Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-18, 12:48   #3631
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Cześć dziewczynki
Ja najpierw naskrobię, później będę nadrabiać, bo pewnie jak zwykle sporo tego
Dzisiaj odwiedziłam dentystę i gina (zupełnie nowy - chciałam receptę na grzybka). Z zębami oczywiście wszystko ok, mała dziurka tylko została zalakowana, żeby nie było, że na darmo czekałam A co do gina to cóż.. generalnie wszystko ok, mały śmiga w brzuchu, serce mu bije, także chociaż o tyle jestem spokojniejsza. Ale raz, że już 5 dzień męczy mnie ta potworna biegunka - po każdym posiłku kończy się wszystko tak samo co wiąże się jeszcze z okropnym bólem. Będę musiała porobić badania w szpitalu. No i dwa, te moje skurcze macicy, niby dostałam luteinę, którą skrupulatnie biorę, a mimo to ciągle macica mi się stawia, najczęściej wieczorami. Rzeczywiście skurcze występują i jest nieco powiększona, dlatego dostałam kolejną receptę na luteinę+dodatkowo duphaston na noc Jak dodam do tego Natamycynę na grzybka, to jestem już całkiem zatabletkowana A tak chciałam tego uniknąć. Z pracą może być kiepsko, nawet bardzo, bo muszę się oszczędzać, także już całkiem dam sobie spokój. Dzięki bogu tż rozmawiał z kierowniczką z zusu, także nasza sytuacja nie wygląda tak źle margoś, jakby co to pisz na priv, bo pamiętam, że czegoś chciałaś się dowiedzieć odnośnie zusu, ale zapomniałam, o co chodziło
A tak swoją drogą, byłam u tego nowego gina na nfz. Trafiłam na dr hab n. med (profesor nadzwyczajny) i już się nastawiłam na konkretne traktowanie A jestem bardzo mile zaskoczona, dr był wybitnie wręcz delikatny, aż mi było głupio Przy badaniu piersi sam rozpiął i zapiął biustonosz czym już zupełnie mnie zaskoczył Także chyba przy nim zostanę

Aaa dla dziewczyn z Wrocławia i okolic:
Wybieracie się na warsztaty?
http://www.bezpiecznymaluch . com.pl/

Właśnie dostałam informację, że są jeszcze wolne miejsca, ja się akurat wybieram, a nuż coś ciekawego będzie
Stary 2013-03-18, 12:48   #3632
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja miałam typ dla dziewczynki, który niekoniecznie spodobałby się rodzinkom. Ale niestety ich zdanie nie było tu brane pod uwagę.

Zresztą imię mojego pierwszego synka też było odebrane bez entuzjazmu, ale domyślam się, jak bardzo później wszyscy żałowali swoich słów. Więc nie rozliczam ich z tego.

To naprawdę tak mało istotne, płeć, imię, kolor wózka... Że nie warto się nad tym roztkliwiać. Najważniejsze, żeby dzieci były zdrowe.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 12:52   #3633
idzia111
Zakorzenienie

hej!

Ten tydzień zapowiada się źle
Wnioskuję tak, bo poniedziałek jest fatalny.
Najpierw popsuło się coś u męża w pracy - już zrobione na szczęście. Potem ja u gina w poczekalni zorientowałam się, że nie mam nipu pracodawcy. Szybko tel, po męża, przyjechał, ja z nim po ten nip, z powrotem do lekarza, wysiadłam z auta i na moich oczach doszło do stłuczki (mój tż z jakąś dziewczyną)

Na szczęście nic strasznego się nie stało ale ile nerwów.

25 mam usg połówkowe
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 12:54   #3634
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o relację kot- ksiądz, to w tym roku Chumba podczas modlitwy na początku kolędy zawiesiła się pazurkami księdzu na sutannie i wypiła 5 mniut przed kolędą wodę święconą. nie mieliśmy wyjścia jak uzupełnić brak zwykłą kranówą
W mojej mieścinie ksiądz z ambony prosił aby podczas kolędy pozamykać zwierzęta albo oddać na przechowanie u przyjaciół, bo strach ma chodzić po ludziach

W tej chwili mamy w domu mały remont i facet, który nam cekoluje piwnice powiedział, że strasznie boi się psów (szczególnie małych) i prosi aby zabrać od niego naszego psa bo inaczej ucieknie. Pies zadowolony, cały dzień może przekimać w naszej sypialni (o czym TŻ nie wie, bo nie toleruje zwierząt w domu). TŻ ogólnie boi się psów, dużo czasu mu zajeło aby zaakceptować psa w domu (mieszkamy w moim domu rodzinnym z rodzicami, a psa mamy już 11 lat). Z resztą pies nikogo tak nie słucha jak mojego męża TŻ mówi, że strasznie go wkurza jak jedzie z towarem do klientów i nagle wyskakuje mu pies. Prosi więc o zabranie psa a klient na to "Spokojnie, nie gryzie", a potem muszę mu opatrzeć rany. Raz nawet była taka sytuacja, że rottweiler za nim wyskoczył i ledwo zdążył zamknąć się w samochodzie. Nie wiem jakby się to skończyło.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 12:55   #3635
misiaczka555
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39832037]Ja miałam typ dla dziewczynki, który niekoniecznie spodobałby się rodzinkom. Ale niestety ich zdanie nie było tu brane pod uwagę.

Zresztą imię mojego pierwszego synka też było odebrane bez entuzjazmu, ale domyślam się, jak bardzo później wszyscy żałowali swoich słów. Więc nie rozliczam ich z tego.

To naprawdę tak mało istotne, płeć, imię, kolor wózka... Że nie warto się nad tym roztkliwiać. Najważniejsze, żeby dzieci były zdrowe.[/QUOTE]
Zdecydowanie tak najważniejsze żeby maluchy urodziły sie zdrowe
Przykre tylko ze czasem nawet najbliżsi zachowują sie tak jakby to oni mieli najwiecej do powiedzenia a rodzice dzidzi powinni spełniać ich oczekiwania

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 12:58   #3636
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
jeśli chodzi o relację kot- ksiądz, to w tym roku Chumba podczas modlitwy na początku kolędy zawiesiła się pazurkami księdzu na sutannie i wypiła 5 mniut przed kolędą wodę święconą. nie mieliśmy wyjścia jak uzupełnić brak zwykłą kranówą

Twój kot jest najlepszy

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
przygotowane do wypłaty owszem jest, ale chwilowo mają debet na koncie! Skarbówka debet? Szok.
Szok, też nie sądziłam, ze oni mogą mieć debety

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Ja tam jeszcze nie odebrałam pita od księgowej
Ale widzę, ze nie ma się co spieszyć
haha, a ja - pani księgowa swojego tez jeszcze nie rozliczyłam, mój mąz codziennie zapomina przynieść swojego z pracy, to wszysto przez niego, ale my tam zwrotów nie mamy więc nie mam po co się spieszyć W przyszłym roku zrobię wcześniej bo może sie załapiemy na ulgę na Tymusia

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
moj dzisiejszy
Jaki fajny czerwoniutki okrąglutki

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
hej!

Najpierw popsuło się coś u męża w pracy - już zrobione na szczęście. Potem ja u gina w poczekalni zorientowałam się, że nie mam nipu pracodawcy. Szybko tel, po męża, przyjechał, ja z nim po ten nip, z powrotem do lekarza, wysiadłam z auta i na moich oczach doszło do stłuczki (mój tż z jakąś dziewczyną)

25 mam usg połówkowe
współczuję może nie będzie tak źle i jednak już wystarczy tych sytuacji jak na jeden tydzień.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 12:59   #3637
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
moj dzisiejszy
dalej zgrabniutki

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:01   #3638
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
dalej zgrabniutki
dziękuję on tylko taki okraglutki wydaje się w ubraniach w rzeczywistosci jest inny :P

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:01   #3639
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Musiałabyś po wymiarach zobaczyć?
Co nie zmienia faktu, że jest śliczna
Gdybym tylko wiedziała, że ten materiał się ładnie rozciąga to kupiłabym bez zastanowienie Ale chyba jednak nie zaryzykuje bo podejrzewam, że ja i Milenka nie zmieścimy się w nią Ech dla kobiet w ciąży nie ma takich ładnych rzeczy Niech już będzie czerwiec, albo najlepiej lipiec bo chciałabym już normalne ciuchy ubrać i wyfrunąć na spacerek z wózeczkiem

Cytat:
moj dzisiejszy
rośnie coraz większy

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:02   #3640
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecie... martwię się, że dzisiaj wszystko posprzątam i co jutro będę robić cały dzień?
Poprawiać

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Musicie mi doradzić. Przeglądam na allegro sukienki bo chcę jakąś na święta zakupić i wpadła mi w oko ta:
http://moda.allegro.pl/1311-drapowan...080167966.html

Jak myślicie mój brzuch się w nią zmieści?
Bardzo ładne, ale z dość grubej dzianiny. Nie wiem czy się cholerka rozciągną

Cytat:
moj dzisiejszy

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Co do imion to mamy z TZ swoje typy dla córeczki i synka i tak sie na przemian zwracamy do brzucha. Ale nie mówimy nikomu , nawet rodzicom bo chce uniknąć dyskusji . Nam sie one podobają i nie chce żeby rodzice czy znajomi swoim negatywnym podejściem zniechęcili do tych imion, a jak ich znam to bardzo nie bedą w ich typie.
Bedą mieli niespodziankę po narodzinach
A my, a my? Nam powiesz przed narodzinami?
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:05   #3641
tweedledee
Zakorzenienie

A tak swoją drogą - dalej ważę 61.6, także po 5 dniach zabawy z biegunką zeszło mi znowu 0.5kg Wróciłam do wagi sprzed ciąży.
Stary 2013-03-18, 13:11   #3642
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

A my, a my? Nam powiesz przed narodzinami?
Nie No wy to co innego
Zreszta jedziemy na tym samym wózku hehe więc wiecie....szczerość ale łagodna

Synusiowi i córeczce wybrał imię mój mąż i muszę przyznać ze bardzo mi sie oba spodobały.
Synek będzie Tymuś a córeczka Maja
Kocham oba imiona, szkoda że nie mogę dać obu jednemu dziecku

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-03-18, 13:13   #3643
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
moj dzisiejszy
malutki taki
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Co do tej komody kąpielowej, bo ostatnio wstawiałaś fotki, a ja szukałam w necie i nie moglam nigdzie znaleźć. Znalazłam metalowe, ale szukam takiej drewnianej najlpiej białej, aby wanienka się wysuwała i obok był przewijak, a nie tak że przewijak podnoszony, możesz mi podac namiary gdzie te komódki są dostępne??
Takie cos jak w zalaczniku? Producent ROBA - moj faworyt na dzien dzisiejszy. Albo Geuther, model Coulissante na drugiej fotce?
Cytat:
hej!

25 mam usg połówkowe
Biedulko, zly dzien dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg i-roba-przewijak-z-wanienka.jpg (27,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg geuther coulissante.jpg (16,4 KB, 10 załadowań)
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:18   #3644
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję on tylko taki okraglutki wydaje się w ubraniach w rzeczywistosci jest inny :P
Mój tez w ubraniu wygląda lepiej niż bez
A w czarnych bluzkach wygląda na mniejszy niż w białych... zdecydowanie czarny wyszczupla
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
A tak swoją drogą - dalej ważę 61.6, także po 5 dniach zabawy z biegunką zeszło mi znowu 0.5kg Wróciłam do wagi sprzed ciąży.
To już zacznij tyć co by nam smutno nie było
Cytat:
Nie No wy to co innego

Synusiowi i córeczce wybrał imię mój mąż i muszę przyznać ze bardzo mi sie oba spodobały.
A Tymuś od Tymoteusza czy Tymona?
Mój Tż kategorycznie na nie i nie będzie Tymusia... nie upieram się bo przecież będzie córa Może
A Maja to od zawsze mi się podobała

Mały
Stary 2013-03-18, 13:21   #3645
Oliath
Zakorzenienie

EWUSIA, tu jest ROBA dostepny, ale on jest drozszy od Geuthera o jakies 2 stowki chyba

http://www.pinkorblue.pl/Pokoj-dziec...Baby-Pool.html
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:21   #3646
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Nie No wy to co innego

Bardzo ładne Rodzina mogłaby się "buntować"?
Chociaż co ja się dziwię u mnie ciągle takie "bunty". Moi rodzice mają zupełnie odmienny gust. Nie wiem jak dla mnie i siostry wybrali imiona. Przy każdej z propozycji mama mówiła, że nie ładnie, to tato się zachwycał, albo na odwrót. Tato mówił, że mu się nie podoba, ale mama była zachwycona. O tym, że Michaś zostaje już tak na 100% też nie wiedzą
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:25   #3647
surka
Zakorzenienie

DZIEŃ DOBRY

Cytat:
hej!

25 mam usg połówkowe
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło NIe nastawiaj się, że cały tydzień będzie zły, bo jeszcze ci się spełmi

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
W Raz nawet była taka sytuacja, że rottweiler za nim wyskoczył i ledwo zdążył zamknąć się w samochodzie. Nie wiem jakby się to skończyło.
Właśnie z tego względu nie dziwię się, że twój tż ma uraz do psów

Cytat:

Cytat:
Ładne. Jak dla mnie możesz dać oba imiona jednemu dziecku Jak może być Jan MAria to czemu nie Tymon Maja albo odwrotnie

Jestem po wizycie i ....

serduszko ładnie bije, szyjka zamknięta, ale ze względu na stawiającą się macice dostałam luteinę dowcipną
i dalej mam brać żurawinkę.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:39   #3648
dzoan
Zakorzenienie

tweedledeeoj nałykasz się rzeczywiście tych tabletek plus na grzybka nawtykasz Fajnie, że lekarz Ci podszedł choć mnie by krępowało jakby przy moim staniku majstrował..chyba wolałabym sama odpinać i zapinać

misiaczka555 wczoraj w jakiś wydarzeniach mówili, że w związku z otwarciem granic na polskie urzędy stanu cywilnego narzucone będzie uwzględnianie imion, które nie wskazują na płeć.. np. dziecko będzie mogło mieć na imię Fifi albo Mercedes..więc może choć Tymoteusz Maj przejdzie

surka dla dzidziola.. A Ty mamusiu no co zrobić.. musisz brać co trzeba..najważniejsze by dziecko miało się dobrze

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Uciekam do domciu.. i na małe spożywcze zakupy po drodze.. Trzymajta się

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:41   #3649
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
malutki taki

Takie cos jak w zalaczniku? Producent ROBA - moj faworyt na dzien dzisiejszy. Albo Geuther, model Coulissante na drugiej fotce?
Tak dokładnie takie, tylko najchętniej to bym kupiła używane, bo jak TŻ usłyszy o cenie to mnie chyba z domu wyrzuci. Będę szukać, dziękuję

Cytat:
Nie No wy to co innego

Tymuś

Stary 2013-03-18, 13:47   #3650
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
moja Kicia wskoczyła kiedyś na plecy facetowi od anteny satelitarnej. Miała wtedy rujkę i chłopa wyczaiła Jakie facet miał oczy, ze strachu dobrze, że nie nawalił w majteczki

Cytat:
tutaj to już się tarzałam ze śmiechu

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Nie chciało mi się ale zadzwoniłam. Pani najpierw obcesowo powiedziała mi, że mają na to 3 mce. Więc jej powiedziałam, że pani w księgowości poinformowała mnie, że z ich strony jest już wszystko zrobione i mam dzwonić do niej i pytać. No to mi z łaską sprawdziła i oznajmiła, że przygotowane do wypłaty owszem jest, ale chwilowo mają debet na koncie! Skarbówka debet? Szok.
no tak.. oni wiecznie mają debet, ale ciągnąć kasę to ciągną

Cytat:
moj dzisiejszy

Cytat:
Cześć dziewczynki
Ja najpierw naskrobię, później będę nadrabiać, bo pewnie jak zwykle sporo tego
Dzisiaj odwiedziłam dentystę i gina (zupełnie nowy - chciałam receptę na grzybka). Z zębami oczywiście wszystko ok, mała dziurka tylko została zalakowana, żeby nie było, że na darmo czekałam A co do gina to cóż.. generalnie wszystko ok, mały śmiga w brzuchu, serce mu bije, także chociaż o tyle jestem spokojniejsza. Ale raz, że już 5 dzień męczy mnie ta potworna biegunka - po każdym posiłku kończy się wszystko tak samo co wiąże się jeszcze z okropnym bólem. Będę musiała porobić badania w szpitalu. No i dwa, te moje skurcze macicy, niby dostałam luteinę, którą skrupulatnie biorę, a mimo to ciągle macica mi się stawia, najczęściej wieczorami. Rzeczywiście skurcze występują i jest nieco powiększona, dlatego dostałam kolejną receptę na luteinę+dodatkowo duphaston na noc Jak dodam do tego Natamycynę na grzybka, to jestem już całkiem zatabletkowana A tak chciałam tego uniknąć. Z pracą może być kiepsko, nawet bardzo, bo muszę się oszczędzać, także już całkiem dam sobie spokój. Dzięki bogu tż rozmawiał z kierowniczką z zusu, także nasza sytuacja nie wygląda tak źle margoś, jakby co to pisz na priv, bo pamiętam, że czegoś chciałaś się dowiedzieć odnośnie zusu, ale zapomniałam, o co chodziło
A tak swoją drogą, byłam u tego nowego gina na nfz. Trafiłam na dr hab n. med (profesor nadzwyczajny) i już się nastawiłam na konkretne traktowanie A jestem bardzo mile zaskoczona, dr był wybitnie wręcz delikatny, aż mi było głupio Przy badaniu piersi sam rozpiął i zapiął biustonosz czym już zupełnie mnie zaskoczył Także chyba przy nim zostanę
Super, że wszystko w porządku i że trafiłaś na nfz na takiego profesjonalistę- rzadko się to zdarza

Cytat:
hej!

25 mam usg połówkowe
Całe szczęście, że Wam się nic nie stało !

Cytat:
Zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
DZIEŃ DOBRY

Jestem po wizycie i ....

serduszko ładnie bije, szyjka zamknięta, ale ze względu na stawiającą się macice dostałam luteinę dowcipną
Ważne, że wszystko w porządku! Gratulacje

Mój pies właśnie sobie... beknął ale wybaczyłam mu i na niego nie nakrzyczałam, bo obchodzi dzisiaj urodziny, to niech stracę
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:50   #3651
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
A Tymuś od Tymoteusza czy Tymona?
Mój Tż kategorycznie na nie i nie będzie Tymusia... nie upieram się bo przecież będzie córa Może
A Maja to od zawsze mi się podobała
Tymuś od Tymoteusza
A macie imię dla synka w razie W?

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Bardzo ładne Rodzina mogłaby się "buntować"?
Chociaż co ja się dziwię u mnie ciągle takie "bunty". Moi rodzice mają zupełnie odmienny gust. Nie wiem jak dla mnie i siostry wybrali imiona. Przy każdej z propozycji mama mówiła, że nie ładnie, to tato się zachwycał, albo na odwrót. Tato mówił, że mu się nie podoba, ale mama była zachwycona. O tym, że Michaś zostaje już tak na 100% też nie wiedzą
no to naprawdę ciekawe jak uzyskali zgodność w kwestii imienia twojego i siostry hehe
Mi sie Michas podoba bo mój TZ to Michal, bardzo wdzięczni imię do wszelakich zdrobnien
Cytat:

Ładne. Jak dla mnie możesz dać oba imiona jednemu dziecku Jak może być Jan MAria to czemu nie Tymon Maja albo .
No właśnie hm...juz widzę radość mojego dziecka w wieku nastoletnim.
Hehe a jak synek będzie marudzil ze ma na imię Tymek to powiem żeby sie cieszył ze na drugie nie dostał Maja

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
misiaczka555 wczoraj w jakiś wydarzeniach mówili, że w związku z otwarciem granic na polskie urzędy stanu cywilnego narzucone będzie uwzględnianie imion, które nie wskazują na płeć.. np. dziecko będzie mogło mieć na imię Fifi albo Mercedes..więc może choć Tymoteusz Maj przejdzie
O nie słyszałam o tym, fajnie. Będzie wiecej możliwości

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-03-18, 13:50   #3652
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
moja Kicia wskoczyła kiedyś na plecy facetowi od anteny satelitarnej. Miała wtedy rujkę i chłopa wyczaiła Jakie facet miał oczy, ze strachu dobrze, że nie nawalił w majteczki

Cytat:
Ale była spragniona

Cytat:
moj dzisiejszy
Jaki fajny okrąglutki

tweedledee

Super, że u dzidizola wszystko ok
Mi też macica się stawia głównie wieczorami i od dzisiaj zaczynam aplikację luteiny 2x1 Ale czego nie robi się dla dziecka

A jeśli chodzi o imiona to nam z tż podoba się Liliana i Laura, Laura nie pasuje nam do nazwiska, więc póki co zostaje Liliana, chyba że jeszcze coś innego wpadnie nam do głowy

A i po dzisiejszej kontroli w 5 tyg. przybrałam 2,2 kg Muszę trochę przystopować ze słodkościami

Edytowane przez surka
Czas edycji: 2013-03-18 o 13:52
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 13:52   #3653
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak dokładnie takie, tylko najchętniej to bym kupiła używane, bo jak TŻ usłyszy o cenie to mnie chyba z domu wyrzuci. Będę szukać, dziękuję

Tymuś
Tak myślałam ze ci sie spodoba hehe
A jak twoi najbliżsi zareagowali na imię waszego synka?
Ja juz widzę oczyma wyobraźni minę moich

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-03-18, 13:54   #3654
enlevee
Zakorzenienie

ale nas dużo nieznajomych nicków podgląda i podczytuje

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-18, 13:56   #3655
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
A macie imię dla synka w razie W?
Taa... Synek Saturninek
Cytat:
A i po dzisiejszej kontroli w 5 tyg. przybrałam 2,2 kg Muszę trochę przystopować ze słodkościami
Na 5 tyg. to norma

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
ale nas dużo nieznajomych nicków podgląda i podczytuje
Szczególnie ten taki dziwny "dotkaaa" nie?!

o 5.55 było, na wątku 16 gości

Mały
Stary 2013-03-18, 13:59   #3656
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Witek dopisany

Witek to mój zięć
Cytat:

Miłej kawki

:
A dziekuje.Wypiłam tez herbatke i sikam jak opetana.Nie wiem czy dojade do miasta i jak wytrzymam te 3 km w aucie
Cytat:
WItam się w 24 tc

moj maz pojechal na del i do piatku go nie bedzie juz od wczoraj mialam dola... ja juz nie wytrzymuje tego, caly czas jestem sama, czuje sie samotna ;( dzis pojade do przyjaciolki no ale wiadomo, ze to tylko na kilka godzin. Nie chce marudzic, kasa potrzebna, ale moj mozg wariuje
Trzymaj sie kochaniutka Co o tym wiem,byłam bez męża 4 miechy jak był w NL .

Cytat:
moj dzisiejszy
ładniutki

Adriana-pewnie ze Cię pamiętamy. za tc.Wracaj szybko do nas na stałe
Stary 2013-03-18, 14:01   #3657
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Taa... Synek Saturninek

Na 5 tyg. to norma

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Szczególnie ten taki dziwny "dotkaaa" nie?!

Dotka już jutro wraca do grona spamiarek
o 5:55 to ja się przewracałam z boku na bok

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-18, 14:06   #3658
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Taa... Synek Saturninek
Widzę ze nie lubisz pospolitosci
Nie zdziwilabym sie jakby za jakiś czas było wiecej Saturninkow w przedszkolu.
Skąd pomysł?

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-03-18, 14:07   #3659
Rockyyy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39832037]Ja miałam typ dla dziewczynki, który niekoniecznie spodobałby się rodzinkom. Ale niestety ich zdanie nie było tu brane pod uwagę.

To naprawdę tak mało istotne, płeć, imię, kolor wózka... Że nie warto się nad tym roztkliwiać. Najważniejsze, żeby dzieci były zdrowe.[/QUOTE]
za mądre słowa. Mój Tż powiedział ze nie nastawiał sie na konkretną płeć i czy k czy m on i tak jest szczęśliwy.A jak okazało sie ze córeczka bedzie to cieszył sie ze bedzie miec swoją księżniczkę no i ...powód zeby postarac się o braciszka Ale wyjdzie siostrzyczka to tez fajnie bedzie
Cytat:
hej!

25 mam usg połówkowe
A ja moje miałam mieć w piątek ale jutro ide do gina wiec zobaczymy co i jak i czy nie jest za pozno...Ale na usg w szpitalu było ok wiec nawet jak te polowkowe dokładne sobie odpuscimy to chyba tragedii nie bedzie? Zobacze co ginek powie.
Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
W mojej mieścinie ksiądz z ambony prosił aby podczas kolędy pozamykać zwierzęta albo oddać na przechowanie u przyjaciół, bo strach ma chodzić po ludziach

W tej chwili mamy w domu mały remont i facet, który nam cekoluje piwnice powiedział, że strasznie boi się psów (szczególnie małych) i prosi aby zabrać od niego naszego psa bo inaczej ucieknie. Pies zadowolony, cały dzień może przekimać w naszej sypialni (o czym TŻ nie wie, bo nie toleruje zwierząt w domu). TŻ ogólnie boi się psów, dużo czasu mu zajeło aby zaakceptować psa w domu (mieszkamy w moim domu rodzinnym z rodzicami, a psa mamy już 11 lat). Z resztą pies nikogo tak nie słucha jak mojego męża TŻ mówi, że strasznie go wkurza jak jedzie z towarem do klientów i nagle wyskakuje mu pies. Prosi więc o zabranie psa a klient na to "Spokojnie, nie gryzie", a potem muszę mu opatrzeć rany. Raz nawet była taka sytuacja, że rottweiler za nim wyskoczył i ledwo zdążył zamknąć się w samochodzie. Nie wiem jakby się to skończyło.
Nasz proboszcz miał strach w oczach jak Kaukazio zaczął szczekac na niego ale podobał mu sie i na poczatku była dyskusja o pieskach
Cytat:
DZIEŃ DOBRY

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło NIe nastawiaj się, że cały tydzień będzie zły, bo jeszcze ci się spełmi

Właśnie z tego względu nie dziwię się, że twój tż ma uraz do psów

Ładne. Jak dla mnie możesz dać oba imiona jednemu dziecku Jak może być Jan MAria to czemu nie Tymon Maja albo odwrotnie

Jestem po wizycie i ....

cóż...Luteinka dowcipna do przyjemnych nie nalezy ale jak trzeba to trzeba
Cytat:

tutaj to już się tarzałam ze śmiechu

no tak.. oni wiecznie mają debet, ale ciągnąć kasę to ciągną

Super, że wszystko w porządku i że trafiłaś na nfz na takiego profesjonalistę- rzadko się to zdarza

Całe szczęście, że Wam się nic nie stało !

Zazdroszczę

Ważne, że wszystko w porządku! Gratulacje

Mój pies właśnie sobie... beknął ale wybaczyłam mu i na niego nie nakrzyczałam, bo obchodzi dzisiaj urodziny, to niech stracę
Sto lat dla białaska
Cytat:

A jeśli chodzi o imiona to nam z tż podoba się Liliana i Laura, Laura nie pasuje nam do nazwiska, więc póki co zostaje Liliana, chyba że jeszcze coś innego wpadnie nam do głowy

Laura to piękne imię

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Margosia spać nie możesz?
Stary 2013-03-18, 14:07   #3660
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Przecież to nie jest dużo jak na 5 tygodni, ja mam wizytę co 4tygodnie ostatnio zawsze +2,5kg.

Cytat:
Tak myślałam ze ci sie spodoba hehe
A jak twoi najbliżsi zareagowali na imię waszego synka?
Ja juz widzę oczyma wyobraźni minę moich
ja tam uważam, że przecież to jest normalne i bardzo ładne imię, nie jakieś wymyślne, nie zagraniczne, więc wg mnie nie powinni mieć nic przeciwko, a reakcja była taka:
Siostra TŻ - powiedziała, ze bardzo ładne imię i już tego samego dnia nauczyła swoją niespełna 2letnią córkę (to moja chrześnica) mówić Tymuś I dzwoni do mnie się pochwalić jak Zosia woła Tymusia

Teście - mieli mówione chyba z 3 razy, zanim zapamietali imię, chyba więcej razy już nie śmieli pytać i od kąd Zosia się nauczyła mówić Tymuś to juz pamiętają.
Teściowa przy jakiejś wizycie coś tam zaczęła napomykać, że trudno wymyślić ładne imię i czy Tymoteusz to ostateczna decyzja, więc chyba średnio się podoba, ale nie jest na tyle wścibska, żeby się wtrącać, swoich typów nie podawała, więc jest ok.

Moja Mama - mieszka daleko, więc rozmawiamy przeważnie telefonicznie, oznajmiam Jej więc, że będzie syn Tymoteusz... jej reakcja to nerwowy śmiech i zapytanie: Skąd my takie imię wzieliśmy?? Nie proponowała swoich, powiedziała, że niby ładnie, ale raczej nie jest również miłośniczką tego imienia.
Ogólnie my mamy wyrozumiałych rodziców i raczej niewtrącalskich, wiec szanuja nasze decyzje i nawet jak im się nie podoba to nie śmią powiedzieć.

Myślę, że się przyzwyczają, a Tymoteusz to pierwsze imię jakie mi się spodobało, u mojego TŻ tez było na liście imion, które mu się podobają, choć on miał swoie inne typy - Samuel, Oskar, ale powiedziałam mu, że Samuel to zbyt żydowskie (oczywiście nic nie mam do tej nacji, ale nie podoba mi się to imię, więc musiałam dać argument, ze nie chcę aby szufladkowali Synka w związku z tym imieniem), a Oskar jak dla mnie zbyt popularne, więc udało się wspólnie wybrać imię, które mnie osobiście najbardziej się podoba

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości