|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XLVIII - Mroźnej zimie się nie damy, włosy dalej zapuszc
|
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XLVIII - Mroźnej zimie się nie damy, włosy dalej zapuszc
Miki, jestem pewna, ze bedziesz najpiekniejsza panna mloda
![]() kolejny + Atredermu: dzis dostalam @, a wysyp przed @ zawsze mialam okropny, a teraz moja twarz z przedokresowym wysypem wyglada lepiej niz wczesniej w dni "normalne"
|
|
|
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Miki, moim zdaniem Ty będziesz we wszystkim dobrze wyglądać.
Mi też się nie podobały sukienki, ale wchodząc do salonu z koleżanką... wymiękłam. Te ksieżniczkowe są takie ładne ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
Chyba i ja powinnam spróbować tego cuda
Edytowane przez Celestyn3k Czas edycji: 2013-03-17 o 20:53 |
|
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
a to dopiero trzeci tydzien, wiec jestem bardzo pozytywnie zaskoczona
![]() ale poza tym,ze niedoskonalosci stopniowo znikaja(nadal jest ich bardzo duzo+przebarwienia i blizny), to wyglada sie okropnie... juz mam nowy przydomek "jaszczurka", ale dam rade... |
|
|
|
#3665 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcesz mieć zwykłe stoliki czy okrągłe? Ja postawiłam w swojej sali warunek, albo dajecie okrągłe albo nie ma umowy, podkowa mi się kompletnie nie podoba. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do dekoracji mam już jakąś fajną wizję, bardzo skromną, nie lubię tych wszystkich gołębi i serduszek, będą kwiaty, okrągłe stoliki, krzesła w kremowych pokrowcach, jakieś świeczki i to tyle. Może jeszcze coś fajnego wymyślę od siebie, w zasadzie jeszcze się nie zastanawiałam. Teraz takie czasy że jak płacisz to staną na głowie żebyś do konkurencji nie poszła. Wszędzie jest wybór, zrobią Ci wszystko, Ty nic nie musisz robić tylko dawać pieniążki i decydować jak chcesz żeby Twoje wesele wyglądało. Wesele to kwestia pieniędzy, i tyle. Za pieniądze bierzesz fajną sale, a wszystkie fajne sale teraz mają dekoratorki, kucharzy, cały sztab ludzi którzy chcą spełniać Twoje życzenia. O, tort niedługo trzeba zamówić, no, pojedziemy do cukierni i wybierzemy jakiś, wielka mi filozofia. Nie wiem jak będzie z fryzjerem, ale jak znam życie pójdę do zakładu u mnie na osiedlu, powiem co chcę mieć, zrobię babce egzamin (próbna fryzura), i jak mi się spodoba umówię ją na dzień wesela. A jak nie zrobię egzamin innej. I już. Naprawdę nie ma się czym denerwować, to tylko przyjemność. Kosmetyczkę do makijażu już zamówiłam, bo to koleżanka ![]() O, ale żeby nie było tak kolorowo, to powiem że źle znosiłam wybór orkiestry. Za pierwszym podejściem musiałam się urżnąć żeby to znieść. Także wiesz, bez drinka nie podchodź bo tego nie da się słuchać w wielu przypadkach ![]() Najwięcej mamy chyba teraz pracy, niewiele ponad 2 miesiące przed bo rozdajemy zaproszenia i wszędzie trzeba wpaść, kawę wypić
Przecież doskonale wiesz-patrzymy tylko w dobrą stronę! Edytowane przez Maryha_ah Czas edycji: 2013-03-17 o 21:19 |
|||||
|
|
|
#3666 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Marysia, ja bardziej skłaniałabym sie do wersji zatrudnienia kucharki itp niż restauracji. Ale na tyle osób w okolicy nie ma takich sal, jedynie właśnie restauracje. I to też szału z ilością na tyle osób nie ma. Ja bym bardzo chciała mniejsze, ale naprawdę z mojej strony nie mam już kogo wykreślić.. No chyba,że zrobimy tak jak mój kuzyn, że zaprosił połowę rodzeństwa mamy, a jego siostra zapraszała drugą
Ale jakby miała być opcja osobnej kucharki itp, to wiadomo trzeba więcej zakupów zrobić itp,zawieźć, ale to ona daje listę. A jak płacić 150 zł za "talerzyk" bez ciast, bez alkoholu.. W sumie co się dziwić jak kuzynce na osiemnastce policzyli 110zł za osobę (oczywiscie alkohol, ciasta i napoje własne). U mnie w rodzinie większość wesel ze strony taty odbywała się na takiej jakby świetlicy, niedaleko jeziorko, park, ładnie tam było. Ja tam miałam też osiemnastkę i za wynajem płaciliśmy groszowe sprawy+ woda, prąd i gaz według liczników. Pamiętam, ze przed ta osiemnastką aż tak dużo roboty nie było, wiadomo ludzi trochę mniej, ale bez spiny i dla mnie i dla rodziców. Ale 120 osób się tam nie pomieści. Pamiętam jak ojciec policzył 1,5 litra wódki na głowę Ja czuję, ze jeśli chodzi o sprawę wygladu to u mnie najgorzej będzie z podkładem i butami .---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Ja nie muszę mieć super eleganckiej sali, ważne, żeby była przestronna i czysta, bo ścisk na weselu to koszmar .Zobaczymy, moze wygramy w totka to sobie zrobimy w jakimś pieknym pałacu Moja mama od kwietnia zacznie grać ![]() Najpierw niech Tż pierścień znajdzie . Ostatnio mnie wyśmiał jak misie spodobał taki za 116 zł, ale jaki ładny był!---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Nie rozumiem też zakupu sukni ślubnej na 1,5-2 lata przed ślubem. Mi zdążyłaby się znudzić, na pewno.
Edytowane przez Bellitudoo Czas edycji: 2013-03-17 o 21:29 |
|
|
|
#3669 |
|
Raczkowanie
|
Nacinali :-/
Miki dobrze Ci idzie - jak dobrze widzę planujesz w 4 mies się ogarnąć ;-) I dobrze, mi brzucho wylazł po skończeniu 5 mies, wczesniej prawie nic ![]() W szkole mnie dziś wkurzyli na angielskim. Jako studenci ostatniego semestru musimy zaliczyć angielski - ze wszystkich 4 semestrów + 2 semestry specjalistycznego ( w tym na 1 nie chodziłam bo jako osoba z grupy "zerowej" i tak bym nie ogarnełam i po prostu dali 3), bo po co tylko z aktualnego. Aaaaleeeee mamy też możliwość zaliczenia agnielskiego egzaminem KET, prostszym, przygotowuje się do niego 1 semestr i tylko z tego jest co się przerabia, do tego jak się nie zda to się tylko dobija brakujace punkty, no rewelacja! 300zł i w weekendy wolne od szkoły. Majtki opadają. Mało, że zdzierają z ludzi czesne, za poprawki to jeszcze taki myk - zapłacisz to masz lepiej.. |
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
Chociaż miałaś oba rodzaje angielskiego wykładane. Ja po 4 semestrze mam pisać egzamin z uczelnianego i specjalistycznego, a wykładany mam tlko jeden z nich.
|
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja oglądałam takie salki/świetlice ale raz że to wszystko za małe na 100 osób, dwa że brzydkie, trzy że u nas w dużym mieście to już prawie takich nie ma, zostały wyparte przez restauracje. Na wsi to inaczej, nasi znajomi mają remizę za darmo bo ktoś tam w rodzinie należy do straży, są wiadome dyżurne kucharki weselne we wsi, sprzątaczki ze szkoły dorabiają na weselach, cały taki zespół uzbierany jest obsługi Taniej wychodzi dużo, ale u nas nie ma szans na coś takiego.Ale o cenach nie mamy co tu dywagować bo u nas jest dużo drożej w każdej kwestii, wesela na pewno też.
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Miki fajny termin wybraliście
To chciałabyś taką właśnie "księżniczkową" suknię? Zawsze myślałam, nie wiem czemu, że skłonisz się raczej ku prostej sukience Ale tamta ze zdjęcia ładna![]() Hej
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Miki super, że się udało z terminem
![]() Suknia piękna!! Mi się odkąd ją zobaczyłam marzy ![]()
|
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Soleilka a ty jakieś plany ślubne masz?
|
|
#3675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym brała lipiec. Cytat:
Robienie samemu, to najgorszy pomysł pod słońcem. U mojej siostry tak było. Były kucharki, ale mama i ciotki pomagały, ja robiłam dekoracje. Całą sala do udekorowania, bo to byłą remiza. Czyli maskowanie wszystkich niedoskonałości sali. 3 doby przed weselem, to był taki zapierdziel, ze szok. W efekcie, wszyscy, którzy brali udział w przygotowaniach byli padnięci jak kilo gwoździ. A ja, świadkowa, zasnęłam w samochodzie o 11. Sympatycznie, prawda. Po fakcie, okazało się że finansowo wcale nie zaoszczędziliśmy, a dodatkowo narobiliśmy się jak woły. Gdyby siostra robiła drugi raz, to już by nie wzięła takiej sali.
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Miki, Soleilka, cudoooowne sukienki
|
|
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3679 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;3982360 7]super
a suknia powiem Ci ładna , choć ja wolę bardziej przy ciele opadające![]() rozumiem, że wszystkie wizażanki są zaproszone [/QUOTE]Mi też takie fasony podobają się ale na kimś, ja raczej nie wygladałabym w takiej dobrze. Chociaż nigdy nic nie wiadomo, w salonie pewnie podpowiedzą co najlepiej wybrać dla mojej figury. Jeśli ktoś miałby ochotę to czemu by nie? Nie przesadzajmy Muszę wyleczyć skórę głowy, ostatnio mam z nią spory problem. Nie wiem już po jaki szampon sięgnąć, ale chyba czas na jakiś apteczny, leczniczy. Cytat:
W Lublinie w salonie byłaś? Masz jakiś godny polecenia? Niedługo zacznie się wyprawa. Już czuję te nerwy oglądania ich z rodzicami ![]() Cytat:
Na dniach pójdziemy zobaczyć salę na żywo, bo póki co widziałam ją tylko na zdjęciach. Z opowieści znajomych jest jeszcze piękniejsza niż na zdjęciach ) to sala weselna będzie oddalona od niego o 2 minuty ![]() Cytat:
![]() Myślę nad tymi dwoma paniami: http://www.szymanek.pl/ http://makijaz.lublin.pl/home.html Tylko z tym wiąże się spory koszt, bo wiadomo trzeba zrobić też próbny, czyli zabawa warta około 220 zł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Świetna Mi też ta opcja bardziej się podoba. Cytat:
![]() Te z załącznika jeszcze mi się podobają. |
|||||||
|
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Druga W ogóle fajnie, tu dopiero planowaliście zaręczyny a w ciągu tygodnia ślub już zaklepany za 4 miesiące Ta Twoja sala jest piękna, uwielbiam takie przestronne eleganckie miejsca. Myślałaś już nad fryzurą?
|
|
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A niby mówią, że wszystko trzeba załatwiać na minimum rok wcześniej, jak widać guzik prawda I jak ładnie z zewnątrz, bo większość sal weselnych w moim mieście jest gdzieś w centrum, w niezbyt ładnych okolicach. Ta jest na uboczach, zaraz za kościołem, jakieś 5 minut drogi ode mnie i od Tż ![]() Fryzura na pewno z rozpuszczonych włosów żeby uszy zakryć. Pewnie podepnie trochę włosów do góry i na czubku coś wymodzi. Nic wymyślnego raczej zrobić nie mogę, ucholce mnie ograniczają ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- W ogóle dzwoniłam z rana do lekarza. Kazała mi przyjść jutro założyć kartę, ale nie obiecuje że mnie zarejestruje. Być może będę musiała iść w czwartek około 7 do rejestracji Może Tż się zlituje i mnie zarejestruje, bo na matkę nie mam co liczyć.
|
|
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Ta moja sala to ładna jest, czysta nie remiza
W remizie u nas to syf straszny, tam to nawet domówki bym nie zrobiła. No ale ta sala o której myślimy i tak malutka więc pewnie skończy się na jakiejś restauracji. Czasami sobie myślę, ze wesele to jednak głupota, ale jakoś nie wyobrażam sobie slubu bez wesela,z małym przyjęciem. Jak na stypie. :p |
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałoby się zmieścić w 30 000 zł,a le obawiam sie, ze może być ciężko jak się wszystko wszystko podliczy.
|
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytałam dalej, do 2015 jeszcze jest trochę czasu
Myślałam, że już, zaraz się coś szykuje a ja jak zwykle zaspałam nowinę![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4613
Kto Ci powiedział, że jestem kobietą? Ja nie jestem kobietą. Jestem ewenementem ![]() 28.05.12 podcięcie końcówek 12.07.12 podcięcie końcówek Tż- Towarzysz Życia ![]() Edytowane przez Krasko1 Czas edycji: 2013-03-18 o 13:58 |
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3687 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bell, może będziesz miała w następnym semestrze? Ja miałam po roku jakoś specjalistyczny niemiecki. A teraz muszę zdać B2+ z angielskiego, egzamin już za rok. Jestem właśnie na A1, no może A2. ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
Tak, byłam na Lubartowskiej, zaraz jak się z dworca idzie pod górkę w stronę Katery i Starego Miasta. Moim zdaniem ta kobieta-sprzedawczyni była bardzo miła, chętnie odpowiadała na pytania. W sumie tylko tam byłyśmy, więcej się nie orientuję, ale w Lbn jest strasznie wiele salonów, nic tylko przymierzać ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Nie byłam dzisiaj na uczelni, babcia jest w szpitalu. Masakra jakaś, tata twierdzi, że jest z nią nie za dobrze... Byłam też u chrześniaka, nie chce chodzić do przedszkola i zostaje z ciotką, siostrą babci, która ma 83 lata... Sami siedzą w domu i urzędują.
|
|
#3688 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O właśnie, o tym też mówiłam. Rok temu byłam na komunii organizowanej w świetlicy, świetlica ładna czysta, własnie sami robili wszystko tylko kucharkę i kelnerki zatrudni ale mamo, jak oni się umęczyli... Dla mnie szkoda moich nerwów i siły, ja na ślub mam przyjść wypoczęta i zadowolona a nie zmęczona bo tu coś nie poszło, tam coś, żarcie się przypaliło i trzeba jechać dokupić, dekoracja odpadła.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() I już organizację? Ja jeszcze się za swoją nie zabrałam, a mam 2 miesiące z ogonkiem Ale chcesz właśnie w sali czy restauracji? Bo z restauracją naprawdę nie ma co robić, wystarczy podjąć decyzje oni wszystko zrobią, co tylko chcesz. Eh, ja się wczoraj dowiedziałam że auto które chcieliśmy pożyczyć od kuzyna jako ślubne uległo uszkodzeniu- wgniecenie i nie wiadomo czy je w ogóle naprawiać będą czy sprzedadzą. I teraz nie wiem, czy brać auto rodziców (Toyota Auris, całkiem nowa) czy szarpnąć się i zamówić jakieś. Ale! Jakbym miała zamawiać to tylko trabanta, wartburga, syrenkę, nie ma mowy o limuzynie, fuuuu no nie wiem, musimy pomyśleć.TAKK!!!!!!! OGÓRKA! TAK! Chce ogóra!
Przecież doskonale wiesz-patrzymy tylko w dobrą stronę! Edytowane przez Maryha_ah Czas edycji: 2013-03-18 o 17:15 |
|||
|
|
|
#3689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nawet moja mama ostatnio stwierdziła, że huczne wesele na kilkadziesiąt osób to średni pomysł. Bardzo mnie to cieszy, będę miała spokój w przyszłości. ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
|
|
#3690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się nie zabrałaś jak masz już prawie wszystko, o czym Ty mówisz ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

, choć ja wolę bardziej przy ciele opadające

Mi też się nie podobały sukienki, ale wchodząc do salonu z koleżanką... wymiękłam. Te ksieżniczkowe są takie ładne 

- 82
15.04.2013