|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Eff, my mamy podobny problem z kupa.. wczesniej byla przy kazdym karmieniu a teraz raz dziennie taka mega duza i wodnista.. no i tez mnie to troche martwi
|
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Meduza- to u mnie moja matka z takimi pytaniami mnie powala
Kupa była? A jaka? Brzuch go boli? A czemu? Zjadł? A ile? Czemu on płacze? Szczerze to ☠☠☠☠icy dostaje.
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Mala, przypomnialas mi jak bardzo denrwuje mnie pytanie: dlaczego placze? Albo: co sie stalo? Przeciez jak bym wiedziala to bym Zosi pomogla i by nie plakala...
|
|
|
|
#1804 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tesciowych, rozumiem cie w pełni. U nas remont, wiec czesciej daje małego na dół, bo sie kurzy, bo jedziemy cos pokupic, czy zwyczajnie musze zorbic obiad na godzine a on chce sie bawic. W związku z remontem wózek wprowadzony jest na dół do tesciów bo ganek zajmują sprzety łazienkowe. Mówiłam tesciowej, zeby go w wózku nie uczyła usypiania i spania, zachodze przedwczoraj i co? Mały dryndany w wózku Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1805 |
|
Zadomowienie
|
Hej laski,
nie mam w ogóle czasu na odezwanie się :< Jestem na bieżąco, owszem, bo czytam Was jak mała na rękach czy coś.. no ale odpisać już gorzej jedną ręką Więc powitam tylko meneq fajnie, że się odezwałaś, córeczka śliczna , a piosenka, do której dałaś link DZIAŁA ![]() U mnie dziewczyny zmiany ogromne, wyprowadzam się od TŻa. Co do pomysłu Szajki - mi to nie przeszkadza, możemy wpisać sposób karmienia, u mnie mm. Pochwalę Wam się, przechodziłam ostatnio obok Butiku, zaszłam i kupiłam jeansy z nowej kolekcji, dostałam koszulkę za grosz z napisem I <3 football Napaliłam się, żeby jechać do Pepco, bo mam niedaleko, myślicie, że mogę z Olą? W ogóle przedwczoraj skończyła 2 miesiace!! ![]() Któraś pytała o majonez przy kp. Ja jadłam i to naprawdę w dużych ilościach i nic małej nie było. Ogólnie jak karmiłam piersią to wszystko jadłam, nawet smażone - rybę, mielone.. Powoli sprawdzałam co zdaje egzamin, nie ma sensu się bać i żyć ciągle o kurakach z zupy. Podczytam Was jeszcze trochę, gaduły ;] |
|
|
|
#1806 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
Och długo by się rozwodzić nad tym, wiele powodów mam..
co do wózka to tża mama zawsze mówiła jeszcze przed porodem "żadnego wożenia i bujania w wózku" "zadnego noszenia na rękach" a jak zostawiam z nią Olę to non stop ją nosi albo w wózku buja, przemądrzałka jedna. |
|
|
|
#1811 |
|
Zadomowienie
|
Przykro ale jeśli tak zarządziłaś, to znaczy, że miałaś powody... Gratuluję siły, ja nie wiem czy bym się zdobyła.
|
|
|
|
#1812 |
|
Zadomowienie
|
nie mam wyjścia, jeśli teraz nie znajde na to siły, to do końca życia będę miała gó.no do powiedzienia w tym związku.. muszę mu udowodnić, że to, że mamy dziecko nie oznacza, że mimo wszystko jestem do niego ''uwiązana'' , musi się ze mną liczyć.
|
|
|
|
#1813 |
|
Lurker ;)
|
Fewciu najdrozsza
na tym zaswiadczeniu ze skarbowki sa dane z pitow tak? Czyli majac swojego pita za 2011 moge sobie spisac te cyferki to oswiadczenia o dochodach? Wiem, ze brzmi jak odpowiedz w pytaniu ale wole sie upewnic i zapytac kogos madrzejszego ![]() Charlizz wierze, ze dasz sobie rade, skoro tak postanowilas to znaczy, ze musialas miec konkretny powod. Moja matka to by mala caly czas nosila, robila zdjecia i dawala butle bo " skoro ssie smoczka to znaczy, ze chce jesc". Jak ja mam sie odchudzac skoro TZ przyniosl mi 2 wianuszki?
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, Charlizz, strasznie mi przykro, że tak się stało... Ale mam nadzieję, że uda się jeszcze to wszystko naprawić.
Bijkora - zależy, do czego mają te szampony być. Generalnie lepsze - naturalniejsze - są te, które mają krótkie składy, a w nich brak silikonów. Jest jeszcze SLS i SLES, ale na rynku prawie nie ma szamponów, w których ten składnik by nie występował... Ale tak - specjalistką od pielęgnacji włosów jest Nawijka i myślę, że ona może na ten temat powiedzieć więcej. Ja to przede wszystkim od twarzy, czasem też trochę od ciała, ale nie wszystkie kwestie. Eff, te pieluchy z BD są też bardzo tanie, ja ostatnio zapłaciłam 23zł za 66szt. Wychodzą podobnie cenowo. ![]() Dziewczyny, mały apel - kolejny raz - wciąż są wśród nas takie, które nigdy nie pokazały nam się w klubie. Jak wszystkie, to wszystkie, także laski... Pokazywać twarze! ![]() Moi rodzice robią dzisiaj swoje urodziny - tata ma 12.03., a mama 19.03., ale nie będę się rozpisywać na temat jedzenia... Od jutra i tak idę na dietę, także nie będę Was już męczyć...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-17 o 12:49 |
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle zastanawiam się jak wygląda kupa ze śluzem?? jak to zaobserwować skoro kupy są wodniste?? Wkurzyłam się, poszłam do tesco na pasaż, u mnie taki mały jest, 3 sklepy z ubraniami a tam nic ciekawego, jakies ciuchy dla starych ciotek ![]() miałam jchać do galerii ale co jak zasypane i się boję autem, nawet tir się przed blokiem dziś zakopał i go wyciągali ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Hmm to dużo siły Ci życzę ![]() |
|
|
|
|
#1816 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Black
Ok, to ponawiam pytanie tym razem do Nawijki Czego w swoim składzie nie powinien mieć szampon? Mam włosy długie,cienkie, suche, zniszczone od farbowania i prostownicy. Lekko mi się kręcą, więc po rozczesaniu mam busz, który atakuje prostownicą ![]() Mam wrażenie że po szamponach które mam jest jeszcze gorzej Powinnam używać szamponów odzywczych, czy raczej do farbowanych? Bardzo bym już chciała zmienić fryzurę, ale przegapiłam sprawę i przed maturą nie obcinam ![]() Przesąd przesądem ale wolę dmuchać na zimne ![]() Jedyny przesąd do którego, jak do tej pory się stosuję
Edytowane przez bijkora Czas edycji: 2013-03-17 o 14:22 |
|
|
|
#1817 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wianuszki Byłyśmy na spacerze-piździawica jakich mało, więc większość czasu przesiedziałyśmy w kawiarni taki spacer, o![]() Fewciu Nie wiem czy będziesz wiedziała ale: wysłałam tydzień temu pita przez net a teraz się zorientowałam, że nie zaktualizowałam nipem-3 numeru konta I mają moje zamknięte konto w danych. Taka pipka ze mnie. Co robić jak żyć? Czy jeśli teraz wyśle szybko nip-3 to zdąże? Czy przepadnie mi szalona suma 100 zł?
|
||
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Meduzza, moja Oliwa np inaczej reaguje na smoka, gdy jest głodna - "rzuca" się na niego, wsysa go jak odkurzacz, a jak jest najedzona, to niechętnie go bierze.
Także dziecko może ssać inaczej. Dzisiaj mieliśmy nasz pierwszy raz, tak oficjalnie.
|
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
No no Black
to brawka się należą U mnie też na początku szału nie było ale po tak długim celibacie kto by się tym przejmował Ale prawda jest taka że za każdym razem w miejscu blizny czuje mrowienie
|
#1820 |
|
Zadomowienie
|
hehehehehe skąd ja to znam, ssie smoka, więc na pewno jest głodna
Kurde, pierwszy raz byłam w pepco, ale ten sklep jest niemożliwy! Kupiłam stanik dla siebie, dla Oli body i kaftanik, leginsy dla siostrzenicy, róż do policzków i za wszystko 40 zł , ale jaja Meduzza bo to jest ten moment, kiedy jest jeszcze czas na "dotarcie się" w związku, tak mi się wydaje.. Jesteś chyba w moim wieku, dobrze kojarzę? Mój TŻ starszy dwa lata ode mnie, ale zachowuje się jak gówniarz, jak się teraz nie postawię i nie wstrząsnę nim jakoś co by się ogarnął, to potem już będzie za późno i dopiero będzie dramat. ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Black teraz już będzie tylko lepiej
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Pepco to za☠☠☠isty sklep, tam mają takie ceny, że szok.
Mala, mrowienie w miejscu nacięcia? O, to współczuję, bo ja przyznam, że mojego nacięcia wcale nie czułam, choć bałam się, że będzie bardzo przeszkadzało, tylko w środku trzeba ją było... rozciągnąć, jak przy prawdziwym pierwszym razie. I dlatego nieprzyjemnie.
|
|
|
|
#1822 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba to coś dalo do myślenia, bo na drugi dzień przyleciał z przeprosinami i słodyczami, człowiek odmieniony...
|
|
|
#1823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olejowac mozna i na 3h i na cala noc (ja preferuje nocne). Wlasciwie ilosc czasu jest dowolna - dla jednych wlosow kilkugodzinne olejowanie jest lepsze, innym wlosom wystarczy np tylko godzina. Nie musisz zakladac turbanu ani podgrzewac suszarka. Po prostu wylewasz na talerzyk ok 1 lyzke oleju i wcierasz opuszkami palcow we wlosy ![]() Cytat:
Chcesz go tylko "nastraszyc" czy faktycznie pakujesz walizki? Cytat:
Pytasz o szampon - przede wszystkim nie istnieje cos takiego jak odzywczy szampon. Szampon jest zbyt krotko na glowie, by te rzekomo odzywcze skladniki zdazyly przeniknac i zadzialac. Szampon jest przede wszystkim do mycia, odzywka/maska do odzywiania. Piszesz, ze masz suche, zniszczone wlosy - plączą Ci sie? Jesli tak, to nie polecam Ci dzieciecych szamponow o naturalnych, delikatnych skladach, bo one spowoduja, ze wlosy bedzie jeszcze trudniej rozczesac. Dodatkowo wysuszac moga rowniez wszelkie ziolowe szampony zawierajace np. wyciag z pokrzywy, chmielu, rumianku, lopianu, itp. Poza tym nie sugeruj sie etykietami szamponow - niewazne jest czy jest on do farbowanych, suchych, tlustych - najwazniejszy jest jego sklad. Generalnie nie zaleca sie, by szampony zawieraly silikony i ich pochodne. To substancje, ktore oblepiaja wlosy i daja sztuczne wrazenie lepszej kondycji wlosa, a tak naprawde nie wnosza nic do odzywienia/nawilzenia, itp. Wiekszosc szamponow do wlosow farbownnych je zawiera, bo dzieki nim latwiej jest rozczesac zniszczone farbowaniem wlosy. Tak, jak Black napisala - wiekszosc szamponow zawiera SLS/SLeS (albo podobne do nich). Jesli chodzi o te skladniki to zdania sa podzielone. Maja one przeciwnikow, jak i zwolennikow. Ja jestem zwolenniczka teorii, ze od szamponu wazniejsza jest odzywka, bo to ona odpowiada za nawilzenie. Moze wklej mi tu linki do szamponow, ktore posiadasz, a ja powiem Ci co niedobrego jest w ich skladzie? |
|||
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Black- no niestety ja czuje to nacięcie. Nie jest to jakieś upierdliwe (bo do wytrzymania)no ale wspomnienia po porodzie nie dają o sobie zapomnieć przez to
Fajnie że ty nie czujesz. Szybciej o tym zapomnisz
|
#1825 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Chyba też zacznę olejować włosy, nie wiem czemu tego do tej pory nie robiłam?! Znalazłam sposób na Olę, najedzona, przebrana, kupka zrobiona, a ona marudzi.. położyłam ją na boku, obok swoją bluzę przy nosku ażeby czuła zapach mamusi ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Dziewczyny karmiące mm czym dopajać maleństwo i w jakich ilościach? Przegotowaną wodą, może herbatki (ew. jakie?) |
||
|
|
|
#1826 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Nawijka za odpowiedz
W domu mam takie :http://allegro.pl/green-pharmacy-sza...103063233.html http://allegro.pl/green-pharmacy-sza...103063209.html https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1027 szampon Cien- lidl Elisse z biedry http://www.google.pl/imgres?q=elisse...&tx=119&ty=110 te szampony w domu mam ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
|
|
|
#1827 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
dziecko powinno dostawac tyle ile zjada mleczka na jedna porcje
|
|
|
|
#1829 |
|
Rozeznanie
|
Może i powinno, ale jak nie chce i wypluwa to nic się nie poradzi..
U mnie to wyglada tak, ze jak Nadia zje swoje mleczko a po krótkim czasie dalej się kręci itd to daje jej własnie wodę albo herbatkę.. Czasem wypija 30ml, czasem 60ml..więcej niż 90 nigdy nie wypiła.. Jak chcę jej podać tak sobie między karmieniami to ona nie chce, wypluwa i się krztusi..
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Witam jakos brak mi czasu od kilku dni staram sie was nadrobic
niewiem co robic bo Julek ostatnio takie sluzowate kupy robi a dzis jedna była pienista bo akurat zrobił jak mu pieluche zdjełam nie jadłam kilka dni nabiału ale nie ma żadnego efeku wiec wczoraj wrociłam do srka homo a te kupy sa chyba od czasu podawania debritdatu o co chodzi poradzicie mi no i ta wysypka na buzce nie bardzo zchodzi ?????????????????:confuse d:
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

Tyle, ze ja nic nie mam takiego duzego jeszcze. Zakupy sie klaniaja
Jeny nie dosc, ze TZ mnie wkurza to tesciowa ze swoja nerwica.... Ona by chciala wiedziec wszystko: o ktorej jadla o ktorej skonczyla, ile spala, jakie i ile kup robi no prosze was! Ja sie opiekuje dzieckiem a nie analizuje szczura w laboratorium... Ona by chciala zeby dzieci w ogole nie plakaly, jadly co 3h z zegarkiem w reku dokladnie 120ml nie wiecej nie mniej, inaczej na pewno jest lub bedzie chore. MA SA KRA uciekam z Julcia ns bezludna wyspe....
teraz mój skarb nosi rozmiar 62-68. Kiedy on tak urósł ?

6 5 4 3 2 1