Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-18, 21:55   #121
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cześć ponownie
Po prawie całym dniu spędzonym na jeżdżeniu i łażeniu po sklepach padam ze zmęczenia

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny co kupowały Jedo Fyn nowy, mam prośbę o PW gdzie kupowałyście, szukam sprawdzonego sklepu no i cenowo też fajnie by było tańszy znaleźć
My jednak zrezygnowaliśmy z zakupu Jedo, ale u nas w R-ku w sklepie Kaja na Wiejskiej mają Jedo za 1550/1600 zł w zależności od wybranego koloru i modelu i taką samą cenę proponowali nam w Smyku w Gliwicach w CH Europa Centralna. W R-ku czas oczekiwania 4 tyg, w Smyku 3 tyg.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-03-18 o 21:57
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 22:00   #122
gold-fish
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

O proszę, nowy wątek. W poprzednim zrobiłam AŻ 4 wpisy. Zastanawiam się co Wy dziewczyny cały dzień robicie że macie czas i siłę na np.ponad 300 wpisów

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Byliśmy na SR z TŻ i dzisiaj było o porodzie. Jestem bardzo zadowolona z tego co się dowiedziałam m.in.:
-znieczulenie dają zawsze kiedy kobieta chce, nawet późno, jeśli kobieta prosi (jest darmowe)
-przy przyjęciu układa się plan porodu
-nacinają krocze tylko w ostateczności
-nie robią lewatywy, jest opcja wlewki jeśli pacjentka chce

także super
a ta szkoła rodzenia jest w Twoim szpitalu? Bo w każdym szpitalu jest jednak trochę inaczej i jak byłam w jednym w niedzielę, to usłyszałam, że jak są wskazania to dają znieczylenie. Pytam się czy wskazaniem jest np. mocny ból a oni ze nie i sami decydują czy potrzebujesz znieczulenia czy nie indywidualnie....

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Ostatnio zastanawiam się nad porodem w wodzie wyczytałam ze szybciej robi się rozwarcie i mniej boli co o tym sadzicie?
bardzo bym chciała rodzić w wodzie. W szpitalu powiedzieli ze trzeba mieć świeży wynik posiewu z pochwu najlepiej taki tygodniowy yyy... jasne

Cytat:
właśnie jakie kupujecie kosmetyki i przybory dla dziecka bo ja mam juz
-2paczki pampersów
-paczkę chusteczek kupie wiecej
-mydełko i oliwkę
mam zamiar kupić
-zestaw przyborów szczotka do włosów obcinacz
-krem sudocrem
-waciki i tu pytanie mogą być to płatki kosmetyczne czy waciki z waty co lepsze
a dalej nie mam pojęcia co może się przydać do pielęgnacji
to co powyzej i krem przeciwko odparzeniom i obcinacz do paznokci

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Brzuszki moje,
jak wracam do domu - tak jak teraz, to już nawet nie mam siły odpisywać. U nas na maxa pracowicie, przed narodzinami Stasia postanowiliśmy zrobić remont całej restauracji - i to generalny, więc zmieniamy ściany, sufity, łazienki, kominek - wszystko. Ba, za tymi zmianami zmieniamy też szefa kuchni, całkowicie menu i wszystko co nam się nawinie.
Odkładaliśmy już to za długo, a po narodzinach małego pewnie nie mogłabym się tak zaangażować.

W każdym razie podczytuję Was codziennie i na bieżąco wiem co u której się dzieje
ale ambitne plany powodzenia

W piątek mam kolejne usg, bo 3 tyg temu synek nie był odwrócony znowu będziemy sprawdzać. Wogóle to trochę się zaczęłam niepokoić bo przez 2 tygodnie obwód brzucha powiększył się o 5 cm i mam już 105 cm (w 34 tc), przed ciażą miałam moze 70 wydaje mi się że brzuch jest jakoś nisko a z drugiej strony mam często zgagę czyli jest ucisk w górze No i kilkanaście razy dziennie czuję jak twardnieje i trwa to czasami długo. Dzisiaj mam wrażenie jakby non stop był twardy. Jak chodzę to szybko się męczę, wieczorami to ruszam się jak staruszka- tak mnie kręgosłup boli, więc mam nadzieję że urodze za max.4 tygodnie

lece spać papa

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 22:01   #123
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny co kupowały Jedo Fyn nowy, mam prośbę o PW gdzie kupowałyście, szukam sprawdzonego sklepu no i cenowo też fajnie by było tańszy znaleźć
allegro

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 22:05   #124
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
axella ale ty dziewczyno masz siłę codziennie gdzieś latasz i coś załatwiasz ja dzisiaj to cały dzien przeleżałam przeniosłam się tylko z sypialni do salonu w ogóle starsznie sie rozleniwiłam aż mnie to przeraża

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

własnie spojrzałam na mój suwaczek 30 tydzień mi wskoczył [COLOR="Silver"]
ja nie mam siły ale mus to mus :P

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
nasz synek robi sobie ze mnie dziś worek treningowy ... a mąż siedzi i się cieszy jakie ma fajne dziecko
ale masakra, mało miejsca już ma a po raz pierwszy chyba od miesiąca przewędrował dupką z lewej strony na prawą i całe ciałko się wybrzuszyło po drugiej stronie ... w życiu bym nie przypuszczała jak to może boleć - współczuje matkom na tym etapie których dzieci się przekręcają dopiero główką w dół

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

yhy
mam wrażenie że momentami sapię przez to jak lokomotywa
ja też sapię.. zasypiamy przy muzyce w tle bo mi było głupio leżec i saac

Cytat:
Brzuszki moje,
jak wracam do domu - tak jak teraz, to już nawet nie mam siły odpisywać. U nas na maxa pracowicie, przed narodzinami Stasia postanowiliśmy zrobić remont całej restauracji - i to generalny, więc zmieniamy ściany, sufity, łazienki, kominek - wszystko. Ba, za tymi zmianami zmieniamy też szefa kuchni, całkowicie menu i wszystko co nam się nawinie.
Odkładaliśmy już to za długo, a po narodzinach małego pewnie nie mogłabym się tak zaangażować.

W każdym razie podczytuję Was codziennie i na bieżąco wiem co u której się dzieje
oby wszystko wyszlo idealnie

wrocilam,wcinam maminą sałatkę i cieple bułki z twarozkiem
tż za godzinke będzie,obym zd azyła sie jeszcze wykapac i ogarac,i caaała nasmarowac nowym balsamikiem
byłam na zakupach w techo i zostawilam tyyyle kasy za nic

lece do wanny,papatki

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-03-18 o 22:10
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 22:38   #125
cloche
Zakorzenienie

heloł na nowym wątku

nadrobiłam was w sumie nawet... rzuciło mi się w oczy, że większość z was robi już zapasy pieluchowe. ja, nauczona doświadczeniem, nie kupuję na razie żadnych kupię najmniejsze opakowanie jakichś pieluch na początek, pewnie krótko przed porodem, i najpierw je WYPRÓBUJĘ jak macie alergików w rodzinie lub same macie problemy z alergiami, to też radzę nie szaleć... u mnie w rodzinie po pampersach mega podrażnienia na pupie. u jednego maluszka sprawdziły się huggiesy, u innego jakieś taniochy byle jakie, już nie pamiętam z której sieciówki. ale ile było testowania

a co do pracy - rozmawiałam dzisiaj z "większym" szefem i będziemy próbować załatwić mi home office na 15 godzin tygodniowo musimy tylko jeszcze większego szefa przekonać, że warto... i chyba się uda, bo to naprawdę wyjątkowa sytuacja
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 22:52   #126
axella
Zakorzenienie

GG do axella

ej laski jestem załamana.. w końcu miałam czas dla siebie i sie pooglądałam z każdej strony..i tz ma wpi...ol..

CAŁE pośladki I CAŁE uda z tyłu + połowa łydek to olbrzymie fioletowe rozstępy..
w życiu nie widziałam nic takiego... przenigdy..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 22:57   #127
karota11
Zadomowienie

Witam w nowym wątku
U mnie w salonie już stoi nowiutkie pachnące drewniane łózeczko , dzisiaj odebraliśmy i nie moge się napatrzec

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
jestem
wlasnie wciagnelam bagietke z salata , serem zoltym , szynka i pomidorkiem mniammm

a na deser mam borowki , maliny z jaogurcikeim naturalnym, w lidlu sa owocki po 4,99 a truskawki chyba kolo 7 zl
widziałam dzisiaj ta cenę truskawek, niedawno sie skusiłam, chyba po 3, 50 były, nie mogłam się opanować, pyszne

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
zgadzam się otręby są świetne..
często dosypuję je do jogurtu, albo robię ciasteczka z płatków owsianych i dodaję też otręby
ale w moim przypadku nawet one nie zawsze pomagają
ja uwielbiam mega porcję otrębów owsianych z serkiem waniliowym
Cytat:
Byliśmy na SR z TŻ i dzisiaj było o porodzie. Jestem bardzo zadowolona z tego co się dowiedziałam m.in.:
-znieczulenie dają zawsze kiedy kobieta chce, nawet późno, jeśli kobieta prosi (jest darmowe)
-przy przyjęciu układa się plan porodu
-nacinają krocze tylko w ostateczności
-nie robią lewatywy, jest opcja wlewki jeśli pacjentka chce

także super

dowiedziałam się też niefajnej rzeczy, podobno jest gdzieś projekt ustawy pani kopacz żeby w Polsce było jak w uk, że ciąże bez patologii prowadzi położna, bo lekarze to za duży koszt słyszałyście coś o tym?

po SR byliśmy na ciuchach i młody dostał super ciuszki
-kurtka skórzana NEXT 12-18 mies. za 16 zł
- skarpetki Lamaze z szeleszczącymi zabawkami za 2 zł
takie jak te http://www.jedynysklep.pl/lamaze-zes...i-id-9366.html
-koszula lniano-bawełniana NEXT 3-6 mies. 7 zł
- rampers GAP 0-3 mies 7 zł
- czapeczka George first size 2 zł

poza tym kurde pochorowałam się:/ gardło mnie boli i zatoki męczą, ale nie chce iść na l4, zostały mi ostatnie 3 tygodnie pracy musi mi do jutra przejść

a i TŻ pomalował pokój młodego, jestem bardzo zadowolona z koloru na zdjęciach wychodzi na ciemniejszy więc pochwalę się dopiero całokształtem
Tez mam podobną skórę dla Małego cuda teraz robią :0

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja też tak samo jak nie dzielę się moją ciążą na fb a o ciążach niektórych wiem więcej niż o swojej właśnie przez fb

lecę
ja się dziwnię czuję jak ktoś wstawia na fb zdjęcie pęcherzyka ciążowego
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 23:21   #128
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dzięki za odpowiedzi i rady w sprawie zatkanego nosa , dobrze wiedzieć, że sama nie męczę się z tym... U nas możliwe, że jest to spowodowane niską wilgotnością powietrza ale też pewnie ciążą bo wcześniej nie miałam takich problemów. Teraz chyba już nie opłaca się kupować tego nawilżacza, kupimy go pewnie na następną zimę...
Stary 2013-03-18, 23:56   #129
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
chcialam zablysnac i mnie od razu skreslilas !
Oj tam oj tam

Cytat:
a na deser mam borowki , maliny z jaogurcikeim naturalnym, w lidlu sa owocki po 4,99 a truskawki chyba kolo 7 zl
Podziel się

Cytat:
masakra jki mam dylemat z tym łózeczkiem drewniane czy turystyczne no kurcze sama nie wiem a jak już turystyczne to jakie ?? pomocy
My kupujemy drewniane łóżeczko, ale jeszcze nie wiem jakie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
JA nie mam ale jak wszytsko dobrze pójdzie to będę po świętach mieć. Używany, ale jeszcze na gwarancji ( kupiony koniec maja 2012 ) i ze zdjęć wygląda jak nowy.
Jakbym jutro zamówiła wózek to do końca tygodnia miałabym go w domu (czeka się max 3 dni ), ale jeszcze się zastanawiamy czy zamawiać teraz czy dopiero po Świętach

Cytat:
która chętna żeby urodzić w tej części ?
Mi się tam jeszcze nie spieszy ale po 20.05 mogę już rodzić

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u gina, nawet mnie nie badał, dzisiaj stwierdził, że szyjka ostatnio trzymała (wcześniej twierdził, że jej prawie nie ma ) i, że krótsza jest, ale nie jest tak źle. Za to zapalenie oskrzeli mnie męczy i wysłał mnie na badania i do lekarza, więc jutro idę na maraton zamiast leżeć w łóżku...
Zdrowiej

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Myślę, ze pierwsza urodzi ta po której sie najmniej spodziewamy...
Może tak być tylko kto to będzie ?

Cytat:
po SR byliśmy na ciuchach i młody dostał super ciuszki
-kurtka skórzana NEXT 12-18 mies. za 16 zł
- skarpetki Lamaze z szeleszczącymi zabawkami za 2 zł
takie jak te http://www.jedynysklep.pl/lamaze-zes...i-id-9366.html
-koszula lniano-bawełniana NEXT 3-6 mies. 7 zł
- rampers GAP 0-3 mies 7 zł
- czapeczka George first size 2 zł
Śliczne!

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
anka ja kupiłam jedno opakowanie 1 i jedno 2 z firmy pampers, później mam zamiar przejść na te biedronkowe dada i jak się uda to po 3 m-cu na wielorazówki
Ja mam 2 paczki pampersów 1 (po 43szt.) i zastanawiam się czy nie kupić 2-3 paczek 2 (po 80szt.) i przy okazji robienia następnych zakupów na all. A co będzie potem to zobaczymy

Cytat:
Ostatnio zastanawiam się nad porodem w wodzie wyczytałam ze szybciej robi się rozwarcie i mniej boli co o tym sadzicie?
Też się nad nim zastanawiam, na pewno będę o tym mówić na IP.
Pamiętaj tylko, że dodatni wynik na GBS i infekcje wykluczają poród w wodzie, ale możesz korzystać z imersji wodnej

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Mój TŻcik właśnie dopieszcza płytki w łazience na podłodze (w końcu po roku ), mam nadzieję że dziś skończy i od jutra zajmie się piwnicą

A mój wczoraj zaprojektował kuchnię, a dziś salon Powoli mamy wizję naszego przyszłego "M"

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:
właśnie jakie kupujecie kosmetyki i przybory dla dziecka bo ja mam juz
Mam:
- 2x linomag a+e
- 1x linomag z tlenkiem cynku
- próbka sudocremu 10g
- szczoteczka
- grzebyk
- 6x chusteczki pampers
- 2x pampersy 1 (po 43szt.)
- aspirator do nosa
- patyczki
- duże płatki kosmetyczne
- nożyczki

Dokupię jeszcze oliwkę i żel, prawdopodobnie z hippa

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Aaaale mi nie wygodnie. Matko. Dziś nie jest mój dzień zdecydowanie.

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak się bedę zachowywała jak urodzi się Bartuś, ale na dzisiaj nie chcę wstawiać miliona fotek synka z podpisami w stylu: "Moja słodka minka"
http://demotywatory.pl/4064362/Jestem-mama
Ja też nie

Cytat:
tak samo jak nie dzielę się moją ciążą na fb
Ja też nie Kto ma wiedzieć ten wie

Cytat:
a o ciążach niektórych wiem więcej niż o swojej właśnie przez fb
O ciążach, chorobach dzieci, każdej ku.pce/bólu brzuszka/problemach ze snem itd. Niektórzy każdą pier.do.łą muszą się podzielić na fb Albo mamy jedną znajomą, która dziennie wypisuje co robi i jak to bardzo kocha swojego męża...

Cytat:

własnie spojrzałam na mój suwaczek 30 tydzień mi wskoczył

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

Dziewczyny wy tez macie takie uczucie zatkanego nosa? Nie mam kataru, a juz mnie to dobija, szczegolnie w nocy albo rano
Czasami

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-19, 00:02   #130
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Nasz Wiktorek też dzisiaj buszuje w brzuszku i już myślałam że może przekręcił się z pozycji nietoperka.
Nasz buszował wczoraj i nie mogłam spać

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
A my chyba mamy dziś studniówkę

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

ej laski jestem załamana.. w końcu miałam czas dla siebie i sie pooglądałam z każdej strony..i tz ma wpi...ol..

CAŁE pośladki I CAŁE uda z tyłu + połowa łydek to olbrzymie fioletowe rozstępy..

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku
U mnie w salonie już stoi nowiutkie pachnące drewniane łózeczko , dzisiaj odebraliśmy i nie moge się napatrzec

A jakie kupiliście ??

---
Nadrobione a myślałam, że w nowym wątku będzie już więcej napisane Dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-19, 02:31   #131
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
O, przypomniało mi się Aaś. Nie zacytowało mi o pokoiku dla dziewczyn w piwnicy. Miałam napisać, że mąż kochany, nawet o pokoiku pomyślał.
Taki sprytny jest!

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Ja nie chcę urodzić wcześniej niż 1 czerwca Więc nie wiem, która to będzie już część wątku

45789

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Co do koszuli to wydaje mi się, że spoko. Ja mam podobną w kroju, tylko z rozpięciami po bokach i taką właśnie założę. Nie będę cudowała z tshirtami. Fakt, długość do kolan, ale zawsze można podciągnąć do góry.

Nie wiem jak się bedę zachowywała jak urodzi się Bartuś, ale na dzisiaj nie chcę wstawiać miliona fotek synka z podpisami w stylu: "Moja słodka minka"
http://demotywatory.pl/4064362/Jestem-mama

O nie nie. Facebookowym maniakom mówimy zdecydowane nie. Ja może ustawie jedno, już po akcji ;-)

Cytat:
Witam w kolejnej czesci

Agnes- my slub mielismy w czerwcu, a w maju mamy rocznice taka od kiedy oficjalnie jestesmy para ale ja w zadne glupie zabobony nie wierze - one sa dla tych, ktorzy wierza w te brednie..

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Dziewczyny wy tez macie takie uczucie zatkanego nosa? Nie mam kataru, a juz mnie to dobija, szczegolnie w nocy albo rano

Cytat:
ja właśnie psikam wodą morską i to mi pomaga

Hmm...a ja myślałam że to od tutejszego suchego powietrza bo w domu tak nie miałam. A tu widzę że to tak jest
Ja też się ratuje wodą morską. I wodą w sprayu bo mi tu duszno jak 150. A jak otworze okno to zaraz mi zimno

Cytat:
Brzuszki moje,

Wow! Kuchenne rewolucje! Powodzenia

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

bardzo bym chciała rodzić w wodzie. W szpitalu powiedzieli ze trzeba mieć świeży wynik posiewu z pochwu najlepiej taki tygodniowy yyy... jasne
W moim na wejściu pobierają wymaz na posiew. Ale to i tak musi troche przecież odstac ta próbka żeby to co miało urosnąć uroslo (jak to mówi moja gin ) więc w sumie sensu w tym niewiele. Chyba że jakiś ukryty:-P

Cloche no to super jakby się udało z tym home office! Ale to teraz byś tak pracowala czy w trakcie macierzyńskiego? Czy jakoś jeszcze później?

Axella ja to nawet nie podziwiam ale strasznie zazdroszczę tego latania twojego

Jenny ale długi czas oczekiwania na wózek to ja myślałam że my będziemy długo czekać na nasz podwójny bo chyba 14 dni...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 07:07   #132
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dzien dobry

Aas- widze ze bezsenne noce doskwieraja

A ja zaraz pedze na miasto bo mam mase zalatwien, kadrowa dopatrzyla sie na moim zwolnieniu, ze gin nie napisal daty wystawienia, wiec jade do biura, pozniej do gin, pierwszy raz mnie tak urzadzil , pozniej musze wstapic do skarbowki, biblioteki, zaplacic rachunki, rossmana, odebrac kocyk i na kilka godzin do pracy przez moja skleroze ciazowo gdym nie spisywala w kalendarzu wszystkiego co mam zrobic to skonczylabym marnie

Tylko z lozka tak na 100% nie chce mi sie wychodzic bo mloda tak uroczo bryka

Laski a ta wode morska na suche sluzowki to jakas konkretna uzywacie lub polecacie? Bo nigdy nie uzywalam takich specyfikow
Stary 2013-03-19, 07:14   #133
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Dzien dobry

Aas- widze ze bezsenne noce doskwieraja

A ja zaraz pedze na miasto bo mam mase zalatwien, kadrowa dopatrzyla sie na moim zwolnieniu, ze gin nie napisal daty wystawienia, wiec jade do biura, pozniej do gin, pierwszy raz mnie tak urzadzil , pozniej musze wstapic do skarbowki, biblioteki, zaplacic rachunki, rossmana, odebrac kocyk i na kilka godzin do pracy przez moja skleroze ciazowo gdym nie spisywala w kalendarzu wszystkiego co mam zrobic to skonczylabym marnie

Tylko z lozka tak na 100% nie chce mi sie wychodzic bo mloda tak uroczo bryka

Laski a ta wode morska na suche sluzowki to jakas konkretna uzywacie lub polecacie? Bo nigdy nie uzywalam takich specyfikow
Od stycznia mnie męczą te bezsenne noce;-) a tutaj to już w ogóle sajgon bo punkt 6 rano ktg, temperatura, ciśnienie i proszki. No i of kors moja ulubienica salowa, która zmienia worki na śmieci o 7 i kończy eleganckim trzasnieciem drzwiami
Żyć nie umierać

Zapodaj kocyka jak wrócisz bo jestem ciekawa jak wyszedł

A ja używam Marineru. To nawet dzieci mogą stosować i chyba najbardziej popularny jest.

A zwolnienia zawsze sprawdzam;-) kiedys strasznie dużo ich wypisywalam i wiem że czasami można się rabnac;-)
Stary 2013-03-19, 07:16   #134
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
A my chyba mamy dziś studniówkę /

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Zastanawiam się co Wy dziewczyny cały dzień robicie że macie czas i siłę na np.ponad 300 wpisów
ja pracuję
a co do znieczulenia - u mnie w szpitalu dają na życzenie każdej rodzącej bezpłatnie, tylko trzeba się liczyć z tym że trochę to wydłuża poród

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a co do pracy - rozmawiałam dzisiaj z "większym" szefem i będziemy próbować załatwić mi home office na 15 godzin tygodniowo musimy tylko jeszcze większego szefa przekonać, że warto... i chyba się uda, bo to naprawdę wyjątkowa sytuacja
świetna wiadomość

Cytat:

hej, póki sa fioletowe to jeszcze nie wszystko stracone - smaruj ile wlezie i może zmaleją.

Cytat:
45789

dzień dobry wszystkim u mnie napadało przez noc śniegu, i musze odśnieżać auto. wiosno gdzie jesteś?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 07:16   #135
angie83
Raczkowanie

Dzień dobry!
Witam się z wami w tym nowym "słonecznym" dniu. Chmury u nas na niebie, ciemno, szaro i ponuro, ale co tam, jutro początek wiosny

Wczoraj Bartula chyba przekręcił się jakoś znacznie, co prawda dalej sobie leży po lewej stronie, ale cały brzuch zafalował mi masakralnie i czułam akcję zmiana pozycji. Tak się ułożył, że w konsekwencji dosłownie co 5 min latałam do wuceta. Jak zmienia tak ułożenie to nie powiem, żeby to było przyjemne. Zaraz jakieś żarło trzeba przygotować, bo czuję jak zaczyna mnie ssać w brzuchu.

Co do wody morskiej, jak kupiłam z Rossmannie za 19,90 mermaid czy jakoś tak.

Edytowane przez angie83
Czas edycji: 2013-03-19 o 07:19
angie83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 07:24   #136
banka26
Zakorzenienie

heloo z ranaa u mnie dzisij zima , ale zima na calego , dobrze ze sanek nie schowalismy do piwnicy , sniegu mamy po kolana i jescze sypie wrr
a tak wogole o dzien doberek :P

mysle o sniadanku i chyba padnie na łososia
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 07:25   #137
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI

Cytat:
Od stycznia mnie męczą te bezsenne noce;-) a tutaj to już w ogóle sajgon bo punkt 6 rano ktg, temperatura, ciśnienie i proszki. No i of kors moja ulubienica salowa, która zmienia worki na śmieci o 7 i kończy eleganckim trzasnieciem drzwiami
Żyć nie umierać

A ja używam Marineru. To nawet dzieci mogą stosować i chyba najbardziej popularny jest.

A zwolnienia zawsze sprawdzam;-) kiedys strasznie dużo ich wypisywalam i wiem że czasami można się rabnac;-)
To srednio z tymi nocami, ale juz blizej niz dalej

Jesli krawcowa znow o mnie nie zapomni a sam kocyk bedzie nadawal sie do upublicznienia to na pewno sie nim pochwale

Kurka a ja nie sprawdzam bo jakos nie zwrocilam na to uwagi no i mam, mam nadzieje ze uda mi sie to dzis zalatwic, jesli zwolnienie bylo wystawione w zeszly czwartek ale z data od 15 marca to chyba do 21 mam spokojnie czas go doniesc?
Stary 2013-03-19, 07:32   #138
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Żyć nie umierać

znam tooo, jak z mlodym lezalam to bylo to samo salowa na koniec zmiany o 7 latala po smietninikach i za nic sobie miala ze dzieci spia masakra jakas
a wode do nosa uzywam najzwyklejsza z 12 zl z apteki , nie lubie wody z dlugo uwalniajacym sie psikaczem - bo wciskam a ona leci jescze przez 10 sekund hehe
Stary 2013-03-19, 07:49   #139
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

ja pracuję
To chyba logiczne
Ja też w pracy najwięcej postow trzaskalam. Teraz jak mam aplikacje na kom to może w końcu będę w top 10

Cytat:

Jesli krawcowa znow o mnie nie zapomni a sam kocyk bedzie nadawal sie do upublicznienia to na pewno sie nim pochwale

Kurka a ja nie sprawdzam bo jakos nie zwrocilam na to uwagi no i mam, mam nadzieje ze uda mi sie to dzis zalatwic, jesli zwolnienie bylo wystawione w zeszly czwartek ale z data od 15 marca to chyba do 21 mam spokojnie czas go doniesc?
Mi zostało z panienskich czasów to sprawdzanie bo mam trudne nazwisko i chyba już z 10 wersji w życiu słyszałam;-)
Ja myślę że spokojnie do 21.03 możesz donieść

Cytat:
znam tooo, jak z mlodym lezalam to bylo to samo salowa na koniec zmiany o 7 latala po smietninikach i za nic sobie miala ze dzieci spia masakra jakas
a wode do nosa uzywam najzwyklejsza z 12 zl z apteki , nie lubie wody z dlugo uwalniajacym sie psikaczem - bo wciskam a ona leci jescze przez 10 sekund hehe
Tutaj zmiana zaczyna się o 7 więc to jest pierwsza rzecz jaką ona robi jeszcze tu są takie duże metalowe kosze to już w ogóle raban jak 150.
Stary 2013-03-19, 08:04   #140
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba logiczne
Ja też w pracy najwięcej postow trzaskalam. Teraz jak mam aplikacje na kom to może w końcu będę w top 10

Mi zostało z panienskich czasów to sprawdzanie bo mam trudne nazwisko i chyba już z 10 wersji w życiu słyszałam;-)
Ja myślę że spokojnie do 21.03 możesz donieść

Tutaj zmiana zaczyna się o 7 więc to jest pierwsza rzecz jaką ona robi jeszcze tu są takie duże metalowe kosze to już w ogóle raban jak 150.
u nas tez zmiana o 7 , tylko u nas te z nocki chca na czysto zostawic i biegaja z worami i trzaskaja a i swiatlo zapalaja heheheh
a u nas plastiki
Stary 2013-03-19, 08:09   #141
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
heloł na nowym wątku

nadrobiłam was w sumie nawet... rzuciło mi się w oczy, że większość z was robi już zapasy pieluchowe. ja, nauczona doświadczeniem, nie kupuję na razie żadnych kupię najmniejsze opakowanie jakichś pieluch na początek, pewnie krótko przed porodem, i najpierw je WYPRÓBUJĘ jak macie alergików w rodzinie lub same macie problemy z alergiami, to też radzę nie szaleć... u mnie w rodzinie po pampersach mega podrażnienia na pupie. u jednego maluszka sprawdziły się huggiesy, u innego jakieś taniochy byle jakie, już nie pamiętam z której sieciówki. ale ile było testowania

super z tą pracą

A co do pileuch to 100% prawda.

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi i rady w sprawie zatkanego nosa , dobrze wiedzieć, że sama nie męczę się z tym... U nas możliwe, że jest to spowodowane niską wilgotnością powietrza ale też pewnie ciążą bo wcześniej nie miałam takich problemów. Teraz chyba już nie opłaca się kupować tego nawilżacza, kupimy go pewnie na następną zimę...
Nawilżacz kupcie sobie koniecznie w p[rzyszłym roku.
Taki maluszek to masakra jak reaguje na ogrzewanie zimą.
My też mamy.
A co do zatkanego nosa to ja mam to samo. Wszyscy w domu oddychają normalnie - tylko ja mam notorycznbie zapchany nos.

---------------------
Dzień dobry.
Znalazłam w szafie torbę pełną ciuszków po małej-nawet nie wiem skąd się wzięły, bo dałabym sobie rękę uciąć, ze wszystko wydałam.. Dopdatkowo w tej torbie była 1 reklamówka cała wypchana.. ciuszkami dla chłopca Takimi na lato-rampersiki, koszulki - w szoku jestem - nie pytajcioe skąd mam chłopięce ciuszki bo pojęcia nie mam ale fajnie, że są
Znalazłam też laktator Avent Isis - dokupić muszę tylko nakładkę masującą i laktator jak nowy

Miało być ciepło od wczoraj a za oknem śnieg
A ja chcę w końcu poprać ciuszki dla małego i wolałabym, żeby wyschły na dworze
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 08:14   #142
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
super z tą pracą

A co do pileuch to 100% prawda.

Nawilżacz kupcie sobie koniecznie w p[rzyszłym roku.
Taki maluszek to masakra jak reaguje na ogrzewanie zimą.
My też mamy.
A co do zatkanego nosa to ja mam to samo. Wszyscy w domu oddychają normalnie - tylko ja mam notorycznbie zapchany nos.

---------------------
Dzień dobry.
Znalazłam w szafie torbę pełną ciuszków po małej-nawet nie wiem skąd się wzięły, bo dałabym sobie rękę uciąć, ze wszystko wydałam.. Dopdatkowo w tej torbie była 1 reklamówka cała wypchana.. ciuszkami dla chłopca Takimi na lato-rampersiki, koszulki - w szoku jestem - nie pytajcioe skąd mam chłopięce ciuszki bo pojęcia nie mam ale fajnie, że są
Znalazłam też laktator Avent Isis - dokupić muszę tylko nakładkę masującą i laktator jak nowy

Miało być ciepło od wczoraj a za oknem śnieg
A ja chcę w końcu poprać ciuszki dla małego i wolałabym, żeby wyschły na dworze
za znaleziskooo hehehe i laktator suuperrr
Stary 2013-03-19, 08:14   #143
metropolitan
Zadomowienie

hello. Dzielę się rankiem piękną wiadomością, a mianowicie... ZDAŁAM TEN EGZAMIN NA TŁUMACZ PRZYSIĘGŁEGO: jupi::j upi: normalnie dziewczyny, mam od tego taki power, że eksploduję, nie wierzyłam w to, że zdam, co prawda teraz czeka mnie druga część egzaminu, ustna, no i w tym celu będę znowu musiała śmigać te parę godzin do Warszawy w przyszłym tygodniu.
Postaram się przez ten tydzień coś skrobnąć, ale z byciem na bieżąco mogę mieć problem, bo chcę jeszcze ostro pozakuwać.
Cytat:

axella, ale czemu?? dużo w ciąży przytyłaś w tych miejscach? a może nie jest aż tak źle? rozumiem, że jak się pytałaś tża to mówił, że nic nie ma? wiesz, nie żebym ich broniła, ale na nasze szczęście, oni podobno tego naprawdę nie widzą tak jak my.... tylko dziwne, że u innych bab widzą a u swoich niby nie... przynajmniej mój tak ma.

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku

widziałam dzisiaj ta cenę truskawek, niedawno sie skusiłam, chyba po 3, 50 były, nie mogłam się opanować, pyszne

ja uwielbiam mega porcję otrębów owsianych z serkiem waniliowym

Tez mam podobną skórę dla Małego cuda teraz robią :0

ja się dziwnię czuję jak ktoś wstawia na fb zdjęcie pęcherzyka ciążowego
ja kiedyś w lidlu kupiłam truskawki, były obrzydliwe, dziecku miałam to dać, ale nie dałam, smakowały jak... woda.
a co do przechwalania się na fb, ja nawet nie mam konta, ale nie chwalę się na tego typu portalach ani ciążą, ani dzieckiem. W ogóle mój małżonek zabrania mi wstawiać foty małej gdziekolwiek i chyba ma rację, pedofili nie brakuje, nie chcę żeby ktoś się gapił na moje dziecko. Poza tym ciężko mi jeszcze zapytać ją o zdanie, więc szanuję jej prywatność, bo na razie na ten temat raczej się nie wypowie.

Cytat:
heloo z ranaa u mnie dzisij zima , ale zima na calego , dobrze ze sanek nie schowalismy do piwnicy , sniegu mamy po kolana i jescze sypie wrr

u mnie ledwie wyjechali jakoś do przedszkola, u nas taka boczna dróżka, śniegu po łydki, tż się nieźle musiał nakręcić, żeby wyjechać z placu. Z sankami dobry pomysł, poproszę dzisiaj dziadka, żeby małą zabrał na sanki, bo zimy to ona w tym roku nie miała, całą zimę przechorowała.... a sanki uwielbia
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 08:22   #144
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hello. Dzielę się rankiem piękną wiadomością, a mianowicie... ZDAŁAM TEN EGZAMIN NA TŁUMACZ PRZYSIĘGŁEGO: jupi::j upi: normalnie dziewczyny, mam od tego taki power, że eksploduję, nie wierzyłam w to, że zdam, co prawda teraz czeka mnie druga część egzaminu, ustna, no i w tym celu będę znowu musiała śmigać te parę godzin do Warszawy w przyszłym tygodniu.
Postaram się przez ten tydzień coś skrobnąć, ale z byciem na bieżąco mogę mieć problem, bo chcę jeszcze ostro pozakuwać.

axella, ale czemu?? dużo w ciąży przytyłaś w tych miejscach? a może nie jest aż tak źle? rozumiem, że jak się pytałaś tża to mówił, że nic nie ma? wiesz, nie żebym ich broniła, ale na nasze szczęście, oni podobno tego naprawdę nie widzą tak jak my.... tylko dziwne, że u innych bab widzą a u swoich niby nie... przynajmniej mój tak ma.

ja kiedyś w lidlu kupiłam truskawki, były obrzydliwe, dziecku miałam to dać, ale nie dałam, smakowały jak... woda.
a co do przechwalania się na fb, ja nawet nie mam konta, ale nie chwalę się na tego typu portalach ani ciążą, ani dzieckiem. W ogóle mój małżonek zabrania mi wstawiać foty małej gdziekolwiek i chyba ma rację, pedofili nie brakuje, nie chcę żeby ktoś się gapił na moje dziecko. Poza tym ciężko mi jeszcze zapytać ją o zdanie, więc szanuję jej prywatność, bo na razie na ten temat raczej się nie wypowie.

u mnie ledwie wyjechali jakoś do przedszkola, u nas taka boczna dróżka, śniegu po łydki, tż się nieźle musiał nakręcić, żeby wyjechać z placu. Z sankami dobry pomysł, poproszę dzisiaj dziadka, żeby małą zabrał na sanki, bo zimy to ona w tym roku nie miała, całą zimę przechorowała.... a sanki uwielbia
wczoraj bylam na rynku i tam to dopiero byly truskawki mutanty - masakra truskawaka miala z 7 cm wysokosci i 5 szerokosci, az strach bylo na nie patrzec a co dopiero je zjesc
a te z lidla fakt nie najlepsze ale co zrobic jak beda juz i bedziemy karmily to nawet nie skosztujemy wiec pochalaniam , a najbardiej zal mi czeresni bo je uwielbiammmm
A co do sniegu to faktt ptrzac za okno to wyglada na poczatek zimy a nie na jej koniec heheheh

aaaaa najwazniejszego nie napisalam heheheh GRATULACJE suuuperr i trzymam kciuki za ustny ))

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2013-03-19 o 08:24
Stary 2013-03-19, 08:23   #145
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze że u mnie skończyło sypać póki co - ale śnieg jest mokry, i robi się ciapa

Edytowane przez humpback
Czas edycji: 2013-03-19 o 08:29
Stary 2013-03-19, 08:26   #146
banka26
Zakorzenienie

a a o to widok z okna :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ziimaaa marzecc.jpg (85,0 KB, 25 załadowań)
Stary 2013-03-19, 08:28   #147
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
liczy się data wystawienia na pewno, i od tej daty jest chyba 7 dni

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
super znalezisko

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
gratulacje
Stary 2013-03-19, 08:32   #148
whatIthink
Raczkowanie

Dzień dobry, witam w ten piękny zimowy śnieżny dzień śniegu po pas i nadal pada dobrze, że dzisiaj muszę tylko do sklepu na chwilę skoczyć i nic więcej. Kurtka zimowa zaczyna mi trzeszczeć na brzuchu...
Też mam cały czas zatkany nos i katar. To najprawdopodobniej z powodu ciąży.
73 days to go

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 08:33   #149
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Może Ci się nogi pogniotły
Mi się na schabach robią

Cytat:

U też śnieżyyyca

Cytat:

Masz czas

Jestem wściekła!
TŻ rozbił łbem mój ukochany, przedrogi żyrandol!
Nie odzywam się do Niego ;(

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 08:34   #150
ankaaa206
Wtajemniczenie

Witamy z rana dziś mam spotkanie z moją szanowna położną środowiskowa, ciekawe jakie mi newsy zapoda, ostatnio mówiła o zakazie palenia i picia w ciąży
jestem ciekawa jakie rzeczy mi opowie gdy mały już będzie na świecie

metropolitan - gratulacje
axella - mi wyszły wczoraj 2 obrzydliwe rozstępy na brzuchu, centralnie na środku po porodzie póki będą czerwone zacznę walkę z nimi na poważnie

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości