|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ogoliłam nogi wyjęłam rano depilator z szafki i położyłam w widocznym miejscu co by mi przypominał, że dziś obiecałam sobie go użyć nie chciało mi się, ale w końcu zrobiło mi się przed nim głupio i się wydepilowałam
|
|||
|
|
|
#3752 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego idę na zwolnienie już chyba w następnym tygodniu ![]() Cytat:
Dobrze, że mój mąż dziś wraca dopiero o 18stej z pracy bo nie byłby ze mnie dumny, bo on jest przeciwnikiem zagorzałym słodyczy, w szczególności przed obiadem... i zebrał by mi się nie zły ochrzan... bo ja głodomor wróciłam z pracy, wciągnęłam 2 ptasie mleczka, wzięłam się za obiad i w trakcie gotowania wciągnęłam jeszcze kawałek strucli francuskiej z truskawkami. Ostatecznie jak skończyłam gotować to zjadłam tylko pół porcji obiadu... bo zamuliłam się tym słodkim... A teraz jestem napakowana i idę na kanapę bo ledwie się ruszam.
|
|
|
#3753 |
|
Wtajemniczenie
|
To zmienia postać rzeczy, skoro nie jesteś pewna że rodzice wydadzą na dziecko to nie ma co kasy dawać. A może właśnie jakaś zabawka edukacyjna???
|
|
|
|
#3754 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
![]() Cytat:
Cytat:
Mnie sutki nie swędzą, ale wszystko w okół nich tak.. tylko nie codziennie, a raz na jakiś czas. Ja w operze jeszcze nigdy nie byłam, chamidło ze mnie ![]() Cytat:
Zleciła mi spirometrię, więc mi to na rękę bo się zapisałam jutro na 12, a wcześniej pójdę z moimi skierowaniami do tych samych pielęgniarek na te badania morfologii, moczu, tarczycy itp co mi ostatnio lekarka zapisywała dwie pieczenie na jednym ogniu ![]() Ja już powiedziałam Tżtowi że go z moją przyjaciółką wysyłam do USC bo jakby sam poszedł to pewnie jakiegoś Iwana bym miała za syna ![]() Mój pies też puszcza bąki.. co najlepsze nasmrodzi i wychodzi z pokoju szybko bo mu śmierdzi jest taki bezczelny że to aż wstydCytat:
ja tak mam- chociaż tyle bo z tego co widzę z Zusem wcale nie jest tak łatwo na czas. ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny- już wiadomo co się stało z autem, że się wczoraj rozkraczyło... otóż Tż zalał benzyny do diesla.. ![]() Nie wiem czemu myślał o du*ie marynie zamiast o tym.. no ale 200 zł mu policzył mechanik włączając już paliwo. Chociaż tyle. Chłopy to jednak mają pół mózgu jak my w ciąży, ale przez całe życie.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||
|
|
|
#3755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, ale to akurat dla was na plus
|
||
|
|
|
#3756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja robiłam do depilatotorów dwa podejścia- raz lata temu, a drugi- 2 lata temu. Ból mi nie straszny, ale wrastające włoski zdyskwalifikowały ten sprzęt u mnie Doszło do tego, że wstydziłam się pokazywać nogi![]() Wróciłam do maszynki i jest git ![]() Cytat:
![]() Od wczoraj mam taaaki apetyt na słodycze, że już mnie to denerwuje. Zjadłam już całą bombonierkę, którą dostałam od teścia na Dzień Kobiet ![]() A teraz wcinam wafelka, którego TŻ kupił sobie do pracy na jutro
|
||
|
|
|
#3757 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
|
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mój kot jak narobi w kuwecie to wylatuje z niej z prędkością światła i lata po całym domu jak głupi. A jak się nalata to zazwyczaj chowa się za roletę. Chyba ze wstydu ![]() Raz tak wystrzelił z tej kuwety, aż ta pokrywa odpadła i wylądowała obok ![]() A Twój TŻ to debeściak. Pewnie nieźle jest wkurzony |
|
|
|
|
#3759 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle powsinożyłam na chwilkę dosłownie i ... ile dzieci już się urodziło u marcówek, niedawno były 4 maluszki, a teraz wchodzę a tu cała lista rozpakowanych, w tym szczególną moją uwagę zwrócił jeden chłopczyk o wadze 4780 gram
|
|
#3760 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też mam taką ochotę na słodkie, że aż się boję co będzie na tych wynikach z glukozą
|
|||
|
|
|
#3761 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
![]() Miałam go w żłobku i nikt się nie chciał nim bawić Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pewien policjant opowiadał jak laska właśnie zatankowała benzynki do disla i auto jej nie ruszyło, poszła do obsługi na stację zwyzywać, że mają marne paliwo Po jakimś czasie pan słyszy huk, wybiega zobaczyć co się stało, a to holowane auto w rowie obok stacji, no to biegnie zobaczyć czy biednej dziewczynie się nic nie stało... a obydwie laski wychodzą z pierwszego auta (tym, którym holowały) a w tym drugim nie było kierowcy No bo po co?
|
|
#3762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż? gdybym ja to zrobiła to bym słyszała o tym do końca życia.. a Tż zapewne wymyśli, że to moja wina bo chciałam do lidla jechać i go pospieszałam Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
te laski to już przegięcie pały Pomylił się pewnie dlatego, że całe życie lał benzynę, a od grudnia dopiero diesla.. no ale mimo wszystko mógł myśleć, oszczędzilibyśmy 200 zł
|
|||
|
|
|
#3763 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pierwszy raz był straszny - rzeź normalnie ale przetrwałam i potem już luzik. Ja znów spróbowałam depilator bo od golenia maszynką miałam straszne podrażnienia próbowałam z rożnymi maszynkami, różnymi piankami, kremami łagodzącymi i d..a, zanim mi sie wygoiło to musiałam znów golić bo włosy szybko odrastały....z wrastaniem nie mam większych problemów - fakt, zdarzy się ale lepsze dla mnie to niż podrażniona skóra od golenia maszynką. |
||
|
|
|
#3764 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Doberek
![]() Jeny jak ja Wam zazdroszczę tego spamu wejdę czasami tu, trochę poczytam, ale ciężko jest się wbić niby jestem na zwolnieniu, a czasu nie mam na nic![]() Pochwalę się Wam, w sobotę byliśmy na wyprzedaży w Vox-ie i kupiliśmy mebelki dla Nelly do pokoju Wózek, meble i różne duperele już mamy"Siedzę" na allegro i oglądam wanienki, ale nie umiem żadnej wybrać ![]() Teraz czekam na Sajgonki, które Tż zamówił ![]() Od paru dni doskwiera mi straszny ból kręgosłupa, który nasila się popołudniami i nocne skurcze łydek- straszneee |
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po wizycie
Najpierw gratuluje wszystkich rozpoczętych tygodni i miesięcy oraz udanych wizyt. Moja wizyta również udana, mimo robienia badań lab jeszcze w chorobie to wyniki wszystkie ok. Oglądaliśmy raz jeszcze ptaszka-nigdzie nie odleciał i gin sprawdzał przy tym jak sam powiedział moją czujność czy ja widzę i potwierdzam hahha bo powiedział, że zobaczymy czy dziewczynka byłam pierwszy raz z tż, patrzyłam się i miał cały czas banana mimo, że potem udawał, że go nic nie ruszyło następna wizyta jakoś w kwietniu rozmawiałam też o l4 i powiedziałam, że zależne od mego samopoczucia będzie przez te 2 tyg, ogólnie to bym jeszcze chciała kwiecień przepracować bo więcej kaski by było dziś po pierwszym dniu w pracy czuję się strasznie padnięta, ale mimo to będę robić gofry bo strasznie mi się chce |
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dalej chce mi się słodkiego Edit-synowi się chce
|
|
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj jak czekałam do gina, to spotkałam koleżankę i tak sobie gadałyśmy i ona się mnie pyta czy chcę rodzić sn czy cc? Ja mówię, że jesczze nie wiem, jak bym chciała. A ona na to, że :jest za sn, ale to pewnie dlatego, że syna urodziła w 0,5 godziny", a ważył ponad 4kg
|
|
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Cytat:
Dziewczyny ja mam podobną sytuację z Zusem. Tu jest kwestia tego kiedy wasz pracodawca przesłał papiery do zusu i kiedy oni to zarejestruja. Ja dostarczylam l4 18.02 do pracy a oni do ZUS wysłali dopiero 12.03, a że Zus ma 30 dni na wypłatę to kasę pewnie dostanę w kwietniu. ..
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja depilatorów nie używam - wrastające włoski, chociaż i po maszynce się zdarza. Najgorsze jest to, że ostatnio przed basenem sobie kremem do depilacji posmarowałam brzuch i teraz też wrastają i mam kilka krostek Może znacie jakieś dobre sposoby na taki problem?Ja się zdrzemnęłam na godzinkę, głowa mi pęka.. |
|
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
JA też i do tego okolice bikini, albo depilatorem, albo woskiem
![]() Cytat:
a sajgonek zazdroszczę ![]() fiazo Gratuluję udanej wizyty
|
|
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3773 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2 kostki w sensie dwie takie małe, 2 opakowania to nawet by mi mąż nie pozwolił na raz kupić Niezła historia Cytat:
![]() Z bólem kręgosłupa to łączę się w bólu ![]() Cytat:
za wizytacjęja też myslałam czy jeszcze ten kwiecień w pracy nie zostać, ale... przecież ile można się męczyć, przecież Tymuś też się męczy w tej pracy bo przez to, że siedzę cały dzień to go gniotę i jest niedotleniony bo nawet na spacer nie ma kiedy iść. Jak wracam z pracy to juz jestem taka padnięta, że brak mi sił na cokolwiek. A kręgosłup cały czas boli.. Więc odpuszczam i idę na zwolnienie, niech się dzieje co chce.
|
|
|
#3774 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale Wam się udało ![]() Cytat:
za udaną wizytę![]() A imię wybrane?
|
|||
|
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() że udało się machnąć 2 tylko to chowanie się za rolety hehheeheh
|
|
|
|
|
#3776 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gofry ![]() Cytat:
Cytat:
Nie wiem czemu tak. Chyba mam zbudyniały mózg ![]() Szapoba pachy to szczyt mojego hardkoru tam na dole to ja tylko maszynką na zero jadę
|
|||
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie, jakoś weny nie mamy, a po drugie mnie wokół wszyscy (od tż strony) denerwują, że chcą za nas wybierać więc planuje wybrać jak najpóźniej i powiedzieć po porodzie
|
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajną nazwę mają laski majowo-czerwcowe
![]() PS. Gratuluję udanych wizyt ![]() My też niedawno kupiliśmy diesla i się martwię coby mąż nie nalał benzyny bo zawsze mielismy albo gazowe albo benzyniaka
|
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas zero propozycji.... Doszłam do wniosku, że nie interesuje ich nasze dziecko ![]() |
|
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Fiazo
za wizytę My jednak dzisiaj mamy na obiad pieczeń z wczoraj+ ziemniaczki z piekarnika pieczone w folii i truskawki z wiśniami pod kruszonką również zapiekane w piekarniku z dodatkiem bitej śmietany
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.

Mamy bardzo rzadki kontakt nie wiem co ma a czego nie 

wyjęłam rano depilator z szafki i położyłam w widocznym miejscu co by mi przypominał, że dziś obiecałam sobie go użyć
nie chciało mi się, ale w końcu zrobiło mi się przed nim głupio i się wydepilowałam

Dostaję dowód
, ale to akurat dla was na plus

niby jestem na zwolnieniu, a czasu nie mam na nic

a sajgonek zazdroszczę