|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Cześć dziewczynki
![]() Ja najpierw naskrobię, później będę nadrabiać, bo pewnie jak zwykle sporo tego ![]() Dzisiaj odwiedziłam dentystę i gina (zupełnie nowy - chciałam receptę na grzybka). Z zębami oczywiście wszystko ok, mała dziurka tylko została zalakowana, żeby nie było, że na darmo czekałam A co do gina to cóż.. generalnie wszystko ok, mały śmiga w brzuchu, serce mu bije, także chociaż o tyle jestem spokojniejsza. Ale raz, że już 5 dzień męczy mnie ta potworna biegunka - po każdym posiłku kończy się wszystko tak samo Jak dodam do tego Natamycynę na grzybka, to jestem już całkiem zatabletkowana A tak chciałam tego uniknąć. Z pracą może być kiepsko, nawet bardzo, bo muszę się oszczędzać, także już całkiem dam sobie spokój. Dzięki bogu tż rozmawiał z kierowniczką z zusu, także nasza sytuacja nie wygląda tak źle margoś, jakby co to pisz na priv, bo pamiętam, że czegoś chciałaś się dowiedzieć odnośnie zusu, ale zapomniałam, o co chodziłoA tak swoją drogą, byłam u tego nowego gina na nfz. Trafiłam na dr hab n. med (profesor nadzwyczajny ) i już się nastawiłam na konkretne traktowanie A jestem bardzo mile zaskoczona, dr był wybitnie wręcz delikatny, aż mi było głupio Przy badaniu piersi sam rozpiął i zapiął biustonosz czym już zupełnie mnie zaskoczył Także chyba przy nim zostanę ![]() Aaa dla dziewczyn z Wrocławia i okolic: Wybieracie się na warsztaty? http://www.bezpiecznymaluch . com.pl/ Właśnie dostałam informację, że są jeszcze wolne miejsca, ja się akurat wybieram, a nuż coś ciekawego będzie
|
#3632 |
|
Konto usunięte
|
Ja miałam typ dla dziewczynki, który niekoniecznie spodobałby się rodzinkom. Ale niestety ich zdanie nie było tu brane pod uwagę.
Zresztą imię mojego pierwszego synka też było odebrane bez entuzjazmu, ale domyślam się, jak bardzo później wszyscy żałowali swoich słów. Więc nie rozliczam ich z tego. To naprawdę tak mało istotne, płeć, imię, kolor wózka... Że nie warto się nad tym roztkliwiać. Najważniejsze, żeby dzieci były zdrowe. |
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
Ten tydzień zapowiada się źle ![]() Wnioskuję tak, bo poniedziałek jest fatalny. Najpierw popsuło się coś u męża w pracy - już zrobione na szczęście. Potem ja u gina w poczekalni zorientowałam się, że nie mam nipu pracodawcy. Szybko tel, po męża, przyjechał, ja z nim po ten nip, z powrotem do lekarza, wysiadłam z auta i na moich oczach doszło do stłuczki (mój tż z jakąś dziewczyną) ![]() Na szczęście nic strasznego się nie stało 25 mam usg połówkowe
|
|
|
|
#3634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W tej chwili mamy w domu mały remont i facet, który nam cekoluje piwnice powiedział, że strasznie boi się psów (szczególnie małych) i prosi aby zabrać od niego naszego psa bo inaczej ucieknie. Pies zadowolony, cały dzień może przekimać w naszej sypialni (o czym TŻ nie wie, bo nie toleruje zwierząt w domu). TŻ ogólnie boi się psów, dużo czasu mu zajeło aby zaakceptować psa w domu (mieszkamy w moim domu rodzinnym z rodzicami, a psa mamy już 11 lat). Z resztą pies nikogo tak nie słucha jak mojego męża
|
|
#3635 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39832037]Ja miałam typ dla dziewczynki, który niekoniecznie spodobałby się rodzinkom. Ale niestety ich zdanie nie było tu brane pod uwagę.
Zresztą imię mojego pierwszego synka też było odebrane bez entuzjazmu, ale domyślam się, jak bardzo później wszyscy żałowali swoich słów. Więc nie rozliczam ich z tego. To naprawdę tak mało istotne, płeć, imię, kolor wózka... Że nie warto się nad tym roztkliwiać. Najważniejsze, żeby dzieci były zdrowe.[/QUOTE] Zdecydowanie tak najważniejsze żeby maluchy urodziły sie zdrowe Przykre tylko ze czasem nawet najbliżsi zachowują sie tak jakby to oni mieli najwiecej do powiedzenia a rodzice dzidzi powinni spełniać ich oczekiwania
|
|
#3636 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3638 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję
on tylko taki okraglutki wydaje się w ubraniach w rzeczywistosci jest inny :P
|
|
|
|
#3639 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale chyba jednak nie zaryzykuje bo podejrzewam, że ja i Milenka nie zmieścimy się w nią Niech już będzie czerwiec, albo najlepiej lipiec bo chciałabym już normalne ciuchy ubrać i wyfrunąć na spacerek z wózeczkiem rośnie coraz większy
|
||
|
|
|
#3640 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
A tak swoją drogą - dalej ważę 61.6, także po 5 dniach zabawy z biegunką zeszło mi znowu 0.5kg
Wróciłam do wagi sprzed ciąży.
|
#3642 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie No wy to co innego
![]() Zreszta jedziemy na tym samym wózku hehe więc wiecie....szczerość ale łagodna ![]() Synusiowi i córeczce wybrał imię mój mąż i muszę przyznać ze bardzo mi sie oba spodobały. Synek będzie Tymuś a córeczka Maja Kocham oba imiona, szkoda że nie mogę dać obu jednemu dziecku
|
|
#3643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3644 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w czarnych bluzkach wygląda na mniejszy niż w białych... zdecydowanie czarny wyszczupla Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój Tż kategorycznie na nie i nie będzie Tymusia... nie upieram się bo przecież będzie córa Może![]() A Maja to od zawsze mi się podobała
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
EWUSIA, tu jest ROBA dostepny, ale on jest drozszy od Geuthera o jakies 2 stowki chyba
![]() http://www.pinkorblue.pl/Pokoj-dziec...Baby-Pool.html
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż co ja się dziwię u mnie ciągle takie "bunty". Moi rodzice mają zupełnie odmienny gust. Nie wiem jak dla mnie i siostry wybrali imiona. Przy każdej z propozycji mama mówiła, że nie ładnie, to tato się zachwycał, albo na odwrót. Tato mówił, że mu się nie podoba, ale mama była zachwycona. O tym, że Michaś zostaje już tak na 100% też nie wiedzą
|
|
|
|
|
#3647 | ||||
|
Zakorzenienie
|
DZIEŃ DOBRY
Cytat:
NIe nastawiaj się, że cały tydzień będzie zły, bo jeszcze ci się spełmiCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jestem po wizycie i .... serduszko ładnie bije, szyjka zamknięta, ale ze względu na stawiającą się macice dostałam luteinę dowcipną i dalej mam brać żurawinkę. |
||||
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
tweedledeeoj nałykasz się rzeczywiście tych tabletek plus na grzybka nawtykasz
Fajnie, że lekarz Ci podszedł choć mnie by krępowało jakby przy moim staniku majstrował..chyba wolałabym sama odpinać i zapinać misiaczka555 wczoraj w jakiś wydarzeniach mówili, że w związku z otwarciem granic na polskie urzędy stanu cywilnego narzucone będzie uwzględnianie imion, które nie wskazują na płeć.. np. dziecko będzie mogło mieć na imię Fifi surka dla dzidziola.. A Ty mamusiu no co zrobić.. musisz brać co trzeba..najważniejsze by dziecko miało się dobrze ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Uciekam do domciu.. i na małe spożywcze zakupy po drodze.. Trzymajta się |
|
|
|
#3649 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3650 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój pies właśnie sobie... beknął
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||||
|
|
|
#3651 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A macie imię dla synka w razie W? Cytat:
no to naprawdę ciekawe jak uzyskali zgodność w kwestii imienia twojego i siostry hehe Mi sie Michas podoba bo mój TZ to Michal, bardzo wdzięczni imię do wszelakich zdrobnien Cytat:
hm...juz widzę radość mojego dziecka w wieku nastoletnim.Hehe a jak synek będzie marudzil ze ma na imię Tymek to powiem żeby sie cieszył ze na drugie nie dostał Maja Cytat:
|
|
|
#3652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jaki fajny okrąglutki ![]() tweedledee Super, że u dzidizola wszystko ok ![]() Mi też macica się stawia głównie wieczorami i od dzisiaj zaczynam aplikację luteiny 2x1 Ale czego nie robi się dla dziecka ![]() A jeśli chodzi o imiona to nam z tż podoba się Liliana i Laura, Laura nie pasuje nam do nazwiska, więc póki co zostaje Liliana, chyba że jeszcze coś innego wpadnie nam do głowy ![]() A i po dzisiejszej kontroli w 5 tyg. przybrałam 2,2 kg Muszę trochę przystopować ze słodkościami
Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-03-18 o 13:52 |
||
|
|
|
#3653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
heheA jak twoi najbliżsi zareagowali na imię waszego synka? Ja juz widzę oczyma wyobraźni minę moich
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
ale nas dużo nieznajomych nicków podgląda i podczytuje
|
|
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Taa... Synek Saturninek
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Szczególnie ten taki dziwny "dotkaaa" nie?! o 5.55 było, na wątku 16 gości
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Witek to mój zięć
![]() A dziekuje.Wypiłam tez herbatke i sikam jak opetana.Nie wiem czy dojade do miasta i jak wytrzymam te 3 km w aucie ![]() Cytat:
Co o tym wiem,byłam bez męża 4 miechy jak był w NL . ładniutkiAdriana-pewnie ze Cię pamiętamy. za tc.Wracaj szybko do nas na stałe
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o 5:55 to ja się przewracałam z boku na bok
|
|
|
|
|
#3658 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę ze nie lubisz pospolitosci
![]() Nie zdziwilabym sie jakby za jakiś czas było wiecej Saturninkow w przedszkolu. Skąd pomysł?
|
|
#3659 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39832037]Ja miałam typ dla dziewczynki, który niekoniecznie spodobałby się rodzinkom. Ale niestety ich zdanie nie było tu brane pod uwagę.
Zresztą imię mojego pierwszego synka też było odebrane bez entuzjazmu, ale domyślam się, jak bardzo później wszyscy żałowali swoich słów. Więc nie rozliczam ich z tego. To naprawdę tak mało istotne, płeć, imię, kolor wózka... Że nie warto się nad tym roztkliwiać. Najważniejsze, żeby dzieci były zdrowe.[/QUOTE] za mądre słowa. Mój Tż powiedział ze nie nastawiał sie na konkretną płeć i czy k czy m on i tak jest szczęśliwy.A jak okazało sie ze córeczka bedzie to cieszył sie ze bedzie miec swoją księżniczkę no i ...powód zeby postarac się o braciszka Ale wyjdzie siostrzyczka to tez fajnie bedzie ![]() Cytat:
ale jutro ide do gina wiec zobaczymy co i jak i czy nie jest za pozno...Ale na usg w szpitalu było ok wiec nawet jak te polowkowe dokładne sobie odpuscimy to chyba tragedii nie bedzie? Zobacze co ginek powie.Cytat:
![]() Cytat:
cóż...Luteinka dowcipna do przyjemnych nie nalezy ale jak trzeba to trzeba Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Margosia spać nie możesz?
|
|
#3660 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Siostra TŻ - powiedziała, ze bardzo ładne imię i już tego samego dnia nauczyła swoją niespełna 2letnią córkę (to moja chrześnica) mówić Tymuś ![]() Teście - mieli mówione chyba z 3 razy, zanim zapamietali imię, chyba więcej razy już nie śmieli pytać i od kąd Zosia się nauczyła mówić Tymuś to juz pamiętają. ![]() Teściowa przy jakiejś wizycie coś tam zaczęła napomykać, że trudno wymyślić ładne imię i czy Tymoteusz to ostateczna decyzja, więc chyba średnio się podoba, ale nie jest na tyle wścibska, żeby się wtrącać, swoich typów nie podawała, więc jest ok. Moja Mama - mieszka daleko, więc rozmawiamy przeważnie telefonicznie, oznajmiam Jej więc, że będzie syn Tymoteusz... jej reakcja to nerwowy śmiech i zapytanie: Skąd my takie imię wzieliśmy?? Nie proponowała swoich, powiedziała, że niby ładnie, ale raczej nie jest również miłośniczką tego imienia. Ogólnie my mamy wyrozumiałych rodziców i raczej niewtrącalskich, wiec szanuja nasze decyzje i nawet jak im się nie podoba to nie śmią powiedzieć. Myślę, że się przyzwyczają, a Tymoteusz to pierwsze imię jakie mi się spodobało, u mojego TŻ tez było na liście imion, które mu się podobają, choć on miał swoie inne typy - Samuel, Oskar, ale powiedziałam mu, że Samuel to zbyt żydowskie (oczywiście nic nie mam do tej nacji, ale nie podoba mi się to imię, więc musiałam dać argument, ze nie chcę aby szufladkowali Synka w związku z tym imieniem), a Oskar jak dla mnie zbyt popularne, więc udało się wspólnie wybrać imię, które mnie osobiście najbardziej się podoba
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

Jak dodam do tego Natamycynę na grzybka, to jestem już całkiem zatabletkowana
) i już się nastawiłam na konkretne traktowanie
Przy badaniu piersi sam rozpiął i zapiął biustonosz czym już zupełnie mnie zaskoczył

najważniejsze żeby maluchy urodziły sie zdrowe

Ale czego nie robi się dla dziecka