|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
A i waga słuszna ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Zakorzenienie
|
W kwestii fotelików mam odczucia podobne do Nadalki.
Sama zaczęłam się zastanawiać, czy mój jest wystarczająco dobry! Sol - zdecydowanie wybrałabym jeżdżący samochód mamy. Agunia - córa chodzi trochę przodem, trochę bokiem, stoi bez trzymanki kilka minut, czasami stawia tak po 2 kroczki, jednak pchacza też jeszcze jej nie daję. Niech sobie trenuje bez wspomagania. Odpowiadając na powtarzający się co jakiś czas zarzut "moje posty są ignorowane" - ja nie ignoruję osób, ale nie wczytuję się w posty dotyczące niektórych tematów. Staram się też nie pisać tego, co chwilę wcześniej zostało napisne przez kogoś innego. No i nie reaguję, jeśli wiem, że rozmówca i tak pewnych argumentów nie przyjmie. Poza tym zwyczajnie nie mam czasu, co kiedyś. Pokazywanie zakupów traktuję jako dzielenie się radością i nie wnikam, czy ciuszek, albo zabawka są nowe, czy używane. Mają być bezpieczne. |
![]() ![]() |
![]() |
#3275 |
Zadomowienie
|
powiem ci tak, na bank się tam wybierzemy z małą
![]() ![]() nie robiliśmy jeszcze planów wakacyjnych ![]() ![]() aaa nadalka, mam identyczną spacerówkę jak ty, nawet kolor ten sam ![]() Edytowane przez kasikkkkka Czas edycji: 2013-03-18 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz taką samą? To super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3277 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurteczka bardzo ładna ![]() Dziękuję ![]() Kciuki za usg, ja obstawiam drugą córcię ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() nie ![]() Maciejko- fajnie, że się odezwałaś, zastanawiałam się dziś gdzie się podziewasz ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3278 |
Zakorzenienie
|
Mam już laptopa
![]() ![]()
#3280 | |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No właśnie, sama jestem ciekawa w jakich okolicznościach Haneczka przyszła na świat! Czekamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3281 |
Zakorzenienie
|
mały spi uff, dzis w dzień nie było spaceru, wiec malo spał i teraz padł, zrobiłam mu dzis ksiel z kompotu truskawkowego, ale mu smakował
![]() Nadlaka jakie masz podejscie co do fotelików, bo nie doczytałam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3282 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
hej hej! nie mam nic ciekawego do napisania
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie robił i nie robi nadal ale dupke do góry wipinał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3283 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a przypraw sporo używasz, zakładam że nie wszystkie naraz, ja tylko koperek Cytat:
![]() Cytat:
hahaha pewnie jakaś nowa forma zabawy, mój też uwielbia zabawy smoczkami szczególnie tymi od butelek Cytat:
![]() i odzywaj się częściej ![]() Cytat:
ale mi namieszało z kolejnością cytatów ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-03-18 o 18:38 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3284 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3285 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() lody i kawa udane ![]() ![]() potem poszliśmy w deszczu na spacer, bo była śpiąca-ogólnie fajny dzień ![]() Vicki-super, że dzień w pracy udany....zainspirowana Tobą, tzn ściślej K., kupiłam dziś nocnik i pierwsze posiedzenie zakończone super sukcesem ![]() ![]() ![]() Ewka fajne zakupy ![]() bebe kciuki za jutro ![]() ![]()
#3286 |
Zakorzenienie
|
yyy trochę tego jest
![]() aaaa!! Byliśmy dziś u neurologa. Wszelkie odruchy prawidłowe, chwalił że się super rozwija. Co do drgawek to kazał zapisywać kiedy, jak długo. Mamy iść na usg no i wykluczył padaczkę póki co.
Emilowe całusy ![]() Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2013-03-18 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3287 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na spacery jeździmy spacerówką tako, bo młoda i tak tylko śpi na dworze i w nosie ma wszystko ![]() Cytat:
![]() i postaram się odzywać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3288 |
Zakorzenienie
|
że kupuje taki na jaki mnie stać :p
|
![]() ![]() |
![]() |
#3289 | |||||
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() przemyśliwuję ![]() Ale poważnie - chętnie, tylko ostatnie dni miałam takie obłędne, że nie miałam czasu w tyłek się podrapać, a co dopiero wgłębiać w tematykę prowadzenia takiego czegoś ![]() super ![]() W Berlinie, gdybyście były ciekawe, cały czas leży śnieg (zresztą wciąż pada, już taki drobny, nijaki, ale jednak). No i wieje lodowaty wiatr. Jest tak obrzydliwie, że zrezygnowałam dziś ze spaceru. Cytat:
![]() (a potem Kraków, Lipsk, Berlin) Cytat:
![]() przypomina mi to widok, jaki codziennie widzę ze swojego okna - gość ma jakąś taką płachtę materiału przyciętą... samym oknem, nawet jej niczym nie mocował ![]() ![]() ale Ci tego zazdroszczę! U mnie w mieszkaniu wprost przeciwnie (i to jest jego największa wada) - wiecznie ciemno jak w dupie, za przeproszeniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No dopsz, nadrobiłam, odpisałam, odetchnęłam trochę. Wracam do sprzątania - w mieszkaniu jest nawet nie to, że bajzel. Mieszkanie wygląda, jakby przez nie tornado przeszło ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3290 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego szpagatu to ona nie robi tak że jedna noga do przodu a druga do tyłu tylko tak na boki. Jak siada to czasem tak zrobi. I chwilę tak trzyma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3292 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do okoliczności to teraz się z tego śmiejemy, bo rzeczywiście było ciekawie Hania urodziła się 29 lipca (niedziela),krzyżując nam tym samym plany urlopowe ![]() ![]() i teraz wszyscy się śmieją, że mamy małą podróżniczkę w domu ![]() sam urlop był bardzo udany, bo trochę pozwiedzaliśmy, trochę się pobyczyliśmy w piątek jeszcze pojechaliśmy do Wilczego Szańca ![]() ![]() akcja zaczęła się w sobotę ok 15, siedzieliśmy sobie nad jeziorem na kocyku, TŻ od rana zdążył ze 3 browarki wychylić, a mi nagle zaczęły wody odchodzić... to był szok w jednej chwili wytrzeźwiał, ale i tak trzeba było taksę brać i jechać do szpitala, dobrze że miałam dokumentację medyczną ![]() ma dziewczyna poczucie humoru ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3293 | |
Zakorzenienie
|
Kasika Twój poród to chyba był "porodem roku
![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() Pytam czy nadrabiałaś, bo składałam Ci życzenia ![]() ![]() Edytowane przez nadalka Czas edycji: 2013-03-18 o 19:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3295 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas był dziś dzień marudy. Od rana tylko łeee i łee ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no brawo! ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3296 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Uczę się angielskiego, popijam piwko, dziecko śpi, chłop poza domem, to jest życie ;-) Karolina, Karolka, dziękuję za pomysły. Wszystkie biorę pod uwagę i mam już wstępną trasę, zapowiada się świetnie (to nie dla mnie, to ma być prezent dla rodziców). Karolina, z tym spektaklem to świetna sprawa, jestem zachwycona - szkoda, że nie mają rozpiski na kolejne miesiące, tylko na marzec. Ale chciałabym z tego skorzystać i zapewnić jakieś atrakcje ![]() W ogóle kicha, bo musze przełożyć wyjazd mój majowy o tydzień z powodu pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3297 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() świetna! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() yyy nie zauwazyłam ![]()
![]() |
#3298 | |||
Wtajemniczenie
|
No to teraz coś więcej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tak ![]() Dziękuję i dziękuję za kciuki ![]() No i ![]() ![]() fajnie Po nocach ![]() Cytat:
![]() Jak to dobrze, że w przesądy nie wierzysz ![]() Cytat:
![]() U nas jeszcze sukcesu pt. siku w nocniku nie było ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3299 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() O właśnie, mały czasem tak robi ![]() Cytat:
No i jeszcze: Bebe, kciuki za usg ![]() Przykra sprawa z Twoją mamą. Pewnie kiedyś będzie tego żałować... Ciastek, dobrze zrobiłaś, że odstawiłaś te tabletki. Mamie przejdzie ![]() I widzę, że jeszcze czegoś mi nie zacytowało, a ja nie pamiętam czego. W związku z tym z góry przepraszam. I jeszcze raz, dziewczyny, wielkie dziekuję za kciuki ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.