|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Znaczy, że chamem jestem?
Ale kulturalnym
|
#3572 |
|
Raczkowanie
|
za chwilę wyciągam biszkopta z pieca
etap pierwszy prawie zakończony, mam nadzieję, że się nie sfajczyło co do moich kg... przed ciążą ważyłam jakieś 59, potem w listopadzie i grudniu zjechałam do 57, na początku lutego (ostatnie ważenie!) miałam 60, więc do wtedy teoretycznie +1, podejrzewam że przez ten miesiąc jakieś 2-3 kilo doszło... z zakupów prawie zadowolona, czeka mnie wycieczka do drugiej drogerii
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra idę sprzątać to trochę schudnę
|
#3574 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za tydzień.
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
A co do aut to współczuję szczerze. Jak czasami słyszę o cenach napraw to się zastanawiam skąd kasa na to wszystko
![]() My mamy strasznego farta, bo tato jest specem od aut i możemy liczyć na niego. Jeszcze części kupi sam i kieszonkowe da ![]() Ale strasznie dużo pali nam ten nasz Lanos i zamierzamy w tym roku zmienić, ale celujemy w auta do 10 tys... 26 tys na auto to dla mnie bardzo dużo. No ale mamy kredyt ... |
|
|
|
#3576 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zgadzam się z tobą jeżeli chodzi o Sche. Ok zrobiłam dwa prania. Szkoda, że to sprzed 3 dni mi jeszcze nie wyschło i drugiego prania nie mam gdzie powiesić Odkurzyłam, pomyłam podłogi, umyłam łazienkę i zlewozmywak w kuchni. Chętnie bym się zdrzemnęłam, ale wstawiłam mięsko, żeby się podusiło. Plecy mnie bolą, chyba się przeforsowałam, a jeszcze kurze powinnam zetrzeć. No ale przynajmniej mi świeżością pachnie w domku
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Neni więc będzie Jakub
ładnie ![]() Rockyyy kulig...super! ![]() enlevee oj.. ktoś Wam bubel wcisnął ![]() madi zdecydowałaś się jednak na Witusia? ![]() Margosia moja siostra też jeszcze gówniarka mała...11 lat byłaby świetną chrzestną.. bardzo lubi małe dzieci, lubi im robić prezenty, ciągle się pyta o nasze i dzieci naszych przyjaciół Idkę i Oliwkę..
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Też miałam Lanosa przez 2 miesiące. Tyle palił, że szybko go sprzedaliśmy.
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak się pocieszam ![]() Widzę, że zbierasz się tak jak ja ![]() Nie no idę zaraz ... Enlevee a jak Wy mieszkacie z TŻ? To Wasze mieszkanie czy wynajmujecie? |
|
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak tam to fajne inicjały bedziecie meic...JAJ
|
|
|
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
Albo: AJJ
|
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3585 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3586 | |
|
Zadomowienie
|
Ależ skąd, zupełnie coś innego mialam na myśli. Trojaczki = trzy razy tyle szczęścia
Tylko nie zniknij całkiem od tego chudnięcia Cytat:
Obiecywał, że nie będzie palić więcej jak 8, bo to silnik 1,6. Ale cóż on chciał sportowe, nie chciał się zgodzić na fiestę czy fabię bo wg niego to "dziadkowe" modele, więc będzie mi sponsorował naprawy i paliwo tankował
|
|
|
#3587 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za tydzień. Biedaku tulę najmocniej, wiem co to tęsknota, aczkolwiek Tż pracuje na miejscu. Mieliśmy za to miesięczne przerwy z widzeniem tylko tygodniowym jak był na szkoleniu w Warszawie.. masakra, podziwim Was Cytat:
![]() Dokładnie- co się będę prosić, żeby mu wyprasować koszule Cytat:
My wymieniliśmy benzynę na diesla to znacza oszczędność jeżeli chodzi o kasę, no ale za to okazało się niefortunne i tam gdzie zaoszczędziliśmy tam musieliśmy władować kasę Cytat:
Ja wczoraj zrobiłam dwa prania i wypowiedziałam wojnę skarpetkom Tżta Problem z głowicą jest taki, że jego nie da się wykryć nawet w oficjalnej stacji danej firmy, bo widać to dopiero po paru tysiącach km przejechanych- wyciekający płyn chłodniczy.. poza tym auto jest w idealnym stanie, ale wiadomo, że też rozrząd trzeba zrobić za jakieś 10tys.. jest z nim tak czy tak za dużo problemów jak na moje nerwy i portfel więc chcemy go w cholerę sprzedać i wziąć to kombi bo jak Tż biedny odkurza po psie to auto to po 2 godziny często bo trzydrzwiowe..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||
|
|
|
#3588 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Dziewczynki
Pamiętacie mnie jeszcze ![]() Mój laptopik ciągle w naprawie i nie wiadomo ile to im jeszcze zjmie Podczytuję was jak mam chwilę u siostry Tż na kompie ale raczej rzadko mam okazje. Stęskniam się juz za wami brzuchatki i myślę o was codziennie Dziś u brata jestem to mam chwilkę i nawet coś nie coś odp OTE=karolajn1987;39823590]Halo centralo! Witajcie Kochane Zanim się wezmę za nadrabianie tego co wyprodukowałyście przez weekend ( o ile dam radę ) dam znać co i jak Otoż melduję, że wszystko się udało jestem żoną Pogoda dopisała, było ładne słoneczko i mimo lekkiego mrozu było przyjemnie. Nasz dzień wyglądał tak, że o 12.30 mieliśmy ceremonię w USC, była rodzina i znajomi od M. z pracy, po ślubie pojechaliśmy z rodziną ( w sumie 18 osób) na obiad do restauracji a znajomi, którzy mieli do domu spory kawałek poszli do naszego mieszkania. Tam mieli zapewniony alkohol i jedzenie. Po obiedzie dołączyliśmy do nich i imprezowaliśmy u nas w domu. ok. 22 wybraliśmy się do klubu ( ja niestety byłam tylko chwilę, bo po pierwsze padałam na buzie, a po drugie bałam się o brzuchola, żeby nikt go nie uderzył.) Z paroma osobami wróciłam do domu, Tż zabawiał gości w klubie, część potem u nas nocowała ( nie wiem gdzie oni się pomieścili ) .Hania od wczoraj kopie jak szalona ( chyba stwierdziła, że skoro już nie jest nieślubnym dzieckiem to będzie szaleć ) ![]() [/QUOTE] Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
To ja już z nim nie dyskutuję na ten temat ![]() Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni i miesięcy ![]() Ja dziś rozpoczynam 24 tydzień ![]() .Uciekam bo będę jechać do domku obiadek gotować. Trzymajcie się cieplutko dziewczynki
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Wynajmujemy, ale powiem Ci, że wcale to kolorowo tak nie jest- 2000 za mieszkanie+ wszystkie opłaty mamy, a jeszcze rata kredytu 1300 zł mniej więcej co kiedyś potrzebowaliśmy wziąć.. no i jeszcze życie, benzyna, jedzenie.. no nie powiem- łatwo nie jest i trzeba się łokciami rozpychać i to mocno żeby mieć na to wszystko
|
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
53kg przy wzroście 164 cm
Cytat:
|
|
|
|
|
#3592 | ||
|
Konto usunięte
|
Hej!
Cytat:
Cytat:
Inna sprawa, że staram się go oduczać chodzenia po stole, bo samej mnie to wkurza. Ale co zrobię, jak przy mnie nie będzie chodził po stole, a jak wyjdę - no to nie mam nad nim kontroli. W każdym razie staram się go oduczać, ale kota jest ciężko wychować. She a ja Ci powiem tylko jedno: Ty jesteś dorosła i sama odpowiadasz za swoje decyzje, ale masz malutką córkę, której co miesiąc fundujesz inne miejsce zamieszkania i malutką dzidzię w brzuchu - mam nadzieję, że nie zaniedbasz lekarza, jak wrócisz do przyszywanej teściowej. Pamiętaj o swoich dzieciach. Dla nich postaraj się w końcu ustabilizować... |
||
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale któraś pamiętam, ze robiła wersje bezmięsną. Ja to bym nie mogła wrzucić przepisu, bo takowego nie mam.. Naleśnikowe ciasto robię na oko, za każdym razem inaczej szpinak jeśli mrożony to rozpuścić w garneczku, można ciut dosolić i dodać gniecionego czosnku, no a fetę w kosteczkę pociachać..fetę można wrzucić do szpinaku i nakładać na naleśniaki plus mięsko i zawijać..do tego sos czosnkowy i tyle ![]() Neni też myślałam o Tomku..ale jak usłyszałam teściową..jak marudzi nad każdym imieniem o którym tylko z mężem rozmawialiśmy i na wszystkie nie, bo stare, nie bo dajcie spokój, nie, tego nie dawajcie.. jakieś normalne.. i podawała Mariusze, Marciny, Tomki i inne jak na mój rocznik pospolite..to powiedziałam, ze jak wymieniła Tomka, to już po złości nie wezmę tego imienia ![]() Kathe za tydzień! Wizyta u przyjaciółki polepszy Ci humor nawet jak już do domku wrócisz.. a tutaj masz nas zleci do piątku szybciutko
|
|
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Rasha... wyciągasz biustonosza z piekarnika (tak przeczytałam)
Dzoan Mela, znalazłabyś jakiś link do Twojego stojaka? Przymierzam się, ale chciałabym żeby to był sprawdzony model ![]() ----- no i skoro Wy mnie tu katujecie opisami ciast, ciasteczek, czekoladek i innych pyszności, to ja połechtam Wasze kubki smakowe: ciemny chlebek z serkiem puszystym Figura a do tego kupa wędzonego łososia
|
|
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
W moim domu rodzinnym dwa koty, które są wskakują zawsze na stół jak ktoś przychodzi żeby pokazać kto tutaj rządzi
![]() Kiedyś ksiądz po kolędzie jak przyszedł.. to kot też mu pokazał żeby się zbytnio nie panoszył A my dzisiaj na obiado kolację będziemy mieć łososia z patelni + frytki + jakaś suróweczka
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-03-18 o 11:57 |
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To już nie narzekam ![]() Dobra! Idę sprzątać! Jak będę coś jeszcze zagadywała to mnie IGNORUJCIE ![]()
|
|
|
|
|
#3598 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki!
|
|
#3600 |
|
Konto usunięte
|
U mnie w domu rodzinnym był kot (zresztą zawsze były koty:P) Halinka, cały czarny, to go ksiądz pokropił na kolędzie :P Ale tak dla żartu raczej :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

etap pierwszy prawie zakończony, mam nadzieję, że się nie sfajczyło
więc nie pytałam raz jeszcze żeby przypadkiem nie odpowiedział "TAK" 
juz od wczoraj mialam dola... ja juz nie wytrzymuje tego, caly czas jestem sama, czuje sie samotna ;( dzis pojade do przyjaciolki no ale wiadomo, ze to tylko na kilka godzin. Nie chce marudzic, kasa potrzebna, ale moj mozg wariuje

byłaby świetną chrzestną.. bardzo lubi małe dzieci, lubi im robić prezenty, ciągle się pyta o nasze i dzieci naszych przyjaciół Idkę i Oliwkę..

. Może i to sporo ale dowiedziałam się, że u mnie w rodzinie w ciąży większość kobiet to tak około 25 kg na plusie miało. Potem oczywiście poród, karmienie piersią, dieta i kilogramy same uciekają.

Obiecywał, że nie będzie palić więcej jak 8, bo to silnik 1,6. Ale cóż on chciał sportowe, nie chciał się zgodzić na fiestę czy fabię bo wg niego to "dziadkowe" modele, więc będzie mi sponsorował naprawy i paliwo tankował 

A tylu rzeczy sobie już odmawiamy, byle tylko kolejny miesiąc przeleciał i bliżej do odkucia się było
. Marzę już o tym aby doczekać lata
.