Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-16, 18:38   #751
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

black rose jakie kremy kupiłas? polecam mustelle

trele śliczna kolyska i przecena niezla!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 19:07   #752
motylek85
Zakorzenienie

Agatkaa1 mówiłam, że jeszcze za wcześnie na serduszko ale widziałaś już kropeczkę czy tylko pęcherzyk?

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 19:32   #753
Black_Rose
Zadomowienie

GG do Black_Rose

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
black rose jakie kremy kupiłas? polecam mustelle

trele śliczna kolyska i przecena niezla!
Palmers "Massage Cream for Stretcg Marks" z maslem kakaowym, kolagenem itp i "Re-Gen Cream" przeciw rozstepom, uealstyczniajacy... Moze nie bylo takie drogie, ale jak na moje wydatki na specjalna pielegnacje skory, to dla mnie majatek:P No ichyba czas na jakies lubrykanty, libido mam zerowe, podobno wzrasta po trzecim m-cu... a moj facet biedny jest...
Black_Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 19:58   #754
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Witaj Jak ten czas leci. Pamiętam jak Ty powiedziałaś, że jesteś w ciąży, a Twój maluszek już taki duży

To co może drugie?
No nie? Dopiero pisałam, że jadę rodzić!

Chciałabym ale miałam cc, więc muszę 2 lata co najmniej poczekać

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 19:59   #755
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Witam się z Wami bardzo nieśmiało we wtorek zobaczyłam mocne dwie krechy okres miałam mieć 4 ale byłam przekonana, że się spóźnia. Do lekarza jeszcze się nie wybieram bo to chyba jeszcze za wcześnie. Myślę, że jak pójdę tak pod koniec miesiąca to może usłyszę już serduszko. Nie mogę się już doczekać.
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 20:42   #756
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Black_Rose Pokaż wiadomość
Palmers "Massage Cream for Stretcg Marks" z maslem kakaowym, kolagenem itp i "Re-Gen Cream" przeciw rozstepom, uealstyczniajacy... Moze nie bylo takie drogie, ale jak na moje wydatki na specjalna pielegnacje skory, to dla mnie majatek:P No ichyba czas na jakies lubrykanty, libido mam zerowe, podobno wzrasta po trzecim m-cu... a moj facet biedny jest...
I ile u Ciebie taki Palmers kosztuje? Ja tez mam , taki z pompka I kosztowal nie duzo 3.50£ ale ja glupia zawsze po kapaniu jestem taka padnieta ze absolutnie nie mam sily na nic , nawet na smarowanie. Patrzac na to , w jakim tepie rosnie mi brzuchol - po porodzie bede wygladala jak Sitko !!

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 08:55   #757
agatkaa1
Zakorzenienie

dzień dobry

motylek widziałam tylko pecherzyk, wiem ze za wcześnie ale gin pow ze na tym etapie jest wszystko super! brać leki i 28 wizyta kolejna....

black ile dalas za tego palmersa? no takie specyfiki są kosztowne ale znam osoby które używały mustelli i ani jednego rozstepa nie maja! dobra też.jest zwykła.oliwka!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-03-17, 09:01   #758
anulka2205
Wtajemniczenie

Babku wcale się nie dziwię łzom i nerwom, ale ciesze się, że tak wesoło się skończyło

Agatka super,że wszystko dobrze

Witam nowe dziewczyny

Wypróbowałam patent z oszukaną kawą Rewelacja

Koala jak się czujesz? Plamisz ciągle?

Antibia jak znosisz leżenie?

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-03-17 o 09:05
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 09:18   #759
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:
dzień dobry

motylek widziałam tylko pecherzyk, wiem ze za wcześnie ale gin pow ze na tym etapie jest wszystko super! brać leki i 28 wizyta kolejna....

black ile dalas za tego palmersa? no takie specyfiki są kosztowne ale znam osoby które używały mustelli i ani jednego rozstepa nie maja! dobra też.jest zwykła.oliwka!
Ja w pierwszej ciąży używałam na początku Palmersa. Faktycznie rozstępów na brzuchu nie mam nie smarowałam pupy i ud i tu mi już wylazły trochę mało opłacalny jest, bo ok 35 zł za butelkę
od połowy ciąży stosowałam balsam z Babydreama i teraz od początku będę używać tylko ten
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 09:45   #760
Black_Rose
Zadomowienie

GG do Black_Rose

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
I ile u Ciebie taki Palmers kosztuje? Ja tez mam , taki z pompka I kosztowal nie duzo 3.50£ ale ja glupia zawsze po kapaniu jestem taka padnieta ze absolutnie nie mam sily na nic , nawet na smarowanie. Patrzac na to , w jakim tepie rosnie mi brzuchol - po porodzie bede wygladala jak Sitko !!
Kupilam w Superdrug za jakies 6f w tubie, 125ml, podobno jeden z najskuteczniejszych w tej cenie, polecaly mi kolezanki, mam tez Rescue Oil (2f w Home Bergains, "Bio Oil" koszt. f10 a jest mniej wydajny i strasznie sie leje...), smaruje sie nim po masazu nog (bo od zawsze mi puchna, a co dopiero w ciazy...) i smarowalam nim piersi i brzuch, bardzo nawilza i natluszcza. No i mam to samo, jak mam cos na siebie nalozyc, to zbieram sie do tego jak do jeza, zimno, spac mi sie chce, zasypiam na kanapie... Ale mysl o rozstepach nie daje mi spac.

Edytowane przez Black_Rose
Czas edycji: 2013-03-17 o 09:48
Stary 2013-03-17, 09:49   #761
ajek78
Przyczajenie

Dzień dobry wszystkim przyszłym mamuśkom
Dopadło mnie jednak choróbsko...podejrzewam nawet anginę, bo nie mogę nic przełknąć i mam cały czas gorączkę
Narazie walczę paracetamolem, ale nie chcę przesadzić, bo nie wiem czy nie zaszkodzę kruszynce. Jutro śmigam do lekarza i pewnie bez antybiotyków się nie obędzie...
Co do rozstępów o których pisałyście...to chyba jak mają wyjść to wyjdą. Oczywiście, że jak się skórę pielęgnuje, to jest mniejsze prawdopodobieństwo, ale jak się ma tendencje, to nic nie pomoże. Stosowałam kremy, olejki, oliwkę, rano i wieczorem...i tak mam pręgi na brzuszku na szczęście nie widać mocno, bo w dolnych partiach brzucha tylko, no ale są
Modlę się tylko, żeby w tej ciąży mi ich nie przybyło
ajek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 09:50   #762
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
Ja w pierwszej ciąży używałam na początku Palmersa. Faktycznie rozstępów na brzuchu nie mam nie smarowałam pupy i ud i tu mi już wylazły trochę mało opłacalny jest, bo ok 35 zł za butelkę
od połowy ciąży stosowałam balsam z Babydreama i teraz od początku będę używać tylko ten
e to taniocha bo mustella kosztuje ok 60-70 zł!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-03-17, 11:20   #763
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Podczytuję was jakiś czas nie zgadzam się do końca z tym, że nie wolno pić kawy w ciąży. Wiadomo jeśli się przesadza to tak jak ze wszystkim. Pamiętam jak byłam w pierwszej ciąży pytałam się lekarza. Jedna mała z rana nikomu nie zaszkodzi ( chyba, że są rzeczywiście jakieś powody- wysokie ciśnienie itp). Po porodzie jest dużo gorzej ( jak się karmi piersią) wtedy to rzeczywiście nie można większości rzeczy. W ciąży to z tego co ja wiem to unika się alkoholu, papierosów, sera pleśniowego, napojów energetycznych. Bardziej uważałabym z colą bo ma masę cukru i jeszcze innych składników, które w dużych ilościach niekorzystnie sprzyjają ciąży ( w tym tez dużą ilość kofeiny)
Stary 2013-03-17, 11:25   #764
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość

Podczytuję was jakiś czas nie zgadzam się do końca z tym, że nie wolno pić kawy w ciąży. Wiadomo jeśli się przesadza to tak jak ze wszystkim. Pamiętam jak byłam w pierwszej ciąży pytałam się lekarza. Jedna mała z rana nikomu nie zaszkodzi ( chyba, że są rzeczywiście jakieś powody- wysokie ciśnienie itp). Po porodzie jest dużo gorzej ( jak się karmi piersią) wtedy to rzeczywiście nie można większości rzeczy. W ciąży to z tego co ja wiem to unika się alkoholu, papierosów, sera pleśniowego, napojów energetycznych. Bardziej uważałabym z colą bo ma masę cukru i jeszcze innych składników, które w dużych ilościach niekorzystnie sprzyjają ciąży ( w tym tez dużą ilość kofeiny)
ser pleśniowy można - o ile jest zrobiony z mleka pasteryzowanego
lepiej unikać w ogóle unikać napojów chemicznych i z bąbelkami
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 11:27   #765
anulka2205
Wtajemniczenie

Ale ja właśnie w pierwszej ciąży miałam nadciśnienie (normalnie nie mam) i byłam na lekach, więc pozostaje mi się na wszelki wypadek tylko oszukiwać

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-03-17, 11:37   #766
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
ser pleśniowy można - o ile jest zrobiony z mleka pasteryzowanego
lepiej unikać w ogóle unikać napojów chemicznych i z bąbelkami
Masz rację tu nie dopisałam

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Ale ja właśnie w pierwszej ciąży miałam nadciśnienie (normalnie nie mam) i byłam na lekach, więc pozostaje mi się na wszelki wypadek tylko oszukiwać
To masz rację ja kocham kawę, piję mało 1-2 dziennie. Z ciśnieniem to miałaś problem od początku czy później.
Stary 2013-03-17, 11:39   #767
anulka2205
Wtajemniczenie

zaraz na początku się zaczęło i potem już do końca miałam te leki

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-03-17, 11:58   #768
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

I jak to wpłynęło na ciąże nie miałaś problemów, urodziłaś w terminie? Ja leżałam trochę w szpitalu z pierwszej ciąży i widziałam wiele dziewczyn, które miały z tym problem i miały cesarkę albo wcześniej rodziły.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Ja jestem jeszcze na etapie wielkiego szoku, nie mogę się jeszcze przyzwyczaić do tego, że jestem w ciąży. Wszystko mnie przeraża, strach jest większy jak radość. Wcale nie pomaga mi to, że byłam w ciąży i wiem czego mogę się spodziewać.
Stary 2013-03-17, 12:04   #769
koala19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Babku wcale się nie dziwię łzom i nerwom, ale ciesze się, że tak wesoło się skończyło

Agatka super,że wszystko dobrze

Witam nowe dziewczyny

Koala jak się czujesz? Plamisz ciągle?

Antibia jak znosisz leżenie?

Hej, dziekuje juz nie plamie, w piatek jeszcze leciutko brudzilam ale w sumie calej krwi bylo moze ze 2 ml wiec nie bylo zle ale i tak dobrze ze sie zglosilam do szpitala. odkąd zazywam luteine mam straszne mdlosci ale jeszcze nie wymiotuje. no i są tylko rano
dziś ledwo zeby umyłam bo mialam łzy w oczach i wstaje tylko do toalety max 4 razy dziennie
Stary 2013-03-17, 12:20   #770
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Ja się zastanawiam jak to jest z tymi objawami. Ja mam zupełnie inaczej. W pierwszej to późno zaczęłam wymiotować gdzieś tak ok 10tc może 11. Piersi mnie wcale nie bolały jedynie byłam senna zero zachcianek. A teraz myślę że jestem tak ok 6 tc i piersi bolą mnie od samego początku, jestem senna, drażnią mnie zapachy np dzisiaj jak weszłam do sklepu i poczułam zapach świeżego pieczywa to było mi niedobrze. Powiedziała to mężowi a on stwierdził, że przesadzam , że to moja autosugestia. Czy to możliwe, że mam już takie objawy, czy to moja głowa fiksuje, bo za dużo o tym myślę.
Stary 2013-03-17, 13:21   #771
babku
Zadomowienie

Ja na przykład rozpoznałam, że jestem w ciąży po tym, że zaczęły mi śmierdzieć szklanki (chyba to efekt zmywania ich w zmywarce). Normalnie w ogóle tego nie czuję. Musiał to być śmieszny widok jak zaczęłam je obwąchiwać i powiedziałam do męża "chyba jestem w ciąży". Parę dni później zrobiłam test
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 13:37   #772
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry

to ja pewnie zobaczę tyle co ty bo wizyta wypada mi w 5t6d ... no szkoda, mam tylko nadzieję, że wciśnie mnie na jakąś wizytę jeszcze przed świętami bo chciałabym na święta powiedzieć rodzicom i teściom a bez potwierdzenia nie chcę zapeszać... Co do specyfików to ja jestem straszną sklerozą i często zapominałam się smarować balsamem a i tak na brzuchu nie mam ani jednego rozstępu, gorzej z piersiami i udami ale już się do nich przzwyczaiłam teraz chcę się smarować Oliwką poprostu bo zapach mnie nie odrzuca...
Cytat:
J w pierwszej ciąży od niego zaczęłam ale zapach mnie drażnił i praktycznie nic nie używałam;D
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ja na przykład rozpoznałam, że jestem w ciąży po tym, że zaczęły mi śmierdzieć szklanki (chyba to efekt zmywania ich w zmywarce). Normalnie w ogóle tego nie czuję. Musiał to być śmieszny widok jak zaczęłam je obwąchiwać i powiedziałam do męża "chyba jestem w ciąży". Parę dni później zrobiłam test
hahah uśmiałam się wyobraziłam sobie jak to mówisz

Ja z objawów nie miałam nic przed testem a siknęłam bo tempka była wysoko jak na ten dzień cyklu ale mimo to nie spodziewałam się II kresek bo byłam pewna, że się nie udało

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 13:39   #773
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

A ja zanim zrobiłam test (tydzień po spóźniającym się okresie) zmieniłam kawę sypaną na rozpuszczalną ( gdzie wcześniej taka mi nie smakowała) zbieg okoliczności czy pierwsze objawy. Nie chce mi się w to wierzyć, że to tak wcześnie.
Stary 2013-03-17, 14:12   #774
anulka2205
Wtajemniczenie

Objawy pojawiają się nawet i przed terminem spodziewanego okresu, tylko nie w każdej ciązy. Ja też przy pierwszej to prawie zero objawów, a teraz spore mdłości, ból piersi, zawroty głowy, problemy ze snem...

Urodziłam w terminie i SN, lek ładnie wyregulował mi nadciśnienie. Chociaż nie wiem czy nie narobił nam trochę innych kłopotów, ale nie chcę tu o tym pisać, jeśli kiedyś pojawi się jakiś klubik to wtedy będę wylewniejsza

Koala super

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-03-17, 14:28   #775
Black_Rose
Zadomowienie

GG do Black_Rose

Cytat:
Ja się zastanawiam jak to jest z tymi objawami. Ja mam zupełnie inaczej. W pierwszej to późno zaczęłam wymiotować gdzieś tak ok 10tc może 11. Piersi mnie wcale nie bolały jedynie byłam senna zero zachcianek. A teraz myślę że jestem tak ok 6 tc i piersi bolą mnie od samego początku, jestem senna, drażnią mnie zapachy np dzisiaj jak weszłam do sklepu i poczułam zapach świeżego pieczywa to było mi niedobrze. Powiedziała to mężowi a on stwierdził, że przesadzam , że to moja autosugestia. Czy to możliwe, że mam już takie objawy, czy to moja głowa fiksuje, bo za dużo o tym myślę.
ja dokladnie to samo, piersi jak bomby atomowe od poczatku, ale za to milosc do zapachow, ktorych wczesniej nie znosilam... perfumy, srodki czystosci itp:P za to smierdza szklanki, zapach spalenizny jest dla mnie nie do wytrzymania to samo wedzonka i benzyna.
Stary 2013-03-17, 15:48   #776
Antibia86
Rozeznanie

ciężko znoszę leżenie, znajomym dupe truje na necie albo przez tel z objawów to piersi mnie bolały jakos 2-3 dni teraz juz ok no i caly czas mi niedobrze...wolałabym sobie rzygnąć( przepraszam za slownictwo ale mój poziom irytacji jest powyzej normy). zrobic nic nie moge a jak zobaczyłam dzisiaj co dzieje sie w pokoju mojego syna to myslałam ze oszaleje( nie moge w nim zaszczepic miłosci do porzadku) musze sie jakos ogarnąc w czwartek przyjezdza moja przyajciólka z niemiec i gdzie ja ją w takim brudzie przyjme?
a tak z iinnej beczki wiem ze to moze za wczesniej ale na pieniądzach nie spie i musze wszystko robic powoli- tak zastanawiam sie nad pokojem dzieciaków. i tak planowałam remont u syna bo we wrzesniu idzie do szkoły a teraz musze zrobic to z myslą dla dwojga. mam jescze jedna zagwostkę bo 2 lata temu salon przedzielilismy na pół i zrobilismy sobie taka mała sypialnie z garderoba i wąski salonik( tylko kanapa i tv i mała komoda) no i teraz tak myslimy czy jednak nie wrócic do pierwotnej wersji bo to małe jak bedzie to wiecej przestrzeni bedzie ppotrzebowało....
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 16:00   #777
Black_Rose
Zadomowienie

GG do Black_Rose

dzieciatko przewraca zycie do gory nogami
Stary 2013-03-17, 18:49   #778
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
A ten balsam Palmers kupię a w aptece czy w drogerii też?
Od którego tygodnia najlepiej go stosować?

Cytat:
Napisane przez ajek78 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim przyszłym mamuśkom
Dopadło mnie jednak choróbsko...podejrzewam nawet anginę, bo nie mogę nic przełknąć i mam cały czas gorączkę
Narazie walczę paracetamolem, ale nie chcę przesadzić, bo nie wiem czy nie zaszkodzę kruszynce. Jutro śmigam do lekarza i pewnie bez antybiotyków się nie obędzie...
Co do rozstępów o których pisałyście...to chyba jak mają wyjść to wyjdą. Oczywiście, że jak się skórę pielęgnuje, to jest mniejsze prawdopodobieństwo, ale jak się ma tendencje, to nic nie pomoże. Stosowałam kremy, olejki, oliwkę, rano i wieczorem...i tak mam pręgi na brzuszku na szczęście nie widać mocno, bo w dolnych partiach brzucha tylko, no ale są
Modlę się tylko, żeby w tej ciąży mi ich nie przybyło
Kuruj się!

Hej

Powiem Wam dziewczyny,że mi ból piersi minął ale za to teraz chodzę co raz częściej siusiu...

Do wizyty jeszcze 2 dni

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 19:52   #779
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Moje pierwsze odrzucenie od zapachów nastąpiło mniej więcej w dniu implantacji.Mało nie wymiotowałam, jak poczułam że moja Mama smaży coś na klasycznej margarynie (ja używam w zasadzie wyłącznie oleju z pestek winogron).

Ja się nie smarowałam i mam wielkie rozstępy, tzn. bardzo głębokie. Zaczęły się pojawiać dopiero po 32 tygodniu. Smarowanie może nieco uelastyczni skórę, reszta to geny. Zbledły, ale się ich nie wstydzę. Wręcz przeciwnie. Uważam, że są pamiątką tego wspaniałego okresu, który za mną. Niestety razem z dużymi bruzdami mam też tzw. balkonik, czyli zwis skóry u dołu brzucha. I nic by tego nie zmieniło wówczas. Po drugim dziecku, za jakiś czas planuję operację, bo raz że to nieestetyczne, a dwa że bardzo utrudnia życie. I żałuję, że razem z plastyką prawdopodobnie stracę ukochany pieprzyk i właśnie te rozstępy, bo można je pokochać .

Za to dużo smarowałam piersi, kremem chłodzącym. I stopy, kiedy zaczęły puchnąć.

Kawę czasem pijam, ale słabą, rozpuszczalną i wyłącznie z mlekiem.
A jeść nie można także surowego mięsa, np. tatara oraz produktów wędzonych na zimno. Staram się nie popadać w paranoję, wczoraj wypiłam np. karmi i nie mam żadnych wyrzutów sumienia. Ograniczać ananasy i herbatę z liści malin (do rozwiązania )

A dzisiaj oszaleję, bo smarkam, kicham i mam gorączkę. Strasznie jestem wkurzona, bo jeszcze wczoraj nic mi nie było

Trele, piękna kołyska .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-03-17 o 20:01
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 20:03   #780
babku
Zadomowienie

O kurcze o ananasie to nie słyszałam. Co może powodować?
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości