Styl kobiecy i rockowy jednocześnie cz. IV - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-16, 18:56   #3121
zekori
Wtajemniczenie

Dot.: Styl kobiecy i rockowy jednocześnie cz. IV

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Nie sądzę żeby Martin wyskoczył z jakimś serem Tak samo po angielsku chyba nie mają rozkmin typu ubrał/włożył/założył/odział/itp.

Co do Kinga to mam wrażenie, że zaczął nurzać się we własnej zayebistości i jego opisy są już zdecydowanie zbyt rozwlekłe. Najbardziej lubię To i Carrie.
Z tym się zgadzam. Straszny pod tym względem jest 'Czarny dom', same opisy praktycznie. Trzy razy podchodziłam do tej książki i ani razu jej nie skończyłam.
zekori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 19:22   #3122
201608160903
Konto usunięte

czuję się conajmniej nie na bieżąco... nic nie znam z tego co czytacie. za to historię literatury mam w małym palcu (i co z tego, jak zawsze złośliwie zauważa mój TŻ, skoro nikt normalny tego nie czyta). teraz mam jeszcze dużo książek współczesnych na jedne zajęcia... ale nudy poza tym, podobnie jak Soll próbuję pisać 2 rozdział pracy magisterskiej... ale coś utknęłam piszecie o złym tłumaczeniu - zawsze możecie mnie zatrudnić, to mój wyuczony zawód!

dziewczyny, byłam dziś na hennie i wyszłam zakochana! byłam sceptycznie nastawiona, a tu w osiedlowym salonie odkryłam wspaniałą i tanią kosmetyczkę. już mają we mnie stałego klienta

Edytowane przez 201608160903
Czas edycji: 2013-03-16 o 19:24
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 20:04   #3123
Ashira
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też Tzn. odróżnić umiem ale zbyt ambitna literatura mnie zniechęca, musi jestem do niej za goopia
Achaja czytała się świetnie - zwłaszcza pierwszy tom - ale potem Ziemiański trochę pojechał. Co nie przeszkodziło mi przeczytać trzech tomów w trzy dni.
Cykl Kossakowskiej mnie zirytował bo zapowiadało się interesująco i mhrocznie a później wyskoczyła z tymi tęczowymi włosami, zdrobnieniami i odniosłam wrażenie, że czytam jakąś mangę o aniołach i pięknych bishonenach
I ja mam dokładnie tak samo, może po prostu dlatego, że jak czytam chcę się odstresować i odlecieć w ten inny świat, a nie męczyć problemy świata

No to się zgadza, Achaja pierwszy tom najlepszy. Ale miałam dokładnie tak samo jak Ty, połknęłam w kilka dni. Chociaż ja tak zawsze książki czytam.

Kossakowskiej czytałam tylko 2 pierwsze tomy Siewcy (bo o tym mowa? ). Natomiast Zakon Krańca Świata już nie jest taki słodki, chociaż drugi tom też jest dla mnie jakby na siłę. Co nie zmienia faktu, że zdobią moją półkę z książkami. Na szczęście od zbankrutowania chroni mnie tylko to, że 5 minut od domu mam oddział wojewódzkiej biblioteki i muszę przyznać, że dział z fantastyką jest całkiem nieźle zaopatrzony.

A z moich miłości poza fantastyką - Palahniuk. Chłopak ma tak zryty mózg, że aż przeraża. Nie mam pojęcia co lubię w jego książkach, może to, że są aż tak inne i dziwne.

Co do magisterki - moja leży i płacze. Mam 10 stron napisane operacja pokrzyżowała moje plany. Ale może niedługo uda mi się zacząć coś pisać znowu.

rise_against a że tak zapytam bo może coś mi umknęło... henna na brwi, rzesy czy włosy?

nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeń i skrzypiec!
nie dekold a dekolt!
nie wziąść a wziąć! chyba, że ktoś musi coś zabraść...
bynajmniej ≠ przynajmniej!

Edytowane przez Ashira
Czas edycji: 2013-03-16 o 20:05
Ashira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 20:32   #3124
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ashira Pokaż wiadomość
I ja mam dokładnie tak samo, może po prostu dlatego, że jak czytam chcę się odstresować i odlecieć w ten inny świat, a nie męczyć problemy świata

No to się zgadza, Achaja pierwszy tom najlepszy. Ale miałam dokładnie tak samo jak Ty, połknęłam w kilka dni. Chociaż ja tak zawsze książki czytam.

