Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-18, 11:36   #3571
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Margoś Ty jak coś powiesz to potrafisz pocieszyć
Znaczy, że chamem jestem?
Ale kulturalnym

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
WItam się w 24 tc

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 11:36   #3572
rasha90
Raczkowanie

za chwilę wyciągam biszkopta z pieca etap pierwszy prawie zakończony, mam nadzieję, że się nie sfajczyło
co do moich kg... przed ciążą ważyłam jakieś 59, potem w listopadzie i grudniu zjechałam do 57, na początku lutego (ostatnie ważenie!) miałam 60, więc do wtedy teoretycznie +1, podejrzewam że przez ten miesiąc jakieś 2-3 kilo doszło...

z zakupów prawie zadowolona, czeka mnie wycieczka do drugiej drogerii
Stary 2013-03-18, 11:37   #3573
Margosia__
Zakorzenienie

Dobra idę sprzątać to trochę schudnę

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 11:38   #3574
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Pierwszy raz będę robiła- przepis stąd--> http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...i/przepis.html wydaje się łatwy.. ale chyba jednak wolę crumble z truskawkami, czyli owoce+ kruszonka w piekarniku zapieczone więc chyba to dzisiaj przygotuję, a jutro będę się w serniczki bawiła

A ja dzisiaj pytam Tżta- "wyprasować Ci koszule do pracy?" na co usłyszałam: NIE więc nie pytałam raz jeszcze żeby przypadkiem nie odpowiedział "TAK"
Świetne te serniczki

jak powiedział nie to nie, co się będziesz napraszać

Cytat:
WItam się w 24 tc

moj maz pojechal na del i do piatku go nie bedzie juz od wczoraj mialam dola... ja juz nie wytrzymuje tego, caly czas jestem sama, czuje sie samotna ;( dzis pojade do przyjaciolki no ale wiadomo, ze to tylko na kilka godzin. Nie chce marudzic, kasa potrzebna, ale moj mozg wariuje
Za tydzień. Rozumiem, że ciężko Ci tak samej, ja bym chyba nie dała rady jakby mąż w del pracował, jak on na wycieczkę z pracy jedzie na weekend to ja już świruje i boję się sama spać, a co dopiero na cały tydzień.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 11:38   #3575
Neni1984
Zakorzenienie

A co do aut to współczuję szczerze. Jak czasami słyszę o cenach napraw to się zastanawiam skąd kasa na to wszystko
My mamy strasznego farta, bo tato jest specem od aut i możemy liczyć na niego. Jeszcze części kupi sam i kieszonkowe da

Ale strasznie dużo pali nam ten nasz Lanos i zamierzamy w tym roku zmienić, ale celujemy w auta do 10 tys... 26 tys na auto to dla mnie bardzo dużo. No ale mamy kredyt ...
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 11:40   #3576
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
pisałyście o wanienkach, ja nadal nie wiem jak to rozwiązać. nie mam wanny, tylko prysznic, więc myślę o stojaku, żeby wanienkę postawić koło kabiny i normalnie rączką od natrysku nalewać wodę. tylko nie wiem czy te stojaki są stabilne
Już to pisałam, więc nie bijcie, że się powtarzam. Mam stojak, nigdy się nie zachwiał, nigdy nie przesunął jest super. A plus posiadania taki, że plecy nie bolą przy kąpieli (mam 174 cm wzrostu)

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
No i o czym tu dyskutować. Przecież nie jesteś małym dzieckiem, które zbiło ulubiony wazon mamy, tylko jest to poważna sprawa. Tu nie ma na co czekać. Na poprawę stanu psychicznego? Na pewno u "wiedźmy" jak ją nazywasz ci się poprawi. Nigdy nie nadejdzie dobry moment. Trzeba to zrobić i już. A o ślubie na razie nie myśl. Są ważniejsze rzeczy. Alimenty, dogadanie się z byłym, z mamą, z tatą, bo jemu chyba też należą się przeprosiny. On pewnie też cierpi w tej sytuacji, postawiony między młotem a kowadłem. Masz dużo do ogarnięcia, ale nie możesz czekać na poprawę pogody, stanu psychicznego. Trzeba działać od razu.

Cytat:
Ja tez czuję sie znacznie większa i przytyłam praktycznie wszędzie, po prostu staje się okrąglejsza, nogi takie ciężkie i klockowate, biodra większe, boczki, okrągła buzia, mnie powoli zaczyna przerażać jak będę wyglądać w czerwcu, a mój Mąż?? On jest super zadowolony i jemu się bardzo podobam, prawi komplementy, przytula, głaska. Zastanawiam się co faceci widzą w tych krągłosciach?? Oni są z innej planety

Ja sie baaardzo nie lubię do takich spraw mieszać i wyrażać opinii, ale w tym wypadku jestem przekonana, że dziewczyny mają 100% racji, She cały czas opisujesz świat i ludzi dookoła Ciebie jako złych, gdziekolwiek byś nie była to każda osoba jest dla Ciebie nie miła, nawet Twoja rodzona matka. Nie chce naprawdę sprawić Ci przykrości, ale uważam, że wina nigdy nie leży po jednej stronie. Zastanowiłaś się, co Ty zrobiłaś dla polepszenia sytuacji, relacji z innymi osobami. Palisz za sobą wszystkie mosty, zachowujesz się nieodpowiedzialnie i naprawdę nie masz co się dziwić, że najbliższe osoby tak reagują. Weź się w garść kobieto, nikt nie chce dla Ciebie źle, a życie jakie fundujesz własnym dzieciom w dalece odbiega od ideału, pomyśl jakie one będą miały wzorce żyjąc ciągle na walizkach i słysząc, że babcia jest zła, teściowa jest zła, nie będą miały do Ciebie również żadnego szacunku w przyszłosci, nie mówiąc o braku poczucia bezpieczeństwa. Musisz wiedzieć, że to Ty jesteś w tym życiu sternikiem i to od Ciebie zależy jaka będzie Twoja i Twoich dzieci przyszłość. A z tego co opisujesz to wymagasz od wszystkich pomocy, a sama nic nie robisz w kierunku ustabilizowania własnego życia.
Ja poprzednio przytyłam 13 kg, teraz jak do tej pory 6-7 kg, ale jakaś taka grubsza się czuję.
Zgadzam się z tobą jeżeli chodzi o Sche.

Ok zrobiłam dwa prania. Szkoda, że to sprzed 3 dni mi jeszcze nie wyschło i drugiego prania nie mam gdzie powiesić
Odkurzyłam, pomyłam podłogi, umyłam łazienkę i zlewozmywak w kuchni. Chętnie bym się zdrzemnęłam, ale wstawiłam mięsko, żeby się podusiło. Plecy mnie bolą, chyba się przeforsowałam, a jeszcze kurze powinnam zetrzeć. No ale przynajmniej mi świeżością pachnie w domku
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 11:40   #3577
dzoan
Zakorzenienie

Neni więc będzie Jakub ładnie

Rockyyy kulig...super!

enlevee
oj.. ktoś Wam bubel wcisnął

madi zdecydowałaś się jednak na Witusia?

Margosia moja siostra też jeszcze gówniarka mała...11 lat Może załapie się na drugie dziecko kiedyś byłaby świetną chrzestną.. bardzo lubi małe dzieci, lubi im robić prezenty, ciągle się pyta o nasze i dzieci naszych przyjaciół Idkę i Oliwkę..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 11:41   #3578
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ale strasznie dużo pali nam ten nasz Lanos i zamierzamy w tym roku zmienić, ale celujemy w auta do 10 tys... 26 tys na auto to dla mnie bardzo dużo. No ale mamy kredyt ...
Też miałam Lanosa przez 2 miesiące. Tyle palił, że szybko go sprzedaliśmy.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 11:41   #3579
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wooden_Pints Pokaż wiadomość
Równocześnie

Ważyłam na początku 62 kg (tak około). teraz powyżej 77 kg już jest. Nigdy w życiu tyle nie ważyłam no ale nigdy wcześniej nie byłam tez w ciąży. Może i to sporo ale dowiedziałam się, że u mnie w rodzinie w ciąży większość kobiet to tak około 25 kg na plusie miało. Potem oczywiście poród, karmienie piersią, dieta i kilogramy same uciekają.
U mnie w rodzinie też się dużo tyje, a potem ładnie się chudnie.
Tak się pocieszam
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Widzę, że zbierasz się tak jak ja
Nie no idę zaraz ...

Enlevee a jak Wy mieszkacie z TŻ? To Wasze mieszkanie czy wynajmujecie?
Stary 2013-03-18, 11:42   #3580
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż też już Kubusiuje do brzucha, więc nie ma co dumać
Choć trochę martwi mnie to, że to takie popularne imię...
Ja chciałam Tomek-też ładne i nie aż tak popularne. No ale ... mniejsza jestem-zostałam przegłosowana

W sumie też mam chyba najpopularniejsze imię i jakoś mi to nie przeszkadza
Będzie mąż-Jarek i syn-Jakub
Neni Ty jesteś Ania?

Bo jak tam to fajne inicjały bedziecie meic...JAJ

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 11:43   #3581
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Gdyby nie to byśmy nim jeździli jeszcze długo, bo jest świetny
Stary 2013-03-18, 11:43   #3582
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
A co do aut to współczuję szczerze. Jak czasami słyszę o cenach napraw to się zastanawiam skąd kasa na to wszystko
My mamy strasznego farta, bo tato jest specem od aut i możemy liczyć na niego. Jeszcze części kupi sam i kieszonkowe da

no my po zakupie naszego miesiąc temu już w naprawę wsadziliśmy 3800 ;/ Jeszcze opony letnie musimy kupić i jak nas wkurzy jakiś pasek w silniku, to jego też, ale na razie nie trzeba... No ale mamy wszystko porobione, samochód bezpieczny.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 11:43   #3583
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Neni Ty jesteś Ania?

Bo jak tam to fajne inicjały bedziecie meic...JAJ
Tak

Albo: AJJ
Stary 2013-03-18, 11:45   #3584
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
WItam się w 24 tc

moj maz pojechal na del i do piatku go nie bedzie juz od wczoraj mialam dola... ja juz nie wytrzymuje tego, caly czas jestem sama, czuje sie samotna ;( dzis pojade do przyjaciolki no ale wiadomo, ze to tylko na kilka godzin. Nie chce marudzic, kasa potrzebna, ale moj mozg wariuje
doskonale Cię rozumiem, mój kiedyś też tak wyjeżdżał..ufff dobrze, że zmienił pracę i już jest dobrze...sa wyjazdy ale duużo rzadsze

28.07.2013r.
Stary 2013-03-18, 11:47   #3585
201608171256
Konto usunięte

Cytat:
U mnie w rodzinie też się dużo tyje, a potem ładnie się chudnie.
Tak się pocieszam

Widzę, że zbierasz się tak jak ja
Nie no idę zaraz ...

Ja tez tak się pocieszam
A z jakiej wagi Ty startowałaś?
201608171256 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 11:47   #3586
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Znaczy, że chamem jestem?
Ale kulturalnym

Ależ skąd, zupełnie coś innego mialam na myśli. Trojaczki = trzy razy tyle szczęścia

Cytat:
Tylko nie zniknij całkiem od tego chudnięcia

Cytat:

Nom nie chce się mówić, do mojej alfy wahacze sa po 430 zł i trzeba będzie obydwa na jesień wymienić, a to koszt samych części i nie będe mówić, że TŻ miał mi kupić małe ekonomiczne autko na miasto, a ta piękna fura pali 10 litrów w mieście. Obiecywał, że nie będzie palić więcej jak 8, bo to silnik 1,6. Ale cóż on chciał sportowe, nie chciał się zgodzić na fiestę czy fabię bo wg niego to "dziadkowe" modele, więc będzie mi sponsorował naprawy i paliwo tankował Bo ja niedługo będe niewypłacalna na moim malutkim macierzyńskim. A nasz fordzik kombi - duży ciężki i mniej pali od tej niby małej alfy, koszty utrzymania też niższe, bo on jest w miarę nowy i nie wymaga tylu napraw co mój gruchotek

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 11:48   #3587
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Wyglądają cudnie
I wcale jakieś nie trudne

Tak myślę, że to cel jej życia
No właśnie.. takie proste wręcz się wydają, nie?

Cytat:
WItam się w 24 tc

za tydzień. Biedaku tulę najmocniej, wiem co to tęsknota, aczkolwiek Tż pracuje na miejscu. Mieliśmy za to miesięczne przerwy z widzeniem tylko tygodniowym jak był na szkoleniu w Warszawie.. masakra, podziwim Was
Cytat:
Świetne te serniczki

jak powiedział nie to nie, co się będziesz napraszać
.
Też mi się strasznie podobają te serniczki więc robię je jutro, a dzisiaj crumble

Dokładnie- co się będę prosić, żeby mu wyprasować koszule jeszcze na głowę nie upadłam

Cytat:

No dobrze jest mieć kogoś znajomego.. my niby też mamy znajomego mechanika, ale wiadomo - części najdroższe
My wymieniliśmy benzynę na diesla to znacza oszczędność jeżeli chodzi o kasę, no ale za to okazało się niefortunne i tam gdzie zaoszczędziliśmy tam musieliśmy władować kasę

Cytat:
Już to pisałam, więc nie bijcie, że się powtarzam. Mam stojak, nigdy się nie zachwiał, nigdy nie przesunął jest super. A plus posiadania taki, że plecy nie bolą przy kąpieli (mam 174 cm wzrostu)

Ja poprzednio przytyłam 13 kg, teraz jak do tej pory 6-7 kg, ale jakaś taka grubsza się czuję.
Zgadzam się z tobą jeżeli chodzi o Sche.

Ok zrobiłam dwa prania. Szkoda, że to sprzed 3 dni mi jeszcze nie wyschło i drugiego prania nie mam gdzie powiesić
Odkurzyłam, pomyłam podłogi, umyłam łazienkę i zlewozmywak w kuchni. Chętnie bym się zdrzemnęłam, ale wstawiłam mięsko, żeby się podusiło. Plecy mnie bolą, chyba się przeforsowałam, a jeszcze kurze powinnam zetrzeć. No ale przynajmniej mi świeżością pachnie w domku
Mela jaki pracuś dzisiaj z Ciebie Ja wczoraj zrobiłam dwa prania i wypowiedziałam wojnę skarpetkom Tżta

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

enlevee
Problem z głowicą jest taki, że jego nie da się wykryć nawet w oficjalnej stacji danej firmy, bo widać to dopiero po paru tysiącach km przejechanych- wyciekający płyn chłodniczy.. poza tym auto jest w idealnym stanie, ale wiadomo, że też rozrząd trzeba zrobić za jakieś 10tys.. jest z nim tak czy tak za dużo problemów jak na moje nerwy i portfel więc chcemy go w cholerę sprzedać i wziąć to kombi bo jak Tż biedny odkurza po psie to auto to po 2 godziny często bo trzydrzwiowe..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 11:49   #3588
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Dzień dobry Dziewczynki
Pamiętacie mnie jeszcze
Mój laptopik ciągle w naprawie i nie wiadomo ile to im jeszcze zjmie
Podczytuję was jak mam chwilę u siostry Tż na kompie ale raczej rzadko mam okazje.
Stęskniam się juz za wami brzuchatki i myślę o was codziennie
Dziś u brata jestem to mam chwilkę i nawet coś nie coś odp

OTE=karolajn1987;39823590]Halo centralo! Witajcie Kochane
Zanim się wezmę za nadrabianie tego co wyprodukowałyście przez weekend ( o ile dam radę ) dam znać co i jak
Otoż melduję, że wszystko się udało jestem żoną
Pogoda dopisała, było ładne słoneczko i mimo lekkiego mrozu było przyjemnie. Nasz dzień wyglądał tak, że o 12.30 mieliśmy ceremonię w USC, była rodzina i znajomi od M. z pracy, po ślubie pojechaliśmy z rodziną ( w sumie 18 osób) na obiad do restauracji a znajomi, którzy mieli do domu spory kawałek poszli do naszego mieszkania. Tam mieli zapewniony alkohol i jedzenie. Po obiedzie dołączyliśmy do nich i imprezowaliśmy u nas w domu. ok. 22 wybraliśmy się do klubu ( ja niestety byłam tylko chwilę, bo po pierwsze padałam na buzie, a po drugie bałam się o brzuchola, żeby nikt go nie uderzył.) Z paroma osobami wróciłam do domu, Tż zabawiał gości w klubie, część potem u nas nocowała ( nie wiem gdzie oni się pomieścili ) .
Hania od wczoraj kopie jak szalona ( chyba stwierdziła, że skoro już nie jest nieślubnym dzieckiem to będzie szaleć ) tacie się bardzo podoba
[/QUOTE]
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
50 największych spamerek siedmiu wątków
1 Margosia__ 2726
2 Neni1984 2455
3 Rockyyy 1907
4 d0tkaaa 1868
5 Persephone_ 1524
6 madi82 1481
7 lachryma 1344
8 enlevee 1242
9 mela1234 1144
10 domciatko 1116
11 dzoan 915
12 czarownica1 880
13 katarzynkajg 857
14 Anulka_p 762
15 surka 757
16 idzia111 678
17 kallisto89 664
18 stokrotka24 651
19 malaczarnakejt 631
20 fiazo 587
21 malinka0525 584
22 Ewusia709 497
23 iwona335 487
24 sarna405 482
25 Oliath 409
26 Kathe 370
27 magdalennne 365
28 cynamon_owa 364
29 elaine-blath 334
30 eveewe 334
31 ona8686 300
32 ita83 297
33 karolajn1987 282
34 Asiunia1230 262
35 shestiger 260
36 tweedledee 245
37 Adriana07 232
38 lilith795 230
39 roxi1980 224
40 czerwony_balonik 221
41 kooocur 181
42 strawberry162 180
43 aremalgos 174
44 grabcze 162
45 magolina 162
46 Guuusiaa 161
47 AgaPlast 150
48 BelleFramboise 149
49 Raptowna 133
50 Ghia 129
Normalnie się załapałam na 37 lokatę Mimo tej nieobecnosci ostatniej
Cytat:
No i dopada mnie jakieś zmartwienie finansowe..brakuje mi getrów i tunik do nich, żeby tyłek zasłonić, butów na wiosnę, przejściowych jakiś, bo choćby dni były już ciepłe, to jednak wychodząc po 5 z domu będzie piz..ć jeszcze długo.. jakiegoś przejściowego płaszczyka, bo ten, w którym chodziłam w zeszłym roku był bardzo dopasowany i na pewno już go nie dopnę. A i jeszcze chciałam jakieś drobne prezenciki na Zająca rodzince dać. No..i to na razie na tyle A skąd wziąć kasę jak się jeszcze mężowi sezon tynkarski nie rozwinął A tylu rzeczy sobie już odmawiamy, byle tylko kolejny miesiąc przeleciał i bliżej do odkucia się było

Przepraszam za marudzenie z rana
Nie smutaj. My to też się czasem zastanawiamy gdzie sie te nasze pieniążki podziewają. Wiosna bedzie lepiej.
Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
J

Postanowiliśmy z mężem nic sobie nie kupować na zająca, ale za to dokupiliśmy kilka rybek do akwarium aby je troszkę ożywić.
Święta w tym roku skromniejsze, nie chce za dużo wydawać w końcu trzeba kupił łóżeczko i inne potrzebne rzeczy dla maluszka
My też ostatnio w ogóle malo sobie kupujemy bo tyle wydatków na dzidziusia że głowa mala. Ale i tak jakoś efektów tego zaciskania pasa jakichś spektakularnych nie widać

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Wiecie co dziewczyny muszę się wam pożalić okropnie już wyglądam w tej ciąży, przytyłam strasznie do tego jestem tak jakby spuchnięta, dziś się przeraziłam bo kostki to mam tak spuchnięte że ich nawet nie widać , źle się czuje w swoim ciele . Marzę już o tym aby doczekać lata
Ja się tak sobie wczoraj przypalam po kąpieli krytycznie i też zadowolona nie jestem ale co zrobić. Byle do lata. Jak dzieciaczki nam dadzą w kość to kilogramy same będą lecieć w dól

Cytat:
Karolajn miałaś intensywny weekend to mają prawo ci nogi spuchnąć. Dziś wrzuć na luz jak możesz.
Ja wczoraj popatrzyłam w lustro, że mimo, że talię zawsze miałam kiepską tak teraz nie mam jej wcale. I poszłam do męża, że tak się szeroko czuję. Popatrzył, wzruszył ramionami i powiedział, ze wyglądam normalnie i żebym nie przesadzała bo w ciąży jestem. No sama nie wiem czy mu podziękować czy się obrazić
Jak się mojemu skarżę to mówi no co ty przecież w ciąży jesteś. Byś chciała talię osy?? Wygladasz jak w ciąży i w ciąży jest to raczej normalne
To ja już z nim nie dyskutuję na ten temat

Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni i miesięcy

Ja dziś rozpoczynam 24 tydzień .

Uciekam bo będę jechać do domku obiadek gotować. Trzymajcie się cieplutko dziewczynki

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 11:50   #3589
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Wynajmujemy, ale powiem Ci, że wcale to kolorowo tak nie jest- 2000 za mieszkanie+ wszystkie opłaty mamy, a jeszcze rata kredytu 1300 zł mniej więcej co kiedyś potrzebowaliśmy wziąć.. no i jeszcze życie, benzyna, jedzenie.. no nie powiem- łatwo nie jest i trzeba się łokciami rozpychać i to mocno żeby mieć na to wszystko

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-18, 11:50   #3590
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Neni więc będzie Jakub ładnie

Rockyyy kulig...super!

enlevee

madi zdecydowałaś się jednak na Witusia?

Margosia moja siostra też jeszcze gówniarka mała...11 lat Może załapie się na drugie dziecko kiedyś byłaby świetną chrzestną.. bardzo lubi małe dzieci, lubi im robić prezenty, ciągle się pyta o nasze i dzieci naszych przyjaciół Idkę i Oliwkę..
Dzoan to jest śmieszne bo już i mi się zaczyna podobać...wszelkie zdrobnienia (|Wito, Winiu,Wituś itp.)...ale Witold dalej mi się nei podoba...

28.07.2013r.
Stary 2013-03-18, 11:51   #3591
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wooden_Pints Pokaż wiadomość
Ja tez tak się pocieszam
A z jakiej wagi Ty startowałaś?
53kg przy wzroście 164 cm

Cytat:
Nom nie chce się mówić, do mojej alfy wahacze sa po 430 zł i trzeba będzie obydwa na jesień wymienić, a to koszt samych części i nie będe mówić, że TŻ miał mi kupić małe ekonomiczne autko na miasto, a ta piękna fura pali 10 litrów w mieście. Obiecywał, że nie będzie palić więcej jak 8, bo to silnik 1,6. Ale cóż on chciał sportowe, nie chciał się zgodzić na fiestę czy fabię bo wg niego to "dziadkowe" modele, więc będzie mi sponsorował naprawy i paliwo tankował Bo ja niedługo będe niewypłacalna na moim malutkim macierzyńskim. A nasz fordzik kombi - duży ciężki i mniej pali od tej niby małej alfy, koszty utrzymania też niższe, bo on jest w miarę nowy i nie wymaga tylu napraw co mój gruchotek
Alfy są strasznie drogie w utrzymaniu
Stary 2013-03-18, 11:52   #3592
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej!

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

a może na jakisś żyłach stoi? Przestawiałaś? chociaż do mnie najbardziej pozycja siedzenia przemawia.
Nie mam możliwości manewru za bardzo. Ale poza tym fotelem jest OK

Cytat:
Przepraszam, ale jakby mi kot na stół właził to by w domu nie mieszkał. Koty lubię na dworze bo mnie wkurza ta ich niezależność i brak dyscypliny. W domu mam dwa psy i one grzeczne.
Ale ja nie mam go gdzie umieścić. To kot domowy, niewychodzący. Nie oddam go za żadne skarby.
Inna sprawa, że staram się go oduczać chodzenia po stole, bo samej mnie to wkurza. Ale co zrobię, jak przy mnie nie będzie chodził po stole, a jak wyjdę - no to nie mam nad nim kontroli.
W każdym razie staram się go oduczać, ale kota jest ciężko wychować.

She a ja Ci powiem tylko jedno: Ty jesteś dorosła i sama odpowiadasz za swoje decyzje, ale masz malutką córkę, której co miesiąc fundujesz inne miejsce zamieszkania i malutką dzidzię w brzuchu - mam nadzieję, że nie zaniedbasz lekarza, jak wrócisz do przyszywanej teściowej. Pamiętaj o swoich dzieciach. Dla nich postaraj się w końcu ustabilizować...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 11:52   #3593
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
My tez swego czasu mielismy Lanosa ale na gaz i zadowoleni bylismy bo był mega tani w utrzymaniu, częsci itp..ale jak się rozkraczył kiedyś i trzeba było naprawiać to koszty naprawy przewyzszały jego wartośc wiec sprzedaliśmy

28.07.2013r.
Stary 2013-03-18, 11:55   #3594
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
pamiętam, że któraś robiła naleśniki ze szpinakiem i fetą
mogę prosić o przepis w klubie?
Ja robię czasami ze szpinakie, feta i jeszcze z kurczakiem Ale któraś pamiętam, ze robiła wersje bezmięsną. Ja to bym nie mogła wrzucić przepisu, bo takowego nie mam.. Naleśnikowe ciasto robię na oko, za każdym razem inaczej A farsz, to po prostu pociachać fileta z kurczaka, podsmażyć, przyprawić solą, pieprzem, ziołami, co kto lubi szpinak jeśli mrożony to rozpuścić w garneczku, można ciut dosolić i dodać gniecionego czosnku, no a fetę w kosteczkę pociachać..fetę można wrzucić do szpinaku i nakładać na naleśniaki plus mięsko i zawijać..do tego sos czosnkowy i tyle

Neni też myślałam o Tomku..ale jak usłyszałam teściową..jak marudzi nad każdym imieniem o którym tylko z mężem rozmawialiśmy i na wszystkie nie, bo stare, nie bo dajcie spokój, nie, tego nie dawajcie.. jakieś normalne.. i podawała Mariusze, Marciny, Tomki i inne jak na mój rocznik pospolite..to powiedziałam, ze jak wymieniła Tomka, to już po złości nie wezmę tego imienia za to, że właśnie nie dała nam swobody, tylko taka upierdliwa była.. No ale po czasie trochę mi złość przeszła i ostatecznie to imię jest nawet ok..choć nadal szukamy tego jedynego, naszego

Kathe za tydzień! Wizyta u przyjaciółki polepszy Ci humor nawet jak już do domku wrócisz.. a tutaj masz nas zleci do piątku szybciutko

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 11:55   #3595
czarownica1
Zakorzenienie

Rasha... wyciągasz biustonosza z piekarnika (tak przeczytałam)
Dzoan

Mela, znalazłabyś jakiś link do Twojego stojaka? Przymierzam się, ale chciałabym żeby to był sprawdzony model

-----
no i skoro Wy mnie tu katujecie opisami ciast, ciasteczek, czekoladek i innych pyszności, to ja połechtam Wasze kubki smakowe:

ciemny chlebek z serkiem puszystym Figura a do tego kupa wędzonego łososia
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 11:56   #3596
enlevee
Zakorzenienie

W moim domu rodzinnym dwa koty, które są wskakują zawsze na stół jak ktoś przychodzi żeby pokazać kto tutaj rządzi
Kiedyś ksiądz po kolędzie jak przyszedł.. to kot też mu pokazał żeby się zbytnio nie panoszył

A my dzisiaj na obiado kolację będziemy mieć łososia z patelni + frytki + jakaś suróweczka

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-03-18 o 11:57
Stary 2013-03-18, 11:56   #3597
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Wynajmujemy, ale powiem Ci, że wcale to kolorowo tak nie jest- 2000 za mieszkanie+ wszystkie opłaty mamy, a jeszcze rata kredytu 1300 zł mniej więcej co kiedyś potrzebowaliśmy wziąć.. no i jeszcze życie, benzyna, jedzenie.. no nie powiem- łatwo nie jest i trzeba się łokciami rozpychać i to mocno żeby mieć na to wszystko

To już nie narzekam

Dobra! Idę sprzątać!
Jak będę coś jeszcze zagadywała to mnie IGNORUJCIE

Stary 2013-03-18, 11:57   #3598
201608171256
Konto usunięte

Cytat:
53kg przy wzroście 164 cm

No to chudzinka z Ciebie była (ja mam tylko 2 cm więcej). Śmiało możesz jeszcze przytyć .

Wszystko przed nami Ciekawe na jakiej wadze się skończy
201608171256 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 11:57   #3599
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robię czasami ze szpinakie, feta i jeszcze z kurczakiem Ale któraś pamiętam, ze robiła wersje bezmięsną. Ja to bym nie mogła wrzucić przepisu, bo takowego nie mam.. Naleśnikowe ciasto robię na oko, za każdym razem inaczej A farsz, to po prostu pociachać fileta z kurczaka, podsmażyć, przyprawić solą, pieprzem, ziołami, co kto lubi szpinak jeśli mrożony to rozpuścić w garneczku, można ciut dosolić i dodać gniecionego czosnku, no a fetę w kosteczkę pociachać..fetę można wrzucić do szpinaku i nakładać na naleśniaki plus mięsko i zawijać..do tego sos czosnkowy i tyle
muszę spróbować, tyle, że z wersją bezmięsną
dzięki!
Stary 2013-03-18, 11:58   #3600
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
W moim domu rodzinnym dwa koty, które są wskakują zawsze na stół jak ktoś przychodzi żeby pokazać kto tutaj rządzi
Kiedyś ksiądz po kolędzie jak przyszedł.. to kot też mu pokazał żeby się zbytnio nie panoszył
U mnie w domu rodzinnym był kot (zresztą zawsze były koty:P) Halinka, cały czarny, to go ksiądz pokropił na kolędzie :P Ale tak dla żartu raczej :P
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości