|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
A i waga słuszna ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
W kwestii fotelików mam odczucia podobne do Nadalki.
Sama zaczęłam się zastanawiać, czy mój jest wystarczająco dobry! Sol - zdecydowanie wybrałabym jeżdżący samochód mamy. Agunia - córa chodzi trochę przodem, trochę bokiem, stoi bez trzymanki kilka minut, czasami stawia tak po 2 kroczki, jednak pchacza też jeszcze jej nie daję. Niech sobie trenuje bez wspomagania. Odpowiadając na powtarzający się co jakiś czas zarzut "moje posty są ignorowane" - ja nie ignoruję osób, ale nie wczytuję się w posty dotyczące niektórych tematów. Staram się też nie pisać tego, co chwilę wcześniej zostało napisne przez kogoś innego. No i nie reaguję, jeśli wiem, że rozmówca i tak pewnych argumentów nie przyjmie. Poza tym zwyczajnie nie mam czasu, co kiedyś. Pokazywanie zakupów traktuję jako dzielenie się radością i nie wnikam, czy ciuszek, albo zabawka są nowe, czy używane. Mają być bezpieczne. |
|
|
|
#3275 |
|
Zadomowienie
|
powiem ci tak, na bank się tam wybierzemy z małą
(w końcu Hania to dziewczyna z Mazur ) ale jeszcze nie wiem czy w tym rokunie robiliśmy jeszcze planów wakacyjnych , ale sądzę, że padnie albo na Bałtyk albo Mazury właśnie![]() aaa nadalka, mam identyczną spacerówkę jak ty, nawet kolor ten sam
Edytowane przez kasikkkkka Czas edycji: 2013-03-18 o 19:05 |
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz taką samą? To super jak Ci się podoba?
|
|
|
|
|
#3277 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurteczka bardzo ładna Dziękuję Kciuki za usg, ja obstawiam drugą córcię ![]() Cytat:
![]() Dziękuję nie Maciejko- fajnie, że się odezwałaś, zastanawiałam się dziś gdzie się podziewasz Jak Ci się sprawdza spacerówka Jedo? ja na razie próbuję ją rozgryźć (pasy mocowałam chyba z pół godziny i nadal nie wiem czy dobrze)Jakaś wąskawa się wydaje i brakuje mi jednej osłonki na szelki muszę znaleźć paragon i napisać do sprzedawcy. M jeszcze do niej nie przymierzałam![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Mam już laptopa
|
#3280 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
, córcia tez może być .No właśnie, sama jestem ciekawa w jakich okolicznościach Haneczka przyszła na świat! Czekamy
|
|
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
mały spi uff, dzis w dzień nie było spaceru, wiec malo spał i teraz padł, zrobiłam mu dzis ksiel z kompotu truskawkowego, ale mu smakował
Nadlaka jakie masz podejscie co do fotelików, bo nie doczytałam ?
|
|
|
|
#3282 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej hej! nie mam nic ciekawego do napisania
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
przykra sytuacja, nie rozumem czegoś takiegoCytat:
![]() Cytat:
![]() nie robił i nie robi nadal ale dupke do góry wipinał ![]() Cytat:
sama wiesz że nie da się przestac kochać swojego dzieckaCytat:
Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#3283 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a przypraw sporo używasz, zakładam że nie wszystkie naraz, ja tylko koperek Cytat:
![]() Cytat:
hahaha pewnie jakaś nowa forma zabawy, mój też uwielbia zabawy smoczkami szczególnie tymi od butelek Cytat:
![]() i odzywaj się częściej ![]() Cytat:
ale mi namieszało z kolejnością cytatów
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-03-18 o 19:38 |
||||||
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3285 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
lody i kawa udane pyyychota, no i Lilka grzeczna, sobie pokrzykiwała i jadła banana![]() potem poszliśmy w deszczu na spacer, bo była śpiąca-ogólnie fajny dzień Vicki-super, że dzień w pracy udany....zainspirowana Tobą, tzn ściślej K., kupiłam dziś nocnik i pierwsze posiedzenie zakończone super sukcesem ![]() Ewka fajne zakupy bebe kciuki za jutro
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
yyy trochę tego jest
![]() aaaa!! Byliśmy dziś u neurologa. Wszelkie odruchy prawidłowe, chwalił że się super rozwija. Co do drgawek to kazał zapisywać kiedy, jak długo. Mamy iść na usg no i wykluczył padaczkę póki co.
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2013-03-18 o 19:47 |
|
|
|
#3287 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc ciężko ocenić na spacery jeździmy spacerówką tako, bo młoda i tak tylko śpi na dworze i w nosie ma wszystko ![]() Cytat:
![]() i postaram się odzywać
|
||
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
że kupuje taki na jaki mnie stać :p
|
|
|
|
#3289 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() przemyśliwuję ![]() Ale poważnie - chętnie, tylko ostatnie dni miałam takie obłędne, że nie miałam czasu w tyłek się podrapać, a co dopiero wgłębiać w tematykę prowadzenia takiego czegoś ![]() super ![]() W Berlinie, gdybyście były ciekawe, cały czas leży śnieg (zresztą wciąż pada, już taki drobny, nijaki, ale jednak). No i wieje lodowaty wiatr. Jest tak obrzydliwie, że zrezygnowałam dziś ze spaceru. Cytat:
![]() (a potem Kraków, Lipsk, Berlin) Cytat:
![]() przypomina mi to widok, jaki codziennie widzę ze swojego okna - gość ma jakąś taką płachtę materiału przyciętą... samym oknem, nawet jej niczym nie mocował Ma to pewien artystyczny urok ![]() ale Ci tego zazdroszczę! U mnie w mieszkaniu wprost przeciwnie (i to jest jego największa wada) - wiecznie ciemno jak w dupie, za przeproszeniem Słońce latem pojawia się jakoś w godzinach 13-15. Koniec.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No dopsz, nadrobiłam, odpisałam, odetchnęłam trochę. Wracam do sprzątania - w mieszkaniu jest nawet nie to, że bajzel. Mieszkanie wygląda, jakby przez nie tornado przeszło
|
|||||
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego szpagatu to ona nie robi tak że jedna noga do przodu a druga do tyłu tylko tak na boki. Jak siada to czasem tak zrobi. I chwilę tak trzyma. |
|
|
|
|
#3292 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do okoliczności to teraz się z tego śmiejemy, bo rzeczywiście było ciekawie Hania urodziła się 29 lipca (niedziela),krzyżując nam tym samym plany urlopowe cała rodzina była w szoku, bo nikt się nie spodziewałi teraz wszyscy się śmieją, że mamy małą podróżniczkę w domu ![]() sam urlop był bardzo udany, bo trochę pozwiedzaliśmy, trochę się pobyczyliśmy w piątek jeszcze pojechaliśmy do Wilczego Szańca TŻ się śmiał potem, że dobrze, że Hania nie umyśliła sobie tego dnia przyjść na światakcja zaczęła się w sobotę ok 15, siedzieliśmy sobie nad jeziorem na kocyku, TŻ od rana zdążył ze 3 browarki wychylić, a mi nagle zaczęły wody odchodzić... to był szok w jednej chwili wytrzeźwiał, ale i tak trzeba było taksę brać i jechać do szpitala, dobrze że miałam dokumentację medyczną ma dziewczyna poczucie humoru |
||
|
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasika Twój poród to chyba był "porodem roku
". A jak się ze wszystkim ogarneliście, z fotelikiem, z rzeczami dla Ciebie dla małej? Daleko mieszkacie stąd?---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
Pytam czy nadrabiałaś, bo składałam Ci życzenia Myślałam że taka zajęta byłaś w urodziny że Cię nie ma
Edytowane przez nadalka Czas edycji: 2013-03-18 o 20:15 |
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3295 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas był dziś dzień marudy. Od rana tylko łeee i łee Myślałam, że go wyślę w paczce do Cieszyna (moja mama tam właśnie pojechała) No ale pod wieczór mu sie odmieniło i bawił się ładnie. Rzuciłam mu na matę nakrętkę z Gerbera i koszulkę na dokumenty i był zajęty przez 30 minut Lepsze to niż wszystkie zabawki interaktywne razem wzięte Teraz już od godziny ładnie śpi, a ja mogę odetchnąć...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no brawo! ![]() Cytat:
Ale jak się zdecyduję, to napiszę
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Uczę się angielskiego, popijam piwko, dziecko śpi, chłop poza domem, to jest życie ;-) Karolina, Karolka, dziękuję za pomysły. Wszystkie biorę pod uwagę i mam już wstępną trasę, zapowiada się świetnie (to nie dla mnie, to ma być prezent dla rodziców). Karolina, z tym spektaklem to świetna sprawa, jestem zachwycona - szkoda, że nie mają rozpiski na kolejne miesiące, tylko na marzec. Ale chciałabym z tego skorzystać i zapewnić jakieś atrakcje W ogóle kicha, bo musze przełożyć wyjazd mój majowy o tydzień z powodu pracy
|
|
|
|
#3297 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
świetna! Cytat:
Cytat:
Tym bardziej, że przerabiam coś podobnego z teściową. A nawet z rodzeństwem małża.. Ludzie są popiep*eni...Cytat:
yyy nie zauwazyłam
|
|
#3298 | |||
|
Wtajemniczenie
|
No to teraz coś więcej
W pracy było super. Czuję, że zyję. nawet nie wiedziałam, że tak mi tego brakowało. Już widzę, że pracy będzie od liku ale nawet mnie to nei przeraża Chyba zwariowałam po tym macierzyńskim Chłopcy u mnie w dziale przyjęli mnie super - sporo opowiadania, przekazywania, plotkowania... Odwiedziłam też dziewczyny w HR, a później w biurze zarządu więc można powiedzieć, że coś nieco wiem Jutro do pracy i na jutro już mam zadanie nad którym muszę pomyśleć - jaka to fajna odmiana po myśleniu nad obiadem na następny dzień Zdecydowanie nie nadaję się do bycia w domu. Potrzebuję ludzi i pracy ![]() tak Dziękuję i dziękuję za kciuki No i dla M. za wagę. Zaraz potroi tą urodzeniową ![]() fajnie Po nocach ![]() Cytat:
![]() Jak to dobrze, że w przesądy nie wierzysz ![]() Cytat:
U nas jeszcze sukcesu pt. siku w nocniku nie było ale na razie cieszy mnie, że mały na nim siedzi ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3299 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wszystko musi być ułożone pod sznureczek ![]() Cytat:
Też bym się wyleczyła na jakiś czas ze spacerówO właśnie, mały czasem tak robi ![]() Cytat:
No i jeszcze: Bebe, kciuki za usg Przykra sprawa z Twoją mamą. Pewnie kiedyś będzie tego żałować... Ciastek, dobrze zrobiłaś, że odstawiłaś te tabletki. Mamie przejdzie ![]() I widzę, że jeszcze czegoś mi nie zacytowało, a ja nie pamiętam czego. W związku z tym z góry przepraszam. I jeszcze raz, dziewczyny, wielkie dziekuję za kciuki |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

. Co do skóry to mamy przejść na Nutramigen i odstawić wszystkie obiadki (czyli tak jak mówiłyście
) dopiero jak się poprawi powolutku wprowadzać inne pokarmy. Gluten po 10 miesiącu najwcześniej. Pytałam o tą kaszkę holle, powiedziała, że się nie spotkała z taką reakcją i może była inna przyczyna bólu
ale jaka kiedy nic nowego nie dawałam...

, ale sądzę, że padnie albo na Bałtyk albo Mazury właśnie
muszę znaleźć paragon i napisać do sprzedawcy. M jeszcze do niej nie przymierzałam

(o wiele wcześniej niż zakładałam) i poszła spać (o wiele wcześniej niż zakładałam).
przykra sytuacja, nie rozumem czegoś takiego

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)