źle bo np z dekoracją klatki schodowej na sali zdążyłam w ostatniej chwili - owinęłam poręcze fioletowym tiulem i wywiązałam w połowie kokardy ![]() Wiadomo jest, że zawsze o czymś się zapomni, coś można było zrobić lepiej ale ogólnie to zadowolona byłam z efektu
|
|
|
#596 |
|
Raczkowanie
|
No dokladnie, zawsze już "po wszystkim" wychodzi co się mogło zrobić lepiej, co powinnysmy doszlifowac itd. Ale jestem dobrej mysli póki co
![]() A co do zdobienia klatki to jeśli wszystko pójdzie tak jak spółdzielnia sobie planuje to akurat w sierpniu będzie generalny remont i ocieplanie bloku, zrywanie starych płyt, itd. ..... więc ja tego nie widzę suknią wyczyszczę im klatkę przynajmniej
|
|
|
|
|
#597 | ||
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
Jeszcze masz dużo czasu więc nie ma co panikować Jaką suknie szyjesz i na jaką chcesz zmienić ?? Cytat:
|
|
|
#598 |
|
Raczkowanie
|
Nie miałam do końca sprecyzowanej sukni ślubnej. Przeglądając strony z sukniami zakochałam się w tej sukni http://www.producentsukienslubnych.p..._2013/1315.jpg i długo się odkochać nie mogłam, bo każdą porównywałam z tą. Koniec końców przymierzyłam ją i czar prysł ... wyglądałam w niej brzydko i tandetnie.
Zdecydowałam się na mniej więcej taka: http://www.elizabethpassion.com/kole...n-2013/e-2545t tylko bez tej kokardy. całkowicie prosta bez ozdób i właśnie każdy mi mówi, że suknia jest piękna ale czegoś jej brakuje, tej kropki nad i ![]() A na nowo sprecyzowanej sukni nie mam W środę jadę do Katowic, otworzyli tam ponoć niedawno jakiś nowy outlet z sukniami (a ceny kończa się ponoć w okolicach 700-800zł), zobaczymy czy mają coś ciekawego. Jak nie to wracam do salonu, gdzie zamawiałam suknie, bo była tam jeszcze jedna suknia która bardzo mi się podobała. Albo po prostu ta obecną lekko zmodyfikuję. Aaa i chyba skłaniam się bardziej ku sukience w kolorze ecru - do dla przyszłej teściowej jest nie do pomyslenia, ale jej się nic nie podoba
|
|
|
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) bo mi też się bardzo podoba! i mam też kilka innych już przez siebie upatrzonych, ale też się obawiam, że na mnie i na żywo nie będą takie efektowne przymiarka jednak sporo weryfikuje.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

)