Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz9 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-18, 18:57   #2881
garfieldek
Zakorzenienie

Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
No to już pominęłam, ale racja, dziewczyna ma problem nie tylko z nim, ale przede wszystkim ze sobą

Wczoraj źle dobrałam odcień farby majrel, którą mam zamiar teraz używać Do tej pory używałam Palette C10 lub Palette A10 i byłam bardzo zadowolona do tej pory Mam zniszczone końcówki, które pamiętają jeszcze rozjaśniacz, systematycznie je ścinam, te włosy ktore już są farbowane są w bardzo dobrej kondycji dzięki właśnie Palette (jest to farba bardzo polecana na wątku blondynek z wizażu). Majirel chcę potestować kilka miesięcy żeby zobaczyć jak włosy zareagują na profesjonalną farbę czyli z ciekawości. Jeśli nie będę zadowolona to na pewno wrócę do Palette

PS. Ja trzymam tą palette 50-55 minut czyli dłużej niż zalecane i wtedy uzyskuję idealny jaśniutki odcień (ale nie platynę)
a jaki masz kolor wyjsciowy i jaki utleniacz bierzesz?

Ja do tej pory bralam alfaparf 10.21 z oxy 9%, wychodzil fajny chlodny blond, ale po czasie rudzieje ;/
teraz mam zamiar wziac oxy12%, bo moje wyjsciowe to taki ciemny blond/brąz...
Ja rozjasniacz tez tylko na koncowkach mam, bo ponad rok juz tylko na farbach jade i wlosy sa zdecydowanie grubsze

macie moze ktoras depilator braun 7-7791 silk-epil Wet Dry, bo zazyczylam sobie na swieta, a nie wiem czy jest dobry

http://allegro.pl/depilator-braun-7-...086479455.html

albo moze jakis polecacie?

Wymianka

Edytowane przez garfieldek
Czas edycji: 2013-03-18 o 18:58
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 18:59   #2882
ane3kaa
Zakorzenienie

Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
u mnie tez snieg pada

u mnie właśnie zaczyna ((
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 19:01   #2883
misiadelko
BAN stały

Wyjściowo mam poziom hmmmm nie jestem pewna, określiłabym jako 8, ale nie znam się aż tak... Biorę oxy 9% w tym majirelu, w palette biorę oryginalny, nie wiem nawet co tam dają

EDIT: tak, mam poziom 8 moich naturalnych włosów taki właśnie ciemny blond

Edytowane przez misiadelko
Czas edycji: 2013-03-18 o 19:03
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 19:05   #2884
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
u mnie właśnie zaczyna ((
w tej chwili to juz jest spora wartswa sniegu, bez sensu ta pogoda

ale przynajmniej z domu sie nie chce wychodzic, to i moze wiecej nadziergam pracy

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Wyjściowo mam poziom hmmmm nie jestem pewna, określiłabym jako 8, ale nie znam się aż tak... Biorę oxy 9% w tym majirelu, w palette biorę oryginalny, nie wiem nawet co tam dają
lookne sobie na allegro tą firme, bo szczerze to pierwszy raz slysze
cenowo podobnie do alfy maja

a jaki odcien dobralas?
bo tak ogladajac palete to kusi mnie 10.31 lub lub 9.31

Wymianka
Stary 2013-03-18, 19:07   #2885
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
TŻ od jakiegoś czasu przygaduje mi, że może w tym roku wzięlibyśmy cywilny a w przyszłym roku kościelny tak jak jest wszystko zaplanowane i dzisiaj mamie o tym powiedziałam, a ona dostała szału jak to usłyszała. Rozpoczęła się kłótnia, że przecież jestem katoliczką i ona nie dopuści do tego, żebym przed ślubem kościelnym zamieszkała z TŻem, bo cywilny to nie ślub, co ja sobie w ogóle wyobrażam i że do dnia ślubu będzie mi z tatą mówić co i jak mam robić, mam się ich słuchać i oni mają prawo mi zabraniać różnych rzeczy aż do dnia ślubu. W ogóle w tej kwestii nie mam prawa mieć swojego zdania, bo oni wiedzą co jest dla mnie najlepsze i ogólnie nie mam żadnego prawa do decydowania o sobie i swoim życiu a oni będą się do wszystkiego wtrącać do momentu aż wezmę ślub Przepraszam, że opisałam to tak chaotycznie, ale jestem strasznie wkurzona na moją mamę i nawet nie chce mi się pisać na ten temat...
no nie dziwie ci sie ze jesteś zła.. tez był była wściekła.
Stary 2013-03-18, 19:08   #2886
misiadelko
BAN stały

No spieprzyłam właśnie bo przez pomyłkę wzięłam 8,2 i wyszła mi prawie moja natura a miałam wziąć 10.21 - i weź mnie tu zrozum
Stary 2013-03-18, 19:08   #2887
Kate Noir
Zakorzenienie

cikulada moja mama jak tylko poznała mojego tż zaczęła snuć plany jak by tu mnie się pozbyć Nawet kupiła mi kapcie (niby taki przesąd by się kogoś pozbyć)
Jednak dobrze Cię rozumiem bo moja przyjaciółka ma podobnych rodziców. Na szczęście na czas studiów wyprowadziła się z miasta i miała pełną swobodę (Jaj brat ma 33 lata i nadal nie może spać z narzeczoną jak mama ich odwiedza)

ja sobie kiedyś tak wymarzyłam moją podróż poślubną http://www.autostopemwswiat.pl/main_pol.html ale teżecior się nie zgadza Ma już chyba dość moich dziwnych pomysłów. Tak na serio to nie mogę się zdecydować, myślę o połączeniu kilku krajów ale na rejon też nie mogę się zdecydować zresztą tak samo jak na fotografa, kolor przewodni, kościół... dobrze że przynajmniej na ślub jestem zdecydowana
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 19:10   #2888
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Na moim laptopie jednak nie są prekłmane, na stacjonarnym jaśniej wyglądała, dziękuję

Gdzieś gdzie jest ciepło, ale jeszcze nie wiem

Super

Dziękuję dziewczyny! Cieszę się, że się podoba, przymierzałam jeszcze dwie, czarną ale była zbyt strojna i czerwoną, ale miała wycięcie na całe plecy i trochę się wstydziłam blizny

Garfieldek, ja już dawno rozjaśniaczowi powiedziałam "pa pa" i używam tylko farb I nawet fryzjerka, która mi włosy rozjaśniała powiedziała później, że o wiele zdrowsze są teraz. Teraz już nawet nie podcinam u fryzjera, uwolniłam się

Ojej, nie dziwię się, że jest Ci przykro Mama nie powinna była tak mówić, ale na szczęście już niedużo czasu, jakoś to przetrwasz

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Dziewczyny PATRZCIE!!!! Zamordowałabym, jestem osobą totalnie niezazdrosną, ale dla mnie to już jest zdrada!!! Kopnęłabym frajera w doopsko!!! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=682570

no bez jaj, kopnęłabym w dupe .... przegiecie
Stary 2013-03-18, 19:11   #2889
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
No spieprzyłam właśnie bo przez pomyłkę wzięłam 8,2 i wyszła mi prawie moja natura a miałam wziąć 10.21 - i weź mnie tu zrozum
wlasnie sprawdzilam 8.2 i faktycznie dosc naturalny blond

ja chyba jednak zostane narazie przy alfie, ale wezme tym razem ox 12%, jak sie nie sprawdzi to kupie majirel

Wymianka
Stary 2013-03-18, 19:13   #2890
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vixena Pokaż wiadomość
jakos przetrwacie. moj brat mial podobna sytuacje, moze nie bylo az tak ostro, ale jak powiedzial, ze zamieszka ze swoja (wtedy) dziewczyna to rodzice a w zasadzie mama strasznie marudzila i bylo zalamywanie rak, ze jak to, ze katolicy, ze bez slubu itd. ale w sumie to postawil rodzicow przed faktem dokonanym i jakos sie z tym pogodzila mama i bardziej postepowa sie zrobila ogolnie

Moi rodzice myśle ze sie zgodza na zamieszkanie razem a jak nie to postawimy przed faktem dokonanym

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
uu cikulada, nieciekawa ta sytuacja z rodzicami... Ale tak to już jest, ja w tym roku kończę 27 lat, a ciągle traktują mnie jak dziecko A jak miałam zamieszkać z moim to też były awantury, ale mieliśmy po 19 lat i wyprowadzaliśmy się na drugi koniec Polski na studia...
Ja bym postawiła na swoim i zrobiła tak, jak bym miała ochotę, a rodzicom i tak by w końcu przeszło, ale nie znam twoich i nie wiem, jak by zareagowali. Trudne są takie sytuacje, jak rodzice nie ogarniają, że ich małe córeczki stały się dorosłe.

uwierz mi niektórzy rodzice patrza "co powiedza sąsiedzi" i sa zdolni do róznych rzeczy....
Stary 2013-03-18, 19:14   #2891
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
TŻ od jakiegoś czasu przygaduje mi, że może w tym roku wzięlibyśmy cywilny a w przyszłym roku kościelny tak jak jest wszystko zaplanowane i dzisiaj mamie o tym powiedziałam, a ona dostała szału jak to usłyszała. Rozpoczęła się kłótnia, że przecież jestem katoliczką i ona nie dopuści do tego, żebym przed ślubem kościelnym zamieszkała z TŻem, bo cywilny to nie ślub, co ja sobie w ogóle wyobrażam i że do dnia ślubu będzie mi z tatą mówić co i jak mam robić, mam się ich słuchać i oni mają prawo mi zabraniać różnych rzeczy aż do dnia ślubu. W ogóle w tej kwestii nie mam prawa mieć swojego zdania, bo oni wiedzą co jest dla mnie najlepsze i ogólnie nie mam żadnego prawa do decydowania o sobie i swoim życiu a oni będą się do wszystkiego wtrącać do momentu aż wezmę ślub Przepraszam, że opisałam to tak chaotycznie, ale jestem strasznie wkurzona na moją mamę i nawet nie chce mi się pisać na ten temat...
o matko z córką nie chcę Ciebie ani Twojej Mamy urazić, ale jest strasznie zacofaną kobietą, któraś z dziewczyn napisała, że nie wyobraża sobie nie mieszkać z facetem przed ślubem i ma CAŁKOWITĄ RACJĘ!!!! właściwie nie znasz człowieka, jak z nim nie mieszkasz. Jeżeli masz taką możliwość to zamieszkaj z TŻ już teraz, bo później może byc problem, bo będzie ci przeszkadzało np. to że talerze nie tak włada do zmywarki (wiem głupi przykład, ale ja się często sprzeczałam o to )
a co do ślubu cywilnego, to po nim już chyba nie ma takiej radochy z tego całego wydarzenia, bo już małżeństwem jesteście i taka formalność tylko
tak sądzę...
Stary 2013-03-18, 19:22   #2892
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość

uwierz mi niektórzy rodzice patrza "co powiedza sąsiedzi" i sa zdolni do róznych rzeczy....
wierzę, moi dziadkowie są tacy
No nie wiem, ja odkąd skończyłam 19 lat to stawiałam na swoim ku rozpaczy mojej matki zwłaszcza Na razie wychodzę na tym dobrze, a jej narzekania wpuszczam jednym uchem, a wypuszczam drugim... Co nie znaczy, że rodziców mam gdzieś, bo biorę pod uwagę ich zdanie i jak mogę wypracować opcję pośrednią między tym, co chcę a ich zdaniem to jej szukam, bo nie ma sensu wg mnie powodować konfliktów w najbliższej rodzinie. Mój ślub jest takim kompromisem.
W każdym razie odkąd wyprowadziłam się z domu na studiach to łatwiej mi forsować moje pomysły na życie plus ułatwiłam życie mojej młodszej siostrze, bo ja testowałam granice cierpliwości moich rodziców

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2013-03-18 o 19:23
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 19:23   #2893
misiadelko
BAN stały

Cytat:
wlasnie sprawdzilam 8.2 i faktycznie dosc naturalny blond

ja chyba jednak zostane narazie przy alfie, ale wezme tym razem ox 12%, jak sie nie sprawdzi to kupie majirel
Tak bo ja nie na tego bloga spojrzałam... Zamiast do wizażowej buahhot zajrzałam do naszej kitkulki...
Stary 2013-03-18, 19:23   #2894
monikkad
Wtajemniczenie

Dziewczyny, co myślicie o zaangażowaniu rodziny w Mszę ślubną?
Chodzi mi o czytanie czytań i modlitwy wiernych oraz o niesienie darów przez kogoś z rodziny. Będziecie w to angażować swoich bliskich?

U mnie czytać na pewno będą (chcę dwa czytania + ułożona przez nas modlitwa wiernych), ale nie wiem właśnie jak z darami, bo np. moja babcia jak i mój TŻ uważa, że to już taka szopka będzie. Tzn. TŻ ostatecznie powiedział, że jak tak bardzo mi zależy to on tam nie będzie robił problemów, ale moja babcia się ze mnie śmieje, że chcę zrobić w kościele cyrk. A ja chciałabym tylko, żeby goście byli jakoś w to zaangażowani, żeby nie było nudno, żeby był podniosły nastrój itp. Byłam na ślubach, gdzie rodzina niosła dary i piękne to było. Zawsze tak bardzo chciałam u siebie.

Cikulada, ehhh. Mamę masz bardzo konserwatywną. Z jednej strony to dobrze świadczy o jej wierze, z drugiej wiadomo, świat się zmienia i trzeba iść z jego postępem, dzisiaj mało która para nie mieszka razem przed ślubem. Zgadzam się z tym, że lepiej zamieszkać razem. My niestety nie mamy teraz takiej możliwości, zamierzamy na 3 miesiące przed ślubem razem zamieszkać - coś wynająć (chociaż też nie wiem jak to będzie i czy się uda - jak nie to najgorszy scenariusz to przeprowadzka TŻ-ta do mnie po ślubie i mieszkanie z moją rodziną. Wiem, że wszyscy mówią, że jak się nie ma warunków mieszkaniowych to nie powinno się myśleć o slubie, ale my jesteśmy już w takim wieku [zwłaszcza TŻ - 36 l.], że nie chcemy zwlekać ze ślubem).
Stary 2013-03-18, 19:25   #2895
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Chodzi mi o czytanie czytań i modlitwy wiernych oraz o niesienie darów przez kogoś z rodziny. Będziecie w to angażować swoich bliskich?.
nie. Ale byłam ślubie koleżanki i jej siostra czytała hymn o miłości i wielce to wzruszające było, a ja się łatwo nie wzruszam

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 19:33   #2896
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
kolory przekłamane:P

Idę się szykować do lekarza a potem wracam do Gd, ciekawe co TŻ powie na nowy kolor włosów,
piękna sukienka!

monikkad jeśli chodzi o czytania, to ja chcę jedno, które przeczyta mój brat, chciałabym też zeby kuzynka zaśpiewała psalm - bardzo ładnie spiewa, ale nie wiem czy czułaby sie na siłach, a do modlitwy wiernych poproszę moją świadkową

Jeśli chodzi o dary to jeszcze nigdy nie spotkałam się z takim czymś na ślubie, więc nawet cieżko jest mi sie wypowiedzieć w tej kwestii
Stary 2013-03-18, 19:34   #2897
mysza_myszowska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
o matko z córką nie chcę Ciebie ani Twojej Mamy urazić, ale jest strasznie zacofaną kobietą, któraś z dziewczyn napisała, że nie wyobraża sobie nie mieszkać z facetem przed ślubem i ma CAŁKOWITĄ RACJĘ!!!! właściwie nie znasz człowieka, jak z nim nie mieszkasz. Jeżeli masz taką możliwość to zamieszkaj z TŻ już teraz, bo później może byc problem, bo będzie ci przeszkadzało np. to że talerze nie tak włada do zmywarki (wiem głupi przykład, ale ja się często sprzeczałam o to )
Tu się z Tobą nie zgodzę. Wszystko zależy od danej pary. Jak spotkania są kilka dni i najczęściej odbywają się w kinie/kawiarni, albo polegają na oglądaniu filmów tylko i wyłącznie, to rzeczywiście może być problem, bo tak naprawdę mało się tę osobę zna. Ale ja na moim i TŻa przykładzie mogę powiedzieć, że znamy się, jak łyse konie, nie mieszkając razem. On zresztą praktycznie u mnie mieszka, wychodzi o 23 i jedzie do siebie (3 przystanki), żeby się przespać, bo moja mama niestety tego nie toleruje. Szanuję jej poglądy, choć się z nimi nie zgadzam. Wiele razem z TŻem przeszliśmy, problemy mniejsze i większe, chorobę mojego Taty i wiem, że nic nie jest w stanie nas zniszczyć. Nie raz zdarzyło nam się pomieszkiwac, jak moi rodzice wyjeżdzali, czy jak jezdzilismy do rodziny mojego M. Znam jego wady, irytują mnie różne rzeczy, które robi (drobiazgi, typu naczynia w zmywarce, o których pisałaś ), ale w końcu każde z nas jest dziwakiem Tak że nigdy w życiu nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że nie można kogoś poznać nie mieszkając z nim przed ślubem. My jesteśmy tego przykładem

Co do włosia, to kupiłam dzisiaj szampon Babydream i odżywkę Glisskur, zobaczymy co z tego będzie. Chociaż mam wrażenie, że niewiele, jeśli nie zaprzestanę prostowania :/

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
mysza_myszowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 19:37   #2898
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Chodzi mi o czytanie czytań i modlitwy wiernych oraz o niesienie darów przez kogoś z rodziny. Będziecie w to angażować swoich bliskich?

U mnie czytać na pewno będą (chcę dwa czytania + ułożona przez nas modlitwa wiernych), ale nie wiem właśnie jak z darami, bo np. moja babcia jak i mój TŻ uważa, że to już taka szopka będzie. Tzn. TŻ ostatecznie powiedział, że jak tak bardzo mi zależy to on tam nie będzie robił problemów, ale moja babcia się ze mnie śmieje, że chcę zrobić w kościele cyrk. A ja chciałabym tylko, żeby goście byli jakoś w to zaangażowani, żeby nie było nudno, żeby był podniosły nastrój itp. Byłam na ślubach, gdzie rodzina niosła dary i piękne to było. Zawsze tak bardzo chciałam u siebie.

Cikulada, ehhh. Mamę masz bardzo konserwatywną. Z jednej strony to dobrze świadczy o jej wierze, z drugiej wiadomo, świat się zmienia i trzeba iść z jego postępem, dzisiaj mało która para nie mieszka razem przed ślubem. Zgadzam się z tym, że lepiej zamieszkać razem. My niestety nie mamy teraz takiej możliwości, zamierzamy na 3 miesiące przed ślubem razem zamieszkać - coś wynająć (chociaż też nie wiem jak to będzie i czy się uda - jak nie to najgorszy scenariusz to przeprowadzka TŻ-ta do mnie po ślubie i mieszkanie z moją rodziną. Wiem, że wszyscy mówią, że jak się nie ma warunków mieszkaniowych to nie powinno się myśleć o slubie, ale my jesteśmy już w takim wieku [zwłaszcza TŻ - 36 l.], że nie chcemy zwlekać ze ślubem).
W czytania i psalm jak najbardziej będziemy angażować bliskich
Z darami na ślubie akurat się nie spotkałam i my u siebie też takowych mieć nie będziemy (u nas mam nadzieję, że będzie piękna oprawa muzyczna, więc w czasie darów goście będą wsłuchiwać się w dźwięki saksofonu )

My mieszkaliśmy ze sobą przez 2 miesiące w czasie wakacji, bo było nas na to stać (i mieszkało nam się wspaniale ) Aktualnie myśleliśmy o tym aby ponownie zamieszkać ze sobą od wakacji, ale to zależy aktualnie od zbyt wielu czynników, więc na razie się nie nastawiam.
W sumie - jeszcze się ze sobą namieszkamy przez całe życie

A z tym wyrokowaniem, że mieszkanie przed ślubem powinno mieć miejsce ZAWSZE akurat się nie zgodzę - owszem, sprzyja to umocnieniu więzi, ale nie jest gwarancją udanych relacji - ludzie mieszkają ze sobą po 25 lat i się czasem rozwodzą.

