Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-18, 20:39   #3871
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Właśnie ogladałam Harlem Shake z Gliwic,Zamościa i inne różne...To jest tak powalone ze az smieszne
Stary 2013-03-18, 20:47   #3872
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Właśnie ogladałam Harlem Shake z Gliwic,Zamościa i inne różne...To jest tak powalone ze az smieszne
a to z Katowic Silesii widziałaś? z głową konia? albo klub Pomarańcza fajne zrobił^^
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 20:47   #3873
madi82
Zakorzenienie

Dziewczynki ja uciekam, mąż już w domu trzeba mu troszkę uwagi poświęcić do jutra

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 20:54   #3874
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Twój beka a moich rodziców czasem puszcza bąki i potem patrzy jakby nigdy nic...zdziwiony
mój tak ma najczęściej jak leży z nami na łóżku - słychać pffffffffff, Nemo leniwie podnosi łeb, wącha, po czym wstaje, otrzepuje się i wychodzi.... zostawiając nas z tym "zapaszkiem"... Za to kocham jak biega przez sen, szczeka, warczy i mruczy

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Ja kupowałam basen dmuchany z kulkami takimi kolorowymi. Bo moja chrześnica jest wyjątkową miłośniczką tzw. małpich gai dla dzieci. Ale to taki trochę dziwny prezent i trzeba mieć na niego miejsce w domu, ja uzgadniałam ten prezent oczywiście z jej rodzicami. Ogólnie zaproponowałam kilka rzeczy które mogłabym kupić i wybrali ten basen. Zosia do tej pory go uwielbia, a w tym roku już wiem, że też czeka mnie wydatek bo mamy się złożyć z teściami na ...trampolinę
Z innych prezentów jakie Zosia otrzymała na roczek to klocki, konik na biegunach, rowerek taki z melodyjkami. Jeśli masz taką możliwość to może zapytaj jej rodziców co jest potrzebne, lub podaj im kilka swoich propozycji i niech wybiorą coś, co wg nich małej się przyda. Bardzo fajne są różne zabawki z fisher price, - szczeniaczek uczniaczek, garnuszek na klocuszek, jakaś gąsiennica itp, ale skoro nie wiesz co ona ma,a czego nie to trudno trafić, aby nie zdublować bo to popularne zabawki.
basen - super pomysł
klocki - zawsze dobre (dla maluszka szczególnie polecam WADERA deczko później "gofrowe")
konik - był naszą zmorą - po pierwsze sporo miejsca potrzebuje (jak to koń... ), rżał, więc mały długo się go bał, potem poszedł mieszkać piętro niżej czyli do piwnicy
rowerek - super
Fishery - u nas się wogóle nie sprawdziły - Norbert szczeniaczka miał od roczku - używany może w sumie 10 razy??? może nawet nie - garnuszek? najlepszy był ten z kuchni + drewniane łyżki
gąsienicy nie mieliśmy

a może coś z zabawek do kąpieli? ludzie rzadko o tym myślą, bo każdy raczej takie "pokojowe" kupuje np.:

http://allegro.pl/plywajace-osmiorni...094046387.html

http://allegro.pl/playgro-miekkie-ko...107572724.html

http://allegro.pl/fisher-price-zesta...074775759.html

http://allegro.pl/chicco-babelkowa-w...086722902.html

ew. coś takiego:
http://allegro.pl/fotelik-siedzonko-...104052224.html

u nas najlepszą zabawką do kąpieli (choć nie takie ma przeznaczenie) było wiaderko (dotąd korzystamy...): http://allegro.pl/fisher-price-pierw...109824611.html

potem doszły jeszcze zwierzątka: http://allegro.pl/zestaw-safari-figu...098833750.html

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Przyszłam tylko powiedzieć że na szczęście nie mam zapalenia płuc jak podejrzewałam, jestem mocno przeziębiona, dostałam prenalen, flegaminę w tabletkach i do tego antybiotyk ale to mam wziąść jeśli po 3 dniach mi nie przejdzie, ponadto mam pić herbatkę złocistąi siemie lniane .
Niestety nie czuje sie na siłach aby z wami posiedzieć także ide dalej leżeć.
Buźka
duuuużo zdrówka!

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
No właśnie, a mówią, że jak sie ma córeczke w brzuchu to się słodkiego chce... A nasze Synki to chyba będą mega słodziakami, jak nas na te słodycze w ciąży namawiają. Ja ogólnie mało słodyczy zawsze jadłam, ale teraz to nie wytrzymuje bez słodkiego, a to czekoladka, a to wafelek, a to lody, co tydzień jakieś ciasto robię na weekend. Muszę zjeść słodkie, choćby to była kanapka z dżemem, ale słodkie musi być. Aż się boję tych wyników glukozy
albo będzie NIESPODZIANKA przy porodzie, jak im COŚ odpadnie :P

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Pewien policjant opowiadał jak laska właśnie zatankowała benzynki do disla i auto jej nie ruszyło, poszła do obsługi na stację zwyzywać, że mają marne paliwo Pan poszedł zobaczył o co chodzi i mówi, że to trzeba holować bo nie pojedzie- zadzwoniła więc po koleżankę i powiedziała, że sobie poradzi...

Po jakimś czasie pan słyszy huk, wybiega zobaczyć co się stało, a to holowane auto w rowie obok stacji, no to biegnie zobaczyć czy biednej dziewczynie się nic nie stało... a obydwie laski wychodzą z pierwszego auta (tym, którym holowały) a w tym drugim nie było kierowcy
No bo po co?
OMG, mężowi nawet czytała - ale się pośmialiśmy

kto szukał lekkiego wózka - firma mi nieznana, ale samo się na allegro wyświetliło wiedzą, co ciężarnym podsyłać...
http://allegro.pl/ultralekki-elipso-...093631572.html

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 20:55   #3875
Margosia__
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39840232] za Wasze udane wizyty!!!

Ja po endo.
TSH 2,09 Przeciwciał nie ma, a więc nie ma zapalenia.
Mimo to zwiększyła mi dawkę E. - 62,5, czyli jedna tabletka 50+pół 25. Kontrola w czerwcu. Dzidziuś już ma swoją tarczycę, ale zabiera mi cały ten Euthyrox [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
a mi się chce spać, a tu Tż zaraz przyjdzie wygłodniały z pracy i będę musiała wstać ehhh
Mój już najedzony
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ja się zaczynam ostatnio o swoją wage martwić bo tak mnie na słodycze wzięło, że to aż głupie. Cały czas bym jadła galaretki w czekoladzie!
Kocham galaretki!!!
Mieszankę krakowską
Zawsze jak jadę do domu to Mamusia mi kupuje

Idę molestować Tż
Dobrej

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 20:56   #3876
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Tak jestem bo z tematem zawodowego zapoznawaliśmy sie jak jeszcze byliśmy razem, bo jest to jego wielkie marzenie nim zostać. Wymieniał mi wszystkie dodatki i pensje łącznie z sumami więc widać że na świeżo jest poinformowany, do tego sznupałam po necie aby się upewniać. Trafia do największej jednostki stąd sumy jakie dostanie mogą być wyższe niż w innych jednostkach. Jedyny minus to że nie ma przeniesienia jest się tam i tyle bo Oni dużo kasy inwestują w nich nie po to by uciekali na inne jednostki bliżej domów.

A i widzę że macie kłopoty z moim nickiem :P możecie pisać Tygrysek po prostu też będzie oki
no to byc może ten dodatek daje jednostka twojego tz bo u nas w okolicy nie ma nic takiego, popytam jeszcze kolegów dzieciatych z ciekawości ale chyba raczej nie ma takiego dodatku u nas
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39840232] za Wasze udane wizyty!!!

Ja po endo.
TSH 2,09 Przeciwciał nie ma, a więc nie ma zapalenia.
Mimo to zwiększyła mi dawkę E. - 62,5, czyli jedna tabletka 50+pół 25. Kontrola w czerwcu. Dzidziuś już ma swoją tarczycę, ale zabiera mi cały ten Euthyrox [/QUOTE]
super że wizyta udana widocznie dzidziusiowi więcej potrzeba Twoich hormonów
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie

Najpierw gratuluje wszystkich rozpoczętych tygodni i miesięcy oraz udanych wizyt.

Moja wizyta również udana, mimo robienia badań lab jeszcze w chorobie to wyniki wszystkie ok.
Oglądaliśmy raz jeszcze ptaszka-nigdzie nie odleciał i gin sprawdzał przy tym jak sam powiedział moją czujność czy ja widzę i potwierdzam hahha bo powiedział, że zobaczymy czy dziewczynka
byłam pierwszy raz z tż, patrzyłam się i miał cały czas banana mimo, że potem udawał, że go nic nie ruszyło

następna wizyta jakoś w kwietniu

rozmawiałam też o l4 i powiedziałam, że zależne od mego samopoczucia będzie przez te 2 tyg, ogólnie to bym jeszcze chciała kwiecień przepracować bo więcej kaski by było

dziś po pierwszym dniu w pracy czuję się strasznie padnięta, ale mimo to będę robić gofry bo strasznie mi się chce
super że wizyta udana i że ptaszek dalej na miejscu

dziewczyny jestem ostatnio tak roztargniona że podstawowe czynności robię źle, jakbym wcale nie myślała dzisiaj np. gotowałam galaretkę na deser i zestawiłam z gazu aby wystygła i na ten palnik postawiłam ziemniaki i poszłam na zakupy teściom bo są chorzy. Ziemniaki miałam ugotować jak przyjdę a wchodzę do domu i coś mi pachnie ziemniakami i okazało się że jak zdejmowałam galaretkę to nie zgasiłam całkiem gazu i ziemniaki (na szczęście dużo wody było) ugotowały się na małym gazie ( nie było mnie ok 30 minut). Nawet nic tz nie mówiłam, bo by pewnie zły był, dobrze że tam te ziemniaki postawiłam a nie sam gaz był zapalany.

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 20:59   #3877
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

czy ktoś orientuje sie w kwesti KRUS?

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 21:00   #3878
dzoan
Zakorzenienie

No..nadrobiłam! Momentami zdrowo się pośmiałam i musiałam wręcz mężowi zacytować o kocich speedach i psich bąkach i o historii dwóch panienek co chciały auto bez kierowcy holować

fiazo za wizytę

Persephone Tobie również gratuluję wizyty u endo za piękne wyniki

She mnie się przyjęło już i podoba She

Enlevee jeśli jeszcze jesteś, to i ja poproszę o dodanie wizyty 3.04 A jak nie to jutro przypomnę A i dobrze, że się wyjaśniło z autem..czemu padło..choć szkoda, że z tak głupiego powodu

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 21:08   #3879
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
jak jesteś rolnikiem to płacisz KRUS...ale szczegółów nei znam..

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 21:10   #3880
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Poszliśmy z mężem obejrzeć na kompie "Niemożliwe" i po pół godzinie wyłączyliśmy. On boi się widoku krwi, a ja mimo, że medyk jakaś taka wrażliwa jestem i też nie byłam w stanie... Stwierdziłam, że odpuszczamy, bo później syn będzie niespokojny...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 21:12   #3881
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Przyszłam tylko powiedzieć że na szczęście nie mam zapalenia płuc jak podejrzewałam, jestem mocno przeziębiona, dostałam prenalen, flegaminę w tabletkach i do tego antybiotyk ale to mam wziąść jeśli po 3 dniach mi nie przejdzie, ponadto mam pić herbatkę złocistąi siemie lniane .
Niestety nie czuje sie na siłach aby z wami posiedzieć także ide dalej leżeć.
Buźka
leż i kurój się, oby szybko przeszło
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39834654]

byliśmy wczoraj w operze... przed spektaklem zdążyliśmy się z 2 razy pokłócić, więc ja pojechałam tramwajem a TZ samochodem, ale potem było już tylko lepiej
nie byłam w operze z 20 lat, więc przez pierwsza godziną miałam ochotę wstac i krzyknać "szybciej kuźwa szybciej" ale potem z każdą minutą było coraz lepiej i w końcu zaczeło mi to sprawiac przyjemnośc i się zrelaksowałam zwykle człowiek a przynajmniej my żyjemy w takim tempie że ciężko przestawić się na taką wolną rozrywkę.. naprawdę ciężko
150 minut do sporo cudna muzyka, orkiestra na zywo, musimy iść konieczne z synkiem i na balkon [/QUOTE]
fajnie z ta operą, że byliście, ja jeszcze nigdy nie byłam aż wstyd się przyznać ale u mnie na zadupiu takich atrakcji nie ma

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Czytam Was, ale nie daje rady pisać. Tak strasznie źle się czuję.
współczuję

Łukaszek
Stary 2013-03-18, 21:13   #3882
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
a to z Katowic Silesii widziałaś? z głową konia? albo klub Pomarańcza fajne zrobił^^
Obadam

Baniak przodem w klubie sie usmiecha
Stary 2013-03-18, 21:17   #3883
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
A dokładniej co chcesz wiedzieć?
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 21:18   #3884
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
moja data tez jest pamietna 11.09
haha moja data urodzin też pamiętna... bo w dzień mojego ślubu czyli 16.12

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Po długim szukaniu w końcu znalazłam idealna wanienke
http://moda.allegro.pl/stara-wanienk...084387213.html

A cena jaka atrakcyjna, bierzcie dziewczyny lepszej nie znajdziecie
o mamo! a jaka cena za tego trupa

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39841558]Nawet mi nie mów. Myślałam, że heftnę dzisiaj, jak zobaczyłam znowu ten głupi śnieg :/
Do tego ta kurtka :/ Nie no przeginka z tą zimą.....[/QUOTE]

noooo, ja dziś paradowałam w rozpiętej kurtce i z wystającym brzuchem odzianym w bluzę polarową... nie ma szans - albo krótki rękaw i zapięta kurtka, albo polar i kurtka rozsunięta

wczoraj dostałam jeszcze dobre wieści - mój tata jest teraz we Wrocku u siostry, bo robi badania do operacji, konsultacje itp. I moja kuzynka (mama 3,5 latka i 1,5 rocznych bliźniaczek) podrzuciła mu wczoraj rzeczy dla naszego maluszka - nie wiem dokładnie co, poza ubraniami (jak się dowiem, to dam znać), ale... jest tego 3 worki 240l aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a gdzie ja to pochowam

Stary 2013-03-18, 21:19   #3885
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
no to byc może ten dodatek daje jednostka twojego tz bo u nas w okolicy nie ma nic takiego, popytam jeszcze kolegów dzieciatych z ciekawości ale chyba raczej nie ma takiego dodatku u nas
A Twój jest wojskowym?Bardzo możliwe że to ta jednostka tak ma, mówią na nią wylęgarnia generałów czy jakoś tak, nie mogę zapamiętać nazwy miejscowości

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
=

She mnie się przyjęło już i podoba She
Do tego też się przyzwyczaiłam

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Obadam

Baniak przodem w klubie sie usmiecha
Też ostatnio miałam jazde na harlem shake
Stary 2013-03-18, 21:20   #3886
mela1234
Zakorzenienie

Dziewczynki idę spać. dobranoc.
Stary 2013-03-18, 21:22   #3887
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki idę spać. dobranoc.
kolorowych snów

mela... nie odpisałaś - kiedyś pytałam, czy byłabyś chętna się spotkać w okolicy maja... daj znać, bo być może będę w okolicy

Stary 2013-03-18, 21:22   #3888
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
kto szukał lekkiego wózka - firma mi nieznana, ale samo się na allegro wyświetliło wiedzą, co ciężarnym podsyłać...
http://allegro.pl/ultralekki-elipso-...093631572.html
zachowam sobie stronę w razie czego będzie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem ostatnio tak roztargniona że podstawowe czynności robię źle, jakbym wcale nie myślała dzisiaj np. gotowałam galaretkę na deser i zestawiłam z gazu aby wystygła i na ten palnik postawiłam ziemniaki i poszłam na zakupy teściom bo są chorzy. Ziemniaki miałam ugotować jak przyjdę a wchodzę do domu i coś mi pachnie ziemniakami i okazało się że jak zdejmowałam galaretkę to nie zgasiłam całkiem gazu i ziemniaki (na szczęście dużo wody było) ugotowały się na małym gazie ( nie było mnie ok 30 minut). Nawet nic tz nie mówiłam, bo by pewnie zły był, dobrze że tam te ziemniaki postawiłam a nie sam gaz był zapalany.
całe szczęście, że szybko wróciłaś
ja po takiej akcji też bym nie powiedziała nic swojemu

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 21:22   #3889
Rockyyy
Zakorzenienie

Zjadłam 2 kajzerki z szynką i się napchałam.Ide się wydepilowac i zmyc z brzuchola buźke Bo sie gin wystraszy że z moją głową cos nie tak
Stary 2013-03-18, 21:22   #3890
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jestem bo z tematem zawodowego zapoznawaliśmy sie jak jeszcze byliśmy razem, bo jest to jego wielkie marzenie nim zostać. Wymieniał mi wszystkie dodatki i pensje łącznie z sumami więc widać że na świeżo jest poinformowany, do tego sznupałam po necie aby się upewniać. Trafia do największej jednostki stąd sumy jakie dostanie mogą być wyższe niż w innych jednostkach. Jedyny minus to że nie ma przeniesienia jest się tam i tyle bo Oni dużo kasy inwestują w nich nie po to by uciekali na inne jednostki bliżej domów.

A i widzę że macie kłopoty z moim nickiem :P możecie pisać Tygrysek po prostu też będzie oki
Nie 900 tylko 18 x 30,00 = 540 obecnie...
Dodatek za rozłąkę został ustalony w formie ryczałtu miesięcznego w wysokości 18-krotności diety, jaka jest wypłacana pracownikom państwowej i samorządowej jednostki budżetowej z tytułu podróży służbowej.
To reguluja akty prawne o ile wiem, a nie poszczegolne jednostki, wiec nieistotne, dokad trafi... A dieta, o ktorej mowa powyzej, wynosi 30 pln w 2013, niech mnie ktos poprawi jesli sie myle... i to jest chyba brutto?
Ten dodatek nazywa sie "rozłąkowe" i jest wyplacany jesli zolnierz pozostaje z dala od rodziny. Z tym, ze jesli dostaje dodatek mieszkaniowy, to nie przysluguje mu juz rozłąkowe i vice versa.

Edit: prawdopodobnie lepiej wyszlabys na normalnych alimentach zasadzonych przez sad
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-03-18 o 21:24
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 21:24   #3891
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Oooo dzięki, że mi przypomniałaś
Wczoraj kupiłam małemu pierwsze 3 pary śpiochów Są bardzo prostę, ale i słodkie TŻ się poważnie uśmiał, jak zobaczył ich rozmiar - chyba nie zdawał sobie sprawy z tego, że takiego małego człowieka będzie na rękach nosił

Dostałam na samym początku od ginki receptę na nospę fortę, którą wykupiłam i gdzieś zasiałam Bo właśnie tak się wzbraniałam przed tymi tabletkami, że nie chciałam ich brać, wzięłam w razie wu, aż w końcu zgubiłam całe opakowanie. A teraz i tak mam już luteinę i duphaston, to już nospy do tego nie dokładam.
co do leków to się nie martw, jak trzeba to trzeba, ja cała ciążę biorę dupka i luteinę i tez chętnie bym to już odłożyła, ale co zrobić

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39834196]Cześc laski!

piszę z pracy... słonce zniknęło i wieje przeokrutnie, dzisiaj rano koło mnie zleciała dachówka z dachu tak więc była szansa że się już nie usłyszymy masakra jakaś...[/QUOTE]
o kurcze dobrze, ze się nic nie stało

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Coraz grubsza się robisz
masakra ale tupet

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
hej!

Ten tydzień zapowiada się źle
Wnioskuję tak, bo poniedziałek jest fatalny.
Najpierw popsuło się coś u męża w pracy - już zrobione na szczęście. Potem ja u gina w poczekalni zorientowałam się, że nie mam nipu pracodawcy. Szybko tel, po męża, przyjechał, ja z nim po ten nip, z powrotem do lekarza, wysiadłam z auta i na moich oczach doszło do stłuczki (mój tż z jakąś dziewczyną)

Na szczęście nic strasznego się nie stało ale ile nerwów.

25 mam usg połówkowe
dobrze że się nic nie stało, faktycznie fatalny poniedziałek

Łukaszek

Edytowane przez stokrotka24
Czas edycji: 2013-03-19 o 08:48
Stary 2013-03-18, 21:25   #3892
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
kolorowych snów

mela... nie odpisałaś - kiedyś pytałam, czy byłabyś chętna się spotkać w okolicy maja... daj znać, bo być może będę w okolicy
Przepraszam, widocznie przegapiłam. Chętnie się spotkam, daj znać tylko kiedy i gdzie mam się doturlać
Stary 2013-03-18, 21:28   #3893
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dodatek za rozłąkę został ustalony w formie ryczałtu miesięcznego w wysokości 18-krotności diety, jaka jest wypłacana pracownikom państwowej i samorządowej jednostki budżetowej z tytułu podróży służbowej.
To reguluja akty prawne o ile wiem, a nie poszczegolne jednostki, wiec nieistotne, dokad trafi... A dieta, o ktorej mowa powyzej, wynosi 30 pln w 2013, niech mnie ktos poprawi jesli sie myle... i to jest chyba brutto?
Ten dodatek nazywa sie "rozłąkowe" i jest wyplacany jesli zolnierz pozostaje z dala od rodziny. Z tym, ze jesli dostaje dodatek mieszkaniowy, to nie przysluguje mu juz rozłąkowe i vice versa.

Edit: prawdopodobnie lepiej wyszlabys na normalnych alimentach zasadzonych przez sad
tak dieta została podniesiona do 30zł od tego roku, ale chyba netto

Synek
Stary 2013-03-18, 21:31   #3894
mela1234
Zakorzenienie

A ja już myślałam, że zapaliło się jakieś światełko w tunelu dla She. Kochana niech ten twój się konkretnie zorientuje i da ci oświadczenie na piśmie ile zobowiazuje ci się płacić co miesiąc. Jak nie będzie chciał oświadczenia napisać to po alimenty bo chyba łatwowierna jesteś, a on to wykorzystuje.

Jejku dlaczego ja zawsze na ciebie naskakuję? Przepraszam.
Stary 2013-03-18, 21:31   #3895
shestiger
Rozeznanie

No z tymi dodatkami to wszystko pewnie "w praniu wyjdzie' jak już tam zamieszka i będzie pracował. Mam sposób na spanie mojego dziecka YT - kołysanki i obywa się bez ryku bo sobie słucha aż w końcu padnie w łózeczku
Stary 2013-03-18, 21:34   #3896
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, widocznie przegapiłam. Chętnie się spotkam, daj znać tylko kiedy i gdzie mam się doturlać
spokojnie, jeśli mi zdrowie pozwoli i pojadę, to dam znać, bo będę z tydzień, może dwa... Wioska straszna (sklepu 0), ale PKS do Ciebie jedzie i to raczej niedaleko, bo ok. 25 km, więc jak coś to małego na wycieczkę zabiorę (bo bez auta będziemy - mąż nas tylko podrzuci i zostawi). Ty z samych Pabianic jesteś?

Stary 2013-03-18, 21:39   #3897
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
spokojnie, jeśli mi zdrowie pozwoli i pojadę, to dam znać, bo będę z tydzień, może dwa... Wioska straszna (sklepu 0), ale PKS do Ciebie jedzie i to raczej niedaleko, bo ok. 25 km, więc jak coś to małego na wycieczkę zabiorę (bo bez auta będziemy - mąż nas tylko podrzuci i zostawi). Ty z samych Pabianic jesteś?
Nie z Pabianic. A skąd jesteś? Bo ja ze wsi koło Pabianic, ale sklep mamy
Stary 2013-03-18, 21:40   #3898
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
jutro ma być u mnie -3 i śnieg
U mnie dziś sypie bez przerwy od południa. Wieje i jest okropnie zimno.
Chę wiosny!!

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Po długim szukaniu w końcu znalazłam idealna wanienke
http://moda.allegro.pl/stara-wanienk...084387213.html

A cena jaka atrakcyjna, bierzcie dziewczyny lepszej nie znajdziecie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Poszliśmy z mężem obejrzeć na kompie "Niemożliwe" i po pół godzinie wyłączyliśmy. On boi się widoku krwi, a ja mimo, że medyk jakaś taka wrażliwa jestem i też nie byłam w stanie... Stwierdziłam, że odpuszczamy, bo później syn będzie niespokojny...
Szkoda, bo warto zobaczyć. Synuś dał by radę

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Nie znam się zupełnie, ale radziłabym ci to She sprawdzić. Może lepiej, bezpieczniej będzie mieć konkrety na piśmie i postarać się o alimenty. Ufasz byłemu na tyle? Piszesz, że wyjdzie w praniu jak zacznie pracować, ale przecież nie o ciebie a dziecko tu chodzi. To pieniądze dla twojej córki. Jeśli on was wprowadza w błąd, świadomie bądź nie, to znowu stracicie sporo czasu.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 21:41   #3899
fiazo
Zakorzenienie

dobranoc

trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty

Synek
Stary 2013-03-18, 21:43   #3900
Rockyyy
Zakorzenienie

Ja tez uciekam.Słodkich snów zabki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości