|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
smutno mi bo was nie jestem w stanie nadrobić
mam wolne a czasu mniej niż jak chodzę do pracy Chciałam się wam pochwalić, że w piątek jedziemy podpisać umowę z kamerzystą, nie ma na co czekać bo dwie pary po nas dzwoniły i chcą go też na ten termin bierze 1800 zł, z czego 1500 zł za kamerowanie i 300 zł za zdjęcia które będzie robił podczas wesela na płycie dostanę około 600 zdjęć. Obliczyłam ile nas wyniesie kamerzysta, fotograf i orkiestra za całość wyszło 5100 zł
|
#2972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
Witam się z kawką
![]() cikulada nie przejmuj się znam wiele par, które nie mieszkały ze sobą przed ślubem, a teraz tworzą wspaniałe małżeństwo nie ma reguły ja mieszkałam przez jakiś czas z Tż, - wcześniej przed mieszkaniem widywałam się z nim codziennie Możliwe, że miałabym jakieś obawy gdybym się z nim widywała tylko w weekendy, albo w ogóle ekstremalnie raz na miesiąc, czy jeszcze inaczej. Same telefoniczne, skype'owe rozmowy by mi wówczas nie wystarczyły misiadelko 3mam kciuki sama z chęcią udałabym się do dietetyka o ustalenie dietki tzn. nie żeby schudnąć, tylko żeby odżywiać się zdrowo same 'śmieciowe' żarcie jem ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas nie wieje tylko sypie Wieczorem było widać trawniki a rano tylko śnieg |
|
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam wam się jeszcze pożalić, bo kuzyn mojego tż bierze ślub w sierpniu tego roku, zdziwiłam się bo zaproszenie dostaliśmy w ten weekend, narzeczona kuzyna mieszka 2 domy dalej od tż. Zaproszenie nie zostało nam wręczone tylko zostawione u teściów z prośbą o przekazanie, nie jesteśmy zadowoleni z tego faktu do wesela 5 m-cy, 2 domy dalej mieszka tż a zaproszenie leży w szufladzie u teściów :/ Mówiłam już tż że jak będziemy zapraszać to osobiście i mamy się tak ugadać żeby oboje z pary byli przy zaproszeniu. Tż ze swoim kuzynem bardzo się trzymają a tu taka gafa
Na zaproszeniu jest informacja, że chcą tylko pieniądze nie prezenty. Mama od kuzyna tż jest zniesmaczona tym faktem. Teściowej mojej też się to nie spodobało, bo mimo tego, że większość osób daje i tak kase nie jest to na miejscu mówić komuś z czym ma przyjść. Ja osobiście nie dałabym takiej informacji za kwiatki, że chce coś innego to ok ale że na prezent mają dać kase już nie
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-03-19 o 08:30 |
|
|
|
#2975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2976 | |
|
BAN stały
|
KaEs mi przeszło jak poszłam na studia (tzn. śmieciowe żarcie), gorzej, że przeszła mi ochota na tak wiele rzeczy, że muszę sobie sama piec mięso na chleb, bo wędliny już nie ruszę
)---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
Ja nie idę do takich osób, nikt mi łaski nie robi, że mnie zaprasza na swoje wesele |
|
|
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykre to bo kuzynkę pojechali osobiście zaprosić, która mieszka około 300 km od nich a nam podrzucili zaproszenie tak przy okazji . Tż liczył na to że jak przyjdą nas zaprosić to wypijemy jakąś kawę posiedzimy pogadamy no ale się przeliczył.
|
|
#2978 |
|
Wtajemniczenie
|
misiadełko ja tylko jem kurcoka nic więcej
żadnych wędlin, wołowiny, wieprzowiny... bo nie lubię ale u mnie z tym nie ma problemu w domu rodzinnym tatko zrobił wędzarnię i mamy swoje wyroby, Tż jak je to aż mu się uszy trzęsą takie ponoć dobre więc jak mi się odwidzi to zamiast do sklepu zwróciłabym się do rodziców tyle chemii teraz jest we wszystkim... ale co najgorsze jem świadomie te świństwa...
|
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
kulbensikowa ćwiczenia na pośladki http://www.youtube.com/watch?v=rsOwRoaRh4I
|
#2980 |
|
Wtajemniczenie
|
Osobiście zaproszenia będziemy wręczać! Nie ma innej opcji! No chyba, że dzieli nas kilkaset km to wówczas tradycyjnie pocztą
tak bedę jedną ciotkę zapraszać chyba ale żeby nie było jej smutno myślałam nad stworzeniem filmiku z zaproszeniem dla niej no ale zobaczymy ona i tak już wie, że bawi się na moim weselu nie wyobrażam sobie wesela bez niej zaproszenia też chciałabym zawozić z rodzicami z Tż albo moimi, w zależności do której str. zapro kierowane nie dlatego, że się wstydzę czy coś tylko to też jest fajny moment na spotkanie się i pogadanie dla wszystkich a moi rodzice przez ostatni czas mało widywali się z rodzinką z przyczyn zdrowotnych oczywiście jak wyrażą taką chęć, a jak nie to sami
|
|
|
|
#2981 |
|
BAN stały
|
A może nie próbuj całkiem rezygnować, wydziel sobie jeden dzień w tygodniu, potem może w miesiącu, kiedy będziesz mogła zjeść jakąś pizzę czy coś takiego (co tam jesz za świństwo). A jeśli to słodycze to nie oszukuj się odmawiając wyjścia do restauracji na wielkie tiramisu, a potem wciskając batonika
Lepiej już zjeść jakościowo lepszą "bombę kaloryczną" niż po cichu wtrynić takiego marsa, który jest niebezpieczny nie tylko dlatego, że zawiera cukier, tłuszcze utwardzone są bardzo niebezpieczne:/Mój TŻ miał taki okres, że wciskał w siebie gorące kubki... Prosiłam i groziłam, nie toleruję nawet na biwakach tego typu rzeczy. W końcu wydzieliłam mu jeden dzień z takim gk, odzwyczajał się powoli od glutaminianu sodu i teraz nawet nie spojrzy na to. Wszystko zależy z czym jest problem, ale najgorzej zakładać sobie, że już nigdy nic. Jak będę miała ochotę to i na pizzę pójdę, czy nawet tego kebaba wtrynię i ta świadomość jakoś sprawia, że wcale nie mam na to ochoty ![]() (pisze to osoba, ktora kiedyś stołowała się w macu Edytowane przez misiadelko Czas edycji: 2013-03-19 o 08:49 |
|
|
|
#2982 |
|
Zadomowienie
|
Heloł
nie nadrabiam, bo mi się nie chce ![]() Nasypało u mnie śniegu |
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() u mnie jak można się domyślić śnieg ![]() WIOSNO! przybywaj |
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wczoraj stoczyłam bój z moją promotorką Misiadelko prześliczna kiecka Docik przykra sprawa, że zaproszenie zostawili u teściów. Mało przyjemne. Cikulada przykro mi, że rodzice tak robią Ci pod górkę. Jestem w stanie zrozumieć pewne zakazy z tytułów religijnych. Jednak moja mama zawsze wychodziła z założenia, że jeśli mi czegoś zabroni to ja zrobię jej na złość i może to się bardzo źle skończyć. Oczywiście nie mam tutaj mieszkania wspólnego na myśli, ale inne sytuacje. Tak samo zawsze mi powtarzała, że to ja sama się musze przekonać, że np jakiś chłopak nie jest dla mnie, bo inaczej jej gadanie przyniesie odwrotny skutek. Sama kiedyś chciałabym się kierować takimi zasadami, ponieważ każdy z nas ma swój rozum i każdy zrobi jak będzie uważał. |
|
|
|
#2985 |
|
Wtajemniczenie
|
uwielbiam Kołobrzeg- promenada, port, tam nawet mewy słychać inaczej
Marzy mi się podróż poślubna na Majorke albo Kenia ![]() kulbensikowa na pośladki polecam Mel B. oraz fittapy. Słyszałyście coś o ćwiczeniac Sylwii Wiesenberg? Może któraś już je wypróbowała?
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2013-03-19 o 09:03 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2986 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie też
już się nie mogę doczekać aż to założę ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- a w podróż poślubną na trip po USA, ale to na pewno nie wypali więc dalej nie wiemy gdzie chcielibyśmy jedno wiemy na pewno, chcielibyśmy szybko skończyć remont naszego gniazdka i wolimy na sam początek temu się poświęcić ja teraz myślę i myślę nad majówką już Tż wolne sobie zaklepał
|
|
|
|
#2987 |
|
Polka Ogarniaczka
|
cikulada masz straszną sytuację, 3mam kciuki żebyś wytrzymała do ślubu, dziewczyny mają rację, będzie ok.
A ja kaszlę na potęgę, zaspałam na 1. wykład, więc jem śniadanie w łóżku. Dlaczego znowu sypie?
|
#2988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co za poczkę dać w prezencie Młoda Para podpowiada i zarazem pięknie prosi, zamiast kwiatów i prezentów, by w kopertę włożyć grosik, tyle, ile każdy może, za co z góry Szczęść Wam Boże!!! Ja wolę prezenty sama sobie kupić ![]() Co Ci po 5 żelazkach?? Później będziesz się z tym bujać przez 5 lat, albo rozdawać innym znajomym na ich śluby?? no chyba, że jedno żelazko na jeden dzień tygodnia
|
|
#2989 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak rzadko wchodzę na wagę ale dzisiaj się skusiłam i co????
przytyłam 3 kg.....
|
|
#2990 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie też wieczorem trawa przebijała przez resztki śniegu, a dzisiaj ledwo auto przed domem odnalazłam a co do pogrubionego, to CZEGO nie potrafisz zrozumieć?? ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
|
|
#2991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc nie krępuje to nas tak jak docika dla nas to normalne jak ktoś tak napisze na zapro nie każdy musi się do tego stosować, bo to nie jest nakaz tylko prośba
|
|
|
|
|
#2992 |
|
Polka Ogarniaczka
|
właśnie ja też ostatnio coraz mocniej myślę o tym, jak przekazać gościom informację z prośbą o drobnych datkach i winie czy jakimś innym drobiazgu
|
#2993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mac, kfc, pizza, chipsy, ciastka, czekolada, napoje gazowane, smażone jedzenie, aż dziw że nie jestem przy kości... ale niedługo zaczną się na nowo domowe obiadki tez dziwię się, że cera mi od takiego trybu życia się nie psuje, choć zauważyłam pogorszenie, ale nie ma masakry
|
|
|
|
|
#2994 | ||||
|
Blond forever!
|
U mnie jest tak biało, że razi po gałach gorzej niż słońce Cytat:
Sukces murowany ![]() Trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale też pozotaje w marzeniach... My będziemy też właśnie wić gniazdko, więc oszczędzać będziemy, ale moi rodzice kiedyś mówili, że nam fundną jakąś wycieczkę poślubną w ramach prezentu, więc może się nie rozmyślą ![]() Cytat:
Dla mnie prośba o pieniądze to nietakt w czystej postaci, a już w formie wierszyka to już w ogóle. My będziemy jedynie sugerować gościom kasę, kiedy przy roznoszeniu zaproszeń ktoś będzie pytał co wolimy.
|
|
|
#2995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2996 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
można tez prosić o wino, kupony totka, zdrapki... mnóstwo jest tego ![]() http://www.parka.com.pl/teksty.phphttp://www.zaproszenia-slubne.com/slubne/wiersze.php http://wierszykinazaproszenia.pl/wierszyki-slubne Ja na bieżąco, bo walczę z moimi zaproszeniami ![]() i mam nadzieję, że ijaa jeszcze o mnie pamięta i czeka aż ogarnę się do tego stopnia, żeby coś wysłać ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#2997 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Daleko masz?Cytat:
Na zupełnym początku naszej znajomości mieszkaliśmy razem przez miesiąc i po tym miesiącu byłam przekonana, że to koniec. Później przez 2 lata dojeżdżaliśmy do siebie. Ekstremalnie nie widzieliśmy się z miesiąc (mgr itp), ale zazwyczaj widywaliśmy się np tak: dwa tyg skype, tydzień mieszkania ze sobą. We wakacje to jeździliśmy do siebie na dłużej. Od września zamieszkaliśmy razem i jest ok (co jest dziwne ![]() Naszym marzeniem jest wejść na Kilimandżaro ale to jedno z marzeń i przerażają mnie te wszystkie szczepienia ![]() Cytat:
Jak nie teraz to kiedy?Rozmawiałyście o chemii w żarciu... mi ostatnio gin wygłosiła wykład na temat hormonów w kurczakach. Problem jest taki, że moja dieta jest oparta na białku z kurczaków. Gdybym miała wybrzydzać to pewnie znowu bym schudła :/ Obecnie próbuję odzwyczaić się od fixów itp. Ciężko idzie, ale może coś z tego będzie. |
||||
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje zaproszenia będą tradycyjne bez żadnych dopisków Co nie znaczy, że krytykuje to że kuzyn tż napisał o pieniądzach ale nie popieram , na naszym zaproszeniu nie będzie tej informacji Na swoim pierwszym weselu nie poinformowałam gości o tym że nie che prezentów a nie dostałam żadnego, samą kasę. Teraz to chyba norma że każdy daje pieniądze bo takie czasy i wygoda, więc nie będę o tym pisać. Ps. My przed ich zaproszeniem wiedzieliśmy, że damy kasę bo zawsze kasę dajemy na ślub, urodziny tylko na święta kupujemy prezenty
|
|
#2999 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jednak Tż strzelił focha![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Ewentualnie podczas rozwożenia zaproszeń powiemy, że wolelibyśmy pieniądze.---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Też bym chciała, ale łatwo mówić trudniej zrobić |
||
|
|
|
#3000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musimy wszystko mieć na miejscu dopięte i potem będziemy szaleć moi rodzice właśnie jak nas troszkę odchowali zaczęli wyjazdy zagraniczne i nie żałują, bo teraz korzystali ile mogli a jak my byliśmy mali co roku nam organizowali wyjazdy, albo wycieczki, z reguły po PL, albo najdalej po Europie więc będzie na to czas nie muszę mieć wsyztskiego od razu, bo moda jest na fajne wycieczki poślubne eee...
Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-03-19 o 10:25 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

mam wolne a czasu mniej niż jak chodzę do pracy
Chciałam się wam pochwalić, że w piątek jedziemy podpisać umowę z kamerzystą, nie ma na co czekać bo dwie pary po nas dzwoniły i chcą go też na ten termin bierze 1800 zł, z czego 1500 zł za kamerowanie i 300 zł za zdjęcia które będzie robił podczas wesela na płycie dostanę około 600 zdjęć. Obliczyłam ile nas wyniesie kamerzysta, fotograf i orkiestra za całość wyszło 5100 zł 
tzn. nie żeby schudnąć, tylko żeby odżywiać się zdrowo 
u nas nie wieje tylko sypie
Wieczorem było widać trawniki a rano tylko śnieg
Na zaproszeniu jest informacja, że chcą tylko pieniądze nie prezenty. Mama od kuzyna tż jest zniesmaczona tym faktem. Teściowej mojej też się to nie spodobało, bo mimo tego, że większość osób daje i tak kase nie jest to na miejscu mówić komuś z czym ma przyjść. Ja osobiście nie dałabym takiej informacji za kwiatki, że chce coś innego to ok ale że na prezent mają dać kase już nie 
)

nie nadrabiam, bo mi się nie chce