![]() |
#2191 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
|
![]() ![]() |
![]() |
#2192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz tylko to będzie zeznanie złożóne po terminie i mogą Ci wlepić mandat skarbowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak patrzę na zdjęcia Wasze z dziećmi to sobie uświadomiłam, że nie mam żadnego gdzie jestem ja sama z Małą, nie wiem jak to się stało trzeba nadrobić. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39848834]O, znam to ostatnio, ciągle mnei dopada A ja huggies raz miałam i targały się jak szlag. Teraz babydream niebieskie mam, zapach ładny, ale dla mnie za suche, prawie wcale nie są nawilżone ![]() Nie mogę dupki domyć tym wcale dobrze. Ja się zastanawiam, jak z tym ketonalem, bo np. po pierwszej cc dostawałam karmiąc. Fizyka... o matko, chylę czoła Ululać? A po co? nie wiem, jak szybko, przewaznie pierwsza zasypiam. Aha, bo gin facet to tyyyyle wie o tym Jakiego doła, żartujesz? A jak dziecko ma temp. takie małe to co, też paracetamol dajesz. --------------- rany boskie, jaka noc;/ rozpaczliwy płacz mama mama, co chwilę coś bolało, a to noga, reka, pupa, głowa, w końcu ibum dałam, wierciła się, stękała, kupę chciała ale nie szło, no masakra nie miała zatwardzenia, podejrzewam, że efekt pyrantelu (odrobaczałam), we wrześniu to samo było, normalnie mogłam egzorcystę wzywać[/QUOTE] Współczuję nocki, biedna Agatka. Wczoraj po 18:00 Mała zasnęła, więc z Tż stwierdziliśmy, że też drzemę utniemy sobie, bo niewiadomo jaka nocka będzie.. Dziecko spało i spało - nagle ja się budzę, a tu 22:00! Karmienie było, kąpania już nie - stwierdziłam, że to za póno, żeby małą moczyć i rozbudzać. Poszła brudna spać. ![]() Ale ja się wyspałam! Cytat:
Co do uśmiechu: lada dzień! Wyczekuj z aparatem w pogotowiu! Mów do dziecka i sama się uśmiechaj, bo dziecko odwzajemnia. Ja mam wrażenie, że moja lada moment zaśmieje się z dźwiękiem. Bo teraz idą taie serie uśmiechów, otwiera potem szeroko buzię, macha rączkami, wygląda to tak jakby dźwięk chciała z siebie wydobyć. Któraś (wiem, że Szajka) doczekała się głośnego śmiechu? Kiedy? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39849093]A kysz, siły nieczyste, jak tak można w ogóle, matematyka, fizyka, wstyd! [/QUOTE] Zgadzam się! ![]() Cytat:
Cytat:
Bo ja ręcznie, ale ja nie lubię ręcznie prać, wolałabym w pralce następnym razem ![]() ![]() A ja jak piszę długiego posta, to zawsze kopiuję zanim nacisnę wyślij, ubezpieczam się. Cytat:
![]() Odkąd moja Mała zaczęła się śmiać, jestem jeszcze bardziej na jej tle zakręcona! Śliczne ciuszki dziewczyny! Kurdę, ja muszę mega uważać z wydatkami, krucho bardzo w pracy, bardzo się martwię, oszczędności nie starczą nam dłużej niż na 2mce jeszcze..a dalej..nie wiem ![]() A tak bym pokupowała Małej sukienki jakieś... jedną cudną mam, czekoladową w różowe kropki, bombka taka...Trudno, trzeba poczekać z szaleństwem. Dziewczyny - pytanie! Jak dbacie o kręgosłup swoich pociech? Pilnujecie, jak trzymacie dziecko na klacie np tego zaokrąglenia kręgosłupa? żeby dziecko się nie wyginało i nie prostowało? Tak samo przy motaiu w chustę? Wiecie: jaja niezłe! Teściowa zakupiłamw SH...chuśtawkę Bright Startsa Fisher Price'a za..30zł! Wyprałam porycie i jest...wszystko w niej działa. Ale widzę, że siedzisko dość głębokie - od kiedy można tam dziecię wsadzić? -------- Kurdę ! Jak Was cytuję, to potem nie mogę wysłać posta bo mam komunikat, że "wiadomość jest przeładowana grafiką" - i zanim wyślę muszę usuwać emotki z postów! Ale mnie to wkurza, macie tak? |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() P.S. Samo parcie dla mnie to była "przyjemność" serio ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bartuś od 2 - 5 w nocy miał oczy jak 5 zł, wyglądam jak zombi. ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- A wiesz może ile taki mandat wynosi?
![]() |
#2197 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chociaz tak teraz mi sie wydaje ze nawet ten tydzien wczesniej usmiechnl sie do nas jak stalismy razem z K nad przewijakiem ale to raczej byl przypadek, a teraz to juz cala geba sie usmiecha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2198 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny chyba z moją laktacją nie jest tak źle jak myślałam... Kubuś jadł z przerwami ok. godzinę i śpi już prawie 1,5 h
![]() czy w czasie kolki Maluszek chce jeść? Bo u nas wieczorami straszne płacze odchodzą ale jak dostawiam do piersi to chwyta cyca i wtryngala równo ale jednocześnie widzę, że się pręży, ma twardy brzuszek... |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Platkow+ wody (bez mydla) uzywamy na grubsze akcje ![]() Swoja droga teraz platki sa w promocji w Rossie - 4,99 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Wtajemniczenie
|
Ja chodze po domu w staniku sportowym, bluzeczce na ramiączka i sweterku. Do karmienia sweter zdejmuje, sciagam ramiaczko od bluzki i cały cyc na wierzchu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w domu chodzę w dresie i normalnej bluzce, no i w staniku do karmienia. Jak karmię to też tylko bluzkę podwijam. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 |
Zakorzenienie
|
Debrah, tez tak mam z ta grafika. Rozbij wtedy post na dwa krotsze.
nancy, w nocy spie w koszuli do karmienia, a w dzien chodze w t-shircie na ramiaczkach. Sciagam jedno ramiaczko i do dziela ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Zakorzenienie
|
Iffonka, Scotasia - ale Wy celowo nie wzięłyście znieczulenia, czy nie miałyście takiej możliwości?
Ja też uważam, że parcie to pikuś w porównaniu do bólu skurczowego, heh... Tylko nie wiem, czy to samo mogą powiedzieć kobitki, które parły przez długi czas, bo u mnie to było 15 minut zaledwie. Pstryczku, ja jestem ogólnie zadowolona z Dettola, tylko ten lawendowy jest dość agresywny, ale moja skóra z reguły nie dogaduje się z lawendą, być może dlatego tylko mi popękały od niego dłonie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam jeszcze wcześniej napisać : mój Tż jest taki jak jak Tż Lady - serduszka zamiast źrenic ![]() Wczoraj się rozpłynął - idę z Małą, staję obok Tż, mówię do niej "a teraz tata robi sobie kanapkę, widzisz?" (przy lodówce stałyśmy), a ona - uśmiech na całą twarz, dziubek otwiera i znowu uśmiechhhhh, a ja koniec zatrzepotała rzęsami, i buźka cała w uśmiechu. Kokietka z niej będzie, nie ma co ![]() ![]() Co do tego w czym karmię: nie mam specjalnych bluzek do karmienia, chodzę w normalnych. Albo podnoszę do góry, jak są ku temu warunki:P albo wyjmuję jedną pierś przez dekolt jakby:p Tylko trochę, żeby sobie Mała złapała sutek. Ale kurdę i tak wiecznie jestem uchlapana mleczkiem, albo ośliniona, bo ostatnio Amelcia ślini mi się strasznie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiedyś będziesz mnie miała na sumieniu-mówię ci ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
26.02.2013 ![]() 18.11.2014 ![]() Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-03-19 o 10:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fewcia-12cm? Toż to gigant ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
natomiast bujak .. czy ja wiem ... czasem popatrzy ale bardziej interesuje go co ja robie w tym czasie keidy on w bujaku siedzi. a czy wibracja robi na nim wrazenie? mysle ze tak samo zachowuje sie jak jest na trybie off jak i na on |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2211 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My po endokrnologu-mała zdrowa, nie odziedziczyła po mnie niedoczynności tarczycy. Dziś po kilku dniach poszła kupa. Ale jaka?! Chyba z kilogram ![]() W ogóle daję jej ciepłej wody do picia i jest o wiele lepiej-bączki nie bola ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Zakorzenienie
|
Mała, ale po co się tak męczyć? To przecież nie czyni z Ciebie gorszej matki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi co do oczek i ubrania do karmienia
![]() ahaa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2214 |
Zakorzenienie
|
jak Ty to robisz?????
kurcze, u nas z tym zasypianiem jest problem. Jak nie lulamy to płacz, a że ostatnio na rękach coraz ciężej to wózek idzie w ruch. Wiem, że to nie jest rozwiązanie na dłuższą metę ale co ja mam zrobić ![]() dziś w nocy pierwszy raz po położeniu do łóżeczka nie było wrzasku ale spania też nie było, ponad 2 godziny marudzenia i chyba w końcu ze zmęczenia zasnął nad ranem. A w dzień nie ma szans na samodzielnie zaśnięcie ![]() kurcze, dziewczyny w nocy Mały mi raz zwymiotował i teraz jakieś 40 minut po karmieniu znowu ![]() myślicie, że coś może się dziać, czy to może być normalne ![]() ![]() dodam, że mleko czuć było jakby było skiśnięte (po zwymiotowaniu) ale konsystencję miało w miarę normalna, troszkę jakby śluzowate, ale nie jak zważone. |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Zakorzenienie
|
Ja mam wpisane w karcie, ze partych bylo 15 min, apf, zapomnieli o tych partych, gdzie malego musialam "znizyc":/
Dla mmie parte to w ogole byla masakra, aaaaaa nie chce o tym myslec nawet :p na sama wspomnienie mnie wsio boli heh
#2216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedyne co mi zaproponowano przed porodem to oxy ale okazało się szybko że JUŻ nie ma takiej potrzeby ![]()
![]() |
#2217 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2218 |
Zakorzenienie
|
Ja tez nie chcialam znieczulenia - a nawet jakbym chciala to i tak nie bylo sensu,nie zdazyloby zadzialac :P takze na porodowce nawet o nie nie prosilam
![]()
#2219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I druga koszmarna rzecz- masaz szyjki macicy... aaałłłaaaaaa ja sie w spodnie przedciazowe za nic nie zmieszcze ![]() ![]() Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2013-03-19 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, powiedzcie mi, czy jak mama kp je bardzo malo, ale naprawde baaaaardzo malo, to moze stracic pokarm? No i czy ten pokarm nie jest jakos malo tresciwy w tym momencie?
Kurcze ja mam takie napady, potrafie np 4dni pod rzad jesc tylko mleko z cornflakes rano i nic wiecej :/ po prostu mi sie nie chce jesc, nie jestem glodna.... wczoraj wieczorem juz mialam takie zawroty glowy.....dzisiaj sie zmusilam zeby zjesc nkrmalne sniadanie z chlebem i herbata, obiad dzisiaj tez mam w planach zjesc..... bo dlugo chyba tak nie pociagne :/ Sniezyca u nas ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.