|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
to jak u nasCytat:
![]() Cytat:
![]() ech ja tez chyba musze dziasla masowac bo ma mega marude, dziąśła jak pagórki jakies, chyba te torbiele mu powychodzily i dziasła w miejscu ejdynek przkrwione
|
||
|
|
|
#3212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja moją jak nie mam jej na oku to wsadzam do wózka i przypinam pasami, bo nawet łóżeczko jest dla niej ostatnio niebezpieczne bo zaczyna wstawać a potem się przewraca i wali głową o szczebelki
|
|
|
|
|
#3213 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Dzięki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Choć ostatnio to już coraz rzadziej się karmimy w nocy, bywa nawet, że wcale ![]() Cytat:
![]() U nas właśnie odwrotnie i nie mam pojęcia skąd takie preferencje ![]() Długo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3214 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też aż cierpnę jak mały coś zaczyna kombinować... Urwis mały ![]() Oby ją ominęło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie niedługo zacznie raczkować jak tak dzielnie ćwiczy ![]() A ząbki wyjdą, objawy ząbkowania potrafią wyprzedzić zęby nawet kilka miesięcy ![]() U nas wydawałoby się, że te górne jedynki są już tuż tuż, lada moment powinny wyjść a wciąż czekamy aż się przebiją (widać krawędź - biała krecha), faktycznie z górnymi jest gorzej niż z dolnymi ![]() Cytat:
![]() Mojemu zaczęło się ślinienie na potęgę jak skończył 3 m-ce a pierwsze ząbki pojawiły się jak miał między 5,5 a 6 m-cy
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-03-18 o 09:44 |
|||||
|
|
|
#3215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Szkoda.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo podobają mi się okolice Wrocławia. I też mamy zamiar tam pojechać. Jak się uda to w przyszłym tygodniu, o ile będzie ładna pogoda. Jednak my wybierzemy sam Wrocław plus wizyta u mojej siostry ![]() A zamek w Książu prezentuje się imponująco. Studniówka tam musiała być super. |
|||
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa miałam Wam napisać. W książeczce Bobovity jest o ziołach, do czego pasują. Może komuś się przyda?
Pietruszka - pasuje do wszystkiego Koperek - ryby, kapusta, ziemniaki, zupy Bazylia - białe sery, potrawy z jajek, pomidory, ryby Szczypiorek - sałatki, kanapki, omlety i jajecznica, twarożek Mięta - twarożek, woda, napoje, owoce Oregano - mięso, warzywa |
|
|
|
#3218 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szogun mały Urwisa będziesz miała, że ho ho....Cytat:
Cytat:
A to się strachu najadłaś. Niestety takie przeżycia czekają nas nie jeden raz. Dzieciątka nasze pewnie wielokrotnie zaskoczą nas swoją pomysłowością. Cytat:
Cytat:
![]() Moja w nocy budziła się pierdylion razy Mała ciągle ćwiczy i widocznie pod ławą macie coś ciekawego ![]() Cytat:
Cytat:
Chociaż może nie powinnam dawać jej tyle czasu na ćwiczenie, bo zołza już od ponad miesiąca raczkuje gdzie przecież mogła sobie jeszcze spokojnie siedzieć w miejscu
|
||||||||
|
|
|
#3219 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tym, że ja mam dywan tylko pod ławą i małego strasznie tam ciągnie, a dywan jest wełniany i nie za bardzo marzę o zeskrobywaniu z niego rzygowin A M. leci tam jak w dym, a kładę go na macie piankowej. Innym ulubionym zajęciem jest drapanie kanapy![]() Cytat:
Ja też raczej innego niekapka nie kupię. Najważniejsze, że Twoja pije z kubeczka, wprawa przyjdzie z czasem ![]() Cytat:
Widać nasze dzieciaczki mają od początku soje upodobania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dolny Śląsk jest bardzo malowniczy, polecam! Za moich czasów wszystkie wałbrzyskie licea miały tam studniówki, teraz nie wiem czy nadal tak jest. Klimat bardzo fajny
|
|||||
|
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miejsce idealne.
|
|
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
noo przed chwila wlazla pod wozek
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() Emil już raczkuje i dziś nawet sam siadł Wczoraj na basenie niewiele starsza dziewczynka chciała mu buzi dać - jeszcze nie nurkuje bo dzióbol wciąż otwarty i rączki pcha, instruktor tłumaczył że woda podrażnia dziąsełka i bardziej go swędzą.Poza tym u nas wszystko ok
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Marysia obudziła się z katarem Ja też jakaś niewyraźna, chyba mi się @ zbliża
|
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nocka w miarę ale nie pamietam ile razy młody sie budził. Za to mi nad ranem śniło sie, ze górna dwójka mi sie rusza i za chwile wypadnie, masakra jakaś! Phdwao ale miałas przeżycia, tez bym padła na zawal ![]() Cytat:
|
|
#3225 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
dzięki za odpowiedzi odnośnie niekapka dostałam odpowiedź z MAM że produkt mogę zareklamować w sklepie w którym go kupiłam-szkoda tylko że kupiłam na all i nie mam żadnego potwierdzenia(nie było paragonu...) |
|
|
|
#3226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla raczkującego Cytat:
Napisz do sprzedawcy z all, wydaje mi się, że sam zakup na serwisie będzie potwierdzeniem. A paragonu mogłaś nie dostać, ponieważ sprzedawca może nie posiadać kasy fiskalnej (nie każdy musi mieć). Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2013-03-18 o 10:59 |
||
|
|
|
#3227 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już je schowałam
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pogoda do D.upy
chciałam sie wybrać z młodym na zakupy i spacer ale chwilowo jesteśmy uziemieni. Muszę tylko pamiętać aby prąd doladowalac, bo mnie ciemność złapie
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
strasznie zle sie czuje po tych tabletkach od neurologa na migreny. Zdecydowałm ze je odstawiam. Rano wzielam ostatnia tabletke
(a dzis mialam zwiekszac ponownie dawke. To juz niewiem co by było. Nawet po nich dostałam goraczki!Juz wole zeby mnie glow abolała serio bo jak bym zaczela wymieniac moje skutki uboczne to byscie padły...
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
tak sa wypisane , (w ogole z czego widz ejest multum skutkow ubocznych)i bylam własnie w aptece odmowic wiekszej dawko bo mialam dzis wieczorem zaczac brac(zamienic ta co amm na 2 razy wieksza) na szczescie sie udalo i nie musialam wykupyewac a specjalnie mi zamawiala. I pani mowila ze to od tabletek bo to po nich ze nawet w ulotce jest. I ze to sa tak ciezkie tabletki ze dziwne ze neurolog mi je wypisała ze sa one na epilepsje glownie mowila zebym przetala je brac bo az strach, i dala mi jakies proszki typowo na bol migrenowy wraz e wu
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2013-03-18 o 12:24 |
|
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieliśmy jechać na wieczór do kościoła, bo mamy rekolekcje, ale chyba sobie dziś daruję... z Dorotką miała zostać szwagierka, ale przez ten katar nie będę Marysi ciągnąć, mimo że niedaleko i samochodem ![]() My też mamy gaz i prąd na prepaid pamiętaj, że na kluczu masz zawsze 5f emergency na czarną godzinę
|
|
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem o tym emergency ale i tam muszę na chwile wyjść z domu więc od razu podskocze do sklepu. Na szczescie w tym tygodniu mam auto dla siebie więc będę mogła sie wozić
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze dzien mi ucieka przez palce, chciałabym nadrobić ale nie mam keidy, mały bardzo marudzi, teraz poszedł spać a na mnie czeka pranie...
|
|
|
|
#3236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Padam! Wróciłyśmy ze spaceru pod tytułem "Tragedia"! Pierwsze pół godziny sielanka, drugie pół godziny - ryk! Zabrałam najedzone i wyspane dziecko - nie wiem, co się dzieje i jak reagować. Wróciłyśmy, a ona wypiła 200ml mm
(o wiele wcześniej niż zakładałam) i poszła spać (o wiele wcześniej niż zakładałam).Warto Cytat:
Cytat:
pięknie!!!Cytat:
|
|||
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku, mała dzisiaj ślini się, do tego wodnisty katar. Ciągle jej cieknie z noska.
I od samego rana krzyczy tylko tata, dada i tak na zmianę ![]() Nel_a brudne zabawki dla dzieci są najatrakcyjniejsze Moja uwielbia brudne kapcie. Raz zdarzyło jej się dopaść takiego brudnego egzemplarza i miała bardzo umorusaną buzię. Jednak wyglądała na szczęśliwą.Prince współczuję |
|
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio mam takie trzaski po nich miedzy innymi ze masakrA
|
|
#3239 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() nadrobiłam wszystko, ale nie odpiszę na każdy post Nocka u nas średnia, Lu się budziła co godzinę z płaczem... I rano mi koncert urządziła, ale wiem od czego - jeszcze dobrze jedna jedynka nie wyszła a już idzie druga Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mój małż i teściowa na migrenę mają przepisywane tabletki cini czy jakoś tak, super działają na nich, ale są super mocne i ostatnio coś układ nerwowy u małża się po nich odzywał Cytat:
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po kilku dniach w najmniejszej dawce mrowienie rak i nog praktycznie caly czas,sennosc,zawroty glowy, biegunka, gazy,nudnosci(czasem),zme czenie,zmiany nastroju, nerwowosc,zaburzenia mowy, a jak wczoraj zwiekszylam dawke o jedna dodatkowa tabletke w ciagu dnia to czuje sie jak bym byla nacpana, ktos cos do mnie gada a ja musz epomyslec zanim odpowiem, zdrentwiala mi prawa reka spuchla(obraczka mi sie wbiła), zdrentwial mi prawy policzek,boli mnie prawa nerka,mam zgage, gor,aczka powyzej 38(nie jestem chora juz dzis dostalam goraczki niedlugo po tabletce)i wymiotowałam.Wieczorem mialam wziąc dawke 2 razy wiekszą. Fakt na noc. Ale czy ja wiem czy by mnie sen porzadny nie ogarną i czy bym sie w ogole do dziecka obudzila w nocy? pewie cos jeszcz epominełam.
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2013-03-18 o 13:33 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

koniec świata 
i to nie ma reguły czy słoiki, czy moje zupki

, gryzienia nie zazdroszczę 

Choć ostatnio to już coraz rzadziej się karmimy w nocy, bywa nawet, że wcale 

już je schowałam