Kossakowskiej czytałam tylko 2 pierwsze tomy Siewcy (bo o tym mowa? ). Natomiast Zakon Krańca Świata już nie jest taki słodki, chociaż drugi tom też jest dla mnie jakby na siłę. Co nie zmienia faktu, że zdobią moją półkę z książkami. Na szczęście od zbankrutowania chroni mnie tylko to, że 5 minut od domu mam oddział wojewódzkiej biblioteki i muszę przyznać, że dział z fantastyką jest całkiem nieźle zaopatrzony.

A z moich miłości poza fantastyką - Palahniuk. Chłopak ma tak zryty mózg, że aż przeraża. Nie mam pojęcia co lubię w jego książkach, może to, że są aż tak inne i dziwne.

Co do magisterki - moja leży i płacze. Mam 10 stron napisane operacja pokrzyżowała moje plany. Ale może niedługo uda mi się zacząć coś pisać znowu.

rise_against a że tak zapytam bo może coś mi umknęło... henna na brwi, rzesy czy włosy?
ja właśnie wysłałam 2 rozdział (jeszcze zakończenia mu brakuje), więc jeszcze cień nadziei na obronę w czerwcu... a z jakiej dziedziny piszesz? ja właśnie z tłumaczeń

rzęsy/brewki. bardzo długo wracałam do swoich naturalnych włosów i chociaż farby kuszą, to mój popielaty brązik ma naturalnie taką miękkość i blask że chyba na razie sobie odpuszczę. chociaż uwielbiam mocne, intensywne kolory takie jak ma na przykład nasza Red
Stary 2013-03-16, 20:33   #3125
wielokropek2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
poza tym, podobnie jak Soll próbuję pisać 2 rozdział pracy magisterskiej... ale coś utknęłam
dziewczyny, byłam dziś na hennie i wyszłam zakochana! byłam sceptycznie nastawiona, a tu w osiedlowym salonie odkryłam wspaniałą i tanią kosmetyczkę. już mają we mnie stałego klienta
Mnie niebawem czeka wybór tematu pracy inżynierskiej A mam wrażenie, że dopiero zaczęłam studia. Nie wiem, kiedy mi ten czas upłynął.
Co do kwestii urody - skusiłam się ostatnio na słynną pomadkę inglot 910 i... chyba się zakochałam. Bez wątpienia, najbardziej energetyczny kolor w mojej skromnej, bo obejmującej raptem 3 egzemplarze, kolekcji. Przydałby mi się jeszcze jakiś tańszy odpowiednik mojego kosmetycznego marzenia, czyli Lady Danger MACa. Przeczuwam jednak, że poszukiwania okażą się żmudne i najpewniej bezowocne.
Stary 2013-03-16, 20:39   #3126
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wielokropek2 Pokaż wiadomość
Mnie niebawem czeka wybór tematu pracy inżynierskiej A mam wrażenie, że dopiero zaczęłam studia. Nie wiem, kiedy mi ten czas upłynął.
Co do kwestii urody - skusiłam się ostatnio na słynną pomadkę inglot 910 i... chyba się zakochałam. Bez wątpienia, najbardziej energetyczny kolor w mojej skromnej, bo obejmującej raptem 3 egzemplarze, kolekcji. Przydałby mi się jeszcze jakiś tańszy odpowiednik mojego kosmetycznego marzenia, czyli Lady Danger MACa. Przeczuwam jednak, że poszukiwania okażą się żmudne i najpewniej bezowocne.
ja żyję z inżymierem, więc znam ten ból. często chodzę na imprezy gdzie jestem jedyną dziewczyną nie z politechniki i wszyscy traktują mnie z tego powodu jak lekko upośledzoną
Stary 2013-03-16, 20:41   #3127
Ashira
Wtajemniczenie

Cytat:
ja właśnie wysłałam 2 rozdział (jeszcze zakończenia mu brakuje), więc jeszcze cień nadziei na obronę w czerwcu... a z jakiej dziedziny piszesz? ja właśnie z tłumaczeń

rzęsy/brewki. bardzo długo wracałam do swoich naturalnych włosów i chociaż farby kuszą, to mój popielaty brązik ma naturalnie taką miękkość i blask że chyba na razie sobie odpuszczę. chociaż uwielbiam mocne, intensywne kolory takie jak ma na przykład nasza Red
Piszę o fuzjach i przejęciach, więc zupełnie inna dziedzina
Może i się wyrobię do czerwca, ale jakoś nie czuję presji, na jesieni też mogę się obronić.
rzęsy sobię robię zawsze na wakacje. Co do brwi - jestem blondynką, bladą jak ściana. Każdy kolor henny albo jest zbyt rudy albo po prostu za ciemny. Od niedawna jestem posiadaczką paletki do brwi z e.l.f.'a i nie wiem jak mogłam bez niej żyć, jest idealna.
Mój naturalny kolor włosów to typowy polski mysi blond, latem całkiem ładny jak złapie refleksy zwłaszcza, że mam kręcone włosy. Ale zimą koszmar. Więc od kilku lat farbuję się na blond (a byłam też ruda - piękny kolor, ale strasznie ciężko farbować wypłukuje się w mgnieniu oka i farba nigdy nie wyjdzie jak trzeba albo zbyt ryża albo zbyt czerwona, byłam też prawie czarna). Jednak w blondzie mi najlepiej, od jakiegoś czasu myślę nad platyną myślę, że pasowałaby do mojego chłodnego typu urody.

Cytat:
Rozumiem Cię, mi się wydaje, że dopiero co się przymierzałam do matury
Pomadka bardzo ładna, mnie kusi Flormar L23. Ale póki co nie szaleję, mój kołnierz ortopedyczny sprawia, że jak się ładniej ubiorę czy mocniej umaluję to się czuję jak ozdoba na festynie.
A mocne pomadki bardzo lubię, ostatnio przekonałam się do jasnej landrynkowo różowej. Do szarego cienia do powiek wygląda moim zdaniem bardzo ładnie.
Tylko mi tej flormarowej w kolekcji brakuje

nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeń i skrzypiec!
nie dekold a dekolt!
nie wziąść a wziąć! chyba, że ktoś musi coś zabraść...
bynajmniej ≠ przynajmniej!
Ashira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 20:58   #3128
wielokropek2
Rozeznanie

Cytat:
ja żyję z inżymierem, więc znam ten ból. często chodzę na imprezy gdzie jestem jedyną dziewczyną nie z politechniki i wszyscy traktują mnie z tego powodu jak lekko upośledzoną
Bo środowisko polibudowe jest, najoględniej mówiąc, dość specyficzne. Ciężko czasem dojść do porozumienia z ludźmi, którzy nie zaznali smaku wejściówek czy laborek... Ale działa to oczywiście w obie strony. Dajmy na to, moja siostra-absolwentka kierunku humanistycznego traktuje opowieści o moich studiach niby reportaż z National Geographic.

Pomadka Flormal prezentuje się całkiem ciekawie. Nie znałam wcześniej tej marki, więc chyba nadeszła pora, by nadrobić zaległości.
Stary 2013-03-16, 21:23   #3129
kyana
Zadomowienie

GG do kyana Send a message via Skype™ to kyana

Dziewczyny co sądzicie o tej sukience http://i.imagebanana.com/img/zkcbmczx/3.jpg ?
Stary 2013-03-16, 21:32   #3130
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:

ja się zbieram od kilku lat ale się boję że zrobią mi brwi na blacharę albo jakieś inne rude cudo a właśnie na wakacje byłoby fajnie, i tak się wtedy nie maluję. jaki masz zrobiony odcień?
Stary 2013-03-16, 21:54   #3131
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
czuję się conajmniej nie na bieżąco... nic nie znam z tego co czytacie. za to historię literatury mam w małym palcu (i co z tego, jak zawsze złośliwie zauważa mój TŻ, skoro nikt normalny tego nie czyta). teraz mam jeszcze dużo książek współczesnych na jedne zajęcia... ale nudy
Zastanawiam się czy Ci nie współczuć
Hurtowo czytałam ambitniejsze pozycje przed maturą (typu Czerwone i czarne, Ludzie i myszy, Buszujący w zbożu, Blaszany bębenek) i doszłam do wniosku, że nie czuję powieści obyczajowych. A jeszcze gdybym czytała z musu to już w ogóle by mi obrzydło.

Cytat:
Napisane przez Ashira Pokaż wiadomość
Ja o Siewcy piszę i Zbieraczu Burz, Zakonu nawet nie kojarzę, zerknę co to takiego.
U mnie biblioteka jest dobrze zaopatrzona ale i tak wszystko wiecznie wypożyczone. Nie mam zdrowia walczyć o któryś z kolei tom jakiegoś cyklu więc zazwyczaj kupuję książki na Allegro wmawiając sobie, że to inwestycja dla potomności
Poza fantasyką uwielbiam Suworowa ale to już trochę niszowe klimaty.

Cytat:
Napisane przez kyana Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie o tej sukience http://i.imagebanana.com/img/zkcbmczx/3.jpg ?
Fajna chociaż nie przepadam za zwierzęcymi wzorami

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

A, miałam o brwiach napisać. Swoje właśnie maksymalnie zapuszczam i nie widziałam ich w takich kształcie od dobrych czternastu lat

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 22:13   #3132
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Bo środowisko polibudowe jest, najoględniej mówiąc, dość specyficzne. Ciężko czasem dojść do porozumienia z ludźmi, którzy nie zaznali smaku wejściówek czy laborek... Ale działa to oczywiście w obie strony. Dajmy na to, moja siostra-absolwentka kierunku humanistycznego traktuje opowieści o moich studiach niby reportaż z National Geographic.

Pomadka Flormal prezentuje się całkiem ciekawie. Nie znałam wcześniej tej marki, więc chyba nadeszła pora, by nadrobić zaległości.
zawsze jest taki moment że ktoś się nie zna i jak widzi jak jestem ubrana etc i pyta niepewnie czy jestem z polibudy... ja zawsze wtedy odpowiadam a czy wyglądam jakbym była?
zresztą kiedyś byłam zanieść TŻtowi projekt i dostał z miejsca zaliczenie, a pan wcześniej był upierdliwy. jak zobaczył mnie zmienił zdanie

Cytat:
fajna

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość
ja się zbieram od kilku lat ale się boję że zrobią mi brwi na blacharę albo jakieś inne rude cudo a właśnie na wakacje byłoby fajnie, i tak się wtedy nie maluję. jaki masz zrobiony odcień?
pani sama zaproponowała miks czarnego z ciemnym brązem i są idealne powiedziałam, że chcę mieć brewki jak pani z reklamy Reserved (wiadomo, piękna Delevingne). a salon... cóż, weszłam niepewna., bo wyglądał na typowo osiedlowe manieczki, ale teraz już wiem, że warto dać szansę takim niepozornym miejscom. w brow barze w sephorze sama henna kosztuje..90zł a regulacja jeszcze i masz 16z0ł.
Cytat:
Zastanawiam się czy Ci nie współczuć
Hurtowo czytałam ambitniejsze pozycje przed maturą (typu Czerwone i czarne, Ludzie i myszy, Buszujący w zbożu, Blaszany bębenek) i doszłam do wniosku, że nie czuję powieści obyczajowych. A jeszcze gdybym czytała z musu to już w ogóle by mi obrzydło.

Ja o Siewcy piszę i Zbieraczu Burz, Zakonu nawet nie kojarzę, zerknę co to takiego.
U mnie biblioteka jest dobrze zaopatrzona ale i tak wszystko wiecznie wypożyczone. Nie mam zdrowia walczyć o któryś z kolei tom jakiegoś cyklu więc zazwyczaj kupuję książki na Allegro wmawiając sobie, że to inwestycja dla potomności
Poza fantasyką uwielbiam Suworowa ale to już trochę niszowe klimaty.

Fajna chociaż nie przepadam za zwierzęcymi wzorami

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

A, miałam o brwiach napisać. Swoje właśnie maksymalnie zapuszczam i nie widziałam ich w takich kształcie od dobrych czternastu lat
ja książek nie kupuję, czytam teraz wszystko na kindlu. duża oszczędność miejsca
Stary 2013-03-17, 10:17   #3133
Cytryn
Zadomowienie

Cytat:
Hej Fajny avek i wierszyk
Dziękuję, moja wena twórcza od czasu do czasu przeżywa rozkwit

Cytat:

pani sama zaproponowała miks czarnego z ciemnym brązem i są idealne powiedziałam, że chcę mieć brewki jak pani z reklamy Reserved (wiadomo, piękna Delevingne). a salon... cóż, weszłam niepewna., bo wyglądał na typowo osiedlowe manieczki, ale teraz już wiem, że warto dać szansę takim niepozornym miejscom. w brow barze w sephorze sama henna kosztuje..90zł a regulacja jeszcze i masz 16z0ł.
Dobrze, że moja kosmetyczka bierze 16 razy mniej Ale niestety trwałość henny na moich brwiach jest stanowczo za krótka. Może warto zainwestować w makijaż permanentny

Co do załącznika - marzę o takim gorsecie tudzież body, najlepiej czarnym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2285170_IMG_0425l3.jpg (87,5 KB, 82 załadowań)

Cytryn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:35   #3134
trupiegi
Zadomowienie

Cytat:
czuję się conajmniej nie na bieżąco... nic nie znam z tego co czytacie. za to historię literatury mam w małym palcu (i co z tego, jak zawsze złośliwie zauważa mój TŻ, skoro nikt normalny tego nie czyta). teraz mam jeszcze dużo książek współczesnych na jedne zajęcia... ale nudy poza tym, podobnie jak Soll próbuję pisać 2 rozdział pracy magisterskiej... ale coś utknęłam piszecie o złym tłumaczeniu - zawsze możecie mnie zatrudnić, to mój wyuczony zawód!

A gdzie studiujesz? Bo na UAM-ie są zajęcia o Tolkienie (wcześniej o tym pisałaś). Możesz odp. na priv.
Skończyłam polonistykę, ale mam braki w klasyce światowej. Teraz zaznajamiam się z czeską. Zresztą... kiedyś miałam bunt na literaturę, bo zafascynowałam się językoznawstwem.

Cytat:
Czasem, gdy przejeżdżam obok politechniki i wsiadają do tramwaju dziewczyny, które mówią coś o "laborkach" i "kołach" (wg mnie zrobienie z kolokwium "koła" jest dziwne, tak samo jak z korepetycji "korków"), błogosławię swój wybór dot. studiów. Po prostu mam tzw. humanistyczne inklinacje.

xestrellax - mam takie same buty, jakie pokazałaś w załączniku. Jednak mam czarną wersję tych czerwonych, w dodatku zaczepiony jest na nich pasek z ćwiekami. Dałam za nie 39 zł w swoim rodzinnym mieście. Bardzo wygodne są. Wczoraj je kupiłam bez zastanowienia.

Przypomniałyście mi, żebym zagoniła tatę do renowacji stolika od starej maszyny. Stoi gdzieś w garażu.
Co do literatury - też chciałabym mieć czas na czytanie, na razie tylko obowiązki - uczelnia, praca, a licencjat nawet niezaczęty. Planuję zniknąć na 2 tyg., nie chodzić na zajęcia i napisać regulaminowe 30 stron... Teraz wlazłam na Wizaz kosztem czasu przeznaczonego na korekty. No, ale stęskniłam się za Wami. Lubię ten wątek.

edit: Zastanawiam się, czy (a propos maszyn do szycia) nie odpicować sobie pokoju gadżetami retro. Co sądzicie o czymś takim: http://allegro.pl/naklejki-szablony-...077368146.html albo takim: http://allegro.pl/piekny-francuski-b...047637582.html ?
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek.

Edytowane przez trupiegi
Czas edycji: 2013-03-17 o 10:40
trupiegi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:58   #3135
unblabla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trupiegi Pokaż wiadomość
Czasem, gdy przejeżdżam obok politechniki i wsiadają do tramwaju dziewczyny, które mówią coś o "laborkach" i "kołach" (wg mnie zrobienie z kolokwium "koła" jest dziwne, tak samo jak z korepetycji "korków"), błogosławię swój wybór dot. studiów. Po prostu mam tzw. humanistyczne inklinacje.

czy tylko ja jedyna tutaj jestem na politechnice?
ja swój wybór też błogosławię nie bez powodu też jestem drugi raz na pierwszym roku na tym samym kierunku
unblabla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 10:59   #3136
zekori
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajna jest.

Cytat:
Przypomniałyście mi, żebym zagoniła tatę do renowacji stolika od starej maszyny. Stoi gdzieś w garażu.
Co do literatury - też chciałabym mieć czas na czytanie, na razie tylko obowiązki - uczelnia, praca, a licencjat nawet niezaczęty. Planuję zniknąć na 2 tyg., nie chodzić na zajęcia i napisać regulaminowe 30 stron... Teraz wlazłam na Wizaz kosztem czasu przeznaczonego na korekty. No, ale stęskniłam się za Wami. Lubię ten wątek.

edit: Zastanawiam się, czy (a propos maszyn do szycia) nie odpicować sobie pokoju gadżetami retro. Co sądzicie o czymś takim: http://allegro.pl/naklejki-szablony-...077368146.html albo takim: http://allegro.pl/piekny-francuski-b...047637582.html ?
Mi się marzy taki manekin, jak z drugiego linka, tylko duży. W ogóle muszę odkopać moją zabytkową maszynę i nauczyć się szyć.
Z nudów zaczęłam oglądać serial 'Jane by Design' i strasznie zazdroszczę bohaterce umiejętności szycia.

Było tyle o książkach już, że muszę zapytać, jakie filmy lubicie?

Edytowane przez zekori
Czas edycji: 2013-03-17 o 11:00
zekori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 11:13   #3137
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Cześć, dołączam i ja

Ja miałam szare włosy, ale mi nie pasowały, a szkoda, bo sam kolor był piękny
Ja bym chciała taki mega jasny blond wpadający w szary ale moje włosy mają złoty pigment więc ciężko uzyskać coś takiego. Nawet platyny nie mogę uzyskać.

Cytat:
Napisane przez xestrellax Pokaż wiadomość
Fakt, ale ja i tak zawsze będę do śmierci wierna Kingowi A od jakiegoś czasu staję się fanką Alex Kavy.

Kupiłam ostatnio w Pepco fajną bluzkę. Poszłam sobie ot tak, a ona tam chyba czekała specjalnie na mnie bo stojąc przed wieszakiem uświadomiłam sobie, że kiedyś mi się zamarzyła taka z Topshopu, a ta jest prawie identyczna, tyle że kosztowała 20 zł
Nie lubię Kinga. Kocham Zieloną milę i płakałam czytając tę książkę, ale czytałam też Bezsenność i.. przeczytałam całą, aż sama w szoku jestem bo wiem że dużo osób ją porzuca bo zanim się coś rozkręci to trzeba przeczytać z jakieś 150 stron ale dla mnie szału nie było.

Kave też lubię. Pisze w moim stylu. Teraz nie mam czasu na czytanie książek. Ale Coben też jest fajny albo Nora Roberts

Bluzka fajna

Cytat:

Ja szukam jakiejś fajnej kosmetyczki. Ostatnia nie wyrwała mi wszystkich włosków Ale kolor mi fajny zrobiła. Właśnie - może w tym tygodniu pójdę.

Cytat:
Napisane przez Cytryn Pokaż wiadomość

Dobrze, że moja kosmetyczka bierze 16 razy mniej Ale niestety trwałość henny na moich brwiach jest stanowczo za krótka. Może warto zainwestować w makijaż permanentny

Co do załącznika - marzę o takim gorsecie tudzież body, najlepiej czarnym
A ile Ci henna wytrzymuje na brwiach?

Faaajny

Cytat:
Napisane przez zekori Pokaż wiadomość
Prawo zemsty lubię Film w moim stylu też. Ale ogólnie - kryminały lubię. Zabójstwa i takie tam - to mnie kręci.
Stary 2013-03-17, 11:30   #3138
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
motywy fajne, ale w formie naklejek mi się nie bardzo podobają, dużo lepszy byłby taki manekin ale w skali 1:1 a nie malutki jak w drugim linku

trupiegi, polonistko, daję ci dożywotnie prawo poprawiania mnie, bo robię (głównie przez wizaż!! błąd na błędzie i jeszcze poprawiać nie można bo ban ) coraz więcej błędów, nie tylko ortograficznych, ale i innych
Cytat:
Napisane przez unblabla Pokaż wiadomość

czy tylko ja jedyna tutaj jestem na politechnice?
ja też ale już po
Stary 2013-03-17, 11:44   #3139
trupiegi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość
motywy fajne, ale w formie naklejek mi się nie bardzo podobają, dużo lepszy byłby taki manekin ale w skali 1:1 a nie malutki jak w drugim linku

trupiegi, polonistko, daję ci dożywotnie prawo poprawiania mnie, bo robię (głównie przez wizaż!! błąd na błędzie i jeszcze poprawiać nie można bo ban ) coraz więcej błędów, nie tylko ortograficznych, ale i innych
Chyba sobie zamówię manekina na święta. Będzie że od zająca.
Eeee, nie będę poprawiać. Sama na tym forum może i piszę zgodnie z zasadami ortografii, ale używam języka bardzo potocznego, moja składnia tutaj jest dalece niedoskonała. To chyba odpoczynek po pracy, bo robię korekty do pewnego pisma.

Filmy? Gorąco polecam czeskie: "Żelary", "Palacz zwłok" (mocne i genialne), "Stokrotki", "Kytice" (baśniowe ballady). Z polskich: "Niewinni czarodzieje" Wajdy, "Tato" (lubię Bogusia), "Lawa" (ta "dziadowska"), "Dzień Świra" etc.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek.
trupiegi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 11:51   #3140
Cytryn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Ja bym chciała taki mega jasny blond wpadający w szary ale moje włosy mają złoty pigment więc ciężko uzyskać coś takiego. Nawet platyny nie mogę uzyskać.

A ile Ci henna wytrzymuje na brwiach?

Faaajny

Co do siwych włosów - świetne i oryginalne. Baaardzo mam ochotę wyglądać jak pani w załączniku, ale nie wydaje mi się, żeby wyglądały na mnie lepiej niż rude. Poza tym pewnie po rozjaśnianiu wypadłyby mi razem ze skalpem

Henna trzyma mi się jakiś tydzień, może z 10 dni. Nie wiem, czy to jest standardowa trwałość, ale ja zdecydowanie nie jestem zadowolona.

Cytat:

Kryminały, czasem też horrory, ale nie ukrywam, że dobry horror sieje spustoszenie w pokładach mojej odwagi, szczególnie nocą, nawet przy słodko chrapiącym TŻcie Ostatnio zachwyciłam się książką "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" i obejrzałam jej dwie filmowe wersje, skandynawską i amerykańską, i muszę przyznać, ze skandynawska zrobiła na mnie o wiele lepsze wrażenie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tumblr_lwlqtp2kLZ1r3erw6o1_500.jpg (26,3 KB, 49 załadowań)

Stary 2013-03-17, 12:08   #3141
Redhaired Witch
Nindżopesz

Trupiegi, manekiny są fajne chociaż akurat ten biały trochę za "plastikowy" W Galerii Centrum (o ile to jeszcze istniej) często bywały takie mini manekiny.
Też uwielbiam Palacza zwłok.

Cytat:
Gatunkowo horrory, s-f (ale ciężko o naprawdę fajne/straszne/klimatyczne) i filmy samurajskie W ogóle lubię kino azjatyckie (zwłaszcza piątą chińską generację i dramaty "historyczne") i z zupełnie innej beczki Larsa von Triera.

Stary 2013-03-17, 12:32   #3142
Julii_
Przyczajenie

Cześć dziewczyny Już wczesną jesienią zamarzyły mi się lity. Niestety brak funduszy nie pozwolił mi na ich zakup, później była zima i dopiero teraz mogę kupić moje wymarzone butki.
I tu mam do Was pytanie moje Drogie Panie
Czy ma któraś z Was lity? Czy są one wygodne, da się w nich chodzić?
Mam już wypatrzone na allegro :
http://moda.allegro.pl/buty-lity-lit...099227210.html
O stylizacje się nie martwię, mam już nawet w głowie do czego będę je nosić Na co dzień śmigam w czarnych zamszowych zabudowanych koturnach, mam też parę innych par różnych butów, także lity będę traktowała raczej na okazje.Co o nich sądzicie?
I z góry dziękuję za odpowiedzi
Stary 2013-03-17, 12:35   #3143
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:

Przetłumacz nam http://georgerrmartin.com/if-sample.html

Cytat:
Kryminały, czasem też horrory, ale nie ukrywam, że dobry horror sieje spustoszenie w pokładach mojej odwagi, szczególnie nocą, nawet przy słodko chrapiącym TŻcie Ostatnio zachwyciłam się książką "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" i obejrzałam jej dwie filmowe wersje, skandynawską i amerykańską, i muszę przyznać, ze skandynawska zrobiła na mnie o wiele lepsze wrażenie
A oglądałaś skandynawską trylogię, czy tylko pierwszą część?

Mi skandynawska nie podobała się, nie wiem czy aktorstwo był drewniane, czy to ten język Aktorzy też słabo dobrani. Jeśli wg Szwedów to jest przystojny Bloomkvist to boję się pomyśleć, jakiego aktora wybraliby do zagrania kogoś brzydkiego
Cytat:
Gatunkowo horrory, s-f (ale ciężko o naprawdę fajne/straszne/klimatyczne) i filmy samurajskie W ogóle lubię kino azjatyckie (zwłaszcza piątą chińską generację i dramaty "historyczne") i z zupełnie innej beczki Larsa von Triera.
Naprawdę go lubisz?
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 12:49   #3144
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość
Naprawdę go lubisz?
Naprawdę

Stary 2013-03-17, 12:56   #3145
Cytryn
Zadomowienie

Cytat:

A oglądałaś skandynawską trylogię, czy tylko pierwszą część?

Mi skandynawska nie podobała się, nie wiem czy aktorstwo był drewniane, czy to ten język Aktorzy też słabo dobrani. Jeśli wg Szwedów to jest przystojny Bloomkvist to boję się pomyśleć, jakiego aktora wybraliby do zagrania kogoś brzydkiego

Tylko pierwszą część, nie chcę psuć sobie niespodzianki, zanim zabiorę się za książkę

Cytat:
Napisane przez Julii_ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Już wczesną jesienią zamarzyły mi się lity. Niestety brak funduszy nie pozwolił mi na ich zakup, później była zima i dopiero teraz mogę kupić moje wymarzone butki.
I tu mam do Was pytanie moje Drogie Panie
Czy ma któraś z Was lity? Czy są one wygodne, da się w nich chodzić?
Mam już wypatrzone na allegro :
http://moda.allegro.pl/buty-lity-lit...099227210.html
O stylizacje się nie martwię, mam już nawet w głowie do czego będę je nosić Na co dzień śmigam w czarnych zamszowych zabudowanych koturnach, mam też parę innych par różnych butów, także lity będę traktowała raczej na okazje.Co o nich sądzicie?
I z góry dziękuję za odpowiedzi
Mam lity i muszę przyznać, że chodzę w nich od święta. Przestają być wygodne po dwóch godzinach

Stary 2013-03-17, 13:07   #3146
RosemarieV
Rozeznanie

Cytat:
Mam lity i muszę przyznać, że chodzę w nich od święta. Przestają być wygodne po dwóch godzinach
Ale masz te oryginalne czy nie?
RosemarieV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 13:12   #3147
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xestrellax Pokaż wiadomość
no name, Poznań, Półwiejska
Jest tam coś ciekawego?

Cytat:
Tylko czy to wina autora czy tłumacza?

Dlatego dobrze nam się czyta polskich autorów
Wydaje mi się, ze tłumacza, choć styl Martina wg mnie jest prosty jak budowa cepa, nie wiem jak można porównywać go do Tolkiena, a ostatnio coraz częściej czytam o tym w necie

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 13:18   #3148
Cytryn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RosemarieV Pokaż wiadomość
Ale masz te oryginalne czy nie?
Nie Oceniam przez pryzmat innych szpilek i butów na słupku, chociaż może to jest kwestia ułożenia stopy - mam ją prawie w pionie.

Stary 2013-03-17, 13:20   #3149
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Nie Oceniam przez pryzmat innych szpilek i butów na słupku, chociaż może to jest kwestia ułożenia stopy - mam ją prawie w pionie.
Moje buty a la lity też są bardzo niewygodne i stopa jest właśnie tak dziwnie ułożona, ale podobno te oryginalne są bardzo wygodne

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 13:32   #3150
Cytryn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Moje buty a la lity też są bardzo niewygodne i stopa jest właśnie tak dziwnie ułożona, ale podobno te oryginalne są bardzo wygodne
Na przykład te https://s3.amazonaws.com/luuux-origi..._179720093.jpg ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości