Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 09:58   #3991
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
No to powiem Ci, że stosuję się do tych wskazówek, które ma Twój mąż na codzień bo tak jestem przyzwyczajona, ale wtryndalam słodkie, którego chyba nie wolno

Ty już ludzi zaczęłaś stresować

No a może właśnie- jak ja mam te wyniki tarczycy za wysokie niż powinnam.. spytam o to lekarza, bo znowu aż tyle tego słodkiego nie jem żebym tyła w tempie kg na dzień, bez jaj.

No moja dzisiaj pokazała 68 i nie chcę już dalej się na tą sukę patrzeć (w sensie, że na wagę)
pękam ze śmiechu, lubię Twoją bezpośredniość

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 09:58   #3992
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
I jeszcze ochrzan mi się zebrał z rana od żony mojego szefa, bo Tymuś mnie kopnął, a ja odruchowo go dotknęłam i przejechałam ręką po brzuchu, a ta na mnie: Co Ty robisz!! Nie wolno brzucha masować bo dostaniesz skurczy!! - Dodam, że to było lekko przejechanie po brzuchu, a nie żadne masowanie, bardziej się masuje nakładając rano krem. Czy ktoś słyszał coś podobnego, że nie wolno brzucha masować i może mnie oświecić?? Bo na opakowaniu kremu dla ciężarnych jest napisane, żeby lekko wmasować, więc ja tak robię codziennie... W książce " W oczekiwaniu na dziecko" też czytałam, że można lekko głaskać brzuch by nawiązać kontakt z dzieckiem i teraz zgupiałam.
Z wieszaniem firanek to położna mówiła, ze chodzi o to, żeby nie stawać na drabinie, wysokościach, bo zmienia się środek ciężkości i łatwo stracić równowagę, ale od samego wieszania Dzidziusiowi się nic nie dzieje

A odnośnie masowania brzucha- jeżeli ciąża przebiega prawidłowo nie ma żadnych przeciwwskazań Śmiało możesz masować brzuszek i Tymusia

Natomiast, jeżeli są jakieś nieprawidłowości, macica się za często stawia, występują skurcze skracające szyjkę itp. to powinno się jak najmniej dotykać brzuch Wtedy lekarze nawet smarowanie kremem odradzają, bo może skończyć się przedwczesnym porodem

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:00   #3993
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Ale chyba ciężarnym to zbytnio nie wolno okien myć i firanek wieszać, bo od trzymania rąk w górze dziecko się niedotlenia?? Czy ja mam jakieś przestarzałe reguły do głowy wbite i się mylę??

A mnie dzisiaj odpadł guzik w płaszczu od naprężeń więc też się już nie mam jak zapiąć

I jeszcze ochrzan mi się zebrał z rana od żony mojego szefa, bo Tymuś mnie kopnął, a ja odruchowo go dotknęłam i przejechałam ręką po brzuchu, a ta na mnie: Co Ty robisz!! Nie wolno brzucha masować bo dostaniesz skurczy!! - Dodam, że to było lekko przejechanie po brzuchu, a nie żadne masowanie, bardziej się masuje nakładając rano krem. Czy ktoś słyszał coś podobnego, że nie wolno brzucha masować i może mnie oświecić?? Bo na opakowaniu kremu dla ciężarnych jest napisane, żeby lekko wmasować, więc ja tak robię codziennie... W książce " W oczekiwaniu na dziecko" też czytałam, że można lekko głaskać brzuch by nawiązać kontakt z dzieckiem i teraz zgupiałam.
bez przesady...co ona Cię tak kontroluje....ja tam czasem małego tez masuję, a jak nakładam krem to też...ja słyszałam, ze jak się własnei macica stawioa to wtedy żeby się wstrzymywac od masowania i tyle...

28.07.2013r.
Stary 2013-03-19, 10:01   #3994
mela1234
Zakorzenienie

Jak was czytam zaczynam się cieszyć, że wagę mam 20 km od domu u babci
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:04   #3995
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
zaczynaja panikowac
Trochę za wcześnie na moje oko
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ja sobie specjalnie kupiłam wagę Dzięki temu wiem ile jeszcze muszę przytyć przed następną wizytą

Mały
Stary 2013-03-19, 10:05   #3996
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Ale niech to idzie jakoś taką wolniejszą lawiną, a nie 1kg na tydzień
Cytat:
Domciątko Ty to potrafisz człowieka podnieść na duchu...
Lepiej by zabrzmiało..."może zwolni waga swoje tempo"..przynajmneij jakaś nadzieja
no nie chce siebie samej oszukiwać.
u mnie też 1kg na plus na tydzień.

ale wiecie co, po porodzie będziemy musiały założyć wątek motywacyjny do zgubienia tych kilogramów, będzie fajnie

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:05   #3997
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ej byłam święcie przekonana, że na mojej mamie nie robią wrażenia takie rzeczy... ale...
zadzwoniłam do niej o 7 rano bo miałam ważną sprawę, a wiem, że ona nie śpi bo wyprawia siostrę do szkoły

I odbiera ten telefon i pierwsze co to "Czemu ty dzwonisz tak wcześnie, chyba nie chcesz mi powiedzieć, że zaczynasz rodzić?! To jeszcze za wcześnie!!!!"

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
a w tv pocieszają, że tyle zimy wytrzymaliśmy to wytrzymamy jeszcze z tydzień-dwa ..... powiało optymizmem, który mnie mocno zdołował
A ja słyszałam, że do świąt zima nie odpuści

Cytat:
Tak jak pisały dziewczyny, jeżeli macica się stawia to nie powinno się masować brzuszka

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39849780]A co do głaskania - jest to niejako prawda, ale tylko w momencie, gdy masz już ze skurczami problem.
Ja to oczywiście przechodziłam (jak chyba wszystko, co złe) w poprzedniej ciąży. Brzuch mi się już bardzo stawiał, byłam w szpitalu i nie dotykałam go zbytnio, żeby nie prowokować dodatkowych skurczy (bo mi skracały szyjkę).
Dopóki stawianie macicy nie jest zbyt częste i nie powoduje problemów z szyjką, radzę się tym nie przejmować [/QUOTE]

A ja mam do ciebie pytanie, bo ostatnio właśnie stawia mi się macica, ale szyjka jest zamknięta. Dostałam luteinę na wszelki wypadek. Tylko zastanaiwa mnie w jakim momencie mam udać się na IP. Chodzi mi odnośnie sfromułowania, że jak często będzie sie stawiać to IP, jak mi się stawia parę razy dziennie to mam lecieć, czy poprostu wziąć nospę i odpoczywać.

za dzisiejsze wizyty
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:06   #3998
moonlightdancer
Rozeznanie

Cytat:
moonlightdancer, ostatnio o Tobie myślałam, że dawno się nei odzywałaś robiłaś jakies nowe badania itp?
O jak miło Dzien dobry Witam się z samego rana kilka minut po 13stej
Ja Was oczywiście cały czas podczytuję, szczególnie jak Tż jest w pracy.
Już po połówkowym jesteśmy no i wiem że bedzie córcia. Wyniki są ok, jak tak będzie do końca to ciąża mi się bardzo podoba . Jedyne co to brałam żurawine w kapsulkach (500mg) ale odstawiłam bo miałam okropne bóle brzucha.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:12   #3999
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
a ja myślałam, że jogurt grecki to tak samo zdrowy jak naturalny
A co do końca marca, to wiecie, że po drodze są jeszcze święta
Jogurt grecki ma ok 10-12% tłuszczu, czyli prawie tyle co śmietana

Cytat:
Z wieszaniem firanek to położna mówiła, ze chodzi o to, żeby nie stawać na drabinie, wysokościach, bo zmienia się środek ciężkości i łatwo stracić równowagę, ale od samego wieszania Dzidziusiowi się nic nie dzieje

A odnośnie masowania brzucha- jeżeli ciąża przebiega prawidłowo nie ma żadnych przeciwwskazań Śmiało możesz masować brzuszek i Tymusia

Natomiast, jeżeli są jakieś nieprawidłowości, macica się za często stawia, występują skurcze skracające szyjkę itp. to powinno się jak najmniej dotykać brzuch Wtedy lekarze nawet smarowanie kremem odradzają, bo może skończyć się przedwczesnym porodem
No dokładnie, też tak myślałam, ja nie zauważyłam jeszcze ani razu, aby mi się macica stawiała, lub była twarda jak kamień, myślę, że gdyby problem się pojawił to zauważyłabym to, więc nie mam zamiaru rezygnować z dotykania Tymusia.

Cytat:
bez przesady...co ona Cię tak kontroluje....ja tam czasem małego tez masuję, a jak nakładam krem to też...ja słyszałam, ze jak się własnei macica stawioa to wtedy żeby się wstrzymywac od masowania i tyle...
Wiecie ona to była na podtrzymaniu ciąży w szpitalu, bo miała skurcze już od 20tc i urodziła pierwsze dziecji w 28tc, ich Synek się urodził z wagą 950 gram !!! Więc przeczulona chyba na tym punkcie. Drugie dziecko też urodziła jako wcześniaka, więc chyba rady ze swojego życia daje.

Cytat:
a ja żałuje że wogóle tą wagę kupiłam, w poradniku przeczytałam, żeby kupić wagę i kontrolowac przyrost, ale przecież tego się tak naprawdę nie da kontrolować, przynajmniej ja mam z tym problem i tylko mnie stresuje ta waga wstrętna.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
Już po połówkowym jesteśmy no i wiem że bedzie córcia. Wyniki są ok, jak tak będzie do końca to ciąża mi się bardzo podoba . Jedyne co to brałam żurawine w kapsulkach (500mg) ale odstawiłam bo miałam okropne bóle brzucha.
Super Gratulujemy córeczki A wybraliście już imię ??

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:12   #4000
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A ja mam do ciebie pytanie, bo ostatnio właśnie stawia mi się macica, ale szyjka jest zamknięta. Dostałam luteinę na wszelki wypadek. Tylko zastanaiwa mnie w jakim momencie mam udać się na IP. Chodzi mi odnośnie sfromułowania, że jak często będzie sie stawiać to IP, jak mi się stawia parę razy dziennie to mam lecieć, czy poprostu wziąć nospę i odpoczywać.
Nie, parę razy dziennie jest OK. Nospa i odpoczynek. Ja też tak robię, mam Nospę max 3 razy dziennie i ewentualnie magnez.
Zawsze po zrobieniu czegoś siadam lub się kładę - np. jak idę na zakupy do centrum handlowego, to co jakiś czas przysiadam na ławeczce, w domu też - pościeram kurze i odpoczynek, coś tam innego - odpoczynek.
O luteinie na skurcze już pisałam na początku naszych ciąż - luteina=progesteron rozluźnia macicę i jest bardzo często zapisywana na skurcze

Generalnie: macica jest mięśniem i ćwiczy przed porodem. Nie może być takim totalnym flakiem.

Natomiast na IP na pewno trzeba bezwzględnie się udać, gdy skurcze są częste (i nie daj Boże regularne) tj. ja myślę, że tak kilkanaście na godzinę lub jak są bolesne.

Czasami mam tak, że mam 3-4 skurcze na godzinę i potem pół dnia spokój. Czasami mam co godzinę jakiś skurczyk. Ale i tak mniej niż w poprzedniej ciąży - może to z powodu Nospy właśnie.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:14   #4001
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dziewczyny, a powiedzcie mi kiedy Wasze małe buby najczęściej się ruszają?
kiedy najczęściej czujecie ruchy?

Stary 2013-03-19, 10:17   #4002
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
mogę Ci moją podrzucić
Stary 2013-03-19, 10:17   #4003
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Ale chyba ciężarnym to zbytnio nie wolno okien myć i firanek wieszać, bo od trzymania rąk w górze dziecko się niedotlenia?? Czy ja mam jakieś przestarzałe reguły do głowy wbite i się mylę??
(...) Czy ktoś słyszał coś podobnego, że nie wolno brzucha masować i może mnie oświecić?? Bo na opakowaniu kremu dla ciężarnych jest napisane, żeby lekko wmasować, więc ja tak robię codziennie... W książce " W oczekiwaniu na dziecko" też czytałam, że można lekko głaskać brzuch by nawiązać kontakt z dzieckiem i teraz zgupiałam.
Juz mnie Margo ubiegla, ja sie podpisuje.
U mnie sa niskie okna, wystarczy na krzeselko wejsc zeby siegnac spokojnie do samej gory, wiec osobiscie myje i nawet mnie to nie meczy jakos szczegolnie
A gorsze od masowania/ glaskania brzuszka jest masowanie/ draznienie w jakikolwiek sposob piersi ja z tych, co w ten sposob zaczely rodzic w poczatkach 39 tc - pufff i wody odeszly (naturalna oksytocyna)
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:18   #4004
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
No dokładnie, też tak myślałam, ja nie zauważyłam jeszcze ani razu, aby mi się macica stawiała, lub była twarda jak kamień, myślę, że gdyby problem się pojawił to zauważyłabym to, więc nie mam zamiaru rezygnować z dotykania Tymusia.

Wiecie ona to była na podtrzymaniu ciąży w szpitalu, bo miała skurcze już od 20tc i urodziła pierwsze dziecji w 28tc, ich Synek się urodził z wagą 950 gram !!! Więc przeczulona chyba na tym punkcie. Drugie dziecko też urodziła jako wcześniaka, więc chyba rady ze swojego życia daje.
Jak nie macie problemów to masuj Tymusia nie zaszkodzi mu
My też głaskamy Brzuchola z Dzidziolem

A "szefowa" na pewno przewrażliwiona po swoich doświadczeniach- i wcale się jej nie dziwię
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Mój Glut wbrew temu co wszędzie pisze nie ma jakichś swoich godzin aktywności... jest to bardzo różne...

Mały
Stary 2013-03-19, 10:20   #4005
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
U mnie też nasypało...fuj! Nie znoszę zimy :banghead:
Idę zaraz wizytować. Dostanę ochrzan, bo wyniki mi ciągle spadają
trzymam

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
a właśnie! stuka nam 21 tydzień!

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Jo, ktore sa "uhhhh, lepiej nie myslec"?...
Ja tam widze SAME MEGA FAJNE jak dotad, modle sie, zeby mi jakos podobnie poszlo najlepszy ten dziewczyny, ktora juz dwa lub wiecej razy wczesniej rodzila - dobrze, ze miala wlasna polozna, bo na IP zdazyla przy 9cm rozwarcia i normalnie kazaliby jej w kolejce czekac i by tam urodzila - malo brakowalo, polozne z noszami BIEGLY z nia na blok
JA TAK CHCE!!!
Teraz to mnie zagięłaś, bo już nie pamiętam Jak czytałam, że u którejś godzinowo długo trwało.. rozwarcie na 1cm czy 2.. albo o znieczuleniu i igle (choć to akurat na własne życzenie) albo zwijające się z bólu, to mnie ciary przechodziły i brzuch zaczynał boleć.. ja za delikatna chyba jestem zaraz wyobrażam sobie te bóle, skurcze, wkłucia, cięcia nożyczkami (dlaczego położna tak ostentacyjnie nożyczki wyciągnęła..wolałabym nie widzieć i się nie spodziewać cięcia ) Ale ogólnie większość porodów rzeczywiście do pozazdroszczenia, życzę nam wszystkim szybkich rozwarć i by dziecko + łożysko wyszły po 2 parciach ledwo

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Dzień dobry kobitki

Mam wrażenie że ta zima się nie skończy znów napadało!
Mam dziś wizytę u ginekologa i gdyby nie to że mam sporo pytań i martwię sie o maluszka przez ten silny kaszel to z domu bym się nie ruszyła. Czuje się jakby mi ktoś obuchem w głowę przywalił
A miałam pytać własnie czy idziesz na wizytę mimo choróbska
trzymam w takim razie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;39848995]siedze w poczekalni u gin i czekam na swoja kolejke.. przed chwila u poloznej slyszalam tetno malego ale fajnie
ja zime uwielbiam ale mrozna ze sloncem a nie chlape... :-([/QUOTE] daj zna po

Cytat:
Ja wstałam, wysikałam się do pojemniczka grzecznie, dałam płatki z mlekiem psu, wstawiłam rzeczy do zmywarki, a zaraz się biorę za prasowanie koszul Tżta. Zjadłam lekkie śniadanie bo dzisiaj morfologia i inne..
Na 11:30 jadę na badania, o 12 mam spirometrię.

Ale mnie wczoraj chyba zawiało i mnie gardło boli

No- a waga znowu pokazała więcej. Pokazała 9 kg na plusie A wczoraj było 8.. może to przez to, że zjadłam obiad i potem szybko padłam? Muszę się wziąć za siebie i chyba sama z siebie zastosuję racjonalne odżywianie jakie np. ma czarownica !
Dużo dzisiaj zajęć No! proszę mi tu się nie rozchorowywać zaraz!

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
laski, które używają filtrów, ze względu na to, że nie mogę znaleźć dobrego kremu na dzień matującego do cery mieszanej z filtrem bez parabenów i innego syfu, to: czy mogę mieszać krem matujący na dzień z filtrem i taką mieszankę nakładać na twarz? zabezpieczy to przez słońcem, czy w ten sposób filtr będzie rozrzedzony i nie będzie ochrony?
No właśnie idzie wiosna (tiptopami)..trzebaby się zaopatrzyć w kremik z filtrem. Ja też mam cerę mieszaną i przydałby się jakiś matujący. Nie znacie jakiś dobrych kremików?? I właśnie jak najmniej chemicznych

Cytat:
Ja też nie wiedziałam, że nie powinno się przesadzać z głaskaniem brzucha.. Sama to robię i to tak machinalnie. Nie, ze jakoś dużo, ale jednak ręka często sama powędruję i z czułością po brzusiu przejedzie

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:20   #4006
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Juz mnie Margo ubiegla, ja sie podpisuje.
U mnie sa niskie okna, wystarczy na krzeselko wejsc zeby siegnac spokojnie do samej gory, wiec osobiscie myje i nawet mnie to nie meczy jakos szczegolnie
A gorsze od masowania/ glaskania brzuszka jest masowanie/ draznienie w jakikolwiek sposob piersi ja z tych, co w ten sposob zaczely rodzic w poczatkach 39 tc - pufff i wody odeszly (naturalna oksytocyna)
Ja dosięgam do okien z podłogi i krzesełko mi nie potrzebne

A sposób na przyśpieszenie porodu na pewno wykorzystam, bo to po prostu uwielbiam

Mały
Stary 2013-03-19, 10:20   #4007
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
zdecydowanie jak leżę przed zaśnięciem
Stary 2013-03-19, 10:21   #4008
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Mój ma juz w miarę ustabilizowany tryb czuwania, budzi się ok. godz 5-6 rano, później się rusza tak pomiędzy 10-12stą w południe, później 17-19sta i wieczorem uaktywnia się ok 21, najbardziej aktywny jest wieczorem i w czasie poobiedniego odpoczynku. Tylko On tak ma, że kopnie kilka razy, przerwa i za jakieś 15min znów parę razy, nie wierci się cały czas. Raczej leniwy typ po mamusi

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:21   #4009
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry
widze, że nie będę oryginalna, jak napiszę, żem wkurzona bo nawaliło tyle śniegu że ho ho i na domiar złego sypie nadal miałam jechać po frugo ale nie pojadę bo mnie stopa boli i nie wiem od czego, ale nie mogę na niej praktycznie stawać!!!!!! chyba wczoraj jak siedziałam i podkuliłam nogi i stopy włożyłam pod tyłek to coś ucisnęłam. No tak, d..p cięższa to i coś mi się wgniotło w stopie

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ja na 17 jadę ale tylko po receptę na grzybka

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39840232]

Ja po endo.
TSH 2,09 Przeciwciał nie ma, a więc nie ma zapalenia.
Mimo to zwiększyła mi dawkę E. - 62,5, czyli jedna tabletka 50+pół 25. Kontrola w czerwcu. Dzidziuś już ma swoją tarczycę, ale zabiera mi cały ten Euthyrox [/QUOTE]

super, że wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
magolina u mnie to samo ;/ tz dostaje tyle samo co bylby na miejscu lub na del, najgorsze to jest to, ze perspektywy wyjazdu sa i zmieni sie jak chyba zmieni prace, gdyby to bylo czasowe to bym to jakos przelknela ale on juz poltora roku tak jezdzi, ze prawe co tydzien na del, czasem na miejscu, jak jest na miejscu to i tak wraca wieczorem i juz mu sie nic nie chce, a gdzie tu zycie rodzinne? boje sie, ze jak bnedzie dziecko to to jakby byl weekendowym tatusiem ;( wszystko bedzie na mojej glowie. Chcialabym i zazdroszcze tym ktore maja meza codziennie w domu bo jak sie cos zepsuje itp to maz jest
Kochana u nas tez będzie weekendowy tata, chyba że uda sie coś znaleźć na miejscu choć wątpię bo w tej dziurze to trudno o jakąkolwiek pracę my już tak się męczymy 6 lat, odkąd jesteśmy razem. Czasami jest strasznie ciężko, tęskni się ogromnie ale cóż poradzić.

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Po długim szukaniu w końcu znalazłam idealna wanienke
http://moda.allegro.pl/stara-wanienk...084387213.html

A cena jaka atrakcyjna, bierzcie dziewczyny lepszej nie znajdziecie
KUPUJĘ

Cytat:

A co do bociana to mam historyjkę z własnego życia po której uwierzyłam, że to one dzieci przynoszą. Mamy dużą łąkę, bocianów dużo koło nas lata, ale za często u nas nie siadają, raczej u sąsiada. 5 lat temu taki jeden był u nas codziennie. Codziennie się śmiałam, że musimy uważać bo bocian przylatuje i możemy wpaść (ślub w przygotowaniach). I jednego dnia ten bocian robił kółka nad moją głową. No gdzie nie poszłam i spojrzałam w górę to bocian nade mną. To była wczesna wiosna 2008, wsiadłam na konia i chciałam pojechać w teren. Ten bocian cały czas albo na łące, albo kółka robił. Wsiadłam przejechałam z 30 m i tak mnie brzuch rozbolał, że wróciłam do domu. W domu siostra moja siedziała bo zrobiła sobie przerwę w pracy i przyjechała na obiad (przedstawicielem handlowym była wtedy). I pierwsze co mi powiedziała jak jej wspomniałam o dziwnym bólu - zrób test. Na drugi dzień zrobiłam - II kreski. Bociana więcej na łące nie uświadczyłam! Całe lato latał już do sąsiada!
W zeszłym roku też przyleciał i był codziennie na naszej łące. I się śmiałam "po co głupku przylatujesz skoro mnie z mężem się nie układa". I co? Na jesieni ciąża! Zresztą mojej sąsiadce też zapowiedział ciążę.
No to u Ciebie faktycznie można powiedzieć, że bocian przyniósł dzieci. A w sumie to skądś się to powiedzenie musiało wziąć

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

No nic zmykam do pracy... U endo wczoraj ok, usłyszałam że super wyglądam, że wyniki rewelacja itd. Rozmawiałyśmy o wadze, że mam już +8 stierdziła, żebym się tak nie przejmowała bo zgubię po ciąży, ale mam uważać bo jak nie będę karmić to może być trudno...i że najgorszy okres to ten po ciąży, jak się nie będzie człowiek pilnować to potem potem ciężko zgubić.
super

Cytat:
gratulacje

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
laski, które używają filtrów, ze względu na to, że nie mogę znaleźć dobrego kremu na dzień matującego do cery mieszanej z filtrem bez parabenów i innego syfu, to: czy mogę mieszać krem matujący na dzień z filtrem i taką mieszankę nakładać na twarz? zabezpieczy to przez słońcem, czy w ten sposób filtr będzie rozrzedzony i nie będzie ochrony?
Ja w lato nakładam filtr +50, czekam aż się wchłonie, na to krem matujący i puder albo sam puder matujący bez kremu a jak większe wyjścia to normalnie walę makijaż na to.

Cytat:
Super, no i gratuluję córci
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:21   #4010
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:

Raz cały dzień, a raz - parę razy w ciągu dnia, głównie rano (jak jestem na głodzie) i wieczorem. Ale ogólnie jest dość aktywny. Dzisiaj szaleje już od samego rana. Pewnie jak wstanę z łóżka, to go ululam i pójdzie w kimonko A potem znowu siądę i znowu dyskoteka
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:21   #4011
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u gina (nowego bo zmieniłam). Ogólnie wybadał mnie na wszystkie strony- łącznie z USG dopochwowym żeby sprawdzić stan szyjki macicy i reszty Wszystko super

Cytat:
A co do bociana to mam historyjkę z własnego życia po której uwierzyłam, że to one dzieci przynoszą. Mamy dużą łąkę, bocianów dużo koło nas lata, ale za często u nas nie siadają, raczej u sąsiada. 5 lat temu taki jeden był u nas codziennie. Codziennie się śmiałam, że musimy uważać bo bocian przylatuje i możemy wpaść (ślub w przygotowaniach). I jednego dnia ten bocian robił kółka nad moją głową. No gdzie nie poszłam i spojrzałam w górę to bocian nade mną. To była wczesna wiosna 2008, wsiadłam na konia i chciałam pojechać w teren. Ten bocian cały czas albo na łące, albo kółka robił. Wsiadłam przejechałam z 30 m i tak mnie brzuch rozbolał, że wróciłam do domu. W domu siostra moja siedziała bo zrobiła sobie przerwę w pracy i przyjechała na obiad (przedstawicielem handlowym była wtedy). I pierwsze co mi powiedziała jak jej wspomniałam o dziwnym bólu - zrób test. Na drugi dzień zrobiłam - II kreski. Bociana więcej na łące nie uświadczyłam! Całe lato latał już do sąsiada!
W zeszłym roku też przyleciał i był codziennie na naszej łące. I się śmiałam "po co głupku przylatujesz skoro mnie z mężem się nie układa". I co? Na jesieni ciąża! Zresztą mojej sąsiadce też zapowiedział ciążę.
Jak nic bocian zwiastuje powiększenie rodziny

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
U endo wczoraj ok, usłyszałam że super wyglądam, że wyniki rewelacja itd.

Cytat:

Cytat:
Gratulacje córeczki

Cytat:
a ja żałuje że wogóle tą wagę kupiłam, w poradniku przeczytałam, żeby kupić wagę i kontrolowac przyrost, ale przecież tego się tak naprawdę nie da kontrolować, przynajmniej ja mam z tym problem i tylko mnie stresuje ta waga wstrętna.
Ja mam wagę w domu, ale wogóle z niej nie korzystam waże się tylko przed wizytą
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:22   #4012
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

mama Domcia szaleje:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000955.jpg (157,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000956.jpg (158,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000957.jpg (102,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000958.jpg (143,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000959.jpg (117,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000960.jpg (141,5 KB, 4 załadowań)

Stary 2013-03-19, 10:24   #4013
Rockyyy
Zakorzenienie

Dzień dobry żabcie

Witam sie zimowo :/ Zastanawiam sie jak spod domu wyjade.Nie mam sił zeby łopatą machac więc odpale autko i gazuuuu -moze sie uda A jak nie to busa obadam w razie czego.

Trzymam za wszystkie wizyty
Cytat:
Qwa nowy śnieg napadał! Ja oszaleje! Ja chcę wiosnę!
oooo tak
Cytat:
Wszystko w umiarze. Ja już mam dosyć tej długiej zimy. Kocham kwiaty, kocham liście na drzewach, kocham moje żurawie, łabędzie i bociany, które co roku przylatują! I co?

dobreee,coś w tym jest
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Mamuśki marcowo-kwietniowe na pierwszej stronie mają linki do relacji z porodu... każda swój opisuje w osobnym... przeczytałam wszystkie.. niektóre opisy pocieszające, że tak szybko się rozpakowały a niektóre uhhh.. lepiej nie myśleć..
czytałam
Cytat:
Stary 2013-03-19, 10:24   #4014
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

moja mała nie rusza się prawie wcale jak chodzę i się poruszam. nie czuję wtedy nic
jak tylko siądę, a jeszcze w dodatku niewygodnie, że zapinam buty, nachylam się itp, to czuje ruchu, no i jak leżę na plecach przed zaśnięciem to już norma.

Stary 2013-03-19, 10:24   #4015
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
mama Domcia szaleje:
Jakie cudne
ja też dziś po wizycie poszłam zakupić Hani ciucha za to, że ładnie rośnie
waży już 900 g, jako że była to wizyta na NFZ to niczego więcej się nie dowiedziałam jutro idę prywatnie
zaraz dodam jeszcze parę fotek ze ślubu w klubie
Stary 2013-03-19, 10:25   #4016
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Dzień dobry brzusiunie w ten piękny zimowy dzień ze śniegiem po pachy
Fajny miałam weekendzik, spędziliśmy go na goszczeniu się pojadłam, popiłam (herbaty)W niedzielę byliśmy u teściów na podwójnej imprezie, imieniny tesciówki i 50-tka teścia, upiekłam im ciasto własnego pomysłu i tyle ochów i achów się nasłuchałam, że Wam też się pochwalę, a co
Dzisiaj leniuchuję na całego bo te całe jakby "zakwasy" mnie wczoraj chciały dobić więc dziś odpoczywanko

Witamy się z Wami w 24 tc

Biję się z myślami: nadrabiać czy nie nadrabiać, trochę tego jest od piątku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-03-04 14.33.56.jpg (83,6 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez kallisto89
Czas edycji: 2013-03-19 o 10:28
kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:25   #4017
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Ja mam wagę w domu, ale wogóle z niej nie korzystam waże się tylko przed wizytą
A ja i tak na naszej wadze zawsze ważę inaczej niż u gina
Cytat:
mama Domcia szaleje:
Jak patrze na te śliczności to trochę mi, żal, że my wszystkie ubranka dostaliśmy używane

Mały
Stary 2013-03-19, 10:28   #4018
Anulka_p
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39849261]http://demotywatory.pl/4056285/Tajem...ego-mieszkania Genialne [/QUOTE]

Dobre i często prawdziwe. U moich znajomych tak własnie jest. Starają się teraz o drugie dziecko, więc kiedy im się uda, to ten trzeci pokój będą musieli jednak odgruzować

Cytat:
Bardzo różnie, ale chyba jednak wieczorami kiedy kładę się do łóżka robi się najbardziej aktywny.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:28   #4019
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
moja mała nie rusza się prawie wcale jak chodzę i się poruszam. nie czuję wtedy nic
jak tylko siądę, a jeszcze w dodatku niewygodnie, że zapinam buty, nachylam się itp, to czuje ruchu, no i jak leżę na plecach przed zaśnięciem to już norma.
Bo jak się schylasz to robi jej się ciasno
A księżniczka przyzwyczajona do wygód
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Jakie cudne
ja też dziś po wizycie poszłam zakupić Hani ciucha za to, że ładnie rośnie
waży już 900 g, jako że była to wizyta na NFZ to niczego więcej się nie dowiedziałam jutro idę prywatnie
zaraz dodam jeszcze parę fotek ze ślubu w klubie
i czekamy na zdjęcia
Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry brzusiunie w ten piękny zimowy dzień ze śniegiem po pachy
Fajny miałam weekendzik, spędziliśmy go na goszczeniu się pojadłam, popiłam (herbaty)W niedzielę byliśmy u teściów na podwójnej imprezie, imieniny tesciówki i 50-tka teścia, upiekłam im ciasto własnego pomysłu i tyle ochów i achów się nasłuchałam, że Wam też się pochwalę, a co
Dzisiaj leniuchuję na całego bo te całe jakby "zakwasy" mnie wczoraj chciały dobić więc dziś odpoczywanko

Witamy się z Wami w 24 tc

Mały
Stary 2013-03-19, 10:29   #4020
madi82
Zakorzenienie

Torba do szpitala:

http://www.nowamatkapolka.pl/plugins...s/35/index.php

28.07.2013r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości