Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-17, 13:35   #3301
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Ok pracusie, ja sie wczoraj wylenilam za wszystkie czasy, ale tak mnie zawstydzilyscie, mroweczki, Waszym zapalem do wiosennych porzadkow, ze dzis sie ogarnelam - szuflady z bielizna po remanencie, podlogi umyte, pranie trwa, w zlewie pusto, zaraz ide prasowac jak skoncze duze ciuchy, moze machne cos z malenkich i sie pochwale
We Wro cudne sloneczko, ale ziiiiimno
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 13:38   #3302
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Czy Was też czasami kłują piersi??? dzisiaj rano jak leżałam w lóżku to przez pewien czas kłuła mnie prawa pierś tak jakby mi ktoś intensywnie od środka szpilkę wbijał. Po paru minutach przestało
ja nie mogę narzekać na piersi.
w sumie od początku ciąży to tylko raz mnie bolały a raz czułam dyskomfort.
u mnie w porządku, nic mnie nie swędzi, nie kuje.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 13:40   #3303
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
no ja właśnie też myślałam, że ja bym mogła Ci ją kupić, ale jak dosłąć do Polski to nie wiem.
bo ceny przesyłki byłyby bardzo duże.

znam przewoźnika , który za około 30 funtów by dostarczył od domu do domu.
KOCHANA JESTES!
na razie napisalam na fejsie do moich 6 kolezanek obecnie zamieszkalych w UK, moze do czerwca ktoras samochodem bedzie jechac do PL Ale w razie czego powaznie rozwaze zwiekszenie kosztow o 30 gbp i bede Cie blagac o pomoc, ok?

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

PS. Domcia, tak super lookasz z tego awatarka, normalnie przekorny elfik
Kubulek
Stary 2013-03-17, 13:47   #3304
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
KOCHANA JESTES!
na razie napisalam na fejsie do moich 6 kolezanek obecnie zamieszkalych w UK, moze do czerwca ktoras samochodem bedzie jechac do PL Ale w razie czego powaznie rozwaze zwiekszenie kosztow o 30 gbp i bede Cie blagac o pomoc, ok?

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

PS. Domcia, tak super lookasz z tego awatarka, normalnie przekorny elfik
nie ma sprawy, jak cos to pisz o ta wanienke.
ja tez sama na nia zerkam, ale obawiam sie ze to bedzie smierc dla moich plecow...

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Oliath
patrz tutaj: http://www.blasco.pl/

oni przewożą paczki od domu do domu, paczką 30 kg- 30 funtów (ostatnio taka cena byla)
no i też trzeba zobaczyć jakie wymiary będzie miała paczka, ale wszystko wożą, rowery, komputery, sktery, meble, torby.

ja sama wysyłam tym większe rzeczy do mojej mamy.

także jak coś możesz z tego skorzystać.

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-03-17 o 13:48
Stary 2013-03-17, 13:56   #3305
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma sprawy, jak cos to pisz o ta wanienke.
ja tez sama na nia zerkam, ale obawiam sie ze to bedzie smierc dla moich plecow...
Ale ja wlasnie z troski o plecki - no ale ja mam wysoka wanne, niiedlugo wyciagnikiem sama siebie bede wciagac do niej
To moze popatrz za czyms podobnym, ale z regulowana wysokoscia i przewijaczkiem - jak w zalaczniku?
Producent - Geuther model Aqualino albo Aqualight albo Brevi model Bagnotime?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brevi.jpg (16,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg geuther zestaw komoda.jpg (17,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg geuther aqualight.jpg (13,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg geuther aqualino.jpg (13,0 KB, 14 załadowań)
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-03-17 o 13:59
Stary 2013-03-17, 14:01   #3306
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
oliath
patrz tutaj: http://www.blasco.pl/

oni przewożą paczki od domu do domu, paczką 30 kg- 30 funtów (ostatnio taka cena byla)
no i też trzeba zobaczyć jakie wymiary będzie miała paczka, ale wszystko wożą, rowery, komputery, sktery, meble, torby.

Ja sama wysyłam tym większe rzeczy do mojej mamy.

Także jak coś możesz z tego skorzystać.
dzieki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Domcia, on maja 15 gbp za >30 kg, EKSTRA!!! Plus 5 gbp oplata kurierska
Kubulek
Stary 2013-03-17, 14:06   #3307
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
dzieki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Domcia, on maja 15 gbp za >30 kg, EKSTRA!!! Plus 5 gbp oplata kurierska
to cena przy standardowych wymiarach. trzeba zobaczyc jakie wymiary ma taka wanieka i popytac ich aby nie miec niespodzianki.

wiesz ja chyba wybiore "flexi bath"
tania, mala (bo miejsca nie mamy), skladana.

Stary 2013-03-17, 14:21   #3308
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
to cena przy standardowych wymiarach. trzeba zobaczyc jakie wymiary ma taka wanieka i popytac ich aby nie miec niespodzianki.

wiesz ja chyba wybiore "flexi bath"
tania, mala (bo miejsca nie mamy), skladana.
Flexi tez mi sie podoba
Ale wole cos lazienkowego, zeby wody nie dzwigac w ogole, bo jak znam zycie, moj maz nie zawsze bedzie w domku w porze kapieli taka praca.
Mialam dla Lali komode na stelazu - wanienka z korkiem i wezykiem i przewijak na koleczkach, ale poniewaz serio NIE planowalam wiecej dzieci, to ja komus oddalam potem
Mothercare Supabath nie przekracza ich (BLASCO) maksymalnej sumy dlugosci bokow - maja 175, wychodzi wg ich przykladu 160, wiec jakby co jest nawet zapas na opakowanie
Kubulek
Stary 2013-03-17, 14:23   #3309
d0tkaaa
Zakorzenienie

widze ze gadacie o przewozach z uk do pl my mamy i wysylamy sprawdzona firme biora 1funta za kg.jak chcecie to moge numer podac,teraz wysylalysmy 40kg:-P ja swoje lozeczko itp podjezdzaja pod dom i pod dom dostarczaja w sob zawsze zabieraja rzeczy a w sr juz sa na miejscu:

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 14:24   #3310
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Głównie osoby, czułam się tak jak śmieć. Wymieniać mogę bez końca.
współczuję(

Mela:
doskonale zdaję sobie sprawę, ze prowadzenie gospodarstwa to praca 24/dobę i to ciężka. dlatego duży szacunek dla Ciebie i męża. niewiele jest teraz młodych ludzi, którzy się na to decydują.

Co do kopania naszych maleństw, widzę że sobie każda z nas interpretuje kopniaki jak chce... ja to się zawsze zastanawiam, czy mały kopie bo mu sie podoba, czy nie chociaż nie ukrywam, że wolałabym aby w momentach, kiedy mi się coś podoba, jemu również. ale nie mam 100% pewności

a i skończyłam pisać!! jeszcze wieczorem usiądę i przeczytam raz jeszcze ten rozdział, poprawię i wysyłam. Będę dalej negocjować czy wstęp i zakończenie też mam pisać, ale chociaż próbowałam się wymigać... coś czuję że się skończy że kolejny weekend będę znowu siedzieć.

Mąż się wziął za wiosenne porządki w szafkach, pod materacami, itp..... masakra... kuchnia to już tak wysprząta nie była od nie wiem kiedy.. z tego wszystkiego wzięłam odkurzacz i całe mieszkanie odkurzyłam, w zamian usłyszałam że mam sie nie przemeczać) kocham go!!!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692

Edytowane przez elaine-blath
Czas edycji: 2013-03-17 o 14:27
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 14:26   #3311
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Flexi tez mi sie podoba
Ale wole cos lazienkowego, zeby wody nie dzwigac w ogole, bo jak znam zycie, moj maz nie zawsze bedzie w domku w porze kapieli taka praca.
Mialam dla Lali komode na stelazu - wanienka z korkiem i wezykiem i przewijak na koleczkach, ale poniewaz serio NIE planowalam wiecej dzieci, to ja komus oddalam potem
Mothercare Supabath nie przekracza ich (BLASCO) maksymalnej sumy dlugosci bokow - maja 175, wychodzi wg ich przykladu 160, wiec jakby co jest nawet zapas na opakowanie
my jeszcze sie rozgladamy, ale przy tej flexi chyba zostane, bo mi rozmarowo chodzi zeby byla jak najmniejsza. jakbym miała wysoka wanne to pewnie bym całkowicie zrezygnowała z wanienki.

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
widze ze gadacie o przewozach z uk do pl my mamy i wysylamy sprawdzona firme biora 1funta za kg.jak chcecie to moge numer podac,teraz wysylalysmy 40kg:-P ja swoje lozeczko itp podjezdzaja pod dom i pod dom dostarczaja w sob zawsze zabieraja rzeczy a w sr juz sa na miejscu:
daj ich namiary!
zawsze moze sie przydac

Stary 2013-03-17, 14:27   #3312
d0tkaaa
Zakorzenienie

ok to pozniej napewno wkleje.i tez fajnie bo oni tylko patrza na wage i nie na szerpkosci dlugosci itp i tez zabieraja wszyatko

Zuza

Razem
Stary 2013-03-17, 14:28   #3313
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Co do kopania naszych maleństw, widzę że sobie każda z nas interpretuje kopniaki jak chce... ja to się zawsze zastanawiam, czy mały kopie bo mu sie podoba, czy nie chociaż nie ukrywam, że wolałabym aby w momentach, kiedy mi się coś podoba, jemu również. ale nie mam 100% pewności
ja mysle ze to nie chodzi o internretacje, tylko ze o to ze my "znamy" nasze dzieci haha.

jak sie nachylam i sciskam brzuch to wiem, ze mala nie lubi i inne kopniaczki czuje, niz te ruchy ktore czuje jak leze i slucham myzyki czy jak dotykam brzucha.
inne ruchy jak muzyka jest lagodna a kopniaka silnego czułam jak wczoraj mi metal do brzucha tz przystawił do słuchania.

wydaje mi sie , ze to tak ja z płaczem niemowlaka.
mama potrafi rozróżnić ten płacz od kupy i płacz od głodu.

Stary 2013-03-17, 14:33   #3314
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
patrz, szkoda, ze nie wyczailam tej wanienki wczesniej, to bym sie podlaczyla do Twojej paki :p ona wazy jakies 3 kg
Kubulek
Stary 2013-03-17, 14:47   #3315
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
patrz, szkoda, ze nie wyczailam tej wanienki wczesniej, to bym sie podlaczyla do Twojej paki :p ona wazy jakies 3 kg
to samo sobie pomyslalam,my wczoraj wysylalysmy te rzeczy..ale podam wam pozniej namiary bo sie oplaca to moze domi Ci wysle czy cos.

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

wofole to jakbys mi powoedziala przed wyjazdem o tej wanience to bym ci ja kupila i wyslala i jeszcze mialam znizke do mothercare tu..:-P

Zuza

Razem
Stary 2013-03-17, 14:55   #3316
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

domciątko: to wychodzi, że wyrodna matka jestem. Ja słucham ostrzejszej muzyki, może nie metalu i mam wrażenie że akurat moje to lubi. Ale to wrażenie. Najlepsze że rozpoznaje, co już mama puszczała, jak leci w tv. tyle że to moje wrażenie... pewności nie mam. Co wiem, to, że nie lubi jak jest bardzo głośno. Co do pozostałych rzeczy, na 100% nie mogę powiedzieć, szczególnie że wieczorami raz kopniaki są delikatniejsze a raz mocniejsze, że aż brzuch mi skacze. Stąd mam odczucia, jak tutaj czytam i słucham przyszłych mam, że czasami to jest jednak nasza interpretacja.

Dotkaa
: daj daj namiary, przydadzą się

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-17, 15:16   #3317
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
to samo sobie pomyslalam,my wczoraj wysylalysmy te rzeczy..ale podam wam pozniej namiary bo sie oplaca to moze domi Ci wysle czy cos.

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

wofole to jakbys mi powoedziala przed wyjazdem o tej wanience to bym ci ja kupila i wyslala i jeszcze mialam znizke do mothercare tu..:-P
Jeszcze mnie dobij
Cytat:
domciątko: to wychodzi, że wyrodna matka jestem. Ja słucham ostrzejszej muzyki, może nie metalu i mam wrażenie że akurat moje to lubi. Ale to wrażenie. Najlepsze że rozpoznaje, co już mama puszczała, jak leci w tv. tyle że to moje wrażenie... pewności nie mam. Co wiem, to, że nie lubi jak jest bardzo głośno. Co do pozostałych rzeczy, na 100% nie mogę powiedzieć, szczególnie że wieczorami raz kopniaki są delikatniejsze a raz mocniejsze, że aż brzuch mi skacze. Stąd mam odczucia, jak tutaj czytam i słucham przyszłych mam, że czasami to jest jednak nasza interpretacja.
Lilo slucha Rammsteina
Kubulek
Stary 2013-03-17, 15:23   #3318
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się swoją wyrodnością

Moje Dziecię w ruchach jest tak oszczędne, że nie mam pojęcia na co reaguje a na co nie

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 15:28   #3319
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Słoneczko tak pozytywnie nastraja Byliśmy kupić mi nowe cyckonosze, bo w starych się zaczynam nie mieścić A miski mają takie wielkie, że mogłyby robić dla dziecka za czapeczki Masakra!
Ja to niedługo będę swoje czapki na cycki zakładać, zamiast biustonosza

Cytat:
Czy Was też czasami kłują piersi??? dzisiaj rano jak leżałam w lóżku to przez pewien czas kłuła mnie prawa pierś tak jakby mi ktoś intensywnie od środka szpilkę wbijał. Po paru minutach przestało
\

Czasami zwłazcza jak zmarznę.

Oliath

A np. wanienka ze stojakime?

np. coś takiego

http://szafa.pl/c13144910-hm-z-falbankami.html
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 16:07   #3320
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Matko jak mnie swędzą cycochy a najbardziej sutki. Muszę sobie co jakis czas wyjąć i się podrapać bo nie daje rady
Mnie często w pracy swędzą..ale jak tu się podrapać w czyjej obecności? A już na pewno cyca wywalić nie mogę

Cytat:
Ok pracusie, ja sie wczoraj wylenilam za wszystkie czasy, ale tak mnie zawstydzilyscie, mroweczki, Waszym zapalem do wiosennych porzadkow, ze dzis sie ogarnelam - szuflady z bielizna po remanencie, podlogi umyte, pranie trwa, w zlewie pusto, zaraz ide prasowac jak skoncze duze ciuchy, moze machne cos z malenkich i sie pochwale
We Wro cudne sloneczko, ale ziiiiimno
Mój zapał ograniczył się tylko do uporządkowania pulpitu w lapku

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A to pierwszy prezencik dla mojej córeczki od siostry tż, w sumie bardziej od jej synka bo to on wybrał Tylko żeby jej siurek już nie urósł
Śliczne buciki A my daliśmy takie sandałki małej Idce, mojej przyszłej chrześnicy (prawdopodobnie)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0252.jpg (112,5 KB, 29 załadowań)

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 16:11   #3321
dzoan
Zakorzenienie

No, a my po kościółku, po rosołku u rodziców, po drugim u nas i teraz lenistwo przed tv Coś mnie zgaga po obiedzie złapała.. i robię się śpiąca..chyba będzie drzemka...

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 16:16   #3322
mela1234
Zakorzenienie

A mnie coś na jabłka dzisiaj wzięło.
Zdrzemnęłam się godzinkę. Córka mi się w nogach położyła i też przysnęła. Tyle, że ona już 2 godz śpi. Już widzę jak pójdzie spać o 20...
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 16:25   #3323
Anulka_p
Zakorzenienie

My też już po obiadku relaksujemy się przed telewizorem Rano słoneczko nastroiło mnie pozytywnie, ale teraz jakoś opadłam z sił i najchętniej położyłabym się spać. Może krótka drzemka mnie ożywi
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 16:26   #3324
surka
Zakorzenienie

Smile Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

dzoan
też fajne prezencie mała dostała od was
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 16:27   #3325
ita83
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny Wstepnie mam typy imion dla drugiego urwisa...

Krystian lub Adrian

Jeszcze do przedyskutowania ale mam nadzieje ze przejdzie

Dalej wymiotuje moj maz mowi ze to przez nerwy maly daje mi znow popalic i kazal pic meliske
Stary 2013-03-17, 16:41   #3326
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Ita: za dużo tej meliski nie pij a imionka ładne, podoba mi się szczególnie Adrian, tak samo zresztą jak Artur

Margosia: hyhy postaram sie

Oliath: Lilo ma plusa u mnie chociaż Rammstein nie jest moim ulubionym zespołem, a jednak za muzykę

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-17, 16:41   #3327
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Oliath

A np. wanienka ze stojakime?

np. coś takiego

http://szafa.pl/c13144910-hm-z-falbankami.html
Dzieki Sureczko Stojak odpada, nie ufam stojakom
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
A my daliśmy takie sandałki małej Idce, mojej przyszłej chrześnicy (prawdopodobnie)
Ladniusie

Ale cisza tu dzis
Ja dalej prasuje, to jest moje 5 minut przerwy w staniu
Kubulek
Stary 2013-03-17, 16:53   #3328
madi82
Zakorzenienie

biedne musza zaciskać nóżki...

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...?ticaid=1103f1

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 16:55   #3329
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki Sureczko Stojak odpada, nie ufam stojakom
Ja mam stojak i nigdy mi się nie zachwiał. Bardzo stabilny. Nie wyobrażam sobie bez niego mycia małej.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 17:14   #3330
rasha90
Raczkowanie

Melduję, że też mamy dziś dzień sprzątania co te słońce robi z ludźmi - wszystkie się wcześnie pobudziły i jeszcze rzuciły w wir sprzątania
Tak czy siak - wreszcie ogarnęliśmy szafę mój mężczyzna ma tyle rzeczy, że nie było to takie proste, a najbardziej rozbawiona byłam przy każdej rzeczy typu 'a co to jest?' 'to domowe' 'a czy ja cię kiedykolwiek w tym widziałam?!' 'oj ale ja to bardzo lubię, z podstawówki jeszcze...' i maślane oczy i potem odbył jeszcze prezentację pod tytułem 'Jak wchodzę w moją koszulę komunijną' i nie wiem czy to przerażające czy śmieszne, ale bez problemu w nią wchodzi
Mój facet ma zdecydowanie babskie geny ciuchowe
Oprócz tej wielkiej szafy - dwa prania i obiadek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości