|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 201
tak? o kurka, dobrze wiedzieć. czyli jak, co dzień jedną miarę dwójki więcej do jedynki?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
i Jaś bardzo lubi ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. My właśnie wróciliśmy z nadmorskiego spaceru, mamy piękną pogodę
![]() My jesteśmy w Gdańsku, TŻ wyhaczył promocje i jesteśmy w hotelu nad samym morzem ![]() Wszystkiego najlepszego dla Jasia i Mikiego Angel super prezent Aga, Lourose dużo zdrówka dla Was i Maluchów
|
#2494 |
|
Wtajemniczenie
|
wiesz co w zarze dałam 299zł
|
|
|
|
#2495 |
|
Rozeznanie
|
muszą coś zarobić
no to cena ok. ja w tamtym roku kupiłam jeansową ramoneskę ale teraz mi się nie widzi. jakoś z brzuszkiem lepiej w niej wyglądałam Wszystkiego najlepszego dla wszystkich jubilatów, bo ich dziś tylu ze nie sposób spamiętać Mój dzieć zasnął po nieziemskim marudzeniu. Muszę się ogarnąć a siły nie mam już
|
#2496 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Ale dzisiaj fajny leniwy dzień. Mąż w domku. Słoneczko. Popołudniu pojadę do Tesco. Myślicie, że jest jeszcze wyprzedaż? Była któraś niedawno? |
|
|
|
#2497 | |
|
Zadomowienie
|
HEJ
Ja dziś siedzę w domu,piżamowy dzień,bo chora jestem Zaraz mąż przywiezie mi obiadek od teściowej i weźmie dziabąga na spacer,to może trochę się prześpię![]() Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych jubilatów Jasia(Weroniki),Mikołaja( Lady Beaty),Zuzi(Maggie)i Poli(Martusi26) Cytat:
![]() Jakby któraś chciała obejrzeć to dziś na HBO o godz.18.25 będą SMERFY film USA/2011 POLECAM!szczególnie dla starszych naszych dzieciaczków Ps.Mileliśmy iść na to do kina kiedyś ze znajomą i jej córką,ale J.myślał,że to bajka animowana a on boi się Gargamela w tej wersji jest super!sami uśmialiśmy się wiele razy![]() Miłego niedzielnego popołudnia
|
|
#2498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Był dzisiaj program z dr. Grzesiowskim. Mówił o otyłości dzieci i diecie niemowląt. Najważniejsze dla poźniejszego metabolizmu i produkcji komórek tłuszczowych są pierwsze dwa lata życia.
Sugeruje wyeliminowanie wszystkiego z cukrem i ogólnie krytykował kaszki dostępne w marketach. 100lat dzisiejszym jubilatom ![]() klask i:Niegrzeczna super ramoneska ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
w kwestii smarowania klatki - może uczulić. ale jeśli to kwestia np 2 tygodni to ja bym posmarowała. ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Pytanie do dziewczyn użytkujących żel hialuronowy. Też macie takie uczucie napięcia, ściągnięcia po nałożeniu? ale takie nieprzyjemne i zawsze albo i tak musze krem nałożyć albo dodać olejku arganowego... a polecam hydrolat oczarowy jako tonik |
|
|
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dołączam się do życzeń !!! Polciu, Zuziu, Jasiu i Mikołajku sto lat !!!
|
|
#2500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Melce idzie już druga górna jedynka Moje dziecko te zęby wymęczą
|
|||
|
|
|
#2501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas problem z pulmexem w aptekach jakiś popyt na niego bo ciężko dostać ... on chyba od 6m jest ... Cytat:
Śliczna Niunia prezent superowy ... ja też dostałam prezent zajączkowy od teściowej .. solnice z Chodzieży
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
My po spacerku i po zakupach, jajek oczywiście juz w realu ani śladu
w ogóle grzeczna strasznie, ale nie zapeszam. Jak wrócilismy zjadła obiadek, a zaraz bedzie deserek. Nawet kupka elegancka byla teraz sobie siedzi w krzeselku i podziwia pogodę przez balkon(zaa szyby oczywiście) hehe
|
#2503 |
|
Zadomowienie
|
a my mamy foliowa książeczkę, do kąpieli, dostałam od koleżanki. Miki uwielbia jak szelesci
dziś opedzlował prawie cały słoik deserku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
karmiłam małą i zauważyłam, ze przebił sie ząbek! dolna prawa jedynka
dziewczyny HELP odnośnie tego pasteryzowania, bo właśnie gotuję małej zupkę i chcę zapasteryzować - tak w ramach treningu i powiedzcie, czy jak przełożę zmiksowane do słoiczka, zakręcę, to mam czekać aż wystygną zanim włoze do garnka i zaleję wodą, czy od razu jeszczez zciepłą zupą w środku do tego garnka mam włożyć???lucia???
|
#2505 |
|
Wtajemniczenie
|
A my byliśmy na spacerku ponad 3h, w parku byliśmy karmić kaczki, na kawce w kawiarni,na placu zabaw karmilismy się i hustalismy się na huśtawce i było super. Potem zjedliśmy w domciu zupkę pogadaliśmy, zepsulismy dziadziowi laptopa (ale sam dal dzidkowi do zabawy)... No... Odwrócił nat pulpit bokiem i wyrwał dwa klawisze
... Teraz śpimy w wozeczku... Ciekawe jak długo bo nat od 2 dni ma problemy ze spaniem jakieś... Nooo... A od tego pulmexu u nas w Kielcach zmarło dziecko... Matka noworodka wysmarowala bo przeziebil się... I wystąpiła silna reakcja alergiczna...---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Odrazu
|
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak żółtko podajecie: gotujecie jajko na twardo i połowę do obiadku??bo ja tak synkowi dawałam i małej też tak robię, a mama mi włąśnie na gg piszę, ze absolutnie i mam samo żółtko na wrzątek wrzucać
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie nie podaję jeszcze, ale mam zamiar połówkę ugotowanego do obiadku dodawać... moze od jutra, jeśli kupię dobre jajka. A skąd taka metoda u Twojej Mamy? I czemu absolutnie?
|
|
|
|
#2509 |
|
Wtajemniczenie
|
serio? Ja jeszcze nie podaje ale bym robiła jak ty... A od kiedy xoltko dawać? Mogę juz jak nat ma prawie 6mc skończone?
|
|
|
|
#2510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze z dziobem na mnie wyskoczyła, co ja robię, że ona była święcie przekonana, ze kubusiowi też tak jak ona robiłam i izie teraz też ale wszędzie pisze, że jajko na twardo ma właśnie być....więc nie zamierzam nic zmieniać, ale ciekawa jestem czy ktoś jeszcze robi tak jak moja mama (kilkadziesiąt lat wstecz )Cytat:
żółtko jak dziecko skońćzy 6 mcy (ale wg. dzieci karmionych mm nie wiem jak z piersiowymi). Małej dałam pierwszy raz przedwczoraj, jak właśnie skońćzyła 6 mcy
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
pokażę wam jeszcze na szybko moją wczorajszą półroczną isieńkę i 3 latka z wczoraj i lecę zupki kończyć
|
#2512 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wszystkiego naj naj dla dzisiejszych i wczorajszych solenizantów!! tżta mam w domu od wczoraj i się nim cieszymy z Otylką więc nie mam czasu na neta ![]() Dziewczyny co ja przeżyłam w piątek dałam małej na obiad ok 14 słoiczek z gerbera z królikiem z żółtkiem...zjadła pięknie później po jakiejś godzinie cycek i zaczęła być jakaś taka niespokojna nie wiedziałam o co może chodzić, myślałam, że może znowu głodna a ta nagle jak nie zacznie wymiotować zwymiotowała całą zupkę, zarzygała mnie siebie podłogę w sypialni i pół ściany...przebrałam ją a ta dalej ma odruch wymiotny...nie miała już czym wymiotować to ją tylko tak "darło" tak się przestraszyłam, że normalnie zadzwoniłam po teściową ![]() Otylka blada jak ściana wtuliła się we mnie widać było, że nie wie co się dzieje, przestraszyła się moja maleńka tak ją wykończyły te wymioty, że zasnęła mi na rękach...jak się obudziła dałam jej troszkę cycka possać i też wszystko zwymiotowała...ale razem z mlekiem zwymiotowała jeszcze tę zupkę ![]() i teraz nie wiem co jej zaszkodziło ![]() czy zupka (jadła już ją wcześniej!) czy żółtko które podałam jej inaczej niż zwykle, bo zawsze gotowałam jej na mięciutko (bo właśnie słyszałam że ugotowane na twardo jest ciężkostrawne) wlewałam na gorącą zupkę i miksowałam (ale to jak gotowałam swoją zupkę) a teraz ugotowałam jej na twardo z racji tego, że słoiczek nie był gorący i to żółto by się nie ścięło |
|
|
|
#2513 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
w biedronce jest
![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
na sekundę dosłownie ale z calkowicie płaskiego się dzwigla. Siedze i tel w ręce i czekam by uchwycic jak zrobi tak jeszcze raz
|
#2515 |
|
Wtajemniczenie
|
Monarika jeśli jadła juz wcześniej tą zupkę to wychodzi na to że to od żółtka
|
|
|
|
#2516 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ona jedzie z tym koksem jeden ząbek za drugim, ślicznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a huśtawka fajna
Szymonek ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2013-03-17 o 18:50 |
||||
|
|
|
#2517 |
|
Wtajemniczenie
|
Biedna dzidzia maninia... Nat miał tak jak mu podałam kaszkę z bobovity mleczna z morelami... U teściowej byłam... Natus strasznie nie spokojny był i placzliwy... Dałam mu pierś zjadł i za chwile chlusnelo z niego i tak 3razy... Biedny nie mógł się uspokoić... Ja zarzygana,koc,podłoga on cały ... Dla niego ciuszki miałam na szczęście... I jak uznał to spam 5 godzin ciurkiem!!!! Sam na wersalce co mu się nigdy jeszcze nie zdarzyło... Obudził się zadowolony na szczęście... Kaszka wylądowała w koszu... Od tej pory tylko manna jest
|
|
|
|
#2518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To się rozgadałam |
||
|
|
|
#2519 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Lena od razu odgryzła kawałek chrupki ![]() Cytat:
a Lena mimo braku zębów potrafi ugryźć chrupkę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Lena od dwóch dni powtarza sylaby ![]() na pierwszy rzut poszło bla bla bla bla a zaraz po tym de de de de de
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-03-17 o 19:35 |
||||
|
|
|
#2520 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
o dzięki
biedaka kupa dziś strasznie męczyła, dostał koło południa czopek, to po jakich 3 godzinach zrobił kleksa, potem drugiego. o 18 daliśmy drugie pół czopka, to w końcu się wykupkal, ale z bólem... kutwa, zawsze te problemy z kupa, odkąd jest na butli, czyli od jakich 5 miesięcy:-\ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

i Jaś bardzo lubi 

Zaraz mąż przywiezie mi obiadek od teściowej i weźmie dziabąga na spacer,to może trochę się prześpię

klask i:
I pokasłuje, tylko już nie wiem czy to chorobowe czy od śliny bo słyszę że się dławi często. A poza tym wydaje takie dźwięki, że sobie podrażnia gardło i odkasłuje, i tak w kółko. Ech, trzeba będzie się wybrać do lekarza. A tą maść pulmex baby można dzieciom poniżej 6 m-ca?
No to musiałam włączyć cholercia.