|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
No proszę - jakazgodność jeśli codzi o tytuł nast. wątku - jak nigdy
![]() Idę robić babeczki nadziae z ma lą. Ja nie wem co sie dzis dzieje aletylko chodze i zqgladam do lodowki i mam megaochote n ser zolty ![]() oj laptop goopieje i nie pisze tak jak powinien :-(
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
podziel się jak Cię coś szczególnie rozbawi z naszych wczesnociążowych dywagacji ![]() Cytat:
A pierwszy wątek zakładała Kinga_20 tylko pod innym nickiem - Koronek ![]() Swoją drogą Kinga też do nas ostatnio rzadko zagląda
|
|
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
Marchewka ja nie wiem co z Ateną a ta dziewczyna, która założyła pierwszą część to Kinga
|
|
|
|
#4654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI
Cytat:
mój przez pół ciąży powtarzał że musi w końcu zabrać się za piwnicę żeby dziewczyny miały własny pokój ![]() Cytat:
oooojjj ja też. ale jakoś póki co nie wyobrażam sobie tego że już zaraz rodzimy. niedawno się cieszylysmy z testów ![]() Cytat:
Powiem wam że znalazlam następną "zalete" szpitala. Jak coś jest nie tak, brzuch twardnieje albo coś to przynajmniej zawsze mam kogoś pod ręką kto zmaca i powie czy się martwić czy nie ![]() Oraz mam dylemat z mariolka (która to tu napisała że to moja najlepsza koleżanka? |
|||
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4656 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ash, udało Ci się kupić angielską wersję W oczekiwaniu na dziecko? Cytat:
|
|
#4657 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu - jak ze wszystkim - trzeba znać umiar.a co do dzieci - ja bym też nie podawała im słodzików. po co przyzwyczajać je do słodkiego? cholera wie, jak organizm sobie z tym poradzi - dostaje informację: słodkie. produkuje insulinę. we krwi cukru nie ma... problem. według mnie słodziki, w tym stevia, są dla cukrzyków. ewentualnie w bardzo ograniczonych ilościach też dla zdrowych ![]() Cytat:
![]() ja bym wcierała w te miejsca olej z wiesiołka mam egzemy na ramionach, pomaga stosowanie łagodniejszych środków myjących i właśnie coś delikatnego do smarowania + wiesiołek (jako jeden z niewielu ma on kwasy tłuszczowe, których brakuje skórze atopowej i alergicznej właśnie).Cytat:
![]() drzemkę sobie ucięłam... ależ mi dobrze! teraz sobie was nadrabiam...
|
|
#4658 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy się w 29 tygodniu
![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Dziewczyny powiedzcie mi ile Wasze Maleństwa ważyły w 28 tygodniu?? Bo moja mama powiedziała wczoraj mojej cioci że moja mała waży 1200g a ta stwierdziła że urodzę duże dziecko skoro teraz już tyle waży
"O losie kobiety decyduje miłość na jaką się godzi" "http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3tx6grmp2.png" Edytowane przez gosiulka22 Czas edycji: 2013-03-17 o 18:16 |
|
|
|
#4659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ash ma rację - najlepsze koleżanki tak sobie właśnie pomagają więc weź ciuchy i odwdzięcz się jakoś, no... ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
![]() a co do wagi - przecież wychodzi na średniaczka według tych wartości podanych na początku... coś tam twoja mama cię straszy niepotrzebnie
|
|
#4660 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ze moze sie jeszcze wszytsko zmienić ale raczej bedzie duży bo już od trzech usg moja kruszynka jest w śród dużych dzieci---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Aaś to t a twoja "przyjaciółka" musała cię bardzo polubić
|
||
|
|
|
#4661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4662 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI
Cytat:
Cytat:
Już jej moja mama albo mąż czasami zakupy robią bo ona tu nikogo nie ma więc spoko Cytat:
Moje w 26t3d ważyły po 1000g. Teraz w 29 tyg skończonym pewnie też koło 1200g. Także luuuz. Trochę cię mama postraszyla niepotrzebnie chyba ;-) |
|||
|
|
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy
Cytat:
no i jako doświadczona już mamusia zdaje sobie sprawę z faktu, ile ciuchów jedno dziecko potrzebuje. a co dopiero bliźniaczki
|
|
#4664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaa ale ona pewnie sama nie wiedziała ile jej dzieci ważyły w łonie i się mądruje a co do tego, że nie urodziłabyś dziecka 4kg - urodziłabyś, to nie są takie kolosy jeszcze niektóre wyglądają drobniej niż takie 3,5 kg |
|
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas.
Cytat:
![]() Uprzedza mnie że one są w różnym stanie i trzeba je przebrać bez sentymentów ale tak sobie myślę że darowanemu koniowi się nie zagląda więc spoko-niech wysyła
|
|
|
|
|
#4668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
so sweet ![]() edit: przeczytałam, że zajrzał NIE RAZ- dlatego brawo biłam, a teraz przeczytałam, że jednak raz
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-03-17 o 18:59 |
|
|
|
|
#4669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy
dziewczyny, a czy wy już się interesowałyście, co z "papierologii" należy kiedy załatwić? ja oczywiście będę miała inne papierki, ale dobrze, że dzisiaj poszukałam sobie papierkowe checklisty - okazuje się, że już powoli musiałabym oddać zaświadczenie od ginekologa do kasy chorych, żeby dostać od nich kasę za okres ochronny. z tym papierkiem od kasy chorych muszę potem razem wysłać inny papierek do pracy, dzięki któremu dostanę wyrównanie kasiurki do mojego netto. o formularzu do wychowawczego wiedziałam... o kasę za wychowawczy muszę osobno gdzieś się postarać...
z jakimiś innymi papierkami muszę jeszcze zgłosić się do różnych urzędów, żeby dostać tamto i siamto... przygotować formularz do ubezpieczenia rodzinnego mojego maluszka...no, ogólnie rzecz biorąc warto się zainteresować!!! bez tego może niezły grosik (albo raczej w moim przypadku cencik ) przelecieć mi koło nosa...---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
wszystko zależy od tego, jaki maluszek jest długi. i ile z tego wszystkiego główka, ile "w barach" ma... a główka do tego jakoś się też deformuje, żeby łatwiej przejść przez kanał. jak mój brat miał 5 kilo i te 52/53cm, to wyglądał naprawdę klockowato. grubas potworny, krótki kloc!... no ale mama dała radę. więc jak trzeba, to się da ![]() Cytat:
a choćby to miały być jakieś "bylejaksze" takie, do jedzenia marchewki - też się przydadzą
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas.
Cytat:
![]() Becikowe żadne mi się nie należy ani zasiłki. No i do przychodni trzeba młodzież zgłosić. Ale ty masz tam załatwiania
|
|
|
|
|
#4671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może i masz rację ale jakoś zawsze mnie przeraża jak słysze że dziecko ma 4 kg albo i więcej jak się zaprę to i takie urodzę
|
|
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
szaleństwo
![]() Cytat:
![]() aaaa ja mam dziś 26t
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4674 |
|
Wtajemniczenie
|
dla Was też
![]() Ale leci ten czas szybko niecałe 3 miesiące i będę już mała malutką |
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 c
Sciagnelam sobie aplikacje wizazowa
![]() Wiec moge sobie do Was pisac wygodnie z polskiego busa. Za godzinke z hakiem powinnam byc w Lublinie |
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciliśmy z Zakopca
było super, pogoda cudna obgadaliśmy temat i raczej się decydujemy na pobranie krwi pępowinowej zaraz TŻ zacznie malować pokój pączka
|
|
#4677 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam termin porodu w urodziny mojego męża
i mężuś bardzo chce żeby mała sie wtedy urodziła ale cos czuje że spłata psikusa tatusiowi
|
|
|
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4679 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam place czerwone i swędzące przy pachach i na udzie od zewnętrznej strony. Tylko, że mnie to swędzi. Smaruję olejkiem z migdałów i swędzi mniej. No i kurcze miałam zapytać ginkę o to na wizycie w piątek i zapomniałam boję się, że to ma związek z cholestazą. Mężu krzyczy, że naczytałam się znów w necie i sobie wymyślam ![]() Cytat:
![]() Dzisiejsze spotkanie z rodziną - najpierw usłyszałam jaka to będę gruuuuuba od ciotki męża, potem od swojej mamy a na końcu od teściowej. Super! I tak co tydzień Ciekawe jakie teksty będą rzucać po porodzie |
||
|
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

podziel się jak Cię coś szczególnie rozbawi z naszych wczesnociążowych dywagacji 
, cały czas boli mnie brzuch <jak na okres>, raz mocniej, raz mniej , i kłuje w w lewym boku, a brzuch non stop mega twardy
to musiało mieć moooooc