A co do pogrubionego - życie przynosi nam wiele niespodzianek - jeszcze tyle się może zmienić przed Waszym ślubem - ważne, żeby być razem

Moja koleżanka wyszła za mąż na początku czerwca zeszłego roku i do tej pory nie mieszka ze swoim mężem
Stary 2013-03-18, 19:37   #2899
misiadelko
BAN stały

Agu dziękuję

Monika u nas nie ma takiego zwyczaju, nie wiem czy ksiądz by się zgodził, a z chęcią wzięłabym moją druhnę
Stary 2013-03-18, 19:38   #2900
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza_myszowska Pokaż wiadomość
Tu się z Tobą nie zgodzę. Wszystko zależy od danej pary. Jak spotkania są kilka dni i najczęściej odbywają się w kinie/kawiarni, albo polegają na oglądaniu filmów tylko i wyłącznie, to rzeczywiście może być problem, bo tak naprawdę mało się tę osobę zna. Ale ja na moim i TŻa przykładzie mogę powiedzieć, że znamy się, jak łyse konie, nie mieszkając razem. On zresztą praktycznie u mnie mieszka, wychodzi o 23 i jedzie do siebie (3 przystanki), żeby się przespać, bo moja mama niestety tego nie toleruje. Szanuję jej poglądy, choć się z nimi nie zgadzam. Wiele razem z TŻem przeszliśmy, problemy mniejsze i większe, chorobę mojego Taty i wiem, że nic nie jest w stanie nas zniszczyć. Nie raz zdarzyło nam się pomieszkiwac, jak moi rodzice wyjeżdzali, czy jak jezdzilismy do rodziny mojego M. Znam jego wady, irytują mnie różne rzeczy, które robi (drobiazgi, typu naczynia w zmywarce, o których pisałaś ), ale w końcu każde z nas jest dziwakiem Tak że nigdy w życiu nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że nie można kogoś poznać nie mieszkając z nim przed ślubem. My jesteśmy tego przykładem

Co do włosia, to kupiłam dzisiaj szampon Babydream i odżywkę Glisskur, zobaczymy co z tego będzie. Chociaż mam wrażenie, że niewiele, jeśli nie zaprzestanę prostowania :/
My nie mieszkamy razem, ani nawet nie mieszkamy w jednym mieście, ale znamy się 6 lat (od 4 jestesmy ze sobą) i mimo tego, że mieszkamy w innych miastach to są okresy kiedy spędzamy u siebie całe tygodnie. Też znam jego wady i różne drobiazgi, które szalenie mnie irytują. Ale akceptuję to.
Stary 2013-03-18, 19:39   #2901
vixena
Rozeznanie

Cytat:
u mnie jeden z moich braci bedzie swiadkiem, a drugiego chcialabym zaangazowac do czytania, tylko na razie nie wiem co oni na to w moich stronach to bardzo popularne ze czytaja / spiewaja czlonkoowie rodziny lub znajomi ale o nozenie darow nie slyszlam. dzieciaki do obraczek jeszcze czesto
Stary 2013-03-18, 19:42   #2902
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
ja sobie kiedyś tak wymarzyłam moją podróż poślubną http://www.autostopemwswiat.pl/main_pol.html ale teżecior się nie zgadza Ma już chyba dość moich dziwnych pomysłów. Tak na serio to nie mogę się zdecydować, myślę o połączeniu kilku krajów ale na rejon też nie mogę się zdecydować zresztą tak samo jak na fotografa, kolor przewodni, kościół... dobrze że przynajmniej na ślub jestem zdecydowana
Kate, świetny pomysł na podróż

niestety mój TŻ jest wygodnisiem i musi mieć elegancki hotel itp więc u nas też takie cuś by odpadło.

Ale marzy mi się coś takiego oj....

może się zgadamy i razem pojedziemy w tą podróż bez facetów, w końcu ślub bierzemy w ten sam dzień

Cytat:
co do szamponu Babydream, polecam wszystkim rozcienczać go z wodą. wtedy fajnie się spieni, lepiej myje włosy i mniej się plączą

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 19:45   #2903
mysza_myszowska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość

co do szamponu Babydream, polecam wszystkim rozcienczać go z wodą. wtedy fajnie się spieni, lepiej myje włosy i mniej się plączą
Dzięki za radę

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
mysza_myszowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 19:49   #2904
vixena
Rozeznanie

dziewczynki ide od kompa i bede spalac kalorie o tak:
http://www.youtube.com/watch?v=uDgbBdS9W54

obejrzalam pierwsze 5 minut i wydaje sie fajne
Stary 2013-03-18, 19:54   #2905
cikulada
Zadomowienie

Dziękuję wam za wszystkie opinie Niestety moi rodzice są takimi ludźmi którzy nawet po ślubie cywilnym zrobią wszystko żebyśmy razem nie mieszkali bo nie było kościelnego... Dopiero po kościelnym skończy się wtrącanie przez nich do mojego życia (mam przynajmniej taką nadzieję ). Tu nie chodzi nawet o to co ludzie powiedzą tylko po prostu oni nie tolerują mieszkania razem bez ślubu kościelnego... Dobrze że chociaż w weekendy jak jadę na uczelnię to mogę pomieszkiwać u TŻa i w ten sposób coraz lepiej poznaję jego nawyki.

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 19:59   #2906
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie wyrokuję, że nie da się kogoś poznać jak się z nim nie mieszka, jednak ja jestem zdania, że ludzie wtedy poznają się najbliżej, bo jak jestes u TŻ w domu, czy on u Ciebie to nie czujecie się na tyle swobodnie, żeby pójść sobie przed telewizor i dresie z czekoladą w ręku i pooglądać no nie wiem, kurde, Ekipe z NewJersey czy jakies inne sweet sixteen, bo są rodzice.
Znam tylko jedną parę, która ze sobą nie mieszkała przed ślubem i musieli naprawdę stoczyć wielką walkę, aż im się poukładało (na szczęście, bo sama ich zeswatałam )
Reguły nie ma, tak jak na mieszkanie ze sobą, jak i na staż związku, bo można się znać tydzień, wziąć ślub i obchodzić później złote gody, a można być lat 10 i po miesiącu się rozwieść
Stary 2013-03-18, 20:00   #2907
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję wam za wszystkie opinie Niestety moi rodzice są takimi ludźmi którzy nawet po ślubie cywilnym zrobią wszystko żebyśmy razem nie mieszkali bo nie było kościelnego... Dopiero po kościelnym skończy się wtrącanie przez nich do mojego życia (mam przynajmniej taką nadzieję ). Tu nie chodzi nawet o to co ludzie powiedzą tylko po prostu oni nie tolerują mieszkania razem bez ślubu kościelnego... Dobrze że chociaż w weekendy jak jadę na uczelnię to mogę pomieszkiwać u TŻa i w ten sposób coraz lepiej poznaję jego nawyki.
wspolczuje takiej sytuacji, no ale ja zapewne tez nie mialabym za wesolo, jesli chodzi o mieszkanie z TZ-tem.Choc nie przeszkadza im np, ze przez weekend tz u mnie nocuje itd. a ja u niego. Jestesmy w koncu razem juz prawie 6 lata, wiec no trudno uniknac takich sytuacji
Ale zdarzylo mi sie dłuzej pomieszkiwac z TZ-tem np wakacjach i jakos fajnie nam razem bylo jedzenie razem robilismy sobie, ze sprzataniem tez nie bylo problemu, nawet razem recznie pralismy ciuchy (nie bylo pralki), jak pralam, a TZ wyciskal i wieszal rzeczy
takze akurat mieszkania razem sie nie obawiam

ciku ciku 523 dni nam zostalo : love:

Wymianka
Stary 2013-03-18, 20:01   #2908
KaMilka4891
Zadomowienie

było coś o cygańskim discopolo ;p
http://www.youtube.com/watch?feature...v=Z0DO0XyS8Ko#!
Stary 2013-03-18, 20:06   #2909
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
ciku ciku 523 dni nam zostalo : love:
Wiem, widziałam W ogóle już sobie wyrobiłam nawyk codziennego sprawdzania na suwaczku ile jeszcze dni zostało do TEGO dnia

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 20:06   #2910
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
A jak miałam zamieszkać z moim to też były awantury, ale mieliśmy po 19 lat i wyprowadzaliśmy się na drugi koniec Polski na studia...
Ja bym postawiła na swoim i zrobiła tak, jak bym miała ochotę, a rodzicom i tak by w końcu przeszło, ale nie znam twoich i nie wiem, jak by zareagowali. Trudne są takie sytuacje, jak rodzice nie ogarniają, że ich małe córeczki stały się dorosłe.
zrobiliśmy podobnie, rodzice TŻ nie mieli nic przeciwko, ale moi owszem... z czasem zaczęli to tolerować, z roku na rok myślę, że nawet zaakceptowali, bo widzieli, że służy to nam i naszej relacji. ale nie ukrywają, że bardzo się cieszą, że chcemy w końcu się pobrać.

Cytat:
mój brat jest ministrantem, za rok lektorem chyba jeszcze nie będzie, mimo to mógłby mieć czytanie... to była w sumie jedyna osoba, którą rozważałam do czegokolwiek w trakcie mszy... ale chyba chcę wszystkich gości jako gości i nikogo nie będę w nic angażować

Cytat:
Ale ja na moim i TŻa przykładzie mogę powiedzieć, że znamy się, jak łyse konie, nie mieszkając razem. On zresztą praktycznie u mnie mieszka, wychodzi o 23 i jedzie do siebie (3 przystanki), żeby się przespać, bo moja mama niestety tego nie toleruje. Szanuję jej poglądy, choć się z nimi nie zgadzam. Wiele razem z TŻem przeszliśmy, problemy mniejsze i większe, chorobę mojego Taty i wiem, że nic nie jest w stanie nas zniszczyć. Nie raz zdarzyło nam się pomieszkiwac, jak moi rodzice wyjeżdzali, czy jak jezdzilismy do rodziny mojego M. Znam jego wady, irytują mnie różne rzeczy, które robi (drobiazgi, typu naczynia w zmywarce, o których pisałaś ), ale w końcu każde z nas jest dziwakiem Tak że nigdy w życiu nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że nie można kogoś poznać nie mieszkając z nim przed ślubem. My jesteśmy tego przykładem
ale przyznajesz, że "pomieszkiwaliście" razem. to tak jak z byciem pod wpływem nikotyny z papierosa nie zaciągając się nim ani razu w życiu. nie możesz powiedzieć, że znasz tą osobę pod tym względem nie mieszkając z nią chociaż przez kilka dni. wiadomo, że wynajmowanie pokoju w hotelu, albo domku w czasie wakacji nawet przez miesiąc to nie to samo co dłuższa codzienność, ale daje chociaż namiastkę pojęcia jak to może wyglądać. to zależy od ludzi, od pary, czego chcą i na co się decydują.

ehh padam, praca mgr dalej nie ruszona, byłam dzisiaj na pierwszym etapie rekrutacji do innej pracy, po drodze wstąpiłam do starej bo czegoś zapomniałam (jestem na urlopie ) to kierowniczka działu wzięła mnie na rozmowę i zaczęła chwalić moją osobę (jakby coś przeczuwała, że chcę odejść )... także jestem trochę w zawieszeniu, trzymajcie kciuki
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości