|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
No masz rację, skoro najważniejsza rzecz jest tam, gdzie była, to jest okej...
Ciekawe, czy mój nigdzie nie zwiał, haha, przekonamy się w najbliższym czasie. Ale spodziewałam się, że "pierwszy" raz będzie gorszy i bardziej bolesny, jak prawdziwy 1. raz, a tu - całkiem znośnie było, tylko musieliśmy się przygotować trochę do tego. I poszło. A nacięcia nie czuć, nic a nic - nie boli wcale, a tego się chyba najbardziej bałam.
|
|
|
|
#1862 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny kp czy Was też tak bolą cycki?
Ostatnio bolą mnie non stop,a to jakieś kłucie,dziubanie ,albo tak jakby skurcz w cycach najbardziej pod pachą ,nie mam żadnych zastójów ani nic tylko taki dziwny ból a i między piersiami w okolicach mostka boli jak dotykam -jakbym miała tam siniaki, no i nasila się po użyciu laktatorem... |
|
|
|
#1863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem,czy to jest normalne w przypadku ustabilizowanego juz karmienia,ale u mnie gdzie cały czas walczę i pobudzam swoją laktacje podobno jest to ok.
|
|
|
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opisalas dokladnie moje objawy... Jeszcze dopytam na kontroli za kilka dni, ale najpierw skorzystam z Waszego doswiadczenia. Yae dzis konczy miesiac. Kiedy to zlecialo?! |
|
|
|
|
#1865 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro Twoja polozna mowi, ze to dobrze, to zaciskamy zeby. |
|
|
|
|
#1869 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1870 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny poradźcie coś na przeziębienie
czuje, że coś mnie chwyta i tak się boję, żeby nie przeszło na okruszka
|
|
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie, strasznie pędzicie ciężko Was nadrobić. Ja dziś pierwszy dzień sama z Kubusiem, bo tż dziś do pracy już musiał pójść. Mam nadzieję, że sobie poradzę...
Z rana o 7 Kubuś obudził mnie swoim skrzeczeniem i glegleniem, przewinęłam, nakarmiłam, trochę polulałam i usnął jestem z siebie i z Małego dumna ![]() u mnie tak samo ![]() Cytat:
w szpitalu odciągałam takim elektrycznym z medeli i fajnie leciało a w domu porażka kurcze ja mam wrażenie, że w dzień mam sporo mleka a po karmieniu wieczornym po kąpieli kiedy Kubuś zjada jednego cycka w dwóch kolejkach czyli 4 razy cycki mam miękkie a on nadal płacze to wtedy mam poczucie, że w cycach pusto i w nocy jakbym nie miała w ogóle pokarmu, Mały mógłby wisieć przy cycku 2 h, a jak już wypluwa (znaczy się najadł) i odłączam go od cyca to on w płacz, rączki do buzi i ciumka, oczy jak pięć złotych i ani myśli o spaniu ![]() Kubuś też nie lubi na brzuszku dziewczyny, bardzo Wam zazdroszczę tego całkowitego kp, u mnie nadal trochę kp trochę mm. Wczoraj byli u nas rodzice i teściowie, Mały był taki zdenerwowany, że w ogóle nie chciał spać, najpierw 2 h ciągnął cycka, usnął może na 15 minut, znowu w płacz, w końcu daliśmy mu 60 ml mm a on oczy wielkie jakby juz wyspany był ale strasznie marudny, znowu daliśmy mu 60 ml i wtedy usnął na 3 h. Wieczorem po kąpieli, znowu marudny, pociumkał z cycków i usnął ale już w nocy cycki moje mu nie wystarczyły nie wiem, co mam robić
|
|
|
|
|
#1872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1873 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witamina C nie przenika z mlekiem ale może się znajdzie ktoś kto powie, że nawet tego nie można brać....Cytat:
Jeszcze mamy problem z kupą, od 2 dni nic-pewnie przez coraz większą ilość mm. Uczę moją małą pić zwykłą wodę przegotowaną i gorzką herbatkę koperkową i pije |
||
|
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może się uda.I zakupię ten laktator, na pewno bedzie lepszy od tego, co ja mam. A jaki dodatkowy lejek? Karmisz na żądanie, czy co 2-3 h? |
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
u nas jest jedna na trzy dni ale za to taka że od razu jest ała to przebrania
|
#1876 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie suszi![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczynki walczące o kp- mocno trzymam kciuki |
|||
|
|
|
#1877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykro mi z powodu wyprowadzki ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
no widzisz - a tak sie bałąś
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
meduzza u mnie od samego początku problem z kp, w szpitalu (co to niby propiersiowy ) się na mnie wypieli, zresztą kiedyś pisałam, że powiedzieli, że w ogóle nie będe miec pokarmu, i że przed 5 dobą nie ma sensu żebym cokolwiek robiła typu ściąganie laktatorem tylko kazali dostawiać. Co 2 h męczyłam położne bo miałam problem z dostawianiem więc one na siłę wyciskały ze mnie kropelki mleka jak z krowy.
Na sali była ze mną laska która miała bardzo dużo mleka a nie chciała karmić piersią, latała co troche do położnych, żeby dawały jej mm a ja ryczałam jak głupia, bo miałam wrażenie, że to tylko ja mam taki problem, inne dziewczyny z sali nie miały żadnego problemu z kp, tylko ja taka niewydażona się czułam. Potem na szczęscie jedna pediatra mi doradziła, żebym przed każdym karmieniem ściągała laktatorem i tyle ile wyjdzie, żebym podawała Małemu, chyba tylko dzięki niej mam jakikolwiek pokarm. |
|
|
|
#1879 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
|
|
|
|
|
#1880 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko poszło spać o 21 i obudziła się o 24 i do 7 rano nie spała w ogóle,w ciągu dnia spała godzinę czyli 4go?w w ciągu doby, jestem wykończona!
|
|
|
|
#1881 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- ja ostatnio jak czułamże zaczyna mnie brać to brałam APap, piłąm sok z malin i dzikiej róży (domowej roboty) i herbatkę z cytryną
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova, współczuję, trafiło Ci się mocno absorbujące dziecko, z tego co widzę... Może spróbuj jakichś innych metod usypiania? Choć jestem pewna, że próbowałaś już zapewne wszystkiego, co tylko możliwe.
![]() Gocha, no bałam się, bałam, nie czuć tego nacięcia na szczęście, ale nie zmienia to faktu, że mi ono przeszkadza, bo ręką da się je wyczuć bez problemu. Zobaczymy z czasem, może się jakoś rozejdzie i zostanie gładka kreseczka, oby. |
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
na pewno
|
#1885 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Charlizzz, się porobiło powodzenia!
|
|
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Ryz, zwlaszcza kleisty
Produkty sojowe Ryby o bialym miesie Wegorz Warzywa bulwiaste najlepiej podane jako goraca zupa Wodorosty Olej sezmowy Generalnie dania kuchni japonskiej Takze bazylia I uwaga: mandarynki!! Dlaczego mandarynki? Poniewaz podczas karmienia piersia nie mozna dopuscic do wychlodzenia organizmu, stad gorace zupy, cieple napoje. Mandarynki rowniez rozgrzewaja organizm. Ogolnie owoce, ktore zbiera sie zima wlasnie maja wlasciwosci rozgrzewajace. Takze jablka sa ok. Natomiast unikac bananow, wychladzaja. Dla mnie zbawienna okazala sie zupa z wodorostow wakame z jednym z gatunkow okonia oraz herbata zbozowa i rooibos. Na sushi w Polsce uwazalabym, zwlaszcza teraz. Sushi na mdlosci polecam! Kiedy mnie meczyly, to poza sushi nie bylam w stanie jesc nic innego. |
|
|
|
#1887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do tego lakatora w standardzie dołaczony jest lejek o srednicy 24mm, ja sobie dokupiłam troche wiekszy- 27mm. tu sobie poczytaj o doborze rozmiaru: http://www.medela.com/PL/pl/breastfe...astshield.html taki dodatkowy lejek kupowałam w smyku, tam mieli szblon, ktorym najpierw w domu dobrałam sobie rozmiar ![]() na poczatku karmiłam najrzadziej co 3h, a teraz na rzadanie, choc w poradni mowili, zeby nie robic przerw dluzszych niz 4h. wczoraj było fajnie i sciagałam mleko tyle razy ile kazali, dzisiaj jestem z malym sama i sie wlasnie przekonałam, ze nie da rady zabawiać dziecka i sciągać mleka, moj maluch wymaga 100% uwagi. Pojechałabym do mamy,zejełąby mi się trochę okruszkiem, ale przeziębiona
|
|
|
|
|
#1888 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie do mam karmiących mm.
Jak często i jakie porcje zjadają wasze dzieciaczki????????? |
|
|
|
#1889 |
|
Konto usunięte
|
Tyle, że niestety w PL odpadają takie rzeczy - w Japonii to wsio świeże, a do nas trafiają najczęściej rpzetworzone, takie np sojowe jadło to u nas często syf, rozwalający gospodarkę hormonalną :/
|
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeść
Na bieżąco jestem, ale pisać nie miałam czasu. W sobotę zaliczyłyśmy pierwszy zachustowany spacer (mała była w misiowym kombinezonie) - świetnie było Spała jak zabita.Za to skończyła nam się biogaia i może dlatego mamy nawrót problemów brzuszkowych... wczorajszy dzień CAŁY pod znakiem trudnych bączków i popłakiwania przy nich, Mała zrobiła 4 wielkie kupki, ale co się wcześniej nacierpiała... dziś idę do apteki po kolejną buteleczkę. Kiedy się dzieciom kończą brzuszkowe kłopoty? po 3mcu? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

A nacięcia nie czuć, nic a nic - nie boli wcale, a tego się chyba najbardziej bałam.

kończymy remont, chcemy się wyrobić w 2 tygodnie, bo w pierwszy dzień świąt wielkanocnych mamy chrzciny małej, więc wolałabym gotować już w swojej kuchni 
czuje, że coś mnie chwyta i tak się boję, żeby nie przeszło na okruszka