|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
IWA po konsultacji z meze, maz ma wizje czapki ze uszy czarne kokarda różowa albo czerwona a reszta biała i na uszy.
MARINA. To remonciik sie szykuje ) bedziecie miec własne prawie własne ale nikt na go nie bd Ci siedział ) powodzeniaMamad rozumiem Cie w 100% u mnie na szczescie tak od razu nie panikuja ale na pewno wiecej niz Ja
|
|
|
|
#4412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
oj zdrówka życzę dużo! Cytat:
potrzebuję jeszcze tylko obwód głowy ;P i teraz czy czapka ma być cała biała (włącznie z tym na uszy) i tylko sama obwódka dookoła (jak na tej dzisiejszej czarnej jest czerwona otoczka) np. w kolorze kokardy? czy czapka zupełnie cała biała? i zrobiłam jeszcze dzisiaj opaskę ze wzoru, który Marzenie się spodobał więc rozpracowałam mniej więcej
|
|
#4413 |
|
Zadomowienie
|
hej Kuny
przepraszam że tylko o nas mały nie wymiotuję, ale za to biegunka jest piję póki co
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa cała biała uszy czarne, kokarda czerwona z białymi plamami taka jak masz na ta co pokazałas. Obwód podam Ci jak kupisz ta biała wloczke
|
|
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe co to :/ podaj podaj bo jak tylko jutro w stacjonarnym sklepie dostanę konkretnie tą co robię to jutro bym zaczęła już robić
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4417 |
|
Zadomowienie
|
czesc
melduję się co u nas? troszkę na fb pisałam i skopiowałam by nie pisac dwa razy a więc tak: w domu jesteśmy od czwartku, jak wiecie miałam problem z laktatorem - ale w piątej odebralam zasilacz, jestem wściekła za te nieuwagę - one maja 3 sposoby zasilania, wszystko zostało w domu! teraz mam wszystkie trzy ładowarki i nawał mogłąm odciagac. Nawał zresztą już minął. Mały je i spi, je i spi, wypisany był z ubytkiem wiekszym niz 10% ale doktor uznala ze powinno byc ok, to drugie moje dziecko i powinnam dac sobie rade, reagowac jakby cos bylo nie tak dalej. No i rzeczywiscie przybiera juz, wiec git, dobrze ze te wage kupilam, jestem spokojniejsza Jutro mamy wizytę kontrolną, ja i Damianek. To już tydzień minie ![]() Czas mam w 100% zagospodarowany, jak Damian nie śpi to na nim głownie się skupiam a jak śpi to z Dawidkowi czas poświęcam. Mimo że mam 2-3 pobudki w nocy, w dzien spałam raz czy dwa w czasie gdy Dawidek spał. W czasie pobytu w szpitalu z Dawidkiem dziwna sprawa byla - dzien przed moim wyjsciem zaczal byc mega marudny skoczyla mu temperatura, ale zadnych innych objawow nie bylo, na telefonie wisialam caly czas, okropnie sie martwilam, tz dal mu paracetamol... przeszlo ale rano znowy mial ciut podwyższona temperaturę denerwowałam sie co to, bo bywał u mnie w szpitalu itp, ze coś złapał gdzieś, no i jak teraz z maluszkiem ale po moim przyjściu do domu jak ręką odjął, dziecko radosne, nie ma gorączki i głupawka jak kiedyś do północy na małego reaguje dość obojętnie, ale nie jest zazdrosny jak sie go ma na rekach czy coś, i jak mowie przytul Damianka to tuli sie policzkiem słodkie to, a tak w ogole to ogólny ignor na niego Justyna kiedyś pisala ze teraz ozbacze jaki dawidek jest duzy - i tak jest! nie moge sie nadziwic jaki on jest duzy, raczki, nozki wszystko WIELKIE! jakby wyrósł przez te dni albo mi ktoś dziecko podmienił do poniedzialku to taki dzidizus byl, a teraz chłopczyk - różnica niesamowita przepraszam za powtórzenie treści z fb, nie wiem czy wszyscy czytali odezwę się wkrótce
|
#4418 |
|
Wtajemniczenie
|
patik pisze na pw z kalinką i do klubu nie zagląda, czasami czyta wątek
|
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cieszę się, że wszystko u Was w porządku! w wolnej chwili prosimy o fotki nowego członka Waszej rodziny!!!
|
|
#4420 | ||
|
Wtajemniczenie
|
oo to może i w outlecie na ul. Fabrycznej bedą ?
Cytat:
Nie mogę uwierzyć ze ta czapka to Twój " pierwszy raz" Cytat:
A Żbik pije? ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Zapomnialam sie pożalić Od jutra ograniczamy mleko do minimum Jasiowi wysypało na raczkach i na buźce Był dziś dr( u Tzta i pokazalam mu wysypke Jasia) i stwierdził ze to lekka skaza. Szkoda bo Jasiek uwielbia mleko, twarozek i jogurty... Aha no i mamy nowego guza, po szalenstwach na spacerze
|
|
#4421 |
|
Wtajemniczenie
|
U Szymona od czwartku goraczka, wymioty i biegunka. Dwa dni nie mial nic do jedzenia w ustach, pije tez malo. Staram sie chociaz co 5-10 min. Podac troszke picia strzykawka. Dzisiaj bylismy na IP w szpitalu, dostalismy leki i narazie tyle..
Sorry, ze tak skrobnelam tylko o nas
|
#4422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hania taki niejadek zawsze była a jak widziała jakiś ser to aż się trzęsła a jeść nabiału nie mogła :/ po 3 rż skaza zaczęła ustępować - buziaczki! Cytat:
bidulek ![]() ja dzisiaj bez gorączki dziwnie bo i czuję się o niebo lepiej może organizm coś zwalczył... ciekawe jak z Alą chociaż cały dzień też było ok...
|
|
#4423 | |||||
|
Zakorzenienie
|
STO LAT, KOCHANY!!!!
Cytat:
Cytat:
Kurczę, co to za diabelstwo dopadło Żbikowy brzuszek? ![]() Cytat:
A jak mąż się spisuje? Pomaga mam nadzieję ![]() Z Dawidkiem to mi to na tęsknotę wygląda. Brak mamy. Pierwszy taki w życiu to na pewno szok dla dziecka i wielkie przeżycie. Nawet jeśli z pozoru tego nie widać. Cytat:
Szkoda, współczuję. Ale może szybko wyrośnie ![]() U nas też dziś krew się polała. Na zjeżdżalni upadł na buzię na metalowy zjazd i ząbkiem chyba wargę przyciął.Lizaliśmy śnieg, żeby złagodzić ból A teraz ma wargę, jak po wstrzyknięciu tego czegoś do powiększania ![]() Wybraliśmy się dziś do Ikei i nakupiliśmy cały bagażnik rzeczy Stolik mamut, nocniczek, rolkę papieru do rysowania, zegar ścienny (prawdziwy, ale dla Tymcia, bo zegary to jedna z największych miłości) i HIT - namiot cyrkowy. Dziecko mi mało w domu nie oszalało ze szczęścia i podniecenia, jak to wszystko poskładałam ![]() Siedział dumnie przy stoliku, na zmianę z tym na nocniku, a jak namiot rozstawiałam to przepadł w nim na cały wieczór. Najpierw się chwilę wahał, czy tam wejść, ale wlazł za mną i już tak został Świetna sprawa, serio!---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
To jakiś rotawirus?
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIULKA I SHIRA zdrowia dla dzieciakow! Co to za jakies sraczki panują:/
MAMAD a imieniny nie obchodzi sie po ur? u nas te krew 2 dni temu sie polała, upadła biegnąc po kafelkach, ale zamrożona kostka masła Emilie zawsze ukoi bol nawet na masło mowi Ała i przykłada do czoła
|
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku super, że zakupy tak udane
![]() u nas dziewczyny namiot też bardzo lubią ![]() jeden co kupiłam jak Hania była mała w Biedronce to już w strzępach normalnie ![]() drugi mają taki rozkładany z rurkami i tunel do tego to istny szał ![]() buziole w zranioną buźkę ![]() Żaneta haha niezłe z tym masłem
|
#4426 |
|
Raczkowanie
|
Hej ho!
![]() Nadrobię później, dobrze, że mało pisałyście u nas weekend pod znakiem choroby, tym razem mnie zaraza dopadła... w piątek gardło i ucho mnie bolało, wczoraj z nosa mi się lało, a dziś się kaszel zaczyna... mam nadzieję, że szybko minie (i że Heli nie zarażę )Madziulka zdrowia dla Szymka! ważne, żeby choć trochę pił... nam też elektrolity polecali Brumku, fajnie, że zakupy udane i dostawa wiejskich zwierzątek - to ciągle największa miłość Helutki. Robiłyśmy dziś oboro-chlewo-stajnię z kartonu - teraz wszystkie mają gdzie mieszkać ![]() na oczy już nie widzę, a spać się nie chce niech ta zaraza pójdzie sobie precz
|
|
|
|
#4427 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a teraz przy drugim małym wydaje mi się że i ja powinnam je odłożyć na dłuzej, mały prężyl się jakby mu coś dokuczało i to od pierwszych dni karmienia, dziś mija pierwsza doba jak nie zjadłam nic mlecznego i jest o niebo lepiej, przez kilka dni tak potestuję i zobaczę czy faktycznie dolegliwości nie wrócą ja preferuję mleczną dietę, sery w każdej postaci, rano na śniadanie owsianka z mlekiem, ukochana kasza manna na mleku.. no cóż jakoś wytrzymać muszę Cytat:
Cytat:
- tzn miałabym parę uwag ale ciiiiiiiii, jest dobrzeco do Dawidka to też mi się wydaje że to tesknota na wszystkie siniaki, guzy i inne urazy przesyłam całusek wygojenia ![]() dobrej nocy
|
|
#4428 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() KOLINA ale słodziak ![]() BRUMKU my tez ostatnio zakupiliśmy anmiot z Ikei. Dla Martynki to "dum" ![]() MARZENA widze, ze masz kolejny talent w reku ![]() PATIK nie martw sie ja tez z tych bez talentu ![]() EVE piekny brzuszek ![]() Wszytskim chorowitkom i poobijanym U nas od soboty gorączka. Taka nagła. Wieczorem sie pojawiła. Nawet nie wiem ile wynosiła bo dama nie pozwoliła sobie zmierzyc w żaden sposób. problem był równiez z podaniem ibupromu. Mimio wszytsko musielismy to zrobic na siłe. Po podaniu leku temeperatura zdecydowanie spadła. Jedynie strasznie sie w nocy budziła i w zasadzie nic nie spałam. No moze troche na podłodze trzymajac ja za reke.Z tej okazji zorganizowałam sobie małe wgaray od zajec na uczelni. Rano wstala bez goraczki cała szczesliwa i radosna. Dopiero ok południa zaczeło ja znó gniesc. Znów dostała Ibum i dziecko ożyło. Wieczorem to samo. Innych objawów brak. nie am kaszlu ani kataru. Wypatrzylismy z TŻ byc moze zeba odpowiedzielanego z to wszytsko. Dzisiaj profilaktycznie TŻ idzie z Martyna do pediatry. jak pytamy sie co ja boli pokazuje na gardło-moze cos tam jest ![]() ja w piatek byłam na wizycie-wyniki w normie. Nadal moge zywic sie czekolada bo obiązenie glukoza wyszło prawidłowe. Mam jedynie wysokie ciśnienie i mam kontrolowa. Nastepna wiztyta 12kwietnia i wtedy juz L4 dziewczyny kóre rozliczały sie z PIT przez interent-po jakim czasie dostałyscie kaske bo ja złozyłam PIT chyba 28.02 albo 01.03i nadal nie ma kaski
|
|
|
|
#4429 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj w klubie Sara Ci już przesypia całe całe noce? Cytat:
![]() Śliczny synek dla męża( mój też na początku pomagał, a teraz.....ale nie mam żalu-zarabia kasę w warsztacie, to i nieobecność z tym się wiąże, a że sama daję radę z dwójką, to jest ok )Cytat:
oby leki pomogły.Cytat:
za zakupy-fajne. Porób fotki![]() Kalinka gratuluję ciąży-odezwij się co u Was? Hej Nocka nie najlepsza- Jula budziła się 3 razy, za to teraz nadal śpi, a Mati przebudził się o 4:30 z wielkim głodem, bo wieczorem zjadł tylko jedną miarke i padł ![]() Po gościach super- bardzo mile spędzony wieczór-no i kolejnego storczyka dostałam ![]() Dzisiaj wizyta u moich rodziców, a wieczorkiem zumba ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4430 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas też była chwilowa nietolerancja mleka, ale po pary miesiącach spróbowałam i teraz już nic jej nie wysypuje. A w guza ciocia całuje Cytat:
Myśmy dostali zwrot po jakiś dwóch tygodniach. |
||
|
|
|
#4431 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny w biedronce beda drewanie układani za 8,99
|
|
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok 1,5 tygodnia
|
|
#4433 |
|
Wtajemniczenie
|
pokażę Wam czym się wczoraj wieczorem zajmowaliśmy
|
|
#4434 |
|
Wtajemniczenie
|
Super pomysł z wykorzystaniem łózeczka
|
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
o widzisz przypomniałaś mi, że od dzisiaj miały być takie szklanki przezroczyste z Minnie
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny!
myha a Ty jak się czujesz? który masz tc? Justyna rewelka ! Ty też masz zdolności manualne widzę. Dla mnie dzierganie wydaje się rzeczą nie do ogarnięcia. Ładny ten Twój synek! madziulka i inne mamy chorych dzieciaków jak dziś? U nas tak zimno, tak śnieżno... W zimie tak nie było, powaga. Żyć się nie chce.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4437 |
|
Wtajemniczenie
|
MARINKO u mnie 27/28 tc. Czuje sie dobrze. Jedynie jest mi juz ciezko. a gdzie tam do konca ciazy...W kurtce juz sie nie dopinam. Ogólnie z ciuchami amm juz problem.
Czytaąłm o remoncie-fajnie, ze TŻ cos zainicjował. A bedziesz miaął np swoja kuchnie czy cos na kształt aneksu kuchennego, zeby nie musiec dzielic garów z babcia? TZ wrócił od lekarki. jest zaczerwienione gardło. Z tego co zrozumialam dostała antybiotyk, zeby nic wiecej sie nie wykluło. W czwartek kontrola. A juz maiałam nadzieje,ze to jednak zabek lub trzydniówka. Od urodzenia Martyna w ogóle nie chorowała z wyjatkiem jakiegos małego katarku. |
|
|
|
#4439 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc,
U nas dzisiaj bez zmian.. Od rana poszly juz 3 rzadkie kupy. Iwa zauwazylam, ze Szymon wiecej choruje od kiedy siedze z mala. Zarazaja sie od siebie. Malej w poprzednia niedziele skonczyla sie biegunka i wymioty, a juz w poniedzialek z nia siedzialam. W czwartek dopadlo Szymona. Brumku nie wiem, czy to rota, lekarz nie mowil.. Kolinko Damianek male cudo Justyna swietny pomysl ![]() Marinko dzieki, ze pytasz
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
a ja musze sie rozliczyc z pitm i przeniesc kinge do duzego lozka. kinga ma zepedy by wchodzic do lozeczka górą po łóżku artura ktore obok stoi
a artur za to wchodzi ostatnio na szafy a kinga chce za nim... dzieci mi dziczeją...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

zapraszam

oby leki pomogły.