|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Zadomowienie
|
Dot.: Świece zapachowe cz. II (m.in. Yankee Candles)
Moja kolekcja świeczek i kominków. Reszta jutro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Zakorzenienie
|
ekhem, moja lista (same prawie woski, czasami się dzielę z koleżanką i mi kawałki wysyła i ja jej)
A Child's Wish Apple&Pine Needle Autumn Fruit Bahama Breeze (Poczuj Bahama) Be Thankful Beach Flowers Beach Walk Beach Wood (Drewno z plaży) Black Cherry Black Coconut Blissful Autumn Camomille Tea Christmas Cookie Christmas Rose Christmas Tree Cinnamon Stick Clean Cotton Coastal Waters Cranberry Ice Farmer's Market Fluffy Towels (Puszysty ręcznik) French Lavender (Francuska lawenda) Fresh Cut Roses Fruit Fusion Garden Sweet Pea (Słodki groszek) Grapevine & Oak (Winorośl i dąb) Honey&Spice Kitchen's Spice Lemon Lavender (Cytrynowa lawenda) Lilac Blossom (Kwiat bzu) Loves Me, Loves Me Not Mandarin Cranberry Mango&Peach Salsa (Salsa mango i brzoskwinia) Midnight Jasmine Midsummers Night Paradise Spice Pink Dragonfruit Pink Lady Slippers (Storczyk) Pink Sands (Różowe piaski) Pomegranate Cider Red Apple Wreath Red Berry&Ceddar Red Velvet River Valley (Tęczowa dolina) Sandalwood Vanilla Sicilian Lemon (Sycylijska cytryna) Sparkling Cinnamon Sparkling Lemon (Soczysta cytryna) Sparkling Snow Spring Garden Strawberry Buttercream Sugared Apple Suna&Sands (Słońce i piasek) Sweet Strawberry True Rose (Prawdziwa róża) Turquoise Sky Vanilla Cupcake Vanilla Lime Waikiki Melon Warm Spice Wedding Day (Dzień ślubu) White Gardenia Wild Passion Fruit Winter Wonderland |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
lubi eks swojego męża
|
że tak powiem - boru szumiący.
#2284 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Bang Bang Bang
|
U mnie od kilku ładnych godzin sypie śnieg, na dworze bielutko
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- Z innych przydatnych wiadomości: jeżeli któraś z Was ma może któryś z kominków YC ze szklaną miseczką i potrzebowałaby ją dokupić, to na brytyjskim ebayu można się w nie zaopatrzyć za 2 funty za sztukę (przy zakupie 2 sztuk koszt przesyłki wychodzi śmiesznie niski) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja się mocno zastanawiałam nad zamówieniem, ale ja jestem tumblero-maniak i słoiko-maniak, więc po cichu to nie przejdzie ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co to za woski (nie YC)?
![]() |
#2289 | |
Bang Bang Bang
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie dziś zapachnie chyba christmas rose - śniegu dowaliło że hoho, trzeba zrobić klimacik ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam w kominku olejek Cranberry Woods (z BBW). Stwarzam iluzję, że czekam na Mikołaja, jemiołę, choinkę i ten śnieg jest całkiem na miejscu ![]()
![]() |
#2291 |
Zaczytana online
|
Nanusiu,gdzie kupujesz woski w kostkach? Mogłabyś zdradzić?
![]()
#2292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie ma tu kogoś z Poznania przypadkiem? ![]() ![]() Może dobrze, że nie jestem z Warszawy, już dawno przepuściłabym wypłatę w Świecie Zapachu ![]()
instagram: @uttterly Edytowane przez karton Czas edycji: 2013-03-19 o 08:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Bang Bang Bang
|
Sabbatha, czyli zamawiałaś już woski z USA?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 | |
Zaczytana online
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2297 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A P.Przemek to sprzedawca na Allegro nenek_ka , taki ma nick chyba I jaka firma?
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Bang Bang Bang
|
A tak troszkę z innej beczki - ile zwykle czekałyście na realizację zamówienia w candleroom? Zrobiłam przelew w niedzielę, w poniedziałek powinni mieć pieniądze na koncie. Wczoraj napisałam do nich z pytaniem o wysyłkę - podobno miała zostać wysłana dzisiaj rano. Wciąż zerkam na status zamówienia, ciągle "w realizacji"... Przyznam, że delikatnie się niecierpliwię, w zapachu domu szło to według mnie jakoś sprawniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I był to najdłuższy czas mojego oczekiwania na przesyłkę, a zamawiałam stamtąd kilka razy. Edytowane przez czarnykot6 Czas edycji: 2013-03-19 o 10:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2300 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | ||
Zaczytana online
|
Cytat:
Bunny Cake miałam drugiego dnia(kurier),a kiedy zamawiam woski czekam mniej więcej 3-5dni na przesyłkę,chociaż po około 2dniach zazwyczaj mam status: zrealizowano. Wysyłają bardzo szybko,tylko 1x troszkę dłużej czekałam. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]()
Piąta pora roku - miłość ♥ Edytowane przez Jagoda_w6 Czas edycji: 2013-03-19 o 11:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Rozeznanie
|
Co do zamówień z USA, to mi do tej pory każdą paczkę powyżej 300 gram/powyżej 40$ wartości (która miała opis co do zawartości na deklaracji a nie była opisana jako prezent) zatrzymał urząd celny - widać takie moje "szczęście".
Jeżeli chodzi o to jak się zabrać za zamówienie, to ja ostatnio akurat robiłam zamówienie na małe słoiki i na woski ze strony YC i tu mogę coś podpowiedzieć. Po pierwsze trzeba znaleźć stronę, która pomoże nam w wysłaniu paczki z USA do Polski (ja korzystałam z Polameru, którego serdecznie nie polecam, ale takich stron jest więcej; oczywiście najlepszym wyjściem byłaby rodzina/znajomi, którzy mogliby nam przesłać paczkę dalej, ale nie zawsze jest to możliwe, więc wtedy pozostaje nam skorzystanie z pomocy jakiejś firmy). Jak już mamy adres w USA, to składamy zamówienie na stronie YC z podaniem tego adresu i czekamy aż paczka dotrze na miejsce. W momencie, w którym paczka jest już na miejscu, trzeba wypisać zlecenie i wybrać sposób wysyłki - szybsza opcja lotnicza lub wolna, ale tańsza morska. Następnie płacimy za paczkę i czekamy aż dotrze do Polski przy okazji zastanawiając się, czy zostanie zatrzymana przez urząd celny, czy nie ![]() Można też zamawiać produkty z ebaya, ale wtedy jeżeli nie chcemy zapłacić majątku za wysyłkę trzeba pisać do sprzedających i dogadywać się z nimi indywidualnie co do tego, w jaki sposób wyślą nam paczkę. Z zamówień innych rzeczy wiem, że jeżeli w pobliżu miejsca zamieszkania sprzedającego działa jakaś polonijna firma kurierska, to z reguły można się z nim umówić na wysłanie paczki w taki sposób. Edytowane przez olala_lalao Czas edycji: 2013-03-19 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 | |
Zaczytana online
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2304 |
Zakorzenienie
|
Właśnie się wczoraj zastanawiałam czy nie znalazłaby się chętna Organizatorka na takie zamówienie zbiorowe z UK (na niektórych stronach, jak pewnie wiecie liczą sobie 20 funtów za przesyłkę, przy rozłożeniu kosztów na już kilka osób przestaje to być taką tragedią) czy Stanów
![]()
#2305 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2306 |
Bang Bang Bang
|
No proszę - rozprawiłam się z kotletami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie zamawiałam jeszcze yankee, bo raz że jestem świeżak i miałam dużo do wypróbowania na miejscu, a dwa - pan Przemek zorganizował dla mnie to, czego brakowało w Pl, ale za to bardzo dużo paczek do mnie przychodziło, jak kupowałam tony butow i roznego sprzetuz usa i w zasadzie 99/100 przypadkow dowalili mi clo, wrrrr czas czekania tez mnie dobijal na ebayu sa przyjaźni ludzie, dogadać się można, w zasadzie kultura 200% wyższa niż na allegro, oczywiście trafiają się ananaski, ale to można wyczuć od razu
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 |
Bang Bang Bang
|
Od jakichś 15 min "palę" christmas rose... W 100% potwierdzam zdanie poprzedniczek na temat tego zapachu: to bez wątpienia killer
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale myślę, że jeżeli będą jakieś fajne oferty na ich stronie, to możemy spróbować ogarnąć wspólnie jakieś zamówienie. Oprócz mnie chętna będzie na pewno Goldlight, więc jeszcze kilka miejsc pewnie by się znalazło ![]() ![]() Co do zapachów, których u nas nie ma, to kusi mnie strasznie Lucky Shamrock - musi cudnie pachnieć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.