|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
My pochowaliśmy w mieście obok, bo tam jest grobowiec mojego dziadka a grobowcem może rozporządzać mój tata. Ostatnio byliśmy dokładnie 1 marca, ponownie wybieramy się w okolicach świąt.
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39830214]
Dziewczyny, które mają właśnie sedes w ścianie - ja się boję, że jak tam się coś wydarzy z hydrauliką, to będzie problem :/ Jak to jest u Was? [/QUOTE] jest OK ![]() Cytat:
![]() mowisz i masz ![]() przedstawiam Michała
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Szok, że takie cudo ma sie pod sercem.... |
|
|
|
#1294 |
|
Konto usunięte
|
No, taki idealny mały człowiek
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na święta bożego Narodzenia nie pojechaliśmy bo, mieliśmy chrzest, a potem tak jakoś zeszło.. Wiem, wiem szukam wymówki, ale nienawidzę tam chodzić, każde wspomnienie z pogrzebu wraca.
|
|
|
|
|
#1296 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój TŻ również nie chodzi na cmentarz, chyba, że go o to proszę i mam w tym jakiś cel, np. ma mi pomóc sprzątać. Ale on to po prostu strasznie przeżywa, widzę to, jak potem wychodzimy z cmentarza.... To tylko miejsce. A nasze dzieci nosimy w sercach
|
|
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
To faktycznie daleko, nasz jest pochowany ok 10 km od nas, a i tak dosyć rzadko tam jesteśmy. Przeważnie jedziemy jak jesteśmy w pobliżu (np. własnie 1.03 miałam spotkanie w firmie z tego miasta, wiec podjechaliśmy na cmentarz). W mieście tym mieszka moja babcia, ale u niej jestem może 2 razy w roku.
|
#1298 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39830214] Dziewczyny, które mają właśnie sedes w ścianie - ja się boję, że jak tam się coś wydarzy z hydrauliką, to będzie problem :/ Jak to jest u Was? [/QUOTE] Jeśli masz powymieniane wszystkie rury itp, to teoretycznie nie powinno się nic stać, ale jeśli już coś się zacznie dziać, to niestety, rozkuwanie - ja zrezygnowałam po tym, jak musieliśmy na wsi u rodziców wszystko rozkuwać ![]() Cytat:
Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy przed stratą lubiłam być na cmentarzu, siedzieć, rozmawiać z dziadkami, a teraz za bardzo wszystko boli, Za miesiąc minie 2 lata niby powinno być ok, mam Stasia, ale wiem, że nigdy nie pogodzę się z jego odejsciem
|
|
|
|
#1300 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Widzę nowy kolor nicku ![]() Cytat:
U nas za 2 tygodnie mija rok, a ja ciągle codziennie myślę o tym, że wychodzilibyśmy teraz z wózkiem, ile by już umiał... I choć na mszę w rocznicę pójdę z brzuchem, to tego się tak nie da wymazać z pamięci... |
||
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
mam w końcu kompa ale muszę wszystko poinstalować sobie!
Może mi któraś przypomnieć jak się nazywa ta aplikacja w przeglądarce żeby mieć wpisane kilka kart na pierwszej str ze str internetowymi które zawsze przegladam? bo szukam i znajść nie mogę i na mózg mi już poszło i nie pamiętam jak to mam wpisać żeby w googlach wyszukać?? ![]() hmm.....chyba tak....dziś mam zawroty głowy ... Michaś jest cudowny!!
|
#1302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takich kolorach łazienkę ma moja siostra, ale mniejszą i niestety każdy paproszek na kaflach widać, co nie zmienia faktu, że jest śliczna ja mam sypialnie w podobnych kolorach: meble i podłoga w kolorze venge a ściany beż i czerwień, i stwierdziłam, że już nic nie chcę w tym kolorze - bo kurz widać już na drugi dzień po generalnym sprzątaniu :/Lunka trzymaj się kobitko trzymam cały czas ![]() prześliczny ![]() dobrze, że dużo nie piszecie, bo bym nie nadrobiła ja już po pracy odpoczywam a mąż żurek gotuje próba generalna przed świętami niestety na 16.30 muszę jechać na zebranie z rodzicami - mam nadzieję, że szybko pójdzie ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1303 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatko, korzystasz z Chrome'a? Chodzi Ci o 'Speed dial'?
|
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Lunce podali oxo, ale przerwali, żeby podac glukoze. Przebili worek i wody odeszłu. Rozwarcie na 3 cm.
Metr od Niej za parawanem rodzi inna babeczka... |
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
jesteś wielka!!
Rena w tym masz zapisane zawsze te str które wcześniej sobie tam zapiszesz
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39831920]
Widzę nowy kolor nicku ![]() [/QUOTE] no właśnie próbuję ochłonąć
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
świetna
i jaka wielka..Cytat:
_________ nie pytajcie jak u mnie kompletnie NIC. tylko telefony czy już urodziłam, bo przecież czekałam na dłuższy macierzyński, więc dziś mogę rodzić i dlaczego nie rodzę, i czy na prawdę nic się nie dzieje, na prawdę nic nie czuję? Eeeh.... jutro ktg + wizyta i decyzja co dalej. byłam dziś z TŻ na spacerze i u fryzjera, babka się pyta czy dużo mi do terminu zostało, to mówię, że dzień, a był tam jeszcze facet - fryzjer, jak usłyszał to takie oczy zrobił, myślałam, że mnie zaraz wygoni ze strachu, że im tam urodzę |
|
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() my mieliśmy wczoraj przygodę ![]() cóż w sobote chorował na jakąś jelitówkę tż a w niedzielę małego chwyciło... byliśmy u lekarza, na szczęscie poza wymiotami nic mu nie dolegało, poiliśmy go Orsalitem to zapobiega odwodnieniu, maluszek spragniony sie dossał do butelki (a on nie butelkowy) i tez niestety 2 razy zwracał... póżniej usnął i przez sen co kilkanaście minut po 10-20ml mu dawałam i na szczęscie juz nic się nie działo... ![]() dziś już 3 razy z piersi wypił i jest oki, obiadków dziś jescze nie daję niech żołądek odpocznie ![]() oczywiście lekarz nie omieszkał agitować mnie na szczepienie na rota - uwielbiam wpływanie na sumienie matki "a wie pani że najwiecej dzieci umiera przez biegunkę" zamiast podać sensowne argumenty... nie wspominając że to raczej nie rota a jakaś bakteria no i biegunki nie było
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
a mała Kasia jednego- wraz z kleikiem
![]() Alfa- dzisiaj mnie naszła myśl co byłoby (tfu, tfu) gdyby mi Kasia zaczęła wymiotować...i że to musi być straszne jak taki maluch wymiotuje
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
Alfa to okropne jak dziecko choruje
A co do lekarza to i tak lepiej niż u mnie. Przynajmniej nie porównał Cię do marginesu społecznego i alkoholików Wika gratuluję
|
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście pierwszy raz zwymiotował jak siedział w krzesełku do karmienia więc się nie zachłysnął, później już nie wypuszczaliśmy go z rąk, ewentualnie jak miał już dość to leżał koło nas na brzuszku (bo on nie jest nauczony długo na rękach być) żeby w razie czego interweniować i pochylić go głowa w dół jak już usnął to położyłam go do łóżeczka w pozycji bezpiecznej na boczku, tv ściszony i co stęknął przez sen to ja już przy nim byłam lekarz mi polecił ten Orsalit, ja nawet nie słyszałam o nim - teraz będę go mieć w apteczce w razie czego teraz Wiktorek się bawi jak gdyby nigdy nic
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Monika a lekarz kiedy kazał Ci iść na porodówkę
|
|
|
|
#1314 |
|
Rozeznanie
|
KOCURKU łazienka prześliczna i jaka ogromna,
![]() Ja jestem w połowie remontu i końca nie widać ale łazienkę mam zdecydowanie mniejszą. Do tego fachowcy że szkoda gadać ostatnio przez nich zalałam sąsiadkę słów już nie mamAGATKO super ze po wizycie wszystko ok PANI Michaś jest taki słodziutki, normalnie do schrupania ESKO co u małej Zosi? LUNKA trzymam kciuki za szybki poród ALFA biedny Wiktorek, taki malutki i tak się męczył MONIKA no to dalej czekamy
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
na ostatniej wizycie mówił coś, że jak jutro, czyli w dniu terminu na ktg i w badaniu nic nie wyjdzie, nic nie będzie się działo to chyba w czwartek do szpitala, ale jeszcze jutro mam wizytę to będę dopytywać. boję się, że się nastawię, a potem w szpitalu powiedzą mi, że za wcześnie i mnie odeślą, bo nie raz przecież każą siedzieć w domu tydzień po terminie, muszę zapytać gina co wtedy.
|
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
idę spać. może jakiegoś skurczu doczekam
|
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
monia- teraz to się dłuży- nie? wyczytałam, że najdłuższy miesiąc ciąży to 10 miesiąc- nawet jak traw kilka dni
![]() Alfa- muszę się zaopatrzyć w ten specyfik biedny Wiktorek, dobrze, że już lepiej zamówiłam w końcu krzeselko do karmienia- czekam - może dzisiaj albo jutro przyjdzie bo karmienie w bujaczku lub niskim krzesełku Kasi już zupełnie nie odpowiada bo ona chce widzieć więcej- najbardziej się cieszy jak się ją weźmie na ręce i druga osoba ją karmi a pierwsza(najczęściej Dziadek ) pokazuje cały świat![]() patrzcie co znalazłam jak szukałam krzesełka http://allegro.pl/super-okazja-krzes...105894965.html krzesełko z pandą ![]() miałam je zamówić ale zbyt erotycznie mi się kojarzy
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-03-18 o 15:18 |
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Spróbuj może pospacerować
Zdjęcie z dzisiejszego karmienia Stasia zupką z królika. Jak widać po minie Mały jest na ''Taaak"
Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2013-03-19 o 20:29 |
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
fioluś - dieta w lesie...Rodzice świniaka ostatnio zabili i ciągle nas wołają na kaszaneczkę, ciepły boczuś z wędzka i tp...
---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Stasio smakosz ![]() pani a Michaś ma taką fajną fryzurkę- baczki jak od fryzjera
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.

Arturek aktywny jest

słów już nie mam